Massagekussen of massagestoel in de auto gebruiken

Een massagekussen of massagestoel gebruiken in de auto?

Wil je graag van een heerlijke massage in de auto genieten? Je zou dan kunnen overwegen om een massagestoel voor in de auto te kopen. In dit artikel gaan wij je alles hierover vertellen. Wij vertellen waarop je moet letten bij het kopen van een massagestoel voor in de auto. Daarnaast bespreken wij de beste massage apparaten die je in de auto kan gebruiken. Wij wensen je veel plezier met het lezen van dit artikel.

Overzicht van de beste massagestoelen voor in de auto.

Hieronder hebben wij een overzicht opgesteld van de beste massagestoelen en massagekussens die je perfect kan gebruiken in de auto. De lijst is samengesteld op basis van onze ervaringen en op basis van de producten die het meest populair zijn op bol.com aan de hand van het aantal positieve reviews.

Medisana MC825

De meest complete lichaamsmassage 

Comfy massagekussen 


Het meest prachtige design massagekussen

Qumax 

Het meest voordellige massagekussen voor in de auto. 

Lifegoods massagestoel

De meest voordellige massagestoel voor in de auto 

Welke verschillende massagestoelen kan je in de auto gebruiken?

Natuurlijk kan je nooit een echte massagestoel in de auto plaatsen. Natuurlijk kan je wel een massage functie in de autostoel laten inbouwen maar dat is erg prijzig. Je bent al snel enkele duizenden euro’s kwijt om dit te laten doen. Gelukkig zijn er goedkopere oplossingen. Hieronder ga ik in op de verschillende soorten massage apparaten die je in de auto kan gebruiken:

massagekussen auto
Medisana MC882

Massagekussen of massagestoel:

Het massage kussen heeft eigenlijk de vorm van een stoel maar we noemen het een massagekussen. Veel mensen veronderstellen daarom dat een massagekussen een massagestoel is. Het is eigenlijk ook maar het is een goedkopere variant.

Hoe gebruik je het?
Je plaatst het massagekussen op de autostoel. Vervolgens zet je het apparaat aan en stel je het juiste massage programma in en kan je genieten van een heerlijke massage. Het grote voordeel van een massagekussen is dat het je hele rug, nek, schouders, zitvlak en bovenbenen masseert.

Effectieve massages: shiatsu en klopmassage
Massagekussens kunnen ook zeer goede massages geven zoals een shiatsu massage. Bij dit type massage worden je spieren echt goed losgemaakt en daardoor zal de spierpijn veel sneller verdwijnen. Natuurlijk kan je een massagekussen ook thuis gebruiken of op vakantie.

Kleinere massagekussens
Daarnaast zijn er ook veel kleinere massagekussens te koop deze zijn goedkoper maar je kan er echter alleen maar 1 lichaamsdeel tegelijkertijd mee masseren. Een groot voordeel hiervan is wel dat de meeste van dit type kleine massagekussen draadloos werken en dus kan je ze eigenlijk overal gebruiken.

jocca

Massagemat:

Je zou ook kunnen overwegen om een massagemat te kopen. Een massagemat lijkt eigenlijk heel veel op een massagekussen. We noemen het ook wel een massagematras. Het grote verschil met een massagekussen is dat een massagemat je hele lichaam masseert maar alleen als je het bijvoorbeeld op je bed of de bank legt. Wanneer je de massagemat op de autostoel plaatst dan masseert het alleen je bovenlichaam.

De kwaliteit van de massage van de massagemat minder goed in vergelijking tot een massagekussen. De hoofdreden is dat masssaegmatjes geen shiatsu massage kunnen geven maar alleen vibratie massage. Het verschil is echt heel groot want een vibratie massage voelt vooral heel fijn en ontspannend aan. Helaas is de massage niet zo krachtig waardoor de spieren niet goed worden losgemaakt. Met name de dieper gelegen spieren worden niet goed bereikt.

Een massagekussen kan een veel groter aanbod aan massages geven waaronder de shiatsu en compressie masssage en deze zijn veel beter om de dieper gelegen spieren te masseren en goed los te maken. Een massagemat is echter perfect als je deze ook thuis op het bed of de bank wilt gebruiken. We kunnen je zeggen dat je met dit type apparaat echt helemaal tot rust komt want je gehele lichaam wordt gemasseerd.

Reviews van de beste massagestoelen en massage kussens voor in de auto

Voor onze website ontspanthuis.nl hebben wij vele massage apparaten uitgebreid uitgetest en delen wij onze ervaringen over deze producten. Hieronder vindt je een overzicht van de beste massagestoelen en massagekussens voor in de auto. Wij hebben deze lijst opgesteld op basis van onze positieve ervaringen die wij hebben met deze massage apparaten.

1. Medisana MC825

Kies voor de Medisana MC825 als je opzoek bent naar een massage apparaat die je rug, nek, schouders, zitvlak en benen kan masseren. De Mediana MC825 wordt geleverd met een auto adapter zodat je deze in de auto kan gebruiken.

Infrarood warmte wordt over je lichaam verspreid

Belangrijkste kenmerken:

 • Het geeft een shiatsu, viberatie en accupressuur masage.
 • Het beschikt over drie verschillende intensiteit standen.
 • Je spieren worden heerlijk warm gemaakt dankzij de infrarood warmte functie
 • Inclusief auto adapter
 • Het masseert je rug, nek, schouders, zitvlak en bovenbenen.
 • Verstelbare hoogte om zo ook goed je nek te kunnen masseren.
 • Instelbare lichaamszones (onderrug, bovenrug en nek + schouders)
 • Het meest populaire massage apparaat van dit moment.

Ben je opzoek naar een massagestoel die je perfect kan gebruiken in de auto? De Medisana MC 825 is dan een hele goede keuze. Het ziet eruit als een massagestoel maar eigenlijk noemen we het een massagekussen. De reden waarom wij vinden dat dit product een goede keuze is omdat het wordt geleverd met een auto adapter waardoor je het dus perfect in de auto kan gebruiken. Je plaatst de Medisana MC 825 op de autostoel en vervolgens kan je heerlijk genieten van een massage.

Ik raad je aan om de massagestoel alleen te gebruiken tijdens een rustpauze. Mijn advies is om het massagekussen nooit te gebruiken als je het aan het rijden.

Ook op het gebied van de verschillende mogelijkheden onderscheid de Medisana MC825 zich duidelijk van andere massage apparaten. Wat wij zelf echt super fijn vinden aan de Medisana MC825 is dat eigenlijk bijna je gehele lichaam masseert.
De MC825 masseert namelijk je bovenbenen, zitvlak, onderrug, bovenrug, nek en schouders. De nek en schouders worden gemasseerd door het uitvoeren van een shiatsu massage. Het zitvlak en de bovenbenen worden gemasseerd door het uitvoeren van een vibratie massage

Wat daarnaast ook fijn is dat je ook kan instellen welk lichaamsdeel je wilt masseren en hierbij heb je de keuze uit drie verschillende gebieden namelijk full body, onderrug, bovenrug en nek + schouders.

Tijdens de massage kan je gemakkelijk alle instellingen gemakkelijk instellen. Bij de Medisana MC825 krijg je er namelijk een afstandsbediening bij. Je kan zo gemakkelijk de intensiteit van de massage aanpassen en de infrarood warmte functie activeren. Een tip van ons is altijd de infrarood warmte functie activeren. Het geeft echt een fantastisch ontspannen gevoel en daarnaast bevorderd het de bloedscirculatie waardoor de spierpijn sneller verdwijnt. Voor meer meer informatie over infarood bekijk dan ook de infrarood massage apparaten pagina.

Wil je meer informatie over dit massage apparaat? Bekijk dan ook eens de Medisana MC825 review die wij hebben geschreven.


2. Jocca massage matras

Ben je opzoek naar een massage apparaat die echt je gehele lichaam masseert? Kies dan voor het Jocca massage matras.

Kan je gemakkelijk de intensiteit van het massage bedi instellen?

Belangrijkste kenmerken:

 • Het masseert je gehele lichaam.
 • Zeer ontspannend: te gebruiken in de auto, op de bank en op het bed.
 • Drie intensiteit standen
 • Wordt geleverd met een auto adapter
 • Het geeft een heerlijke ontspannende vibratie massage.

Wat het Jocca massage matras uniek maakt ten opzichte van andere massage apparaten is het feit dat echt je gehele lichaam masseert dus van je voeten tot aan je hoofd. Wanneer je dus echt van een full body massage wil genieten dan is dit massage matras de juiste keuze.

Wat het Jocca massage matras ook interessant maakt is het feit dat he wordt geleverd met een autoadapter. Het massage apparaat plaats je op de autostoel en vervolgens gebruik je de auto adapter om deze van stroom te voorzien. Vervolgens kan je genieten van een heerlijke massage. Wij adviseren je echter wel om het Jocca masssage matras alleen te gebruiken tijdens rustpauzes. De reden is dat het gevaarlijk kan zijn als je aan het rijden bent terwijl je van een massage geniet. Tijdens het rijden kan de massage namelijk spierspasma veroorzaken en dat kan natuurlijk leiden tot hele gevaarlijke situaties.

Wanneer het Jocca massage matras vergelijken met de Medisana MC825 die wij in de bovenstaande review hebben besproken dan zijn er nogal wat verschillen. Het grootste verschil is dat de Medisana MC825 betere massages geeft. Het is namelijk in staat om verschillende soorten massages te geven zoals een shiatsu, accupressuur en vibratie massage. Met name de shiatsu massage werkt zeer goed bij het verminderen van spierpijn en vele andere gezondheidsklachten. Het Jocca massage matras beperkt zich alleen tot het geven van een vibratie massage en dit type behandeling is veel minder krachtig en voelt met name ontspannend aan. De vibratie massage is echter niet zo effectief in het verminderen van spierpijn.

Het voordeel van het Jocca massage matras boven de Medisana MC825 is echter wel dat dit apparaat echt je gehele lichaam masseert. De Medisana MC825 beperkt zich alleen tot het masseren van het boven en middenlichaam.

Voor meer informatie verwijs ik je ook naar de jocca massage matras review die ik heb geschreven.

3. Comfy massagekussen

Ben je opzoek naar een draagbaar massagekussen voor in de auto die er daarnaast super fraai uitziet? Wij kunnen je dan het Comfy automassagekussen zeker aanraden.

Comfy massagekussen

Belangrijkste kenmerken:

 • Het Comfy massagekussen is verkrijgbaar in 16 kleuren.
 • Het geeft een krachtige shiatsu massage.
 • Het past perfect in het interieur van je auto en woonkamer
 • Zeer draagbaar en compact
 • Het beschikt over een infrarood warmte functie.
 • Het wordt geleverd met een auto adapter
 • Het werkt draadloos.
 • Verminderd rugpijn, spierpijn en mentale onrust.

Ben je opzoek naar een draagbaar en compact massagekussen voor in de auto? Het Comfy massagekussens kunnen wij in deze situatie dan zeker aanraden! Het kussens weegt maar 1 kilo en is zeer compact zodat je deze gemakkelijk overal mee naar toe kan nemen. Wat de Comfy uniek maakt ten opzichte van andere massage apparaten is dat het er echt net als een kussen uitziet.
Het is het enige massage apparaat dat er echt uitziet als een kussen. We kunnen ook garanderen dat het perfect het massagekussen perfect zal aanpassen in het interieur van de auto of de woonkamer! Het Comfy massagekussen is namelijk verkrijgbaar in wel 16 verschillende soorten kleuren!

De draagbaarheid van het Comfy massagekussen wordt nog meer verhoogd omdat je dit apparaat volledig draadloos kan gebruiken. Wanneer je het Comfy massagekussen volledig oplaad kan je het voor een uur draadloos gebruiken. Daarnaast wordt het geleverd met een auto adapter waardoor je in je autostoel kan genieten van een heerlijke massage in de auto!

We kunnen zeggen dat de massage van het Comfy massagekussen ook goed is. Het Comfy massagekussen voert namelijk een shiatsu massage uit en dit is de perfecte behandeling om de spieren heel goed los te maken. Daarnaast stimuleert het bloedsomloop wat ook heel goed voor je lichaam is en op die manier kan je bijvoorbeeld je rug of benen weer hernieuwde energie geven.

Wat een nadeel is van het Comfy massagekussen is dat je geen optie hebt om de intensiteit van de massage in te stellen. Op dit vlak onderscheid het zich niet van andere massagekussens want veel andere toestellen heb je de keuze uit minimaal drie snelheidstanden. Helaas is het jammer dat het Comfy kussen deze optie niet heeft maar ook voor dit punt hebben wij een oplossing. Je kan namelijk met je lichaam meer of minder druk zetten op het massage apparaat. Op die manier zorg je ervoor dat de massage krachtig of juist minder intens aanvoelt.


4. Qumax massagekussen voor in de auto

Ben je opzoek naar een massagekussen die je in de auto kan gebruiken maar je wil er niet al teveel geld aan uitgeven? Het Qumax massagekussen is in dit geval de beste keuze want het is een stuk goedkoper dan andere modellen.

Qumax massagekussen review

Belangrijkste kenmerken:

 • Het massage apparaat wordt verkocht voor een prijs van 36 euro
 • Wordt geleverd met een auto adapter zodat je deze in de auto kan gebruiken.
 • Het voert een heerlijke en krachtige shiatsu massage uit.
 • Het geeft een infrarood massage en deze kan je ook uitzetten.
 • Zeer populair (122 reviews en 4,7 ster op bol.com
 • Drie instelbare snelheden.
 • Het is voorzien van vier verschillende massagekoppen.

Ben je opzoek naar een compact massagekussen voor in de auto? Wil je er ook niet teveel geld aan uitgeven? Het Qumax massagekussen is dan zeer een slimme keuze. De hoofdreden is dat het Qumax massagekussen maar 36 euro kost bij bol.com. Het massagekussen is hiermee een stuk goedkoper dan andere modellen. Daarnaast is het kussen ook zeer populair op bol.com. Veel mensen vertellen over hun positieve ervaringen met dit massagekussen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het massagekussen op bol.com een beoordeling heeft van 4.7 ster uit 122 reviews. Het geeft zeker aan dat het Qumax massagekussen een zeer goede prijs kwaliteitsverhouding heeft.

De massage van het Qumax massagekussen is ook doeltreffend. Het komt met name doordat een het apparaat een effectieve shiatsu massage geeft waarbij je ook de mogelijkheid hebt de infrarood warmte te activeren. Dankzij de infrarood warmte stimuleer je nog meer de doorbloeding en het geeft met name in de winterdagen een extra ontspannen gevoel. Het zorgt ervoor dat je spieren heerlijk warm worden gemaakt en dus ook sneller worden losgemaakt.

Bij dit massage apparaat kan je ook de intensiteit van de massage instellen. Je kan hierbij kiezen uit drie verschillende standen. Daarnaast kan je ook in de auto heerlijk genieten van dit massagekussen want het wordt namelijk geleverd met een auto adapter. Dankzij de compacte design is dit kussen ideaal voor in de auto en om mee te nemen op vakantie.


Waarop moet je letten bij het kopen van een massage stoel in de auto?

 • Welke lichaamsdelen kan je masseren: vraag jezelf al welke lichaamsdelen je graag wilt masseren. Op basis hiervan bepaal je welke type massage apparaat je nodig hebt. Een andere vraag die je aan jezelf kunt stellen is of je graag meerdere lichaamsdelen tegelijkertijd wilt masseren. Wanneer het antwoord hierop “ja” is dan kan je het beste kiezen voor een groot massagekussen of een massagemat. Wanneer je echt last hebt van rugpijn of spierpijn dan zou ik altijd kiezen voor een massagekussen want deze type apparaten kunnen hele goede shiatsu massages uitvoeren. Het zorgt ervoor dat de ook de lastige dieper gelegen spieren goed worden gemasseerd en spierknopen worden losgemaakt.
 • Infrarood warmte functie: vooral tijdens de koude wintermaanden voelt het fantastisch aan als het massage apparaat je spieren kan warm maken. Daarnaast bevorderd het ook de bloedsomloop in het lichaam waardoor spierklachten sneller afnemen. Ons advies is daarom om een massage apparaat te kopen met een infrarood warmte functie. Voor meer informatie bekijk dan ook eens de infrarood massage apparaat koopgids.
 • Afstandsbediening: krijg je er een afstandsbediening bij of niet? Wij raden je altijd aan om een massage apparaat met afstandsbediening te kopen. Het zorgt gewoon voor veel meer gebruikersgemak omdat je veel gemakkelijker alle instellingen kan aanpassen.
 • Intensiteit standen: wij raden je altijd aan om te kiezen voor een massage toestel waarbij je de intensiteit van de behandeling kan aanpassen. In het geval de massage toch niet bevalt dan kan je de snelheid verhogen of juist verlagen. Ons advies is om te kiezen voor een massage apparaat met minimaal drie intensiteit standen.

Scroll naar top