Silvergear massage intensiteit instellen

1. Wat is een massage gun ?

Een handmassage apparaat, of massage gun, is een draagbaar apparaat dat elektrisch wordt aangedreven. Het apparaat maakt gebruik van trillingen om spieren te kunnen masseren. De massage gun wordt vaak gebruikt door fysiotherapeuten, sportmedische artsen, chiropractors en consumenten. Het kan ook thuis worden gebruikt voor het gemak. Het is een krachtige manier om spieren te kalmeren en pijn te verminderen.

Bekijk de beste massage guns + lees klant ervaringen + check actuele prijs op amazon.nl

2. Hoe kan je afvallen met een massage gun ?

Een massage gun kan je helpen afvallen door het verbeteren van de bloedcirculatie. Wanneer de bloedcirculatie verbeterd wordt, kunnen voedingsstoffen en zuurstoffen beter naar de spieren toegevoerd worden. Dit zorgt ervoor dat de spieren sneller herstellen na een training en dat kan je indirect helpen om gewicht te verliezen.

Je kan namelijk intensiever en langer trainen omdat je spieren veel sneller kunnen herstellen door het gebruik van een massage gun. Doordat je intensiever en langer traint zorgt dat ervoor dat je meer calorieën verbrand. Daarnaast helpt het ook om de stofwisseling te stimuleren en daardoor zal je effectiever calorieën verbranden.

Het stress hormoon cortisol wordt verminderd

Een massage gun kan ook helpen om de vetverbranding te stimuleren door het verminderen van het stresshormoon cortisol. Cortisol is een hormoon dat ervoor zorgt dat het lichaam vet gaat opslaan in plaats van gebruiken voor energie. Als je cortisolgehalte verlaagd wordt, kan je lichaam gemakkelijker gebruik maken van vet als energiebron en zal je dus afvallen.

Bekijk de beste massage guns + lees klant ervaringen + check actuele prijs op amazon.nl

Gifstoffen kunnen beter worden afgevoerd

Het massagepistool stimuleert de vetverbranding door de bloedstroom en de bloedsomloop naar het te masseren gebied te vergroten. Deze verhoogde bloedstroom helpt bij het verwijderen van gifstoffen en afvalstoffen uit de cellen, wat op zijn beurt de vetverbranding bevordert. Bovendien helpt het massagepistool ook om vetweefsel af te breken, waardoor het voor het lichaam gemakkelijker wordt om deze vetophopingen te verbranden.

Voldoende lichaamsbeweging en een gezonde voeding zijn ook belangrijk

Een massage gun is dus zeker een aanrader als je wilt afvallen, maar het is wel belangrijk om te weten dat het niet magische krachten bezit. Het zal je niet helpen afvallen als je niet ook een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging aanhoudt. Als je echter alle bovenstaande factoren in acht neemt, kan een massage gun je helpen om gewicht te verliezen.

Een massage gun is dus een goede aanvulling op een trainingsprogramma om gewicht te verliezen. Het kan de bloedcirculatie verbeteren, de spierhersteltijd verkorten en de vetverbranding stimuleren.

Overzicht van voordelige massage guns die effectief zijn in het bevorderen van de bloedscirculatie en waarmee je dus kan afvallen in combinatie met voldoende lichaamsbeweging + gezonde voeding.

Northwall 

De meest luxe massage gun 

Milano massage gun

De meest goedkope massage gun 

Muscle pro

De beste prijs kwaliteitsverhouding 

Werkt een massage gun ook bij het verminderen van buikvet?

Een van de grootste vragen die mensen hebben over massage guns is of ze kunnen helpen bij het verminderen van buikvet. Buikvet is een van de meest frustrerende soorten vet om kwijt te raken, maar gelukkig kan een massage gun hierbij helpen. De reden waarom een massage gun buikvet kan verminderen, is omdat het de bloedcirculatie in deze gebieden kan verbeteren. Wanneer er meer bloed naar deze gebieden stroomt, kunnen er meer voedingsstoffen en zuurstof naar de cellen toegevoerd worden. Dit kan ervoor zorgen dat het lichaam vet beter kan verbranden.

Een andere manier waarop een massage gun buikvet kan verminderen, is door het stimuleren van de aanmaak van collageen. Collageen is een eiwit dat helpt bij het opbouwen van spieren en het herstellen van weefsels. Het stimuleren van de aanmaak van collageen kan ervoor zorgen dat de huid in de buikstreek strakker wordt, waardoor het minder opvallend is.

Als je dus wilt afvallen en je buikvet verminderen, kan een massage gun een goede aanvulling zijn op je trainingsprogramma.

Bekijk de beste massage guns + lees klant ervaringen + check actuele prijs op amazon.nl

Een massage gun kan cellulite vet verminderen

Als je cellulitis hebt, weet je hoe frustrerend het kan zijn om te proberen er vanaf te komen. Cellulitis wordt veroorzaakt door vetophopingen onder de huid die tegen het bindweefsel duwen. Hierdoor ontstaat een kuiltje op de huid. Een massagepistool kan helpen cellulitis te verminderen door de vetafzettingen onder de huid af te breken.

Het massagepistool helpt ook de doorbloeding van het gebied te verhogen, waardoor de huid gladder kan worden. Deze verhoogde doorbloeding helpt om meer zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen te brengen, wat kan helpen de verschijning van cellulitis te verminderen.

Bovendien stimuleert het massagepistool de aanmaak van collageen, wat kan helpen de huid strakker te maken.

Hoe vaak per week moet je een massage gun gebruiken om af te vallen?

De massage gun kan je 5 keer per week gebruiken in combinatie met een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging. Dit zal je helpen bij het bereiken van je gewichtsverliesdoelstellingen. Het is belangrijk om te weten dat het niet magische krachten bezit. Het zal je niet helpen afvallen als je niet ook een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging aanhoudt. Als je echter alle bovenstaande factoren in acht neemt, kan een massage gun je helpen bij het bereiken van je gewichtsverliesdoelstellingen.

Beste massage guns om gewicht te verliezen

Er zijn veel verschillende soorten en merken massagepistolen op de markt. Het kan moeilijk zijn de juiste te kiezen, maar gelukkig hebben we het onderzoek voor je gedaan. We hebben een lijst samengesteld van de beste massagepistolen om af te vallen, om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Voor meer informatie over het kopen van een massage verwijzen we je ook graag naar de massage pistool adviesgids.

1.Northwall massage gun

De meest verkochte massage gun op bol.com

Northwall massage gun voor spierherstel en om gewicht te verliezen

Belangrijkste kenmerken:

9 intensiteit standen
zes opzetkopjes
Nederlandse handleiding
Batterij gaat tot 4 draadloos mee
Zeer veel positieve reviews 

Northwall’s massage pistool is de perfecte manier om spierherstel te versnellen na een zware training. Met 9 intensiteitsinstellingen en zes verschillende massagekoppen, kunt u uw massage aanpassen om precies te richten waar u het nodig hebt. En met tot 4200 trillingen per minuut geeft dit pistool een krachtige massage! Bovendien gaat de batterij tot 10 uur mee, dus je kunt blijven masseren, zelfs als je onderweg bent.


2. Sanbo massage gun

De meest verkochte massage gun op bol.com

Sanbo massage gun

Belangrijkste kenmerken:

9 intensiteit standen
zes verschillende massagekopjes die zorgen voor een unieke massage ervaring.
Inclusief Sanbo app om het maximale uit de massage gun te halen.
Fitness en medische stand.
Voorzien van een mooi LCD scherm
Zeer effectief voor het bevorderen van de doorbloeding en dus helpt het ook om af te vallen.

Op zoek naar verlichting van spierpijn? Sanbo heeft u gedekt! Dit lichtgewicht en eenvoudig te gebruiken massagepistool wordt geleverd met 6 hulpstukken om uw massage aan te passen. Elk opzetstukje is specifiek gemaakt voor een lichaamsdeel of bepaalde spiergroep. Daarnaast is deze massage gun zeer stil en produceert het maar 20 tot 35 decibel aan geluid.


3. Palermo massage pistool

De meest voordelige keuze voor het effectief bevorderen van de bloedsomloop

palermo massage pistool

Belangrijkste kenmerken:

30 intensiteit standen
Compacte draagkoffer
Diepe amplitude van 16mm (zeer effectief bij diepe weefsel massages)
Batterij gaat tot zes uur mee
Prachtig LCD scherm (gebruiksvriendelijk)
Gratis e book

Het Palermo massagepistool is uniek vanwege zijn 30 intensiteitsniveaus. Hiermee kun je je massage aanpassen aan je behoeften. Of je nu een zachte massage nodig hebt of een meer intense, met het Palermo pistool ben je gedekt. Bovendien wordt het pistool geleverd met 8 verschillende opzetstukken om specifieke delen van het lichaam aan te pakken. De batterij gaat tot 14 uur mee, dus je hoeft niet bang te zijn dat deze snel lee gaat.


4. Bob and Brad massage gun

De meest voordelige keuze voor het effectief bevorderen van de bloedsomloop

Bob and brad massage gun

Belangrijkste kenmerken:

Zeer populair massage pistool (172 reviews | 5 ster)
Vijf jaar garantie (uniek)
Vijf verschillende massagekopjes
Het is de meest voordellige keuze
Handige anti slip grip
Inclusief Nederlandse handleiding
Batterij gaat tot 5 uur mee

De Bob and Brad massage gun is perfect voor wie op zoek is naar een diepe weefselmassage. Met zijn percussietechnologie kan dit pistool tot 16 mm in het spierweefsel doordringen. Dit is perfect voor het opbreken van knopen en het verlichten. De massage gun wordt ook geleverd met een draagkoffer en vijf verschillende opzetkopjes.

Het massagepistool heeft een waardering van 5 sterren uit 172 recensies op amazon.nl. Klanten zijn dol op de diepe weefselmassage die dit pistool geeft en de vele massage mogelijkheden die deze massage gun biedt.


Conclusie: wat is het beste massage pistool om af te vallen?

Alle massagepistolen op onze lijst zijn geweldig om af te vallen. Maar als we er een moesten kiezen, zouden we het Northwall massagepistool aanraden. Het wordt geleverd met 9 intensiteitsstanden en zes verschillende massagekoppen, zodat je je massage kunt aanpassen om precies te richten op waar je het nodig hebt. Plus, met tot 4200 trillingen per minuut is dit één krachtig massagepistool! Heb je een favoriet massagepistool? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Scroll naar top