Maicura massage gun

Wat maakt de Maicura massage gun uniek?

 • Zeer effectief bij spierherstel en het voorkomen van blesures
 • 20 intensiteit standen
 • Oplaadbare batterij die tot 8 uur meegaat
 • Touchscreen
 • Inclusief handige koffer
 • Zes opzetstukjes 

Maicura massage gun review

In deze review ga ik uitgebreid in op op de Maicura massage gun. Ik ga in op de belangrijkste specificaties van deze massage gun. Ik vertel je ook wat de voordelen en nadelen zijn van dit massage apparaat. Verder vertel ik je wat de gezondheidsvoordelen zijn van een massage gun wanneer je deze dagelijks gebruikt. Ik wens je veel plezier met het lezen van deze review over de Maicura massage gun.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Specificaties van de Maicura massage gun 

  We hebben de belangrijkste specificaties op een rijtje gezet. Hieronder vindt je het overzicht. 

  Masseert alle lichaamsdelen
  Type massage: klopmassage
  Snelheid standen: 20
  Touchscreen: ja
  Batterij: gaat tot 8 uur mee
  Oplaadtijd: 3 uur
  Geluidsniveau: 50 decibel

  Merk: Maicura
  In de doos: massage gun, zes opzetstukjes en handleiding + reiskoffer
  Gewicht: 1.6 klilo
  Garantie: 2 jaar
  Handleiding: Nederlands

  Hoe onderscheid de Maicura massage gun zich van andere modellen?

  In dit deel van deze review ga ik in op welke punten de Maicura massage gun zich onderscheid van andere modellen. Met name op het gebied van de batterij en snelheidstanden is deze massage gun echt uniek ten opzichte van andere massage guns uit dezelfde prijscategorie (80 tot 100 euro categorie).

  De Maircura massage gun heeft een sterke batterij die tot 8 uur meegaat

  Een zeer sterke batterij die tot 8 uur meegaat

  Wat uniek is aan de Maicura massage gun is dat het voorzien is van een batterij van 2600 mAh. Het betekend dus dat de batterij tot wel 8 uur mee kan. Het is echt uniek in vergelijking tot andere massage pistolen. De Maicura massage gun gaat het langste mee van alle massage guns die er op de markt beschikbaar zijn. De meeste massage pistolen gaan ongeveer 3 tot 4 uur mee met een volgeladen batterij.

  Wanneer je de massage gun dagelijks gebruikt voor 15 minuten per dag dan wil het dus zegen dat je deze ongeveer 28 tot 32 keer kan gebruiken voordat de batterij helemaal leeg is. De batterijduur is sterk afhankelijk van de intensiteit standen die je instelt.

  Doordat de batterij zo sterk is duurt het opladen wel iets langer dan bij andere massage guns. Het duurt maximaal drie uur om de batterij volledig op te laden.

  snelheid-standen-maicura-massage-pistool

  20 intensiteit standen

  Wat de Maircura massage gun ook uniek maakt in zijn prijscategorie is dat deze beschikt over 20 snelheidstanden. De intensiteit standen lopen uiteen van 1200 tot 3200 trillingen per minuut. De meeste massage guns uit deze prijscategorie hebben rond de 5 tot 10 standen en kunnen maximaal 2600 klopmassage trillingen per minuut generen.

  Bovenop de Maicura massage gun vindt je een prachtig display waarop je de intensiteitstanden kan aflezen. Onder het display vindt je een min en plus knop en hiermee stel je eenvoudig en snel de snelheid van de klopmassage in.

  Welke snelheidstanden gebruik je in welke situatie?

  Hieronder vertel ik je in het kort in welke situaties je een bepaalde stand selecteert. 

  1-3 snelheidstand:
  Gebruik deze stand om de spieren te activeren.

  Stand 4-7: ontspanning
  Wil je na een drukke dag je spieren heerlijk laten ontspannen? Selecteer dan deze stand. Het helpt dus goed bij het wegnemen van stress en het maakt de spieren losser.

  Stand 8-11: spierpijn verminderen
  Wanneer je last hebt van spierpijn na het sporten dan raad ik je aan om stand 8 tot 11  te selecteren. Deze stand helpt erg goed bij het verminderen van verzuurde spieren.

  Stand 12 - 15: diepe massage
  Gebruik deze stand voor een intensieve diepe massage waarbij ook de spieren in het diepere spierweefsel goed worden gemasseeerd.

  Stand 12 - 15: proffesionele mode
  Wij adviseren  je deze stand niet gelijk te gebruiken. Fanatieke en proffesionele sporters gebruiken deze stand voordat ze gaan sporten zodat ze optimaal kunnen presteren.

  Het maicura massage pistool produceert 50 decibel

  De maicura massage gun is vrij stil

  Wat ook fijn is aan de Maicura massage gun is dat deze vrij stil. Het massage apparaat produceert maximaal 50 decibel. Het geluidsniveau zit hiermee tussen normaal praten en fluisteren in.

  De Maicura masage gun is dus ideaal als je wilt genieten van een massage in het bijzijn van andere mensen.

  Zes verschillende opzetkopjes

  De meeste massage guns uit de prijscategorie tussen de 80 en 100 euro worden geleverd met maximaal vier opzetkopjes. De Maicura massage gun is hierop een uitzondering. Bij dit massage apparaat worden namelijk zes verschillende opzetstukjes geleverd. Maar wat is nu een opzetstukje? Wat wil dit zegggen? Elk opzetstukje biedt een andere type massage ervaring. Ze zijn speciaal gemaakt om op een specifieke lichaamsdeel of een lichaamsklacht te behandelen. Hieronder leg ik kort uit wat elke massage kop doet.

  Spade kop:
  Gebruik deze kop om de buikspieren te masseren.

  Bal kop:
  Wil je grote spiergroepen masseren? Kies dan voor deze kop.

  U vorm kop:
  Gebruik deze kop om de wervelkolom en de nek en schouders te masseren.

  Kogelkop:
  Gebruik deze kop om het diepere weefsel en triggerpoints los te maken.

  Duimkop:
  Perfect om de voetzolen en handpalmen mee te masseren.

  Platte kop:
  Plaats deze kop op de Maicura massage gun als je de rugspieren goed wilt masseren.

  Massagekoppen

  Inclusief handige koffer

  Wat handig is dat de Maicura massage gun wordt geleverd met een koffer. Hierin kan je de massage gun en de opzetstukjes veilig in opbergen als je deze bijvoorbeeld meeneemt naar de sportschool of op vakantie. De koffer is van stevig kunststof materiaal dus het kan wel degelijk tegen een stootje.

  Oververhittingsbeveiliging

  De levensduur van de Maicura massage gun wordt aanzienlijk verhoogd. Wanneer het massage pistool te warm wordt dan gaat deze automatisch uit. Wel zo handig toch?

  Een prachtig touchscreen

  Het ontwerp van de Maicura massage gun is uniek ten opzichte van andere massage pistolen. Het touchscreen bevindt zich namelijk aan de bovenkant van het massage pistool. Via het touchscreen kan je snel en gemakkelijk de intensiteit van de massage instellen. Daarnaast kan je hierop aflezen van hoe vol de batterij zit.

  De meeste massage guns uit de prijscategorie van 80 tot 100 euro zijn niet voorzien van een touchscreen. De Maicura heeft dit wel en ook op dit vlak onderscheid het zich van andere massage pistolen.

  Reviews van de Maicura massage gun op bol.com 

  De Maicura massage gun behoort tot de meest populaire massage guns van dit moment. Het blijkt ook wel uit het aantal positieve reviews op bol.com. Het massage pistool heeft een beoordeling van 4.8 ster uit 31 reviews en dat is echt super goed! Hieronder een aantal reviews van mensen die deze massage gun via bol.com hebben gekocht en vertellen over hun ervaringen.

  Luuk 28 jaar | 5 ster 
  Ik had echt voor deze prijs niet verwacht dat deze massage gun zo goed zou zijn! Ik ben er super tevreden over. Ik gebruik deze massage gun altijd na het sporten. Ik kan je zeggen dat ik sinds ik de Maicura massage gun gebruik veel minder last heb van spierpijn. Een aanrader dus! 

  Peter 48 jaar |  5 ster
  Wat ik fijn vindt aan deze massage gun is dat het een zeer sterk en robuust apparaat en het kan dus zeker tegen een stootje. Ik heb er zeker veel profijt en plezier van. Mijn vrouw gebruikt deze massage gun bij het verhelpen van de pijn die zij aan haar schouders voelt. Ik gebruik de massage gun met name om mijn nek te masseren het geeft me echt een rustgevend gevoel. De kinderen gebruiken deze massage gun ook veelvuldig als ze thuiskomen na het sporten.

  Sanne 55 jaar | 4.5 ster
  De massage gun voelt goed in de hand aan is dus niet te zwaar. Wat ik erg fijn vindt is  dat de Maircura massage gun voorzien is van een hele sterke batterij die heel erg lang mee gaat. Ik kan de massage gun dus echt overal gebruiken en dat is erg fijn. De opzetkopjes van deze massage gun zijn ook van hoge kwalitateit en bieden alle zes een compleet andere massage ervaring. 

  Wat zijn de gezondheidsvoordelen wanneer je de Maicura massage gun dagelijks gebruikt?

  Wanneer je de Maicura massage gun dagelijks gebruikt dan heeft dat veel mentale en fysieke gezondheidsvoordelen.  Hieronder gaan wij in op de belangrijkste gezondheidsvoordelen.

  Sneller herstel van de spieren na een trainingsessie 

  Door een massage gun herstellen je spieren sneller. Tijdens de massage wordt namelijk de bloedscirculatie verhoofd. Het wil zeggen dat de bloedvatten wijderen worden. Het gevolg daarvan is dat meer zuurstoffen en voedingstoffen de spieren kunnnen bereiken. De spieren krijgen dus meer zuurstof en voedingstoffen en dit helpt erg goed tegen de verzuring van de spieren. De spierpijn zal door de snelle versnelde bloedscirculatie veel sneller wegggaan.

  Hoe gebruik je deze massage gun?
  Een massage helpt bij stress en hoofdpijn

  Het verminderd stress 

  Ken je dat gevoel dat je na een lange dag werken last hebt van een onrustig gevoel? Wist je dat het een goed idee om dagelijks te genieten van een massage om stress te verminderen? De Maicura massage gun kan hier zeker bij helpen. Tijdens de massage worden namelijk endorfine en serontine hormonen aangemaakt door de hersenen. Het zijn hormonen waarvan je een gelukkig gevoel krijgt. Door de aanmaak van deze hormonen zul je merken dat je veel rustiger wordt in je hoofd. Wanneer je dagelijks geniet van een massage kan dit zeker helpen om stress te verminderen.

  Een betere nachtrust

  Kan je soms lastig in slaap vallen omdat je bijvoorbeeld te veel gedachten hebt in je hoofd? Ook hierbij kan een massage gun helpen. Ik gebruik zelf een massage apparaat een uur voordat ik naar bed ga. Een massage zorgt ervoor dat de spierspanning in de spieren afneemt en het effect daarvan is dat het zenuwstelsel wordt gestabiliseerd wordt. Wanneer het zenuwstelsel stabiliseert zorgt dit voor een rustiger gevoel. Het voordeel ervan is dus ook dat je sneller en dieper slaapt. Daarnaast maken de hersenen ook serontine hormonen aan en dit zorgt ook voor een betere nachtrust.

  Voorkomen van blessures 

  Wist je dat de Maircua massage gun ook kan helpen bij het voorkomen van blesures? Ik raad je aan om 10 minuten voor het sporten de massage gun te gebruiken. Het effect ervan is dat de bloedscirculatie wordt gestimuleerd en de spierspanning afneemt. De spieren worden daardoor flexibeler en daardoor is de kans op blessures kleiner.

  Gezondheidsvoordelen
  Scroll naar top