Review van het Lucovitaal verzwaringsdeken

Het Lucovitaal verzwaringsdeken is een geweldige manier om te ontspannen en te ontstressen. Het is gemaakt van 100% katoen, dus het is comfortabel en zacht. Het Lucovitaal verzwaringsdeken helpt om diepe ontspanning te bevorderen waardoor je beter en dieper zal slapen. Het wordt geleverd met een draagtas, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen. In deze review, bespreken we de voor- en nadelen van dit verzwaarde deken, zodat je kunt beslissen of het Lucovitaal verzwarings voor je is.

Lucovitaal verzwaringsdeken review

Belangrijkste voordelen van het Lucovitaal verzwaringsdeken

Het deken is gemaakt van katoen waardoor het een stuk luchtiger is.
Omdat het deken gemaakt is van katoen kan je deze zowel gebruiken in de winter als in de zomer
Het heeft een glasparel vulling waardoor het deken compacter en dunner is.
Inclusief handige opbergtas
Het zorgt voor een diepe ontspanning en een betere nachtrust.
Zeer effectief bij het bevorderen van de concentratie en het verminderen van stress.
Het Lucovitaal verzwaringsdeken wordt helaas niet geleverd met een overtrekhoes.

Hoe werkt het lucovitaal verzwaringsdeken?

Heeft u ‘s nachts moeite met inslapen of doorslapen? Als dat het geval is, kunt u een verzwaringsdeken proberen. Verzwaarde dekens zijn ontworpen om druk aan het lichaam te leveren, wat kan helpen bij het bevorderen van ontspanning en slaap.

Hoe werkt het lucovitaal verzwaringsdeken? Het gewicht van het verzwaringsdeken oefent druk uit op het lichaam, wat op zijn beurt de zenuwpunten stimuleert. Dit stuurt signalen naar de hersenen die de aanmaak van endorfine en melatonine verhogen. Ook komen hormonen zoals serotonine en GABA vrij, die helpen om lichaam en geest te kalmeren en te ontspannen.

Hieronder ga ik uitgebreid in op beide hormonen die ervoor zorgen dat een diepere slaap wordt bevorderd:

  • Melatonine: het hormoon melatonine is verantwoordelijk voor het reguleren van de slaap-waakcyclus van het lichaam. Het wordt van nature in de hersenen geproduceerd en geeft het lichaam een signaal wanneer het tijd is om te slapen. Een manier waarop melatonine voor een goede nachtrust zorgt, is door ontspanning te bevorderen. Het kan helpen bij het verminderen van angst en stress, die de slaap kunnen verstoren. Melatonine helpt ook om de lichaamstemperatuur onder controle te houden, wat belangrijk kan zijn voor een goede nachtrust. Wanneer de lichaamstemperatuur ‘s nachts daalt, kan dit de afgifte van melatonine veroorzaken en u helpen in slaap te vallen.
  • Endorfine hormonen: studies hebben aangetoond dat mensen met een hoger endorfinegehalte de neiging hebben om beter te slapen. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat endorfines helpen om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen. Bovendien kunnen endorfines helpen om de natuurlijke slaap-waakcyclus van het lichaam te reguleren.
  • Serotonine hormonen: serotonine is een hormoon waarvan wordt aangenomen dat het verantwoordelijk is voor gevoelens van geluk en welzijn. Recente studies hebben ook aangetoond dat serotonine een belangrijke rol speelt bij de slaap. Serotonine zorgt voor een goede nachtrust door angst te verminderen en ontspanning te bevorderen. Wanneer het serotonineniveau laag is, hebben mensen vaak moeite om in slaap te vallen en door te slapen.

Wanneer je onder het Lucovitaal verzwaringsdeken ligt worden deze hormonen dus aangemaakt. Daarnaast voelt het aan alsof je constant wordt geknuffeld. Het komt omdat het Lucovitaal deken een stuk zwaarder is dan een normaal deken.

Het Lucovitaal heeft door de aanmaak van deze hormonen en het knuffeleffect vele gezondheidsvoordelen:

  • Ze verbeteren je humeur en verlagen het stressniveau
  • Verzwaarde dekens helpen je te ontspannen en sneller in slaap te vallen
  • Het Lucovitaal verzwaringsdeken kan helpen bij het verlichten van angst- en paniekaanvallen
  • Het Lucovitaal verzwaarde deken kan de symptomen die in relatie staan tot ADHD verminderen.
  • Verzwaarde dekens kunnen de bloedsomloop helpen verbeteren

Kenmerken van het Lucovitaal verzwaringsdeken

Hieronder gaan we uitgebreid in op de belangrijkste kenmerken van het Lucovitaal verzwaringsdeken. Per kenmerk geven we een korte uitleg.

Heerlijk genieten onder een verzwaringsdeken van octazy

Het Lucovitaal verzwaringsdeken is gemaakt van 100% katoen

Het Lucovitaal verzwaringsdeken is gemaakt van katoen in plaats van polyester. Hier zijn verschillende voordelen aan verbonden. Katoen is een natuurlijke vezel die ademend en minder warm is dan polyester. Het blijft ook koeler in de zomer en warmer in de winter. Polyester kan irriterend zijn voor de huid en allergieën veroorzaken, terwijl katoen hypoallergeen is.

glaskralen vullling

Glasparels vulling in plaats van polly pellet vulling

Als het gaat om het vinden van het perfecte verzwaringsdeken is eén van die factoren het type vulling dat in het deken wordt gebruikt. Veel dekens gebruiken traditionele poly-pellets als vulmiddel, maar het Lucovitaal verzwaringsdeken heeft een glasparel vulling.

Glasparelvulling is een nieuwere en steeds populairdere vulling voor verzwaringsdekens. Het heeft verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele korrelvulling. Glaskralen zijn veel kleiner en nemen daardoor minder ruimte in beslag, waardoor het deken dunner wordt. Het grote voordeel is dat het ook veel minder ruimte in beslag neemt als je het Lucovitaal deken bijvoorbeeld mee wilt nemen op je vakantie.

Hieronder nog een aantal andere voordelen van glasparels ten opzichte van een pellet vulling:

  • Glaskralen zijn veel stiller dan pellets, dus ze maken niet zoveel geluid als je in het deken beweegt.
  • Glaskralen zijn niet giftig, terwijl pellets schadelijke chemicaliën kunnen bevatten.

Het Lucovitaal verzwaringsdeken weegt 6 kilo

Het Lucovitaal verzwaringsdeken weegt in totaal 6 kilo. Je zult je nu misschien wel afvragen wat dit precies betekend. Het wil zeggen dat het deken perfect is voor mensen tussen de 60 en 80 kilo. Het is een eenpersoonsdeken en het is bedoeld om er met je partner onder te liggen.

De druk van het deken wordt gelijkmatig verdeeld over je lichaam

De glaskralenvulling van het verzwaringsdeken is mooi verdeeld over het lichaam doordat de glaskralen in zakjes zitten. Dit voorkomt dat de glasparels zich kunnen verspreiden. Het zorgt er voor dat het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld. Juist dit is belangrijk want daardoor geeft het deken over je hele lichaam dezelfde hoeveelheid druk.

Wat vinden klanten van het Lucovitaal verzwaringsdeken?

Hieronder vindt u een aantal reviews van mensen die hun ervaringen met het verzwaringsdeken op bol.com hebben gedeeld.

Henk | 27 jaar

Ik gebruik het Lucovitaal verzwaringsdeken ongeveer een maand en ik merk een grote verbetering in mijn concentratie en slaapkwaliteit. Het gewicht van het deken voelt heel comfortabel aan en helpt me te ontspannen, wat op zijn beurt mijn focus gedurende de dag verbetert. Ik merk ook dat ik ‘s nachts veel beter slaap sinds ik het verzwaringsdeken gebruik, omdat het me de hele nacht kalm en ontspannen houdt. Over het algemeen zou ik zeker aanraden om een verzwaarde deken te proberen als je op zoek bent naar manieren om je concentratie of slaapkwaliteit te verbeteren.

Petra | 42 jaar

Ik aarzelde eerst om een verzwaringsdeken te proberen, maar ik ben zo blij dat ik het toch gedaan heb. Het heeft me echt geholpen om te kalmeren en te ontspannen. Ik heb regelmatig paniekaanvallen, maar sinds ik het deken gebruik, slaap ik dieper en daardoor voel ik dat mijn lichaam veel meer in balans is. Ik heb daardoor veel minder last van paniekaanvallen. Het gewicht van de het Lucovitaal verzwaringsdeken voelt aan alsof ik constant wordt geknuffeld en dat geeft echt een heel fijn gevoel.

Vera | 52 jaar

Een vriendin van mij vertelde mij dat ik is een keer een verzwaringsdeken moest uitproberen en hij gaf aan dat het zeker kan helpen bij het bevorderen van een betere nachtrust. Na wat onderzoek te hebben gedaan, besloot ik het eens te proberen en ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb! Door het gewicht van het deken voel ik me meer ontspannen en kalm, waardoor ik gemakkelijker in slaap val. Ik gebruik mijn Lucovitaal verzwaringsdeken nu ongeveer een maand en ik merk al een groot verschil in de kwaliteit van mijn slaap. Ik val niet alleen sneller in slaap, maar ik slaap ook beter gedurende de nacht. Als je op zoek bent naar een manier om je slaap te verbeteren, raad ik je ten zeerste aan om een verzwaringsdeken te proberen!

Lucovitaal verzwaringsdeken

Wil je meer te weten komen over het Lucovitaal verzwaringsdeken? Lees dan eerst mijn review waarin ik inga op mijn ervaringen op het Lucovitaal verzwaringsdeken.

Product SKU: 3432

Product Brand: Lucovitaal verzwaringsdeken

Product Currency: euro

Product Price: 50

Product In-Stock: InStock

Editor's Rating:
5
Scroll naar top