Litollo verzwaringsdeken review

  • Het Litollo verzwaringsdeken is gemaakt van bamboe vezels waardoor je deze perfect kan gebruiken in zowel de winter als in de zomer.
  • Wordt geleverd met een mooie reistas
  • Is beschikbaar in twee verschillende kleuren.
  • Het deken wordt aangeboden in de gewicht van 3, 6, 8 en 13 kilo
  • Helpt zeer goed bij het verbeteren van de concentratie en het tegengaan van stress.

Als u moeite hebt om in slaap te vallen en vaak ‘s nachts wakker wordt, dan kan hetLitollo verzwaringsdekenLitollo verzwaringsdeken uw oplossing zijn. Het voelt namelijk aan alsof u geknuffeld wordt, waardoor het slaaphormoon melatonine wordt aangemaakt, dat u z   al helpen ontspannen en sneller dan voorheen weer in slaap te vallen.

In deze review zullen we u alles vertellen over de Litollo verzwaringdeken. We zullen het hebben over het materiaal van de deken en hoe comfortabel het aanvoelt. We zullen ook bespreken hoe het verzwaringsdeken kan helpen bij uw mentale gezondheid. Na het lezen van deze review, hopen wij u een goed beeld te hebben gegeven van het Litollo verzwaringdeken.

Voor meer informatie over andere dekens die wij hebben uitgetest verwijs ik je ook graag naar de deze pagina.

Wat is een verzwaringsdeken?

Het gewicht van een verzwaringsdeken is veel zwaarder dan dat van normale dekens. Zij heten niet voor niets zo. Het Litollo verzwaringsdeken werkt zo effectief omdat het druk geeft op het lichaam.

Onderzoekers hebben ontdekt dat de druk van een verzwaarde deken  uw zenuwen kan stimuleren. Die stimulatie stuurt signalen naar uw hersenen en als reactie daarop beginnen die endorfine en melatonine hormonen aan te maken, waarvan is aangetoond dat het goed is voor de geestelijke gezondheid van mensen.

  • De melatonine hormonen maken u slaperig en geven uw slaap een diepere, meer rustgevende kwaliteit. U zult sneller in slaap vallen doordat dit hormoon als reactie op de duisternis door de pijnappelklier wordt vrijgemaakt.
  • De endorfinehormonen worden ook wel het gelukshormoon genoemd. Deze hormonen maken dat u zich gelukkiger voelt en daardoor wordt u rustiger in uw hoofd, en verdrijft u de stress met een golf van positieve emoties. Endorfines kunnen ook wonderen doen tegen angst en depressie!
  • De aanmaak van melatonine en endorfine brengt ook het zenuwstelsel tot rust, wat net zo belangrijk is. Vooral mensen met ADHD of ADD zullen hier voordelen van ondervinden, omdat zij zich beter kunnen concentreren als hun zenuwstelsel in evenwicht is.

Hopelijk begrijp je nu beter van hoe het Litollo verzwaringdeken werkt en hoe het kan helpen bij deze diverse mentale gezondheidsproblemen-

***

100% bamboe vezel materiaal.

Het Litollo verzwaringdeken is gemaakt van 100% fleece, het zachte materiaal aan de bovenkant zorgt ervoor dat hij heerlijk aanvoeltFleece van bamboevezels maar ook voldoende ventileert. Tijdens de wintermaanden is dit perfect omdat bamboevezels als thermische isolatoren werken om warme lucht effectief binnen te houden en koude lucht buiten te houden. In de zomermaanden werken de bamboevezels juist verkoelend.

Glasparel vulling

In het Litollo verzwaarde deken worden glasparels gebruikt als vulling. Glasparels zijn meestal niet giftig, in tegenstelling tot veel andere vullingen die u kunt vinden. Het voordeel van glasparels is dat ze warmte beter geleiden dan andere vullingen. Een ander voordeel is dat de deken veel dunner is en minder ruimte inneemt door de glaskraalvulling. Verzwaarde dekens nemen in het algemeen weinig ruimte in en deze is nog kleiner door de dunne vulling met glasparels.Glasparels zijn mooi over het Litollo verzwaringsdeken verdeeld

Het Litollo verzwaringsdeken heeft kleine zakjes. Hierdoor lekken de glasparels er niet uit. De deken is zwaar en wordt gelijkmatig over uw lichaam verdeeld. Op deze manier zal het effectiever zijn. De juiste hoeveelheid druk moet op het Litollo verzwaringsdeken worden uitgeoefend zodat het goed kan werken.

Heerlijk slapen met het Litollo verzwaringsdekenWelke dekens biedt Litollo aan?

Litollo biedt vier verschillende dekens aan. Ze zijn 3, 6, 8 en 13 kilo. Het Litollo verzwaringsdeken van 3 kilo is voor kinderen van 8-13 jaar. Koop geen zwaardere deken omdat kinderen deze niet kunnen gebruiken omdat het gewicht van de deken dan te zwaar voor ze is. De 13 kilo deken is dubbel zo dik en 200 cm x 200 cm groot, dus deze is voor twee personen om te delen. Wij raden u aan dekens te kopen met gewichten tussen deze twee niveaus: 3-9 kilo (voor één persoon) of 7-13 kilo (voor twee personen).

 

 

Welk gewicht kies ik voor het Litollo verzwaringsdeken?

U moet een deken kiezen die 8%-12% van uw lichaamsgewicht weegt. Als u bijvoorbeeld 70 kilo weegt, dan is het juiste gewicht voor uw deken 7 kilo. Als u tussen twee maten in zit, kies dan altijd de zwaardere.

De overtrekhoes kan je gemakkelijk aan het verzwaringsdeken vastmaken

Het Litollo verzwaringsdeken heeft lussen waar je de hoes aan vast kunt maken. Zo kunt u de hoes snel en gemakkelijk omdoen en weer afnemen als u hem wilt wassen.

Reviews en ervaringen van mensen die het Litollo verzwaringsdeken op bol.com hebben gekocht

Er zijn veel goede beoordelingen over de Litollo verzwaringsdeken op bol.com. Er zijn 27 verschillende reviews. Zij geven het product 4,7 van de 5 sterren, wat erg goed is! Hier zijn enkele beoordelingen van klanten die dit product hebben gekocht:

Marja 62 jaar | 4 ster

Toen ik op internet las over de verzwaringsdeken, was ik sceptisch. Maar toen besloot ik het erop te wagen en er een te kopen. De eerste nacht voelde het zwaar en alsof er iets zwaars op me lag. Maar nu ik hem zes nachten heb gebruikt, slaap ik beter en word ik ‘s nachts minder wakker. Mijn energieniveau is hoger als ik ‘s morgens wakker word. Tot nu toe ben ik erg blij met mijn aankoop van de verzwaringsdeken!

Richard | 42 jaar | 4.5 ster

Ik ben erg blij met deze verzwaringsdeken die ik nu een paar weken gebruik. Sinds ik hem gebruik, word ik ‘s nachts minder vaak wakker. Het deken past qua design ook goed in de inrichting van mijn slaapkamer.

Vera 29 jaar | 5 ster

De meeste dekens zijn van katoen. Ik heb een deken van bamboestof met verzwarend effect gekozen. De zijden bamboe stof voelt heel goed aan en het verzwarende effect heeft me geholpen beter te slapen. Ik was altijd een slechte slaper, maar deze deken heeft me meer comfort gegeven en heeft me geholpen beter te slapen dan voorheen.

Scroll naar top