Lay Z Spa Helsinki review

Zit je er over te denken om de Lay Z Spa Helsinki te kopen?  Lees dan eerst onze review over de Lay Z Spa Helsinki. In deze review gaan we uitgebreid in op alle specificaties van deze opblaasbare spa. Daarnaast gaan wij uitgebreid in op de energiekosten en hoe je deze jacuzzi het beste kan onderhouden. Wij wensen je veel plezier met het lezen van deze review over de LaY Z Spa Helsinki.

1. Samenvatting van de voordelen en nadelen van de Lay Z Spa Helsinki

De jacuzzi biedt ruimte tot wel 7 personen (uniek)

Het beschikt over 180 bubbelstralen (veel meer als andere modellen)

Het heeft een extra dunne wand daardoor neemt de jacuzzi veel minder ruimte in beslag.

De Lay Z Spa Helsinki heeft een prachtig houten design

Het bubbelbad is binnen 10 minuten opgeblazen

Goed te gebruiken tijdens de winter dankzij de freezeshield beveiliging

Heeft helaas geen led verlichting maar deze kan je er apart bij kopen

2. De specificaties van de Bestway Lay Z Spa Helsinki

Hieronder vindt je een overzicht van de specificaties van de Lay Z Spa Helsinki.

Biedt ruimte tot 7 personen
Er kan 1123 liter water in
Afmetingen opgeblazen: 1,80 m x 66 cm
Grote van binnen: 1,70 meter
Gevuld gewicht: 1155 kg
Neto gewicht: 31 kg
Waterdiepte: 66 cm
Benodige tuinruimte: 260 * 180 cm

 

Luxe bubbelmassage systeem met 180 airjets
Opwarming water: 1,5 tot graden per uur
Anti freeze shield beveiliging
Touchscreen bedieningspaneel
Inclusief filters
Inclusief opblaasbare hoes
Planbaar verwarmingssysteem
Krachtige elektrische pomp (binnen 15 min opgeblazen)

3. Wat maakt de Lay Z Spa Helsinki uniek met andere opblaasbare jaccuzi's?

De Lay Z Spa Helsinki is een opblaasbare jacuzzi uit het midden segment. Winkels verkopen deze jacuzzi voor rond de 900 euro. Wanneer we kijken naar de functionaliteiten onderscheid de Lay Z Spa Helsinki zich duidelijk van andere opblaasbare bubbelbaden uit dezelfde prijscategorie. In dit deel van de review gaan wij in op welke functionaliteiten de Lay Z Spa Helsinki zich onderscheid.

De Lay Z Spa Helsinki heeft 180 airjets

3.1 Een heerlijke bubbelmassage dankzij de 180 airjets

Wat de Lay Z Spa Helsinki echt uniek maakt ten opzichte van andere bubbelbaden is dat deze beschikt over 180 airjets. De meeste vergelijkbare modellen beschikken over 80 tot 100 airjets.  Het betekent dus dat het 180 massage / bubbelstralen heeft. Dankzij de 180 airjets voelt de opblaasbare zeer ontspannend aan en wordt het lichaam heerlijk gemasseerd. Daarnaast zorgt het ervoor dat de massage veel gelijkmatiger verdeeld is over het lichaam.

Wat daarnaast ook fijn is aan deze opblaasbare jacuzzi is dat je de intensiteit van de bubbelmassage kan instellen. Hierbij heb je de keuze uit drie verschillende standen.

3.2 De Bestway Helsinki jacuzzi is geschikt voor zeven personen

Wil je samen met je vrienden genieten van een heerlijke warme jacuzzi? De Lay Z Spa is dan een zeer goede keuze. De voornaamste reden is dat de bestway Helsinki spa ruimte biedt voor tot zeven personen. Het is echt uniek! De meeste opblaasbare bubbelbaden bieden ruimte voor maximaal vijf personen. Op dit vlak onderscheid deze opblaasbare jacuzzi zich van de concurrentie.

Hieronder vindt je een overzicht van de afmetingen van de Lay Z Spa Helsinki:

  • Benodigde tuinruimte: 260 * 180 cm
  • Breedte buitenmaat 180 cm
  • Breedte binnenmaat 170 cm
  • Hoogte 66 cm.

Wanneer we kijken naar de afmetingen van de jacuzzi is deze eigenlijk qua buitenmaat net zo groot als kleinere opblaasbare bubbelbaden. De Lay Z Spa Helsinki is zo compact omdat de buitenwand van de jacuzzi 60% dunner is als andere modellen. Dankzij de drop stitch technologie is deze buitenwand ook zeer stevig en kan deze veel druk opvangen.

Dankzij de dunne buitenwand neemt de jacuzzi veel minder ruimte in. Het is echt uniek want deze jacuzzi biedt wel ruimte tot zeven personen!  Wanneer we kijken naar de afmetingen van de buitenmaat is deze net zo groot als een jacuzzi voor 4 tot 5 personen. Het maakt de Lay Z spa Helsinki echt uniek.

Door de dunne wand en het stijlvolle houten uiterlijk ziet de Lay Z Spa Helsinki er veel meer uit als een normale jacuzzi dan een opblaasbare spa.

Mocht je toch niet voldoende ruimte hebben dan is er ook een kleinere versie van de Lay Z Spa Helsinki. Het kleinere model ziet er precies hetzelfde uit maar is nog compacter. Daarnaast is deze ook een stuk goedkoper. De kleinere versie is bij bol.com verkrijgbaar voor een prijs van 700 euro en het grotere model kost 999 euro. Natuurlijk zijn er ook goedkopere opblaasbare bubbelbaden. Wanneer je opzoek bent naar een goedkoper bubbelbad bekijk dan het artikel over de beste opblaasbare jacuzzi's van 2021.

Anti freeze protection

3.3 Anti freeze protection (uniek)

Wat echt uniek is aan de Lay Z Spa Helsinki is dat je deze zonder problemen in de winter kan gebruiken. Deze opblaasbare spa is hier namelijk speciaal voor gemaakt. Het bedrijf heeft deze opblaasbare spa namelijk voorzien van een speciale anti freeze protection.

Dankzij de anti freeze protection begint de Lay Z Spa Helsinki automatisch met het opwarmen van het water wanneer de temperatuur onder de 5 graden komt. Het systeem beschermt de materialen van de jaccuzi zoals de leidingen.

3.4 Het heeft een prachtige houten design dat prachtig staat in iedere tuin

De Lay Z Spa heeft echt een onderscheidend uiterlijk. Wanneer je de jacuzzi ziet lijkt het niet eens echt op een opblaasbare jacuzzi. De Jacuzzi heeft namelijk een stijlvol houten uiterlijk en daarnaast zijn de wanden zeer dun. De Lay Z Spa Helsinki lijkt dus qua uiterlijk veel meer op een hottub dan een opblaasbare jacuzzi.

Dankzij de dunne wand is de Lay Z Spa Helsinki van de binnenkant ook een stuk groter als andere opblaasbare bubbelbaden. De wanden zijn ook zeer sterk dankzij de speciale drop stitch structuur. Je kan dus zonder problemen met je gewicht op deze jacuzzi leunen.

4. Hoe snel zet je de Bestway Lay Z Spa Helsinki op?

Wat super handig is aan deze opblaasbare spa is dat je eigenlijk zelf bijna niks hoeft te doen. Met de elektrische pomp blaas je de Lay Z Spa Helsinki op en dat gaat zeer snel. Het duurt maximaal 15 minuten om het bad volledig op te blazen.

Vervolgens vul je het bad met koud kraanwater. In het bad kan in totaal 1123 liter. Nadat de jacuzzi helemaal gevuld is activeer je het verwarmingssysteem.

Hoe snel zet je de Lay Z Spa Helsinki op?

Het duurt ongeveer 18 tot 24 uur om het koude kraanwater volledig op te warmen tot de maximum temperatuur van 40 graden. Wanneer je niet zo lang wilt wachten kan het water ook gelijk vullen met warm water en dan kan je direct genieten van een warme jacuzzi.

Hoe snel het water opwarmt hangt ook sterk af van wat de buitentemperatuur is. Het verwarmingssysteem warmt het water op met 1 tot 1,5 graden.

Ons advies is om de jacuzzi nooit uit te zetten. Het kost namelijk veel minder energie om het water op temperatuur te houden dan het koude water weer volledig op te warmen. De meeste denken dat het tegenovergestelde waar is maar dat is dus niet zo. De Lay Z Spa is gemaakt van zeer goed isolerend materiaal. Dankzij dit isolerende materiaal hoeft het verwarmingssysteem niet hard te werken om het water op temperatuur te houden.

5. Welke accessoires worden bij de Lay Z Spa Helsinki geleverd? 

De Lay Z Spa wordt met veel handige accessoires geleverd. Hieronder een overzicht van de accessoires die bij de Lay Z Spa Helsinki wordt geleverd:

Opblaasbare spa hoes

5.1 Opblaasbare hoes

De Lay Z Spa Helsinki wordt geleverd met een spa hoes. Het is belangrijk om altijd de spa hoes over de jacuzzi te doen. Het bespaard namelijk energiekosten. Dankzij de hoes ontsnapt de warmte veel minder snel uit de jacuzzi. Het heeft dus een isolerende werking. De temperatuur van het water neemt dus veel minder snel af. Het verwarmingssysteem hoeft dus veel minder het water op te warmen en dat scheelt dus veel energiekosten.

Daarnaast heb je ook veel minder last van insecten en bladeren die in de opblaasbare spa terechtkomen. De opblaasbare spa blijft dus mooi schoon en het scheelt ook weer werk om al die insecten en bladeren uit het water te halen.

5.2 Chloordrijver

Het wordt ook standaard met een chloordrijver geleverd. Het zorgt ervoor dat er constant chloor wordt verspreid en dat chloor niveau goed op peil blijft.

5.3 Reparatiekit

We hopen natuurlijk dat je de reparatiekit nooit hoeft te gebruiken. Het is echter wel  fijn dat deze erbij wordt geleverd. Mocht er na verloop van tijd een klein lek in de jacuzzi komen dan kan je deze repareren met de reparatieset.

5.4 Meer ontspanning dankzij de nekkussens

De meeste opblaasbare bubbelbaden worden standaard niet geleverd met nekkussens maar de Lay Z spa Helsinki wel. Het is echt super fijn dat deze erbij worden geleverd want het voelt gewoon veel comfortabeler aan. Het maakt de jacuzzi ervaring nog ontspannender. De Lay Z Spa Helsinki wordt met vier nekkussens geleverd.

je besluit om een andere opblaasbare jacuzzi te kopen dan raden wij je altijd aan om er nekkussens bij te kopen. Nekkussens zijn niet zo duur en per stuk kosten ze tussen de 20 en 30 euro.

5.5 Veel comfortabeler dankzij de nekkussens

De meeste opblaasbare bubbelbaden worden standaard niet geleverd met nekkussens maar de Lay Z spa Helsinki wel. Het is echt super fijn dat deze erbij worden geleverd want het voelt gewoon veel comfortabeler aan. Het maakt de jacuzzi ervaring nog ontspannender. De Lay Z Spa Helsinki wordt met vier nekkussens geleverd.

Wanneer je besluit om een andere opblaasbare jacuzzi te kopen dan raden wij je altijd aan om er nekkussens bij te kopen. Nekkussens zijn niet zo duur en per stuk kosten ze tussen de 20 en 30 euro.

Nekkussen

5.6 Spa filter

De Lay Z Spa Helsinki wordt geleverd met twee water filters. Het doel van de filter is om de jacuzzi te reinigen en het vuil uit het water te filteren. Ons advies is om elke week de filter te checken om te zien hoe vies deze is. Wanneer je ziet dat deze helemaal vol zit met viezigheid is het belangrijk om de filter te vervangen. Het is sowieso verstandig om elke maand de filter te vervangen. Bij de Lay Z Spa Helsinki wordt er standaard twee waterfilters bijgeleverd. Ons advies is om een setje van zes filters erbij te kopen.

6. Wat zijn de verbruikskosten van de Lay Z Spa Helsinki jacuzzi? 

Het is een vraag waarop veel mensen een antwoord willen krijgen voordat ze een opblaasbare jacuzzi kopen. Naast de aanschafkosten zitten er namelijk ook maandelijkse kosten aan verbonden. Hieronder een overzicht van de belangrijkste maandelijkse kosten.

6.1 Energiekosten

Gemiddeld betaal je 40 euro per maand aan energiekosten in de zomer en lente periode. De energiekosten liggen dan lager omdat het verwarmingssysteem de jacuzzi veel gemakkelijker op temperatuur kan houden. In de winterperiode zijn de energiekosten een stukje hoger. In de winter periode betaal je gemiddeld rond de 60 euro per maand aan kosten.

Het verwarminssysteem moet namelijk harder werk om het water op temperatuur te houden. De temperatuur buiten is een stuk kouder en het kost dus meer energie.

Water filteren

6.2 De filters vervangen

Naast de maandelijkse energiekosten heb je ook kosten aan het vervangen van de filters. Gemiddeld moet je de filters één keer per maand vervangen. Wij gaan er dan vanuit dat je het bubbelbad bijna dagelijks gebruikt. De maandelijkse kosten voor het vervangen van 2 filters is 6 euro per maand.

6.3 Chemicalien toevoegen aan de Lay Z Spa Helsinki

Daarnaast moet je wekelijks het chloor peil op orde houden. Gemiddeld genomen zijn de maandelijkse kosten aan chloortabletten rond de 10 euro per maand.

6.4 Totale maandelijkse verbruikskosten voor de Lay Z Spa Helsinki

Gemiddeld genomen ben je ongeveer 60 euro per maand kwijt aan energie en onderhoudskosten. In de winterperiode liggen de kosten rond de 80 euro per maand. We gaan er in deze situatie vanuit dat je de jacuzzi dagelijks gebruikt. Hiervoor krijg je natuurlijk heel veel ontspanning voor terug.

6.5 Hoe kan je energiekosten besparen met de opblaasbare jacuzzi?

Het is altijd belangrijk om het afdekzeil over de jacuzzi te plaatsen nadat je de jacuzzi hebt gebruikt. Het zorgt ervoor dat de warmte veel minder snel uit de jacuzzi ontsnapt. Daarnaast moet je altijd het isolatiezeil onder de jacuzzi plaatsen.
Op deze manier voorkom je ook dat de warmte vanuit de onderkant ontsnapt.

Daarnaast is het een slim idee om een solarmat te kopen. Op deze manier wek je op een natuurlijk manier energie op en deze energie wordt vervolgens gebruikt om de jacuzzi warm te houden. Het is belangrijk om de solarmat te plaatsen op de dompelpomp. Door de pomp op deze plek te plaatsen komt de warmte via de pomp in het bubbelbad.

Energiekosten besparen met de Lay Z Spa Helsinki

7. Onze ervaringen en het eindoordeel over de Lay Z Spa Helsinki review

De afgelopen weken hebben wij de Lay Z Spa Helsinki uitgebreid mogen testen. Op  basis van onze ervaringen hebben wij een review geschreven over de Lay Z Spa Helsinki geschreven. Onze ervaringen met de Lay Z Spa Helsinki zijn positief. Wat echt super mooi is aan deze jacuzzi is dat de bubbelmassage echt heel krachtig aanvoelt en dat voelt erg fijn aan. De hoofdreden waarom de bubbelmassage zo krachtig is dat de Lay Z Spa Helsinki beschikt over 180 massage stralen en dat is echt uniek. Mocht je vinden dat de bubbelmassage te krachtig aanvoelt dan kan je de intensiteit aanpassen. De Lay Z Spa Helsinki heeft namelijk twee intensiteit standen.

Wat we daarnaast ook echt fijn vinden is dat we kunnen leunen op de opblaaswand. De opblaaswand is gemaakt van zeer sterk materiaal. De sterke drop stitch structuur is hier verantwoordelijk voor. Wat ook uniek is aan deze jacuzzi is dat de zijwanden veel dunner zijn maar toch erg sterk zijn. Dankzij de dunnere zijwand is de Lay Z Spa Helsinki qua omtrek net zo groot als opblaasbare bubbelbaden voor vijf personen. De Lay Z Spa Helsinki biedt echter ruimte voor zeven personen. Dankzij de dunne wand lijkt de jacuzzi dus dus een stuk kleiner qua omtrek.

Door houten look en de dunne wand lijkt de Lay Z Spa Helsinki eigenlijk meer op een echte jacuzzi en dat maakt dit opblaasbad echt uniek.

Een nadeel van deze jacuzzi is wel dat deze vrij veel lawaai maakt. Vooral als we de bubbelmassage activeren dan valt dat op.  Wanneer we eenmaal in de jacuzzi zitten en aan het ontspannen zijn dan zijn we veel minder bewust van het geluid.

Het is al met al een super fijne jacuzzi en wij hebben er erg positieve ervaringen mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top