Lay Z Spa Cancun review

Zit je er over te denken om de Lay Z Spa Cancun jacuzzi te kopen? Lees dan eerste deze review over de Lay Z Spa Cancun. In deze review gaan wij uitgebreid in op alle eigenschappen van deze jacuzzi. Daarnaast gaan wij ook dieper in op de voordelen en nadelen van deze opblaasbare spa. Wij wensen je veel plezier met het lezen van deze review.

1. Samenvatting van de voordelen en nadelen van deze opblaasbare spa:

Het geeft een heerlijk bubbelmassage dankzij de 120 airjets 

Voordelig geprijsd (549 euro)

Het is voorzien van een freeze shield beveiliging

Biedt ruimte tot vier personen 

Je tot 40 dagen van te voren inplannen wanneer de jacuzzi wordt opgewarmt

De vorm van de opblaaswand blijft behouden dankzij de dura beam constructie. 

Inhoudsopgave van deze review:
  Add a header to begin generating the table of contents

  2. Specificaties van de Lay Z Spa Cancun 

  Hieronder vindt je een overzicht van de specificaties van de Lay Z Spa Cancun.

  • Maat wanneer deze is opgeblazen: Ø 180 x 66 cm
  • Maat van binnen: Ø 132 cm
  • Afmetingen: 223 x 180 cm
  • Afmetingen verpakking : 82x 60 x 46 cm
  • Gewicht van de jacuzzi : 27kg
  • Hoeveelheid liter water: 669 l / vulgewicht: 696 kg
  • Er kunnen maximaal vier personen in.
  • Kleur: rotan (grijs)
  • Verwarming (1,5-2,0 ° C / h, tot max.40 ° C)
  • Reiniging (filtercapaciteit ca. 1325 l / u)
  • Luchtvulling / luchtafvoer
  • Energiebesparingssysteem
  • Massagefunctie met 120 AirJets ™
  • Verwarmingsfunctie waarbij het water tot maximaal 40 graden wordt opgewarmd
  • Hoes met handige clipsluitingen
  Lay Z Spa Cancun prijs

  2. Hoe snel warmt het bubbelbad op?

  Voordat je het water opwarmt moet je natuurlijk eerst de whirlpool opblazen. Met de bijgeleverde elektrische pomp zorg je ervoor dat het bubbelbad snel wordt opgeblazen.  Het duurt in totaal ongeveer 15 minuten. Vervolgens doe je er water in. 

  Hoe snel het water opwarmt tot de maximale temperatuur van 40 graden is sterk afhankelijk van de buiten temperatuur. Daarnaast is het ook afhankelijk van de temperatuur van het water. Gemiddeld warmt het verwarmingssysteem het water op met 1 tot 2 graden. Wanneer je er koud water in doet dan duurt het ongeveer 18 tot 22 uur om het water volledig op te warmen. 

  3. Hoe onderscheid de Lay Z Spa Cancun zich van andere bubbelbaden?

  De Lay Z Spa is bij bol.com te koop voor een prijs van 549 euro. Qua prijs behoort de deze dit model van Lay Z Spa dus tot de goedkopere opblaasbare bubbelbaden. Wanneer we echter naar de specificaties kijken dan onderscheid het zich zeker op een aantal belangrijke punten. Wij gaan hieronder op welke punten dit bubbelbad zich onderscheid van andere modellen.

  3.1 Het beschikt over 120 bubbeljets

  De Lay Z Spa Cancun is voorzien van 120 bubbeljets die een heerlijke bubbelmassage geven. Het betekent dus dat deze opblaasbare spa 120 massagestralen produceert. Op dit vlak onderscheid dit bubbelbad zich duidelijk van andere modellen uit dezelfde prijscategorie. De meeste opblaasbare bubbelbaden uit deze prijscategorie kunnen gemiddeld 80 tot 100 massagestralen. De 40 extra massagestralen van de Lay Z Spa Cancun maken wel degelijk een verschil omdat de massage krachtiger aanvoelt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat iedereen kan genieten van de bubbelmassage. 

  De Spa Cancun heeft 120 airjets

  3.2 Freeze shield beveiliging

  Een andere unieke functionaliteit die je niet in andere goedkopere opblaasbare bubbelbaden vindt is de freeze shield beveiliging. De Lay Z Spa Cancun beschikt hier dus wel over. Het is een zeer handig systeem die het bubbelbad beveiligt tegen bevrieziing van de materialen. Wanneer water temperatuuri onder de 4 graden komt dan start het verwarmingssysteem automatisch met het opwarmen van het water. Het verwarmingssysteem zorgt er dus voor dat het water niet onder de 4 graden komt. Dankzij dit systeem wordt voorkomen dat de leidingen en andere materialen in de opblaasbare jacuzzi kapot gaan. 

  Dankzij de Anti free shield beveiliging kan je de Lay Z spa Cancun ook ideaal gebruiken in de winter. Houd er dan wel rekening mee dat de stroomkosten hoger liggen. Wanneer het buiten een stuk kouder is dan kost het meer energie om de jacuzzi op te warmen. 

  In zowel de winter als de zomer is het altijd beter om de Lay Z Spa Cancun altijd aan te laten staan. Het kost namelijk veel minder energie om het water op temperatuur te houden dan dat je deze helemaal moet opwarmen. 

  Plannen wanneer het water zich opwarmt

  3.3 Inplannen wanneer het verwarmingssysteem begint met opwarmen

  Wat ook uniek is aan de Lay Z Spa Cancunis dat je kan inplannen wanneer de jacuzzi het water opwarmt. Je kan het tot 40 dagen van te voren inplannen. Wanneer je bijvoorbeeld in het weekend wilt genieten van een warm bubbelbad dan kan je instellen dat het bubbelbad vrijdagochtend begint met het opwarmen van het water.

  4. Lay Z Spa Cancun is een opblaasbare jacuzzi voor 4 personen

  De Lay Z Spa biedt ruimte tot maximaal vier personen. Voor de meeste mensen is dit ruim voldoende. Je kan samen met je familie of vrienden genieten van een heerlijk bubbelbad. Wil je een grotere jacuzzi waarin je met meer dan 4 personen kan? Wij raden je dan aan om deze link te bekijken. Wij gaan in dit artikel in op de best geteste opblaasbare bubbelbaden die er op dit moment verkrijgbaar zijn. Wanneer je een grotere jacuzzi wil moet je wel goed checken of je genoeg ruimte hebt in je tuin. De grotere bubbelbaden nemen namelijk meer ruimte in beslag. De Lay Z Spa Cancun is een stuk compacter en deze past dus eigenlijk wel in iedere tuin. Hieronder een overzicht van de afmetingen van de opblaasbare jacuzzi. 

  • Breedte buitenmaat 180 cm
  • Breedte binnenmaat 132 cm
  • Buitenruimte: 260 x 185 cm.

    

  Memoryfoam vloerbedekking

  5. De Lay Z Spa Cancun heeft een zeer stevige opblaaswand

  Zowel de binnen als buitenwand zijn erg stevig. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de jacuzzi kapot gaat als er je druk op zet. De wanden van deze jacuzzi zijn dankzij de dura beam constructie zeer sterk. De dura beam constructie is voorzien van drie verschillende lagen namelijk polyester, gaas en pvc.Dankzij deze sterke constructie hoef je niet bang te zijn dat de jacuzzi zijn vorm verliest. Je kan geheel zorgeloos genieten van een heerlijke jacuzzi ervaring. 

   

  6. Het wordt geleverd met een Nederlandse handleiding

  Wat wij fijn vinden is dat de Cancun Lay Z Spa wordt geleverd met een Nederlandse handleiding. In deze handleiding staat helder beschreven hoe je het bubbelbad opzet en hoe je deze moet onderhouden. 

  7. Een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel

  Aan de zijkant van de Lay Z Spa Cancun vind je het bedieningspaneel. Vanuit het bad kan je gemakkelijk instellingen aanpassen zoals:

  • Het instellen van de temperatuur
  • Het programma selecteren hierbij heb je de keuze uit het verwarmingsprogramma, bubbelmassage en water filter programma.
  • Gemakkelijk instellen wanneer het verwarmingssysteem begint met het het opwarmen van het water. 

  Wat daarnaast erg fijn is dat het schermpje van het bedieningspaneel niet reflecteert. Je kan het dus goed in de zon gebruiken. 

  Bedieningspaneel van de Cancun Lay Z Spa

  8. Ervaringen + reviews van mensen die de Lay Z Spa Cancun hebben gekocht

  Hieronder vindt je een aantal reviews van klanten die de Lay Z Spa Cancun hebben gekocht bij bol.com en toppy.nl: 

  8.1 Klant review 1: Derako

  "Om heel eerlijk te zijn vind ik dat deze jacuzzi veel beter aanvoelt dan een echte jacuzzi van 4000 euro. De reden is dat het zitvlak veel zachter aanvoelt en dat vindt ik zelf echt super fijn. Daarnaast geeft de Lay Z Spa Cancun ook meer dan voldoende warmte. Persoonlijk zet ik de jacuzzi uit in de avond. Wat super handig is dat de jacuzzi niet snel zakt in temperatuur De volgende dag activeer ik het verwarmingssysteem en dan is het bubbelbad binnen een paar uur opgewarmd van 25 tot 38 graden."  

  8.2 Klant review 2: Terence1985

  "Ik ben super blij met deze spa. De Lay Z Spa Cancun is gemakkelijk op te zetten dankzij de gebruiksvriendelijke nederlands handleiding. Wat ik daarnaast erg fijn vindt is dat het geleverd wordt met een DVD waarin precies wordt uitgelegd hoe je de jacuzzi snel kan opzetten. 

  Een tip is om de spa te vullen met warm water want dan duurt het minder lang om de spa op te warmen tot 40 graden."

  Klant review 3: Bexs 16 juli 2019

  "Het voldoet volledig aan de verwachtingen. Een punt van verbetering is dat er in de handleiding niet zoveel wordt uitgelegd over het onderhoud van het water."

  Klant review 4:  20-29 jaar 21 oktober 2019

  "Ik ben zelf super blij met deze aankoop. Wat ik zelf echt super fijn is dat de jacuzzi stevig is. Je kan zonder problemen op de wanden van de jacuzzi leunen. De bubbelmassage voelt erg goed aan maar een nadeel is dat deze best wel wat geluid gemaakt. Als je eenmaal aan het ontspannen bent vergeet je dit echter volledig! Het opwarmen van het water duur wel vrij lang. Gemiddeld wordt het water met 1 tot 2 graden opgewarmd."

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Scroll naar top