Koolhydraatarm brood lidl: is dit eiwitrijke brood het kopen waard?

In deze review gaan we uitgebreid in op het koolhydraat arme brood van de LIDL. We noemen het ook wel een eiwitrijk brood . Het koolhydraatarme brood brood van de LIDL is sinds enkele jaren geleden in de winkel van de LIDL te vinden.

koolhydraatarm brood van de LIDL: een brood rijken aan eiwittten

Door de toenemende populariteit in koolhydraat arme diëten zoals het Keto dieet is het koolhydraatarme brood van de LIDL enorm in populariteit toegenomen.

In deze review gaan we uitgebreid in op het koolhydraatarm brood van de LIDL. We gaan onder andere in op de gezondheidsvoordelen en uit welke voedingstoffen het brood bestaat. Daarnaast vertellen we je wat onze mening is van het koolhydraat arme brood en wat wij vinden van de smaak. Wij wensen je veel plezier met het lezen van deze review.

Wat is koolhydraatarm brood?

Koolhydraatarm brood is een broodsoort die gemaakt is van een laag koolhydraatgehalte en bevat daarnaast een hoger gehalte aan eiwitten. Het betekent dat het brood minder koolhydraten bevat dan normaal brood. Koolhydraatarm brood is een goede keuze voor een gezond dieet omdat het veel vezels, minder kolhydraten en weinig suiker bevat.

Wat is de prijs van het eiwitrijke brood van de LIDL

Je kan het koolhydraatarme brood van de LIDL kopen voor een prijs van 2 euro voor 500 gram . Het brood is hiermee eigenlijk niet eens zo duur in vergelijking tot normaal brood. Het brood is echter veel gezonder. De voedingswaarden zijn namelijk een stuk gezonder dan dat van normaal brood. In de volgende paragraaf gaan we uitgebreid uit welke voedingswaarden het koolhydraat arme brood van de LIDL uit bestaat.

Hoe smaakt het kolhydraat verlaagde brood van de LIDL

Naar onze mening heeft het koolhydraat arme brood van de LIDL minder smaak als bruin volkoren brood. Het komt met name omdat eiwitrijk brood veel minder zoet en suikers bevat. Het effect daarvan is dat het veel minder smaak heeft.

Ieder persoon heeft echter een andere smaak en ervaart de smaak van het koolhydraat arme brood van de LIDL op een andere manier. Ons advies is om het brood gewoon is het uit te proberen.

Het koolhydraat arme brood is qua smaak naar onze mening het beste te vergelijken met roggebrood. Wanneer je dus van roggebrood houdt dan kan het koolhydraat arme brood van de LIDL dus zeker een goed alternatief zijn voor normaal brood.

Bovendien vinden we dat de textuur van het LIDL brood daarnaast behoorlijk vergelijkbaar met roggebrood, want het is redelijk breekbaar.

Waarvan wordt het kolhydraat arme brood van de LIDL gemaakt? 

Koolhydraatarm brood wordt meestal gemaakt van aardappelzetmeel, rijstmeel, tapiocameel, arrowroot-zetmeel, of ander meel dat een lager koolhydraatgehalte heeft. Het belangrijkste ingrediënt in koolhydraatarm brood is volkoren meel. Daarnaast bevat het veel eiwitten. Een grotere hoeveelheid aan eiwitten is goed voor je. Het bevordert de spieropbouw, helpt je lichaam goed te functioneren, en helpt je lichaam calorieën te verbranden. Eiwit helpt je lichaam ook bij de opbouw van cellen, weefsels en organen. Als je veel eiwitten eet, heb je langer een vol gevoel en je hebt meer energie gedurende de dag. 

Voedingswaarden van het koolhydraat arme brood van de LIDL

Wat ik zelf een enorm pluspunt dat de naast de voedingswaarden per 100 gram ook de voedingswaarden per snee worden aangegeven. Als je precies wilt weten wat je dagelijkse voedingspatroon is dan is dit natuurlijk wel handig. Je hoeft dan de voedingswaarden per snee namelijk niet om te rekenen.

Hieronder geven we je een kort overzicht van de belangrijkste voedingswaarden van het koolhydraat arme brood van de LIDL.

Voedingswaarden Per snee
Vetten3,9 gram
Koolhydraat5,7 gram (1,2 gram suiker)
Eiwitten 9,7 gram

Wanneer we kijken naar de voedingswaarden dan valt op dat het brood van de LIDL over zeer weinig koolhydraten beschikt. Daarnaast bevat het ook veel eiwitten en dat is belangrijk voor een koolhydraat arm brood. We kunnen het brood van de LIDL als koolhydraat arm en eiwitrijk brood zien.

Andere supermarkten zoal de Albert Heijn, Jumbo en Aldi bieden ook koolhydraat arm brood aan. Wanneer we de voedingswaarden vergelijken kunnen we concluderen dat de hoge eiwitwaarden en lage koolhydraten net in het voordeel zijn van het koolhydraat arme brood van de LIDL.

Past het Eiwitrijke brood van de LIDL in jouw dieet om je spieren te laten groeien en sterker te maken?

Ja het eiwitrijke brood ook als je de spieren sneller wilt laten groeien. Eiwitten bevorderen namelijk de spieropbouw omdat aminozuren worden aangemaakt. Door de aanlevering van deze zuren kunnen de spieren effectiever groeien. Het eten van koolhydraat arm brood past dus wel degelijk goed in je dieet als e jouw spieren wilt laten groeien en sterker wilt maken.

Waarom is de LIDL zo in populariteit gegroeid?

De LIDL is al sinds 1996 actief in Nederland. Het is een prijsvechter als het gaat om voedingsproducten en over het algemeen zijn de prijzen een stukje goedkoper als supermarkten zoals de Albert Heijn. De afgelopen vijf jaar is de LIDL enorm in populariteit gestegen en dat komt met name omdat ze zich nu richten op hoge kwaliteitsproducten. Daarnaast bieden ze ook veel producten aan voor koolhydraat arme diëten waaronder dus het koolhydraat arme brood. De koolydraat arme producten van de LDIL zijn daarnaast ook goedkoper in vergelijking tot andere supermarkten waaronder de Albert Heijn.

De verschillen tussen koolhydraat arm brood van de LIDL in vergelijking tot normaal brood (leg het verschil uit)

 1. Het is een gezonder alternatief voor gewoon brood. Het bevat minder koolhydraten, wat betekent dat u minder snel aankomt als u het eet. Het bevat ook meer vezels, waardoor u sneller vol zit.
 2. Het brood is lichter verteerbaar. Dit betekent dat uw lichaam de voedingsstoffen gemakkelijker kan opnemen. Het is ook een betere optie voor diabetici, omdat het minder koolhydraten bevat.
 3. Het smaakt minder goed als normaal brood omdat het minder suiker en zout heeft. Het eiwitrijke brood van de LIDL heeft daardoor veel minder smaak. De smaak is het beste te vergelijken met de smaak van roggebrood.
 4. Koolhydraatarm brood bevat minder gluten. Gluten zitten in gewoon brood, waardoor het voor mensen met een glutenallergie of -intolerantie moeilijk te eten is.
 5. Eiwitrijk brood is een gezondere optie voor uw dieet. Het bevat minder koolhydraten en meer vezels. Dit betekent dat het minder calorieën bevat en u zal helpen gewicht te verliezen.

Zijn er goede alternatieven voor het eiwitrijke brood van de LIDL?

Ja er zijn goede alternatieve voor het koolhydraat arme brood van de LIDL andere supermarkten bieden ook dit type brood denk hierbij aan de Albert Heijn en Jumbo. Wanneer je opzoek bent naar een goedkoper alternatief zou je ook het koolhydraat arme brood van de Aldi kunnen overwegen. Het brood kost 1,50 en het is daarmee 0,50 cent goedkoper. Het brood bevat echter wel iets meer koolhydraten en iets minder eiwitten.

Belangrijkste voordelen van het koolhydraat arme brood van de LIDL

 1. Koolhydraatarm brood bevat veel vezels.
  Vezels zijn belangrijk om je gezond te houden. Het helpt de spijsvertering te reguleren en kan helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.
 2. Koolhydraatarm brood bevat weinig suiker.
  Suiker is een type koolhydraat dat in veel voedingsmiddelen voorkomt. Te veel suiker kan leiden tot gewichtstoename en gezondheidsproblemen. Koolhydraatarm brood is een goede keuze omdat het weinig koolhydraten bevat en geen suiker.
 3. Koolhydraatarm brood bevat weinig calorieën en vet.
  Brood is in veel diëten een onmisbaar product, maar wat als je op zoek bent naar een gezonde optie? Koolhydraatarm brood is een goede keuze voor een gezond dieet. Het bevat weinig calorieën en vet, dus het kan een prima manier zijn om je inname van voedingsstoffen op te voeren terwijl je op koers blijft met je doelen voor gewichtsverlies.
 4. Val sneller af door koolhydraat arm brood te eten
  Door koolhydraatarm brood te eten, zorg je ervoor dat je de voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft en vermijd je de toegevoegde suikers en koolhydraten die tot gewichtstoename kunnen leiden.
 5. Het verbeterd de spijsvertering
  De vezels in het brood helpen het voedsel sneller door je spijsverteringsstelsel te bewegen, waardoor het minder lang duurt voor je voedsel je maag bereikt. Bovendien zal het gebrek aan suiker in koolhydraatarm brood helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden, wat je algehele gezondheid kan helpen verbeteren.
 6. Het is een geweldige manier om je energieniveau te verbeteren.
  Koolhydraatarm brood is een geweldige manier om je energieniveau te verbeteren. Niet alleen zul je je minder snel honger krijgen. Bovendien krijg je langer een vol gevoel, maar je krijgt ook de belangrijke voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft. En niet te vergeten, het is een geweldige manier om je calorie-inname te verminderen.

Meest gestelde vragen over het koolhydraat arme brood van de LIDL

Waarom wint het koolhydraat arme brood zoveel aan popularitiet?

Koolhydraatarm brood wordt elke dag populairder omdat het een gezondere optie is dan traditioneel brood. Het bevat minder koolhydraten en het is ook glutenvrij. Koolhydraatarm brood is een goede keuze voor mensen die proberen af te vallen of die een koolhydraatarm dieet volgen. Het is ook een prima alternatief voor glutenvrij brood.

Koolhydraatarme diëten worden ook populair omdat ze mensen met diabetes helpen. Mensen met diabetes hebben vaak problemen met het eten van koolhydraten. Maar ze ontdekken dat koolhydraatarme diëten hen kunnen helpen om af te vallen, en hun gezondheid te verbeteren.

Waarom noemen we een koolhydraat arm brood een eiwitrijk brood?

We noemen een koolhydraat arm brood een eiwitrijk brood omdat het veel meer eiwitten bevatten als een normaal brood. Eiwitten zijn super goed omdat het een positieve impact heeft op de stofwisseling. Wanneer de stofwisseling wordt verhoogd verbrand je sneller meer calorieën. Door dagelijks het eiwitrijke brood van de LIDL te eten kan je dus sneller afvallen. Natuurlijk is dat alleen mogelijk in combinatie met voldoende beweging en het volgen van een gezond dieet.

Wat zijn de beste broodbelegsoorten voor koolhydraatarm brood?

Er zijn verschillende soorten beleg die je op brood kunt doen. Sommige mensen geven de voorkeur aan kaas, anderen misschien aan avocado of tomaat. De beste manier om smaak en voedingsstoffen aan een koolhydraatarm brood toe te voegen is echter het toevoegen van verse kruiden of specerijen. Door bijvoorbeeld rozemarijn of tijm toe te voegen krijgt het brood een heerlijke smaak. Bovendien geeft het toevoegen van avocado of plakjes tomaat het brood een gezonde boost van voedingsstoffen. Voor meer informatie over heerlijke koolhydraat arme sandwiches dan raden we je ook eens aan om dit artikel te bekijken.

Wat zijn soorten gezonde broden zijn een goed alternatief voor koolhydraatarm brood?

Er zijn allerlei gezonde broden die een goed alternatief kunnen zijn voor koolhydraatarm brood. Tot de gezondere broden behoren: volkoren broden, meergranenbrood, ezechiël brood, en amandelmeel brood. Al deze soorten broden zijn goed voor je dieet omdat ze veel vezels en weinig koolhydraten bevatten. Ze zijn ook een goede bron van eiwitten en andere voedingsstoffen.

1 reactie op “Koolhydraatarm brood lidl: is dit eiwitrijke brood het kopen waard?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top