Knikker voetenbad

Hoe onderscheid het Knikker voetenbad zich:

 • Sterke thermomstaat waardoor het water langer dan uur op dezelfde temperatuur blijft.
 • Het kan een vibratie massage geven (uniek de meeste geven geen massage)
 • Gemakkelijk zelf de temerpatuur instellen tussen 25 en 48 graden
 • Geeft een heerlijke bubbelmassage
 • Dankzij massagerollers geeft het ook een voetreflex massage
 • Dankzij het schermpje LCD schermpje kan je gemakkelijk de instellingen aanpassen.

In deze review kom je alles te weten over het knikker voetenbad. De afgelopen weken heb ik het uitgebreid uitgetest. In deze review deel ik mijn ervaringen over het knikker voetenbad. Ik ga in op alle eigenschappen van het apparaat. Daarnaast ga ik ook in op de voordelen en nadelen. Als laatste geef ik aan voor wie dit voetenbad geschikt is en voor niet. Ik wens je veel plezier met het lezen van deze review. Voor meer informatie over andere voetenbaden verwijs ik je graag naar deze pagina.

Een zeer sterke thermostaat: het water blijft voor meer dan een uur warm

Wat het Knikker voetenbad uniek maakt ten opzichte van de concurrentie is dat het beschikt over een veel sterkere thermomstaat. Het voetenbad is namelijk voorzien van een thermomstaat van 500 watt. Wat wil dat nu eigenlijk precies zeggen en wat is het voordeel?

 • Het grooste voordeel is dat het water heerlijk lang warm blijft. Met deze sterke thermostaat blift het water warm voor langer dan een uur. De meeste andere voetenbaden beschikken over een thermomstaat tussen de 80 en 150 watt. Het grote nadeel daarvan is dat het water ongeveer warm blijft voor 10 minuten. Daarnaast is de thermostaat te zwak om zelf de temperatuur in te stellen.
 •  Het tweede voordeel is dat je het water zelf niet hoeft op te warmen. Het knikkervoeten is door de sterke thermostaat in staat om het water op te warmen. Met dit apparaat heb je dus veel minder gedoe. Je hoeft simpelweg over minder dingen na te denken. Juist dat willen mensen graag omdat ze graag willen ontspannen.

Met het Knikker voetenbad kan je de temperatuur van het water instellen

Het Knikker voetenbad is gebruiksvriendelijk in gebruik. De hoofdreden is dat het voorzien is van een prachtig schermpje. Op het schermpje kan je alle instellingen aflezen. Zelf vindt ik dat erg handig want dan weet je welke instellingen geactiveerd zijn. Je kan bijvoorbeeld de temperatuur aflezen. Daarnaast zie je welk type massage is ingesteld. Onderaan het schermpje vindt je een plus en min knop. Op deze manier kan je simpel de temperatuur van het water instellen. De maximale en minimale water temperatuur ligt tussen de 30 en 48 graden.  Je hebt dus in totaal 18 verschillende warmte standen. Ook op dit vlak onderscheid

Bubbelmassage, vibratie massage en voetreflex massage

Het Knikker voetenbad kan drie verschillende soorte massages geven namelijk een bubbelmassage en voetreflex massage massage. Hieronder ga ik in het kort in op beide massage technieken:

 • Bubbelmassage: vanuit de onderkant van het voetenbad worden er heerlijke waterbubbels aangemaakt. De bubbels geven eenBubbelmassage heerlijk ontspannen gevoel.  Daarnaast helpt een bubbelmassage ook zeer goed bij het schoonmaken van de voeten. Bovendien geeft het ook een heerlijk ontspannen gevoel.
 • Vibratie masage: wat ook erg handig is dat het over een vibratie massage beschikt. Op dit vlak onderscheid het Knikker voetenbad zich ook duidelijk van andere modellen. De meeste kunnen alleen bubbelmassage uitvoeren. De vibratie massage is erg handig want daardoor worden de voetspieren goed losgemaakt. Het zorgt ervoor dat je vermoeide voeten helemaal tot rust komen. Na de voetenbadmassage zul je merken dat je voeten weer veel meer energie hebben.
 • Voetreflex massage: het knikker voetenbad is ook in staat om een heerlijke voetreflex massage te geven. Aan de onderkant vindt je shiatsu massage rollers. Op deze massagerollers zitten puntjes. Dankzij de puntjes worden de voetreflexpunten op je voeten geprikkeld. Het werkt vrij simpel. Plaats je voeten in het warme water en op de massage rollers. Vervolgens beweeg je met de voeten over de massage rollers. Op deze manier worden de drukpunten van de voeten geprikkeld. Een voetreflexmassage is daarnaast ook erg gezond voor je lichaam. De reflexpunten in je voetzolen staan namelijk via de zenuwbanen in connectie met de organen. Door de de reflexpunten te prikkelen worden ook de zenuwbanen in het lichaam gereinigd. Het effect daarvan is dat het ook zeer effectief helpt bij lichamelijke klachten zoals menstruatiepijn en hoofdpijn. Door ophopingen van afvalstoffen uit de zenuwbanen af te voeren worden de energiebanen hersteld. Het zorgt ervoor dat de reflexpunten in de voetzolen beter in connectie met de organen van het lichaam.

Wat ik zelf erg fijn vindt is dat je van meerdere massages tegelijkertijd kan genieten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zowel de bubbelmassage als vibratie tegelijkertijd te activeren. Door met de voeten over de massagerollers te bewegen geniet je ook van een heerlijke voetreflex massage.

Je kan badzout in het voetenbad doen

Wat erg fijn is dat het mogelijk is om badzout in het voetenbad te gooien. Door gebruik te maken van badzout worden je voeten heel goed gereingd. Het voetebad in combinatie met badzout werkt echt goed bij eczeem. Daarnaast helpt badzout ook zeer goed bij om meer magnesium op te bouwen in het lichaam.

Verwijderbare massagerollers

Zoals eerder in deze review aangegeven zitten er 14 massagerollers aan de onderkant van het Knikker voetenbad. Deze massagerollersVerwijderbare massage rollers zitten er in zodat je kan genieten van een voetreflex massage. Het nadeel is dat deze ruimte in beslag nemen en daardoor komt het water minder hoog. Wil je nog dat het water nog hoger komt? Geen probleem je kan de massagerollers met één druk op de knop uit het apparaat halen. Op deze maneir kan je nog meer genieten van een voetenbad massage.

Prijs van het Knikker voetenbad

Wanneer we kijken naar de prijs van het Knikker voetenbad dan moet ik toegeven dat het zeer scherp geprijst is. Het wordt bij bol.com aangeboden. Voor 59 euro kan je het voetenbad kopen bij bol.com. Wanneer we het vergelijken van met andere modellen dan is  knikker voetenbad zeer scherp geprijst. Vooral wanneer we letten op de specificaties van het toestel is het echt een koopje. Geen enkel ander voetenbad uit deze prijsklassse biedt de volgende specificaties:

 • Geen enkel voetenbad uit deze prijscategorie beschikt over een thermostaat van 500 watt. De meeste zijn voorzien van een thermostaat tussen de 80 en 200 watt. Het grote voordeel van deze thermostaat is dat het water voor meer dan een uur warm blijft.
 • Een ander punt is dat het Knikker voetenbad is voorzien van een prachtig schermpje waarop je de instellingen kan aflezen. Het zorgt ervoor dat het toestel een stuk gebruisvriendelijker is om te gebruiken.
Scroll naar top