Intex pure spa review

Intex Pure Spa bubble review 

In deze review over de Intex Pure Spa proberen wij je een zo goed mogelijk beeld te geven deze opblaasbare jacuzzi. Wij gaan in op alle specificaties van deze opblaasbare spa. Daarnaast geven wij je ook meer informatie over de functionaliteiten en wat de voordelen van deze functies zijn. Daarnaast geven we je ook advies over je de Intex Pura Spa kan onderhouden en energiekosten kan besparen. Wij wensen je veel plezier met het lezen van deze review.

De Jacuzzi is binnen 12 minuten opgeblazen 

Het beschikt over 140 airjets (veel meer als andere modellen). Het geeft daardoor een hele fijne bubbelmassage. 

De opblaaswand is zeer sterk en gemaakt van krachtige fiber tech constructie. 

In de Intex Pure Spa bubble kunnen 4 personen. Daarnaast is er een groter model die is gemaakt voor zes personen. 

Minder last van kalk dankzij het hardwatersysteem. 

Het wordt geleverd met een opblaasbare hoes

1. Het geeft een heerlijke bubbelmassage dankzij de 140 airjets

De Intex Pura Spa geeft een heerlijke bubbelmassage. Het is namelijk voorzien van wel 140 bubbel jets die zich aan de onderkant van het bad bevinden. Deze airjets creëren dus in totaal 140 heerlijke bubbelstralen. Het worden ook wel massagestralen genoemd. De massagestralen zorgen ervoor dat je lichaam heerlijk wordt gemasseerd. 

Wanneer we kijken naar de hoeveelheid airjets onderscheid de Intex Pure Spa zich duidelijk van andere bubbelbaden uit dezelfde prijscategorie (500 tot 700 euro). De meeste opblaasbare bubbelbaden in deze prijscategorie beschikken vaak over 80 tot 100 airtjes. 

Het is echt een voordeel dat de Intex Pura Spa over 140 airjets beschikt. De massagestralen zorgen namelijk echt voor nog meer ontspanning. Doordat het over meer airjets beschikt zul je opmerken dat de massage veel gelijkmatiger wordt verdeeld over het lichaam. Een ander groot voordeel  is dat alle iedereen die in het bubbelbad zit de massagestralen ook echt goed voelen.

140 airjets
bubbelmassage

2. De Intex Pure Spa bubble therapy is een opblaasbare jacuzzi voor 4 personen 

De Intex Pura Spa is een stuk compacter dan andere modellen. Het biedt echter meer dan voldoende ruimte tot vier personen. Geniet samen met je vrienden of familie van een heerlijke opblaasbare jacuzzi en kom helemaal tot rust. 

Wij raden deze opblaasbare jacuzzi ook aan voor mensen die niet zo’n grote tuin of terras hebben. Doordat de Intex Pura Spa een stuk compacter is past deze eigenlijk in vrijwel iedere tuin. 

Wanneer je zou kiezen voor een opblaasbare jacuzzi voor zes personen dan moet je eerst van te voren goed checken of deze wel in je tuin past.

Ben je opzoek naar een grotere opblaasbare jacuzzi voor bijvoorbeeld zeven personen? Bekijk dan ook eens deze koopgids over de beste opblaasbare jacuzzi. In dit artikel vergelijken wij de beste opblaasbare bubbelbaden van dit moment.

3. Kan je de Intex pure Spa gemakkelijk en snel opzetten? 

De Intex Pure Spa is heel gemakkelijk en snel op te zetten. We garanderen je dat je de Intex pure Spa in minder dan 15 minuten hebt opgezet. De Intex pure Spa pomp je namelijk zeer snel automatisch op met behulp van de bijgeleverde elektrische pomp. 

Nadat de Intex pure Spa helemaal is opgeblazen vul je het bubbelbad vervolgens met water. Ons advies is om deze te vullen met warm water. Je kan dan lekker snel genieten van een heerlijke warme jacuzzi. 

Het opblazen van de opblaasbare spa met de elektrische pomp

4. Hoe stel je de jacuzzi via het bedieningspaneel in naar jouw wensen?

Via het bedieningspaneel kan je de jacuzzi aanpassen aan jouw wensen. Het bedieningspaneel vindt je op het motorblok van de jacuzzi. Het motorblok noemen we ook wel het hart van de jacuzzi. In het motorblok zitten het filtersysteem en verwarmingssysteem opgenomen. Via het bedieningspaneel wat bovenop het motorblok zit kan je de volgende instellingen aanpassen:

4.1 Activeer de bubbelmassage: 

Op het bedieningspaneel vindt je het bubbel icoon. Door hierop te klikken wordt de bubbelmassage geactiveerd. Wat daarnaast erg handig is dat je twee verschillende intensiteit standen hebt.

Verwamingssysteem

4.2 Verwarmingsfunctie: 

Wanneer je deze functie activeert dan start het verwarmingssysteem met het opwarmen van het water. Wat erg handig is dat de Intex Pure Spa ook beschikt over een timer systeem. Je kan dus vooraf instellen wanneer de Intex Pure Spa begint met opwarmen. Wil je bijvoorbeeld elk weekend genieten van een heerlijke warme jacuzzi? Je kan instellen dat het verwarmingssysteem donderdagavond begint met het opwarmen van het water. Wanneer je vrijdagmiddag thuiskomt van het werk dan is het water heerlijk opgewarmd.  

4.3 Het water van de jacuzzi filteren

Op het bedieningspaneel kan je ook de filterstand activeren. De Intex pure Spa begint dan gelijk met het filteren van het water. Het duurt ongeveer tussen de 30 en 50 minuten om het water volledig te filteren. Het is belangrijk om de filterstand wekelijks activeren. Het water blijft dan in optimale conditie. 

Water filteren

Hoe snel kan de Intex pure Spa het water opwarmen tot 40 graden?

Het duurt ongeveer 24 uur om Intex pure Spa met koud water op te warmen naar 40 graden. Het verwarmingssysteem wordt met 1,5 tot 2,5 graden opgewarmd. Het energieverbruik hiervan ligt ongeveer 2,2 kw.  Hoe snel het water wordt opgewarmd is sterk afhankelijk van de buiten temperatuur. Wanneer het een warme zomerdag is de temperatuur van het water ook een stuk warmer. Het duurt dan een stuk korter om het water op te warmen tot 40 graden.

Zeer stevige opblaaswand

5. De Intex pure Spa heeft een zeer sterke opblaaswand

De Intex pure Spa bubble heeft de meeste stevige opblaaswand van alle opblaasbare bubbelbaden die er op de markt beschikbaar zijn. De Intex pure Spa is namelijk voorzien van unieke fiber tech constructie. Deze constructie is zo sterk omdat deze is gemaakt van duizenden fiberdraden. Deze draden bevinden zich over de gehele wand. De fiber draden lopen van boven naar beneden. 

Het grote voordeel van deze sterke constructie is dat de Intex Pure Spa echt tegen een stootje kan. Daarnaast blijft de ronde vorm van de jacuzzi in optimale conditie. 

Bij de meeste opblaasbare bubbelbaden is het niet mogelijk om echt te leunen op de opblaaswand. Bij de Intex Pure Spa kan dat zonder problemen doen. Het zorgt er dus voor dat je nog meer kan ontspannen in de jacuzzi. Je hoeft geen zorgen te maken over allerlei randzaken.  

6. Welke accessoires wordt bij de Intex Pure Spa geleverd?

De Intex Pure Spa wordt geleverd met een grote hoeveelheid aan accessoires. Hieronder gaan wij in op de verschillende accessoires die erbij worden geleverd.

6.1 Inclusief afdekzeil

De Intex Pure Spa wordt geleverd met een afdekzeil. Het is altijd belangrijk om dit zeil te gebruiken als je de opblaasbare jacuzzi niet gebruikt. De Spacover zorgt ervoor dat je geen insecten en bladeren in het bad krijgt. Daarnaast heeft het ook een isolerende werking. Dankzij de Spa cover zakt het water namelijk veel minder snel in temperatuur. Wanneer je de volgende dag de jacuzzi weer wilt gebruiken kost het dus veel minder tijd om de jacuzzi op te warmen. Je kan dus veel energiekosten besparen.

Afdekzeil

6.2 Grondzeil

De Intex Pure Spa Therapy wordt ook geleverd met een grondzeil. Wanneer je de jacuzzi opzet is het altijd eerst belangrijk om het grondzeil onder de jacuzzi te plaatsen. Dankzij het grondzeil gaat de jacuzzi langer mee omdat deze beschadigingen voorkomt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat warmte niet aan de onderkant kan ontsnappen. Het heeft dus ook een isolerende werking.

6.3 Filters voor het bubbelbad

De Intex Pure Spa wordt ook geleverd met een setje filters. De spa filters zorgen ervoor dat de bacteriën en andere viezigheid uit het water worden gefilterd. Het is wel belangrijk om wekelijks het water te filteren. Zoals reeds aangegeven kan je de filterfunctie instellen via het bedieningspaneel. De elektrische pomp begint dan met het filteren van het water. Het filteren van het water duurt ongeveer 30 tot 50 minuten. 

De filters raken op den duur zo vies dat ze op een gegeven moment niet meer goed werken. Wij adviseren daarom om elke maand de filters te vervangen.

Chloordrijver

6.4 Chloordrijver

De Intex Pure Spa wordt ook geleverd met een chloordrijver. Het is zeer essentieel element van de jacuzzi. Met de chloordrijver wordt het water constant gedesinfecteerd waardoor algen verwijderd worden en het water niet troebel wordt. Het zorgt er dus voor dat het water goed schoon en helder blijft.

6.5 Opbergtas

De Intex Pure Spa wordt ook geleverd met een mooie en stevige opbergtas. De opblaasbare spa kan je dus gemakkelijk meenemen op vakantie. Geniet nu in jouw vakantiehuis van een prachtige heerlijke opblaasbare jacuzzi.

7. Voorkom verkalking met het hardwatersysteem 

In tegenstelling tot andere bubbelbaden uit dezelfde prijscategorie beschikt de in Intex Pure Spa over een hardwatersysteem. De functie van dit systeem is dat het verkalking in het bad wordt voorkomen. Daarnaast is het water een stuk zachter aan en voelt het beter aan op de huid. Je hebt door dit systeem veel minder last van huid en oog irritaties. 

8. Wat is het energieverbruik van de Intex Pure Spa?

Wanneer je de Intex Pure Spa van eind April tot eind September gebruikt dan betaal je ongeveer 50 euro per maand aan energiekosten. Wij gaan er dan vanuit dat je de jacuzzi gemiddeld drie keer per week gebruikt. Wanneer je deze minder of meer gebruikt zullen de kosten wat hoger of lager liggen. 

8.1 Hoe kan ik energiekosten besparen met de Intex Pure Spa? 

  • Plaats altijd het afdekzeil over de jacuzzi als je deze niet gebruikt. Het zorgt ervoor dat het water wat veel minder snel in temperatuur afneemt. Het duurt dus minder lang om het water op te warmen.
  • Plaats het grondzeil onder de jacuzzi. Het zorgt ervoor dat de warmte niet via de onderkant de jacuzzi verlaat. Op deze manier voorkom je ook dat het water sneller in temperatuur afneemt. 
  • Gebruik solarmatten om het water constant op te warmen. Dankzij de solarmatten warm je het water op via de energie van de zon. De solarmat monteer je op de dompelpomp. Deze pomp zorgt ervoor dat het water in en uit wordt gepompt. Door hier de solarmat op te plaatsen zorg je ervoor dat het water op een natuurlijk manier wordt opgewarmt. Op deze manier kan je heel wat energiekosten besparen.
Onderhouden van de opblaasbare spa

9. Hoe onderhoud je de Intex pure Spa?

  • Vervang het water om de drie tot vier maanden. Het is belangrijk om dit te te doen omdat na vier maanden de kwaliteit van het water niet meer voldoende is. Daarnaast gaan de materialen van de jacuzzi langer mee.
  • Ons advies is om elke maand de filters te vervangen. Check elke week hoe vies de filters zijn. Wanneer je ziet dat deze vol zitten met viezigheid dan moet je deze vervangen. 
  • Het is belangrijk om elke week de PH waarde van het chloor te checken. Het is hierbij belangrijk dat chloorwaarde tussen 7.2 en 7.6 ligt. Wanneer de waarde te laag ligt is het belangrijk om chloorshock te gebruiken. Door middel van chloortabletten zorg je ervoor dat de waarde stabiel blijft en tussen de 7.2 en 7.6 ligt.

10. Conclusie over de Intex pure Spa review 

De Intex pure Spa is een zeer mooie en comfortabele opblaasbare jacuzzi. Vooral op het vlak van de kwaliteit van de materialen onderscheid de Intex pure Spa zich duidelijk van andere bubbelbaden. De opblaaswand is namelijk gemaakt van een zeer stevige fibertech constructie. Dankzij deze constructie blijft de ronde vorm in perfecte staat behouden. Door de sterke opblaaswand kan je echt ontspannen omdat je ook echt met je gewicht op de wand kan leunen. Op dit vlak onderscheid de Intex pure Spa zich duidelijk van andere modellen. 

Wat erg fijn is dat het beschikt over een hardwatersysteem waardoor het water ook zacht aanvoelt op de huid. Het zorgt voor een nog comfortabele jacuzzi ervaring. Daarnaast voorkomt het ook huid en oog irritaties. Het maakt de jacuzzi ervaring nog een stuk beter.

Een ander punt waarin de Intex pure Spa zich duidelijk onderscheid van andere aanbieders is het aantal airtjets. Alleen de Intex pure Spa beschikt over 140 airtjes in de prijscategorie tussen de 500 en 700 euro. De meeste modellen in deze prijscategorie beschikken over 80 tot 100 bubbeljets. Dankzij de 140 airjets voelt de bubbelmassage veel krachtiger aan en wordt je lichaam ook beter gemasseerd. Daarnaast voelt iedereen die in het bad zit de massage goed. 

10.1 De nadelen van de Intex pure Spa 

Wat wij jammer is dat de Intex pure Spa niet standaard wordt geleverd met sfeerverlichting. Wij vinden dit een gemiste kans. Wanneer een jacuzzi is voorzien van sfeerverlichting geeft dat echt een prachtig sfeerbeeld in de tuin. Natuurlijk kan je er natuurlijk sfeerverlichting bij kopen. Je plaatst de sfeerverlichting binnen een mum van tijd in de jacuzzi. 

Helaas wordt de jacuzzi ook niet geleverd met een nekkussen. Het is jammer omdat het veel comfortabeler aanvoelt en je nog meer kan ontspannen. Ons advies om er apart nekkussens bij te kopen. De prijs van een nekkussen kost rond de 20 en 40 euro. 

Een ander minpuntje van de Intex pure Spa bubble is dat het bedieningspaneel lastig af te lezen is wanneer het zonnig is. De fabrikant zou het schermpje van het bedieningspaneel wat helderder kunnen maken.

 

1 reactie op “Intex Pure Spa bubble therapy”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top