Hoe gebruik je een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken helpt je beter te slapen. De druk van een verzwaard deken kan je helpen gemakkelijker in slaap te vallen. Het is alsof je de hele nacht een knuffel krijgt als je met een verzwaarde deken slaapt. Verzwaarde dekens kunnen helpen het lichaam te kalmeren en te ontspannen, wat een goede nachtrust bevordert. 

In dit artikel vertellen wij je hoe je een verzwaringsdeken het beste kan gebruiken.

Gezondheidsvoordelen verzwaringsdeken

Een verzwaard deken kan op dezelfde manier gebruikt worden als een normaal deken. Hieronder geef ik je wat tips over hoe je het kan gebruiken.  

  • U kunt een verzwaard deken gebruiken zonder uw huidige dekbed. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om zowel een verzwaarde deken als een extra dekbed erover te leggen. Vooral in de winterperiode kan dit handig zijn. Zolang het grootste deel van uw lichaam vanaf de borst naar beneden bedekt is, zijn beide opties goed!
  • Om een verzwaringsdeken te gebruiken, moet u uw lichaam vanaf de hals naar beneden bedekken. Zorg ervoor dat het deken over uw gehele borst en benen ligt. U hoeft uw voeten niet te bedekken. Het is aan u!
  • Om een verzwaarde deken te gebruiken, moet u op uw rug gaan liggen en de deken over uzelf leggen. Dit zal ervoor zorgen dat het gewicht gelijkmatig over uw lichaam verdeeld is.

Meest gestelde vragen over het gebruik van een verzwaringsdeken:

Hoe lang kan je een verzwaard deken gebruiken?

Lichte druk helpt u om u minder gestrest of bezorgd te voelen. U kunt een verzwaarde deken zo lang gebruiken als u wilt. Als u moeite heeft met slapen, dan kan het helpen als u het elke nacht gebruikt. Het hangt er ook van af hoe vaak u de gewichtsdeken na verloop van tijd gebruikt om te zien of het uw slaapgewoonten helpt.

Kan ik een verzwaringsdeken gebruiken als ik op mij zij slaap?

Slapen met een verzwaarde deken kan goed voor u zijn. Als u een zijslaper bent, neem er dan deken die lichter is, zodat het gewicht gelijkmatiger verdeeld.

Kan ik een verzwaard deken gebruiken bij jongere kinderen?

Verzwaarde dekens kunnen een veiligheidsrisico vormen voor jonge kinderen. Als uw kind jonger is dan drie jaar, of minder dan 22 kilo weegt, vraag dan altijd advies aan uw kinderarts voordat u een verzwaarde deken gebruikt. Laat altijd een volwassene toezicht houden wanneer u een verzwaard deken gebruikt bij een jong kind.

Welke mensen hebben helemaal baat om een verzwaringsdeken te gebruiken?

Een verzwaard deken kan u helpen ontspannen en het makkelijker maken om te slapen. Deze dekens maken gebruik van diepe drukstimulatie (DPS) om uw lichaam te omhelzen en het zenuwstelsel te kalmeren. Het is een populaire alternatieve therapie voor mensen met angst, slapeloosheid, rusteloze benen syndroom, ADHD, of autisme, omdat de zenuwen er goed door tot rust komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top