Hema verzwaringsdeken

Review over het Hema verzwaringsdeken

De Hema is een populaire winkel in Nederland die een grote verscheidenheid aan producten verkoopt, waaronder verzwaringsdekens. Deze dekens zijn ontworpen om mensen die last hebben van slaapproblemen, angst en stress te helpen.

In dit artikel gaan we uitgebreid in op het verzwaringsdeken die de Hema verkoopt. We gaan hierbij in de voordelen en nadelen van het Hema verzwaringsdeken. Bovendien vertellen we je bij welke andere winkels je een verzwaringsdeken kunt kopen. We wensen je veel plezier met het lezen van deze review over het Hema verzwaringsdeken.

Het Hema verzwaringsdeken vergeleken met andere populaire verzwaarde dekens

Hieronder vindt je een overzichtstabel waarbij we het verzwaringsdeken van de Hema vergelijken met andere populaire dekens. We hebben het deken vergeleken op de belangrijkste eigenschappen. We hopen dat je door deze tabel een beter inzicht krijgt of het verzwaarde deken van de Hema past bij jouw wensen. Daarnaast krijg je een beter inzicht in de belangrijkste kenmerken.


Hema verzwaringsdeken


Calmzy


Ella

4,8 ster beoordeling uit 93 reviews op bol.com 

4,8 ster beoordeling uit 93 reviews op bol.com 

4,6 ster beoordeling uit 225 reviews op bol.com 

69 euro 

89 euro 

91 euro + gratis overtrekhoes

Alleen verkrijgbaar in 6,8 kilo. Geschikt voor mensen met een gewicht tussen de 65 en 75 kilo 

Verkrijgbaar in 5, 7, 8, 9, 10 en 13 kilo 

Verkrijgbaar in 5, 7, 8, 9 en kilo 

Gemaakt van polyester 

Gemaakt van bamboe (het beste voor in de zomer) 

Gemaakt van katoen 

7 lagen

7 lagen

9 lagen (beter: je hoort en voelt de glasparels niet) 

Glasparel vulling 

Glasparel vulling 

Glasparel vulling 

Niet wassen  (was dus de overtrekhoes) 

Wasbaar 

Wasbaar 

150 x 200 cm 

150 x 200 cm afmeting

150 x 200 cm

Wat zijn de verschillen met Hema verzwaringsdeken en die van Ella en Calmzy

Uit deze vergelijkinstabel kunnen we concluderen dat het Hema verzwaringsdeken een stukje goedkoper is als andere populaire verzwaarde dekens zoals de Ella en de Calmzy. We moeten er echter wel bij zeggen dat je bij het Ella verzwaringsdeken een gratis overtrekhoes erbij krijgt. Wanneer we kijken naar het gewicht van het Hema deken dan is er alleen maar een variant van 6,8 kilo verkrijgbaar. Het deken is daarmee geschikt voor mensen die tussen 60 en 70 kilo wegen. Wanneer je minder of meer weegt dan raden we je aan om voor bijvoorbeeld het Calmzy of Ella deken verzwaarde deken te kiezen. Zij bieden namelijk verzwaringsdekens aan in meerdere gewichten.

20 – 30 kilo lichaamsgewicht 2 kilo verzwaarde deken (voor kleuter)
30 – 40 kilo lichaamsgewicht3 kilo verzwaringsdeken (voor kinderen)
40 – 60 kilo lichaamsgewicht5 kilo verzwaarde deken
60 -80 kilo lichaamsgewicht7 kilo verzwaringsdeken
80 -100 kilo lichaamsgewicht9 kilo verzwaringsdeken
100 – 120 kilo lichaamsgewicht 11 kilo tweepersoon verzwaarde deken
120 – 140 kilo lichaamsgewicht 13 kilo tweepersoon verzwaarde deken

Een ander groot verschil is dat het Hema verzwaringsdeken gemaakt is van Polyester. Het is ideaal om het gehele jaar door te gebruiken. In de zomer en in de lente kan dit materiaal echter te warm aanvoelen. Polyester is namelijk niet erg luchtig en dat houdt de warmte vast waardoor sommige mensen het snel te warm krijgen. Wanneer je opzoek bent naar een deken die lekker luchtig en gebruikt kan worden het hele jaar dan is het Calmzy verzwaringsdeken een goede keuze want deze is namelijk gemaakt van katoen.

Klanten ervaringen met het Hema verzwaringsdeken

Hieronder gaan we in op een aantal klant ervaringen van mensen die een verzwaringsdeken bij de Hema hebben gekocht.

Marja | 62 jaar

“Ik gebruik de Hema verzwaringsdeken nu een paar weken en ik ben er erg blij mee. Ik heb altijd moeite gehad met slapen, maar sinds ik dit deken gebruik, slaap ik veel beter. Ik merk ook dat ik me overdag beter kan concentreren omdat ik veel meer energie heb. Een echte aanrader!”

Willem | 25 jaar

“Ik heb autisme en het verzwaringsdeken heeft me heel erg geholpen. De druk van de deken geeft me een veiliger gevoel en helpt me te ontspannen. Ik kan het deken zeker aanraden”

Ellen | 38 jaar

“Ik heb de Hema verzwaringsdeken gekocht omdat ik adhd heb en ik soms moeite heb met slapen. Ik heb veel last van gedachtengangen en daardoor is het lastiger om in slaap te vallen. heb. Sinds ik het Ik slaap beter en ik word ‘s nachts minder vaak wakker. De druk van de deken maakt me rustiger en helpt me ook om me overdag beter te concentreren.

Hoe werkt het verzwaringsdeken van de Hema? 

Een verzwaringsdeken werkt door extra druk uit te oefenen naar het lichaam. Op die manier worden de drukpunten van je lichaam gestimuleerd en dat zorgt ervoor dat als reactie hierop je hersenen endorfine en melatonine hormonen gaan aanmaken. Je lichaam wordt door de aanmaak van deze hormonen tot rust gebracht en het zenuwstelsel komt weer in balans. Het zorgt ervoor dat je sneller in slaap kan vallen en ook dieper slaapt.

Uitleg over de belangrijkste eigenschappen van het Hema verzwaringsdeken

In deel gaan we in op de belangrijkste unieke punten van het Hema verzwaarde deken. We proberen je zo goed mogelijk uit te leggen wat deze eigenschappen betekenen.

Het Hema verzwaringsdeken heeft een vulling van glaskralen

Het verzwaarde deken heeft een vulling van glaskralen. Dit zorgt ervoor dat het gewicht gelijkmatig over het lichaam verdeeld wordt, wat je helpt ontspannen en beter te slapen. In het deken bevinden zich vele vakjes waarin zich de glaskralen bevinden. Doordat ze in vakjes zitten kunnen ze ook niet verplaatsen en daardoor wordt het gewicht mooi gelijkmatig verdeeld over je lichaam. Op die manier komt precies de juiste hoeveelheid druk op elk lichaamsdeel.

Het is een groot voordeel dat het Hema verzwaarde deken voorzien is van glasparels omdat deze hypo allergeen zijn. Het betekend dus dat ze geen allergische reacties kunnen afgeven. Daarnaast nemen glasparels veel minder ruimte in waardoor het deken een stuk dunner is maar toch hetzelfde weegt.

Hema verzwaringsdeken

Het verzwaarde deken van de Hema is gemaakt van polyester

Zoals al eerder aangegeven in deze review is het Hema deken gemaakt van polyester. Het voelt heerlijk warm aan. Het nadeel ervan is dat deze stof minder luchtig is. Met name tijdens de warme zomernacht kan dit verzwaringsdeken te warm aanvoelen. In dit geval kan je beter kiezen voor een katoenen verzwaringsdeken als je ook in de zomer onder een verzwaard deken wilt slapen.

Zeer populair verzwaringsdeken: 270 reviews en 4,5 ster beoordeling

Het Hema verzwaringsdeken is zeer populair. Het heeft een 4,5-sterren beoordeling op de Hema website, en het is beoordeeld door 270 mensen. De meerderheid van de klanten zijn zeer tevreden met het deken en zeggen dat het hen helpt, te ontspannen en beter te slapen.

Sommige gebruikers geven aan dat het deken te warm is. Vooral tijdens de warme zomerdagen kan het te warm zijn om dit deken te gebruiken. Als u iemand bent die het snel warm heeft, raden wij u aan om in plaats daarvan een bamboe of katoenen verzwaringsdeken te kopen. Dekens gemaakt van Bamboe of katoen zijn nog luchtiger en daar ook ideaal voor in de warme zomernachten. Helaas biedt de Hema geen bamboe verzwaringsdekens aan. Bol.com heeft echter een groot assortiment aan bamboe verzwaringsdeken.

De prijs van het verzwaarde deken

Het Hema verzwaringsdeken kost 69 euro. Het deken is qua prijs een stukje goedkoper dan andere verzwaringsdeken. Wij vinden dat dit deken in zijn prijsklasse een hele goede prijs kwaliteitsverhouding heeft. Het deken beschikt over een kwalitatieve glasparel vulling en dat zorgt ervoor dat de druk goed wordt verdeeld over je lichaam. De meeste verzwaarde dekens in deze prijsklasse beschikken niet over een glasparels vulling maar over een vulling met plastic kralen.

De afmetingen van het Hema verzwaard deken

Het hema verzwaringsdeken heeft een afmeting van 200cm x 150cm. Het deken is perfect voor 1 persoon. Wanneer je er samen je partner onder wilt liggen dan raden we je het Simply Cosy verzwaringsdeken aan. Het deken heeft een afmeting van 200 x 200 cm en weegt 13 kilo. Een verzwaringsdeken voor tweepersonen weegt extra veel omdat er twee personen onder liggen en daarom heb je het dubbele gewicht nodig.

Bekijk hier het tweepersoons Simply cosy verzwaringsdeken

Het verzwaarde weegt 6,8 kilo

Het verwaringsdeken van de Hema weegt 6,8 kilo. Het deken is daarom perfect voor mensen die tussen de 60 en 70 kilo wegen. Wanneer je minder weegt of meer weegt dan raden we je aan om naar een ander verzwaringsdeken te kijken. Helaas biedt de Hema geen verzwaringsdekens aan in andere gewichten. Ons advies is om dan een verzwaringsdeken te kopen met een ander gewicht. Hieronder een overzicht welk gewicht verzwaard deken bij jouw lichaamsgewicht past.

20 – 30 kilo lichaamsgewicht 2 kilo verzwaarde deken (voor kleuter)
30 – 40 kilo lichaamsgewicht3 kilo verzwaringsdeken (voor kinderen)
40 – 60 kilo lichaamsgewicht5 kilo verzwaarde deken
60 -80 kilo lichaamsgewicht7 kilo verzwaringsdeken
80 -100 kilo lichaamsgewicht9 kilo verzwaringsdeken
100 – 120 kilo lichaamsgewicht 11 kilo tweepersoon verzwaarde deken
120 – 140 kilo lichaamsgewicht 13 kilo tweepersoon verzwaarde deken

Het deken kan je helaas niet wassen

Helaas kan je het deken niet wassen. Ons advies is om er een aparte dekbedovertrek bij te kopen.

Conclusie over deze review: raden wij het hema verzwaringsdeken aan?

We raden het Hema verzwaringsdeken zeker aan. De kwaliteit van het deken is zeer goed dankzij de glasparelvulling waarover het deken beschikt. Doordat de glasparels zich in vakjes bevinden wordt de druk optimaal over het lichaam verdeeld en juist dit is zeer belangrijk. Het zorgt ervoor dat je beter gaat slapen en tot rust komt.

Een nadeel van het Hema verzwaringsdeken is dat het maar wordt aangeboden in 1 gewicht namelijk 6,8 kilo. Het deken is perfect geschikt voor 60 tot 70 kilo. Wanneer je meer of minder weegt dan raden wij dit deken niet aan. Het is dan beter om te kiezen voor een ander verzwaringsdeken zoals het Ella of Calmzy deken. Beide bedrijven maken dekens in verschillende gewichten.

Wanneer we kijken naar de prijs dan is het Hema verzwaringsdeken zeker zijn investering waard. Het is een stuk goedkoper dan andere dekens maar het levert niet in op kwaliteit. Het enige punt is dat wij het deken niet aanraden voor de warme zomernachten omdat de polyester stof simpelweg niet luchtig genoeg is.

Scroll naar top