Voordelen van een gezichtsbruiner

Kan ik een gezichtsbruiner bij Coolblue kopen?

Je bent waarschijnlijk op deze pagina terrecht gekomen omdat je graag een gezichtsbruiner wilt kopen bij Coolblue. Ik moet je helaas telleurstellen want Coolblue verkoopt geen gezichtsbruiners. Ik heb de website van Coolblue goed bekeken en er zijn gezichtsbruiners te vinden. In de fysieke winkels van Coolblue is ook geen gezichtsbruiner te vinden. Ik heb zelf ook contact opgenomen met Coolblue en op de korte termijn gaan zij geen gezichtsbruiners verkopen. Natuuurlijk zou dit wel op de lange termijn kunnen. Mocht Cooblue toch besluiten om gezichtszonnebanken te verkopen dan ga ik dit artikel updaten.

In dit artikel ga ik uitgebreid in op waarop je moet letten bij het kopen van een gezichtsbruiner. Daarnaast vertel ik je bij welke winkels je wel een gezichtszonnebank kan kopen en wat de beste bruiners van dit moment zijn.

Wat zijn goede gezichtsbruiners en waar kan ik deze kopen?

Zoals ik al aangaf verkoopt Coolblue geen gezichtsbruiners maar gelukkig zijn er wel andere webshops die deze apparaten verkopen. Met name bol.com en amazon.nl bieden een groot aanbod aan gezichtszonnebanken aan. Hieronder vindt je een overzicht van de beste gezichtsbruiners die zeer populair zijn en ook hele goede klantenreviews hebben.

Hapro HB404 HPA: 

Beste prijs kwaliteitsverhouding 

Summer Glow HB 175


De meest voordellige keuze

BBWC Rubino 93131 : 

De beste inklapbare keuze + grootste bruiningsveld 

Waarop moet ik letten bij het kopen van een gezichtsbruiner?

Je wilt natuurlijk niet dat je een gezichtsbruiner koopt die achteraf toch niet past bij jouw wensen. Om een miskoop te voorkomen ga ik hieronder kort in op de belangrijkste functionaliteiten waarop je moet letten bij het kopen van een gezichtsbruiner.

  • Zijpanelen: wanneer het gezichtssolarium is voorzien van zijpanelen worden ook de zijkanten van je gezicht veel beter bruin. In de zijpanelen bevinden zich lampen die UV straling uitstralen op de zijkanten van je gezicht. Ik raad je daarom altijd aan om een toestel te kopen met zijpanelen.
  • Bruiningsveld: sommige bruiners focussen zich alleen op het gezicht. De duurdere gezichtssolariums gaan een stukje verder en bruinen ook je nek en schouders. Het bruiningsveld is dus groter. Wanneer je het belangrijk vindt dat ook je schouders en nek mooi bruin worden dan is het belangrijk om hierop te letten.
  • Zonnebrilletjes: gebruik het nooit een zonder zonnebrilletjes. Sommige gezichtssolariums worden helaas niet standaard geleverd met deze brilletjes. Je moet deze dus er apart bij kopen. Ik zou je altijd aanraden om een bruiner te kopen waarbij veiligheidsbrilletjes standaard zijn inbegrepen.
  • Inklapbaar: het is natuurlijk handig wanneer je het apparaat gemakkelijk kan opbergen en kan vervoeren. Wanneer dit ook voor jouw belangrijk is dan raad ik je aan om een gezichtszonnebank te kopen die je kan inklappen.
  • Timer functie: koop altijd een gezichtssolarium met een timer functie. Je kan hiermee instellen hoe lang de sessie moet duren. Gelukkig zijn 90% van de gezichtssolariums voorzien van deze functie maar check dit altijd even.
Hoe gebruik je een gezichtsbruiner

Zijn gezichtsbruiners eigenlijk gezond voor je?

Je zou in eerste instantie veronderstellen dat gezichtszonnebank door de UV straling niet heel gezond zijn voor je en met name wanneer je ze regelmatig gebruikt. Niks is minder waar. Deze apparaten moeten namelijk van de overheid aan allerlei strenge veiligheidseisen voldoen. Het gaat hierbij met name over de intensiteit van de UV straling. De moderne gezichtszonnebanken stralen veel minder UV licht waardoor ze niet gevaarlijk zijn voor je huid.

Voor een veilig gebruik raad ik je om de zelfbruiner voor niet langer dan 20 minunten te gebruiken. Wanneer je de bruiner voor de eerste keer gebruikt kan je deze maximaal 10 minunten gebruiken afhankelijk van je huidstype Voor meer informatie over het gebruik van een gezichtsbruiener verwijs ik je ook graag door naar deze link.

Het nadeel van de lagere hoeveelheid aan UV straling is dat je niet na één bruiningssessie gelijk resultaat ziet. Het duurt ongeveer 3 tot 4 vier sessies om een mooie bruine kleur te krijgen en ook dit is afhankelijk van je huidskleur.

Het immuunsysteem sterker maken

Daarnaast zijn gezichtsbruiners ook heel gezond en met name in de winterperiode. In de winter is ons immuunsysteem een stuk zwakker waardoor we veel gevoeliger zijn voor allerlei ziektes. Een gezichtsbruiner kan verandering hierin brengen. Door de UV straling die op je gezicht komt gaat je lichaam als reactie hierop vitamine a aanmaken en juist dit is heel belangrijk. Dankzij de aanmaak van vitamine a wordt je immuunsysteem sterker gemaakt en daardoor ben je minder vatbaar om ziek te worden. Helemaal in deze rare corona tijd waarin we leven is het belangrijk om er van bewust te zijn dat het sterker maken van het immuunsysteem heel belangrijk is.

Stress verminderen

Wanner je regelmatig een gezichtsbruiner gebruikt werkt het ook heel goed om tot rust te komen en dus stress te verminderen. De warmte van het UV licht zorgt voor een rustgevend gevoel. Door het UV licht gaan je hersenen namelijk als reactie hierop endorfine hormonen aanmaken. Het zijn hormonen die een goed en positief gevoel geven. Door de aanmaak van deze hormonen worden ook negatieve stress hormonen zoals cortisol uit het lichaam afgevoerd. Op deze manier kan het regelmatig gebruik van een gezichtsbruiner helpen bij het verminderen van stress.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top