Niet

Flowee spijkermat review: mijn ervaringen

In deze review ga ik uitgebreid in op de Flowee spijkermat. We noemen de spijkermat ook wel een acupressuur mat of shakti mat. Ik vertel je in deze review over mijn ervaringen met deze spijkermat en hoe het mij helpt om mijn concntratie te bevorderen en dieper te slapen. Daarnaast ga ik uitgebreid in op de kenmerken van de Flowee spijkermat en ik vertel je hierbij wat de voordelen en nadelen zijn. Ik hoop dat je na het lezen van deze review een beter beeld hebt gekregen van de Flowee spijkermat en of het de juiste mat is die past bij jouw wensen.

Samenvatting van de voordelen en nadelen van de Floweee spijkermat

Hieronder heb ik een overzicht opgesteld van wat ik de belangrijkste voordelen en nadelen vindt van de Flowee spijkermat. Later in deze review kom ik uitgebreid terug op de voordelen en nadelen.

Voordelen

 • Het werkt zeer goed bij het verminderen van stress en het verbeteren van de concentratie.
 • De Flowee spijkermat bestaat uit wel 8800 spijkerpuntjes. Het spijkerkussen bevat 2000 drukpunten.
 • Je krijgt er een mooie hoes bij zodat je het overal mee naar toe kan nemen.
 • De Flowee spijkermat is een stuk groter en breder dan andere modellen (45 breed x 77 cm lang).

Nadelen:

 • Helaas krijg je bij de standaard versie van de Flowee geen spijkerkussen geleverd. Wanneer je dit graag wilt dan kan je het beste de spijkermat set van Flowee aankopen.

Hoe werkt de Flowee spijkermat en wat is het?

Het doel van de Flowee spijkermat is om de zenuwpunten van je lichaam te prikkelen. Op de spijkermat bevinden zich duizenden kleine puntjes. We noemen dit ook wel spijkerpuntjes. Wanneer je op de Flowee spijkermat gaat liggen dan komen deze puntjes dus in aanraking met de drukpunten van je lichaam. Door de scherpe puntjes doet dit natuurlijk een beetje pijn en dat is juist de bedoeling. De zenuwen noteren deze pijn en sturen deze signalen door naar je hersenen. Als reactie hierop gaan de hersenen endorfine & oxytocine hormonen aanmaken. Juist de aanmaak van deze hormonen is zeer belangrijk. Het endorfine hormoon is een natuurlijke pijnstiller en door de aanmaak van dit hormoon nemen de pijnklachten dus af. Na 3 tot 4 vierminuten verdwijnt het pijnlijke gevoel in een heerlijk warm en ontspannend gevoel. Het oxytocine hormoon maakt je rustiger en het zorgt er dus voor dat de stress afneemt.

De Flowee spijkermat helpt bij vele gezondheidsklachten zoals:

 • Het verminderen van rugpijn en nekpijn.
 • Het losmaken van vastzittende spieren
 • Het bevorderen van een betere nachtrust
 • Het verminderen van stress
 • Het verbeteren van de concentratie. De Flowee spijkermat helpt goed bij mensen die ADHD en ADD hebben.
 • Het verbeteren van de bloedsomloop
 • Het verminderen van hoofdpijn.

Voor meer informatie over de voordelen bekijk dan ook eens dit artikel.

Wat zijn mijn ervaringen met de Flowee spijkermat?

Zelf maak ik elke dag gebruik van de Flowee spijkermat. Ik heb deze spijkermat mat gekocht omdat ik snel last krijg van stress en veel pieker. Daarnaast heb ik moeite in het maken van keuzes omdat ik te veel nadenk en constant allerlei gedachtes heb. Ik heb zoveel verschillende gedachtes omdat ik ADD heb en daardoor is het nooit stil in mijn hoofd en ben ik dus heel snel afgeleid door allerlei nieuwe impulsen. Het was voor mij de hoofdreden om de spijkermat van Flowee te kopen. De reden waarom ik juist voor het merk Flowee heb gekozen is vanwege de enorm goede reviews die er op het internet staan.

De eerste keer gebruik maken van Flowee acupressuur mat
Ik heb de Flowee spijkermat nu twee jaar en ik kan je zeggen dat het mijn leven heeft veranderd. Ik gebruik de spijkermat in de ochtend, middag en in de avond. Ik lig gemiddeld zo’n 10 tot 15 minuten op de spijkermat. In de eerste minuten voelt het een beetje pijnlijk aan maar al snel veranderd dat in een heerlijk warm en ontspannen gevoel. Wanneer ik op de spijkermat lig doe ik dat meestal in combinatie met een meditatie sessie. Ik focus mij dan puur op mijn ademhaling. Ik kan je zeker aanraden om de Flowee spijkermat te gebruiken in combinatie met een meditatie sessie. Ik kom tijdens de acupressuur behandeling helemaal tot rust. Na de behandeling heb ik veel minder gedachtegangen en voel ik me een stuk rustiger.

Mijn ervaringen met het gebruik van de Flowee spijkermat tijdens het werken
Daarnaast gebruik ik de Flowee spijkermat tijdens het thuiswerken. Ik leg de spijkermat op de rugleuning van de stoel vervolgens ga ik op de stoel zitten en geef ik met mijn rug druk op de spijkermat. Op die manier worden de drukpunten van mijn rug geprikkeld en zo werkt de Flowee accupressuur mat optimaal. Na de behandeling kan ik mij beter concentreren en voel ik me een stuk rustiger in mijn hoofd. Ik kan mij met name beter focussen op taken die ik saai vindt. Ik kan de Flowee spijkermat dus zeker aanraden voor mensen die ADHD of ADD hebben. Daarnaast helpt het zeker als je last hebt van stress.

Hoe gebruik je de Flowee spijkermat voor de eerste keer

Hieronder ga ik in het kort in op hoe je de Flowee spijkermat het beste voor de eerste keer kan gebruiken

 • Leg de spijkermat op de bank of op het bed. Vervolgens ga je op de mat liggen. Mijn advies is om eerst met kleren op de spijkermat te liggen. Vooral in het begin kan het pijnlijk aanvoelen. Het hangt ook sterk af van hoe hoog je pijngrens is. Wanneer je opmerkt dat je de spijkerpunten niet goed voelt dan kan je jouw kleren uitdoen. Ik kan je garanderen dat je de spijkerpuntjes dan zeker voelt!
 • Wanneer je het voor de eerste keer gebruikt adviseer ik je om eerst alleen maar vijf minuten op de Flowee shakti mat te liggen. Je lichaam moet namelijk nog wennen aan de acupressuur behandeling. Bij de derde behandeling kan je de tijdsduur ophogen naar bijvoorbeeld 10 minuten. Na de vijfde behandeling kan je de tijdsduur verhogen naar 20 minuten. Op die manier heb ik het gedaan en raakte ik langzaam gewend. Uit mijn ervaring kan ik je zeggen dat je voor het optimale resultaat het beste tussen 10 en 20 minuten op de acupressuur mat moet liggen.

Belangrijkste kenmerken van de Flowee spijkermat

In dit deel van deze review over de Flowee spijkermat ga ik in op de belangrijkste kenmerken / functionaliteiten. Per kenmerk geef ik een korte uitleg en vertel ik je wat de voordelen ervan zijn.

Gezondheidsvoordelen

8800 spijkerpuntjes op de mat en 2000 puntjes op het spijkerkussen

Op de Flowee spijkermat bevinden zich 8800 spijkerpuntjes en we noemen het ook wel drukpunten. Het spijkerkussen heeft 2200 puntjes en deze gebruik je voor je nek en schouders. De mat is voorzien van 210 spikes en op elke spike bevinden zich 42 spijkerpuntjes. Op dit vlak onderscheid de Flowee spijkermat zich duidelijk van andere matjes. De meeste spijkermatjes hebben tussen de 4000 en 6000 drukpunten.

Het grote voordeel van 8800 spijkerpuntjes is dat veel meer zenuwpunten op het lichaam geprikkeld worden. Het resultaat daarvan is dat de acupressuur behandeling dus effectiever is. Pijnklachten zoals rugpijn zullen daardoor sneller afnemen.

De spikes zijn van de Flowee spijkermat is van hoge kwaliteit en zijn beduidend beter dan andere matjes. De spikes worden op het katoen versmolten en daardoor kunnen ze veel beter tegen een stootje.
De spijkermat gaat in het algemeen dus langer mee dan andere matjes.

Het materiaal van de Flowee spijkermat

De Flowee spijkermat is gemaakt van hoogwaardig katoen. Daarnaast beschikt het over een ritssluiting. Het is dus mogelijk om de hoes van de mat te wassen. Mijn advies is om de wasmachine in te stellen op handwas en de temperatuur op 30 graden te zettenin te stellen.

De mat voelt gelukkig niet te hard aan. Het komt omdat de binnenkant gemaakt is van memory foam. Vooral wanneer je met de spijkermat op de grond ligt merk je dit.

De afmetingen van de Flowee spijkermat

De Flowee spijkermat heeft een afmeting van 75cm lang en 45 cm breed. Op dit vlak onderscheid Flowee zich ook duidelijk van andere spijkermatjes. De meeste matjes hebben een lengte tussen 40 en 60 cm. Het wil dus zeggen dat meer drukpunten met de Flowee spijkermat worden gestimuleerd en dat resulteert erin dat deze mat effectiever werkt.

Conclusie over de Flowee spijkermat

De afgelopen jaren heb ik de Flowee spijkermat dagelijks gebruikt en ik kan je zeggen dat ik super tevreden over dit product. In het dagelijkse leven helpt het mij om mezelf beter te concentreren omdat ik mezelf na het gebruik van deze mat een stuk rustiger voel. Ik heb zelf ook verschillende andere spijkermatjes gebruikt en ik kan je zeggen dat deze kwalitatief toch een stukje minder zijn.

Wanneer we kijken naar de prijs van de Flowee acupressuur mat dan ik je zeggen dat het niet een goedkope mat is in vergelijking to andere spijkermatjes. Voor het Flowee spijkerbedje betaal je 40 euro maar dan krijg je er geen spijkerkussen bij. Voor de complete set inclusief een spijkerkussen betaal je 63 euro. De Flowee spijkermat is dus wel een stukje duurder dan andere matjes. Voor goedkopere acupressuur matjes betaal je gemiddeld 40 euro inclusief een spijkerkussen.

Het grote verschil is echter dat de Flowee spijkermat kwalitatief een stuk beter is. Ik heb ook andere spijkermatjes getest zoals bijvoorbeeld de relaxius spijkermat. Het grote nadeel van deze matjes is dat ze beschikken over veel minder spijkerpuntjes beschikken. Daarnaast is de mat qua lengte een stuk minder lang waardoor minder drukpunten van je lichaam worden geprikkeld. De grote vraag die je aan jezelf moet stellen is of je kiest voor kwaliteit of minder geld uitgeeft aan een goedkopere spijkermat. Voor meer informatie over andere spijkermatjes verwijs ik je graag naar deze spijkermat adviesgids waarin ik uitgebreid inga op de verschillende soorten matjes.

1 reactie op “Flowee spijkermat review”

 1. Conny.pencil.art@gmail.com

  Ik heb 2 flowee matten. Eentje met mousse beetje te zacht en eentje luxe versie met cocosvulling. Deze is beter en robuuster. Ik heb een kussen met boekwijtvulling. Ik gebruik het al enkele jaren. Hernia en andere problemen en lig ik op de flowee verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. Ik slaap erop als een roosje. Compleet ontspannen en weg pijn. Geen pillen tegen de pijn. Een aanrader. Lichtere matje met mousse zou ik graag verstevigen met evt boekwijt. Ik kan niet meer zonder men flowee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top