Fitgun review

 • 20 intensiteit standen
 • Zes verschillende opzetkopjes
 • Zeer stil
 • Wordt geleverd met een luxe koffer
 • Werkt enorm goed bij spierherstel en het bevorderen van de sportprestaties
 • Helpt goed tegen spierpijn

In deze review ga ik uitgebreid in op de massage gun van Fitgun.Ik heb deze massage gun uitgebreid getest. In deze review deel ik in mijn ervaringen over de Fitgun. Ik bespreek onder andere wat de unieke functionaliteiten zijn. Daarnaast ga ik verder in de op de voordelen en nadelen van deze massage gun. Als laatste bespreek ik voor welke mensen dit apparaat met name geschikt is. Ik wens je veel plezier met het lezen van deze uitgebreide review van de fitgun. In deze review kom je te weten of de Fitgun behoort tot de beste massage guns

 

1. Wat zijn de belangrijkste gezondheidsvoordelen van de Fitgun?

Wist je dat de Fitgun helpt bij vele gezondheidsklachten? Het is dan wel belangrijk om de Fitgun consequent te gebruiken. Hieronder gaan wij in op de meest belangrijke mentale en lichamelijke gezondheidsklachten waarbij het kan helpen:

  • Spierherstel en spierpijn: het helpt bij een sneller herstel van de spieren. Het grote voordeel is dat spierpijn na het sporten veel sneller is Spierherstel van de Fitgunverdwenen. Tijdens de massage wordt de bloedsomloop in de spieren verhoogd. Belangrijke zuurstoffen en voedingstoffen kunnen daardoor veel gemakkelijker je spieren voorzien van energie. Afvalstoffen zoals melkzuur worden tijdens de massagebehandeling efficiënt uit je lichaam afgevoerd. Door dit proces te stimuleren wordt de spierpijn dus veel sneller behandeld 
  • Stress: wist je dat de massage van de Fitgun enorm helpt bij het verminderen van stress? Tijdens de massage gaan de gespannen spieren zich namelijk ontspannen. Daarnaast maken de hersenen endorfine hormonen aan. Het zijn hormonen waarvan je vrolijk en ontspannen van wordt. De endorfine hormonen zorgen er ook voor dat je stress hormonen zoals cortisol uit je lichaam worden verwijderd. Na de massage merken mensen vaak op dat zij zich een stuk rustiger voelen en dat stress weg is.
 • Een betere nachtrust: wanneer je last hebt van slaapproblemen dan kan de fitgun ook goed helpen. Zoals reeds eerder aangegeven maakt een massage jouw mentale geest rustiger. Mijn advies is om te genieten van een massage een uurtje voordat je naar bed gaat. Je zult merken dat je veel rustiger bent en veel gemakkelijker in slaap valt. Een tip is om een niet de  hoogste intensiteitstand  te selecteren.  
 • Elk lichaamsdeel kan je masseren: het grote voordeel van een massagegun is dat je snel en effectief elk lichaamsdeel kan masseren. Het werkt dus ook zeer effectief tegen schouder, rug en nekpijn.  

Voor meer informatie over de voordelen van een massage gun verwijs ik je ook graag naar door naar dit artikel.

2. Hoe gebruik je de Fitgun voor de eerste keer? 

De Fitgun is een massagepistool die erg gebruiksvriendelijk is in gebruik. Hieronder vertel ik je welke stappen je uitvoert wanneer je het massage apparaat voor de eerste keer gebruikt: 

 1. Voordat je de Fitgun gaat gebruik is eerst belangrijk om goed de handleiding door te lezen. 
 2. Wanneer je de Fitgun hebt ontvangen zul je opmerken dat deze is opgeborgen in een mooie en sterke luxe opbergkoffer. Open de koffer en haal het massagepistool, de batterijen en opzetstukjes uit de koffer.
 3. Vervolgens is het altijd belangrijk om de batterij eerst goed op te laden. Vergeet dit niet want wanneer je dit niet goed kan de batterij minder sterk zijn.
 4. Wanneer je de batterij helemaal hebt opgeladen dan is het bijna tijd om te genieten van een massage. Bepaal nu welk opzetkopje je op het toestel plaatst. Zoals eerder in deze Fitgun review beschreven heeft elk kopje een andere functie. Een tip is om ook goed de handleiding door te lezen wanneer je meer wilt weten over de verschillende kopjes. 
 5. Aan de achterkant van het apparaat bevindt zich de “startknop”. Druk deze knop voor een aantal seconden in en vervolgens start het toestel op. 
 6. Beweeg de massage gun over de pijnlijke plekken heen. Het is belangrijk om elke plek voor ongeveer 1 tot 2 minuten te masseren. Wanneer je vindt dat de massage te zacht of te hard aanvoelt kan je natuurlijk gemakkelijk de intensiteit aanpassen.

3. Wat is de prijs van de Fitgun?

De prijs van de Fitgun ligt tussen de 100 en 160 euro afhankelijk van het type model dat je kiest. Het ligt dus iets boven de gemiddelde prijs van een massagegun. De prijzen van de meest massagepistolen liggen tussen de 60 en 100 euro. De Fitgun is een stukje duurder omdat deze qua kwaliteit en mogelijkheden ok een stuk beter is. Hieronder ga ik kort in op hoe de Fitgun zich onderscheid van andere massage pistolen:

 • Het heeft 20 verschillende 20 intensiteit standen. De meest modellen beschikken alleen maar over 3 standen. 
 • De motor genereert maximaal 3200 trillingen per minuut. De goedkopere varianten genereren maximaal 1800 trillingen per minuut en daardoor worden de spieren in het diepere weefsel niet goed gemasseerd 
 • De batterijen van de goedkopere massage pistolen gaan gemiddeld 1 tot 2 uur mee. De oplaabbare batterijen van de Fitgun gaan echter een stuk langer mee namelijk 5 tot 6 uur. 
 • De meeste modellen worden geleverd met drie opzetstukjes. Het wordt echter geleverd met zes verschillende opzetkoppen. 
 • De Fitgun wordt geleverd met een E-book waarin allerlei handige tips staan om je spieren sneller te laten herstellen. 

4. De opvallende kenmerken van de Fitgun

In dit deel van deze review ga ik in op de belangrijkste kenmerken van de Fitgun. Daarnaast vertel ik waarom deze kenmerken belangrijk zijn en hoe je deze gebruikt. Ik wens je veel plezier met het lezen van dit deel van deze review. 

4.1 Het beschikt over 20 verschillende intensiteit standen.

Wat de Fitgun uniek maakt ten opzichte van andere massageguns is dat het apparaat is voorzien van wel 20 intensiteit standen. Het is wel echt een heerlijk gevoel dat je de massage ervaring helemaal kan aanpassen aan jouw wensen. Op de achterkant vindt je een schermpje.  Onderaan het schermpje vindt je een plus en min knopje waarmee je de intensiteit snel en gemakkelijk kan instellen. Via het display kan je dus precies alle instellingen aflezen en daardoor is het apparaat gemakkelijk voor iedereen te gebruiken. De meeste massageguns beschikken niet over een digitaal schermpje. Op dit vlak onderscheid de Fitgun zich ook duidelijk van andere massage pistolen. 

4.2 Het beschikt over een zeer sterke motor die een percussie massage geeft

Wist je dat de motor die in de masasgegun zeer belangrijk is voor de efficiëntie van de massage ervaring? Gemiddeld kunnen massageguns maximaal 2000 Instellingen van de Fitguntrillingen per minuut generen. Hoe meer trillingen per minuut het apparaat maakt hoe krachtiger de massage is. De massage die de Fitgun uitvoert is een percussie massage. Het voordeel van een krachtige percussie massage is dat ook de spieren in het diepere weefsel intensief gemasseerd worden. Voor het verhelpen van spierpijn is dit bijvoorbeeld zeer belangrijk. Op dit vlak scoort dit apparaat ook veel beter dan andere massageguns. Het s namelijk voorzien van een stil sterkere motor. Het maximaal aantal trillingen die de het massage toestel kan genereren is 3200 trillingen per minuut. De massage is dus een stuk krachtiger dan andere modellen. Gelukkig kan je natuurlijk de intensiteit van de massage snel en gemakkelijk instellen. Het apparaat kan dus tussen de 1200 en 3200 trillingen generen. Wanneer ik dit massage apparaat gebruikte merkte ik op dat de maximale stand wel erg krachtig aanvoelt. De hoogste stand doet zelfs een beetje pijn. 

4.3 Een zeer stille massage

Wat ik opmerkte aan de Fitgun is dat de masage zeer stil is. Je hoort het apparaat bijna niet en in sommige situaties is dat natuurlijk wel erg handig. Wanneer je bijvoorbeeld het apparaat wil gebruiken op het kantoor wil je natuurlijk niet mensen afleiden. De motor die in de Fitgun zit maakt tussen de 35 en 55 decibel aan geluid Wist je dat dit gelijk staat aan een lucifer die op de vloer valt. Het is dus echt een massage apparaat die eigenlijk echt helemaal geruisloos werkt. 

4.4 Oplaadbare batterijen

Ben je opzoek naar een massagegun die je overal kan gebruiken? Met de Fitgun is dat eigenlijk geen enkel probleem. De massageun beschikt over oplaadbare batterijen die tot wel 6 uur meegaan. Wat ik ook fijn vindt is dat de batterijen binnen minder dan een uur volledig zijn opgeladen. Daarnaast wordt dit apparaat geleverd met een extra set batterijen en dat is natuurlijk zeker een groot voordeel. 

4.5 Het wordt geleverd met een luxe koffer

De Fitgun is altijd goed en veilig opgeborgen. Het massagepistoool wordt namelijk geleverd met een luxe koffer. In deze koffer plaats je de massage gun, de batterijen en de opzetstukjes. Maak je dus geen zorgen dat het apparaat stuk gaat als je bijvoorbeeld naar de sportschool of op vakantie gaat. De koffer is van stevig materiaal gemaakt waardoor je dus het apparaat met een gerust overal mee naar toe kan nemen. 

4.6 Zes verschillende soorten opzetstukjes

Wat ik zelf erg fijn vindt aan dat apparaat is dat de Fitgun wordt geleverd met zes verschillende soorten opzetstukjes. Elk opzetstukje heeft een specifieke functie en op deze manier is het mogelijk om verschillende gezondheidsklachten op de beste manier te behandelen. Hieronder gaan wij in op de zes verschillende opzetkopjes.

  • Bal kop: wil je graag je billen, schouders, nek en rug masseren? Gebruik in dit geval de bal kop.
  • Tweepoot kop: deze kop is speciaal gemaakt voor het masseren van je voeten en kuiten. Deze kop is dus ideaal voor de fanatieke hardloper. Gebruik deze kop dus om de spieren van je voeten en benen sneller te laten herstellen. 
  • Kegel kop: heb je last van spierknopen en pijnlijke spieren? Plaats in dat geval de kegel kop op het massage apparaat. De kegelkop is speciaal gemaakt om spierknopen en spierpijn efffectief te behandelen. 
  • Plate kop: voel je pijn in je borst of benen? Plaats dan de plate kop op het apparaat. 
 • V vorm kop: heb je last van pijnlijke gewrichten? Plaats dan de V vorm kop op het massage pistool. Deze kop is namelijk speciaal gemaakt om je gewrichten effectief te behandelen. Na de behandeling zul je merken dat je pijnlijke gewrichten veel minder pijn doen. 
 • Duim vorm kop: wil je de spieren in het zachte weefsel goed masseren? Kies in dat geval voor de duim vorm kop. 

4.7 E-book: hierin worden handige tips gegeven hoe je de Fitgun kan gebruiken

Wanneer je de Fitgun hebt gekocht bij bol.com ontvang je ook gratis een eboek. Het e-book wordt per email naar je toegestuurd. In het e-book worden allerlei handige tips gegeven van hoe je jouw spieren zo snel en effectief mogelijk kan laten herstellen. Daarnaast worden er handige tips gegeven over het gebruik van de Fitgun. 

5. Wie raden wij de Fitgun aan?

De Fitgun is perfect voor mensen die veel redelijk veel sporten. Dankzij dit percussie massage apparaat zul je opmerken dat de spieren veel sneller herstellen. Daarnaast is het apparaat ook zeer geschikt voor mensen die last hebben van nek, schouderpijn en rugpijn.  De Fitgun is dus ook nekmassage toestel en schoudermassage apparaat Voor mensen die last hebben van stress is de Fitgun eigenlijk ook een goede keuze.

7. Garantie op de Fitgun 

Wanneer je toch niet tevreden bent over de Fitgun dan krijg je zonder problemen je geld teruggestort op je rekening. Zelfs als je het apparaat uitgebreid hebt uitgeprobeerd is dat geen enkel probleem. De Fitgun moet natuurlijk wel in perfecte staat verkeren. De niet goed geld terug garantie geldt tot wel 30 dagen. Hieruit blijkt ook wel dat het bedrijf heel zelfverzekerd is en weten dat ze een heel goed kwalitatief product leveren. 

8. Alternatieve massage pistolen

Hieronder geven wij een aantal alternatieve massage guns die ook wellicht interessant zijn om nader te bekijken:

9. Conclusie: fitgun review

De fitgun is een uniek massagetoestel die vooral door de vele mogelijkheden en de goede klantenservice zich duidelijk onderscheid. Het E-book wat bij de Fitgun helpt je erg goed opweg en het geeft.

Scroll naar top