Ella verzwaringsdeken review en ervaringen

 • Perfect om in zowel de winter als de zomer te gebruiken dankzij het 100% biologisch luchtige katoen
 • Zeer goed voor een diepere nachtrust
 • Het best beoordeelde verzwaringsdeken op bol.com  (200 reviews | 4.8 ster)
 • In de vulling bevinden zich glasparels wat zorgt een betere geleiding van de warmte
 • Zowel als twee en eenpersoonsdeken verkrijgbaar 

Mijn review en ervaringen over het Ella verzwaringsdeken

In deze review ga ik uitgebreid in op het Ella verzwaringsdeken. Voor mijn website ontspanthuis.nl test ik veel ontspanningsproducten waaronder verzwaringsdekens, massage apparaten en wellness apparatuur. De afgelopen dagen heb ik het Ella  verzwaringsdeken uitvoerig getest.

In dit artikel deel ik mijn ervaringen met het deken. Ik ga hierbij in op het materiaal van het deken en hoe comfortabel het deken aanvoelt. Daarnaast vertel ik je wat gezondheidsvoordelen van het Ella deken zijn. Aan het einde van dit artikel ga ik in op de meest gestelde vragen die mensen hebben over het Ella verzwaringsdeken. Ik hoop dat je na het lezen van deze review een beter beeld hebt gekregen van het Ella verzwaringsdeken.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Kenmerken van het Ella verzwaringsdeken 

  Hieronder vindt je een kort overzicht van de belangrijkste kenmerken van het Ella verzwaringsdeken. 

  Merk: Ella 
  Gewicht:
  7, 9 en 13 kilo
  Type deken: voor 1 of 2 personen
  Afmetingen: 200 x 200 cm en 150 x 200 cm
  Inclusief: Nederlandse handleiding en draagtas

  Materiaal: 100% biologisch katoen
  Vulling: glasparel vulling
  Wasmachine: nee (tip koop er een overtrekhoes bij(
  Geschikt voor: volwassenen
  Garantie: 5 jaar

  Wat is het Ella verzwaringsdeken en hoe gebruik je het?

  Verzwaringsdeken van Ella

  Het Ella verzwaringsdeken werkt eigenlijk door het geven druktherapie. Door het zware gewicht van het deken voelt het net aan alsof je wordt geknuffelt. Het geeft een veilig en ontspannend gevoel waardoor je dus sneller in slaap valt.

  Hoe ontstaat het knuffel gevoel en hoe wordt het versterkt?

  Wanneer je onder het deken ligt komt het gehele lichaam in aanraking met het deken en dus ook de zenuwpunten. Door de druk worden de zenuwpunten geprikkeld en deze geven een signaal af aan je hersenen. De hersenen gaan als reactie hierop endorfine en melantonine hormonen aanmaken. Deze hormonen hebben de volgende functie:

  • Melantonine hormoon: bij de aanmaak van dit hormoon wordt je slaperig en rustiger.
  • Endorfines: het hormoon wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Het hormoon zorgt ervoor dat je rustiger wordt maar het geeft ook een gevoel van geluk. Door de aanmaak van deze deze hormonen zul je ook minder stress ervaren. De endorfines zorgen er ook voor dat dat stress hormonen zoals cortisol uit het lichaam worden verwijderd.

  Deze hormonen dragen er dus aan bij dat het knuffelgevoel van het Ella verzwaringsdeken extra wordt versterkt. Je zult merken dat als je aan het  zwaarte deken gewend bent je veel sneller in slaap zal vallen. Daarnaast helpt het ook bij met name mentale gezondheidsklachten:

  • Verminderen van stress
  • Verbeteren van de concentratie
  • Verminderen van angsten
  • En natuurlijk een diepere en betere nachtrust
  Betere nachtrust

  Hoe gebruk je het Ella verzwaringsdeken?

  Het Ella verzwaringsdeken gebruik je net zoals andere dekens. Het is belangrijk dat je met je gehele lichaam onder het deken ligt dus van je nek tot aan je voeten. Voor het beste effect raad ik je aan om op je rug te liggen. De druk wordt dan mooi verspreid over het gehele lichaam.

  Hoe heb ik het Ella verzwaringsdeken ervaren?

  Om deze review te schrijven heb ik het Ella verzwaringsdeken voor een week lang getest. Zoals ik al eerder aangaf heb ik voor mijn website nog veel meer andere verzwaringsdekens uitgetest. Ik vergelijk het Ella deken dus met andere dekens. Voor meer informatie over andere dekens verwijs ik je naar de pagina de beste verzwaringsdekens.In dat artikel ga ik uitgebreide in op de beste verzwaarde dekens van dit moment.

  100% biologisch katoen

  Ik heb zelf het Ella verzwaringsdeken van zeven kilo gebruikt. Wat ik erg fijn vindt aan het deken is dat de stof gemaakt is van 100% biologisch katoen.  Wanneer ik onder het deken lig merk ik duidelijk dat het deken lekker luchtig aanvoelt.

  Ik heb het deken zelf gebruikt in de zomerperiode met nacht temperaturen van rond de 18 graden. Ik kan je zeggen dat je het Ella verzwaringsdeken dan prima kan gebruiken. Het komt met name omdat de stof van katoen is waardoor er voldoende lucht binnenkomt.

  100% biologisch katoen

  Ik heb zelf ook in de zomerperiode polyester verzwaarde dekens getest en deze zijn echt een stuk warmer. De polyester stof is namelijk een stuk minder luchtig en dat merk je.
  Deze dekens zijn echter wel heerlijk tijdens de hele koude winterdagen.

  Het Ella verzwaringsdeken kan je echter ook prima tijdens de winter gebruiken. Door het luchtige katoen materiaal zorgt de lichaamstemperatuur van je lichaam ervoor dat de temperatuur onder het deken wordt gereguleerd en je lekker warm blijft.

  Glasparels vulling

  Om het deken zwaar te maken maakt Ella gebruik van een glasparel vulling. Het bestaat uit miljoenen pareltjes. De glaspareltjes zijn hyperallergeen waardoor ze geen allergische reacties kunnen veroorzaken. Bij andere vullingen zoals plastic kraaltjes kan dit wel het geval zijn.

  Een ander voordeel voor het gebruik van glasparels is dat het deken een stuk dunner is maar toch zwaar weegt. Het deken kan je daardoor gemakkelijker vervoeren en opbergen.

  Daarnaast geleiden glasparels veel minder warmte. De binnnenkant van het deken wordt daardoor veel minder snel zeer warm. Zelfs in de zomerperiode merkte ik dit op. Ik sliep zonder probleem onder het verzwaringsdeken en het voelde niet te warm aan.

  Overtrekhoes voor het ella verzwaarde deken

  Er wordt een overtrekhoes bijgeleverd

  Wat uniek is aan het Ella verzwaringsdeken is dat er een overtrekhoes wordt bijgeleverd. Bij de meeste dekens krijg je deze er niet bij en moet je de hoes erbij kopen. Ik vindt dit zelf echt wel een groot voordeel om dat je de overtrekhoes in de wasmachine en de droger kan doen. Je kan zo altijd genieten van een schoon verzwaringsdeken. Doordat de verzwaringsdekens zo zwaar zijn kan je deze normaal niet in de wasmachine doen. Het is daarom zo fijn dat Ella er een overtrekhoes bij levert.

  De overtrekhoes kan je heel gemakkelijk vastmaken aan het deken. Het Ella deken beschikt namelijk over acht lusjes. De overtrekhoes knoop je hieraan vast en klaar ben je.

  Mocht je het te koud hebben tijdens de winterdagen dan raad ik je aan om een speciale winter overtrekhoes te kopen.

  Hoe bepaal je nu het beste gewicht?

  Het Ella verzwaringsdeken wordt aangeboden in verschillende gewichten namelijk 7, 9 en 13 kilo.  De zwaarte dekens van 7 en 9 kilo hebben een afmeting van 150 x 200 cm. Het deken van 13 kilo is gemaakt voor twee personen en heeft een afmeting van 200 x 200 cm.

  Hoe bepaal je nu het juiste gewicht? Het juiste gewicht bepaal je door het deken te kiezen dat 8 tot 12 procent is van jouw lichaamsgewicht is.

  Wanneer je bijvoorbeeld 70 kilo weegt dan kies je voor het deken van 60 kilo. Wanneer jouw lichaamsgewicht tussen twee maten is dan kies je altijd voor het lichtere deken.

  Het gewicht speelt een hele belangrijke rol in hoe effectief de druktherapie is. Het is belangrijk dat het deken de perfecte hoeveelheid druk geeft op je hele lichaam.

  Ella opbergtas

  Wordt geleverd met een mooie tas

  Wat fijn is dat het wordt geleverd met een mooie opbergtas waarin je het deken kan opbergen. Het Ella verzwaarde deken kan je zo gemakkelijk vervoeren en meenemen op vakantie.

  Prijs van het Ella verzwaringsdeken? 

  De prijzen van het verzwaringsdeken varieren afhankelijk van het gewicht dat je kiest.

  • Zeven kilo deken is 119 euro
  • Het 9 kilo deken is 129 euro
  • Het 13 kilo Ella zwaarte deken voor twee personen is 160 euro.
  • 13 kilo deken kost 110 euro. Het deken is echter gemaakt voor twee personen.

  Wanneer we de prijs vergelijken met andere verzwaarde dekens is Ella een beetje duurder.
  Het materiaal is echter van veel betere kwaliteit namelijk van 100% biologisch katoen. Het deken is daardoor veel luchtiger. Daarnaast krijg je een overtrekhoes bij en bij deze meeste moet je deze er apar bijkopen. Een overtrekhoes kost je tussen de 30 en 50 euro.

  rHet Ella verzwaringsdeken is dan uiteindelijk helemaal niet zo duur als we de overtrekhoes erbij rekenen.

  De ervaringen van andere mensen die het Ella verzwaringsdeken hebben gekocht

  Het ella verzwaringsdeken behoort tot de meest populaire verzwaringsdekens van dit moment. Het blijkt ook wel uit de vele positieve reviews die mensen op bol.com hebben geschreven over dit deken. In totaal hebben 250 een review geschreven. Het heeft een gemiddelde beoordeling van 4.6 ster en dat is echt heel goed.

  Hieronder een aantal reviews van wat andere mensen zeggen over het Ella verzwaringsdeken.

  Richard | 42 jaar | 5 ster

  Het deken voelt echt heerlijk zwaar aan en dat is natuurlijk juist de bedoeling. Het gewicht is heel mooi verdeeld over mijn lichaam dankzij de vakjes waardoor de glasparels niet kunnen verschuiven. Ik had niet zulke hoge verwachting van dit product maar ik moet toegeven dat ik echt veel beter slaap. Ik ben heel blij dat ik het Ella verzwaringsdeken heb aangekocht. 

  Anja | 62 jaar | 5 ster

  Voor mij was het soms lastig om op een natuurlijke manier in slaap te vallen. Ik ben vaak veel te druk in mijn hoofd en dat werkt natuurlijk niet bij een goede nachtrust. Ik heb het Ella verzwaringsdeken 1,5 maand geleden besteld. In het begin was het wel even wennen maar ik moet zeggen dat het echt werkt. Na ongeveer een week was ik eraan gewend en ik val veel sneller in slaap. Ik slaap daarnaast ook veel dieper en ik wordt met veel meer energie wakker. 

  Bart en Anne | 29 en 28 jaar | 4.5 ster

  Ik heb samen met mijn partner gekozen om voor het 13 kilo deken te kiezen. Het deken is namelijk speciaal gemaakt voor twee personen. Ik en mijn partner vinden dat het deken echt heerlijk aanvoelt op ons lichaam. We slapen er beide beter door en we merken op dat we echt veel uitgeruster wakker worden. Het Ella verzwaringsdeken is echt een aanrader!

  De gezondheidsvoordelen van het Ella verzwaringsdeken?

  Wanneer je dagelijks onder het verzwaringsdeken ligt dan heeft dat vooral veel mentale gezondheidsvoordelen. Hieronder ga ik in op de belangrijkste voordelen.

  Deken voor een kind

  Dieper slapen

  Wanneer je onder een verzwaard deken ligt maken de hersenen melatonine hormonen aan. Het wordt ook wel het slaap hormoon genoemd. Door de aanmaak van deze hormonen kom je tot rust en val je sneller in slaap.
  Daarnaast slaap je ook dieper en wordt je minder snel wakker.

  Afname van stress

  Wist je dat een verzwaringsdeken kan helpen bij het verminderen van stress? Door het gewicht van het deken voelt het net aan alsof je wordt geknuffeld. Het geeft een heel veilig en ontspannen gevoel. Daarnaast wordt er druk gelegd op de zenuwpunten. Het zorgt ervoor dat de hersenen als reactie hierop endorfine hormonen gaan aanmaken.

  Deze hormonen maken je gelukkig en rustig in je hoofd. Daarnaast verdrijven deze stress hormonen zoals cortisol. Door de aanmaak van deze hormonen wordt ook het overprikkelde zenuwstelsel in balans gebracht waardoor de spierspanning ook afneemt. Hierdoor zal je merken dat je de volgende als je wakker wordt veel minder onrustig bent.

  Het verbeterd het concentratie vermogen vooral bij mensen met ADHD

  Bij mensen met ADHD en ADD is het zenuwstelsel vaak overprikkeld en daardoor is het een stuk lastiger voor hen om zich te concentreren op bepaalde werkzaamheden. Een verzwaringsdeken kan helpen om de concentratie te verbeteren. De druk van het deken stimuleert namelijk de drukpunten van het zenuwstelsel. Het effect daarvan is dat het zenuwstelsel tot rust wordt gebracht. Wanneer mensen met ADHD en ADD onder een verzwaringsdeken slapen zullen zij opmerken dat ze minder prikkelbaar zijn en daardoor kunnen zij zich beter concentreren. Bekijk ook dit wetenschappelijk onderzoek waarbij er onderzoek gedaan is naar de effecten van verzwaringsdekens op het bevorderen van de concentratie.

  Scroll naar top