Een complete lichaamsmassage met een massagekussen

Heeft de consumentebond massage apparaten getest? Lees mijn uitgebreide adviesgids

Massage apparaten zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. Met name door de corona pandemie zijn deze apparaten populairder dan ooit. Door deze enorm toegenomen populariteit zou het ook niet zo verwonderlijk dat de consumentenbond al een uitgebreide test heeft uitgevoerd. Ik moet je helaas telleurstellen. Ik heb de website van de consumentenbond aandachtig bekeken en ze hebben helaas nog geen massage apparaten getest en gepubliceerd op hun website.

Ik heb zelf ook telefonisch contact opgenomen met de consumentenbond. Ze gaven aan dat ze in de nabije toekomst wel van plan zijn om massage apparaten te testen en hierover een artikel te publiceren. Zodra de consumentenbond een artikel over massage apparaten heeft geplaatst dan geef ik in dit artikel een update met een link naar desbetreffende pagina van de consumentenbond.

Op mijn website ontspanthuis.nl schrijf ik veel over massage apparaten. De afgelopen twee jaar heb ik vele massage apparaten uitgebreid getest en op deze website deel ik mijn ervaringen met anderen. Mijn doel is om jullie een zo goed mogelijk advies te geven zodat je een goede aankoop doet. In dit artikel ga ik kort in op waarop je moet letten bij het kopen van een massage apparaat.

Een overzicht van de beste massage apparaten:

Zoals ik al eerder aangaf heb ik de afgelopen jaren veel massage apparaten uitgebreid getest. Hieronder vindt je een overzicht van de beste massage apparaten van dit moment.


Medisana MC825 massagekussen 

Het beste massage apparaat voor een complete lichaamsmassage


Gebruik je voor:

Stress, tot rust komen, rugpijn, nekpijn, spierpijn, zenuwpijn, verbeteren van de bloeddruk en slaapproblemen 


Blijvoeten 

Het beste massage apparaat om je voeten te masseren

Gebruik je voor:

Vermoeide voeten en benen,  bloedcirculatie bevorderen, stress verminderen, bunions, menstruatiepijn (voetreflex) en reuma 

Northwall 

Het beste massage apparaat voor sporters (gericht masseren)

Gebruik je voor:

Sneller herstel van de spieren blessures voorkomen, spieren opwarmen en zeer gericht de pijnlijke plekken masseren. 

Medisana MC825

Blijvoeten 

Northwall 

Algemene beoordeling

Het beste massage apparaat voor een complete lichaamsmassage

Het beste voetmasage apparaat om je voeten te masseren

De beste massagegun voor sporters (gericht masseren)

Gebruik je voor: 

Stress, tot rust komen, rugpijn, nekpijn, spierpijn, zenuwpijn, verbeteren van de bloeddruk en slaapproblemen 

Vermoeide voeten en benen,  bloedcirculatie bevorderen, stress verminderen, bunions, menstruatiepijn (voetreflex) en reuma 

Sneller herstel van de spier, spierpijn, spieren opwarmen, zeer gericht de pijnlijke plekken masseren. 

Opmerking

Voor als je echt wilt relaxen en tot rust wilt komen. Bij een massagekussen hoef je zelf niks te doen en het geef een complete massage: (rug, nek, schouders, zitvlak, taille, bovenbenen). 

Gebruik je voornamelijk wanneer je last hebt van vermoeide voeten. Daarnaast geeft het een heerlijk ontspannend gevoel. 

Met een handmassage apparaat kan je elk lichaamsdeel masseren en heel gericht de pijnlijke plekken masseren. Daarnaast masseren deze apparaten de spieren in het diepe weefsel  

Wat doet de consumentenbond precies?

Wat doet de consumentenbond precies?

De consumentenbond bestaat al heel lang is en is opgericht in 1953. De consumentenbond heeft als hoofdtaak om op te komen op de rechten van de consument. Het is een organisatie die geen winstoogmerk heeft. Het doel van de consumentenbond is om eerlijke markten te creëren en rechtvaardige markten te creëren die in het belang zijn van de consument. Daarnaast voert de consumentenbond dagelijks producttesten uit in uiteenlopende branches. De beste geteste producten krijgen een speciaal certificaat van de consumentenbond. Bedrijven mogen dit dan ook in hun commerciële uitingen laten zien. Zoals ik al in het begin van dit artikel aangaf heeft de consumentenbond nog geen uitgebreide producttesten gedaan op het gebied van massage apparaten .

Als consument kan je ook lid worden van de consumentenbond. Wanneer je lid bent kan je advies vragen aan de consumentenbond bij het doen van de juiste aankoop. Daarnaast helpen ze je bij juridische en financiële vraagstukken.

Hoe kies je het juiste massage apparaat? (belangrijke vragen die je aan jezelf kan stellen)

Hoe koop ik nu het massage apparaat wat past bij mijn wensen? Om hierop een goed antwoord te geven is het belangrijk om een aantal belangrijke vragen aan jezelf te stellen. Ik heb de belangrijkste vragen hieronder gezet en ik geef uitgebreid antwoord op deze vragen.

Welke lichaamsdelen wil je masseren?

Welke lichaamsdelen wil je ermee masseren:

Een eerste belangrijke vraag die je aan je jezelf kunt stellen is om je af te vragen welke lichaamsdelen je met het apparaat wilt masseren. Wil je het apparaat bijvoorbeeld alleen gebruiken om je benen te masseren of wil je dat je gehele bovenlichaam tegelijkertijd wordt gemasseerd? In het laatste geval raad ik je dan om aan om een groot massagekussen te kopen. Een massage kussen kan je op je stoel of op de bank plaatsen. Vervolgens ga je erop zitten en wordt je gehele rug, nek, schouders en bovenbenen gemasseerd. Daarnaast helpt een massagekussen ook het beste tegen stress omdat je zelf niks hoeft te doen, je helemaal tot rust komt en de strakke spieren echt goed worden losgemaakt. Daarnaast worden er tijdens de massage endorfine hormonen aangemaakt waardoor je rustiger wordt en de stress uit het lichaam weggaat. Bekijk ook dit artikel waar wordt ingegaan hoe massage stress uit je lichaam kan wegnemen.

Waarvoor wil je het massage apparaat gaan gebruiken?

Hieronder geef ik kort aan in welke situatie een bepaald type massage apparaat de beste keuze is.

Spierpijn verminderen met een massage gun

Spierherstel en het verminderen van spierpijn: massage gun
Ik zou in dit geval voor kiezen voor een massage apparaat die zeer krachtige massages kan geven en waarmee je ook heel gericht de kleine spiergroepen kan masseren. De massage moet krachtig genoeg zijn omdat het belangrijk is dat ook de dieper gelegen spieren worden bereikt. In deze situatie raad ik je aan om voor een massage gun te kiezen. Het is een apparaat wat je in je hand houdt en vervolgens beweeg je het langzaam over de pijnlijke spieren heen. Daarnaast wordt het geleverd met verschillende opzetstukjes waarmee je dus specifieke lichaamsdelen kan masseren. Met bijvoorbeeld massagekop in de vorm van een kogel kan je bijvoorbeeld heel goed de kleine spiergroepen masseren. De massage gun wordt trouwens altijd geleverd met verschillende massagekopjes die je op het apparaat kan plaatsen en elk kopje heeft weer een andere functie. Voor meer informatie hierover raad ik je aan om de massage gun informatiegids goed door te lezen. In deze gids geef ik heel veel waardevolle informatie over massage guns.

  • Voeten en benen masseren: wanneer je graag je voeten of benen wilt masseren dan raad ik je aan om hiervoor een voetmassage apparaat of beenmassage apparaat voor aan te schaffen. Deze toestellen zijn namelijk speciaal gemaakt om deze specifieke lichaamsdelen te masseren. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar het voetmassage apparaat en been massage apparaat artikel.

Stress verminderen: massagekussen of massagestoel
Zoals ik al aangaf kan je massage apparaten heel goed gebruiken om stress in je dagelijks leven te verminderen. De beste massage apparaten om stress te verminderen zijn eigenlijk wel het massage kussen of de massagestoel. De reden is omdat deze apparaten eigenlijk een groot deel van je lichaam tegelijkertijd masseren en daardoor worden alle spieren goed losgemaakt en juist dit werkt goed bij het verhelpen van stress. Daarnaast hoef je zelf niet de bewegingen te maken zoals bij een massage gun en daardoor kom je echt helemaal tot rust.

De massagestoel geeft natuurlijk veruit de beste massage omdat het letterlijk je gehele lichaam masseert. Je moet echter wel bereid zijn om voor dit apparaat minimaal 500 euro aan uit te geven.

Het massage kussen is daarentegen een veel voordeligere keuze. De prijzen van de apparaten liggen tussen de 60 en 200 euro. In tegenstelling tot het masseren van je gehele lichaam wat de massage stoel doet beperkt het massagekussen zich tot het masseren van de rug, nek, schouders, bovenbenen en zitvlak. Je krijgt dus bijna een volledige lichaamsmassage voor veel minder geld. Een zeer goed massage kussen die ik je kan aanraden is de Medisana MC825. Het is veruit het meest populaire massage kussen vanwege de vele instelmogelijkheden en de hoge kwaliteit massage die het toestel geeft.

Stress verminderen met een massage kussen.
Met een massage stoel kan je stress verminderen.

Waarop moet je letten bij het kopen van een massage apparaat?

Bij het kopen van een massage apparaat moet je op een aantal belangrijke specificaties / mogelijkheden letten. Ik ga hieronder in op de belangrijkste functionaliteiten.

Het type massage

Kijk ook goed welke type massages het apparaat kan uitvoeren. Massage apparaten kunnen de volgende type massages uitvoeren:

  • Vibratie massage: een massage apparaat immiteert deze massage door het uitvoeren van trillende bewegingen. Het is vooral een relaxte massage die niet echt super diep door dringt in de spieren.
  • Shiatsu massage: dit type massage is een stuk krachtiger en is afkomstig uit Japan. Een massage apparaat imiteert deze massage door de roterende en op neergaande koppen van de massage koppen. Door deze bewegingen worden ook effectief de dieper liggende spieren in het diepere weefsel losgemaakt. De shiatsu massage is zeer effectief bij het verhelpen van spierpijn en werkt ook goed bij klachten zoals rugpijn en stress.
  • Kneed massage: bij deze massage maken de massage koppen kneed bewegingen. De kneed massage is vooral effectief bij het losmaken van lastige spierknopen.
  • Klopmassage: dit type massage kan alleen worden uitgevoerd door een massage gun. Bij dit type massage maken de massage koppen van de massage gun zeer snelle op en neer gaande bewegingen. Per minuten worden er wel tot 4000 bewegingen gemaakt. De bloedsomloop van de spieren wordt daardoor echt weer tot gang gezet waardoor de pijnlijke spieren weer voldoende zuurstof krijgen. De spierpijn verdwijnt daardoor veel sneller. Klopmassages zijn dus zeer effectief bij het spierherstel van de spieren.

Bij het kopen van het juiste massage apparaat is het dus belangrijk om te kiezen voor een toestel die de juiste massages geeft. Om dit te weten moet je eerst weten welke gezondheidsklachten je met het apparaat wil verhelpen.

Ik kan je in iedergeval zeggen dat het verstandig is om een massage apparaat te kopen die een shiaitsu massage kan geven. Bij dit type massage worden je spieren echt goed losgemaakt.

Wanneer je voor een massage gun kiest dan is het verstandig om te kijken of het een klopmassage geeft in plaats van een viberatie massage. De klopmassage is veel krachtiger en werkt veel beter bij het stimuleren van de bloedscirculatie en juist dit helpt bij het sneller herstel van de pijnlijke spieren.

Het gewicht en de grote van het massage apparaat

Het gewicht en de grote van het massage apparaat

Een belangrijke vraag die je aan je jezelf moet stellen is of je kiest voor een klein en compact draagbaar massage apparaat zoals het massage pistool. Je kan ook natuurlijk kiezen voor een groot massage apparaat zoals een massage kussen die in een complete full body lichaamsmassage geeft.

Wanneer je van plan bent om het massage apparaat veel te gebruiken in de sportschool of op vakantie dan raad ik je de massage gun aan. Deze apparaten zijn voorzien van sterke oplaadbare batterijen die lang meegaan waardoor je deze ook draadloos kan gebruiken.

Wanneer je graag een massage apparaat wilt hebben die een je lichaam tegelijkertijd compleet masseert dan raad ik je aan voor een groter massage apparaat te kiezen zoals het massagekussen of de massagestoel.

De grote vraag is dus of je voor een draagbaar massage apparaat kies of voor een groter formaat die instaat om een groot deel van je lichaam tegelijkertijd te masseren.

Instelbare intensiteit

Een ander belangrijk punt waarop je moet letten is of je de intensiteit van de massage kan instellen. Het bepaald voor een groot deel hoe goed de massage uiteindelijk is. Wanneer de massage bijvoorbeeld te hard of te zacht aanvoelt dan kan je in deze situatie de kracht van de behandeling snel en gemakkelijk instellen. Mijn advies is om een massage apparaat te kopen die is voorzien van minimaal drie verschillende snelheid standen.

Wanneer je toch kiest voor een massage apparaat zonder instelbare intensiteit dan kan je alsnog zelf de kracht van de massage bepalen. Door met je lichaam druk te zetten op het apparaat kan je ervoor zorgen dat de massage intenser of juist zachter aanvoelt.

Infrarood warmte

Wanneer je echt tot rust wilt komen tijdens de massage dan raad ik je echt aan om te kiezen voor een massage apparaat waarbij je de infrarood warmte functie kan inschakkelen. Voor meer informatie hierover verrwijs ik je naar de infrarood massage apparaat pagina.

Scroll naar top