Cellulitis weg 1 week? Kom het te weten in dit artikel

Is het mogelijk om jouw cellulitis weg te krijgen in 1 week? In deze blog geef ik je een zo goed mogelijk antwoord op deze vraag. Daarnaast geven we je een zo goed mogelijk advies over hoe je zo snel mogelijk van cellulitis kan afkomen. Ik ga onder andere in op de beste cellulite apparaten die je kan gebruiken om snel van cellulite af te komen. Daarnaast geef ik je veel handige tips over hoe je jouw levenststijl kan aanpassen om cellulitis te voorkomen en te verminderen. Een tip die ik je nu alvast geef is dat je heel veel water moet drinken om van cellulitis af te komen.

Hieronder vindt je een overzicht van de onderwerpen die we bespreken in deze blog.

Cellulitis wegnemen binnen een week?

Denk je dat het je gaat lukken om cellulitis weg te krijgen binnen 1 week? Helaas moet ik je telleurstellen want dit gaat niemand lukken. Het lichaam heeft simpelweg meer tijd dan nodig dan 1 week om van cellulitis af te komen. De reden is omdat het cellulitis vet onder het diepere weefsel van de huid zit opgeslagen. Het vet is lastiger te bereiken en daardoor kost het meer tijd om het cellulite vet weg te nemen.

Om cellulitis zo snel mogelijk te reduceren is consistentie in een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging de sleutel tot het succes Het is belangrijk om elke dag consistent hiermee bezig te want dan ga je veel sneller prachtige resultaten zien.

Door bijvoorbeeld voldoende te sporten zorg je ervoor dat de vetcellen worden afgebroken omdat de bloedscirculatie rondom de billen en benen wordt gestimuleerd. Het effect daarvan is dat de opgeklopte vetlagen worden afgebroken waardoor deze vetcellen beter door het lichaam kunnen worden afgevoerd en daardoor neemt de cellulite op de huid sterk af.

Zoals gezegd is consistentie zeer belangrijk maar je gaat cellulite helaas niet weg krijgen binnen 1 week. Wanneer je elke dag stappen onderneemt om cellulitis weg te werken kan je binnen 1 tot 2 maanden prachtige resultaten. Het verschilt echter per lichaamstype in hoe snel je de resultaten gaat zien. Voldoende lichaamsbeweging en een gezond dieet zijn hierbij heel belangrijk.

Hieronder een aantal tips over hoe je binnen 1 week een hele goede start kan maken om cellulite weg te krijgen:

Zoals je kan zien zijn er gelukkig vele manieren om van cellulite af te komen. In dit artikel ga ik later uitgebreid in op al deze tips.

Wat is cellulitis precies?

Cellulitis is een veel voorkomend probleem dat de huid van de dijen, billen en heupen aantast. Het wordt veroorzaakt door vetophopingen die zich in de loop van de tijd ophopen en zo kuiltjes en bobbels in de huid veroorzaken. De huid ziet er minder strak uit en daarom noemen we het ook wel een sinaasappelhuid. Vooral vrouwen hebben cellulitis omdat ze op deze plaatsen meer vet hebben.

Wat zijn de beste cellulite apparaten om snel van cellulite af te komen?

Natuurlijk wil elke vrouw een prachtige strakke huid en daarom zijn er gelukkig zoveel effectief apparaten op de markt die cellulite op een effectieve manier kunnen wegnemen. Hieronder gaan we uitgebreid in op de meest populaire cellulite massage apparaten.

Cellulites massage roller

Een cellulite massage roller die speciaal is ontworpen om een cellulitismassage te geven. De roller heeft kleine ribbels en wanneer je de massageroller over je huid heen rolt wordt de bloedsomloop in het behandelde gebied gestimuleerd. Het effect daarvan is dat de vetcellen worden afgebroken van het bindweefsel en daardoor kunnen deze afvalstoffen effectiever uit het lichaam worden verwijderd. De anti cellulite massage roller helpt ook om de elasticiteit van de huid te verbeteren en een gladder uiterlijk te creëren.

Trainen op een trilplaat om cellulite te verminderen

Trilplaat

De trilplaat is een apparaat dat in veel gezondheids- en fitnessclubs te vinden is. Daarnaast is het apparaat ook ideaal om thuis te gebruiken. Het doel van het trainen op een trilplaat is om de bloedsomloop, de stofwisseling en de spieren sterker te maken.

Hoe werkt de trilplaat?
Wanneer je op de trilplaat gaat staan wordt je lichaam uit balans gebracht door de trillingen die het apparaat genereert. Het effect daarvan is dat de spieren veel meer gaan samentrekken.

De trillingen helpen het bloed en de lymfevloeistof door het lichaam te verplaatsen. Het effect daarvan is dat de bloedsomloop en het metabolisme toenemen. Door met name de toegenomen bloedsomloop worden de vetcellen in het bindweefsel beter afgezet en daardoor kunnen ze beter worden afgevoerd. Het is de voornaamste reden waarom trilplaten zo effectief zijn in het verminderen van cellulite. Voor meer informatie over de werking van trilplaten en cellulite verwijs ik je ook graag door naar dit artikel. Voor meer info over hoe je een trilplaat moet kopen verwijs ik je ook graag naar het artikel beste trilplaten.

Trainen op een hometrainer om cellulite te verminderen

Hometrainers

Hometrainers zijn al lang een populaire keuze voor mensen die in vorm willen komen, en met een goede reden. Ze zijn een geweldige manier om je hartslag te verhogen, calorieën te verbranden en je spieren te versterken. Maar recente onderzoeken hebben aangetoond dat hometrainers ook effectief kunnen zijn in het verminderen van cellulites.

De combinatie van de trapbeweging en de druk die het op je dijen uitoefent, helpt de vetophopingen die cellulitis veroorzaken af te breken. En aangezien hometrainers weinig impact hebben, zijn ze een geweldige optie voor mensen met gewrichtsproblemen hebben.

Voordelen van een hometrainer:

  • Verhoogde energieniveaus
  • Zeer effectief bij het verminderen van cellulite
  • Verminderde stressniveaus
  • Verhoogde cardiovasculaire gezondheid
  • Verminderd risico op overgewicht en hartziekten
Snelheid van de massage instellen

Massage pistolen

Een massagepistool is een handmassage apparaat dat je een diepe weefselmassage geeft. Het helpt de vetcellen die cellulitis veroorzaken af te breken en de bloedsomloop te verbeteren. Dit kan helpen het uiterlijk van cellulitis te verminderen en uw huid er gladder en steviger uit te laten zien.

Cellulite vaccuum cups

Cellulite vacuüm cups

Cellulite vacuum cups zijn voordellig en zijn zeer effectief bij het verminderen van cellulite. Je plaats de cups op het gebied waar je last hebt van cellulite. Vervolgens druk je de cups zodat de huid in de cups wordt ingezogen. Het effect daarvan is dat de ook de cellulite vetcellen in de huid worden gezogen. Hierdoor breken de vetcellen open en komt de inhoud vrij.


De vrijgekomen vetzuren worden vervolgens opgenomen door het lymfestelsel van het lichaam, wat helpt om cellulitis te verminderen. De vetcellen worden namelijk uit het lichaam afgevoerd.

cellulite creme

Cellulite creme: waarom is het zo effectief:

Cellulitiscrème is een van de meest populaire huidverzorgingsproducten op de markt. Er zijn veel verschillende merken en varianten om uit te kiezen, waardoor het moeilijk is om te bepalen welke het beste bij u past. Hier zijn een paar redenen waarom cellulitiscrème zo effectief is:

  • Ten eerste helpt cellulitiscrème om de bloedcirculatie in de huid te verbeteren. Dit is belangrijk omdat het de crème diep in het weefsel laat doordringen en cellulitis vermindert.
  • Ten tweede bevat cellulitiscrème ingrediënten die helpen bij het afbreken van vetcellen. Dit kan helpen om het uiterlijk van kuiltjes en kwarkhuid te verminderen.
  • Ten derde hydrateert cellulitiscrème de huid en houdt deze gezond. Dit is belangrijk omdat een droge huid cellulitis erger kan maken.
Yoga nidra in combinatie met een acupressuur mat

Yoga Nidra: in combinatie met de spijkermat

Een meditatie techniek die ik je zeker kan aanraden om stress te verminderen is yoga nidra. Het is een techniek waarbij je tijdens de sessie een diep gevoel van ontspanning voelt. Tijdens Yoga Nidra doe je verschillende ontspanningsmeditatie technieken. De meest belangrijke is het bewustzijn van je verschillende lichaamsdelen. Door te focussen op specifieke lichaamsdelen train je jouw gedachten te focussen. Daarnaast ben je jezelf meer bewust van het hier en nu.

Het geeft een zeer diep gevoel van ontspanning en rust. Na de yoga nidra zul je merken dat je een stuk rustiger bent in je hoofd. Yoga Nidra is daarom uitermate geschikt om stress te verminderen. Op die manier helpt het indirect ook bij het verminderen van cellulite. Wanneer je minder last van stress hebt heb je minder de neiging om veel te eten. Daarnaast maakt je lichaam minder cortisol hormonen aan waardoor het veel gemakkelijker is om af te vallen.

Yoga Nidra kan je eigenlijk overal beoefen maar om het echt te beheersen raad ik je aan om een online cursus te volgen. Een cursus die ik je kan aanraden is de cursus “happy with yoga“. In deze cursus leer je alles over Yoga Nidra.

Mijn ervaring met yoga nidra in combinatie met een acupressuur mat
Uit mijn ervaring kan ik je zeggen dat Yoga Nidra nog effectiever kan zijn als je dat combineert met een spijkermat. We noemen het ook wel een acupressuur mat. Op deze mat bevinden zich duizenden scherpe puntjes. Wanneer je op deze mat gaat liggen komen deze puntjes in aanraking met met de acupressuur punten van je lichaam. Deze punten staan via de zenuwkanalen in connectie met je hersenen.

Wanneer je op de mat ligt dan voel je in het begin een lichte pijn. Deze pijn signalen worden via de zenuwkanalen naar je hersenen gestuurd en als reactie hierop gaan de hersenen endorfine hormonen aanmaken. Daarnaast neemt ook de bloedscirculatie toe. Door de aanmaak van de endorfine hormonen wordt je veel rustiger daarnaast zorgen deze “feel good” hormonen ervoor dat het stress cortisol in je lichaam wordt verlaagd.

Uit mijn ervaring kan ik je zeggen dat de spijkermat in combinatie met het beoefenen van yoga nidra een ultiem gevoel geeft van ontspanning. Na de yoga nidra sessie voel ik me helemaal rustig. Daarnaast werkt het ook effectief bij het verminderen van cellulite als je de mat onder je benen en billen legt. De spijkermat zorgt ervoor dat de bloedscirculatie in deze gebieden toeneemt en dat is zeer belangrijk voor het verminderen van cellulite. Daarnaast is het verminderen van stress zeer effectief bij het verminderen van cellulite.

Voor een nog beter resultaat raad ik je aan om na de accupresuur mat / yoga nidra sessie 15 tot 30 minuten te bewegen. Deze combinatie werkt zeer effectief tegen het verminderen van cellulite omdat de bloedscirculatie al sterk op gang is gekomen en daardoor kunnen de vetcellen nog beter worden afgevoerd.

De foamroller is perfect voor het verminderen van cellulite

Foamroller:

Een foamroller is een cilindrisch stuk schuim waarmee je je spieren kunt masseren. Je kunt het gebruiken om spanning en knopen in je spieren los te laten of om de flexibiliteit te verbeteren.

Om een foamroller te gebruiken, plaatst u deze op de grond en gaat u erop liggen. Rol je lichaam heen en weer over de roller met matige druk. Je kunt het ook gebruiken om specifieke spieren aan te pakken door ze in een bepaalde richting over de roller te rollen.

De foamroller oefent druk uit op de huid, wat de doorbloeding stimuleert en de lymfedrainage verbetert. Dit vermindert op zijn beurt ontstekingen en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Bovendien kan regelmatig gebruik van de schuimroller helpen om de huid strakker en strakker te maken, waardoor je cellulitis minder opvalt.

Anti cellulite massage apparaat

Anti Cellulite massage apparaat

Je hebt een paar verschillende soorten cellulite massage-apparaten op de markt, maar ze werken allemaal op dezelfde manier. Het massageapparaat gebruikt trillingen om de huid te stimuleren en cellulitis te helpen verminderen. De vibratie helpt ook de doorbloeding te bevorderen en gifstoffen uit de zone te verwijderen. Anti Cellulite massagers zijn er in een paar verschillende stijlen, maar ze maken allemaal gebruik van trillingen om cellulitis te helpen verminderen.

Cellulite verminderen door het aanpassen van je levensstijl

Lifestyle veranderen om van cellulite af te komen?

Wanneer je cellulite echt op een effective manier wilt aanpakken is het heel belangrijk om je lifestyle aan te passen. Wanneer je niet voldoende beweegt en niet gezond eet hebben al deze anti cellulite apparaten weinig zin. Hieronder een aantal waardevolle over hoe je een goede start kan maken om binnen 1 week te starten met het verminderen van cellulite.

Cellulite verminderen door krachttraining

Doe een paar keer per week aan krachttraining

Krachttraining helpt cellulitis te verminderen omdat het spiermassa opbouwt. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer vet je verbrandt. Als je aan krachttraining doet, ben je eigenlijk spiervezels aan het afbreken. Dit zorgt ervoor dat je lichaam nieuwe, slankere spiervezels aanmaakt, die op hun beurt meer calorieën verbranden en cellulitis helpen verminderen.

Een ander voordeel van krachttraining is dat het helpt om de bloedcirculatie te verbeteren. Een slechte bloedcirculatie is een veelvoorkomende oorzaak van cellulitis.

Veel water drinken

Een manier om cellulitis te verminderen, is door veel water te drinken. Water helpt gifstoffen uit het lichaam te spoelen, waardoor cellulitis zich moeilijker kan vormen. Het helpt ook om de huid gehydrateerd te houden, wat het verschijnen van kuiltjes en bultjes kan minimaliseren. Voldoende water drinken is essentieel voor de algehele gezondheid en kan cellulitis helpen verminderen.

Gezond eten

Cellulitis is een veelvoorkomend probleem voor vrouwen, maar het kan worden voorkomen en behandeld met een gezond dieet. Het eten van voedsel dat veel vezels en weinig vet bevat, kan helpen om cellulitis te verminderen. Enkele goede keuzes zijn fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten. het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen en suikerhoudende dranken is ook belangrijk. Regelmatig sporten kan ook helpen om het uiterlijk van cellulitis te verbeteren.

Regelmatig hardlopen / joggen

Cellulitis is een aandoening die ervoor zorgt dat de huid kuiltjes en bobbels krijgt, vaak op de dijen en billen. Het komt het meest voor bij vrouwen, vanwege de structuur van hun bindweefsel. Cellulitis kan sterk worden verminderd door dagelijks te rennen, omdat dit helpt om vetophopingen af te breken en de bloedsomloop te verbeteren. Dit zal helpen om de huid glad te strijken en cellulitis te verminderen.

Stoppen met roken

Het roken van sigaretten is slecht voor je gezondheid in het algemeen, maar het kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van cellulites. Sigarettenrook bevat gifstoffen die het bindweefsel in uw huid kunnen beschadigen, waardoor de kans groter is dat cellulite zich gaat vormen op de huid.

Dus als je van je cellulitis af wilt komen, is stoppen met roken een goed begin. U doet niet alleen uw gezondheid een plezier, maar u verbetert ook het uiterlijk van uw huid. En is dat niet de moeite waard om sigaretten voor op te geven?

Ga dagelijks mediteren

Er zijn verschillende redenen waarom meditatie cellulitis kan helpen verminderen. Ten eerste is stress een bekende bijdrage aan de vorming van cellulitis. Als we gestrest zijn, maakt ons lichaam het hormoon cortisol aan. Cortisol kan de afgifte van vetzuren uit onze cellen veroorzaken, wat kan leiden tot de ontwikkeling van cellulitis. Meditatie kan helpen stress te verminderen en daardoor de hoeveelheid cortisol in ons lichaam te verminderen. Daarnaast worden er ook endorifne hormonen aangemaakt en dat zorgt er voor dat je rustiger wordt.

Ten tweede is aangetoond dat meditatie de bloedsomloop verbetert. Een slechte bloedsomloop is een andere veelvoorkomende factor bij de ontwikkeling van cellulitis.

Drink minder alchohol als je cellulite wilt verminderen

Er is een reden dat veel experts aanbevelen om het alcoholgebruik te verminderen als je het uiterlijk van cellulitis wilt verminderen: alcohol kan bijdragen aan de vorming van cellulitis. Een van de manieren waarop alcohol bijdraagt aan de ontwikkeling van cellulitis is door je lichaam uit te drogen. Wanneer je lichaam uitgedroogd raakt, begint het water op te slaan in vetcellen, waardoor ze opzwellen en cellulitis ontstaat. Bovendien kan alcohol ook interfereren met het vermogen van uw lichaam om vet af te breken, wat ook kan leiden tot een toename van cellulitis. Dus als je cellulitis wilt verminderen, is het verstandig om minder alcohol te drinken.

Een goede nachtrust is belangrijk bij het het verminderen van cellulite

Voldoende slapen is cruciaal bij het verminderen van cellulitis, omdat je lichaam ‘s nachts cellen herstelt en regenereert. Als je moe bent, maakt je lichaam meer van het stresshormoon cortisol aan, wat cellulitis kan verergeren. Een goede nachtrust helpt ook om de bloedsuikerspiegel te reguleren en ontstekingen onder controle te houden. Streef naar acht uur slaap per nacht om cellulitis te verminderen.

Wat is het verschil tussen cellulite en cellulites?

Cellulite en cellulitis zijn twee verschillende gezondheidsklachten. Veel mensen verwarren deze gezondheidsklachten met elkaar maar ze zijn totaal verschillende van elkaar.

  • Wat is cellulite precies: cellulite is een aandoening waarbij er vetophopingen rondom het bindweefsel ontstaan en daardoor gaat de huid er klonterig uitzien. Het wordt vaak ook een sinaasappelhuid genoemd. Het komt het meest voor op de dijen, billen, bovenbenen en buik. De exacte oorzaak van cellulitis is onbekend, maar men denkt dat het wordt veroorzaakt door een combinatie van een slechte bloedsomloop, genetica en leefstijlfactoren. Behandelingsopties omvatten een gezond dieet, voldoende lichaamsbeweging, massagetherapie en lasertherapie.
  • Wat is cellulitis precies: celluitis is een medische aandoening die ontstaat wanneer de cellen van een gewricht ontstoken raken. Deze ontsteking kan pijn, zwelling en stijfheid in het gewricht veroorzaken. Celluitis kan veroorzaakt worden door een infectie, artritis, of een andere medische aandoening. De behandeling kan bestaan uit medicijnen, een operatie, of immobilisatie van het gewricht.

In dit artikel hebben we het dus over de huidaandoening cellulite en niet over cellulitis.

Scroll naar top