Calmzy verzwaringsdeken review

Calmzy verzwaringsdeken

Ben je opzoek naar het beste verzwaringsdeken van dit moment? Het Calmzy verzwaringsdeken is het verzwaringsdeken dat het meest populair is op bol.com. Het deken heeft een beoordeling van 4.9 ster uit 80 reviews en dat is natuurlijk super goed. In deze review bespreken we het Calmzy verzwaringsdeken. We gaan in op de kwaliteit van het materiaal en hoe comfortabel het aanvoelt. We hopen dat je na het lezen van deze review een beter beeld hebt gekregen van het Calmzy verzwaringsdeken. 

1. Overzicht van de voordelen en nadelen 

Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste kenmerken van het Calmzy verzwaarde deken. 

Het deken is gemaakt van milieuvriendelijk katoen materiaal. 

Te gebruiken in zowel de winter als de zomer. 

Verkrijgbaar in 6, 7, 8, 9 en 10 kilo. 

De hoge kwaliteit glasparel vulling bevindt zich in het deken. 

Slaap veel beter, minder stresss en verbeter de concentratie.

Een verzwaarde deken kan je een goed gevoel geven. Het gewicht van het deken drukt op je lichaam wanneer je gaat liggen. Dat maakt je kalm en geeft je een veilig gevoel. Dat gebeurt omdat het de endorfines in je hersenen versterkt en ook de melatonineproductie verhoogt. Door de productie van deze hormonen wordt je rustiger en valt je gemakkelijker in slaap.

Je gaat onder het deken liggen van je nek tot aan je voeten. Het is belangrijk dat het hele lichaam overdekt is met het deken. Het deken moet namelijk druk geven op alle lichaamsdelen. Het beste kan je op je rug liggen. Het deken geeft op die manier juist de hoeveelheid druk en dat is van vitaal belang. 

Ben je een zijslaper? Het verzwaringsdeken werkt dan ook maar dan komt het gewicht teveel op je zij te liggen. In dit geval raad ik je aan om een lichter verzwaringsdeken te kiezen.

Het verbeteren van de nachtrust 

Een verzwaringsdeken helpt enorm bij het verbeteren van je nachtrust. De reden is dat de druk van het deken de zenuwpunten van het lichaam stimuleert. Het effect daarvan is dat je hersenen belangrijke hormonen gaan aanmaken zoals melatonine en endorfines. Deze hormonen maken je relaxed waardoor je veel gemakkelijker in slaap valt. Wanneer je onder een verzwaringsdeken slaapt voelt het alsof je wordt geknuffeld het geeft een heerlijk veilig gevoel en daarnaast werkt het ook heel erg ontspannend. Door het knuffel effect en de aanmaak van hormonen ga je ook veel dieper slapen waardoor je veel uitgeruster wakker wordt. 

Een betere concentratie

Een verzwaringsdeken kan je helpen om je concentratie te verbeteren. Bij met name mensen die last hebben van ADHD en ADHD zullen hier enorm baat bij hebben. Een verzwaringsdeken zorgt er namelijk voor dat je zenuwstelsel wordt gekalmeerd. Het effect daarvan is dat het zenuwstelsel minder geprikkeld is waardoor je minder snel afgeleid bent. Daarnaast helpt een goede nachtrust ook enorm. Als je goed hebt geslapen kan jij je ook beter concentreren.

Stress verminderen 

Een verzwaringsdeken kan ook heel erg helpen bij het verminderen van stress. Wanneer je onder een verzwaringsdeken licht wordt namelijk het zenuwstelsel gekalmeerd. Het effect daarvan is dat ook de spierspanning in de spieren afneemt. Juist de spierspanning zorgt voor veel stress. Daarnaast zorgt de aanmaak van het endorfine hormoon dat je je gelukkiger gaat voelen. Door de aanmaak van de endorfine hormonen wordt ook het stresshormoon genaamd cortisol uit het lichaam verwijderd. Op deze manier helpt het Calmzy verzwaringsdeken bij het verhelpen van stress.

Angsten verminderen

Mensen die last hebben van angsten kunnen ook baat hebben bij het Calmzy verzwaringsdeken. Wanneer je onder het deken ligt heb je echt het gevoel alsof je wordt geknuffeld. Het knuffel gevoel geeft gevoel van veiligheid. Juist dit gevoel zorgt ervoor dat mensen minder last hebben van angsten en spanningen hebben. Vooral kinderen die last hebben van angsten zullen de voordelen van een verzwaringsdeken ondervinden.

Het verzwaringsdeken kan je helaas niet gebruiken voor je kind. De reden is dat de deken te zwaar is. Wij waren je in dit geval aan om het novaline verzwaringsdeken te kopen. Het Simply cosy verzwaringsdeken weegt 3 kilo en dat is perfect voor kinderen.

Voor kinderen tussen de 0 en 5 jaar oud raden wij aan om niet gebruik te maken van een verzwaringsdeken. De reden hiervan is dat er teveel gewicht op het kind komt te liggen en dat het kind onder de deken kan komen. Het kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Helaas worden verzwaringsdeken niet vergoed door de verzekering. De reden is omdat het nooit is aangetoond dat het een wetenschappelijk medisch hulpmiddel is.

materiaal-van-het-deken

Hoe kies je het juiste gewicht verzwaringsdeken voor jouw lichaam? 

Het juiste Calmzy verzwaringsdeken kies je door jouw lichaamsgewicht te delen door 10 procent. Wanneer je tussen twee gewichten in zit dan raad ik je altijd aan om voor een lichter verzwaarde deken te kiezen. 

Calmzy biedt verschillende gewichten verzwaringsdekens aan. De Calmzy kalmeringsdekens zijn verkrijgbaar in 6, 7, 8, 9 en 10 kilo. Hieronder vindt je een tabel met het overzicht van de gewichten en welk lichaamsgewicht daarbij past. 

De materialen van het Calmzy verzwaringsdeken? 

Hieronder bespreken we uit welke materialen het Calmzy verzwaringsdeken bestaat. Daarnaast vertellen we je hoe het deken aanvoelt en hoe de kwaliteit is. 

Het Calmzy verzwaringsdeken is gemaakt van 100% biologisch katoen.

In tegenstelling tot andere verzwaringsdeken is het Calmzy verzwaringsdeken gemaakt van sterk katoen materiaal. Katoen is ademend en heeft een natuurlijke eigenschap om vocht af te voeren, wat het ideaal maakt voor verzwaarde dekens. Het bestaat uit vezels met ronde gaatjes, waardoor de lucht er gemakkelijk doorheen kan stromen. Om die redenen geeft het snel warmte af als je het te warm hebt en zorgt het voor extra warmte als je het te koud hebt. Ten slotte is katoen goed wasbaar.

Voor deze review hebben wij het anti stress deken van Calmzy een aantal keer uitgetest en het deken voelt heerlijk aan. Wij hebben het deken zelf uitgetest tijdens de zomer en dankzij het katoenen materiaal blijft het deken van binnen lekker luchtig. Wij kregen het in ieder geval niet te warm onder het deken. 

We kunnen ons wel voorstellen dat het deken tijdens de hele koude winterdagen te koud kan aanvoelen. Gelukkig kan je er een speciale winter overtrekhoes bij kopen. Wij adviseren je het eerst om tijdens de koude winterdagen onder het deken te liggen zonder winter overtrekhoes.

Calmzy glasparel vulling

Glasparel vulling 

In het deken van Calmzy vinden we een glasparel vulling. Het voordeel van deze vulling is dat de parels net zo dun zijn als zandkorrels. Het deken blijft daardoor lekker dun maar heeft toch hetzelfde gewicht. Veel dekens maken gebruik maken van plastic kralen en deze maken het deken veel dikker en dit is een nadeel vooral als je van plan bent om het deken mee te nemen op vakantie. Het Calmzy deken neemt dankzij de glasparels gewoonweg veel minder ruimte in beslag. 

Daarnaast zijn glasparels hypo allergeen het betekend dat deze parels niet giftig zijn en geen allergische reacties veroorzaken.

Om het gewicht van de glasparels mooi te verdelen over het deken maakt Calmzy gebruik van speciale vakjes. Hierdoor kunnen de parels niet verschuiven en op die manier wordt het gewicht mooi verdeeld over het hele lichaam. De vakjes zijn extra stevig gestikt waardoor de glasparels niet uit het deken zullen lekken.

Beste deken van 2021
Ella verzwaringsdeken

Slaap beter met het Otazy verzwaringsdeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top