Bluetens spierstimulatie apparaat

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen gratis retour
– TENS en EMS behandeling 
– 100 behandelprogramma’s en 30 intensiteitstanden. 
– Zeer gebruiksvriendelijke dankzij de mobiele app 
– Twee elektroden paren (4 elektroden)
– Oplaadbare batterijen en zeer licht (25 gram)

Bluetens spierstimulatie apparaat review

Ben je opzoek naar een elektrostimulatie apparaat die zowel TENS als EMS behandelingen kan geven? De Bluetens is dan de juiste keuze want hiermee kan je zowel je spieren trainen door middel van EMS en de pijnklachten verhelpen dankzij TENS therapie. Het elektrostimulatie apparaat van Bluetens is één van de meest populaire spierstimulators van Nederland en dat is ook niet zo verwonderlijk. Mensen die dit spierstimulatie apparaat hebben aangekocht zijn over het algemeen zeer positief. Het blijkt ook wel uit het feit dat het product bij Coolblue en bol.com een gemiddelde klantenbeoordeling een 9,5 is.

In deze review gaan we in op de meest belangrijke functionaliteiten van de Bluetens spierstimulator. Hieronder vindt u een kort overzicht van de meest belangrijke kenmerken van dit spierstimulatie apparaat.

 • Twee verschillende behandelingen: het apparaat biedt zowel TENS als EMS behandeling aan.
 • 100 verschillende programma's (uniek): het apparaat biedt 100 verschillende soorten training en massage programma's.
 • Oplaadbare batterijen: in tegenstelling tot andere spierstimulatie apparaten wordt de Bluetens geleverd met oplaadbare batterijen.
 • Gemakkelijk mee te nemen: het apparaat is zeer draagbaar omdat het erg klein is.
 • Intensiteit standen: deze spierstimulator beschikt over 30 intensiteitsniveaus van zacht tintelen tot volledige spierspanning.
 • Gebruiksvriendelijk: met spierstimulatie apparaat bedien je gemakkelijk met de mobiele telefoon app.
 • Twee elekroden paren: het apparaat wordt geleverd met 4 elektroden (2 kleine en 2 grote elektroden).
 • Vijf verschillende massages: het apparaat biedt 5 verschillende soorten massage effecten aan namelijk kneden, drukken, tikken, samentrekking en wrijven.
Inhoudsopgave van deze review
  Add a header to begin generating the table of contents

  De eigenschappen van het Bluetens spierstimulatie apparaat 

  Hieronder vindt je de specificaties van de Bluetens spierstimulator. Onderaan de tabel gaan wij dieper in op alle functionaliteiten. Daarnaast gaan wij in op de voordelen en nadelen van dit spierstimulatie apparaat.

  Bluetens TENS en EMS

  Omron E3 intense 

  Algemene beoordeling

  Type behandeling:

  TENS (pijnbestrijding) en 
  EMS (spier trainen)  

  TENS (pijnbestrijding)

  Behandelprogramma's:

  100 behandelprogrammas voor 15 lichaamsdelen

  15 behandelprogrammas voor 6 lichaamsdelen

  Aantal intensiteit standen?

  30 standen 

  15 standen 

  Aantal elektroden (meerdere delen van je lichaam tegelijkertijd behandelen)

  Twee elektroden paren

  Eén elektroden paar

  Draadloze elektroden? 

  Nee

  Nee

  AA batterijen of oplaadbare batterijen?

  Oplaadbare batterijen 

  AA batterijen 

  Belangrijke opmerking:

  Dankzij de mobiele APP kan je het apparaat met je mobiele telefoon besturen

  Bluetens TENS en EMS

  Algemene beoordeling

  Type behandeling:

  TENS (pijnbestrijding) en 
  EMS (spier trainen)  

  Behandelprogramma's:

  100 behandelprogrammas voor 15 lichaamsdelen

  Aantal intensiteit standen?

  30 standen 

  Aantal elektroden (meerdere delen van je lichaam tegelijkertijd behandelen)

  Twee elektroden paren

  Draadloze elektroden? 

  Nee

  AA batterijen of oplaadbare batterijen?

  Oplaadbare batterijen 

  Belangrijke opmerking:

  Dankzij de mobiele APP kan je het apparaat met je mobiele telefoon besturen

  TENS en EMS behandelingen

  Wat wij een groot voordeel is dat het Bluetens spierstimulatie apparaat zowel TENS en EMS behandelingen kan geven:

  • TENS behandeling gebruik je voor pijnklachten zoals menstruatiepijn, rugpijn, plantaire fasciitis en rugpijn.
  • EMS behandeling gebruik je om de spieren te trainen en herstellen. Daarnaast geeft een EMS behandeling heerlijk ontspannende massages.

  Het Bluetens spierstimulatie apparaat biedt 100 behandelingsprogramma’s

  Het Bluetens spierstimulatie apparaat biedt 100 behandelingsprogramma’s waaruit je kan kiezen. De programma’s zijn speciaal gemaakt voor 15 specifieke delen van je lichaam. Het apparaat heeft voor de volgende lichaamsdelen aparte programma’s gemaakt:

  • Bovenarm,  onderarm, elleboog, pols, schouders, bovenrug, rug, onderrug, buik, billen, dijen, knieen, kuit, enkels en voeten.

  Elk behandelingsprogramma stimuleert uw spieren op een andere manier. Op deze manier kunt u uw spieren op verschillende manieren prikkelen. Door regelmatig de massagebehandeling te veranderen kunt u uw spieren op een zeer grondige en afwisselende manier masseren.

  Wij vinden het een groot voordeel dat Bluetens speciale programma’s heeft ontwikkeld voor specifieke delen van het lichaam. Op deze manier wordt elk lichaamsdeel op de beste manier door middel TENS of EMS therapie behandeld.

  Het Bluetens spierstimulatie apparaat wordt geleverd met twee elektroden paren

  Eén van de beste eigenschappen van de Bluetens elektrostimulator is dat deze wordt geleverd met maar liefst 4 elektroden. Het spierstimulatie apparaat wordt dus geleverd met twee paren elektroden die qua formaat van elkaar verschillen:

  • Kleine elektroden: het voordeel van het gebruik van de kleine elektroden is dat je ze kunt gebruiken om heel gericht de pijnlijke plekken te behandelen. Dankzij het kleine formaat kan de behandeling zich richten op specifieke spiergroepen en daardoor kan je de pijnlijke spieren op de meest effectieve manier masseren.
  • Grote elektroden:  gebruik je wanneer je een groter oppervlakte van jouw lichaam wil behandelen. Het grote voordeel van grote elektroden is dat je in een kortere tijd een groot oppervlakte kan behandelen. Deze elektroden zijn zeer geschikt om de borst, rugspieren, beenspieren en heupen te behandelen.

  Dankzij de vier elektroden kan je de behandeling focussen op twee verschillende delen van je lichaam. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je rug en benen tegelijkertijd te masseren. Het is ook mogelijk om nieuwe elektroden te kopen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je graag twee lichaamsdelen met 4 grote elektroden wil laten masseren. Het is daarom belangrijk om jezelf de vraag te stellen welke elektroden je precies nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld een groot deel van je lichaam masseren of specifieke spiergroepen? Door antwoord te geven op deze vragen kan je bijvoorbeeld tot de conclusie komen dat het handig kan zijn om een extra paar elektroden te kopen van een groot formaat. Wij vinden het ieder geval erg handig dat je bij het Bluetens spierstimulatie apparaat twee paren elektroden krijgt in twee verschillende formaten. Een nadeel is dat het geen draadloze elektroden zijn. Wanneer je opzoek bent naar een elektro stimulatie aparaat die wordt geleverd met draadloze elekroden dan zijn de Compex SP 8.0 en de Powerdot Duo een betere optie.

  Het spierstimulatie apparaat is voorzien van oplaadbare batterijen

  Het Bluetens spierstimulatie apparaat wordt geleverd met een oplaadbare lithium batterij. Als de batterij leeg is kan je de batterij eenvoudig aansluiten op een oplader of een USB-poort. De batterij is binnen twee uur weer volledig opgeladen. Dankzij de oplaadbare accu zijn de gebruikskosten van dit apparaat laag. Gelukkig hoef je de batterij niet vaak op te laden. Wanneer de batterij volledig is opgeladen kan je het apparaat tot wel 10 uur gebruiken. De meeste mensen kunnen de Bluetens spierstimulator voor enkele weken gebruiken zonder het op te laden. Wij vinden het een enorm groot voordeel dat de Bluetens spierstimulator wordt geleverd met oplaadbare batterijen. De meeste TENS en EMS apparaten worden namelijk geleverd met AA batterijen. Deze batterijen gaan niet lang mee en je dient dus elke week de batterijen te vervangen.

  Stel de intensiteit van de behandeling in.

  Met het Bluetens spierstimulatie apparaat kan je gemakkelijk de intensiteit van de behandeling aanpassen. Wanneer je een ontspannende massage wilt dan stel je een lagere intensiteit in. Een hoge intensiteit stelt u in wanneer je jouw spieren intensief wilt trainen.De Bluetens spierstimulator is voorzien van wel 30 intensiteit standen en zo kan je dus altijd op basis van jouw behoefte de perfecte intensiteit instellen.

  Zeer compact en dus draagbaar

  Het Bluetens spierstimulatie apparaat is zeer klein en past zelfs gemakkelijk in je broekzak. Het apparaat weegt maar 25 gram en de lengte is 6 bij 4 cm. Het Bluetens apparaat kan je dus gemakkelijk meenemen naar je werk of naar de sportschool. De meeste massage apparaten zoals voetmassage toestellen en massagekussens zijn een stuk groter en dus minder draagbaar. Wanneer je opzoek bent naar een draagbaar massage apparaat dan is een TENS / EMS apparaat vaak de beste keuze.

  Garantie op het Bluetens spierstimulatie apparaat

  De Bluetens spierstimulator wordt geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie. De garantie houdt in dat de fabrikant een apparaat met materiaal- of fabricagefouten gedurende de eerste twee jaar van gebruik zal repareren of vervangen.

  Conclusie en voordelen en nadelen 

  De Bluetens spierstimulator is een zeer gebruiksvriendelijk elektro en spierstimulatie apparaat. Het kan zowel TENS als EMS behandelingen geven en dat vinden wij een groot voordeel. Het apparaat kan je gemakkelijk gebruiken met behulp van de mobiele APP. In de mobiele APP is het zeer eenvoudig om het behandelprogramma en de intensiteit in te stellen. De gebruiksvriendelijkheid van dit apparaat zien als wij het als het grootste voordeel. Hieronder een overzicht van de belangrijkste voordelen en nadelen van het Bluetens spierstimulatie apparaat:

  De mobiele APP is zeer gebruiksvriendelijk en daardoor is het massage apparaat zeer gemakkelijk in gebruik.

  Het kan zowel TENS als EMS behandelingen geven.

  De Bluetens wordt geleverd met 4 elektroden paren (klein en groot).

  In tegenstelling tot andere elektro stimulatie apparaten wordt de Bluetens spierstimulator geleverd met oplaadbare batterijen.

  Het apparaat is zeer klein en weegt 25 gram. Het apparaat is dus ideaal om mee te nemen naar het werk of als je op vakantie gaat.

  Het beschikt over wel 100 behandelingsprogramma’s en het kan 15 specifieke delen van je lichaam behandelen / masseren.

  Het Bluetens spierstimulatie apparaat kan zowel de pijn behandelen als je spieren trainen en herstellen.

  Helaas zijn de elektroden niet draadloos. Wanneer je opzoek bent naar een spierstimulatie apparaat met draadloze elektroden dan raden wij de Powerdot Duo aan.

  Scroll naar top