Blije voeten voetmassage apparaat review

Wat maakt het Blije voeten voetmassage apparaat uniek:

 • Het beschikt over 15 intensiteit standen (normaal 2 of 3)
 • De infrarood warmte kan je aanpassen  (8 standen) uniek
 • Je krijgt er een pot beencreme bij.
 • Het werkt zeer effectief bij vermoeide voeten en benen
 • Het stimuleert de bloedsomloop

In deze review ga ik uitgebreid in op het Blije voeten voetmassage apparaaat. Ik probeer je in deze review een zo goed mogelijk beeld te geven over dit voetmassage apparaat. Ik doe dat door uitgebreid in te gaan op mijn ervaringen. Wat vindt ik fijn aan het Blije voeten voetmassage apparaat en wat zijn verbeterpunten. Daarnaast ga ik uitgebreid in op alle functionaliteiten waarover dit voetmassage toestel beschikt. Per functionaliteit leg ik uit waarom het belangrijk is en wat het voordeel voor u als gebruiker is. Het doel van deze review is om u een zo volledig mogelijk beeld te geven over dit voetmassage apparaat.  Ik wens je veel plezier met het lezen van deze review.

Mijn ervaringen met het Blije voeten voetmassage apparaat 

De afgelopen weken heb ik het Blije voeten voetmassage apparaat uitgebreid uitgetest. Zelf heb ik veel last van vermoeide voeten en benen na een lange werkdag. Het is dan ook de reden waarom ik heb besloten om dit apparaat te kopen. Het Blije voeten voetmassage apparaat is namelijk speciaal gemaakt om de bloedsomloop in het onderlichaam weer te stimuleren. Ik moet zeggen dat het apparaat zeer effectief werkt bij vermoeide benen en voeten. Na de massage merk ik op dat mijn benen en voeten weer veel meer energie hebben. Daarnaast voel ik me ook mentaal een stuk rustiger. Door het Blije voeten voetmassage apparaat kom ik echt helemaal tot rust.

Wat ik erg fijn vindt aan dit apparaat is dat je de intensiteit kan aanpassen van de massage. Hierbij heb je de keuze uit 10 snelheidstanden. Het is toch echt wel een heel groot voordeel omdat ik daardoor in staat ben om de massage helemaal aan te passen naar mijn eigen wensen. Zelf stel ik de massage altijd in op een krachtige stand. Daarnaast stel ik ook de infrarood warmte want dit geeft een extra ontspannen gevoel. Door de krachtige massage in combinatie met de infrarood warmte worden mijn verkrampte spieren effectief losgemaakt. Doordat de spieren losser komen te zitten gaan de bloedbanen in de spieren zich ook verbreden. Het zorgt ervoor dat de bloedscirculatie in het onderlichaam wordt gestimulleerd. Het effect daarvan is de spieren in de voeten, onderbenen en bovenbenen weer voorzien worden van de essentieel voedingstoffen en zuurstoffen. Op deze manier zorgt het Blije voeten voetmassage apparaat ervoor dat de voeten en benen weer voorzien van hernieuwde energie. Zelf geniet ik altijd van een massage van 20 minunten. Na de massage merk ik voel ik een licht en tintelend gevoel in mijn voeten en benen. Het is eigenlijk een heerlijk en rustgevend gevoel.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van het Blije voeten voetmassage apparaat?

In dit deel van deze review ga ik on de belangrijskte eigenschappen van het Blije voeten voetmassage apparaat. Per eigenschap leg ik uit wat het doel ervan is en waarvoor je het gebruikt.

15 intensiteit standen

Wat dit voetmassage apparaat uniek maakt ten opzichte van andere modellen is dat het over 15 intensiteit standen beschikt. Op dit vlak onderscheid het zich duidelijk. Wat hieraan zo fijn is dat je het Blije voeten voetmassage apparaat helemaal kan instellen aan jouw wensen. Wanneer je vindt dat de massage te hard aanvoelt kan je gemakkelijk en snel de stand aanpassen. Het werkt zeer gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Het Blije voeten voetmassage apparaat is namelijk voorzien van een schermpje. Op dit schermpje kan je de huidige intensiteit stand aflezen en ook instellingen zoals de duur van de massage. Naast het display schermpje vindt je twee knopjes namelijk de – en + knop. Op deze manier kan je snel en gemakkelijk de intensiteit aanpassen.

Heerlijke infrarood warmte.

Het blije voeten voetmassage apparaat kan ook heerlijk worden opgewarmt. Het beschikt namelijk over een infrarood functie. Ik moet eerlijk toegeven dat de infrarood massage vooral heerlijk aanvoelt tijdens de koude winterdagen. Na het werk heb ik vaak last van koude en verkrampte voeten. Wannneer ik het Blije voeten voetmassage apparaat gebruik worden mijn voeten heerlijk opgewarmt. Het geeft echt een heerlijk ontspannen gevoel. De infrarood warmte zorgt er daarnaast ook voor dat de bloedscirculatie sneller wordt gestimulleerd en dit zorgt ervoor dat de verkrampte voet en beenspieren weer energie krijgen. Wat ik echt zelf echt super fijn vindt aan dit apparaat is dat je de infrarood warmte kan instellen en het is echt uniek. Ander voetmassage apparaten beschikken vaak al niet over een infrarood warmte functie. Daarnaast is het zeker niet mogelijk om de infrarood warmte aan te passen. Bij het Blije voeten voetmassage apparaat kan dit wel en dat is dus echt uniek. Hierbij heb je bij dit toestel de keuze uit acht verschillende infrarood warmte standen.

Het blije voeten voetmassage apparaat kan ook je rug en benen masseren

Het Blije voeten voetmassage apparaat kan veel meer dan alleen je voeten masseren. Zelf heb ik het ook gebruikt om bijvoorbeeld mijnvoetmassage apparaat van Blije voeten benen of rug te masseren. Plaats het apparaat bijvoorbeeld tegen de stoelsteun en vervolgens geef je met je rug druk op het massage toestel. Op deze manier kan je zeer effectief je rug masseren. Het is dus eigenlijk ook een rugmassage apparaat. Hetzelfde geldt in principe ook voor het masseren van de bovenbenen en kuiten. Het is dan wel handig om bijvoorbeeld op de bank of op het bed te liggen. Vervolgens plaats je het Blije voeten voetmassage apparaat onder je kuiten of bovenbenen. Op deze manier kan je dus effectief je benen masseren.

Nederlandse handleiding + gemakkelijk in gebruik

Wat ik ook zelf fijn vindt aan het Blije voeten voetmassage apparaat is dat de handleiding in het Nederlands is. Het is daardoor gemakkelijker te begrijpen en het apparaat kan ik daardoor gemakkelijker gebruiken. Zelf vindt ik dit echt een voordeel omdat mijn Engels niet voldoende is om lastige technische en medische taal te begrijpen. Het bedrijf is afkomstig uit Nederland en dat vindt ik zelf toch echt een groot voordeel. Wanneer je vragen hebt over het apparaat kan je altijd contact opnemen met de Nederlandse klanten service.

Bij welke gezondheidsklachten helpt het Blije voeten voetmassage apparaat?

In dit deel van deze review ga ik kort in op bij welke gezondheidsklachten het Blije voeten voetmassage apparaat kan helpen. Hieronder een opsomming ervan:

 • Vermoeide benen en voeten: zoals ik al eerder aangaf helpt het zeer effectief bij vermoeide voeten en benen.
 • Spierpijn in de voeten en benen: het blije voeten voetmassage apparaat werkt zeer effectief bij het wegnemen van spierpijn. Het apparaat geeft een heerlijke shiatsu massage door de massagekoppen die in het apparaat zitten. Door de ronddraaiende bewegingen worden de spieren goed losgemaakt en dit resulteert erin dat de spierpijn veel sneller verdwijnt. Wat ook erg handig is dat je je met dit apparaat ook je benen of zelfs andere lichaamsdelen kan masseren. Plaats het massage apparaat onder de benen en op die manier worden je benen effectief gemasseerd.
 • Het helpt tegen hoofdpijn en menstruatie: nu zul je wel denken hoe kan een voetmassage apparaat helpen bij hoofdpijn en menstruatiepijn? Het antwoord is heel simpel: het kan namelijk ook een voetrelfex massage uitvoeren. Op het Blije voeten voetmassage apparaat bevinden zich namelijk vele puntjes. Onder je voetzolen bevinden zich duizenden voetreflexpunten. Doordat de deze punten in aanraking komen met de accupressuur puntjes worden de reflexpunten van de voetzolen geprikkeld. De reflexpunten zijn eigenlijk de uiteindes van de energiebanen en deze staan in verbinding met alle organen van het lichaam. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van hoofdpijn dan is er vaak een ophopping van chemisiche stoffen. Door de reflexpunten van de voeten te prikkelen worden deze chemische stoffen uit het lichaam afgevoerd. Na de massage is het daarom altijd belangrijk om naar de  WC want dan worden deze stoffen afgevoerd. Door het verwijderen van deze afvalstoffen worden in feite eigenlijk de energiebanen gereinigd en het zorgt er dus dat pijnklachten zoals hoofdpijn of menstruatiepijn sneller verdwijnen. Het is echter wel belangrijk om gericht en specfiek bepaalde reflexpunten te masseren. Wanneer je bijvoorbeld hoofdpijn wilt verminderen is het vooral belangrijk om de reflexpunten rondom je tenen te prikkelen. Ik hoop dat je nu een beter beeld hebt gekregen hoe het Blije voeten voetmassage apparaat helpt bij het verminderen van hoofdpijn en menstruatiepijn.
 • Het helpt bij gewrichtspijn: wanneer je last hebt pijn in de gewrichten dan kan het Blije voeten voetmassage apparaat ook goed bij helpen. Mijn advies is dan wel om de massage stand niet op de hoogste stand te zetten.
 • Het helpt enorm bij stress: het blije voeten voetmassage apparaat werkt zeer goed bij het verminderen van stress. Eén van de belangrijke doelen van een massage is om de spierspanning te verminderen. Doordat de spierspanning afneemt zal je merken dat je na de massage een minder gespannen gevoel ervaart. Daarnaast maken de hersenen tijdens de massage ook endorfines aan. Het zijn eigenlijk hormonen waardoor je jezelf rustiger en vrolijker gaat worden. Het worden ook wel “feel good” hormonen genoemd. Daarnaast zorgen de endorfine hormonen erook voor dat de stress hormonen zoals cortisol afnemen en uit het lichaam verdwijnen.

Wat zijn de nadelen van het Blije voeten voetmassage apparaat?

Zoals elk massage apparaat heeft ook het Blije voeten voetmassage apparaat mindere punten. Het grootste punt van kritiek is dat je het niet draadloos kan gebruiken. Ik zou dus niet voor dit apparaat kiezen als je van plan bent om deze overal mee naar toe te nemen zoals bijvoorbeeld op vakantie. Je moet het dus aansluiten op het elektriciteitsnetwerk en helaas werkt het dus niet op oplaadbare batterijen. Daarnaast is het apparaat ook vrij zwaar. Het weegt namelijk zes kilo. Wanneer je opzoek bent naar een draagbaar en draadloos massage apparaat dan is het verstandig om voor een apparaat te kiezen met een sterke oplaadbare batterij. Daarnaast moet het toestel niet al te zwaar zijn. Hieronder een massage apparaten die voldoen aan deze eisen. Over deze apparaten heb ik trouwens ook een uitgebreide review geschreven. Klik op de onderstaande links om een review te openen.

 • Beurer FM60: het apparaat is helaas niet draadloos maar deze weegt wel een stuk minder.
 • Sanbo massage gun: een prachtige klein massage gun die zeer goed is en het losmaken van spieren en ideaal is voor de fantieke sporter.
 • Medisana MC 825: het is geen draagbaar massage apparaat maar het is wel een toestel die je gehele lichaam tegelijkertijd kan masseren.
 • Fitgun massage gun: het apparaat beschikt over een zeer sterke batterij die tot wel 6 uur mee kan.

 

 

Scroll naar top