Beurer MG300XL

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen gratis retour
– Masseert je gehele rug, nek, schouders, zitvlak, taille en bovenbenen
– Stelt een gepersonaliseerd massage programma op (obv analyse)
– Shiatsu massage, vibratie, klopmassage en rolmassage 
– Infrarood warmte 
– Vier intensiteit standen 

Beurer MG300 XL massagekussen review

De Beurer MG 300 XL is één van de meest luxe massagekussens op de markt. Het massage apparaat wordt aangeboden bij bol.com voor een prijs van 220 euro. Voor deze prijs krijg je een zeer veelzijdig massage apparaat die uniek is in de markt. In deze review van de Beurer MG 300 XL behandelen wij de meest belangrijke kenmerken van dit luxe massage kussen.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  De specificaties van de Beurer MG300 XL massagekussen 

  Hieronder vindt je een tabel met de specificaties van de Beurer MG300 XL. Onderaan de tabel gaan wij dieper in op alle specificaties.

  Beurer MG300 XL

  Medisana MC822

  Algemene beoordeling

  De beste:
  Prijs kwaliteit verhouding

  Het beste:
  Voordelige kussen 

  Complete lichaamsmassage

  Ja

  Nee

  Persoonlijke massageprogramma obv lichaamscan?

  Ja

  Nee

  Lichaamsdelen

  Bovenrug, onderrug, nek, zitvlak, taille, heupen, benen

  Bovenrug, onderrug

  Specifiek instellen op een lichaamsdeel?

  Ja

  Nee

  Type massages?

  Acupressuur massage, Shiatsu massage, Vibratie massage, klopmassage, rolmassage

  Shiatsu massage

  Warmte functie

  Ja

  Ja

  Intensiteit

  3 standen

  Nee

  Beurer MG300 XL

  Algemene beoordeling

  De beste:
  Prijs kwaliteit verhouding

  Complete lichaamsmassage

  Ja

  Persoonlijke massageprogramma obv lichaamscan?

  Ja

  Lichaamsdelen

  Bovenrug, onderrug, nek, zitvlak, taille, heupen, benen

  Specifiek instellen op een lichaamsdeel?

  Ja

  Type massages?

  Acupressuur massage, Shiatsu massage, Vibratie massage, klopmassage, rolmassage

  Warmte functie

  Ja

  Intensiteit

  3 standen

  De Beurer MG300 XL stelt een persoonlijk massageprogramma op (bodyscan)

  Om de beste massage te kunnen geven voor jouw lichaam voert de Beurer MG 300 XL een unieke bodyscan uit. Op basis van de resultaten van de scan stelt het toestel een speciaal massage programma samen die speciaal is afgestemd voor jouw lichaam. Op deze manier krijg je het beste persoonlijke massage programma. Vanwege deze unieke eigenschappen is dit apparaat duurder dan andere massagekussens in de markt. De Beurer MG 300 XL is het enige massagekussen wat een persoonlijke body scan aanbiedt. Andere massagekussen bieden dit niet aan en op dit vlak onderscheid de Beurer MG 300 XL zich duidelijk van andere elektrische massagekussens.

  Extra groot kussen

  Het kussen is speciaal ontworpen voor langere en bredere mensen maar het is ook perfect voor kleinere mensen. Het oppervlak is groter dan andere massagekussens en daardoor wordt uw rug, nek, zitvlak en taille op een volledige manier gemasseerd. De massage voelt daardoor beter aan omdat al je spieren worden bereikt en gemasseerd. Voor deze reden is het kussen ook duurder dan andere uitvoeringen. Wanneer je lang bent dan is dit kussen zeker een goede keuze.

  De Beurer MG300 XL geeft verschillende massages

  De Beurer MG 300 biedt drie verschillende soorten massages aan zoals:

  • Viberatiemassage
  • Rolmassage
  • Shiatsu massage

  De vibratiemassage gebruikt u om heerlijk tot rust te komen en te relaxen. Deze massage is oppervlakkiger en bereikt de spieren die zich bevinden aan de oppervlakte. De shiatsu massage is een ruwere massage die als doel heeft om de strakke spieren in het diepere weefsel losser te maken. Deze massage is perfect als je bijvoorbeeld hevige rugpijn hebt in de onder of bovenrug. Het is dan van groot belang om de spieren in het diepere weefsel te masseren. De shiatsu massage wordt uitgevoerd door de 4 massagekoppen die in het ruggedeelte van het kussen zitten. De draairichting van de massagekoppen kan daarnaast worden aangepast waardoor de massage gevarieerder wordt.

  Infrarood warmte inschakkelen met de Beurer MG300 XL 

  Daarnaast heb je met de Beurer MG300 XL tijdens de massage de mogelijkheid om de infrarood warmtefunctie in te schakelen. Door de infrarood warmte functie gaat u helemaal tot rust komen. Het voordeel van een infrarood warmte massage is dat het de bloedcirculatie in je lichaam verbetert. Het leidt er uiteindelijk toe dat voedingsstoffen beter worden opgenomen en dit zorgt voor een beter immuunsysteem. Daarnaast gaat u zich vrolijker en rustiger voelen wanneer uw lichaam regelmatig wordt gemasseerd omdat er endorfine hormonen aangemaakt worden tijdens een massage.

  Focus op de pijnlijke gebieden

  Bij de de Beurer MG300 XL is het mogelijk om 1 specifiek gebied te masseren. Op deze manier kunt u de pijnlijke lichaamsdelen beter masseren en sneller de pijn verhelpen. Met behulp van de afstandsbediening selecteer je het gebied wat je wil masseren. Vervolgens kies je het type massage en selecteer je de intensiteit.

  Nekmassage is in hoogte verstelbaar

  De hoogte van de nekmassage is zelf in hoogte in te stellen en daardoor kan je precies de gebieden in je nek masseren die pijn doen. Daarnaast is de Beurer MG300 XL ook een stuk veelzijdiger omdat de nek voor iedere persoon op een effectieve manier wordt gemasseerd. De Beurer MG300 XL werkt dus ook als een nekmassage apparaat.

  De Beurer MG300 XL is gemakkelijk op te bergen

  De Beurer MG300 XL kan je gemakkelijk opbergen. Aan de bovenkant van de Beurer MG 300 zitten namelijk lusjes en daardoor kan je het kussen gemakkelijk ophangen in de kast. Wij raden altijd aan om een massagekussen op te hangen en niet op te vouwen. Wanneer je het apparaat opvouwt kunnen de motoren beschadigen 

  Schakelt niet automatisch uit

  Een nadeel van dit kussen is dat het kussen niet automatisch uitschakelt. Wij raden daarom aan om na een massage van maximaal 30 minuten het kussen uit te zetten. Wanneer je het namelijk te lang gebruikt dan kan het te warm worden. Een te lange massage is ook niet goed voor je lichaam omdat je lichaam kneuzingen kan oplopen. Daarnaast betaal je ook veel meer aan elektriciteitskosten wanneer je vergeet om het kussen uit te zetten. Wij raden altijd om een alarm in te stellen zodat je weet wanneer je de Beurer MG 300 XL moet uitschakelen.  Wanneer je opzoek bent naar een kussen met oververhittingsbeveiliging dan raden wij bijvoorbeeld de Medisana MC 822 aan.

  De Beurer MG300 XL is niet echt draagbaar

  Het is belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je van plan bent om het kussen overal mee naar toe te nemen of niet? Wanneer dit niet het geval is dan is de Beurer MG 300 XL een goede keuze. Het kussen is namelijk vrij groot en zwaar (5,8 kilo) en daardoor neem je dit apparaat niet snel elke dag mee naar het werk. Wanneer u opzoek bent naar een draagbaar en compact kussen dan raden wij de Beurer MG 147 aan. De MG 147 is zeer klein en compact en past gemakkelijk in de rugzak en is dan ook een betere keuze.

  Gemakkelijk te wassen

  Wanneer je veel gebruik gemaakt van het kussen dan ruikt het niet lekker fris meer. Gelukkig wordt het geleverd met een afneembare hoes en daardoor is het gemakkelijk te wassen. Je haalt de hoes van het kussen en wast het vervolgens met 40 graden. Vervolgens plaatst u de hoes weer over het kussen en het zal weer heerlijk fris aanvoelen en ruiken.

  Garantie op het Beurer massagekussen

  Het product wordt standaard geleverd met drie jaar garantie en dat is een stuk meer dan normaal. Mocht het product onverhoopt kapot gaan dan kunt u het terugsturen.  Vervolgens wordt het product gerepareerd of u ontvangt een nieuw model. Wanneer u het product aankoopt bij Coolblue geldt er een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Mocht u toch niet helemaal tevreden zijn over de Beurer MG 300 dan kunt u het binnen 30 dagen terugsturen en ontvangt u uw geld terug.

  De voordelen en nadelen van de Beurer MG300 XL

  De meeste uit het oog springende functionaliteit van de Beurer MG 300 is de persoonlijke body scan. Wanneer u het apparaat voor de eerste keer opstart voert het een analyse uit. Vervolgens maakt het toestel een persoonlijk massage programma speciaal afgestemd aan jouw lichaam.

  Het apparaat heeft een infrarood warmte functie waardoor uw lichaam nog meer tot rust komt.

  De massage is in te stellen op één gebied waardoor de pijnlijke plekken nog beter en effectiever gemasseerd kunnen worden.

  De Beurer MG 300 biedt drie verschillende massage technieken aan zoals de vibratie, rol en shiatsu massage.

  De Beurer MG300 XL heeft een extra groot oppervlak waardoor het ook geschikt is voor grotere mensen. De massage wordt door het grotere oppervlak ook nog completer en ontspannender omdat de rug, zitvlak, schouders en nek volledig worden gemasseerd.

  Het kussen is vrij zwaar waardoor het niet de beste keuze is als je van plan bent om het overal mee naar toe te nemen.

  De Beurer MG300 XL beschikt niet over een oververhittingsbeveiliging en schakelt dus niet automatisch uit.

  Scroll naar top