Beurer FB50 voetenbad review

Bestel het Beurer voetenbad voor 23:59, morgen in huis + 30 dagen gratis retour
– Het water blijft voor een uur warm
– Zeer sterke theromstaat (400 watt)
– Je hoeft het water niet zelf op te warmen 
– Voetreflex, vibratie, droge en rolmassage 
– Led schermpje: gemakkelijk de temperatuur aflezen + instellen

Review van de Beurer FB50 voetenbad

De Beurer FB50 is één van de luxere voetenbaden van dit moment. De Beurer FB50 is speciaal ontworpen voor mensen die van een langere voetenbad massage willen genieten. Dankzij de sterke thermostaat van 400 watt blijft het water namelijk makkelijk warm voor een uur. In deze review gaan wij in op alle belangrijke eigenschappen van de Beurer FB50. Daarnaast gaan wij in de voordelen en nadelen van deze voetspa. Om de andere opties ook goed te overwegen hebben wij de Beurer FB50 vergeleken met vergelijkbare voetenbaden. Wij wensen je veel plezier met het lezen van deze review. Wil je trouwens meer info over de beste voetenbaden en handige informatie waarop je wilt leten bij het kopen van een voetenbad? Lees dan deze koopgids.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hoe zorg je ervoor dat je voeen en benen weer de hernieuwde energie krijgen met het Beurer voetenbad? 

  Ken je dat gevoel dat je na een lange dag hard werken last hebt van vermoeide voeten en benen? De voeten en benen kunnen dan stijf en slapeloos aanvoelen. De reden van vermoeide voeten en benen is dat de bloedcirculatie sterk is afgenomen. De bloedcirculatie neemt snel af wanneer je bijvoorbeeld lang in dezelfde positie zit. Een voetenbad zoals de Beurer FB50 kan dan een hele goede keuze zijn. Het Beurer voetenbad is namelijk voorzien van een infrarood warmte functie. In het apparaat zitten namelijk infrarood lampen die infrarood warmte uitstralen. Het effect van infrarood licht in combinatie met het warme water is dat de bloedcirculatie in jouw voeten en benen wordt bevorderd. Dankzij de infrarood warmte gaan de bloedvatten in de spieren zich openen. Doordat de bloedvatten wijder worden kunnnen er ook meer voedingstoffen en zuurstof naar het onderlichaam vervoerd worden. Het effect is dat de voeten en benen weer energie krijgen. Wanneer je lekker jouw favoriete serie aan het kijken bent wordt ondertussen ook de bloedcirculatie bevorderd. Daarnaast heeft heeft het ook de volgende positieve effecten op jouw lichaam:

  • De celregeneratie van de voeten wordt gestimuleerd:  in de Beurer FB 50 zitten 6 magneten geïntegreerd die magneetvelden creëren. Door deze magneetvelden wordt de oppervlaktespanning van de lichaamscellen geoptimaliseerd. Het betekent dat water en voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden in de cellen en dit zorgt voor een verbeterde celgeneratie. Daarnaast worden afvalstoffen beter afgevoerd.
  • Reinigen van de voeten: het zorgt ervoor dat je voeten volledig worden gereinigd en dat geeft natuurlijk een heerlijk gevoel.
  • Verminderen van stress: het helpt bij het verminderen van stress en een gespannen gevoel. Bij een voetenbad massage maakt het lichaam endorfine hormonen aan. De endorfine hormen zorgen ervoor dat je jezelf gelukkiger en ontspannen gaat voelen.
  • De Beurer FB50 helpt bij pijnklachten: het helpt bij vele pijnklachten zoals bijvoorbeeld menstruatiepijn en hoofdpijn. In de Beurer FB50 zitten massagerollers. Op deze rollers zitten puntjes en door met je voeten over de rollers heen te bewegen worden de reflexpunten op de voetzolen. De reflexpunten staan via de zenwbanen in connectie met alle organen. Door deze drukpunten van de voetzolen zijn dus de uiteinden van de zenuwbanen. Door deze specifiek deze punten door middel van een voetreflex massage te masseren is het mogelijk om chemische stoffen die in de zenuwbanen zitten af te voeren. De ophoping van deze chemische stoffen neemt af en daardoor kan een voetrelflex helpen bij het verhelpen van verschillende pijnklachten zoals menstruatiepijn en hoofdpijn.

  Hoe onderscheid het Beurer FB50 voetenbad zich van goedkopere voetenbaden?

  De Beurer FB50 is een voetenbad die op sommige punten een stuk geavanceerder is als andere voetspa modellen. In dit deel van de Beurer FB50 review gaan wij in op welke functionaliteiten dit voetenbad zich onderscheid van andere modellen. Wij hebben een speciale tabel opgesteld waarbij je de specificaties van de Beurer FB50 kan bekijken. Onder de tabel gaan wij dieper in op welke functionaliteiten de Beurer FB50 zich onderscheid van andere modellen.

  Beurer FB50

  Ecomed 23100

  Algemene beoordeling

  Text

  Prijs?

  €78,-

  €26,-

  Massage vormen?

  Bubbel, vibratie, rol,  voetreflex massage

  Bubbel, vibratie, rol massage 

  Hoe lang blijft het water warm?

  60 minuten

  400 watt thermostaat

  10 tot 15 minuten 

  60 watt thermostaat

  Moet je het water zelf opwarmen?

  Nee

  Ja

  Kan je de water temperatuur instellen?

  Ja
  30 -  48 graden 

  Nee

  Beschikt het over een schermpje?

  Ja

  Nee

  Hoeveel liter water kan er in het voetenbad?

  6 liter

  4 liter

  Opvouwbaar? (ideaal voor op vakantie)

  Nee

  Nee

  Beurer FB50

  Algemene beoordeling

  Text

  Prijs?

  €78,-

  Massage vormen?

  Bubbel, vibratie, rol,  voetreflex massage

  Hoe lang blijft het water warm?

  60 minuten

  400 watt thermostaat

  Moet je het water zelf opwarmen?

  Nee

  Kan je de water temperatuur instellen?

  Ja
  30 -  48 graden 

  Beschikt het over een schermpje?

  Ja

  Hoeveel liter water kan er in het voetenbad?

  6 liter

  Opvouwbaar? (ideaal voor op vakantie)

  Nee

  Een sterke thermostaat van 400 watt: je hoeft zelf niet het water op te warmen en het water blijft lang warm.

  De Beurer FB50 is een luxe voet spa en dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat apparaat is voorzien van een thermostaat van 400 watt. Dankzij de sterke thermostaat blijft het warme water op temperatuur. De iets goedkopere voetenbaden beschikken niet over een sterke thermostaat van boven de 200 watt. De temperatuur van het water neemt daardoor na 10 minuten snel af. Dankzij de sterke thermostaat van de Beurer FB50  hoef je het water ook zelf niet op te warmen. Het koude water giet je simpelweg in het voetenbad en vervolgens warmt de voet spa zelf het water binnen enkele minuten op.

  De verschillende soorten massageprogramma's van de Beurer FB50 voetenbad:

  De Beurer FB 50 biedt diverse ontspannende massage programma’s aan. Met dit massage apparaat kunt u dus bijvoorbeeld genieten van een bubbelmassage, infrarood licht massage, rolmassage, vibratie massage en voetreflex massage. Vooral de voetreflex en rolmassage zijn massagetechnieken die kunnen bijdragen aan het verminderen van de pijn bij diverse gezondheidsproblemen zoals bijvoorbeeld artritis. Ook op dit vlak onderscheid de Beurer FB50 zich duidelijk van andere voetenbaden zoals de Medisana FS 883 en de Ecomed 23100. Deze foot spa apparaten beperken zich namelijk tot het geven van een vibratie en bubbel massage.

  Het is voorzien van een led display:

  Het voetbad is voorzien van een LED schermpje waarop je de temperatuur kan aflezen. Met de knopjes onder het LED display kan je de temperatuur instellen. Door het schermpje en de knopjes kan je gemakkelijk en snel de juiste temperatuur instellen. Veel voetenbaden hebben niet een LED display en daardoor weet je nooit wat de exacte temperatuur is. Het is belangrijk om te weten wat de temperatuur is want als deze te laag is dan werkt het voetenbad minder desinfecterend

  Andere belangrijke eigenschappen van de Beurer FB50 luxe voetenbad

  Hieronder gaan we in op de overige belangrijke eigenschappen van de Beurer FB50 voetenbad.

  Het Beurer massage apparaat kan tot voetmaat 46 worden gebruikt

  Het Beurer massage apparaat heeft een universele voetmaat en het bubbelbad is te gebruiken tot voetmaat 46. Het Beurer FB50 voetenbad is dus een goede keuze voor mensen die grote voeten hebben.

  Drie verschillende pedicure opzetstukjes

  Het voetenbad wordt geleverd met drie verschillende soorten pedicure opzetstukjes waardoor je jouw voeten nog beter kan schoonmaken:

  • Borstel opzetstuk: dit opzetstukje gebruik je bij voetreflex massages. Het is een hulpmiddel om de reflexpunten op de voetzolen extra te stimuleren.
  • Massage opzetstuk: het opzetstukje zorgt voor een verbeterde massage ervaring. Het zorgt er ook dat de bloedcirculatie in de voeten en benen wordt bevorderd.
  • Eelt opzetstukje: met dit opzetstukje kan je gemakkelijk afgestorven eelt huidcellen verwijderen.

  Massagerollers zijn verwijderbaar

  Het kan zijn dat je geen behoefte hebt aan een rolmassage in dat geval is het mogelijk om de massagerollers uit de Beurer FB 50 te verwijderen. Door een eenvoudig kliksysteem haal je de massagerollers uit het voetenbad. Het voordeel is dat er meer ruimte is in het voetenbad waardoor het water hoger komt.

  Anti slip en een spatscherm

  Onderaan het voetenbad vindt je anti slip rubbertjes. Dankzij deze rubbertjes blijft de voetspa mooi stabiel op de grond staan. Daarnaast wordt er een spatscherm bij de Beurer FB50 geleverd. Het wordt daardoor geen één grote kliederboel omdat het water veel minder snel op  de grond tercht komt.

  Garantie Beurer FB50 voetenbad

  Wanneer je het Beurer FB 50 voetenbad bij Coolblue of bol.com koopt ontvangt u drie jaar garantie op het product. Wanneer het voetenbad onverwacht kapot gaat door een fabrieksfout dan kunt u het product terugsturen. Daarnaast geldt er een 30 dagen niet goed geld terug garantie. In het geval je toch niet helemaal tevreden bent over het apparaat dan kan je het terugsturen en vervolgens wordt het geld teruggestort op jouw rekening

  Voor wie raden wij de Beurer FB50 aan?

  • Mensen die willen genieten van een lange voetbad massage: voor mensen die willen genieten van een lange voetenbad massage. Dankzij de sterke thermostaat van 400 watt blijft het water voor meer dan een uur op dezelfde temperatuur.
  • Ontstressen: voor mensen die willen ontstressen en volledig tot rust willen komen door een voetenbad massage. Dankzij de vele massage programma’s komt uw lichaam helemaal tot rust.

  Kort overzicht van de voordelen en nadelen van de Beurer FB50 

  Het apparaat is voorzien van een 400 watt thermostaat waardoor de temperatuur stabiel blijft voor meer dan een uur.

  Het Beurer voetenbad is voorzien van een schermpje waardoor jezelf gemakkelijk de temperatuur kan instellen en aflezen.

  Wat wij een groot voordeel vinden is dat het ook door mensen gebruikt kan worden die een grotere voetmaat hebben. Het heeft een universele voetmaat en de Beurer FB kan gebruikt worden tot maat 46.

  De Beurer FB 50 is het voetenbad die wordt geleverd met de meeste massage programma’s zoals de vibratie, rol, voetreflex, droge en bubbel massage.

  Dankzij de anti slip rubbertjes staat de voetspa zeer stabiel op de grond. 

  Wat wij een nadeel vinden is dat je het Beurer voetenbad niet kan opvouwen waardoor het wat lastiger is om het voetenbad te vervoeren of op te bergen. Wanneer je opzoek bent naar een opvouwbaar voetbad dan raden wij de Beurer FB 30 of de Innovagoods aan want deze modellen kan je namelijk wel inklappen.

  Voetenbad reviews:

  Medisana FS885:
  De voetspa met een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding

  Beurer FB50 footspa

  Ecomed 23100:
  Een voet spa voor een scherpe prijs

  Ecomed 23100 voordellige voetspa

  Innovagoods:
  Opvouwbare voetspa die zeer draagbaar is

  De Innovagoods is een opvouwbaar voetenbad

  Medisana FS883:
  Een voordellige oplossing

  De Medisana FS 883 heeft infrarood lampen en 3 opzetstukjes

  Rio FTBH5 :
  Het voetenbad dat het langste warm blijft

  De Rio FTBH5 heeft de sterkste thermomstaat waardoor het water voor langer dan een uur warm blijft.
  Scroll naar top