Bestway - Lay-Z-Spa

Bestway Lay Z Spa Miami review

De afgelopen weken heb ik de Lay Z Spa Miami opblaasbare bubbelbad uitgebreid uitgetest. In deze review deel ik mijn ervaringen over deze opblaasbare spa. Ik ga hierbij uitgebreid in op alle belangrijke kenmerken. Daarnaast vertel ik je meer over de voordelen en nadelen. Aan het einde van deze review geef ik mijn eindoordeel over bestway lay z spa

Dankzij de elektrische pomp is de Lay Z Spa Miami in 15 minuten opgeblazen 

Heerlijke ontspannende bubbelmassage (81 airjets)

Temperatuur is instelbaar tot 40 graden

Geschikt tot vier personen 

Sterk filtersysteem me drie verschillende functies (massage, waterfiltratie en verwarmingsfunctie)

Het wordt geleverd met een opblaasbare hoes

Wordt niet geleverd met een nekkussen

Het beschikt niet over een zoutwatersystem. Ik verwijks je graag door naar deze pagina waar ik opblaasbare bubbelbaden bespreek die wel over dit systeem beschikken. 

1. Eigenschappen van de Bestway Lay Z Spa Miami

Hieronder een overzicht van de belangrijkste specificaties van deze opblaasbare Spa

 • Merk bestway
 • Geschikt voor maximaal 2 - 4 personen
 • Afmetingen buitekant: diameter 180 cm , hoogte 66 cm
 • Afmetingen binnenkant: 132 * 66 cm hoogte
 • Water filter systeem
 • Gewicht: 696 kg
 • Inhoud 669 liter
 • Een prachtige rond vorm met een diameter 180 cm omtrek
 • 1 jaar garantie
 • Inclusief filterpomp
 • Watertemperatuur tot 40 graden
 • 81 bubble airjets die een bubbel massage geven.
 • De binnenkant is voorzien van comfortabele memoryfoam
 • Opblaasbaar afdekzeil
 • Inclusief Nederlands handleiding

2. Mijn ervaringen met de Lay Z Spa Miami

Ik heb de Bestway Lay Z Spa Miami gekocht omdat ik een zeer drukke baan heb met veel verantwoordelijkheden. Voor mij is het daarom erg belangrijk om een moment van rust te pakken en echt goed te ontspannen. Ik wou echter ook weer niet teveel geld uitgeven aan een opblaasbare spa.

Na een lange zoektocht kwam ik bij de Lay Z Spa Miami van het merk Bestway terecht. Ik heb voor deze opblaasbare whirlpool gekozen omdat het wordt aangeboden voor een hele scherpe prijs. Daarintegen beschikt deze opblaasbare spa wel over luxe eigenschappen. Zelf heb dit bubbelbad gekocht bij bol.com. Het wordt bij bol.com aangeboden voor een prijs voor 850 euro en dat is echt heel erg goedkoop voor een opblaasbare jacuzzi. Het merk Bestway is zeer bekend in de welness wereld en dat was ook een hoofdreden voor mij om voor dit bedrijf te kiezen.

2.1 Binnen 15 minuten is het bubbelbad opgezet

Wat ik zelf erg fijn vind aan deze opblaasbare jacuzzi is dat ik deze binnen een mum van tijd heb opgezet. Dankzij de elektrische pomp is het bubbelbad binnen 15 minuten volledig opgeblazen. Het duurt vervolgens 24 uur om de Bestway Lay Z Spa Miami helemaal op te warmen.

2.2 Verwarmingssysteem

Per uur wordt het water dankzij het verwarmingssysteem met ongeveer 1,5 tot 2 graden opgewarmd. Wanneer de Bestway Lay Z Spa Miami helemaal opgewarmd is zorgt het verwarmingssysteem ervoor dat de opblaasbare spa ook op dezelfde temperatuur blijft.

Elekrische pomp

2.3 Het heeft 81 massage airjets (bubbels)

Mijn ervaringen met de Bestway Lay Z Spa Miami zijn zeer goed. Wanneer ik in de opblaasbsare jacuzzi zit is het echt genieten. Het maakt heerlijke bubbels aan en dat zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel.

Wat ik daarnaast erg fijn vindt is dat het ook voorzien van een massagefunctie. In deze opblaasbare whirlpool zitten namelijk 81 bubbeljets en deze airjets bevinden zich aan de onderkant van de opblaasbare jacuzzi. De jets creëren heerlijke massagestralen. Het voelt echt super fijn aan omdat je gehele lichaam vanuit verschillende hoeken wordt gemasseerd.

Voor mij is dit eigenlijk wel één van de meest unieke kenmerken van de Bestway Lay Z Spa Miami. De meeste opblaasbare bubbelbaden in deze prijscategorie zijn niet voorzien van massagestralen.

3. Een opblaasbare jacuzzi voor 2 - 4 personen

Wanneer ik gebruik maak van de opblaasbare jacuzzi heb ik echt een moment voor mijzelf. Ik geniet ook vaak samen met vrienden van een heerlijk warme spa ervaring in de achtertuin. De Lay Z Spa heeft een prachtige rond vorm met een diameter omtrek van 180 cm. De hoogte van deze opblaasbare Spa is 66 cm. Het biedt daarmee voldoende ruimte voor 2 - 4 personen. Voor mij is dat meer voldoende maar ik kan me voorstellen dat andere graag met meer mensen willen genieten dan 2 - 4 personen. Het merk Bestway heeft daarom ook een grotere versie op de markt gebracht. De grotere versie is wel 300 euro duurder maar deze biedt ruimte voor maximaa zes personen.

Opblaasbare jacuzzi voor 2-4 personen
Bedieningspaneel

4. Het bedieningspaneel van de Lay Z Spa Miami 

De Lay Z Spa Miami is voorzien van een handig bedieningspaneel. Wat ik zelf wel erg fijn is dat het zeer gebruiksvriendelijk werkt. Het is voorzien van grote knoppen die zeer duidelijk zichtbaar zijn. Met het bedieningspaneel kan je snel de opblaasbare jacuzzi instellen naar jouw wensen. Hiermee kan je de volgende instellingen snel en gemakkelijk aanpassen:

4.1 Temperatuur instellen met het bedieningspaneel

Stel in een paar seconden de temperatuur van het water in. Daarnaast kan je ook een lagere temperatuur instellen wanneer je het water te koud vindt.  Zoals ik eerder heb aangegeven duurt het natuurlijk een tijdje voordat het verwarmingssysteem het water op temperatuur heeft gebracht. Het is natuurlijk afhankelijk  van wat de huidige temperatuur is van het water. Wanneer het water bijvoorbeeld 10 graden en je wilt dat opwarmen naar 40 graden dan duurt dit wel 20 uur.

4.2 De timer functie instellen met het bedieningspaneel

Wat ik zelf echt super handig vind is de timerfunctie van deze whirlpool. Met de timerfunctie kan ik instellen wanneer de elektrische pomp begint met het opwarmen van het water. Via het bedieningspaneel kan je de timer functie activeren en instellen. Ik geniet zelf altijd graag van een heerlijk warm bubbelbad in het weekend. Op donderdagavond stel ik daarom altijd de timer functie in. Het zorgt ervoor dat het koude water binnen 24 uur volledig is opgewarmd. Wanneer ik op vrijdagavond thuis kom van het werk staat een heerlijk warm bubbelbad op mij te wachten. Wat een heerlijke start van het weekend toch? Vervolgens laat ik de verwarmingsfunctie aan zodat het water het gehele weekend heerlijk op temperatuur blijft. Wanneer je kosten wilt besparen is het belangrijk om gebruik te maken van de timer functie. De Jacuzzi gebruik je dan alleen maar op de moment dat je er gebruik van wilt maken. Je moet dan wel bereid zijn om een dag van te voren te bepalen of je de volgende dag wilt genieten van een heerlijk bubbelbad. Met de timer functie bespaar je energiekosten want je gebruikt het alleen maar wanneer je er gebruik van wilt maken.

4.3 Stel de bubbelmassage in met het bedieningspaneel

Wil je genieten van een heerlijke warme bubbelmassage? Met het bedieningspaneel kan je snel en gemakkelijk de bubbelfunctie activeren. De airjets worden dan opengezet en de jacuzzi produceert dan heerlijk bubbel massagestralen. Het geeft echt een heerlijk ontspannen gevoel. Het kan natuurlijk ook zijn dat je geen bubbelmassage wil. Druk dan nog een keer op de bubbel knop en vervolgens worden de jets uitgeschakkeld.cc

bubbelmassage

5. Plaats je de opblaasbare jacuzzi in de tuin of binnen?

Zelf heb ik de Bestway Lay Z Spa bij mij achter in de tuin geplaatst. Ik heb daar voldoende ruimte en het beste is dat ik een mooi uitzicht heb over mijn tuin. Mijn advies is om altijd de Jacuzzi op een harde ondergrond te plaatsen en nooit op het gras. Het lijkt vrij logisch maar toch doen best wel wat mensen dit en dat is natuurlijk niet zo slim. Het gras gaat er namelijk heel snel van kapot. Het gewicht van deze opblaasbare spa is namelijk 669 kilo en er kan 669 liter water in. Plaats de Bestway Lay Z Spa miami ook echt op een stevige ondergrond die sterk genoeg is om het te dragen. De opblaasbare jacuzzi weegt namelijk net zoveel als een auto wanneer deze volledig gevuld is met water.

Daarnaast kan je de Best Way Lay Z Spa ook binnen gebruiken. Vooral in de wintermaanden is dat een slimme oplossing. De temperaturen liggen zo laag dat je de jacuzzi niet kan gebruiken buiten. Wanneer je van plan bent om deze binnen te gebruiken is het altijd om de ramen open te doen.c

Enerigebesparing systeem

6. Energiebesparing Systeem

Wat ik zelf echt een enorm groot pluspunt vindt van deze opblaasbare spa is dat deze is voorzien van een energiebesparing systeem. Maar wat is hier nu het grote voordeel aan? Het grote voordeel is dat ik kan instellen wanneer het water opwarmt. Op die manier bespaar je dus veel energie. Ik kan bijvoorbeeld bepalen dat het water over 24 uur begint met opwarmen. Daarnaast kan je ook instellen om het water op te warmen op een specifieke dag. Stel je voor je wil in het weekend genieten van een heerlijk warm bubbelbad?  Met de Bestway Lay Z Spa Miami kan je instellen dat de opblaasbare Spa begint met opwarmen op zondagavond zodat het water warm is op vrijdagavond.  De maximale water temperatuur die je kan instellen is trouwens tot 40 graden.

7. Welke accessoires wordt erbij geleverd?

De BestwayvLay Z Spa Miami wordt geleverd met een grote hoeveelheid aan accessoires. Hieronder een overzicht van wat er bij wordt geleverd:

 • Opblaasbare hoes: deze hoes doe je na het gebruik over de jacuzzi. Het zorgt er natuurlijk voor dat het water mooi schoon blijft en dat er geen viezigheid inkomt. Daarnaast heeft het ook een isolerende functie. De hoes fungeert namelijk als een extra isolerende laag. Als je besluit na het gebruik van de jacuzzi aan te laten dan daalt de temperatuur van het water veel minder snel dankzij de opblaasbare hoes.
 • Chloordrijver: je hoeft er geen chloordrijver bij te kopen want deze wordt er namelijk bij geleverd. De chloordrijver plaats je in het water. Het zorgt ervoor dat het niveau van het chloor goed blijft in het zwembad. Een chloordrijver wordt ook wel een dosseervlotter genoemd.
 • Het wordt geleverd met een setje filterpatronen
 • Reparatieset: mocht de Lay Z Spa Miami onverwacht lek gaan dan kan je deze repareren. Het wordt namelijk geleverd met een reparatiesetje.
Tritech pcv materiaal

8. Zeer stevig dankzij het sterke tritech pcv materiaal

Wat mij opviel toen ik de opblaasbare jacuzzi voor de eerste keer gebruikte is dat het materiaal zeer stevig aanvoelt. Wanneer ik kracht zet op de zijwanden gaan deze niet achterover buigen. Het is ook niet zo verwonderlijk want de Best Lay Z Spa Miami is gemaakt van zeer sterk tritech pvc materiaal. Het zorgt ervoor dat de zijwanden extra stevig zijn en echt goed tegen een stootje kunnen. Het bevorderd natuurlijk ook de levensduur van deze opblaasbare spa.

9. Kan je de Bestway Lay Z Spa Miami gemakkelijk afbreken?

Wanneer in November de temperaturen onder de vijf graden komen dan breek ik het opblaasbare spa af. Het is eigenlijk niet veel werk om de opblaasbare jacuzzi op te bergen. Binnen anderhalf uur heb ik het buitenbubbelbad volledig afgebroken. Hoe breek je de Bestway Lay Z Spa miami nu effectief en snel op?

 •  Haal de stop uit de afvoerklep en vervolgens loopt het water uit het bubbelbad. Het duurt ongeveer 10 minuten voordat het water volledig uit de spa is gelopen.
 • Vervolgens maak je de jacuzzi van de binnen en buitenkant grondig schoon. Gebruik hierbij geen schrobborstel want deze kunnen schade veroorzaken. Om met zeep, water en een doek het buiten bubbelbad schoon te maken.
 • Vervolgens haal je de lucht uit de jacuzzi met behulp van de Airjet pomp. Het is een deflatie pomp waarmee de lucht binnen 10 minuten uit de spa is gehaald.
 • Vervolgens berg je de jacuzzi netjes op in de bijgeleverde tas. cv
Cover om het water warm te houden
afvoerklep
Memoryfoam vloerbedekking

10. De vloerbedekking is gevuld met memoryfoam

Wat ik zelf erg fijn vindt is dat de Lay Z Spa heel erg comfortabel aanvoelt. De volledige vloer zitting is namelijk voorzien van memory foam. Het grote voordeel is dat je veel langer in de jacuzzi kan blijven zitten. De memory foam zorgt er namelijk voor dat het heerlijk zacht aanvoelt en dat is natuurlijk wel zo fijn. De zachte ondergrond in combinatie met de airjets bubbel massage en het warmte water zorgen ervoor dat ik echt helemaal tot rust kom.

11. Geniet overal van een opblaasbare jacuzzi

Wat ik zelf zo fijn vindt aan een opblaasbare jacuzzi is dat je deze eigenlijk gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen. Het enige nadeel is dat het wat tijd kost om deze op te zetten en op te bergen. Voor mij is dit geen probleem. Zelf heb ik de Bestway Lay Z Spa Miami bijvoorbeeld ook meegenomen op vakantie. Ik had laatst een vakantiehuis gehuurd en toen had ik het bubbelbad ook meegenomen. Het kan ook heel gemakkelijk omdat je er een handig opbergtas bijgeleverd krijgt. Tijdens mijn vakantie heb ik genoten van een heerlijke warme jacuzzi.

13. Garantie op de Lay Z Spa Miami

Het merk bestway levert bij de Lay Z Spa miami standaard 1 jaar garanatie. Wanneer het product onverhoopt kapot gaat dan wordt deze kosteloos gerepareerd.rr

14. Conclusie over de Lay Z Spa Miami opblaasbare jacuzzi review :

De Bestway Lay Z Spa Miami is een geweldige opblaasbare jacuzzi. Het geeft echt een heerlijke bubbelmassage die ook heerlijk krachtig aanvoelt. Het is ook niet verwonderlijk want het produceert namelijk 81 bubbel massage stralen.  Wat ik daarnaast echt super fijn is dat je kan instellen wanneer de elektrische pomp begint met het opwarmen van het water. Het materiaal van deze spa zijn ook erg stevig. Wanneer ik achterover leun gaat de wand niet naar achteren.

Natuurlijk heeft de Lay Z Spa Miami ook een aantal minpunten. Een groot nadeel vindt ik wel dat deze niet standaard wordt geleverd met een nekkussen. Ik heb deze er zelf bij moeten kopen en ik kan je zeggen dat het voor enorm veel extra comfort zorgt.  Mijn advies is dus om deze er extra bij te kopen. Daarnaast is de Lay Z Spa Miami niet voorzien van een zoutwatersysteem. Zelf vind ik dit wel een nadeel. Een zoutwatersysteem produceert natuurlijk chloor en het is dus veel beter voor het milieu. Daarnaast hoef je bij dit systeem ook geen chloor bij te vullen en het kost dus minder onderhoudswerk. We kunnen echter ook niet verwachten dat de Lay Z Spa Miami over een zoutwatersysteem beschikt. Deze systemen vindt je alleen maar in de duurdere bubbelbaden. De Lay Z Spa Miami wordt aangeboden voor een prijs rond de 600 euro en behoort daarmee tot de goedkopere bubbelbaden. Een zoutwatersysteem vindt je in opblaasbare jacuzzi’s in de prijscategorie rond de 1000 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top