Bestway Lay Z Spa Havana review

In deze review gaan wij uitgebreid in op de Lay Z Spa Havana van het merk Bestway. In deze review proberen wij je een zo goed mogelijk beeld te geven van deze opblaasbare jacuzzi. Wij doen dit door diep in te gaan op de belangrijke eigenschappen van deze opblaasbare spa. Daarnaast vertellen wij je ook meer over het energieverbruik en over het onderhoud. Wij wensen je veel plezier met het lezen van dit artikel.

Het bubbelbad is binnen 15 minuten opgezet 

Via de telefoon app draadloos de instellingen van de Lay Z Spa Havana aanpassen via Wifi

Er zitten 81 airjets in het bubbelbad (massage stralen)

Wordt geleverd met een draadloze afstandsbediening

Timer systeem (instellen wanneer het begint met opwarmen)

Beschikt over een anti vries beveiligingsssyteem 

De prijs van de Bestway Lay Z Spa Havana 

De Bestway Lay Z Spa Havana behoort tot de meest goedkope opblaasbare bubbelbaden van dit moment. Bij bol.com wordt deze opblaasbare jacuzzi verkocht voor een prijs van 527 euro. Qua prijs is dit buiten bubbelbad dus een stuk goedkoper dan andere modellen.

Wanneer we kijken naar de specificaties dan willen we dit eigenlijk bijna niet geloven.  De Bestway Lay Z Spa Havana beschikt op sommige punten zelfs over betere technische mogelijkheden dan andere bubbelbaden.  De Lay Z Spa Miami wordt bijvoorbeeld geleverd met een draadloze afstandsbediening. Het is echt uniek want de meeste opblaasbare jacuzzi's hebben dit niet. Deze zijn meestal voorzien van bedieningspaneel die op de jacuzzi zit. Het grote voordeel van een draadloze afstandsbediening is dat je ook op afstand de instellingen kan aanpassen.

Een ander groot voordeel is dat je met je telefoon via een app op afstand de instellingen van de jacuzzi kan aanpassen. Later in dit artikel gaan wij hier uitgebreider op in.

Specificaties van de Lay Z Spa Havana 

Hieronder een overzicht van de belangrijkste specificaties van de Bestway Lay Z Spa Havana

 • Merk: Bestwa
 • Kleur: zwart, wit en blauw
 • Geschikt tot vier personen
 • 81 bubbeljets / airjtes / massagestralen
 • Ronde vorm
 • Draadloze afstandsbediening
 • Maxium temperatuur is 40 graden
 • 1 jaar garantie
 • Inhoud: 669 liter water
 • Afmeting buitenzijde: 66 cm hoog, 180 cm doorsnee
 • Maximale waterdiepte: 52 centimeter
 • Gewicht gevuld: 696 kilo
 • Pompcapaciteit: 1.325 m³/h

Een opblaasbare jacuzzi voor 4 personen

Wil je samen met je vrienden of familie genieten van een heerlijk warm bubbelbad? Het kan met deze opblaasbare jacuzzi. De Lay Z Spa Havana biedt namelijk ruimte voor vier personen. Hieronder een overzicht van de afmetingen van de Lay Z Spa Havana.

 • Water capiciteit is 669 liter.
 • Gewicht is 696 kilo wanneer de jacuzzi gevuld is.
 • De doorsnee van deze opblaasbare jacuzzi is 180 cm
 • De hoogte van deze opblaasbare Spa is 66 cm

Ben je opzoek naar een grotere opblaasbare jacuzzi? Bekijk dan dit uitgebreide artikel waar wij praten over de beste opblaasbare bubbelbaden van 2021.

Lay Z Spa Havana voor 4 personen

De Lay Z Spa Havana geeft een heerlijke bubbelmassage 

Aan de onderkant en de zijkanten vindt je openingen waaruit massagestralen komen. We noemen het ook wel airjets. De Lay Z Spa Havana produceert in totaal 81 bubbel massage stralen. De massage stralen zorgen ervoor dat je hele lichaam heerlijk gemasseerd wordt. Dankzij de sterke elektronische pomp voelen de massagestralen ook heerlijk krachtig aan. Wanneer je uit het bubbelbad stapt zul je merken dat je echt helemaal tot rust bent gekomen. Wat de Lay Z Spa Havana unieke maakt tenopzichte van andere bubbelbaden is dat je ook de hoeveelheid bubbels kan bepalen. Hierbij heb je de keuze uit drie verschillende standen. Op deze manier kan je deze jacuzzi helemaal aanpassen op jouw wensen en dat is veel zo handig.

Opzetten van de Lay Z Spa Havana

Zeer snel opgezet met de  elektrische pomp

De Lay Z Spa Havana heb je binnen een mum van tijd opgezet. Dankzij de sterke elektrische pomp is het bad binnen 12 minuten volledig opgeblazen vervolgens kan je de hottub vullen met warm water. Wanneer het water helemaal koud duurt het ongeveer een dag om het water op 40 graden te brengen. Per uur wordt het water opgewarmd met ongeveer 1,5 tot 2 graden. Het is dus een slim idee om een dag van te voren te bepalen of je de jacuzzi wilt gaan gebruiken of niet.

Een zeer gebruiksvriendelijke jacuzzi.

Op de Lay Z Spa Havana is zeer gebruiksvriendelijk in gebruik. Er zijn diverse manieren waarmee je snel en gemakellijk de instellen de instellingen van het bubbelbad kan aanpassen. We bespreken de verschillende mogelijkheden hieronder.

Bedieningspaneel

Op de opblaasbare jacuzzi vindt je een bedieningspaneel. Wat erg handig is dat het een touchscreen is en het een mooi groot scherm is. Met het bedieningspaneel kan je onder andere de volgende instellingen aanpassen

 • Je kan snel en gemakkelijk de temperatuur van het water aanpassen. Het verwarmingssysteem zorgt er vervolgens voor dat de temperatuur naar boven of naar beneden wordt bijgesteld.
 • Met het bedieningspaneel stel je in wanneer het begint met het filteren van het bad.
 • Daarnaast kan je via het bedieningspaneel ook instellen wanneer het apparaat begint met opwarmen. Je kan dus helemaal vooraf inprogrammeren op welke dagen het water opgewarmd moet worden. Wij vinden dit een zeer handige functie. Daarnaast helpt het ook bij het verlagen van de energiekosten.
 • Met het bedieningspaneel kan je ook de intensiteit van de bubbelmassage instellen. Het is echt een unieke functionaliteit waarover weinig bubbelbaden over beschikken.
Draadloze afstandsbediening

Afstandsbediening

Zoals we al eerder aangaven wordt de opblaasbare spa ook geleverd met een afstandsbediening. Het is wel echt handig want je hoef niet helemaal naar de jacuzzi toe te lopen om de instellingen aan te passen. Via de afstandsbediening kan je dezelfde instellingen veranderen als bij het bedieningspaneel.

De Besway Lay Z Spa Havana besturen met je telefoon?

Stel je voor je bent op het werk en je wilt graag dat de Lay Z Spa Havana begint met het opwarmen met het water? Het is nu mogelijk want Bestway heeft een speciale applicatie voor de telefoon ontwikkeld. Met ze app kan je via wifi de Lay Z Spa Havana op afstand besturen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om op afstand in te stellen dat de opblaasbare spa begint met opwarmen. Wij vinden dit in iedergeval super handig. Ooop dit vlak onderscheid de Lay Z Spa Havana zich van andere bubbelbaden. Bij het grootste deel van de bubbelbaden heb je geen app op de telefoon waarmee je de opblaasbare spa kan besturen.

Verwarmingssysteem met timer

Wat echt super handig is aan deze opblaasbare spa is dat het over een timer functie beschikt. Met deze timer functie kan je instellen wanneer het water begint met het opwarmen van het water. Wat daarnaast echt uniek is dat je tot wel 40 dagen van tevoren kan instellen wanneer het verwarmingssysteem begint met het opwarmen van het water. Je kan dus helemaal inplannen wanneer je graag wilt dat het verwarmingssysteem start met opwarmen.

bubbelmassage
Dura beam constructie

Super stevig dankzij de dura beam constructie

De Bestway Lay Z Spa Havana is gemaakt met een zeer stevige dura beam constructie. Het een zeer stevige constructie die is opgedeeld in drie sterke lagen namelijk uit:

 • Polyester
 • Gaas
 • Gelamineerd PVC materiaal
 • Tritech materiaal

Dankzij deze materialen zijn zowel de buitenwand als de binnenwand van zeer stevig materiaal. Je kan dus in deze opblaasbare Spa heerlijk achterover leunen zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken dat het kapot gaat. De sterke materialen zijn ook zeer noodzakelijk. De meeste mensen zetten of bergen de jacuzzi op minimaal twee keer per jaar. Het is daarom zo belangrijk dat het materiaal sterk moet zijn zodat het niet kapot gaat en de vorm behouden blijft.

Daarnaast is de Lay Z Spa Havana bestand aan een grote hoeveelheid UV straling. Mocht het bad toch onverhoopt kapot gaan dan kan je deze gemakkelijk repareren. Bestway levert er namelijk een reparatieset bij.

Antivries verwarmingssysteem

Wat wij een enorm groot voordeel van de Lay Z Spa Havana is dat je deze ook goed in de winter kan gebruiken. Deze jacuzzi is namelijk voor een energiebesparend verwarmingssysteem. Wanneer de temperatuur onder de 5 graden komt dan wordt het verwarmingssysteem automatisch geactiveerd.

Het grote voordeel van dit systeem is dat hiermee voorkomen wordt dat onderdelen in de jacuzzi kapot gaan. Sommige materialen kunnen niet de vrieskou en daarom is het belangrijk dat het water niet onder de vijf graden komt. Het heeft natuurlijk ook een enorme positieve invloed op de levensduur van de opblaasbare spa.

Welke accesoires worden erbij geleverd?

De Lay Z Spa Havana wordt geleverd met redelijk wat accessoires. Hieronder een overzicht van de accessoires die erbij wordt geleverd:

 • Chloordrijver
 • Reparatiekit
 • Vijf filterkits
 • Hoes om die je over de jacuzzi kan plaatsen
Waterfilter

Wat zijn de energiekosten van een opblaasbare jacuzzi?

Wanneer je Lay Z Spa Havana alleen maar in de lente en zomerperiode gebruikt dan geef je gemiddeld 320 euro per 6 maanden aan energiekosten uit. Wanneer je deze het gehele jaar door gebruikt dan liggen de kosten rond de 800 tot 1000 euro per jaar. In de winter kost het namelijk meer energie om de jacuzzi op te warmen. Door het koude weer duurt het ook langer om het water op te warmen en daardoor is het ook duurder.

De bovengenoemde kosten kunnen ook lager of hoger liggen. Het hangt namelijk sterk af van hoe vaak je de opblaasbare jacuzzi gebruikt. Wanneer je deze maar 1 keer per week gebruikt dan zijn de kosten een stuk lager als dat je deze 3 of 4 keer per week gebruikt. Met name het opwarmen van het water kost heel veel aan energie. Je betaalt gemiddeld 5,50 per keer om het water volledig op te warmen. Het lijkt niet veel maar als je vaak de jacuzzi gebruikt dan lopen de kosten aardig op.

Gelukkig kan je veel op de energiekosten besparen met een aantal tips. Allereerst is het altijd belangrijk om een afdekzeil over de opblaasbare spa te plaatsen als je deze niet gebruikt. Het klinkt vrij logisch, maar toch doen heel veel mensen dit. Het afdekzeil heeft een dikke isolatielaag en daardoor koelt het water veel minder snel af.

Daarnaast is het ook belangrijk om de ondergrond goed te isoleren. Veel warmte ontsnapt ook via de ondergrond. Ons advies is daarom dus ook om een isolerende mat onder de jacuzzi te plaatsen. Op deze ontsnapt de warmte minder snel en blijft het water langer warm. Het kost daardoor minder temperatuur om het water volledig op temperatuur te brengen.

Wist je dat de je de opblaasbare jacuzzi kan opwarmen zonder de stekker in het stopcontact te hebben? Het is mogelijk met behulp van zonne-energie. Een oplossing is bijvoorbeeld om een solarmat te kopen. Wanneer het zonnig is slaat de solarmat energie op. Een solarmat installeert je vrij simpel. De mat maak je met behulp van zwarte slangen vast aan de dompelpomp. Doordat de dompelpomp door de solarmat wordt opgewarmd komt er warmer water in de Lay Z Spa Havana.

Bestway Lay Z Spa Havana

Conclusie over de Lay Z Spa Havana

Door het voordellige prijskaartje is de Lay Z Spa Havana een speciale opblaasbare jacuzzi. Deze opblaasbare spa is een stuk goedkoper als andere bubbelbaden. Het unieke van deze spa is echter dat deze over eigenschappen beschikt waarover duurdere jacuzzis niet over beschikken. De Spa Havana wordt bijvoorbeeld geleverd met een afstandsbediening.

Daarnaast kan je zelfs deze opblaasbare spa op afstand besturen dankzij de app die je op je telefoon kan besturen. Met deze app kan je bijvoorbeeld instellen dat het verwarmingssysteem moet beginnen met het opwarmen van het water.

Wat daarnaast ook uniek is aan deze opblaasbare jacuzzi is dat je deze ook in de winter kan gebruiken. Het beschikt namelijk over een antivries verwarmingssysteem. Het systeem begint automatisch met het opwarmen van het water als de temperatuur onder de 5 graden komt.

De Bestway Lay Z Spa Havana voelt daarnaast ook zeer comfortabel aan. Aan de onderkant van de jacuzzi bevindt zich memoryfoam. Het zitvlak voelt daardoor heerlijk zacht aan. Wat ook uniek is dat je de intensiteit van de bubbelmassage kan configureren. Je kan namelijk instellen hoeveel bubbels het produceert.

Een nadeel van de Lay Z Sa Havana is wel dat deze niet standaard wordt geleverd met een nekkussen. Het is een gemiste kans want het zorgt voor nog meer ontspanning. Maar wat kan je ook verwachten voor deze prijs? Je kan de de nekussens er ook gewoon als extra accesoires bijkopen. Wij raden dit echter wel aan als je echt comfortabel wilt genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top