Het beste voetmassage apparaat kopen van 2020

Ons doel is om jouw zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van beste voetmassage apparaat. In deze uitgebreide adviesgids hebben wij na uitgebreid onderzoek de zes beste voetmassage apparaten voor jouw geselecteerd.

Het gebruik van een voetmassage apparaat is een goede manier om te ontspannen na een lange dag op het werk. Maar wist u dat het gebruik van een voetmassage apparaat ook heel gezond is? Een voetmassage apparaat kan je onder andere gebruiken voor:

 • Bloedsomlooop: het stimuleren van de bloedsomloop. Uw vermoeide voeten krijgen daardoor weer hernieuwde energie.
 • Bloeddruk: het regelmatig uitvoeren van een voetmassage helpt bij een gezonde bloeddruk.
 • Bunions: het helpt bij het behandelen van bunions.
 • Ontspannen: het helpt om te ontspannen en stress te verminderen
 • Nachtrust: het helpt bij een goede nachtrust
 • Gelukkig gevoel: het bevorderd een gelukkig gevoel doordat het lichaam endorfines gaat aanmaken.

In deze koopgids geven wij u uitgebreide informatie over de verschillende soorten voetmassage apparaten. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan en de zeven beste voetmassage apparaten voor geselecteerd. We proberen zoveel mogelijk relevante informatie te geven over elk product en we gaan in op de voordelen en nadelen. In het tweede deel van deze koopgids geven we veel algemene informatie. Wij gaan ondere andere in op welke functionaliteiten je moet letten bij het kopen van een voetapparaat. Daarnaast gaan wij verder in op de gezondheidsvoordelen en hoe je deze toestellen het meest effectief kan gebruiken. Wij hopen dat je na het lezen van deze koopgids een beter beeld hebt gekregen zodat je het voet apparaat koopt wat het beste aansluit op jouw wensen.

Inhoudsopgave van deze koopgids
  Add a header to begin generating the table of contents

  De beste geteste voetmassage apparaten per categorie 

  Blije voeten 

  Beurer FB60

  Dr ho bloedcirculatie 

  Algemene beoordeling

  De beste:
  Prijs kwaliteit verhouding

  Het beste:
  Voordelige voetmassage apparaat 

  Het beste:
  Voetmassage apparaat voor op reis

  Massagevormen?

  Shiatsu, voetreflex en vibratie massage

  Shiatsu massage

  Elktro spier stimulatie massage. 

  Aanpasbare intensiteit?

  Ja: 15 standen 

  3 standen

  Ja: 10 standen

  Kan je ook andere lichaamsdelen masseren?

  Ja: rug, schouders, buik, handen, kuiten

  Nee

  Ja door bijgeleverde elektro pads op het lichaamsdeel te plakken.

  Infrarood warmte functie?

  Ja

  Ja

  Ja

  Afstandsbediening?

  Ja

  Nee

  Ja

  Draadloos gebruiken?

  Ja met batterijen

  Nee

  Ja met batterijen

  Gewicht?

  6 kilo

  3.6 kilo

  2.5 kilo

  Het best geteste voetmasssage apparaat 

  Blije voeten 

  Algemene beoordeling

  De beste:
  Prijs kwaliteit verhouding

  Massagevormen?

  Shiatsu, voetreflex en vibratie massage

  Aanpasbare intensiteit?

  Ja: 15 standen 

  Kan je ook andere lichaamsdelen masseren?

  Ja: rug, schouders, buik, handen, kuiten

  Infrarood warmte functie?

  Ja

  Afstandsbediening?

  Ja

  Draadloos gebruiken?

  Ja met batterijen

  Gewicht?

  6 kilo

  Kies je voor een gesloten of open voetmassage apparaat?
  Het is eigenlijk de eerste vraag die je aan jezelf moet stellen maar wat is nu het verschil tussen beide modellen?

  • Gesloten model: bij een gesloten voetmassage apparaat plaats je jouw voeten in het apparaat. Vervolgens worden niet alleen de voetzolen maar ook de zijkanten, bovekant en de hiel gemasseerd. Een gesloten voetmassage apparaat geeft dus een volledige voetmasssage. Het is daarnaast effectiever bij het behandelen van diverse gezondheidsklachten zoals plantaire fasciitis. Daarnaast werkt de infrarood warmte ook effectiever omdat het zich over de gehele voeten verspreid. Het nadeel van dit type voetmassage apparaat is dat het minder compact is en dus lastiger is om mee te nemen op vakantie.
  • Open model: bij een open voetmassage apparaat plaats je jouw voeten op het apparaat. Vervolgens focust de massage zich op de voetzolen en niet op de zijkanten, bovenkant en hiel van de voet. Deze modellen zijn zeer effectief voor het masseren van de voetzolen. Daarnaast zijn ze ook over het algemeen een stukje goedkoper als gesloten modellen. Het grote voordeel van een open voetmassage apparaat is dat deze compacter zijn en minder wegen. Wanneer je van plan bent om een voetmassage apparaat mee te nemen op vakantie dan raden wij dus een open model aan.

  Check eerst goed welke massages het apparaat kan uitvoeren?
  Het is belangrijk om eerst goed te checken welke massages het apparaat kan uitvoeren. Wij raden aan om een apparaat te kopen dat sowieso de volgende massages kan uitvoeren:

  • Shiatsu massage: het is een intensere massage die de spieren in het diepere weefsel goed masseert en losmaakt. Daarnaast focust deze massage zich ook op het prikkelen van de voetreflex zones. De voetreflex zones staan via de zenuwbanen in verbinding met de andere organen. Door deze reflexpunten te prikkelen wordt het lichaam in balans gebracht en kan je ook andere gezondheidsklachten behandelen zoals menstruatiepijn en hoofdpijn.
  • Vibratie massage: is een rustigere massage en deze gebruik je voornamelijk om te ontspannen. Vanuit onze optiek is het belangrijk dat je een apparaat kiest welke zowel een intense als rustigere massage kan uitvoeren.
  • Compressie massage: wanneer je voor een gesloten voetmassage apparaat kiest dan is het belangrijk dat deze een compressie massage kan uitvoeren. Deze massage werkt door middel van kussens die op en neer gaan. Het is een heerlijke ontspannen maar doeltreffende massage. Daarnaast wordt de gehele voet gemasseerd.

  Check de maximale voetmaat
  Voordat je een voetmassage apparaat koopt is het eerst belangrijk om te controleren wat de maximale voetmaat is. Vooral bij gesloten voetmassage apparaat is dit belangrijk. Wanneer het van binnen te krap aanvoelt dan kan je het voetmassage apparaat eigenlijk niet goed gebruiken.

  Beschikt het over een infrarood warmte functie?
  Wanneer je de infrarood warmte tijdens de voetmassage kan inschakelen dan worden de spieren nog snel losser gemaakt. Daarnaast werkt het ook heel ontspannend en het heeft een positief effect op het bevorderen van de bloedsomloop.

  Kan je de intensiteit van de massage instellen?
  Wij raden altijd aan om een voor een voetmassage apparaat te kiezen waarbij je de intensiteit kan aanpassen. Het apparaat is een stuk veelzijdiger wanneer de intensiteit kan aanpassen op basis van jouw wensen.

  Wordt het geleverd met een afstandsbediening
  Het is handig als het apparaat over een afstandsbediening beschikt want dan kan je gemakkelijker de instellingen aanpassen.

  Reviews van de zes beste voetmassage apparaten van 2020

  We hebben voor jouw de zes beste voetmassage apparaten geselecteerd en uitgebreid getest. Bij elk model gaan wij in op de meest belangrijke functionaliteiten en de voor en nadelen van elk apparaat. Wij wensen je veel plezier met het lezen van de voetmassage apparaten reviews.

  1. Voetmassage apparaat van Blije Voeten

  Met dit voetmassage apparaat kan je ook andere lichaamsdelen masseren. 

  Voetmassage apparaat van blije voeten
  Voetmassage met infrarood warmte

  Het is veel meer dan alleen een voetmassage apparaat. Het apparaat kan je ook gebruiken om bijvoorbeeld de rug en buik te masseren.

  Dankzij de acupressuur drukpunten die op het apparaat verwerkt zijn kan het voetreflexmassages geven.

  Wat dit apparaat uniek maakt is dat het acht warmte infrarood standen heeft.

  Het apparaat is te gebruiken tot voetmaat 46.

  Keuze uit 15 verschillende massage intensiteit standen.

  Dankzij de sterke motor die in het apparaat zit maakt het apparaat aardig wat geluid.

  Op welke punten onderscheid dit toestel zich van andere voetmassage apparaten?
  Het voetmassage apparaat van “Blije voeten” is 1 van de best geteste voetmassage apparaten van dit moment. Bij bol.com heeft dit voetmassage apparaat de hoogst gemiddelde beoordeling van alle elektronische voetmassage apparaten. Het voetmassage apparaat zorgt ervoor dat de bloedcirculatie in uw spieren en benen wordt bevorderd door het geven van een trillingsmassage in combinatie met de infrarood warmtefunctie. Op de volgende punten onderscheid het voetmassage apparaat van “blije voeten” zich duidelijk van de concurrentie:

  • Massage ook andere lichaamsdelen: een andere uniek punt is dat je dit toestel niet alleen kan gebruiken voor je voeten maar ook voor andere lichaamsdelen. Wanneer je het apparaat op de rugleuning van een stoel legt kan je het bijvoorbeeld ook gebruiken als een rug en buik massage apparaat.
  • 15 intensiteitsstanden: het apparaat is voorzien van 15 massage intensiteit standen. Qua massage ervaring is dit toestel divers en uw voeten altijd op een effectieve manier gemasseerd.
  • De infrarood warmte temperatuur aaanpassen: bij de meeste voet apparaten kan je niet de intensiteit van de infrarood functie aanpassen maar bij dit apparaat kan dit wel. De intensiteit kan je aanpassen van stand 1 tot en met 8. Daarnaast is dit voetmassage apparaat ook voorzien van een automatische stand en deze biedt een heerlijke afwisselend programma aan waarbij de temperatuur afwisselend is.
  • Voetreflexmassage: op het apparaat zitten acupressuurpunten die zorgen voor een heerlijke voetreflex massage geven. Dankzij de acupressuurpunten worden de reflexpunten (zenuw uiteinden) op je voetzolen gemasseerd en geprikkeld. Deze zenuwuiteinden staan in connectie met alle organen van het lichaam. De voetreflex behandeling helpt dus bij veel gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en menstruatiepijn etc.

  De massage duur kan je met dit voet toestel ook instellen. Hierbij heb je de keuze 10, 20 en 30 minuten. Nadat de behandeling is afgelopen schakelt het toestel zich automatisch uit. Wil je meer informatie over dit voetmassage apparaat. Lees dan de review die ik heb geschreven over het blije voeten voetmassage apparaat.

  2. Beurer fm60: shiatsu voetmassage apparaat

  Het meest voordellige voetmassage apparaat

  Beurer FM60

  Het apparaat beschikt over maar liefst 18 massagekoppen die een heerlijke shiatsu massage geven.

  Laat je voeten nog meer tot rust komen na een intensieve werkdag door de warmte infrarood functie.

  Het apparaat is compact waardoor je het overal mee naar toe kan nemen.

  Anti slip rubbertjes waardoor het niet gemakkelijk verplaatst.

  Helaas kan je niet de intensiteit van de massage instellen.

  Het beschikt over maar liefste 18 shiatsu massagekoppen
  Wat de Beurer FM 60 uniek maakt ten opzichte van andere modellen is dat het beschikt over maar liefst 18 massagekoppen. Op deze manier worden uw voeten vanuit alle hoeken optimaal gemasseerd. De meeste apparaten beschikken over gemiddeld 10 massagekoppen. De koppen van de Beurer FM60 voeren een heerlijke ontspannende shiatsu massage uit. Door een shiatsu behandeling komen uw gespannen spieren helemaal tot rust. Het zorgt ervoor dat uw mentale en fysieke weerstand wordt verbeterd. Een shiatsu massage gaat verder dan alleen een oppervlakte massage. De massage bereikt en masseert de spieren in het diepere weefsel.

  Stimuleer de bloedcirulatie met de infrarood warmte functie
  Het voet apparaat beschikt over een warmte infrarood functie. Vooral tijdens de koude winterdagen kan dit een heerlijk gevoel geven. Het zorgt niet alleen voor ontspanning maar het opent ook de bloedvaten in je onderlichaam (benen en voeten) waardoor de bloedcirculatie wordt verbeterd. Hierdoor wordt er meer bloed naar je voeten en benen vervoert waardoor je voeten sneller kunnen herstellen van bijvoorbeeld blessures.

  3. Dr. ho bloedsomloop stimulator

  Het meest voordellige elektro stimulatie voetmassage apparaat. 

  Bloedsomsloop stimuleren
  voeten masseren

  Het verbeterd de bloedcirculatie waardoor je spieren sneller herstellen en de pijn wordt verholpen.

  Het toestel wordt geleverd met pads waardoor de rug, nek en beenspieren ook gemasseerd kunnen worden.

  Pas gemakkelijk de intensiteit aan met de bijgeleverde afstandsbediening.

  Het apparaat is niet geschikt voor mensen met een pacemaker en zwangere vrouwen.

  Heeft u een voetblessure opgelopen tijdens het sporten of hebt u bijvoorbeeld last van opgezwollen voeten? Het Dr Ho voetmassage apparaat kan de pijn sneller verminderen door het geven van een elektronische spierstimulatie. Bij deze simulatie worden er elektrische prikkels naar uw spieren en zenuwen gestuurd. Door deze prikkels gaan de spieren zich samentrekken en de bloedvaten in de spieren zich openen. Het effect is dat bloedsomloop verbeterd wordt en spieren zich sneller kunnen herstellen. Het is dus geen voetmassage apparaat die mechanische massages geeft maar door middel van elektronische spierstimulatie.

  Tien verschillende intensiteit standen
  Wanneer je het apparaat opstart kan je kiezen uit 10 verschillende intensiteit standen zodat je het helemaal kan aanpassen aan jouw wensen. Wanneer je voelt en ziet dat de spieren gaan samentrekken dan betekent het dat je de beste intensiteit stand hebt gevonden. Het apparaat wordt daarnaast geleverd met een afstandsbediening waarmee je snel en gemakkelijk de intensiteit kan instellen.

  Het gaat verder dan alleen het geven van een voetmassage
  Het apparaat wordt geleverd met extra pads waardoor je eigenlijk alle lichaamsdelen kan masseren zoals de spieren rug, schouders, nek en benen spieren. Ten opzichte van andere voet apparaten is dit een zeer groot voordeel.

  Draadloos
  Een groot voordeel is dat de Dr. ho circulation promoter wordt geleverd met oplaadbare batterijen. Het apparaat kan je dus overal gebruiken ideaal dus voor tijdens het sporten.

  4. Medisana FM 888: geeft een zeer complete voetmassage

  Het meest complete voetmassage apparaat want dankzij het gesloten ontwerp worden niet alleen de voetzolen maar ook de zijkanten en bovenkant gemasseerd.

  Gesloten voetmassage apparaat

  Dankzij het gesloten ontwerp worden niet alleen de onderkant maar ook de bovenkant en zijkanten van uw voet gemasseerd.

  Het apparaat geeft heerlijke shiatsu, compressie en voetreflex massages.

  Het apparaat heeft die massage intensiteit standen.

  Helaas wordt het apparaat niet automatisch uitgeschakeld.

  Complete voetmassage: plaats je voeten in het apparaat
  Ben je opzoek naar een voetmassage apparaat die in staat is om een complete voetmassage te geven? Dankzij de gesloten vorm van het voetmassage apparaat wordt zowel de onderkant, bovenkant en zijkanten van de voeten volledig gemasseerd. Op dit vlak onderscheid dit apparaat zich duidelijk van de andere apparaten uit deze prijscategorie (90 euro) want de meeste modellen hebben een open ontwerp. Bij deze modellen worden dus niet de bovenkant en zijkanten van de voeten gemasseerd.

  Voetreflexmassage:
  Wat de Medisana FM 885 ook uniek maakt ten opzichte van andere modellen is dat het voetreflexmassages kan uitvoeren. Door zenuwuiteinden van voetzolen te masseren worden je lichaam in balans gebracht. De zenuwuiteinden staan namelijk via de zenuwbanen in connectie met al je organen.

  Shiatsu massage en compressie massage
  Naast een voetreflexbehandeling kan het de Medisana FS 885 ook een shiatsu en compressie massage uitvoeren. Tijdens deze behandeling kan je ook de infrarood warmte inschakelen. De infrarood warmte geeft vooral een heerlijk gevoel tijdens de koude wintermaanden. Dankzij de gesloten vorm van het voet apparaat verspreidt het zich helemaal over je voeten. Het zorgt ervoor dat bloedsomloop nog meer wordt bevorderd. Het voetmassage apparaat van Medisana geeft altijd een perfecte massage omdat het de beschikking heeft over drie verschillende intensiteit standen.

  5. Revitive medic plus

  Het beste elektrostimulatie voetmassage apparaat om de bloedsomloop te stimuleren

  Revtive elektrostimulatie voetmassage apparaat
  Bloedscirculatie apparaat

  Het is een draadloos voetmassage apparaat.

  De elektronische spierstimulatie verbetert sterk de bloedsomloop in uw voeten en spieren.

  Met de bijgeleverde elektro pads kan je eigenlijk elk lichaamsdeel masseren. Het gaat veel verder dan alleen een voetmassage apparaat.

  Er wordt een afstandsbediening bij het product geleverd

  Het schermpje is wat klein zodat je het wat lastiger kan aflezen maar gelukkig wordt het apparaat ook met een afstandsbediening geleverd.

  Een zeer effectief elektrostimulatie apparaat om de bloedscirculatie te stimuleren
  De revitive medic plus is een zeer effectief voetmassage toestel die de pijn in je voeten en benen sterk kan verminderen. Het apparaat ontspant de spieren van je voeten en benen door het geven van elektronische spierstimulatie. Elektronische spierstimulatie is de beste manier om de bloedsomloop in de voeten en benen te stimuleren. De prikkels die het apparaat genereert gaan via de voetzolen naar de zenuwbanen. De elektrische prikkels bootsen de werking na van neuronen. Door het stimuleren van de zenuwen gaan de spieren zich samentrekken. Door het samentrekken van de spieren gaan de bloedvaten zich openen en daardoor neemt de bloedcirculatie toe. Het effect is dat er meer voedingsstoffen naar de spieren vervoerd worden waardoor deze sneller herstellen en de pijn afneemt. In tegenstelling tot andere modellen geeft dit apparaat dus massages door middel van elektrostimulatie. Hieronder een kort overzicht van de voordelen:

  • Verlicht de pijn en kramp in je voeten en benen
  • Vermindert gezwollen voeten en enkels
  • Vermindert de symptomen die geassocieerd worden met spataderen
  • Verhoogt actief de bloedcirculatie

  Geleverd met elektroden pads: masseer ook andere delen van je lichaam.
  Wat dit bloedsomloop apparaat uniek maakt is dat het geleverd wordt met pads. Het betekent dat je ook andere lichaamsdelen kan masseren. De elektroden plaats je simpelweg op de spieren die je wil masseren en vervolgens stel je de intensiteit in. Met deze pads kan je dus ook je rug, nek, benen en eigenlijk elk lichaamsdeel masseren. De revitive medic plus is dus veel meer dan alleen voetmassage apparaat.

  Geniet overal van een voetmassage + afstandsbediening
  Het apparaat wordt geleverd met oplaadbare batterijen. Het is dus een draadloos voetmassage apparaat en je kan het dus overal gebruiken. Geen gedoe met de snoeren dus. Daarnaast wordt het geleverd met een afstandsbediening waardoor je gemakkelijk de instellingen kan aanpassen.

  100 intensiteit standen
  Om je spieren op een effectieve manier te stimuleren biedt de Revitive medic plus 100 verschillende intensiteitsniveaus. Om de spieren zo goed mogelijk te stimuleren is het belangrijk om het juiste intensiteitsniveau te vinden. Wanneer je voelt dat de spieren in je kuit gaan samentrekken dan betekent het dat het intensiteitsniveau goed is.

  6. Beurer FM90 

  Het meest complete voetmassage elektro stimulatie apparaat tegen een zeer scherpe prijs

  Beurer FM90 voetmassage

  Door het gesloten ontwerp worden uw gehele voeten gemasseerd en dus niet alleen de onderkant.

  Infrarood warmtefunctie.

  In tegenstelling tot andere modellen is de Beurer echt stil.

  Het is voorzien van drie intensiteit standen.

  Door de afneembare hoes kan je het gemakkelijk wassen

  Het kan even duren voordat je de warmte van het toestel voelt, vooral als je in een koude kamer zit.

  De Beurer FM 90 is een gesloten warmte infrarood voetmassage apparaat. Dankzij het gesloten ontwerp wordt de massage over over uw gehele voeten uitgevoerd. Het betekend dus dat het apparaat ook de bovenkant en zijkant van uw voeten masseert. Op dit vlak onderscheid dit voetmassage apparaat zich sterk omdat de meeste apparaten alleen de voetzolen masseren. Deze modellen hebben namelijk een open ontwerp. Dankzij het gesloten ontwerp is de massage niet alleen effectief maar voelt deze ook nog comfortabeler aan.

  Shiatsu massage en de intensiteit instellen
  De Beurer FM 90 geeft shiatsu massages die ervoor zorgen dat ook de diepere spieren in het weefsel worden bereikt en gemasseerd. Een shiatsu behandeling kan wat ruw aanvoelen vandaar dat het apparaat is voorzien van drie verschillende intensiteit standen. Hierdoor kunt u een gemakkelijk de juiste intensiteit instellen afhankelijk van uw stemming en behoeften.

  Gemakkelijk schoonmaken
  Een ander voordeel is dat het weinig onderhoud nodig heeft. De hoes van het apparaat kan worden verwijderd en worden gewassen.

  Conclusie: welk voetmassage apparaat kopen?

  Wanneer je opzoek bent naar het beste voetmassage apparaat met de beste prijs kwaliteitsverhouding dan raden wij het voetmassage apparaat van "Blije Voeten" aan. De massage voelt het meest comfortabel aan en je krijgt het meete waar voor je geld. Het voetmassage apparaat wordt bij bol.com aangeboden voor een prijs van €130,-. Van alle apparaten in deze prijsklasse beschikt dit model veruit over de beste mogelijkheden:

  • Het is een heel veelzijdig apparaat omdat je met dit apparaat niet alleen je voeten masseert. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om je rug, kuiten, schouders en buik te masseren. Op dit vlak onderscheid het voetmassage apparaat van "Blije voeten" zich duidelijk van andere apparaten.
  • De meeste voetmassage toestellen beschikken over 2 intensiteit standen. Het voetmassage apparaat van Blije Voeten is voorzien van 10 intensiteit massage standen. Daarnaast kan je ook de intensiteit van de infrarood warmte instellen. Hierbij je de keuze uit 8 standen. Bij geen enkel voetmassage apparaat kan je de intensiteit van de infrarood warmte instellen. Voor meer informatie over infrarood massage apparaten bekijk deze pagina.

  Op deze punten onderscheid het apparaat zich duidelijk van de andere voetmassage apparaten. De conclusie is dat het voetmassage apparaat van "Blij Voeten" het meest veelzijdige en beste voetmassage apparaat is.

  Hoe vind ik het beste voetmassage apparaat?

  Waar moet je op letten bij het kopen van een voetmassage apparaat?

  Het vinden van het beste voetmassage apparaat is lastiger dan je denkt. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende soorten modellen die qua prijs en functionaliteiten sterk van elkaar verschillen. In dit deel van deze koopgids gaan we dieper in op alle functionaliteiten waarover een voetmassage apparaat kan bezitten. Vervolgens gaan we in op hoe deze functionaliteiten de complete massage ervaring beïnvloeden. We geven ook advies over welke functionaliteiten belangrijk zijn wanneer je specifieke gezondheidsklachten met een voetmassage apparaat wil behandelen. Wij wensen je veel plezier met het lezen van het tweede deel van deze uitgebreide koopgids.

  Wanneer je van plan bent om een voetmassage apparaat te kopen is het belangrijk om eerst een goed beeld te hebben van de verschillende functionaliteiten. Wanneer je een goed beeld hebt hiervan kan je beter bepalen welke functionaliteiten belangrijk voor jou zijn. Deze functionaliteiten moet je goed in overweging nemen voordat je een aankoopbeslissing maakt.  Op basis hiervan kan je bepalen wat het beste voetmassage apparaat voor jouw is. Hieronder gaan wij dieper in de op de meest belangrijkste kenmerken.

  1. Ontwerp van het elektrische voet apparaat

  Het ontwerp van het voetmassage apparaat zal jouw massage ervaring sterk beïnvloeden. Het ontwerp bepaald nameijk welke delen van je voet gemasseerd worden.

  Wanneer het elektrische voet apparaat een open ontwerp heeft worden alleen de voetzolen gemasseerd. De voeten plaatst je bij dit model op het apparaat. De voeten wordt echter niet omhult door het apparaat. Bij de open ontwerp modellen worden de zijkanten en de bovenkant niet goed gemasseerd.

  Bij een gesloten voet massage apparaat worden de voeten volledig gemasseerd. De voeten plaats je namelijk in het apparaat waardoor deze volledig gemasseerd worden.

  1.1 De voordelen en nadelen van een open ontwerp voetmassage apparaat

  Hieronder gaan wij in op de voordelen en nadelen van een open ontwerp.

  Voordelen:

  • Compact: de modellen zijn een stuk compacter en dus ook een stuk lichter. Wanneer je opzoek bent naar een draagbaar voetmassage apparaat dan is een open ontwerp een betere keuze.
  • Stil: deze modellen maken een stuk minder geluid en deze kan je dus ideaal gebruiken voor op het werk.
  • Voetreflexmassage: op deze modellen zitten vaak ook acupressuurpunten waardoor deze in staat zijn om een voetreflexmassage te geven.
  • Intensieve massage: ze geven een intensieve massage van de voetzolen. Zoals reeds eerder aangegeven bereiken de meeste open voetmassage apparaten niet je enkels en kuiten. De luxere modellen masseren wel de enkels omdat de behandeling zo intens is dat de gehele voeten en ook de enkels gemasseerd worden.
  • Gemakkelijk schoon te maken: het kost minder tijd om een voet apparaat met een open ontwerp schoon te maken en te onderhouden.

  Nadelen:

  • Beperkt zich tot de voetzolen: de behandeling focust zich met name op de voetzolen. De zijkanten en de bovenkant van de voeten worden niet goed gemasseerd. Bij sommige modellen is dit echter wel het geval omdat de massage sterk genoeg is.

  1.2 Een professioneel voetmassage apparaat heeft vaak een gesloten ontwerp

  Bij een gesloten voetmassage apparaat plaatst je de voeten in het toestel. Vervolgens wordt de gehele voet gemasseerd. Hieronder gaan wij in op de voordelen en nadelen van een gesloten voet apparaat.

  Voordelen:

  • Complete voetmassage: gesloten voet apparaten worden steeds populairder. Deze modellen masseren de voetzolen, de zijkanten en de hielen van je voet. Wanneer je opzoek bent naar een apparaat die een complete voetmassage kan geven dan is een gesloten model een betere keuze.
  • Een veel betere warmte functie: de verwarmde infrarood functie verspreidt de warmte over de gehele voet. De infrarood warmte verspreid zich dus over de zolen, bovenkant en zijkanten van uw voeten.
  • Voetmassage kussen: de meeste gesloten ontwerpen zijn vaak voorzien van een voetmassage kussen. Dankzij het kussen voelt de behandeling nog een stukje relaxter aan.
  • Groter aanbod van massages: door het gesloten ontwerp bieden deze apparaten een groter aanbod aan massages aan zoals een compressie en vibratie massage

  Nadelen:

  • Lastiger schoon te maken: door het gesloten ontwerp is het lastiger om het apparaat van binnen schoon te maken. Omdat je de gehele voet in het apparaat plaatst moet je dit type toestel dus ook vaker schoonmaken. Het kost dus eigenlijk meer tijd om dit apparaat goed te onderhouden.

   

  2. Kan je de intensiteit aanpassen van het apparaat?

  Wil je voorkomen dat de massage te hard aanvoelt? Het is dan belangrijk om een voetmassage apparaat te kopen waarbij je de intensiteit kan aanpassen. Een voet apparaat met een aanpasbare intensiteit is een stuk veelzijdiger en kan je helemaal aan jouw wensen aanpassen. Wij raden je altijd aan om voor een model te kiezen met minimaal twee intensiteit standen.

  3. Grote en het gewicht van het massagetoestel voor de voeten

  Grote en het gewicht van het voetmassage toestel Bij het kopen van een voetmassage apparaat is het eerst belangrijk om te weten wat de maximum voetmaat is. De grootte van het voetmassage apparaat bepaalt namelijk wie het apparaat kan gebruiken en wie niet. De meeste apparaten zijn ontworpen voor de meeste gebruikers, maar dat betekent niet dat de massage ervaring anders kan aanvoelen. Elk apparaat heeft een maximum voetlengte die wordt ondersteund. Sommige modellen zijn geschikt voor mensen met een voetlengte tot maat 49 en andere modellen tot maat 45. Wanneer je een voetmassage apparaat aan iemand cadeau wil geven is het dus heel belangrijk om te weten wat de voetmaat van die persoon is. Vooral wanneer je kiest voor een gesloten ontwerp voetmassage apparaat is het heel belangrijk. Wanneer de voeten niet goed in het apparaat passen voelt het te krap aan en dat heeft natuurlijk een negatieve invloed op de massage ervaring.

  Voor mensen die kleine voeten hebben is het niet een slim idee om te kiezen voor voetmassage apparaat die is ontworpen voor grotere voetmaten. Het effect is namelijk dat de massagekoppen de voeten niet goed kunnen bereiken en masseren.
  Het gewicht heeft een grote invloed op de draagbaarheid. Lichte voetmassage apparaten kan je overal mee naartoe nemen. De toestellen met een open ontwerp zijn kleiner. Wanneer je dus van plan bent om het apparaat mee te nemen naar het werk of op vakantie dan raden wij een open ontwerp voetmassage apparaat aan.

  4. Welke voetmassage technieken kan het apparaat uitvoeren?

  Voetmassage apparaten kunnen sterk verschillen als het gaat om de verschillende soorten voetmassage technieken die het apparaat kan uitvoeren. Het hangt ook sterk af van het type voet apparaat (gesloten of open). Hieronder beschrijven wij de meest bekende technieken:

  4.1 Shiatsu massage

  Veel voetmassage apparaten kunnen ook shiatsu massages uitvoeren. De meeste voetmassage apparaten voeren deze techniek uit door druk uit te oefenen op verschillende delen van jouw voeten. De druk zal jouw spieren prikkelen en ontspannen waardoor ook de bloedcirculatie wordt verbeterd. Deze behandeling voelt vaak eens stuk krachtiger aan dan andere massages. Bij een shiatsu massage worden ook de diepe weefsel spieren gemasseerd en we noemen dit ook wel een percussie massage.

  4.2 Vibratiemassage

  De meeste voetmassage apparaten kunnnen vibratie massages uitvoeren. De vibratie techniek kan zeer effectief zijn om de pijn in uw voeten te behandelen. Ons advies is om tijdens de massage met de voeten extra druk te zetten op de pijnlijke gebieden. Een trilmassage zorgt ervoor dat de bloedcirculatie wordt verbeterd waardoor de voeten en het lichaam zich meer zullen ontspannen. Na een vibratie behandeling merkt je als snel op dat jouw voeten en benen weer hernieuwde energie hebben.

  4.3 Voetreflexmassage / therapie

  Wist je dat de voeten in verbinding staan met alle organen in het lichaam? Aan de onderkant van de voeten bevinden zich duizenden reflexpunten die in verbinding staan met de organen. Wij noemen deze voetreflex drukpunten ook wel zenuwuiteinden. De zenuwen gaan vanuit de voetzolen naar de benen en vervolgens naar de organen. Wanneer het lichaam bijvoorbeeld pijn in de onderrug ondervindt dan gaan deze specifieke zenuwen aan de uiteinden dicht zitten. Chemische stoffen in de zenuwen hopen zich namelijk op. Dankzij voetreflexologie is het mogelijk om deze chemische stoffen af te voeren waardoor de ophoping in de zenuwen afneemt. De pijn in bijvoorbeeld de onderrug neemt af door tijdens een voetreflexmassage de voetreflexpunten te masseren die in connectie staan met de onderrug. De afvalstoffen gaan vervolgens tijdens het plassen uit je lichaam waardoor de balans in het lichaam weer hersteld wordt. Het is dus belangrijk om voor en na een voetreflex massage voldoende water te drinken. Een goede voetverzorging is heel belangrijk want dat maakt je hele lichaam gezonder. Wij raden altijd aan om een voetreflex massage apparaat te kopen die is voorzien van speciale reflexpunten. Tijdens een voetmassage plaat je de voeten op de voetreflexologie zones. Vervolgens zorgt het toestel ervoor dat de voetreflexzones geprikkeld worden. Op deze manier voert een voetmassage apparaat een voetreflextherapie massage uit. Hieronder zie je een reflexologie kaart van de voet.

  Lees ook mijn uitgebreide artikel dat gaat over voetreflexologie.

   

  Heerlijk ontspannen met een massage van de voeten

  4.4 Compressie massage

  Compressie massages worden meestal uitgevoerd door een gesloten voetmassage apparaat. De behandeling richt zich op de hielen, zijkanten en bovenkant van de voeten De compressie massage werkt door middel van luchtkussen die in het apparaat zit. De kussens worden om de paar seconden opgeblazen en afgeblazen. Op deze manier masseren de kussens je gehele voet. De intensiteit kan bij een compressie behandeling vaak ook worden ingesteld. Een compressie behandeling geeft een heerlijk ontspannend gevoel en het zorgt ervoor dat de spieren zich gaan ontspannen. De vermoeide spieren komen weer tot rust en voelen zich na de massage weer als herboren.

  4.5 Elektro stimulatie

  Sommige voetmassage apparaten geven ook behandelingen door het uitvoeren van elektrostimulatie. De voeten plaats je op het apparaat en vervolgens worden er elektronische impulsen gegenereerd die de zenuwen en spieren stimuleren. Bij elektrostimulatie worden de zenuwsignalen nagebootst die onze hersenen generen. Door deze signalen na te bootsen kan je positieve signalen naar de hersenen sturen en negatieve pijnlijke signalen blokkeren. Het effect daarvan is dat het helpt bij diverse gezondheidsproblemen zo ook bij verkrampte benen en voeten. Het heeft daarnaast ook een positief effect op de bloedsomloop. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de pagina beste tens apparaten.

  4.6 Klopmassage

  Zowel open als gesloten massage apparaten Een voetmassage apparaat kan klopmassages geven kunnen een klopmassage uitvoeren. De meeste voetmassage apparaten voeren deze techniek uit met behulp van de koppen die in het toestel zitten. De koppen draaien met de klok mee of tegen de klok in. Vervolgens voert het toestel een klopmassage uit die zich focust op de zolen van de voeten. Bij de duurdere modellen kan je vaak ook de intensiteit van de kneedmassage instellen. Bij de goedkopere uitvoeringen kan dit weer niet maar ook hiervoor is een oplossing. Om de massage krachtiger te maken zet je met jouw voeten meer druk op het apparaat. De klopmassage zal daardoor krachtiger aanvoelen. Wanneer de behandeling juist te zacht aanvoelt en u kunt niet de intensiteit aanpassen dan kan je bijvoorbeeld een handdoek op het voet apparaat leggen. Het effect is dat het minder hard zal aanvoelen.

  4.7 Rolmassage

  De duurdere voetmassage apparaten kunnen vaak ook een rolmassage geven. In het apparaat zitten voetmassage rollers verwerkt en met de voeten beweeg je dus over deze rollers heen. Vaak heb je ook de mogelijkheid om deze rollers door middel van een kliksysteem uit het apparaat te verwerken. Sommige apparaten zijn voorzien van elektrische voetmassage rollers en hierbij hoef je zelf dus eigenlijk helemaal niks doen. Door de roltechniek wordt de bloedsomloop in de voeten en de benen gestimuleerd. Het effect is dat de voeten en benen weer hernieuwde energie krijgen.

  4.8 Verwarmde infrarood warmte massage

  De infrarood warmte is eigenlijk niet een massage maar een handige functionaliteit die je tijdens de massage kan inschakelen. Wij raden altijd aan om een voetmassage apparaat te kopen met infrarood warmte functie. Wanneer je de infrarood functie activeert dan verspreidt het apparaat warmte over de voeten. Het geeft een heerlijk ontspannend en rustgevend gevoel. Een ander voordeel is dat de warmte een stimulerende werking op de bloedsomloop heeft. Wanneer de warmte functie is geactiveerd, zullen uw bloedvaten uitrekken, waardoor er meer bloed naar de voeten en benen stroomt. De verhoogde bloedtoevoer zal meer voedingsstoffen en zuurstof naar de voeten brengen waardoor de spieren sneller zullen herstellen.  Daarnaast worden afvalstoffen door de verbeterde bloedsomloop sneller uit het lichaam verwijderd. 

  4.9 Thaise voetmassage

  Sommige voetmassage apparaten kunnen thaise voetmassages imiteren. Bij een thaise massage maakt de masseuse gebruik van een staaf waarmee druk wordt gezet op de voetreflex drukpunten. Een voetmassage apparaat imiteert de bewegingen van een thaise massage met de massagekoppen. Wanneer je wilt genieten van een thaise voetmassage is het belangrijk dat het apparaat dit massage programma ondersteund.

  4.10 Voetmassage met water? Kies dan voor een voetenbad.

  Wanneer je jouw voeten tijdens een voetmassage wilt onderdompelen in het warme water dan raden wij niet een voetmassage apparaat aan. In dat geval is het beter om een voetenbad te kopen. Een voetenbad vul je met warm water en eventueel met etherische oliën. Vervolgens geniet je van een voetmassage in het warmte water. Voetenbaden kunnen ook diverse massages uitvoeren zoals een vibratie en bubbel massage. Voor meer informatie over voetmassage apparaten met water verwijs ik je ook graag door naar dit artikel.

  5. Afstandsbediening

  Wil je niet achterover buigen om de instellingen van het voetmassage apparaat aan te passen? Wij raden je dan aan om een model te kiezen die wordt geleverd met een afstandsbediening. Met behulp van de afstandsbediening kan je snel en gemakkelijk de instellingen aanpassen.

  6. Anti slip rubbertjes en verstelbare poten

  Het is belangrijk om niet op het apparaat te gaan staan. Wanneer men dit te vaak doet dan beschadigt het apparaat omdat er teveel druk op de massagekoppen komt. Het apparaat moet anders het hele lichaam dragen en daarvoor is het niet gemaakt. Het is beter om te gaan zitten op een stoel of op de bank en vervolgens plaatst je de voeten op het voetmassage apparaat. Wanneer je niet de intensiteit zelf kan instellen kan je met je met de voeten wat druk zetten op het apparaat om zo de intensiteit van de massage te verhogen. Bij de duurdere modellen kan je zelf ook de intensiteit instellen.

  Voet apparaten met een gesloten ontwerp zijn over het algemeen wat zwaarder en daardoor staan ze ook wat stabieler op de grond. De open ontwerp voetmassage apparaten kunnen ook stabiel aan de grond liggen. Het is echter belangrijk om te checken of deze voorzien zijn van een antislip rubbertjes.

  Sommige uitvoeringen hebben verstelbare poten zodat je zelf de hoogte kan aanpassen. Het grote voordeel is dat je daardoor de hoogte van de apparaat kunt aanpassen aan de hoogte van de stoel of bank waarop je zit. Een ander voordeel is dat je het naar voren of naar achter kan verplaatsen waardoor de benen in de juiste positie rusten . Het zijn de kleine details die het grote verschil kunnen maken

  7. Welke delen van de voet en het been worden tegelijkertijd gemasseerd

  Een ander belangrijk aspect bij het vinden van het beste been en voetmassage apparaat is om te achterhalen welke delen van je voeten en benen tegelijkertijd worden gemasseerd.

  Helaas masseren de meeste apparaten alleen de voeten. Hoewel voetmassages heel erg goed voor je voeten zijn zouden de meeste mensen graag een apparaat willen hebben die zowel de voeten als de onderbenen masseert. Wanneer je dit graag wil dan raden wij je aan om een voetmassage apparaat te kopen die werkt door middel van elektrostimulatie. Het is daarbij belangrijk om te kijken of deze worden geleverd met pads. Deze electro pads sluit je vervolgens aan op het apparaat en plaats je op het lichaamsdeel wat je wilt masseren. Op deze manier kan je naast de voeten ook andere lichaamsdelen behandelen zoals bijvoorbeeld de benen.

  De meeste gesloten voetmassage apparaten kunnen naast de voetzolen ook de enkels en kuiten masseren. De gesloten voetmassage apparaten zijn een stuk hoger en groter. Het voordeel is dat naast de voeten ook de enkels gemasseerd worden.

  Zoals eerder reeds aangegeven masseren de voet apparaten met een open ontwerp alleen de voetzolen. Wanneer de gehele voet en ook de kuiten wil masseren dan is het beter om een elektro stimulatie of gesloten voetmassage apparaat te kopen.

  Infrarood voetmassage

  Waarom zijn voetmassages gezond?

  Voetmassages kunnen de mentale en fysieke gezondheid in positieve zin sterk beïnvloeden. Veel medische specialisten bevelen een voetbehandeling massage aan om gezondheidsproblemen te behandelen. In dit deel van deze koopgids gaan wij in op alle mentale en lichamelijke klachten waarbij een voetmassage apparaat kan helpen.

  Verminderen van stress

  Na een voetbehandeling voetmassage zul je merken dat de spieren veel minder strak aanvoelen en meer ontspannen zijn. Veel mensen zitten tegenwoordig voor een groot deel van de tijd in een bureaustoel (kantoorbaan) of ze staan juist de hele dag (schilder). Op de lange termijn kunnen beide scenario's de voeten beschadigen. Wanneer mensen voor een lange tijd zitten wordt de bloedcirculatie langzamer en daardoor bereikt een groot deel van het bloed niet de voeten. Het gevolg is dat de voeten gespannen en koud kunnen aanvoelen. Het tegenovergestelde komt ook vaak voor. Wanneer je teveel loopt dan leidt dit uiteindelijke tot opgezwollen voeten die pijnlijk gaan aanvoelen. Bij gebruik van een voetbehandeling apparaat komen de spieren in de voeten tot rust. De voeten zullen daardoor sneller herstellen na een harde en lange dag werken. Het is daarom zo belangrijk om jouw voeten goed te verzorgen.

  Het helpt bij het bevorderen van de bloedcirculatie

  Een slechte bloedcirculatie in je voeten heeft te maken met veel uiteenlopende factoren zoals de keuzes die mensen maken in het leven. Wanneer mensen bijvoorbeeld 40 uur per week achter een bureau zitten en niet voldoende bewegen heeft dit een negatief effect op de bloedcirculatie. Mensen die veel bewegen kunnen zelfs een slechte bloedcirculatie hebben. Het gebruik van een voetmassage apparaat stimuleert de bloedsomloop van de voeten en maakt de voeten warmer. Wanneer het apparaat de voeten masseert dan warmen de spieren op en het is dus vergelijkbaar met een fysieke activiteit. Doordat de spieren actiever worden stroomt er meer bloed naar de spieren. De verhoogde bloedstroom zorgt ervoor dat er meer zuurstof en voedingsstoffen naar je voetspieren worden vervoert. De effecten van een voetmassage kunnen worden versterkt door gebruik te maken van de verwarmde infrarood functie. Deze functie verwarmt niet alleen jouw voeten. Het zorgt er ook voor dat de bloedvaten wijder worden waardoor er sneller en meer bloed naar de voeten vervoerd kan worden. Het effect hiervan is dat de spieren sneller zullen herstellen. Wanneer je de vermoeide voetspieren sneller wil laten herstellen na een lange dag hard werken dan raden wij aan om een voetbehandeling met infrarood functie te kopen.

  Een voetreflexzonemassage helpt bij bijvoorbeeld bij hoofdpijn en menstruatiepijn.

  De voetzolen zijn bedekt met reflexpunten (zenuwuiteinden) en door deze punten effectief te masseren kan je de pijn in het gehele lichaam verlichten. De reflex uiteinden staan namelijk via de zenuwen in verbinding met alle organen. Deze drukpunten worden in de voetreflexologie gebruikt om de pijn te verlichten en ontspanning te bevorderen. Een voetzool massage apparaat kan door het uitvoeren van een rolmassage of shiatsu massage de reflexpunten in de voetzolen effectief masseren. Wanneer je bijvoorbeeld veel last hebt van hoofdpijn of menstruatiepijn dan kan deze techniek ook helpen. Doordat het apparaat de juiste drukpunten masseert wordt de hoofdpijn sterk verminderd. Een voetreflexzonemassage is dus effectief bij het verhelpen van hoofdpijn.

  Het helpt bij het behandelen van artritis / reuma

  Een voetmassage toestel helpt bij het behandelen van reumaArtritis is een ontsteking aan de gewrichten en het leidt vaak tot vochtophopingen en opgezwollen voeten. Met behulp van een voetmassage apparaat worden de symptomen en de pijn behandeld. Om artritis effectief te behandelen moet het voetmassage apparaat voldoen aan de volgende aspecten:

  • Gesloten voetmassage apparaat: wij raden je aan om voor dit type voetmassage apparaat te kiezen omdat de gehele voet volledig gemasseerd wordt.
  • Infrarood warmtefunctie en shiatsu massage: als u last heeft van deze aandoening dan raden wij aan om een voetmassage apparaat te kiezen met een warmte infrarood functie. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een apparaat die een shiatsu massage kan uitvoeren. Wanneer je de shiatsu massage combineert met de warmte functie kan het zeker helpen bij het behandelen van reuma. Door de spieren te masseren worden deze opgewarmt en losser gemaakt. Wanneer je dagelijks gebruikt maakt van een voet apparaat nemen de zwellingen en vochtophopingen af.

  Het helpt bij tegengaan van de pijn die wordt veroorzaakt door bunions (hallux valgus)

  De pijn die ontstaat door bunions (hallux valgus) komt doordat de grote naar binnen worden getrokken. Het gevolg is dat er een grote knobbel ontstaat en door de druk op de tweede teen kan kan de pijn erg sterk zijn. Voetmassageapparaten kunnen de spieren in de zolen en zijkanten van de voeten laten ontspannen. Daarnaast kunnen deze toestellen druk zetten op de gewrichten. Wij raden aan om een gesloten voetmassage apparaat te gebruiken om voetknobbels effectief te behandelen. Bij dit type apparaat worden naast de voetzolen ook de zijkanten en de bovenkant van de voet gemasseerd. Wat ook van belang is dat het het apparaat een compressie massage kan uitvoeren. Bij deze massage wordt er druk uitgeoefend op alle delen van de voet.

  Voetmassages helpen bij lage rugpijn

  Veel mensen hebben last van pijn in de onderrug. Soms ontstaat lage rugpijn door een verkeerde lichaamshouding. Wanneer je veel pijn hebt in je voeten en benen dan heeft dat ook effect op je lichaamshouding. Het gebruik van een voetmassage apparaat kan de pijn in de voeten en benen verlichten Het leidt tot een betere lichaamshouding waardoor de pijn in de onderrug minder wordt of zelfs verdwijnt.

  De menstruatiepijn wordt verminderd door een voetzoolmassage

  Specifieke drukpunten in de voetzolen kunnen de menstruatiepijn verlichten. Op basis van voetreflex technieken kunt u een voetmassage apparaat gebruiken om de menstruatiepijn te verminderen of te verlichten. Om de menstruatiepijn te verminderen is het belangrijk om voor een model te kiezen die beschikt over acupressuur punten. Deze punten bevinden zich op het oppervlak waarop je de voeten plaatst. Vervolgens prikkelen de acupressuurpunten de zenuwuiteinden die in connectie staan met alle organen.

  Voetmassages kunnen de weeën opwekken

  Gebaseerd op de principes van de reflexologie kunnen voetmassages worden uitgevoerd voor het opwekken van de weeën. Hiervoor heb je een voetmassage apparaat nodig die in staat is om de voetzoolreflex punten en zijkanten van de voeten te masseren. Het apparaat dient ook de enkels en kuiten te masseren. Het doel is dat de voetreflex punten die in connectie staan met de baarmoeder geprikkeld worden. Op deze manier kunnen de weeën worden opgewekt. Natuurlijk moet u dit altijd eerst uitvoerig met uw arts bespreken.

  Het helpt bij het wegnemen van de pijn bij plantaire fasciitis / hielspoor

  Plantaire fasciitis is een veel voorkomende Een voetmassage helpt tegen hielspooraandoening die veel pijn veroorzaakt in het gebied rondom de hiel. De pijn wordt veroorzaakt door een ontsteking in het bindweefsel of door verkalking van het peesblad. Wanneer er een ontsteking of verkalking in het peesblad ontstaat wordt dit ook wel “fascioses plantaris of hielspoor” genoemd. Door de ontsteking en verkalking gaat de kwaliteit van het peesblad er sterk op achteruit. Gelukkig kan je een voet apparaat gebruiken om deze aandoening te behandelen. Het is daarbij belangrijk dat je kiest voor een gesloten voetmassage apparaat. De voetbogen en de zijkanten dienen namelijk gemasseerd te worden en gesloten modellen focussen zich onder andere op deze gebieden.

  Hieronder een overzicht van de symptomen en de klachten die mensen vaak ondervinden:

  • De pijn ontstaat wanneer je gaat lopen of gaat staan.
  • Hevige pijn aan de onderkant van de voet.
  • Wanneer je druk zet op het hielbeen voelt dat pijnlijk aan.
  • Het hielbeen kan in sommige gevallen verdikt zijn.

  Hoe helpt een voetmassage apparaat?  (neem eerst  altijd contact op met een arts) 
  Door dagelijks gebruik te maken van een voetmassage apparaat kan het zeker helpen bij het behandelen en voorkomen van Plantaire fasciitis. Het is een volledige natuurlijk methode om Plantaire fasciitis / hielspoor te behandelen.  Hieronder gaan wij in op hoe een voetmassage apparaat kan helpen bij deze aandoening.

  • Verbeteren van de bloedcirculatie: een voetmassage apparaat zorgt ervoor dat de bloedsomloop sterk toeneemt. Het bloedsomloop systeem in het lichaam is er verantwoordelijk voor dat de bloedcellen worden verspreid over het gehele lichaam. Het probleem is echter dat er minder snel bloed naar de spieren in de benen en voeten wordt vervoerd in vergelijking tot het bovenlichaam. De reden hiervan is dat de onderbenen en de voeten verder van het hart af liggen. Een langzamere bloedsomloop helpt natuurlijk niet echt bij het bestrijden van hielspoor / plantaire fasciitis. Door een voetmassage zal de bloeddoorstroming in het onderlichaam toenemen. Door de verbeterde bloedcirculatie komt het lichaam ook meer in balans omdat afvalstoffen afgevoerd en verwijderd kunnen worden. Om de bloedcirculatie te bevorderen dient het voetmassage apparaat een diepe weefsel massage uit te voeren zoals een shiatsu massage. Bij het uitvoeren van de shiatsu massage wordt er druk gezet op de pees en de spieren die er om heen liggen. Het doel daarvan is om de spieren helemaal te laten ontspannen zodat ook de bloedcirculatie toeneemt. In het begin van de behandeling kan het zeer pijnlijk aanvoelen maar je zult zien dat de pijn na de behandeling sterk is afgenomen.
  • Endorfines aanmaken: de pijn die ontstaat door plantaire fasciitis kan enorm zijn. Om de pijn te verminderen is het ook belangrijk om te ontspannen. Een voet toestel kan hier zeker bij helpen. Door de spieren rondom de voeten te masseren gaat het lichaam zich ontspannen en neemt ook de bloeddoorstroming toe waardoor de pijn afneemt. Tijdens de behandeling gaan de hersenen endorfine hormonen aanmaken en deze zorgen ervoor dat het lichaam zich zowel lichamelijk als mentaal rustiger gaat voelen. Met andere woorden, een voetmassage apparaat kan de homeostase van uw lichaam verbeteren. Homeostase vindt plaats wanneer het hele lichaam als één geheel werkt. Hierdoor wordt een gevoel van ontspanning bevorderd. Op korte termijn verminderd dit bijvoorbeeld negatieve gevoelens zoals angst, frustraties en depressies. Bij het behandelen van plantaire fasciitis is het erg belangrijk om de stress onder controle te houden want het is belangrijk om rustig te blijven onder pijnlijke omstandigheden. Op deze manier helpt een voetmassage apparaat dus ook bij plantaire fasciitis
  Meest gestelde vragen over voetmassage apparaten

  Meest gestelde vragen over voetmassage apparaten

  Wij ontvangen regelmatig vragen over voetmassage apparaten. Wij hebben een lijst opgesteld met de meest gestelde vragen. Vervolgens geven wij hierop een kort antwoord.

  Hoeveel kost een voetmassage apparaat?

  De prijzen van voetmassage apparaten lopen zeer sterk uiteen. Het hangt er sterk vanaf over welke eigenschappen het apparaat beschikt en welke gezondheidsklachten je wilt behandelen. Gemiddeld liggen de prijzen van voetmassage apparaten tussen de 50 en 200 euro. De gesloten apparaten zijn over het algemeen duurder dan varianten met een open ontwerp.

  Kan ik een voetmassage apparaat gebruiken als diabetes patient?

  Diabetespatiënten hebben vaak ook problemen aan de voeten. De pijn ontstaat doordat de zenuwen in de voeten zijn beschadigd. Het gevolg is dat er wonden rondom de voeten ontstaan die lastig te behandelen zijn. Een voetmassage apparaat kan je inzetten om de pijn te verlichten. Het is hierbij belangrijk om een voetmassage apparaat te gebruiken waarbij je de infrarood licht warmte kan instellen. Door de warmte wordt de bloedcirculatie in de onderbenen en voeten gestimuleerd waardoor de pijn afneemt. Wij raden het altijd wel aan om eerst met een arts te overleggen of het goed is om een voetmassage apparaat te gebruiken.

  Kan ik een voetmassage apparaat gebruiken als ik zwanger ben?

  Wanneer je zwanger bent dan raden wij je aan om een massagesalon te bezoeken. Een professionele masseuse kan een zwangerschapsmassage geven. Wij raden het af om gebruik te maken van een voetmassage apparaat. De drukpunten in de voetzolen staan namelijk in connectie met de baarmoeder. Door deze drukpunten verkeerd te prikkelen dan kan dit de baarmoeder op een negatieve manier beïnvloeden. Wij raden daarom altijd aan zwangerschapsmassage te laten uitvoeren door een professional. Een masseuse weet namelijk precies welke plekken ze kunnen masseren en welke niet.

  Wordt een voetmassage tijdens een pedicure behandeling gegeven?

  Bij een goede voetverzorging pedicure behandeling is een voetmassage soms een belangrijk onderdeel. Bij een voeten pedicure behandeling wordt vaak in de volgende gevallen een voetmassage gegeven:

  • Mensen die aan reuma lijden.
  • Vrouwen die zwanger zijn.
  • Mensen die stoornissen hebben aan de zenuwen zoals bij diabetes patiënten.

  Bij welke winkels kan je een voetmassage apparaat kopen?

  Wij hebben een lijst opgesteld met de meest populaire winkels waar je een voetmassage apparaat kan kopen. Hieronder het overzicht.

  • Voetmassage apparaat mediamarkt: het voordeel is natuurlijk dat je één van de winkels kan bezoeken. Vervolgens kan je zien of het voet apparaat echt goed bij je past. Natuurlijk kan je het apparaat ook kopen op de webshop van de Mediamarkt.
  • Voetmasssage apparaat bij de Blokker: deze winkel biedt ook een groot assortiment aan voetmassage apparaten aan. Wanneer je het voetmassage apparaat bij de blokker online besteld krijg je het vaak al de volgende dag in huis. Wanneer je een voet behandeling apparaat in de winkel wilt kopen dan is het altijd even slim even te checken of de Blokker het product in de winkel op voorraad heeft.
  • bol.com: de meest bekende webshop van Nederland biedt het grootste assortiment aan voetmassage apparaten. Daarnaast worden de meeste producten binnen 24 uur bij u thuis bezorgd.
  • Coolblue: net als bol.com biedt Coolblue ook een groot aanbod aan massage apparaten aan. Het is 1 van de meest bekende webshops van Nederland.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Scroll naar top