Heerlijk genieten van een voetenbad

Het beste voetenbad kopen voor een heerlijke voetmassage 

In deze uitgebreide adviesgids willen wij jouw zo goed mogelijk adviseren over welk voetenbad het beste bij jouw past. Na veel onderzoek werk hebben wij een selectie gemaakt van de zes beste voetenbaden van dit moment 

Kent u dat gevoel dat je altijd druk bent met het werk, uw kinderen en andere activiteiten. Na een lange drukke dag is het belangrijk om in de avond rust te nemen en te ontspannen. Een massage toestel zoals een voetenbad kan enorm helpen om uw lichaam zowel mentaal als lichamelijk tot rust te laten komen. Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je aan het overwegen bent om een voetenbad te kopen.

In deze koopgids geven wij veel handige informatie waarop je moet letten bij het vinden van het beste voetbad dat perfect aansluit op jouw behoeften. Wij hebben de beste voetenbaden voor jouw geselecteerd en uitgebreid getest. Wij wensen je heel veel plezier met het lezen van deze informatieve koopgids.

Inhoudsopgave van deze koopgids
  Add a header to begin generating the table of contents

  De beste geteste voetenbaden per categorie 

  Ecomed 23100

  Beurer FB50

  Algemene beoordeling

  Het beste:
  Voordelige voetenbad

  De beste:
  Prijs kwaliteit verhouding

  Prijs?

  €26

  €51

  Massage vormen?

  Bubbel, vibratie, rol massage 

  Bubbel, vibratie, rol,  voetreflex massage

  Hoe lang blijft het water warm?

  10 tot 15 minuten 

  60 watt thermostaat

  60 minuten

  390 watt thermostaat

  Moet je het water zelf opwarmen?

  Ja

  Nee

  Kan je de water temperatuur instellen?

  Nee

  Ja
  20 -  48 graden 

  Beschikt het over een schermpje?

  Nee

  Ja

  Hoeveel liter water kan er in het voetenbad?

  4 liter

  6 liter

  Opvouwbaar? (ideaal voor op vakantie)

  Nee

  Nee maar het Innovagoods voetenbad is opvouwbaar

  Het beste geteste voetenbad 

  Beurer FB50 (best prijs kwaliteit verhouding)

  Beste prijs kwaliteit massagekussen 

  Massage vormen:

  Bubbel, vibratie, rol,  voetreflex massage

  Hoe lang blijft het water warm?
  60 minuten | 390 watt thermostaat

  Moet je het water zelf opwarmen?

  Nee de Medisana FS885 warmt het koude water op.

  Kan je de water temperatuur instellen?

  Tussen de 20 en 48 graden

  Beschikt het over een schermpje?

  Ja 

  Hoeveel liter water kan er in het voetenbad?

  6 liter water 

  Hoe lang wil je genieten van een voetenbad? Kijk goed naar de sterkte van de thermostaat.
  Het is een hele belangrijke vraag die je aan jezelf moet stellen want dit bepaald namelijk welke type voetenbad je het beste kan kopen. Wanneer je langer wilt genieten van een voetenbad masssage dan is het natuurlijk belangrijk dat het water warm blijft. De thermostaat zorgt ervoor dat het water warm blijft. Wanneer je langer dan 20 minuten van een warm voetenbad wilt genieten dan is het belangrijk om een voetenbad te kopen die is voorzien van een thermostaat van minimaal 300 watt. Deze theromstaten zijn in staat om het water warm te houden voor ongeveer een uur. Daarnaast kunnen thermostaten boven de 300 watt ook zelf het water opwarmen. Wanneer je graag een kortere voetenbad massage van ongeveer 15 minuten wil dan volstaat ook een thermostaat van bijvoorbeeld 100 watt.

  Ben je opzoek naar een voetenbad die je overal mee naar toe kan nemen? 
  Wanneer je van plan bent om het voetbad bijvoorbeeld mee te nemen op reis dan is het verstandig om te kiezen voor een opvouwbaar voetenbad. Deze modellen nemen natuurlijk een stuk minder ruimte in beslag.

  Wil je zelf de temperatuur kunnen instellen van het water?
  Wanneer je zelf de temperatuur van het water wilt kunnen instellen dan is het verstandig om een duurdere uitvoering te kopen. Deze modellen zijn vaak voorzien van een schermpje waarop je de temperatuur kan aflezen. Naast het schermpje bevinden zich knopjes waarop je de temperatuur kan aanpassen.

  De massage mogelijkheden?
  Het is ook belangrijk om te kijken welke type massages de voet spa kan uitvoeren. Hieronder een overzicht van de verschillende soorten massages die een voetenbad kan uitvoeren:

  • Viberatie en bubbel massage: wanneer je volledig tot rust wilt komen dan raden wij aan om even goed te controleren of het apparaat een viberatie en bubbel massage kan uitvoeren. De trillingen in combinatie met de bubbels zorgen voor een heel ontspannen gevoel.
  • Voetreflex massage: op de voetzolen bevinden zich honderden reflexpunten. Deze punten staan via de zenuwbanen in connectie met de organen. Door deze reflexpunten te prikkelen kan je ook andere gezondheidsklachten behandelen zoals bijvoorbeeld hoofdpijn en het verbeteren van de spijsvertering. Voor meer informatie bekijk ook dit artikel dat we geschreven hebben over voetreflexmassages
  • Rolmassage: in de meeste voetenbaden bevinden zich massagerollers. Door met je voeten over de rollers te bewegen worden je voeten gemasseerd en wordt daarnaast ook de bloedcirulatie in je voeten en benen gestimuleerd. Het zorgt ervoor dat de bloedvatten zich gaan openen waardoor voedingstoffen de spieren in het onderlichaam weer kunnen bereiken. Door de toegenomen bloedcirculatie krijgen de voeten en benen weer hernieuwde energie. Wanneer je optimaal wilt genieten dan raden wij je aan om een voetenbad te kopen die beschikt over gemotoriseerde massagrollers beschikt. Het voordeel is dat je zelf niet over de rollers hoeft te bewegen.

  Wat is de diepte van het voetenbad? Hoeveel liter water kan erin?
  Het is een hele belangrijke vraag die je aan jezelf moet stellen. De hoeveelheid water die er in de voetspa kan bepaald namelijk hoe comfortabel het aanvoelt. Wanneer het warme water helemaal tot je kuiten komt dan voelt dit een stuk relaxder aan. Wanneer je heerlijk tot rust wilt komen dan raden wij altijd aan om een voetenbad te kopen waarbij het water tot aan de kuiten komt. Het is dus een goed idee om een voetenbad te kopen waarin minimaal 6 liter water in kan. 

  Voetmaat 
  Het is belangrijk om even te controleren wat de maximale voetmaat van het voetenbad is. Het zal jammer zijn als je een voetenbad koopt qua voetmaat te klein is. 

  • Het helpt bij het verminderen van stress omdat je volledig tot rust komt.
  • De voeten worden op een natuurlijke manier volledig gereinigd.
  • Het helpt bij een sneller herstel van blessures.
  • Het zorgt voor een betere bloedsomloop in je lichaam.
  • Het brengt het lichaam en geest in balans.
  • Het helpt bij het verwijderen van afvalstoffen uit de nieren en lever
  • Het lichaam gaat zich ontspannen waardoor je gemakkelijker kan slapen.
  • Het helpt bij het verwijderen van eelt. 

  De 7 beste voetenbaden van 2020 speciaal voor jouw geselecteerd

  Wij hebben speciaal voor jouw een selectie gemaakt van de beste voetenbaden van dit moment. In deze lijst hebben wij zowel luxere en goedkopere voetenbaden opgenomen. Voor elk voetenbad gaan wij in op de meest belangrijke functionaliteiten. Daarnaast geven wij aan voor welke doelgroep het apparaat het beste gebruikt. We geven bijvoorbeeld aan of de foot spa bijvoorbeeld helpt bij artritis. Aan het einde van de review gaan wij in op de meest belangrijke voordelen en nadelen van het product. Op basis hiervan kan je een beter bepalen of het past bij jouw wensen.

  1. Beurer FB50 is een luxe voetenbad met massage

  Dankzij de sterke thermostaat van 480 watt kan je heel lang genieten van een warmte voetbad massage.

  beurer-fb50-footspa
  Beurer-fb50-schermpje

  Een display waarmee je de temperatuur kan aflezen en instellen.

  400 watt thermostaat: het water hoef je zelf niet op te warmen en het blijft lekker lang warm (minimaal 60 min)

  Drie verschillende massages: voetreflex, vibratie en  bubbelmassage

  Het apparaat is te gebruiken tot voetmaat 46.

  Het is voorzien van een spatscherm (water komt niet op de grond)

  Helaas is het apparaat niet inklapbaar

  Sterke thermostaat en tot voetmaat 46
  Bent je opzoek naar een luxe voetenbad met massage en veel andere handige eigenschappen? De beurer fb50 voetenbad is dan een hele goede keuze. Dankzij de sterke thermostaat van 400 watt hoef je het water niet zelf op te warmen. Het koude water giet je in het apparaat en vervolgens is het water binnen enkele minuten volledig opgewarmd. Het water blijft daarnaast voor ongeveer 60 minuten op dezelfde temperatuur. Het apparaat is ook speciaal gemaakt voor mensen met grotere voeten want het kan gebruikt worden tot voetmaat 46.

  Temperatuur in te stellen tussen de 35 en 48 graden
  Het apparaat is voorzien van een schermpje waarop je de temperatuur kan aflezen. Naast het display zitten twee knopjes waarmee je eenvoudig de temperatuur kan instellen tussen de 35 en 48 graden.

  Verschillende soorten massages
  De Beurer FB50 heeft drie verschillende soorten massage programma’s namelijk de bubbel, vibratie en voetreflex massage. Tijdens de massage kan je ook de infrarood warmte inschakelen en dit heeft een positief effect op het stimuleren van de bloedsomloop. Dankzij de infrarood warmte gaan de bloedvaten zich openen en krijgen uw vermoeide voeten en benen weer energie.

  2. Medisana voetenbad FS 885 review

  Het voetenbad met de beste prijs kwaliteitsverhouding.

  Medisana FS 885
  Temperatuur instellen van het water

  Dankzij de sterke thermostaat van 380 watt blijft het water op temperatuur en kan je genieten van langere voetbad massages.

  Stel gemakkelijk zelf de temperatuur in.

  De Medisana FS 885 heeft de beste prijs kwaliteitsverhouding. Het voetbad is te koop bij bol.com voor een prijs van 45 euro.

  Je hoeft het water niet zelf op te warmen.

  Er kunnen drie verschillende massages tegelijkertijd gegeven worden (vibratie, voetreflex en bubbelmassage).

  Helaas kan je het voetenbad niet inklappen.

  Hoe onderscheid de Medisana FS885 zich van andere voetenbaden?

  Wanneer we kijken naar de prijs kwaliteit verhouding van alle verschillende voetenbaden dan is de Medisana FS 885 de beste keuze. De prijzen van voetenbaden liggen tussen de 30 en 120 euro. De Medisana FS 885 wordt bij bol.com aangeboden voor een prijs van 51 euro. Qua prijs behoort dit de FS 885 dus eigenlijk tot de budget voetenbaden. Wanneer we echter kijken naar de functionaliteiten dan kunnen we concluderen dat de Medisana FS 885 een luxe voetenbad is en een zeer goede prijs kwaliteitsverhouding heeft. Uit de volgende eigenschappen blijkt dat:

  • Gemakkelijk de temperatuur instellen en aflezen: het apparaat beschikt over een led schermpje waarop je de temperatuur kan zien. Daarnaast kan je de temperatuur zelf gemakkelijk regelen door de temperatuurknop in te drukken. De temperatuur kan je instellen van 20 tot 48 graden. Op dit vlak onderscheid de Medisana comfort FS885 zich zelfs van de high end voetenbaden. Bij de meeste luxere voet spa apparaten kan je de temperatuur tussen de 35 en 48 graden instellen.
  • Het water blijft heerlijk lang warm: het apparaat beschikt over een 380 watt thermostaat waardoor je kan genieten van heerlijke lange voetbad massages van maximaal 60 minuten. De meeste modellen worden geleverd met een thermostaat tussen de 60 en 120 watt.
  • Gemakkijk de tijdsduur instellen: onder het led schermpje vind je de “alarmknop” waarmee je de tijdsduur van de voetenbad massage kan instellen. De volgende tijdsduur opties zijn beschikbaar: 20/30/40/50/60 minuten.
  • Dubbelwandige wand: de warmte wordt goed vastgehouden doordat het toestel een dubbelwandig omhulsel heeft. Daarnaast zorgt de sterke thermostaat ervoor dat de temperatuur stabiel blijft.
  • Massagerollers: de massagerollers bevinden zich niet alleen aan de onderkant maar ook aan de zijkanten van het apparaat. De zijkanten van uw voeten worden daardoor ook gemasseerd. Heeft u geen behoefte aan een rolmassage? Geen probleem. De massagerollers kan je namelijk gemakkelijk uit het apparaat verwijderen.

  Massage vormen:
  Zoals bij de meeste voet spa apparaten kan je genieten van drie massages op hetzelfde moment. De Medisana FS 885 kan namelijk een vibratie, voetreflex en bubbelmassage geven op hetzelfde moment. Daarnaast kan je natuurlijk ook een individueel massage programma instellen.

  Voor wie is dit product geschikt:
  De Medisana FS 885 heeft veruit de beste prijs kwaliteit verhouding van alle voetenbaden die wij hebben getest. Het is het beste voetenbad van dit moment. Wij raden de Medisana FS 885 voor iedereen aan die een foot spa wil gaan kopen.

  3. Innovagoods opvouwbaar en warm voetenbad | 450 watt

  Het beste compacte en opvouwbare voetenbad voor op vakantie  

  De innovagoods is een opvouwbaar voetenbad

  Het voetenbad is zeer draagbaar omdat je het kan opvouwen.

  Het beschikt over een 480 thermostaat waardoor je het water niet zelf hoeft op te warmen en het water blijft daardoor voor minimaal een uur warm.

  Er kan 6 liter in het toestel waardoor het water tot aan de hielen komt.

  Helaas beschikt het niet over een led schermpje.

  De temperatuur kan je niet onder de 40 graden instellen.

  Op welke punten onderscheid de Innovagoods zich van andere voetenbaden?

  Wil je tijdens jouw vakantie genieten van een langere voetenbad massage van bijvoorbeeld 60 minuten? Wanneer je dit graag wilt dan is de foot spa van Innovagoods veruit de beste keuze vanwege de volgende redenen:

  • Opvouwbaar: het apparaat is opvouwbaar waardoor het zeer compact is en het dus gemakkelijk in de reiskoffer past. Daarnaast kan je het apparaat natuurlijk ook gemakkelijker thuis opbergen. Door het voetenbad in te klappen past deze bijvoorbeeld gemakkelijk onder de bank of de stoel. Wat wij ook erg handig vinden is dat het beschikt over een handvat. Al dit soorten handige eigenschappen bevorderen natuurlijk de draagbaarheid van de Innovagoods voetspa.
  • Het water blijft lang warm: het apparaat wordt bij bol.com aangeboden voor 55 euro en dit apparaat ligt dus qua prijs in de middenklasse. Het is echter voorzien van een zeer sterke thermostaat van 480 watt die je normaal gesproken alleen maar in de meeste luxe modellen vindt. Dankzij de sterke thermostaat hoef je het water niet zelf op te warmen en daarnaast blijft het warme water op dezelfde temperatuur voor ongeveer een uur.
  • Het water komt aan de hielen: er kan maar liefst 6 liter water in de footspa. Naast je voeten worden ook de hielen ondergedompeld in het warme water.

  Voor wie dit voetenbad uitermate geschikt:
  Voor mensen die willen genieten van een lange voetenbad massage. Daarnaast zijn deze mensen op zoek naar een opvouwbare voetspa zodat je deze makkelijk kan vervoeren en opbergen.

  4. Ecomed 23100 is een goedkoop voetenbad

  Voor als u opzoek bent naar het voordeligste voetenbad dan is dit de beste keuze

  Ecomed23100 bubbelmassage
  Een goedkoop voetenbad

  De Ecomed 23100 wordt aangeboden voor een prijs 27,- euro

  Het geeft heerlijke bubbel, vibratie en voetreflex massages. De meeste voetenbaden in dit prijssegment geven alleen een bubbelmassage.

  Het wordt geleverd met een afstandsbediening.

  Gemakkelijk te bedienen dankzij de voetknop.

  De Ecomed 23100 is het beste voetenbad in het budget segment.

  Het voetenbad houdt het warme water warm voor maximaal 15 minuten. Wanneer je langer wilt genieten dan raden wij de Medisana FS885 aan.

  Je kan niet de temperatuur aflezen. 

  Bent je opzoek naar een voordelig voetenbad met een goede prijs kwaliteitsverhouding? De Ecomed 23100 kan dan een hele goede keuze zijn. Deze voetspa wordt bij bol.com aangeboden tegen een zeer scherpe prijs van 27 euro. Bedenk je eens dat je nu altijd heerlijk bij jouw thuis kunt genieten van een ontspannende voetbad massage.

  De Ecomed 23100 geeft drie verschillende soorten massages namelijk:

  • Vibratie massage: deze massage zorgt ervoor dat jouw verstijfde spieren weer losser gaan zitten.
  • Bubbelmassage: aan de onderkant produceert het apparaat bubbels. Het warme water in combinatie met de bubbels geeft een heerlijk ontspannend en prikkelend gevoel.
  • Voetreflexmassage: onderaan het bubbelbad bevinden zich twee massagerollers. Door met je voeten over de massagerollers te bewegen worden de reflexpunten van je voeten gemasseerd. Een voordeel is dat je de massagerollers door middel van een kliksysteem uit het toestel kan halen. Het water komt daardoor hoger tot boven je voeten.

  Tot voetmaat46
  De Ecomed 23100 heeft een universele maat en mensen tot voetmaat 46 kunnen dit apparaat gebruiken. Wanneer u opzoek bent naar een voetbad met een grotere voetmaat dan raden wij de Beurer FB 30. Mensen tot voetmaat 49 kunnen de Beurer FB 30 gebruiken.

  Hoe werkt het apparaat?
  Op de Ecomed 23100 vind je 1 knop en door hierop te klikken kan je gemakkelijk de instellingen aanpassen. De knop is groot genoeg zodat je ook tijdens de voetbad massage de instellingen met je teen kan instellen. Het voordeel is dat u niet achterover hoeft te buigen. Door 1 keer kort met de tenen op de knop te drukken voert het apparaat een bubbel + warmte massage uit. Wanneer je twee keer achter elkaar op de knop drukt dan start het apparaat met het uitvoeren van een bubbel, vibratie en warmte massage. Door de knop voor 5 seconden lang in te drukken wordt het apparaat uitgeschakeld.

  Voor wie is dit apparaat geschikt:
  Wij raden de Ecomed 23100 aan mensen aan die niet veel geld willen uitgeven aan een foot spa. Daarnaast vind zij het niet erg dat je het kan gebruiken voor maximaal 15 minuten. Het is een goedkoop voetenbad in het lagere prijssegment en deze beschikken simpelweg over zwakkere thermostaten (onder de 100 watt). Wanneer je langer wil genieten van een voetbad massage dan raden wij de Medisana FS 885 aan want deze heeft namelijk een thermostaat van 350 watt.

  5.Voetbubbelbad Medisana FS 883

  Het voetenbad wordt geleverd met 3 pedicure opzetstukjes

  Goedkope voetspa

  Het wordt geleverd met drie pedicure opzetstukjes

  Het apparaat beschikt over een spatschild waardoor het water niet op de grond terechtkomt.

  Drie verschillende massages zoals een vibratie, voetreflex en bubbelmassage.

  Het voetenbad is te koop bij Coolblue en wordt aangeboden voor 39 euro.

  Je kan helaas niet de temperatuur aflezen 

  Wil je graag genieten van een heerlijke voetenbad massage maar je wilt niet al te veel geld eraan uitgeven? Het voetbubbelbad van Medisana is dan een goede keuze. De Medisana FS883 is te koop bij Coolblue en bol.com en wordt aangeboden voor een prijs van 39,-. De Medisana FS 883 kan drie verschillende soorten massages geven namelijk een vibratie, bubbel en rolmassage. Om optimaal te ontspannen kunnen deze massages tegelijkertijd gegeven worden. Wanneer je geen behoefte hebt aan rolmassage dan kan je de massagerollers eenvoudig uit het voetenbad halen. De voet teil is vrij diep zodat het het warme water tot boven je voeten komt.

  Infrarood voetenbad en 80 watt thermostaat
  De Medisana FS 883 is een infrarood voetenbad omdat er infraroodlampen in het apparaat zijn opgenomen. Wanneer je deze functie inschakelt wordt de bloedcirculatie in de voeten en benen gestimuleerd en het zorgt ervoor dat de spieren nieuwe energie krijgen. De Het infrarood voetenbad is voorzien van 80 watt thermostaat die het water warm kan houden voor ongeveer 15 minuten. Voor de meeste mensen is dit voldoende maar wanneer je langer wilt genieten dan raden wij een duurder voetenbad aan. De Beurer FB 50 of de Medisana FS 885 zijn dan betere alternatieven. De apparaten zijn namelijk voorzien van een thermostaat van boven de 350 watt.

  Pedicure opzetstukjes
  De Medisana FS 883 wordt geleverd met 3 pedicure opzetstukjes zoals een eeltverwijderaar en borstel. Wat wij handig vinden is dat het apparaat is voorzien van anti slip rubbertjes waardoor de footspa niet verschuift op een gladde vloer.

  6. Rio FTBH5 infrarood voetenbad

  Mensen tot voetmaat 48 kunnen gebruik maken van dit voetenbad en het beschikt over gemotoriseerde rollers.  

  Voetenbad met automatische rollers
  Massagerollers van de Rio FTBH5

  Ideaal voor langere voetbad massages (+ 60 minuten) dankzij de sterke thermostaat van 500 watt.

  Te gebruiken tot voetmaat 48

  De RIO FTBH5 beschikt over gemotoriseerde massagerollers en u hoeft zelf dus niet de bewegingen te maken.

  De temperatuur is instelbaar tussen de 35 en 48 graden.

  Het beschikt over een oververhittingsbeveiliging

  Helaas is het voetenbad niet inklapbaar

  Op welke onderscheid deze voetspa zich van andere modellen?
  Heb je grote voeten en ben je opzoek naar een kwalitatief voetenbad? De Rio FTBH5 voldoet aan deze eisen omdat zelfs mensen tot voetmaat 48 gebruik kunnen maken van dit deze foot spa. De Rio FTBH5 is een luxe voetenbad en is voorzien van functionaliteiten waar de goedkopere modellen niet over beschikken:

  • Gemotoriseerde rollers: van alle voetenbaden die wij hebben getest is dit de enige voetspa die beschikt over gemotoriseerde rollers. Het betekend dat je zelf niet de bewegingen over de rollers hoeft te maken. Het zorgt er eigenlijk voor dat bloedsomloop nog meer gestimuleerd wordt en natuurlijk geeft het een heel ontspannen gevoel omdat je zelf niks hoeft te doen.
  • De meest sterke thermostaat van alle voetenbaden: het is voorzien van een 500 watt thermostaat. Voor jouw betekent dit dat je het water niet zelf hoeft op te warmen en dat je kan genieten van een voetenbad massage van een uur of langer. Bij de goedkopere varianten blijft het water warm voor ongeveer 15 minuten. Om de voeten goed te reinigen is 15 minuten vaak niet voldoende.
  • LED display: het is voorzien van een led display waarop je de temperatuur kan zien. Onder de led display bevinden zich twee knopjes waarop je de temperatuur kan instellen. De temperatuur kan je zelf instellen tussen de 35 en 48 graden.
  • Oververhittingsbeveiliging: de Rio FTBH 5 beschikt over een oververhittingsbeveiliging. Wanneer het toestel te warm wordt dan schakelt het apparaat zich automatisch uit. Op deze manier wordt voorkomen dat het apparaat kapot gaat. De Rio FTBH5 wordt standaard automatisch uitgeschakeld na 60 minuten vanwege veiligheidsredenen.

  Massage programma's
  De Rio FBH5 is een infrarood voetenbad en biedt drie verschillende massage programma's aan namelijk de vibratie, voetreflex en bruis massage. Tijdens de massage kan je de infrarood functie eenvoudig inschakelen door op de infrarood knop te drukken. De warmte lichtpuntjes geven een extra ontspannend gevoel en daarnaast bevorderd het de bloedsomloop.

  Voor wie is dit pedicure voetenbad bedoeld?
  Wij raden dit voetbubbelbad aan voor mensen die een grote voetmaat hebben. Daarnaast bevelen wij dit product aan voor mensen die willen genieten van een langere voetenbad massage (langer dan 20 minuten):

  • Mensen die uitgebreid hun voeten willen reinigen en waarbij dus een langere foot spa massage belangrijk is.
  • Voor mensen die artritis hebben is het belangrijk om een warme voetenbad massage te doen van meer dan 20 minuten. Het heeft anders niet voldoende effect op het verhelpen van de pijn.

  Conclusie: welk voetbadje kopen?

  Wanneer je opzoek bent naar een footspa met de beste prijs kwaliteit verhouding dan raden wij de Beurer FB50 aan. Wij hebben alle voetenbaden getest en dit model komt het beste uit de test.  Bij Coolblue hebben ze een tijdelijke voetenbad aanbieding voor de Beurer FB50 en deze wordt nu aangeboden voor 85 euro. Het voetenbad is voorzien van zeer luxe functionaliteiten en daarnaast ligt de prijs ook een stuk lager dan uitvoeringen die over vergelijkbare functionaliteiten beschikken. Het voetenbad van Medisana vinden wij dus de beste keuze.

  Genieten van het heerlijke warme water en een massage

  Koopgids: waar moet je op letten bij het kopen van een voetenbad?

  Het is belangrijk om niet een impulsieve en verkeerde beslissing te nemen wanneer je van plan bent om een voetbadje te kopen. We willen je graag helpen om dit te voorkomen. Wij hebben daarom een overzicht opgesteld van de belangrijke aspecten waarop je moet letten bij het kopen van een foot spa. Wij hebben dit gedaan door antwoorden te geven op de belangrijkste vragen. Hieronder vindt je het overzicht:

  Hoe vaak wil je het apparaat gebruiken?

  Het is belangrijk om jezelf deze vraag te stellen. Het bepaald namelijk wat voor soort type voetbad je het beste kan aankopen. Wanneer je van plan bent om het voetbad bijna elke dag te gebruiken dan raden wij het aan om een duurdere voet spa te kopen. De duurdere voetbaden zijn over het algemeen ook van betere kwaliteit en deze hebben dus ook een langere levensduur. Wanneer je van plan bent om de voet spa 1 keer per week te gebruiken dan kan je ervoor kiezen om een goedkopere variant te kopen. De kwaliteit en de levensduur van het voetbad hangt dus ook sterk af van de prijs.

  Wil ik met de voetspa een lichamelijk of een mentaal probleem oplossen?

  Een voetbad met massage functie kan helpen bij het oplossen van gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om na te gaan welke gezondheidsklachten je wil aanpakken met een voetbad. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van artistische pijn dan is het belangrijk om een voetbad te selecteren waar je zout en olie in kan doen. Zout zorgt ervoor dat uw voeten optimaal worden gereinigd. Wanneer je een model vindt waarin je ook zeewier in kan doen dan is dat nog een betere optie. Een voet spa kan ook helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop. Door de bloedsomloop te bevorderen wordt er sneller bloed toegevoerd naar verschillende delen van je lichaam. Wanneer je opzoek bent naar een voetenbad apparaat om de bloedcirculatie te verbeteren dan is het belangrijk om een apparaat te selecteren met minimaal 3 massagerollers. Een voetenbad massage helpt ook bij het verminderen van de stress in het lichaam. Wanneer je last hebt van stress dan raden wij je aan om een model te selecteren waarbij je de temperatuur van het water kan instellen. Door het warme water geeft het een heel ontspannend gevoel. Het effect is dat er meer endorfines worden aangemaakt en dat zorgt er voor dat het lichaam zich meer gaat ontspannen.

  Wat is de maximale prijs die u wilt uitgeven aan een pedicure voetenbad?

  Het leven wordt een stuk duurder als je niet een budget definieert voor het aankopen van producten. Bij het aankopen van een voetenbad is het dus ook belangrijk om vooraf te weten hoeveel je maximaal wilt uitgeven. Om het budget te definiëren is het belangrijk om te kijken naar je eigen financiële situatie. Op basis hiervan kan je bepalen wat je budget is. Vervolgens is het ook belangrijk om de jezelf vraag te stellen waarvoor je het voetenbad wilt gaan gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om een idee te hebben van welke eigenschappen van het apparaat voor jouw belangrijk zijn. Door deze vragen te beantwoorden kan je het maximale budget bepalen voor het pedicure voetenbad. Vervolgens ga je kijken welke modellen passen binnen jouw budget. Wanneer je een kleiner budget hebt dan is het vaak ook geen probleem want gelukkig zijn deze producten niet zo duur. Bij Coolblue en bol.com kan je bijvoorbeeld al een voetspa kopen vanaf 40 euro. De prijzen van voetenbaden liggen tussen de 20 en 120 euro.

  Hoeveel liter water kan er in een voetbad? (water tot aan de kuiten of niet?)

  Voetbaden kunnen qua diepte sterk verschillen. Voetspa temperatuur instellenDe goedkopere voetbadjes zijn vaak een stuk minder diep waardoor het water niet de enkels bereikt wanneer de massagerollers in het toestel zitten. Bij de iets duurdere en de professionele voetbaden komt het water helemaal tot de enkels terwijl de voetzolen gemasseerd worden dankzij de massagerollers. De meeste luxe voetbaden zijn zelfs zo diep dat het water de kuiten bereikt. De luxere modellen zijn perfect voor mensen die maximaal willen genieten van een voetbad massage. De duurdere varianten zijn vaak ook voorzien van een bubbelmassage en geven daarnaast ook vibratie massages die ook de kuiten masseren.

  Wanneer je er over zit te denken om een foot spa te kopen dan is het dus belangrijk om jezelf de vraag te stellen hoe diep een foot spa moet zijn. Om een goed antwoord op deze vraag te geven is het belangrijk om te weten wat je budget is en voor welk doel je het product wilt gaan gebruiken. Wil je door middel van een voet spa volledig ontspannen en tot rust komen? Wij raden dan in dit geval aan om een voetbubbelbad te selecteren die diep genoeg is om ook je kuiten te masseren. Een diepe voet spa voelt gewoon een stuk aangenamer aan en beschikt vaak over meer ontspannende functies zoals een bubbelmassage. Wanneer je echter bijvoorbeeld alleen je voeten wilt reinigen dan volstaat bijvoorbeeld ook een ondiep voetenbad. Door antwoorden te geven op deze vragen kan je dus beter bepalen of het voor jouw handig is om een diep voetmassage bad te kopen.

  Kies je voor een model met of zonder display?

  De meeste voetbad massage apparaten zijn gebruiksvriendelijk om te gebruiken. Bijna alle voetbad massage apparaten zijn voorzien van een warmte functie waardoor het water wordt opgewarmd. Het is echter zo dat de goedkopere modellen niet voorzien zijn van een schermpje waarop je kan zien wat de temperatuur van het water is. Bij de goedkopere voetenbaden doe je warm water in het bad en je kan zelf niet de temperatuur verder instellen. De duurdere modellen hebben een schermpje waarop je kan zien wat de temperatuur van het water is. Daarnaast kan je ook de temperatuur instellen. Zelf vinden wij dat het handig is wanneer de voetspa is voorzien van een schermpje. Wij raden aan om voor een ontsmettende voetenbad die is voorzien van een schermpje waarbij je ook de temperatuur kan instellen.

  Doordat de goedkopere modellen niet voorzien zijn van eens schermpje komt het vaak voor dat de temperatuur van het water niet optimaal is. Wanneer je warm water erin giet dan zakt de temperatuur namelijk snel af. De thermostaat is niet in staat om het water voor langer dan 10 minuten warm te houden. Het ontsmettende voetenbad werkt daardoor niet optimaal en uw voeten worden niet perfect gereinigd. Wij raden het dus aan om een model te kiezen die is voorzien van een sterkere thermostaat (minimaal 300 watt) en waarbij je op het schermpje zelf de temperatuur kan instellen.

  Het is belangrijk om na te gaan of de temperatuur in celsius wordt weergeven en niet in fahrenheit. Het is natuurlijk niet handig dat je de temperatuur constant moet omrekenen naar celsius. Veel mensen bestellen producten uit China en wij raden dit in het geval van het kopen van een voetbad af. De kans is namelijk groot dat de temperatuur in fahrenheit wordt weergeven en dat is natuurlijk niet handig. Wij raden het aan om een ontsmettend voetenbad aan te schaffen bij een Nederlandse of Belgische webwinkel zoals Coolblue of bol.com. Bij deze modellen wordt de temperatuur altijd in celsius weergegeven.

  Wil je het water zelf opwarmen en hoe lang moet het water warm blijven (thermostaat)

  De meeste mensen kiezen voor een elektrisch massage voetenbad omdat het een heerlijke ontspannende werking heeft. De voeten worden namelijk heerlijk gemasseerd in het warme water. Fabrikanten van voetmassage apparaten implementeren de warmte functie op drie verschillende manieren. Bij de goedkoopste voetenbaden is er zwakkere thermostaat van onder de 80 watt opgenomen in het apparaat. Het betekent eigenlijk dat je het water zelf dient op te warmen. Vervolgens giet je het water in het massage voetenbad. Het verwarmingselement zorgt er vervolgens voor dat dezelfde constante temperatuur behouden blijft gedurende ongeveer 10 tot 15 minuten. Bij de goedkopere voetenbaden kost het dus wat meer tijd om van het apparaat gebruik te maken omdat je het water eerst moet opwarmen. Daarnaast zijn er ook voetenbaden die over een betere thermostaat (200 watt) beschikken. Het voordeel is dat je het water zelf niet hoeft op te maken. Bij deze modellen kan je gewoon koud water in het apparaat gieten en vervolgens wordt het water in 5 minuten opgewarmd. Wanneer je wilt genieten van een constante temperatuur en voor langer dan 20 minuten dan is het verstandig om een voetbubbelbad te kopen met een thermostaat van minimaal 350 watt. Dankzij de sterke thermostaat wordt het water sneller warmer en blijft het voor een langere periode op dezelfde temperatuur. Wanneer je gebruik wilt maken van het voetenbad schenkt je het koude het water erin. Vervolgens selecteer je de temperatuur van het water en wacht je 5 minuten. Dankzij de thermostaat blijft het water constant op dezelfde temperatuur voor meer dan 60 minuten. Vooral bij mensen die minder gevoelige voeten hebben is het aan te raden om een elektrisch voetenbad met een sterkere thermostaat te gebruiken. Voor deze mensen is het namelijk belangrijker dat de voetenbad massage langer duurt anders is de massage niet zo heel erg effectief.

  Draagbaar voetenbad: wil je het bijvoorbeeld meenemen op vakantie?

  Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is of je op zoek bent naar een draagbaar voetenbad of niet? Wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om het voetenbad mee te nemen op vakantie dan is het natuurlijk handig dat je voor een model kiest die je makkelijk kan vervoeren. In deze paragraaf gaan we in op welke aspecten je moet letten bij het kopen van een draagbaar voetenbad.

  • Opvouwbaar: sommige elektrische voetenbaden zijn opvouwbaar. Het grote voordeel is natuurlijk dat je het apparaat gemakkelijk kan opbergen. Daarnaast is het natuurlijk handig voor als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. De opvouwbare voetenbaden zijn echter over het algemeen een stukje duurder.
  • Handvat en kleiner model: wanneer je een opvouwbaar voetenbad te duur vindt dan je nog steeds een draagbaar model vinden. Het is daarbij belangrijk dat het apparaat is voorzien van een handvat. Daarnaast zijn de goedkopere voetenbaden over het algemeen een stuk gemakkelijker om te vervoeren. De reden is deze modellen een stuk minder diep zijn en dus computer zijn. Deze modellen worden ook wel een voet spa genoemd. Het nadeel is dat de voetenbad massage iets minder ontspannend aanvoelt omdat het water niet zo hoog komt.
  • Opblaasbaar voetenbad: je kan ook overwegen om een opblaasbaar voetenbad te kopen. Het is eigenlijk het meest draagbare voetenbad. De grote nadelen van een opblaasbaar voetenbad zijn echter dat deze niet elektrisch zijn. Het betekend dus dat dat deze niet voorzien zijn van bijvoorbeeld een thermostaat waardoor het water niet op temperatuur blijft. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook geen massage programma instellen.

  Zorg dat je een voetspa kiest met spatbescherming

  Het is belangrijk om een voetbad te selecteren die voorzien is van een spat bescherming. Dankzij de spatbescherming komt het water minder snel op de vloer. De goedkopere uitvoeringen zijn minder diep waardoor het water dus sneller op de vloer komt. Het is belangrijk om dus even goed na te kijken of de voetspa wordt geleverd met een spatbescherming. De duurdere uitvoeringen zijn bijna altijd voorzien van een spatbescherming.

  Kies je voor een voetenbad of een voetmasage apparaat

  Een andere belangrijke vraag die je aan jezelf kunt stellen is of je kiest voor een voetenbad of een voetmassage apparaat zonder water. Het grote voordeel van een voetmassage apparaat is dat de massages krachtiger zijn omdat deze shiatsu massages kunnen uitvoeren. De dieper liggende spieren worden daardoor ook beter gemasseerd. Voor meer informatie over de verschillen tussen voetenbaden en voetmassage apparaten verwijs ik je graag door naar deze pagina.

  Kies je voor elektrische of niet elektrische massagerollers?

  De kwaliteit van het voetenbad hangt sterk af van de de massagerollers. De massagerollers vind je aan de onderkant en soms aan de zijkanten. Voetenbaden worden geleverd met elektrische en niet elektrische rollers. De niet elektrische massagerollers vindt je meestal in de goedkopere uitvoeringen. Bij de niet elektrische rollers beweegt je de voeten over de massagerollers heen. De massage wordt intenser wanneer je druk uitoefent. Elektrische massagerollers werken een stuk ontspannender en je bijna hoeft zelf niks te doen. De elektrische rolers worden namelijk door een motor aangedreven waardoor deze gaan ronddraaien. Het enige wat u zelf moet doen is de intensiteit te bepalen door met de voeten harder op de massagerollen te drukken. Wanneer je helemaal tot rust wilt komen dan raden wij het aan om een model te kopen die is voorzien van elektrische massagerollers.

  De meeste voetspa modellen hebben tussen de 2 en 6 massagerollers. Bij de duurdere uitvoering heb je vaak ook de mogelijkheid om de rollers uit het apparaat te klikken. Voor jou is het dus belangrijk om te bepalen hoeveel massagerollers u nodig heeft. Wanneer u behoefte heeft aan een intense massage dan raden wij het aan om een voetenbad te kopen die beschikt over minimaal 4 massagerollers. Voor mensen met gevoelige voeten is het beter om een voetenbad te selecteren waarbij je de rollers kan verwijderen. De hoeveelheid massagerollers hangt dus sterk af van uw specifiek situatie en behoeften.

  Kijk goed welke type massages het apparaat kan uitvoeren:

  Voordat je een voetspa koopt is het belangrijk om goed te letten op welke type massages het apparaat kan uitvoeren. Hieronder gaan wij in op de verschillende soorten massages:

  • Vibratie massage: het is belangrijk dat het apparaat een vibratie massage kan uitvoeren. Het voetenbad genereert trillingen en dit in combinatie met het warmte zorgt ervoor dat het een ontspannen gevoel geeft. Wanneer je volledig wilt ontspannen na een lange drukke dag dan is het altijd belangrijk om te kiezen voor een model met vibratie functie
  • Bubbelmassage: wanneer u volledig wilt ontspannen dan is het belangrijk om een uitvoering te selecteren die een bubbel massage kan geven. De bubbels hebben een zeer ontspannende werking en het voelt heel fijn aan. De ontspannende werking wordt extra versterkt door het geluid van de bubbels. Over het algemeen produceren de goedkopere uitvoeringen veel minder bubbels. Het is dus altijd belangrijk om bij het kopen van het beste voetenbad na te gaan of deze een bubbel massage kan geven.
  • Voetreflex massage: onder de voetzolen van de voeten bevinden zich de voetreflexpunten. Deze reflexpunten staan in verbinding met alle organen. De organen staan via de zenuwbanen in verbinding met de reflexpunten van de voeten. De reflexpunten zijn dus de uiteinden van de zenuwbanen. Door middel van de massagerollers in het voetenbad worden deze punten geprikkeld. De massagerollers beschikken namelijk over puntige uiteinden en deze zorgen ervoor dat de voetreflexpunten worden geprikkeld. De grote vraag is natuurlijk hoe voetreflexologie helpt bij het verminderen van de pijn bij gezondheidsproblemen? Het principe werkt eigenlijk heel simpel. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van pijn in de nek dan ontstaat er een ophoping van chemische stoffen aan de uiteinden van de zenuwbanen. Bij een voetreflex massage worden deze zenuwpunten geprikkeld waardoor de chemische stoffen worden verwijderd. De stoffen worden vervolgens bij het plassen uit het lichaam afgevoerd. Op deze manier helpt een voetreflex massage bij het verminderen van pijn. Daarnaast helpt het om het lichaam weer in balans te brengen.
  Voetenbad met soda

  De verschillende soorten voetenbaden

  Tegenwoordig worden er verschillende soorten voetenbaden aangeboden. Hieronder een overzicht van de meest populaire soorten:

  • Elektrisch voetenbad: de elektrische modellen zijn het duurste maar daarentegen beschikken deze over veel meer eigenschappen zoals een thermostaat, elektrische massagerollers, led display en instelbare temperatuur.
  • Opblaasbaar voetenbadje: deze modellen zijn vooral erg handig wanneer je een voetenbad op vakantie mee wil nemen. De opblaasbare voetenbadjes zijn vaak de goedkoopste modellen. Helaas beschikkken deze niet over massagefuncties.
  • Houten voetenbad: wij raden dit type niet echt aan omdat een voetenbad van hout natuurlijk een stuk zwaarder is als de oplaasbare en elektrische varianten.
  • Detox voetenbad: een detox voetenbad is een professionele footspa om giftige stoffen op een zeer effectieve manier te verwijderen uit het lichaam. Een detox / ionen voetenbad werkt op basis van elektrolyse. Het betekent dat er een chemische reactie ontstaat zodat het lichaam weet dat het de schadelijke stoffen moet verwijderen. Het gevolg is dat honderden zweetkliertjes zich gaan openen waardoor de schadelijke stoffen worden afgevoerd via de zweetkliertjes. Een ionische voetenbad is de enige effectieve methode om het afvalzuur via de poriën af te voeren.

  Wat zijn de grote voordelen van een voetenbad 

  Naast het feit dat voetenbadjes een heerlijke rustgevende werking hebben zijn ze ook uitermate geschikt om gezondheidsproblemen te verhelpen. In dit onderdeel van deze koopgids gaan wij hoe een voetenbad kan helpen bij verschillende gezondheidsklachten.

  Verminderen van stress

  Steeds meer mensen hebben in het dagelijks leven last van stress. Tegenwoordig draait het in het leven leven allemaal om presteren en verwacht de maatschappij dat je het maximale uit jezelf haalt. Deze hoge verwachtingspatronen brengen ook veel stress met zich mee. Doordat mensen zo druk zijn hebben ze weinig tijd voor hun zelf. Wist je dat een voetenbad kan helpen bij het verminderen van stress? De voeten zijn zeer gevoelig. Wanneer je met je vingers over je voeten gaat dan voel je hoe gevoelig je voeten zijn. Herkenbaar toch? Door ons drukke leven bewegen we veel en daarom is het belangrijk om je voeten goed te verzorgen. Met een voetenbad massage komen uw voeten tot rust omdat deze worden gemasseerd. Daarnaast geeft het warme water een heerlijk rustgevend gevoel. Het effect is dat je jezelf meer ontspannen gaat voelen en daardoor gaat het lichaam automatisch endorfine (feel good) hormonen aanmaken. Deze hormonen zorgen ervoor dat je een gevoel van geluk ontstaat en daardoor neemt ook de mentale rust toe. Op deze manier helpen voetenbadjes dus bij het verminderen van stress. Om volledig tot rust te komen raden wij aan om een model te kopen die beschikt over elektrische massagerollers en diep genoeg is zodat het water tot aan de kuiten komt.

  Voetenbad voor het verhelpen van vermoeide voeten door het bevorderen van de bloedsomloop

  Door regelmatig gebruik te maken van een voetenbad wordt jouw bloedcirculatie bevorderd. Een voetenbad geeft dankzij de massagerollers een prikkelende massage en dit heeft een positief effect op de bloedcirculatie van uw lichaam. Door de massage worden de bloedvaten wijder en het effect daarvan is dat het bloed sneller door het lichaam kan stromen. Doordat de bloedvaten wijder zijn wordt er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren vervoert. Het effect is dat de voeten en benen weer hernieuwde energie krijgen. Vooral mensen die een kantoorbaan hebben is een voetenbad massage een goede oplossing omdat zij veel zitten.

  Daarnaast helpt een voetenbad ook bij vermoeide voeten. Veel mensen die zware lichamelijke beroepen doen hebben vaak last van vermoeide voeten omdat de bloeddoorstroming in de benen en voeten sterk afneemt. Gedurende een voetenbad massage krijgen de voeten en benen weer energie en verdwijnt dat vermoeide gevoel. Zoals je kan lezen heeft een voetenbad massage een zeer positief effect op het bevorderen van de bloedsomloop.

  Een voetenbad verminderd de pijn die wordt veroorzaakt door artritis

  Een spa voetenbad massage kan de artritis klachten voor een deel wegnemen. Het vermindert namelijk de spanning in de spieren en de gewrichten. Bij artritis hebben mensen pijn in de gewrichten doordat deze ontstoken zijn. Het is een chronische aandoening en de pijn kan soms hevig zijn. Een voetenbad kan dus helpen bij het verminderen van de pijn die wordt veroorzaakt door artritis. Wanneer je last hebt van artritis dan raden wij aan om een voetenbad twee keer per dag te gebruiken. Het voetenbad kunt u bijvoorbeeld gebruiken in de ochtend en in de avond. Een voet spa is zeer effectief wanneer je het dagelijks gebruikt. Om de pijn op de meest effectieve manier te behandelen is het verstandig om zeewier in het voetenbad te doen. De voeten worden door het zeewier op de meest effectieve manier ontgiftigd en schoongemaakt waardoor de huid steviger wordt.

  Voetenbad massage helpt bij het verminderen van de hoofdpijn

  Uw voetzolen zijn bedekt met zenuwen punten en dit worden ook wel reflexpunten genoemd. De reflexpunten staan door middel van energiestromen (meridiaan) in connectie met verschillende lichaamsdelen en zo ook met de hersenen. Rondom het hoofd zijn er verschillende type meridianen die beginnen of eindigen bij de voeten. De reflexpunten worden geprikkeld door de voeten te masseren. De blokkades in de meridiaan die van de voeten naar het hoofd lopen kunnen hoofdpijn veroorzaken. Door een voetenbad massage wordt de vrije stroom van energie door de meridiaan gestimuleerd en daardoor verdwijnen de blokkades. Het effect is dus dat hoofdpijn afneemt. Wanneer je vaak last hebt van hoofdpijn dan raden wij aan om dagelijks gebruik te maken van een voetenbad.

  Het helpt bij de behandeling van de spijsvertering

  Een voet spa helpt bij het verbeteren van de spijsvertering en daardoor wordt ook de zuurgraad in de balans teruggebracht. Doordat energiestromen van de maag in de verbinding staan met de voetzolen kunt u door het masseren van de reflexpunten in de voeten blokkades opheffen. Het effect is dat de zuurgraad in de maag wordt verminderd waardoor de pijn in de maag afneemt.

  Een voetenbad massage helpt bij een goed nachtrust

  Kent je dat gevoel dat je lastig in slaap kan vallen? Vaak komt het omdat mensen te veel gedachten in hun hoofd. Een voetenbad kan een goede oplossing zijn want het helpt bij het verbeteren van de nachtrust. Het heeft namelijk een zeer ontspannende werking. Het warme water en de massage bewegingen zorgen ervoor dat het lichaam zich gaat ontspannen. Door de ontspannende werking gaan de voeten zich ontspannen en komen ze tot rust. Daarnaast worden ook de zenuwpunten van de voeten gemasseerd. De zenuwpunten staan in verbinding met alle organen van het lichaam en zo ook met de hersenen. Het effect is dat het lichaam zich meer ontspannen gaat voelen zowel mentaal als lichamelijk. Door regelmatig gebruik te maken van een voetenbad massage kan je het drukke leven loslaten. Het effect is dat u zich mentaal rustiger gaat voelen en dit heeft natuurlijk een positief effect op een goede nachtrust.

  Het helpt bij het verwijderen van afvalstoffen uit de nieren en lever

  Het helpt bij het ontgiften van je lichaam. Wij raden het aan om wekelijks gebruik te maken van een voetenbad. Het is namelijk goed om wekelijks de voeten volledig te ontgiften en te reinigen. Tijdens een voetbad massage worden de giftige stoffen verwijderd die afkomstig zijn uit de nieren en lever. Het effect is dat de PH waarde wordt gebalanceerd en daardoor wordt het immuunsysteem versterkt.

  Voetenbad onderhouden

  Hoe dien je een voetenbad te gebruiken en te onderhouden? 

  In dit onderdeel van deze koopgids geven we een aantal belangrijke voetenbad tips over hoe je het apparaat het beste kan gebruiken en onderhouden. Het is daarnaast natuurlijk ook belangrijk dat je het apparaat veilig gebruikt en hier gaan we natuurlijk uitvoerig op in. Hieronder gaan wij in chronologische volgorde in op de stappen van hoe het gebruikt dient te worden. Wij attenderen je erop  dat dit een algemene uitleg is en daarom raden wij het altijd aan om de handleiding van het apparaat goed door te lezen. De voetenbadjes kunnen qua gebruik op sommige punten van elkaar verschillen doordat ze bijvoorbeeld over andere functionaliteiten beschikken. Hieronder vindt je een overzicht van de beste voetbad tips en hoe het gebruikt dient te worden.

  • Vlakke ondergrond: het is belangrijk om de voet spa op een vlakke ondergrond te plaatsen. Wanneer je dit niet doet dan stroomt het water uit het apparaat.
  • Doe dit nooit: sluit het apparaat nooit aan op het moment dat je toestel het met water vult.
  • Maximale grens van het water: bij de meeste voetenbaden wordt de maximale grens van waar het water kan komen duidelijk aangeven. Deze grens wordt vaak aangegeven met een stippellijn. De modellen kunnen echter altijd van elkaar verschillen en daarom is het belangrijk om de handleiding goed door te lezen.
  • Haal nooit de stekker uit het stopcontact tijdens een voetbad massage: wanneer je aan het genieten bent van een voetenbad massage dan is het belangrijk om nooit de stekker uit het stopcontact te halen. Het is belangrijk om eerst de voeten uit de voetenteil te halen en dan kan je de stekker uit het apparaat verwijderen. Wanneer je de stekker uit het stopcontact wilt halen is het belangrijk dat uw handen droog zijn. Maak dus altijd uw handen droog wanneer deze nog een beetje nat zijn.
  • Opzetstukjes: wanneer u een voet spa heeft die beschikt over massage opzetstukjes dan is het belangrijk dat deze goed vast zitten.
  • Goed laten afkoelen: na een massage is het belangrijk om de voet spa goed te laten afkoelen. Sommige componenten zijn nog steeds actief zijn en daardoor kan tijdens het schoonmaken een storing optreden. Nadat de voetteil helemaal is afgekoeld kan je het schoonmaken.
  • Schoonmaken: maak het voetenbad schoon met een zachte en schone doek. Daarnaast is het belangrijk om een mild reinigingsmiddel te gebruiken zodat het optimaal gereinigd wordt. Nadat u het toestel gereinigd hebt veeg je het vervolgens schoon met een droge doek. Het natuurlijk altijd belangrijk om het voetenbad zo schoon mogelijk te houden. Op deze manier kan je altijd genieten van een schoon voetenbad. Wanneer het wordt gebruikt wordt door meerdere mensen is het extra belangrijk om het toestel goed te reinigen. Wanneer het niet goed wordt gereinigd kunnen er bacteriën in het voetenbad blijven. De bacteriën zijn overdraagbaar en daardoor kan een familielid bijvoorbeeld een schimmelinfectie oplopen.

  Wanneer je voor de eerste keer de voetenteil gaat gebruiken dan is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

  • Alles binnen handbereik: het is belangrijk dat je alle benodigde accessoires binnen handbereik hebt. Een voetlotion, vijl, scrub, borstel en een handdoek dien je ieder geval binnen handbereik te hebben.
  • Voeten grondig wassen: je moet de voeten altijd grondig wassen voordat je de voetspa gebruikt. Wanneer je dit niet doet dan is het gebruik van een voetenteil niet zo effectief.
  • Voeten laten weken: na de voetenbad massage is het belangrijk om de voeten te laten weken voor ongeveer 10 tot 15 minuten.
  • Massagerollers: wanneer de voeten goed doorweekt zijn kan je vervolgens gebruik maken van de massagerollers. Wanneer je een niet elektrisch voetenbad hebt moet je jouw voeten zelf over de roller heen bewegen. Bij de elektrische voetenbaden hoef je zelf helemaal niks te doen omdat de rollers automatisch bewegen. Dankzij de massagerollers worden de voeten gemasseerd en wordt de bloedcirculatie bevorderd.
  • Schrob je voeten: vervolgens is het belangrijk om de voeten goed te schrobben met een puimsteen, schrob of een vijl. Wanneer je de voeten hebt geschrobd is het belangrijk om deze daarna te borstelen.
  • Nogmaals wassen: het is belangrijk om je voeten nogmaals goed te wassen totdat het water volledig helder is. Normaal gesproken neemt dit ongeveer 5 minuten in beslag.
  • Insmeren met body lotion: gebruik een handdoek om je voeten helemaal droog te maken. Het is daarna belangrijk om je voeten in te smeren met body lotion. Na het aanbrengen van de lotion kan je ervoor kiezen om je voeten weer opnieuw te laten masseren.

  Welke ingrediënten kan je in een voetenbad gebruiken?

  Een van de grootste voordelen is dat je altijd thuis kan genieten van een voetenbad massage. Om de voeten extra goed te behandelen is het een slim plan om bijvoorbeeld badzout en oliën in het voetbad te gebruiken. Daarnaast gebruiken sommige mensen ook zeewier zodat de voeten nog beter gereinigd worden. Hieronder gaan wij in op alle verschillende soorten voeten ingrediënten en hoe deze kunnen helpen bij een betere voetenbad massage:

  Magnesium vlokken voetenbad:

  Het meest bekende badzout is epsom zout en dit is eigenlijk ook niet verwonderlijk. Epsom zout wordt al vele honderden jaren gebruikt bij het verminderen van allerlei soorten pijnen die optreden bij gezondheidsproblemen. Een voetenbadje is dus heel erg gezond voor het lichaam. Epsom zout is goedkoop en werkt effectief en wij raden het zeker aan om in het voetbad te gebruiken. Wanneer je het zout in het water giet dan transformeert het zout in sulfaat en magnesium. Het sulfaat en het magnesium trekt vervolgens in je huid en vervolgens komen ze in je lichaam terecht. Wij raden dit type zout aan voor mensen die last hebben van artritis pijn, zwellingen, kneuzingen, slapeloosheid en spierpijn. Zoals je kan lezen kan epsom zout in combinatie met een voetenbad massage helpen bij veel verschillende gezondheidsproblemen. Naast epsom zout is er ook een vergelijkbare variant namelijk dode zeezout en dit type zout is een stuk duurder. De reden hiervan is dat dode zeezout zeer complexe samenstellingen heeft. Het bevat namelijk 20 verschillende elementen zoals magnesium, kalium, natrium, calcium en sulfaten. Magnesium sulfaat voetenbad ervaringen en voordelen:

  • Een zechsal magnesium voetenbad zorgt ervoor dat uw huid jong blijft.
  • Een magnesiumzout voetenbad reinigt uw lichaam volledig en het zorgt ervoor dat afvalstoffen snel worden afgevoerd.
  • Een magnesium vlokken voetenbad werkt uitstekend als een ontgiftingsmiddel.
  • Een voetenbad met magnesiumsulfaat helpt bij het genezen van chronische huidaandoeningen.
  • Het verminderd de pijn die optreed bij reuma wanneer je dagelijks gebruik maakt van een magnesium voetenbad met soda.

  Etherische oliën in een zout voetenbad

  Door gebruik te maken van etherische oliën in het voetenbad kunnen de voeten nog effectiever gemasseerd en gereinigd worden. Etherische oliën zijn oliën die afkomstig zijn uit planten zoals bloemen, vruchten en zaden. Etherische oliën kunnen een belangrijke rol spelen bij het herstellen van de huid. Vooral bij mensen die last hebben een droge huid helpen deze oliën enorm. De oliën zorgen er namelijk dat het vochtgehalte in balans blijft. Daarnaast zorgt het ervoor dat het vochtgehalte optimaal is en dus in balans is. De etherische oliën kan je individueel gebruiken maar daarnaast kan je deze ook met elkaar combineren. Hieronder gaan we in op deze meest bekende etherische oliën voor voetenbadjes en hoe deze kunnen helpen bij gezondheidsproblemen:

  • Cederhout Olie: is een zeer effectief desinfecterend en schimmelwerende olie. Wanneer u last hebt van tinea pedis (zwemmerseczeem) is cederhoutolie een goede keuze. Deze olie helpt dus wanneer u last heeft van voetschimmel.
  • Jeneverbes Olie: wanneer u reuma heeft dan raden wij aan om jeneverbes olie te gebruiken in de voet spa. Daarnaast helpt deze olie bij het verminderen van de spierpijn.
  • Cypres olie: werkt als een deodorant en daarnaast heeft deze olie een desinfecterende werking. Wanneer je last hebt van blaren dan kan deze olie helpen. Het helpt ook wanneer je last hebt van stinkende zweetvoeten.
  • Rozemarijnolie: zorgt ervoor dat pijnlijke spieren in de voeten worden gekalmeerd en losser gaan zitten. Daarnaast heeft rozemarijnolie ook een antiseptische werking. Het zorgt ervoor dat het lichaam beschermt wordt tegen voetschimmel. Door wekelijks gebruik te maken van rozemarijnolie in het voetenbad worden voetschimmels voorkomen. De kans op voetschimmel neemt daardoor dus sterk af.
  • Lavendelolie: werkt als een natuurlijk pijnstiller en daardoor helpt het bij bijvoorbeeld het verminderen van de pijn in de spieren en de gewrichten. De lavendelolie werkt ook heel ontspannend en onderzoek heeft dat aangetoond. Een belangrijk stof in de lavendel genaamd linalool heeft een kalmerend effect op het gamma-aminoboterzuur. Deze stof werkt als een menselijk neurotransmitter. Het effect van deze stof is dat het een dempende werking heeft op het zenuwstelsel.
  • Tea tree olie: helpt bij het voorkomen van schimmels en daarnaast heeft het ook een ontgeurende werking. Vooral bij sporters kan thee olie sterk helpen omdat geur van zweetvoeten veel minder is dankzij deze olie. De tea tree olie helpt dus zeker wanneer je last hebt van zweetvoeten.
  • Kamille Olie: helpt bij het voorkomen van ontstekingen en het heeft ook een pijnverlichtende werking. Wij raden kamille olie aan voor mensen die een verbrande huid hebben, huiduitslag hebben of last hebben van een ontsteking.
  • Etherische wintergroenolie: veel mensen zien wintergroen etherische olie als een natuurlijke aspirine. Deze olie heeft een zeer effectieve werking op het wegnemen van de pijn bij zwellingen. Daarnaast heeft wintergroene olie ook een verkoelend effect. Doordat het een verkoelend effect heeft kan je deze olie dus ook goed gebruiken wanneer u last heeft van een verbrande huid.
  • Etherische eucalyptusolie heeft een sterke antibacteriële werking. De olie helpt bij het wegnemen van pijn in de voeten. Door de antibacteriële werking van eucalyptusolie worden ook voetinfecties en schimmels voorkomen. Deze aandoeningen worden echter alleen maar voorkomen in het geval je wekelijks gebruikt maakt van een voetenbad met eucalyptusolie.
  • Olijfolie: deze olie wordt niet beschouwd als etherische olie maar olijfolie kan je wel degelijk goed in een voetenbad gebruiken. Olijfolie bevat namelijk een hoog gehalte aan mineralen en vitaminen. Deze olie raden wij ook aan bij het desinfecteren van blessures en het dus heeft een genezende werking.

  Het gebruik van zeewier tijdens een voeten massage

  Doordat zeewier er een beetje vies uitziet willen sommige mensen geen zeewier gebruiken in het voetenbad. Deze mensen zijn zich echter niet bewust van alle voordelen en wat de positieve werking ervan is. Zeewier heeft namelijk een genezende werking en het maakt de huid jonger. Hieronder gaan wij in op de meest belangrijke effecten van zeewier wanneer je deze gebruikt in een voetenbad:

  • De vochtretentie: neemt door zeewier af en het zorgt ervoor dat lichaamschemie in balans wordt gebracht. Het zorgt er namelijk voor dat afvalstoffen, lipiden en gifstoffen sneller vervoerd worden.
  • Ontspannend: zeewier heeft een ontspannende werking en daardoor worden stress en angsten verminderd. Door zeewier te gebruiken in het voetenbad gaat u lichaam zich op een natuurlijke wijze ontspannen.
  • Huidaandoeningen: zeewier kan zelfs bepaalde huidaandoeningen bestrijden zoals psoriasis en acne. Dankzij zeewier wordt de huid namelijk volledig gehydrateerd en wordt de vitaliteit van de huid herstelt.

  Wanneer je van plan bent om een voetenbad te kopen is het altijd belangrijk om te controleren of je zeewier kan gebruiken. Bij veel voetenbaden is dat helaas niet mogelijk omdat het zeewier namelijk vast kan komen te zitten in de sproeikoppen van het apparaat. Het effect is dat de voet spa kapot gaat. Vooral bij de professionele voetbaden is het mogelijk om zeewier te gebruiken. Ons advies is om altijd eerst contact op te nemen met de fabrikant en daarnaast de handleiding goed door te lezen. De fabrikant kan je hierover het beste adviseren. Bij veel webshops wordt ook vermeld of het mogelijk is om zeewier of bepaalde etherische oliën te gebruiken. Zelfs als het op de webshop wordt vermeld dan raden wij alsnog aan om contact op te nemen met de fabrikant.

  Paraffine Bad

  Het nemen van een paraffine voetbad is erg goed voor je voeten en het heeft de volgende voordelen:

  • Het verhelpt een droge en beschadigde huid.
  • Het helpt bij reuma en artritis omdat het de bloedcirculatie bevorderd.
  • Het helpt bij vermoeide voeten want het zorgt ervoor dat de bloedvaten zich weer gaan openen en daardoor krijgen je voeten weer energie.
  Scroll naar top