Verzwaringsdeken voor twee personen

Beste verzwaringsdekens voor tweepersonen met afmetingen van 200 x 200 cm, 220 x 240, 240 x 200 cm en 240 x 220 cm

Ben je opzoek naar een tweepersoons verzwaringsdeken? In dit artikel gaan we uitgebreid in op de beste verzwaringsdekens die gemaakt zijn voor twee personen. We hebben een selectie gemaakt van de beste verzwaringsdekens die een lengte hebben van 200 x 200 cm. 220 x 240 cm, 240 x 200 cm en 240 x 220 cm. We proberen je in dit artikel ook zo goed mogelijk te adviseren waarop je moet letten bij het kopen van een verzwaringsdeken.

Vergelijkingstabel van de beste verzwaringsdekens van twee personen met afmetingen van 220 x 240 cm, 240 x 200 cm en 240 x 220 cm

Hieronder vindt je de drie beste zwaarte dekens voor tweepersonen. We hebben deze drie verzwaringsdekens geselecteerd op basis van de positieve reviews die klanten hebben geplaatst op bol.com. Beide drie tweepersoon gravity dekens hebben de beste positieve ervaringen. In de onderstaande tabel worden de drie tweepersoon verzwaringsdekens met elkaar vergeleken aan de hand van de belangrijkste functionaliteiten die van belang zijn.

Simply Cosy

Nevali verzwaringsdeken 

Ella twee persoons verzwaard deken 


4,8 ster beoordeling uit 258 reviews op bol.com 

4,6 ster beoordeling uit 116 reviews op bol.com 

4,6 ster beoordeling uit 228 reviews op bol.com 

135 euro + gratis overtrekhoes

109 euro 

119 euro + gratis overtrekhoes

Verkrijgbaar in 11, 13 en 15 kilo (twee persoons)

Verkrijgbaar in 13 kilo 

Verkrijgbaar in 11, 13 en 15 kilo (twee persoons)

Gemaakt van katoen 

Gemaakt van katoen 

Gemaakt van katoen 

9 lagen (beter: je hoort en voelt de glasparels niet) 

 7 lagen

 7 lagen

Glasparel vulling 

Glasparel vulling 

Glasparel vulling 

Wasbaar 

Wasbaar 

Wasbaar 

200 x 200 cm en 220 x 240 cm

200 x 200 cm

200 x 200 cm

Conclusie: wat is het beste twee persoons verzwaringsdeken?

Het Simply Cosy verzwaringsdeken voor twee personen is de beste keuze. Het deken heeft de beste beoordeling op bol.com en ook de meeste reviews. De kwaliteit van dit deken is ook beter omdat het over 9 lagen beschikt. Het grote voordeel van 9 lagen is dat je glasparel vulling veel minder voelt en hoort en dat zorgt natuurlijk voor meer comfort. De Simply Cosy is echter wel de meest prijzige keuze. Het Nevali en Ella deken zijn ook twee goede verzwaarde dekens en hebben een goede prijs kwaliteitsverhouding.

Hoe kies ik het juiste gewicht als ik opzoek ben naar een verzwaringsdeken van twee personen

Bij het kiezen van een tweepersoons verzwaringsdeken is het belangrijk dat je het deken kiest dat ongeveer 7 tot 15 procent van jullie totale lichaamsgewicht is. Wanneer jullie beide in totaal 140 kilo wegen dan kies je dus voor een verzwaarde deken van 13 of 14 kilo. Hieronder een overzicht van de verschillende gewichten het verzwaarde deken en het daarbij passende lichaamsgewicht.

20 – 30 kilo lichaamsgewicht 2 kilo verzwaarde deken (voor kleuter)
30 – 40 kilo lichaamsgewicht3 kilo verzwaringsdeken (voor kinderen)
40 – 60 kilo lichaamsgewicht5 kilo verzwaarde deken
60 -80 kilo lichaamsgewicht7 kilo verzwaringsdeken
80 -100 kilo lichaamsgewicht9 kilo verzwaringsdeken
100 – 120 kilo lichaamsgewicht 11 kilo tweepersoon verzwaarde deken
120 – 140 kilo lichaamsgewicht 13 of 14 kilo tweepersoon verzwaarde deken
140 – 160 kilo lichaamsgewicht 14 of 15 kilo verzwaringsdeken voor tweepersonen

Waarom is het belangrijk om het juiste gewicht te kiezen bij tweepersoons verzwaarde deken?

Het verzwaringsdeken moet de juiste hoeveelheid druk geven op beide personen die onder het deken liggen. Wanneer het zwaarte deken niet voldoende druk geeft dan worden de drukpunten van het lichaam niet voldoende gestimuleerd. Juist dit is het doel van een zwaarte deken. Door het stimuleren van de drukpunten wordt er via de zenuwbanen een signaal naar de hersenen gestuurd. Als reactie hierop gaan de hersenen endorfine en serotonine hormonen produceren. Het zijn hormonen waarvan je relaxt en rustiger wordt en juist door de aanmaak van deze hormonen zul je sneller en dieper slapen. Het is daarom van groot belang dat je het juiste gewicht kiest.

Welke afmeting voor het tweepersoonsverzwaringsdeken kies je: 200 x 200 cm, 220 x 240, 240 x 200 cm of 240 x 220 cm?

Je kiest de juiste afmetingen op basis van jullie lichaamslengte en breedte. Wanneer jullie wat breder en langer zijn dan raad ik je aan om het verzwaringsdeken te kiezen van 240 x 220cm of 220 x 240 cm. Daarnaast kan je ook wat verder van elkaar afliggen als jullie dat willen. Een goedkoper alternatief is het zwaarte deken van 200 x 200 cm. Wanneer je deze voor afmeting kiest bespaar je al snel 30 tot 50 euro.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een verzwaringsdeken?

  • Verbeteren van de nachtrust
  • Verminderen van stress
  • Verbeteren van de concentratie (ADHD)
  • Helpt bij depressies
  • Verhoogd de bloedscirculatie

Reviews van de beste tweepersoons verzwaringsdekens

In deze reviews hebben wij verzwaringsdekens geselecteerd die afmetingen hebben van 200 x 200 cm, 220 x 240 cm, 240 x 200 cm en 240 x 220 cm. In deze reviews gaan we kort en krachtig in op de unieke punten van het deken. Daarnaast gaan we ook in op de nadelen van het zwaarte deken. We hopen dat je door het lezen van deze reviews een beter beeld krijgt van welk verzwaringsdeken het beste bij jouw past.

Nevali verzwaringsdeken: 240 x 200 cm voor twee personen

Nevali verzwaarde deken voor twee personen

Belangrijkste kenmerken:

Het deken is tot 60% dunner als andere aanbieders maar weegt nog net zoveel
Extra kleine vakjes waardoor de glasparels moeilijker kunnen verschuiven.
Het wordt geleverd met 2 jaar garantie
Het heeft een 7 lagen design

Vinden jullie het lastig om in slaap te vallen omdat je bijvoorbeeld teveel prikkels hebt? Het verzwaringsdeken van Nevali zorgt ervoor dat jullie constant worden geknuffeld en dat komt door de druk die het geeft.

Wat een groot voordeel van het Nevali tweepersoons verzwaringsdeken is dat het gemaakt is van een extra dunne glasparel vulling maar wel nog steeds hetzelfde gewicht heeft. Het grote voordeel daarvan is dat het deken een stuk minder ruimte in beslag neemt en daardoor kan je deze bijvoorbeeld gemakkelijker meenemen op vakantie.

Een tweede pluspunt is dat de gestikte vakjes nog kleiner zijn als bij andere aanbieders. Het betekend voor jullie dat de glasparels nog minder kunnen verplaatsen en dat het gewicht optimaal wordt verdeeld over jullie beide.


1.Simply Cosy tweepersoons verzwaringsdeken: verkrijgbaar in de afmetingen 200 x 200 cm en 240 x 220 cm

Simply cosy verzwaringsdeken

Belangrijkste kenmerken:

Het meest populaire verzwaringsdeken op bol.com
Een gemiddelde beoordeling van 4,8 ster uit 258 reviews
Inclusief wasbare overtrekhoes
Gemaakt van ademend katoen materiaal.

Ben je opzoek naar een tweepersoons verzwaringsdeken die je het gehele jaar door kan gebruiken? Kies dan voor het Simply Cosy zwaarte deken. Het deken is gemaakt van katoen waardoor het lekker luchtig blijft en daardoor is deze zowel geschikt voor de warme zomernachten als de winternachten. Daarnaast dit het meest populaire verzwaringsdeken op bol.com. Het heeft een gemiddelde beoordeling van 4,8 ster uit 258 reviews. Lees hier ook de uitgebreide review van het Simply cosy verzwaringsdeken.


2. Sensolife verzwaringsdeken van 220 x 240 cm

Sensolife verzwaringsdeken 220-x-240-cm

Belangrijkste kenmerken:

Afmeting van 220 x 240 cm
Verkrijgbaar in de gewichten 13kg, 14kg, 15kg en 16 kilo
Glasparel vulling
Gemaakt van katoen

Ben je opzoek naar een tweepersoons verzwaringsdeken die net wat breder is en zwaarder is? Het Sensolife verzwaarde deken heeft een afmeting van 220 x 240 cm en weegt 15 kilo. Het verzwaringsdeken is daarmee ideaal geschikt voor koppels die een totaal lichaamsgewicht hebben tussen de 140 en 160 kilo. Daarnaast is het Sensolife zwarte deken ook verkrijgbaar in gewichten van 13 en 14 kilo.

Het Sensolife zwaarte deken is gemaakt van katoen en als vulling wordt er een glasparels vulling gebruikt. De vulling is hypo allergeen. Het gewicht wordt perfect verdeeld doordat de glasparels zich in vakjes bevinden waardoor ze niet kunnen verplaatsen. Op die manier krijgen jij en je partner precies de juiste hoeveelheid gewicht.


3. Ella verzwaringsdeken voor twee personen met een afmeting van 200 x 200 cm

Beste keuze voor twee personen

Belangrijkste kenmerken:

Het deken heeft 9 lagen en dat zorgt voor nog meer comfort
Gemaakt van biologisch katoen
Het heeft een geïntegreerde rits waardoor je de overtrekhoes veel gemakkelijker kan verwijderen.
Inclusief gratis overtrekhoes

Ben je opzoek naar een luxe tweepersoons verzwaringsdeken? Het Ella verzwaringsdeken is dan een hele goede keuze.
Het Ella verzwaringsdeken is uniek ten opzichte van andere aanbieders. Vooral wanneer we kijken naar het aantal lagen.
Het deken van Ella heeft namelijk 9 lagen in plaats van 7 of 5. Dankzij de 9 lagen wordt nog meer comfort gecreerd. Het zorgt er namelijk voor dat je de glasparel vulling die in het deken zit nog minder hoort en voelt. Op dit vlak onderscheid Ella zich sterk want de meest verzwaringsdekens beschikken over 5 tot 7 lagen.

De meeste mensen die het Ella verzwaringsdeken hebben gekocht zijn daarnaast ook zeer te spreken over de kwaliteit. Het deken is zeer populair en heeft een gemiddelde beoordeling van 4,6 ster uit 225 reviews.

Voor meer informatie verwijzen je ook graag naar door de review die wij hebben geschreven over het Ella verzwaringsdeken.


4. Dilley dreams

Dilley dreams 13kg 200 x 200 cm

Belangrijkste kenmerken:

Het meest voordelige deken
Verzwaringsdeken met een afmeting van 200 x 200 cm
Helaas alleen maar in 13 kilo verkrijgbaar
Glasparel vulling en gemaakt van katoen

Wil je niet al teveel geld uitgeven aan een tweepersoons verzwaringsdeken? Het Dilley Dreams tweepersoons verzwaard deken kan dan de juiste keuze zijn. Het deken wordt bij bol.com verkocht voor een prijs van 79 euro. Het Dilley deam gravity deken is hiermee een stuk voordeliger dan andere aanbieders. Wanneer we kijken naar de eigenschappen dan levert het qua kwaliteit zeker niet in. Het materiaal is bijvoorbeeld gemaakt van biologisch katoen. Het heeft daarnaast ook een afmeting van 200 x 200 cm en het weegt 13 kilo. Het Dilley Dream deken is daardoor ideaal geschikt voor koppels met een totaal gewicht van 120 tot 140 kilo. Wanneer jullie samen meer of minder wegen dan raden we je aan om een verzwaringsdeken te kiezen met een ander gewicht.

Voor meer info over dit product bekijk ook eens de Dilley dreams verzwaringsdeken review.


Waarop moet je letten bij het kopen van een tweepersoons verzwaringsdeken?

In dit deel van deze adviesgids over tweepersoons verzwaringsdekens kijken we naar de belangrijkste punten waarop je moet letten als je van plan bent om een verzwaard deken te kopen. We proberen je een kort en krachtig advies hierover te geven.

De afmetingen en het gewicht

Check altijd goed de afmetingen van het deken. Willen jullie soms wat verder van elkaar afliggen dan kan het een een slim idee zijn om een verzwaringsdeken voor twee personen te kopen met een breedte van 240 cm. Daarnaast is het belangrijk om de lengte van het deken te checken.

Zoals eerder in deze blogpost uitgelegd speelt ook het gewicht een grote rol bij het kopen van een deken. Hieronder zie je nogmaals overzicht van de verschillende gewichten.

Welk materiaal verzwaringsdeken kies je: polyester, katoen of bamboe?

Natuurlijk zijn er voor en nadelen aan elk type materiaal, dus het hangt er uiteindelijk van af wat je wensen zijn.

  • Polyester is de meest betaalbare optie en is machinewasbaar en duurzaam. Het kan echter minder ademend zijn dan andere materialen en kan wat stugger zijn.
  • Katoen is een natuurlijke vezel die zacht en comfortabel is. Daarnaast is deze stof ook een stuk ademender waardoor je deze zowel perfect kan gebruiken in de zomer als in de winter. Ons advies is om een verzwaringsdeken van katoen te kiezen. Het heeft de beste prijs kwaliteitsverhouding.
  • Bamboe is een natuurlijke vezel die zacht, ademend en vocht afvoerend is, waardoor het een goede keuze is voor verzwaringsdekens. Het bamboe verzwaarde deken is met name perfect voor in de zomer en in de lente.

Ons advies: kies voor een verzwaard deken met een glasparel vulling

Wij raden altijd aan om voor een glasparel vulling te kiezen. De hoofdreden is omdat de glasparel vulling veel minder ruimte in beslag neemt waardoor het deken een stuk dunner is maar toch hetzelfde gewicht heeft. Daarnaast zijn glasparels ook hyp allergeen waardoor ze geen allergische reacties veroorzaken. Het gewicht wordt bij een glasparel vulling ook veel beter verdeeld over het lichaam waardoor elk lichaamsdeel precies de juiste hoeveelheid druk krijgt.

Hoewel het vanwege de goedkopere prijs interessant klinkt om voor een poly pellet of plastic korrels vulling te kiezen is het niet verstandig. Deze vullingen verdelen het gewicht niet optimaal waardoor het verzwaringsdeken veel minder effectief werkt bij een betere en diepere nachtrust.

Lees de reviews

Als je een verzwaringsdeken wilt kopen, is het belangrijk de ervaringen en reviews zorgvuldig te lezen van mensen die dit het deken hebben gekocht. Door de ervaringen te lezen krijg je een beter beeld van de kwaliteit van het product. Ons advies is om te kiezen voor een deken die minimaal 4,5 ster heeft en ten minste 10 beoordelingen heeft.

Krijg je er een gratis overtrekhoes bij krijgt?

Bij sommige verzwaringsdeken krijg je er een gratis overtrekhoes bij. Natuurlijk is dat super handig en daarnaast bespaar je zelf ook kosten. Check dus altijd of een overtrekhoes in de prijs zit inbegrepen.

Scroll naar top