Beste tril apparaat voor de spieren  

Zit je er over te denken om een tril apparaat te kopen om je spieren sterker te maken? Of wil je een trilapparaat gebruiken om spierpijn te verminderen?  In dit artikel ga ik uitgebreid in op welke tril apparaten er zijn om je spieren te behandelen. Daarnaast vertel ik je ook meer over de voordelen en ga ik in op de beste tril apparaten van dit moment. Ik hoop dat je na het lezen van deze blog een beter beeld hebt gekregen van wat tril apparaten precies zijn en welke type toestel het beste bij jouw wensen past.

Wat is een trilapparaat voor de spieren?

Een tril apparaat is een toestel dat door middel van trillende bewegingen de spieren masseert en samentrekt. Het effect van deze samentrekking is dat de bloedscirculatie toeneemt en dat heeft vele gezondheidsvoordelen zoals:

  • Met name de benen en voeten krijgen meer energie.
  • Het helpt bij het sterker en flexibeler maken van de spieren.
  • Het helpt bij het verbeteren van de lichaamshouding.
  • Bij het verminderen van stress
  • Het tegengaan van cellulitis

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten tril apparaten voor de spieren verkrijgbaar. De meest populaire zijn het massage apparaat en de trilplaat. Ik ga hieronder dieper in op beide tril apparaten.

Welke soorten tril apparaten zijn er om je spieren te behandelen? 

In dit deel van deze blog ga ik in het kort in op welke verschillende soorten tril apparaten er zijn voor de spieren. 

Rock N Fit trilplaat met fitness stoel

Trilplaten 

Kies voor dit tril apparaat als je met name je spieren sterker wilt maken en wilt afvallen. 

Een trilplaat is zeer effectief in met name het sterker maken van je spieren. Zolang je minimaal 4 keer per week 10 minuten traint op een trilplaat, kun je je jouw spierkracht zeker een boost geven. Wanneer je op een trilplaat wordt je lichaam constant uit evenwicht gebracht. De trilplaat zorgt ervoor dat de spieren van je armen, benen, core en rug sneller samentrekken, waardoor je meer calorieën verbrandt. Doordat de spieren voortdurend worden samengetrokken, wordt ook de bloedcirculatie in het lichaam verbeterd. Dit verhoogt de hoeveelheid voedingsstoffen die naar de spieren worden vervoerd. Het effect hiervan is dat je lichaam sterker wordt. Als u een trilplaat gebruikt in combinatie met een gezond dieet en een goede trainingsroutine, zult u merken dat uw spieren sterker worden.

Het sterker maken van de spieren heeft diverse gezondheidsvoordelen:

Voor meer informatie bekijk ook deze pagina die gaat over de voordelen van een trilplaat. Bijna iedereen kan een trilplaat gebruiken. Voor specifieke groepen zoals zwangere vrouwen en mensen met epilepsie kunnen beter geen trilplaten gebruiken. Voor meer informatie hierover bekijk ook deze pagina.https://www.ontspanthuis.nl/voor-wie-is-de-powerplate-niet-geschikt/

Beste massage apparaat koopen

Massage apparaat

Kies voor het massage apparaat als je last hebt bijvoorbeeld spierpijn of stress. Een massage apparaat maakt de spieren los waardoor de spierpijn verdwijnt. 

Een tweede type tril apparaat voor de spieren is het massageapparaat. Het kan worden gebruikt om de spieren te helpen ontspannen en stress weg te nemen. Dit kan helpen om pijn te verminderen en u meer ontspannen te laten voelen. Als u chronische pijn heeft, is het een goed idee om een massageapparaat te proberen. U kunt het ook gebruiken om uw lichaamshouding te verbeteren.

Een massage apparaat zorgt ervoor dat de spieren worden losgemaakt door het geven van trilling massage. Daarnaast kunnen massage apparaten ook andere type massages geven zoals een shiatsu massage. Bekijk dit artikel voor meer informatie over de verschillende soorten massage apparaten.  

Reviews van de beste tril apparaten voor de spieren 

Hieronder vind je een overzicht van de beste tril apparaten voor dit moment. Voor alle tril apparaten heb ik een korte review gemaakt waarin ik inga op de belangrijkste voordelen en nadelen van het toestel.

1.Kustaa verzwaringsdeken van bamboe

Kustaa verzwaringsdeken

Belangrijkste kenmerken:

Geschikt voor twee personen
Gewicht van 7 kilo en is perfect voor mensen tussen de 60 en 80 kilo.
Gemaakt van bamboe vezels

De Kustaa verwarmingsdeken is gemaakt van 100% bamboe. Hij is verkrijgbaar in vier verschillende maten en twee verschillende gewichten namelijk 6 en 7 kilo. Het Kustaa verwarmingsdeken heeft een afneembare hoes om hem gemakkelijk te kunnen wassen.


2. Medisana MC825

De beste keuze als je wilt genieten van een complete lichaamsmassage 

Medisana MC825 tril apparaat

Belangrijkste kenmerken:

Masseert je rug, nek, taille, schouders en bovenbenen
Drie intensiteit standen
Geeft een shiatsu en acupunctuur massage. 
Inclusief afstandsbediening
Infrarood warmte 
Een zeer goed tril apparaat om de bloedscirculatie in je bovenlichaam te stimuleren.

Wij zijn enthousiast over het Medisana MC825 massagekussen. Het is één van de meest ontspannende massages die je thuis kunt hebben. Als u wilt genieten van een stevige massage met dit massagekussen, dan zult u zeker genieten van de ervaring. Daarnaast kan je ook kiezen voor een zachtere massage als je de intensiteit op de laagste stand instelt. 

De MC 825 wordt geleverd met een intuïtieve afstandsbediening, waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is. U kunt de intensiteit van de massage instellen van 1 tot 3. U kunt ook kiezen tussen de Shiatsu massagestand, die bedoeld is voor de rug en de accupunctuur massagestand, die bedoeld is voor de benen.

Bovendien is er een aparte nekmassagestand, waarmee u de Shiatsu-massage-ervaring voor schouders of nek kunt ervaren. De nekmassage is in hoogte verstelbaar, zodat u het best mogelijke comfort kunt krijgen.

De MC 825 is uitgerust met infrarood lampen om de doorbloeding te stimuleren en afvalstoffen sneller af te voeren. Dit is vooral nuttig voor mensen die last hebben van pijn in de rug of benen.

Het massagekussen is ook praktisch omdat het afneembaar en wasbaar is. U kunt het ook gemakkelijk aan een stoel bevestigen. Voor meer info over dit tril apparaat verwijzen we je ook graag door naar de review over de Medisana MC825.

Voor meer informatie lees dan deze pagina waarin we uitgebreid ingaan op de beste massagekussens van dit moment.


2. Rockerz fitness tril apparaat

De beste keuze als je wilt genieten van een complete lichaamsmassage 

Rockerz Fitness trilplaat

Belangrijkste kenmerken:

Zeer voordelige trilplaat 
Drie trainingsprogramma´s
99 intensiteit standen
Inclusief trainingsgids 
Anti slip platform 

De Rockerz Fitness trilplaat is een geweldig hulpmiddel voor iedereen die fit wil worden, gewicht wil verliezen en zijn spieren wil versterken.

Het heeft een ingebouwde bluetooth-luidspreker, waardoor u tijdens het trainen naar uw favoriete muziek  kunt luisteren. Daarnaast worden er weerstandsbanden meegeleverd, waardoor het perfect is om uw armen en schouders te versterken.

U kunt de trilplaat gebruiken om oefeningen uit te voeren die u al kent en waar u dol op bent, maar u kunt hem ook gebruiken om uw spieren op nieuwe manieren te trainen. De trilplaat wordt namelijk geleverd met een trainingsgids die boordevol staat met nieuwe fitness oefeningen. 

De trilplaat werkt als een balanshulpmiddel en als een massage apparaat. Het kan worden gebruikt voor vetverbranding, massage, en spieropbouw. Daarnaast helpt het ook om cellulitis tegen te gaan.

Het Rockerz Fitness tril apparaat is gemaakt van een stevig materiaal dat niet snel zal breken. Het is gemakkelijk te monteren en te gebruiken, en de trillingen zijn zacht. Het is ook zeer comfortabel in gebruik, en de afstandsbediening is ook gemakkelijk te gebruiken.

We kunnen dit product zeker aanraden aan iedereen die fit wil worden, gewicht wil verliezen en zijn spieren wil versterken.


Scroll naar top