Hoe koop je het beste shiatsu massage apparaat dat past bij jouw wensen?

Hoe koop je het beste shiatsu massage apparaat dat past bij jouw wensen.

Shiatsu massage apparaten zijn zeer effectief bij het verminderen van stress, rugpijn, spierpijn en nog veel meer gezondheidsklachten. De grote vraag is echter hoe je nu het beste shiatsu massage apparaat vindt dat past bij jouw wensen.

In dit artikel probeer ik je hierbij zo goed mogelijk te helpen. Ik vertel je welke verschillende soorten er zijn. Daarnaast ga ik in op waarop je moet letten bij het kopen van een shiatsu massage apparaat.

In dit artikel vind je ook een selectie van de beste shiatsu massage apparaten van dit moment. Ik wens je veel plezier met het lezen van deze blog. 

Beste shiatsu massage apparaten:

Hieronder vindt je een tabel met een overzicht van de beste shiatsu massage apparaten:


Medisana MC825 massagekussen 

Het beste massage apparaat voor een complete lichaamsmassage


Gebruik je voor:

Stress, tot rust komen, rugpijn, nekpijn, spierpijn, zenuwpijn, verbeteren van de bloeddruk en slaapproblemen 
Lifegoods shiatsu massage toestel 

Het beste draadloze shiatsu massage apparaat Gebruik je voor:

Zeer effectief bij pijn in de rug, schouders en nek. Je kan dit apparaat overal draadloos gebruiken. 


Comfy massagekussen 

Dit kussen ziet er uit als een echt kussen maar geeft een heerlijke ontspannend shiatsu massage. Kies 

De shiatsu massage is een eeuwenoude massage die afkomstig is uit Japan. De masseur voert een shiatsu massage uit door het geven van vingerdruk op de drukpunten van de meridianen van het lichaam. Door deze drukpunten wordt de energiestroom in het lichaam weer in balans gebracht en daardoor wordt de wordt de bloedcirculatie ook gestimuleerd. Het effect van dit alles is dat mentale en fysieke gezondheidsklachten zoals stress, rugpijn en stress sterk afnemen.

Het is een massage apparaat die een shiatsu massage imiteert. Een shiatsu massage apparaat werkt door middel van de massage koppen die in het apparaat zitten. De massage koppen maken roterende en op en neer gaande bewegingen. Op die manier imiteert het shiatsu massage apparaat de vingerdruk bewegingen die een masseur maakt. Door de bewegingen van de massage koppen worden de drukpunten gestimuleerd en worden de energiestroom in balans gebracht. Een shiatsu massage apparaat is daardoor zeer effectief bij het verhelpen van de volgende gezondheidsklachten:

 • Rugpijn verminderen
 • Spierpijn verminderen
 • Het bevorderen van de flexibiliteit van de spieren
 • Verminderen van stress
 • Het bevorderen van de bloedscirculatie
 • Het bevorderen van een betere en diepere nachtrust.

Om het juiste shiatsu massage apparaat te kopen is het belangrijk om te weten welke functionaliteiten voor jouw belangrijk zijn. Ik ga hieronder uitgebreid in op welke eigenschappen je op moet letten en wat ze precies inhouden. 

Aantal intensiteit standen

Mijn advies is om altijd een shiatsu massage apparaat waarbij je de intensiteit kan instellen. Het is belangrijk omdat je dan de massage kan perfectioneren en geheel aan jouw wensen kan aanpassen. Let er dus goed op of je de intensiteit kan aanpassen. De massage zal echt veel beter aanvoelen. Mijn advies is om een shiatsu massage apparaat te kopen die over minimaal drie snelheid standen beschikt. 

Infrarood

Infrarood warmte

Wil je genieten van een heerlijke ontspannende massage als je savonds thuis komt? De massage zal nog ontspannender aanvoelen als je de infrarood warmte activeert. Mijn advies is daarom om altijd te controleren of het apparaat een infrarood warmte functie heeft. Wanneer je de infrarood warmte aanzet dan worden je spieren heerlijk warm gemaakt. Het zorgt voor een heel ontspannend gevoel. Daarnaast wordt de bloedsomloop in je lichaam nog meer gestimuleerd. Het zorgt ervoor dat de spierpijn bijvoorbeeld veel sneller verdwijnt. Daarnaast werkt het bijvoorbeeld zeer effectief bij het verminderen van stress doordat het een ontspannend gevoel geeft en omdat de vastzittende spieren veel sneller worden losgemaakt. 

Draadloos of niet? 

Ben je opzoek naar een shiatsu massage apparaat die je overal draadloos kan gebruiken?

Het is bijvoorbeeld ideaal voor op vakantie of voor op het kantoor. Wanneer je dit graag wilt dan adviseer ik je om hierop te letten. Sommige shiatsu massage apparaten werken namelijk ook op oplaadbare batterijen. Met name sommige kleinere massagekussen en massage gordels kan je draadloos gebruiken. Het nadeel is echter wel dat je deze shiatsu massage apparaten maximaal 2 uur draadloos kan gebruiken.

Wanneer je opzoek bent naar een massage apparaat die je langer dan twee uur kan gebruiken dan adviseer ik je om de massage gun te overwegen. Massage guns geven klop massages in plaats van shiatsu massages maar deze is ook zeer effectief bij het behandelen van spierpijn. Het grote voordeel van een massage gun is dat je deze gemiddeld tussen de 7 en 12 uur draadloos kan gebruiken. Voor meer informatie over dit type massage apparaat verwijs ik je graag door naar massage gun adviesgids die ik heb geschreven. 

Afstandsbediening van de Lanaform

Krijg je er een afstandsbediening bij

Een ander belangrijk punt waarop je moet letten is of je er een afstandsbediening bij krijgt. Ik kan je zeggen dat het gebruikersgemak enorm wordt bevorderd. Met de afstandsbediening kan je snel en gemakkelijk de instellingen aanpassen zoals de intensiteit, het type massage en de infrarood warmte. Met de afstandsbediening hoef je je niet bezig te houden met allerlei randzaken en kan je puur genieten van de massage.

Kan het apparaat ook andere massages geven dan alleen een shiatsu massage? 

De shiatsu massage is veruit de beste massage voor het verminderen van spierpijn, stress en rugpijn. Het is echter een massage die vrij krachtig kan aanvoelen.

Het is daarom fijn als het shiatsu massage apparaat ook andere massages kan geven zoals bijvoorbeeld een vibratie massage, acupressuur en kneed massage.

Ik raad je vooral aan om te controleren of het massage apparaat een vibratie massage kan geven. Het is een minder krachtige massage die vooral heel ontspannen aanvoelt. De massage beperkt zich tot het masseren van de spieren van het oppervlakte weefsel. Bij de shiatsu massage worden ook de spieren in het diepere weefsel gemasseerd omdat deze behandeling veel krachtiger is. 

Nederlandse handleiding 

Het is altijd belangrijk om de handleiding goed door te lezen wanneer je het shiatsu massage apparaat voor de eerste keer gebruikt. Mijn advies is om altijd te checken of de handleiding ook in het Nederlands is. Het zou jammer zijn als de handleiding in het Engels is en je begrijpt het niet helemaal vanwege de lastige medische Engelse termen. 

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten shiatsu massage apparaten. Maar hoe kies je nu het beste shiatsu massage apparaat dat past bij jouw wensen? In dit artikel gaan we uitgebreid in op alle soorten shiatsu massage apparaten. Per type apparaat gaan we daarnaast ook in op de voordelen en nadelen. 

Shiatsu massagekussen

Shiatsu Massagekussen 

Shiatsu massagekussens zijn er in verschillende formaten. Sommige zijn heel compact en daardoor zijn ze gemakkelijk overal te gebruiken. Het nadeel is dat je maar één lichaamsdeel tegelijkertijd kan masseren. Wanneer je graag je hele lichaam tegelijkertijd wilt masseren dan raad ik je aan om een stoelmassage kussen.

Een hele goed shiatsu massage apparaat die ik je kan aanbevelen is de Medisana MC825.

De meest shiatsu stoelmassage kussens masseren je rug, nek, schouders en taille tegelijkertijd en dat is echt een groot voordeel. Daarnaast helpt het ook beter bij stress omdat veel meer spieren tegelijkertijd worden losgemaakt. Daarnaast voelt de massage ook veel relaxter aan en dat bevorderd natuurlijk ook het verminderen van stress. Voor meer informatie over massage kussens dan raad ik je aan om dit artikel te lezen. 

Shiatsu massage mat

Shiatsu massage mat

Het grote voordeel van de shiatsu massage mat is dat je hele lichaam tegelijkertijd wordt gemasseerd. Je plaats de mat bijvoorbeeld op het bed of de bank. Vervolgens ga je erop liggen en wordt je hele lichaam heerlijk gemasseerd. Let er wel op dat je een massagemat koopt die een shiatsu massage kan geven. De goedkopere matjes geven namelijk alleen maar een vibratie massage. 

Een hele goede shiatsu massage mat die we je kunnen aanraden is het massage matras van Tecktake. Klik hieronder op de button om dit shiatsu massage apparaat te bekijken.

Voor meer informatie bekijk ook de shiatsu massage mat informatiegids die wij hebben geschreven.

Shiatsu massage gordel

Massage gordel 

Wil je genieten van een heerlijke shiatsu massage voor je nek en schouders.
We raden je dan aan om te kiezen voor een shiatsu massage gordel. We noemen het ook wel een massageband.

De werking van het dit type shiatsu massage apparaat is vrij eenvoudig. Je plaats de massageband om je nek en schouders. Aan de uiteindes van de gordel vindt je twee handvatten waarin je jouw handen plaatst. Daarnaast kan je met deze handvatten nog meer druk zetten. Met de massage gordel kan je trouwens ook andere lichaamsdelen masseren zoals je benen en rug. 

Een massageband die we je kunnen aanraden is de Lifeproducts shiatsu massage apparaat. Het grote voordeel van deze massageband is dat je de intensiteit van de massage en de infrarood warmte kan aanpassen.

Massagestoel

Shiatsu massagestoel

Ben je opzoek naar het allerbeste shiatsu massage apparaat dan is de massagestoel veruit de beste keuze.

De massagestoel geeft een complete lichaamsmassage: van je voeten tot aan je hoofd. Daarnaast is de kwaliteit van de massage ook veruit het beste omdat je vele instelmogelijkheden hebt. Het nadeel van de massagestoel is dat deze een stuk duurder is dan andere shiatsu massage apparaten. Je betaald gemiddeld tussen de 700 en 2000 euro voor een goede massagestoel.

Voor meer informatie lees dan ook eens onze shiatsu massagestoel koopgids die wij hebben geschreven.  

Welk shiatsu massage apparaat kies ik? 

De belangrijkste vraag die je aan jezelf moet stellen is of je graag een shiatsu massage apparaat wilt die meerdere lichaamsdelen tegelijkertijd kan masseren.

Wanneer je dit graag wilt dan raden wij je het stoelmassagekussen, massagemat of de massagestoel aan.

Wanneer je graag een compacter shiatsu massage apparaat wilt dan is het kleine massagekussen en de massage gordel de beste keuze. 

Reviews van de beste shiatsu massage apparaten van dit moment 

Ik heb een speciale selectie gemaakt van de beste shiatsu massage apparaten van dit moment. Ik heb deze selectie ingedeeld in verschillende soorten shiatsu massage apparaten. Ik wens je veel plezier met het lezen van deze reviews. 

1. Lifegood shiatsu massage apparaat

Het beste rugmassage apparaat om de spieren in het diepere weefsel zeer effectief te masseren dankzij de sterke motor.

Lifegoods shiatsu massage apparaat

Belangrijkste kenmerken:

 • Het heeft acht massagekoppen waardoor de massage nog effectiever is
 • Pas de massage aan jouw wensen aan dankzij de 3 intensiteit standen
 • De infrarood warmte functie is in warmte instelbaar (uniek)
 • Je kan elk lichaamsdeel masseren met het Lifegoods massagekussen
 • Het meest populaire massage apparaat (398 reviews / 4.5 ster)

Ben je op zoek naar een manier om stress en spanning in je leven te verminderen? Dan kunt u overwegen te investeren in een shiatsu massageapparaat. Een van de meest populaire massageapparaten die momenteel op de markt zijn, is het Lifegoods shiatsu massageapparaat. Dit apparaat is door consumenten geprezen vanwege zijn vermogen om spanning en stress te verlichten. Het heeft zelfs een beoordeling op bol.com van 4,5 sterren op basis van 398 reviews! Het zegt heel veel over de hoge kwaliteit van dit shiatsu massagekussen.

Perfect voor het masseren van je nek, schouders, rug en benen
Als het gaat om het verlichten van spanning en stress is bijna niks zo effectief als een shiatsu massage. Het Lifegoods shiatsu massage apparaat is perfect voor het masseren van rug, nek, schouders en benen. Het heeft acht roterende koppen die zorgen voor een Shiatsu-massage, wat helpt om de bloedcirculatie te verbeteren en spierspanning te verlichten. De stimulator is ook lichtgewicht en draagbaar, waardoor hij perfect is om mee te nemen onderweg.

Infararood warmte functie
De infrarood warmtefunctie op het Lifegoods-massageapparaat zorgt voor een extra dimensie en brengt de kwaliteit van de massage naar een hoger niveau. De infraroodwarmte helpt de bloedsomloop te verbeteren, wat op zijn beurt kan helpen om ontstekingen en pijn te verminderen. Het helpt ook om ontspanning te bevorderen en stress te verminderen. Bovendien kan de infraroodwarmte helpen om de gezondheid van de huid te verbeteren door de collageenproductie te bevorderen en rimpels te verminderen.

Voor meer informatie verwijzen we je ook graag naar de Lifegoods massagekussen review die over dit massage toestel hebben geschreven.


2. Medisana mc825 shiatsu massage apparaat

Ben je opzoek naar een shiatsu massage apparaat die je gehele bovenlichaam tegelijkertijd masseert? Kies dan voor de Medisana MC825

Medisana MC825

Belangrijkste kenmerken:

 • De Medisana MC825 masseert je gehele bovenlichaam (rug, schouders, nek, zitvlak en bovenbenen)
 • Het heeft drie instelbare intensiteit standen
 • Drie instelbare zones (complete lichaam, onderrug, bovenrug, nek + schouders)
 • Het geeft een shiatsu, acupressuur en vibratie massage.
 • Bij dit shiatsu massage apparaat wordt een afstandsbediening geleverd.

Ben je opzoek naar een shiatsu massage apparaat die jouw bovenlichaam kan masseren? De Medisana MC825 kan dan een hele slimme keuze zijn. De Medisana MC825 is namelijk perfect voor als je jouw rug, schouders, nek, taille en bovenbenen tegelijkertijd wilt masseren. Wanneer je last hebt van spierpijn, rugpijn, stress of een andere gezondheidskwaal dan is de Medisana MC825 een goede keuze. Dankzij de shiatsu massage worden de spieren in het diepere weefsel goed gemasseerd waardoor spierknopen worden losgemaakt terwijl je heerlijk geniet van een complete lichaamsmassage. Juist door het geven van een diepe weefsel massage is de Medisana MC 825 zo succesvol in het verminderen van spierpijn.

Medisana MC825 infrarood warmte functie
De Medisana mc825 heeft een infrarood warmtefunctie. Wanneer je deze functie met behulp van de afstandsbediening activeert dan zal je merken dat je lichaam heerlijk wordt opgewarmd. Daarnaast bevorderd de infrarood warmte de bloedcirculatie en helpt het de spieren te kalmeren en ontspannen.

Instelbare zones
Het massagekussen heeft drie instelbare zones die kunnen worden gebruikt om verschillende delen van het lichaam aan te pakken: de onderrug, bovenrug en nek. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om alle lichaamsdelen tegelijkertijd te masseren. Tijdens de massage heb je de mogelijkheid om de intensiteit aan te passen. Je hebt hierbij de keuze uit drie verschillende snelheid standen.


3. Comfy shiatsu massage apparaat

Wil je een shiatsu massage apparaat die er net zo uitziet als een echt kussen die ook perfect past bij de stijl van jouw interieur? Kies dan voor het Comfy shiatsu massagekussen.

Comfy massagekussen

Belangrijkste kenmerken:

 • Het shiatsu massage apparaat kan  je draadloos gebruiken
 • Het ziet eruit als een prachtig kussen dat goed past in het interieur van jouw huis
 • Beschikbaar in 16 verschillende kleuren 
 • Het geeft een heerlijke shiatsu massage 
 • Zeer effectief bij rugpijn, stress en spierpijn. 
 • Het meest populaire massage apparaat (15 reviews / 4.9 ster)

Het Comfy shiatsu massage kussen is een van de meest verkochte shiatsu massage apparaten op bol.com. Wat maakt de Comfy zo uniek ten opzichte van andere shiatsu massage apparaten? 

 • Het Comfy massagekussen ziet eruit als een echt kussen dus het past perfect in het design van jouw woonkamer. Daarnaast is het shiatsu massagekussen verkrijgbaar in 16 verschillende kleuren. Je weet dus zeker dat je een kleur vindt die past bij de stijl van jouw huis.
 • Een andere hoofdreden waarom dit shiatsu massage apparaat zo populair is omdat je het draadloos kan gebruiken. Gebruik het shiatsu massage apparaat in de sportschool of tijdens je vakantie. Het comfy kussen kan je tot 2 uur draadloos gebruiken en het duurt ongeveer 30 minuten om het apparaat weer volledig op te laden. 

Dit massageapparaat zorgt op een geweldige manier voor uw lichaam, en het is perfect voor mensen die geen geld willen uitgeven aan een spa-behandeling. Als u op zoek bent naar iets eenvoudigs en gemakkelijk te gebruiken, dan moet u eens kijken naar het Comfy massagekussen.


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een shiatsu massage?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een shiatsu massage? 

Wanneer je wekelijks gebruikt maakt van een shiatsu massage apparaat dan is dat enorm gezond voor je lichaam in zowel mentaal als fysiek opzicht. We gaan hieronder in op de belangrijkste gezondheidsvoordelen. 

Stress verminderen

Een shiatsu massage apparaat werkt zeer effectief bij het verminderen van stress. Wanneer je spieren namelijk worden gemasseerd dan maken je hersenen endorfine hormonen aan. Deze hormonen zorgen ervoor dat je relaxt wordt. Daarnaast geven de endorfine hormonen een opbeurend gevoel. 

Rugpijn verminderen

Een shiatsu massageapparaat werkt door druk uit te oefenen op de acupunctuurpunten van het lichaam, die worden gebruikt om spierpijn te behandelen. Dit type massageapparaat kan worden gebruikt bij rugpijn. Het werkt door strakke spieren te verlichten en het zenuwstelsel te stimuleren. Ook wordt aangenomen dat het de circulatie verbetert en het genezingsproces stimuleert.

Spierpijn verminderen

Een shiatsu massageapparaat werkt door druk uit te oefenen op de spieren in een cirkelvormige beweging. Dit stimuleert de bloedstroom en de productie van endorfine. Endorfine is een natuurlijk hormoon dat spierpijn vermindert en het gevoel van welzijn verhoogt

Verbeterd je nachtrust

Shiatsu massage apparaten zijn ontworpen om gebruikt te worden ter bevordering van ontspanning en slaap. Shiatsu is een Japans woord dat “vingerdruk” betekent. De shiatsu-techniek is gebaseerd op de theorie dat bepaalde punten op het lichaam corresponderen met bepaalde energiemeridianen of kanalen.  Door druk uit te oefenen op deze punten wordt de energiestroom door de meridianen hersteld en daardoor wordt je lichaam meer in balans gebracht. Het effect daarvan is dat je rustiger bent en dus beter in slaap kan vallen. 

Verlichten van hoofdpijn

Shiatsu is effectief bij het verlichten van hoofdpijn omdat het de spanning helpt los te maken uit de spieren die hoofdpijn veroorzaken, en door de bloedstroom naar de hersenen te verhogen. Shiatsu-massages helpen de spieren die hoofdpijn veroorzaken te ontspannen, waardoor het lichaam meer ontspannen wordt.

Scroll naar top