Het beste schoudermassage apparaat kopen in 2021?

We werken tegenwoordig allemaal steeds langer en we moeten steeds meer. Het resulteert erin dat steeds meer mensen last hebben van stress. Wist je dat veel stress hormonen zoals cortisol en adrenaline zich ophopen in de schouders? Een schoudermassage kan enorm helpen tegen stress. Een effectieve en goedkope oplossing is het kopen van een schoudermassage apparaat. Tijdens de massage worden de schouderspieren effectief gemasseerd waardoor deze worden losgemaakt. Het effect is dat er endorfine hormonen worden aangemaakt en deze werken erg goed tegen stress. De hormonen maken je gelukkig en rustig in je hoofd.

In dit artikel geven wij je veel waardevolle informatie over schoudermassage apparaten. We gaan onder andere in op waarop je moet letten bij het kopen van een schoudermassage apparaat. Daarnaast hebben wij voor jouw de beste schoudermassage geselecteerd en getest. Wij vertellen onze ervaringen over deze schoudermassage apparaten. Wij wensen je veel plezier met het lezen van deze koopgids. 

Inhoudsopgave van deze adviesgids
  Add a header to begin generating the table of contents

  De best geteste schoudermassage apparaten

  Treatcare

  Medisana MC825

  Fitgun

  Algemene beoordeling

  De beste:
  Prijs kwaliteit verhouding voor nekcmassages

  De meest ontspannende massage

  De meest draagbare oplossing (oplaadbare batterij)

  Type masssages?

  Shiatsu, vibratie en kneedmassage 

  Shiatsu, klop, kneed en vibratie massage 

  Klop en vibratie massage

  Aanpasbare intensiteit?

  3 standen

  3 standen

  30 standen 

  Infrarood warmte?

  Ja

  Ja

  Nee

  Oplaadbare batterijen of met snoer?

  Oplaadbare batterijen (tot 2 uur)

  Met snoer 

  Oplaadbare batterijen (tot 5 uur)

  Opbergkoffer? 

  Ja

  Nee

  Ja

  Opmerking:

  De beste oplossing tegen schouderpijn 

  Kies voor dit apparaat als je een complete lichaamsmassage wil.

  Kies voor de fitgun als je heel gericht jouw spieren effectief wilt masseren. 

  Treatcare

  Medisana MC825

  De beste:
  Prijs kwaliteit verhouding voor schoudermassages

  De meest ontspannende massage

  Shiatsu, vibratie en kneedmassage 

  Shiatsu, klop, kneed en vibratie massage 

  3 standen

  3 standen

  Ja

  Ja

  Oplaadbare batterijen (tot 2 uur)

  Met snoer 

  Ja

  Nee

  De beste oplossing tegen schouderpijn 

  Kies voor dit apparaat als je een complete lichaamsmassage wil.

  Wat is een schoudermassage apparaat?

  Een schoudermassage apparaat is een toestel die speciaal gemaakt is om je schouders effectief te masseren. In het schoudermassage apparaat zitten massagekoppen. Wanneer je het apparaat opstart drijft de motor deze massagekoppen aan. Tijdens de massage maken deze massagekoppen draaiende en op en neergaande bewegingen. Door deze bewegingen worden je schouderspieren gemasseerd. De vastzittende spieren worden losgemaakt. Na de schoudermassage zul je merken dat je veel rustiger bent en dat spierpijn verdwenen is. 

  Welke type schoudermassage apparaten zijn er?

  De volgende type massage apparaten zijn perfect om je schouders te masseren:

  • Massageband: de band plaats je om je schouders. Je handen plaats je in de handvatten en zo kan je ook druk zetten. Door druk te zetten bepaal je de intensiteit van de massage. Het voordeel van een massageband is dat het je gehele schouders masseert. 
  • Massagegun: een massagegun is zeer geschikt om je schouders te masseren. Het apparaat hou je in je hand en vervolgens beweeg je het over je schouders heen. Op deze manier voert een massagegun een schoudermassage uit. 
  • Massagekussen: er zijn verschillende kussens in diverse maten. Ons advies is om altijd voor een groot kussen te kiezen. Naast het geven van een volledige schoudermassage masseren de grotere varianten ook je rug, nek en zitvlak. Het kussen plaats je op de stoel en vervolgens masseert het je gehele lichaam.

  Het bete schoudermassage apapraat wat wij aanraden is de massageband. De massageband is namelijk speciaal gemaakt om je schouders te masseren. Een massageband is namelijk speciaal gemaakt om je schouders te masseren. De andere massageapparaten zijn ook gemaakt om andere lichaamsdelen te behandelen. Wil je meer te weten over andere verschillende soorten massage apparaten? Bekijk dan ooks het artikel "beste massage apparaten" waarin wij ingaan op de verschillende type massage toestellen.

  Waar moet ik op letten bij het kopen van een schoudermassage apparaat?

  Ons advies is dat het schouder massageapparaat beschikt over de volgende mogelijkheden.

  • Je moet de intensiteit van de massage kunnen instellen. Ons advies is om een toestel te selecteren die beschikt over minimaal drie intensiteit standen. 
  • Het moet mogelijk zijn om de infrarood warmte te kunnen activeren. 
  • Beschikt het over een oververhittingsbeveiliging? Het apparaat gaat daardoor veel langer mee. 
  • Welke type massages kan het schoudermassage apparaat uitvoeren? Het is een belangrijke vraag die je aan jezelf moet stellen. Wij adviseren altijd om een model te kopen die een shiatsu behandeling kan uitvoeren. 
  • Wil je het apparaat ook meenemen naar de sportschool of vakantie? Het is dan belangrijk om te kiezen voor een draadloos schoudermassage apparaat. Het werkt natuurlijk op oplaadbare batterijen dus check ook even goed hoe lang deze meegaan. Natuurlijk is het ook belangrijk dat het schoudermassage apparaat niet te zwaar weegt en dat deze wordt geleverd met een opbergtas.

  Wat zijn de voordelen van een schoudermassage apparaat?

  Een schoudermassage heeft vele fysieke en mentale gezondheidsvoordelen. Hieronder gaan wij in op de belangrijkste voordelen. 

  1. Het helpt tegen stress
  2. Lagere bloeddruk
  3. Betere nachtrust
  4. Tegen schouderpijn en spierpijn
  5. Een sterker immuunsysteem

  Reviews van de beste schoudermassage apparaten. Lees onze ervaringen

  Wij hebben de beste drie schoudermassage apparaten speciaal voor jouw geselecteerd. Per schoudermassage apparaat gaan wij in op de voordelen en nadelen van het toestel. Daarnaast gaan wij in op de unieke functionaliteiten. Wij hopen dat je door het lezen van deze reviews een beter beeld hebt gekregen van welk schouder massageapparaat het beste bij jouw past. Wij wensen je veel plezier met het lezen van de reviews en onze ervaringen. 

   

  1. Medisana MC825: de meest ontspannende massage

  Kies voor dit massage apparaat wanneer je naast een schoudermassage ook graag je rug, nek en bovenbenen wilt masseren. Tijdens de massage hoef je niks te doen.

  Het apparaat masseert naast je schouders ook je rug, nek, zitvlak en bovenbenen.

  Het is mogelijk om de intensiteit van de massage aan te passen. Hierbij heb je de keuze uit vier verschillende standen. 

  Het helpt enorm goed tegen schouderpijn, rugpijn en nekpijn. 

  Bij dit massage apparaat kan je maximaal genieten omdat je echt niks hoef te doen. 

  Je kan genieten van een heerlijke warme massage dankzij de infrarood warmte  

  Ben je opzoek naar een schoudermassage apparaat waarbij je tijdens de massage geen enkele inspanning hoeft te verrichten? De Medisana MC825 is dan de beste keuze. Het massage apparaat leg je op de stoel en vervolgens ga je erop zitten en start je de massage. Tijdens de massage hoef je echt helemaal niks te doen behalve heerlijk te ontspannen. Wat een groot voordeel is dat de Medisana MC825 veel verder gaat dan alleen het geven een schoudermassage. Het massageapparaat masseert namelijk ook je rug, nek en bovenbenen. Het is dus een zeer volledig massage apparaat die echt een heerlijke complete lichaamsmassage geeft. 

  Het apparaat is daarnaast ook erg gemakkelijk in gebruik. Dankzij de afstandsbediening kan je snel en gemakkelijk de instellingen aanpassen:

  • Intensiteit: aan de bovenkant van de afstandsbediening bevinden zich twee knopjes waarmee je de intensiteit harder of zachter kan instellen. Bij dit schoudermassage apparaat heb je de keuze uit vier verschillende standen. 
  • Massages: het Medisana schouder apparaat kan vier verschillende soorten massages geven namelijk een shiatsu, kneed, vibratie en rolmassage. Wanneer je goed de spieren in het diepere weefsel wilt masseren dan raden wij de shiatsu massage aan. Het is een wat krachtigere massage die ook de onderliggende spierlagen goed masseert. Kies voor een vibratie massage wanneer je vooral heerlijk wilt ontspannen. 
  • Infrarood warmte: tijdens de schoudermassage kan je ook de infrarood warmte inschakelen. De warmte zorgt ervoor dat je spieren heerlijk worden opgewarmd. Het geeft echt een heerlijk warm gevoel vooral tijdens de koude korte dagen. Daarnaast worden je spieren gemakkelijker losgemaakt. 

  Wat de Medisana MC825 uniek maakt is dat je ook een specifiek lichaamsdeel kan instellen om te masseren. Wil je dat bijvoorbeeld alleen je schouder gemasseerd worden? Het apparaat kan je zo instellen dat alleen een schoudermassage wordt uitgevoerd.

  Een ander groot voordeel is dat je de hoes van het apparaat kan wassen. Op die manier kan je dus altijd genieten van een schoon massage apparaat. Voor meer informatie bekijk dan de Medisana MC825 review.

  2. Treatcare schoudermassage apparaat

  Kies voor dit schoudermassage apparaat als je opzoek bent naar een schoudermassage apparaat wat je overal kan gebruiken. Het werkt namelijk op batterijen

  Het toestel werkt op oplaadbare batterijen en kan je dus overal gebruiken. 

  De keuze uit drie intensiteit standen

  Het wordt geleverd met een opbergtas.

  Het beschikt over drie intensiteit standen

  Het geeft een heerlijke ontspannende shiatsu massage

  Ben je opzoek naar een schoudermassage apparaat die je overal mee naar toe kan nemen? Een zeer goede keuze is dan het Treat care schoudermassage apapraat. Het apparaat is werkt namelijk geheel draadloos omdat het voorzien is van draadloze batterijen. De batterijen gaan tot wel drie uur mee. Daarnaast wordt het geleverd met een opbergtas zodat je het massage apparaat veilig kan opbergen. 

  Mijn ervaring met dit apparaat is dat de massages heerlijk zijn, maar wel wat krachtig kunnen aanvoelen. Gelukkig kan je gemakkelijk de intensiteit van het apparaat instellen. Hierbij heb je de keuze uit drie verschillende standen. 

  Wat ik zelf een groot voordeel vindt aan dit schoudermassage apparaat is dat je niet het apparaat hoeft vast te houden. Het is namelijk voorzien van een schouderriem en daardoor heb je jouw handen vrij. Lees een heerlijk boek of doe lekker een dutje terwijl je geniet van een ontspannende schoudermassage. 

  Wist je dat het apparaat ook een langer mee gaat dan andere schoudermassage apparaten? De Treatcare is namelijk voorzien van een oververhittingsbeveiliging. Deze beveiliging heeft een enorm gunstige invloed op de levensduur van het apparaat. Wanneer je bijvoorbeeld voor een uur het apparaat aan hebt staan dan wordt het te warm. Het gevolg daarvan is dat het schoudermassage apparaat oververhit. Het toestel kan daardoor doorbranden en kapot gaan. Gelukkig is het Treatcare schoudermassage apparaat voorzien van deze beveiliging. Het schakelt zichzelf automatisch uit wanneer het te warm wordt.

  3. Fitgun massage apparaat

  Het beste schouder massage apparaat om spierpijn te behandelen. Dankzij de sterke motor worden de spieren in het diepere weefsel zeer goed gemasseerd. 

  Het beschikt over 20 verschillende intensiteit standen

  Het is het beste massage apparaat dat helpt tegen spierpijn en het zorgt voor een sneller herstel van de spieren.

  Het wordt geleverd met zes verschillende opzetstukjes.

  De batterij gaat tot wel 5 uur mee. 

  Een sterk motor die zorgt ervoor dat de spieren in het diepere weefsel goed gemasseerd worden
  Ben je opzoek naar een schoudermassage apparaat waarmee je heel gericht je spieren effectief kan masseren? In dit geval is het beter om te kiezen voor een massagegun. De massagegun hou je in je hand en vervolgens beweeg je het apparaat over de plekken waar je pijn hebt. Daarnaast zijn de massages een stuk krachtiger dan andere modellen. Het voordeel daarvan is dat deze ook heel effectief zijn in het masseren van de spieren in het diepere weefsel. Eén van de beste massageguns van dit moment is de Fitgun. Het grote voordeel van dit apparaat is dat het is voorzien van een sterke motor. De motor genereert tot wel 3500 trillingsbewegingen per minuut. Wat de Fitgun uniek maakt ten opzichte van de concurrenten is dat het is voorzien van 20 intensiteitstanden. De laagste stand is 1200 trillingen en de hoogste stand is 3500 trillingen. 

  Gericht gezondheidsklachten behandelen met de zes opzetkopjes
  Met dit massage apparaat kan je natuurlijk veel meer dan alleen je schouders masseren. Met dit toestel kan je eigenlijk elk lichaamsdeel gemakkelijk masseren. Het is natuurlijk wel veel minder ontspannen als bijvoorbeeld een massagekussen waarbij je gewoon heel lekker achterover kan liggen en verder zelf niets hoef te doen. De Fitgun wordt geleverd met zes verschillende opzetkopjes en die hebben allemaal een ander functie:

  • Bal: gebruik je voor de billen, schouders, nek en rug.
  • Tweepoot: voor het masseren van de verwelkom
  • Kegel: voor het behandelen van gewrichten en spierknopen.
  • Plat: voor het behandelen van de borst, benen en schouders
  • Duim vorm: voor het masseren van het zachte spierweefsel. 
  • V-vorm: deze gebruik je om de delen rondom de gewrichten te behandelen. 

  Het is ook een zeer draagbaar schoudermassage apparaat. De batterijen gaan wel tot 5 uur mee. Daarnaast het geleverd met een luxe opbergkoffer waardoor je de Fitgun veilig overal mee naar toe kan nemen.

  4. Medisana NM 880

  Het schoudermassage apparaat wat je gemakkelijk schoon kan maken dankzij de afneembare hoes.

  Het beschikt over een oplaadbatterij die tot wel 2 uur meekan. 

  Met deze massageband kan je naast je nek bijna elk deel van je lichaam masseren. 

  Het wordt geleverd met een auto adapter zodat je ook kan genieten van een massage in de auto (gebruik het alleen tijdens een pauze). Voor meer info over auto massages bekijk deze link.

  Nekpijn is verleden tijd dankzij de effectieve shiatsu massage. 

  Het beschikt over drie intensiteit standen. Daarnaast kan je ook de infrarood warmte activeren. 

  Ben je opzoek naar een schoudermassage apparaat die een heerlijke shiatsu massage geeft? Het schoudermassage apparaat vab Lifeproducts is dan wellicht een hele goede keuze. Het apparaat voert een zeer ontspannende shiatsu massage uit. Je zult na de massage merken dat de schouderpijn en stress volledig verdwenen zijn. 

  Gemakkelijk te wassen
  Wil je ook altijd genieten van een schoon massage apparaat? Met het lifeproducts massage toestel is dat geen probleem. De hoes kan je namelijk gemakkelijk van het kussen verwijderen en wassen. Heerlijk toch? Geniet altijd van een schoon schoudermassage apparaat. 

  Elk lichaamsdeel masseren
  Naast het masseren van je schouders kan dit apparaat natuurlijk ook bijvoorbeeld je rug, nek en zelfs je voeten masseren. Bind de band om een lichaamsdeel. Aan de uiteinden van de band bevinden zich de handvatten en op die manier kan je druk zetten en elk lichaamsdeel effectief masseren.

  De temperatuur van de infrarood warmte kan je instellen
  Wil je nog meer ontspannen? Met de Medisana NM 880 is het mogelijk. De het toestel beschikt namelijk over een infrarood warmte functie. Dankzij de infrarood warmte warmte functie waardoor je spieren heerlijk opgewarmd. Het effect is dat de bloedvatten zich dankzij de warmte nog sneller gaan openen waardoor voedingstoffen gemakkelijker de spieren kunnen bereiken. De spierpijn verdwijnt dankzij de infrarood warmte in combinatie met de shiatsu massage nog sneller.

  5. SKYX schoudermassage apparaat

  De beste keuze als je elk lichaamsdeel effectief wilt masseren

  De temperatuur van de infrarood warmte kan je instellen 

  30 dagen uitproberen zonder risico

  Helpt enorm goed tegen spierpijn en stress

  De infrarood warmte geeft een extra ontspannen gevoel. 

  Ben je opzoek naar een schoudermassage apparaat die een heerlijke shiatsu massage geeft? Het schoudermassage apparaat vab Lifeproducts is dan wellicht een hele goede keuze. Het apparaat voert een zeer ontspannende shiatsu massage uit. Je zult na de massage merken dat de schouderpijn en stress volledig verdwenen zijn. 

  Wasbare afneembare hoes: heerlijk schoon kussen
  Wil je ook altijd genieten van een schoon massage apparaat? Met het lifeproducts massage toestel is dat geen probleem. De hoes kan je namelijk gemakkelijk van het kussen verwijderen en wassen. Heerlijk toch? Geniet altijd van een schoon schoudermassage apparaat.

  Gemakkelijk alle lichaamsdelen masseren
  Naast het masseren van je schouders kan dit apparaat natuurlijk ook bijvoorbeeld je rug, nek en zelfs je voeten masseren. Bind de band om een lichaamsdeel. Aan de uiteinden van de band bevinden zich de handvatten en op die manier kan je druk zetten en elk lichaamsdeel effectief masseren.

  Infrarood warmte functie 
  Wil je nog meer ontspannen? Met de Medisana NM 880 is het mogelijk. De het toestel beschikt namelijk over een infrarood warmte functie. Dankzij de infrarood warmte warmte functie waardoor je spieren heerlijk opgewarmd. Het effect is dat de bloedvatten zich dankzij de warmte nog sneller gaan openen waardoor voedingstoffen gemakkelijker de spieren kunnen bereiken. De spierpijn verdwijnt dankzij de infrarood warmte in combinatie met de shiatsu massage nog sneller.

  Nek effectief masseren

  Wat zijn de voordelen van een schoudermassage?

  Een schoudermassage heeft vele fysieke en mentale gezondheidsvoordelen. Hieronder gaan wij in op de belangrijkste voordelen. 

  1. Een schoudermassage helpt enorm tegen stress

  Een schoudermassage helpt enorm bij het verhelpen van stress. Tijdens de massage maken je hersenen endorfine hormonen aan. Het zijn eigenlijk natuurlijke pijnstillers die jouw mentale geest rustiger maken. Daarnaast zorgen endorfines ervoor dat stress hormonen zoals cortisol worden verdreven. De aanmaak van endorfine hormonen in combinatie met het losmaken van de schouderspieren zorgt ervoor dat de stress drastisch afneemt. 

  2. Een betere nachtrust

  Een schoudermassage zorgt ervoor dat je gemakkelijker in slaapt valt. De spieren zijn namelijk ontspannen en je voelt je mentaal veel rustiger. Het is daardoor natuurlijk veel gemakkelijker om in slaap te vallen. Om een goede nachtrust te bevorderen raden wij aan om te genieten van een schoudermassage vlak voordat je naar bed gaat. Om het maximale effect te bereiken is het belangrijke om een schoudermassage apparaat op dagelijkse basis te gebruiken. 

  3. Het helpt tegen spierpijn in de schouders

  Een schoudermassage helpt erg goed tegen spierpijn. Tijdens de massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Het zorgt ervoor dat voedingstoffen en zuurstoffen je schouderspieren gemakkelijker kunnen bereiken. De verzuurde schouderspieren worden weer voorzien van nieuwe energie. Het effect daarvan is dat de spierpijn in je schouders verdwijnt.

  4. Een lagere bloeddruk

  Wanneer je dagelijks gebruik maakt van een schoudermassage apparaat heeft dat een zeer positief effect op je bloeddruk. Stress is een belangrijke oorzaak waarom mensen een hoge bloeddruk hebben. Door dagelijks tot rust te komen door een massage neemt ook de stress af. Op de middellange termijn heeft dat ook een gunstig effect op het verlagen van de bloeddruk. 

  5. Het versterkt je immuunsysteem

  Door een schoudermassage worden gifstoffen en melkzuurophopingen effectief uit het spierweefsel verwijderd waardoor het in de bloedbanen terecht komt. Via de bloedbanen worden deze gifstoffen uit het lichaam verwijderd. Door het verwijderen van deze gifstoffen wordt het immuunsysteem sterker gemaakt. Wanneer we ouder worden de T-cellen verzwakt. Het is daarom voor ouderen zo belangrijk om op reguliere basis te genieten van een schoudermassage. Een massage helpt namelijk om het immuunsysteem sterker te maken zodat het beter bestand is tegen ziektes.  

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Scroll naar top