Beste rugmassage apparaten speciaal voor jouw geselecteerd

Het beste rugmassage apparaat kopen op basis van jouw wensen

Om deze adviesgids op te stellen hebben wij vele rugmassage apparaaten onderzocht. In deze adviesgids hebben wij de beste 6 rugmassage apparaten geselecteerd. In dit artikel proberen wij je een zo goed mogelijk te adviseren.

Ken je dat gevoel dat je na het slapen soms last hebt van rugpijn? Het kan zijn dat je in een verkeerde houding hebt gezeten. Iedereen heeft weleens last van rugpijn en het treedt op in verschillende situaties zoals bij:

 • Voor een langere periode in dezelfde houding zitten of staan.
 • Rugpijn treedt ook op door stress omdat de spieren meer gespannen zijn.
 • Teveel zware objecten tillen waardoor je de verkeerde beweging maakt. 

In deze koopgids vindt je veel nuttige informatie over rug massage apparaten. In het eerste deel van deze koopgids geven wij een overzicht van de beste rugmassage apparaten. Voor elk rugmassage apparaat hebben wij een review geschreven. In deze review gaan wij in op de belangrijkste functionaliteiten en de voordelen en nadelen van het toestel. In het tweede deel van deze koopgids leggen wij je uit waarop u moet letten bij het kopen van een rugmassage apparaat. Daarnaast gaan wij in op de verschillende functionaliteiten en hoe deze kunnen helpen het behandelen van gezondheidsproblemen. Wij wensen je veel plezier met het lezen van deze koopgids. Wij hopen dat je na het lezen van dit artikel een goed beeld hebt van welke rugmassage apparaat het beste aansluit op jouw wensen.

Inhoudsopgave van deze koopgids
  Add a header to begin generating the table of contents

  De beste geteste rugmassage apparaten per categorie

  Medisana MC825  Qumax massagekussen

  Northwall massageun

  Algemene beoordeling

  Het beste:
  Om volledig te ontspannen

  Het beste:
  Voordelige rugmassage apparaat 

  Het beste:
  Rugmassage apparaat voor op reis (inc koffer)

  Massagevormen?

  Shiatsu, vibratie massage en acupressuur massage

  Shiatsu massage

  Klopmassage 

  Kan het appraat de gehele rug tegelijkertijd masseren?

  Ja: bovenrug, onderrug, nek, taille, zitvlak en bovenbenen

  Nee alleen speciek lichaamsdeel. 

  Nee alleen speciek lichaamsdeel. 

  Aanpasbare intensiteit?

  3 standen 

  3 standen 

  20 standen 

  Infrarood warmte functie?

  Ja

  Ja

  Nee

  Oplaadbare batterijen of met snoer?

  Met snoer 

  Met snoer 

  Oplaadbare batterijen
  ( 5uur)

  Afstandsbediening?

  Ja

  Nee

  Nee

  Gewicht 

  9 kilo (voor thuis)

  1.2 kilo 

  1.2 kilo + opbergkoffer

  Om te ontspannen? 

  Het best geteste rugmassage apparaat

  Medisana MC825

  Algemene beoordeling

  Het beste:
  Om volledig te ontspannen en tegen rugpijn.

  Massagevormen?

  Shiatsu, vibratie massage en acupressuur massage

  Kan het appraat de gehele rug tegelijkertijd masseren?

  Ja: bovenrug, onderrug, nek, taille, zitvlak en bovenbenen

  Aanpasbare intensiteit?

  3 standen 

  Infrarood warmte functie?

  Ja

  Oplaadbare batterijen of met snoer?

  Met snoer 

  Afstandsbediening?

  Ja

  Gewicht 

  9 kilo (voor thuis)

  Om te ontspannen? 

  Het vinden van het juiste rugmassage apparaat hangt sterk samen met jouw wensen en het doel waarvoor je het wil gebruiken. Wij hebben speciaal voor jou een samenvatting gemaakt van de belangrijkste punten waarop je moet letten. Wij hebben dit gedaan door het stellen van een aantal belangrijke vragen. Door het beantwoorden van deze vragen komt je er gemakkelijker achter welk type rugmassage apparaat het beste bij jouw past.

  Wilt je het rugmassage apparaat gebruiken om tot rust te komen?
  Een rugmassage apparaat helpt enorm om tot rust te komen. Daarnaast helpt ook bij het wegnemen van stress. Tijdens een massage gaan de spieren zich ontspannen en maken de hersenen endorfine hormonen aan. Het zijn “feel good” hormonen die een gelukkig gevoel geven. Wanneer je een rugmassage apparaat wilt gebruiken om tot rust te komen dan raden wij het volgende aan:

  • Koop een groot rugmassage kussen: wij raden deze type apparaten aan omdat u zelf bijna niks hoeft te doen en dat is heel belangrijk om tot rust te komen. Het enige wat je hoeft te doen is om het rugmassage kussen op de stoel of een bank te plaatsen en het programma en de intensiteit te selecteren. Vervolgens doet het apparaat al het werk voor jou. Deze apparaten masseren niet alleen je rug maar meestal ook de nek, schouders, taille en vaak ook de benen. Doordat je zelf helemaal niks hoeft te doen kom je zelf echt helemaal tot rust.
  • Infrarood warmte: wij raden daarnaast aan om een apparaat te kopen die is voorzien van een infrarood warmtefunctie. Bij het inschakelen van de infrarood warmte verspreidt de warmte zich over het lichaam heen. De spieren worden door de warmte sneller losgemaakt en je gaat je rustiger voelen. Vooral tijdens de wintermaanden geeft de warmte een heerlijk rustgevend gevoel.

  Heeft u hevige pijn in uw rug of heeft u last van chronische rugpijn?
  Hieronder een overzicht van punten  waarop je dient te letten bij het kopen van een massage apparaat wanneer je last heeft van chronische rugpijn:

  • Percussie massage: kan het massage apparaat percussie massages (shiatsu) geven? Het is heel belangrijk om hierop te letten want bij een percussie massage worden de spieren in het diepere weefsel bereikt en effectief gemasseerd. Een diep weefsel behandeling helpt zeker bij het verminderen van chronische rugpijn. Om het diepere weefsel goed te kunnen masseren moet het rugmassage apparaat een shiatsu of klopmassage kunnen geven. Let hier dus goed op of het apparaat één van deze massages kan geven.
  • Infrarood warmte: het is belangrijk dat het apparaat beschikt over een infrarood warmtefunctie. Het is een zeer essentiële functie omdat de spieren door de warmte worden losgemaakt. Het effect is dat de pijn in de rug sneller verdwijnt

  Voel je de rugpijn over je gehele rug of bijvoorbeeld alleen in de onderrug?
  Deze vraag bepaald ook sterk welk type apparaat je kiest. Wanneer je pijn hebt in een specifiek gedeelte van je rug dan is het beter om voor een handmassage apparaat te kiezen. Een hand apparaat is zeer flexibel en efficiënt. Het stelt je in staat om specifieke plekken te masseren die normaal gesproken met een andere massage apparaat lastig te bereiken zijn. Een handmassage apparaat kan veel gerichter de pijnlijke plekken van uw jouw masseren.

  Wil je het apparaat meenemen naar het werk, sportschool of op vakantie?
  Wanneer je van plan bent om het rugmassage apparaat mee te nemen naar het werk, de sportschool of op reis dan raden wij een compact rugmassage apparaat aan. De volgende modellen sluiten dan goed aan op deze behoefte:

  • Een hand massage apparaat: de meeste handmassage toestellen zijn ook compact en passen gemakkelijk in de rugzak. Het grote voordeel van dit type apparaat is dat het gehele lichaam gemasseerd kan worden. Het apparaat houd je in je hand vervolgens masseer je heel gericht de specifieke pijnpunten.
  • Kleine compacte massagekussens: er zijn ook veel kleinere kussens die compact zijn. Deze type massagekussens gebruik je om de onderrug, schouders en bijvoorbeeld de nek te masseren. Het nadeel is natuurlijk dat je niet alle lichaamsdelen tegelijkertijd kan masseren zoals je dat bij een groot rugmassage kussen wel kan.

  Wat is jouw budget?
  Afhankelijk van jouw budget bepaal je ook het type rugmassage apparaat. Hieronder een overzicht van de richtprijzen van de verschillende modellen:

  • Een klein massagekussen kost ongeveer tussen de 40 en 100 euro.
  • De prijs van een groot rugmassage kussen kussen ligt tussen de 70 en 300 euro
  • Een handmassage apparaat kost tussen de 60 en 300 euro.
  • Een massagestoel kost tussen de 400 en 5000 euro.

  Reviews van de beste rugmassage apparaten van 2020

  Wij hebben een speciale selectie gemaakt van de beste rugmassage apparaten die op dit moment verkrijgbaar zijn. We hebben verschillende type rugmassage apparaten in de lijst opgenomen zoals:

  • Massagekussens
  • Massageband
  • Hand Massage apparaten 

  Voor elk rugmassage apparaat bespreken wij de meest belangrijke functionaliteiten. Daarnaast geven wij aan voor wie dit shiatsu apparaat het beste geschikt is. Aan het einde van elke review gaan wij in op de pluspunten en minpunten van het product. Wij wensen je veel plezier met het lezen van de producten.

  1. Medisana MC 825 rug massage apparaat

  Het beste  rugmassage apparaat die de meest complete lichaamsmassage geeft.  Het apparaat heeft de beste prijs kwaliteit verhouding. 

  Het beste rugmassage apparaat

  Naast het geven van een complete rugmassage masseert de Medisana MC 825 ook de nek, taille, zitvlak en benen.

  Dankzij de infrarood warmte massage gaan de spieren sneller losser zitten.

  Het apparaat beschikt over vier verschillende intensiteit standen

  Bij dit massage apparaat kost het veel minder tijd om uw rug, nek, taille en heupen te masseren. Deze lichaamsdelen worden namelijk tegelijkertijd gemasseerd.

  De Shiatsu massage kan als intens ervaren worden. Gelukkig is het mogelijkheid om de intensiteit aan te passen

  Bent je op zoek naar een massage apparaat die een volledige lichaamsmassage kan geven? De Medisana MC 825 is een massagekussen die dan perfect aansluit op jouw behoefte. Tijdens deze massage wordt niet alleen jouw volledige rug gemasseerd maar ook de nek, schouders, taille, zitvlak en de bovenbenen. Op dit vlak onderscheid de Medisana MC 825 zich duidelijk van andere rugmassage apparaten. De meeste toestellen kunnen niet zoveel lichaamsdelen tegelijkertijd masseren. Wat wij een groot voordeel vinden is dat je de hoogte van het nekkussen kan aanpassen. Zowel langere als kortere mensen kunnen daardoor ook genieten van een nekmassage op maat.

  Hoe werkt de Medisana MC 825?
  De Medisana is een rugmassage apparaat die gemakkelijk te gebruiken is. Het apparaat plaats je eenvoudig op een stoel of bank waardoor het eigenlijk als een massagestoel gaat fungeren. Vervolgens selecteer je het massage programma en de intensiteit van de massage. Wij zien het als een groot voordeel dat het kussen beschikt over vier verschillende intensiteit standen. Wanneer je behoefte hebt aan een rustgevende en relaxte massage dan stel je de laagste intensiteit in. In een situatie waarbij je last hebt van hevige rugpijn dan is het een slim idee om een hogere intensiteit in te stellen.

  Drie verschillende soorten massages
  De Medisana MC 825 is een rugmassage toestel die drie verschillende soorten massages kan uitvoeren. Hieronder gaan wij kort in op de verschillende massage technieken:

  • Vibratie massage: het is een oppervlakkige massage die helpt wanneer de spieren in de bovenste laag (oppervlakte) een klein beetje vastzitten. Het is eigenlijk vooral een comfortabele massage die bedoeld is om je lichaam volledig tot rust te laten komen en te laten ontspannen.
  • Shiatsu massage: wanneer je last hebt van hevige rugpijn dan komt doordat de spieren in de onderste laag van het spierweefsel vast zitten. Om deze spieren te bereiken en te masseren dan is een intensere massage noodzakelijk. Een shiatsu massage is een intensere massage die als doel heeft om de spieren in het diepere weefsel losser te maken.
  • Acupressuur massage: het is een ruwere techniek waarbij er extra spanning wordt gezet op de belangrijkste spanningspunten van het lichaam.

  Na het selecteren van het massage programma kan je ervoor kiezen om de infrarood warmte massage in te stellen. Wanneer je de warmte massage aanzet dan verspreidt de warmte zich over je rug, nek en schouders. Het effect is dat je spieren sneller losser komen te zitten. De warmte functie werkt daarnaast ook ontspannend en met name natuurlijk tijdens de koude wintermaanden geeft dit een heerlijk gevoel.

  Voor wie is dit massage apparaat geschikt?
  Wij raden de Medisana MC 825 aan voor mensen die opzoek zijn naar een toestel die een volledige lichaamsmassage kan geven. Naast het geven van een volledige rugmassage masseert het ook je nek, schouders, billen, taille en bovenbenen. Wil je echter goed je benen masseren dan is het aan te raden om een beenmasssage apparaat te kopen.

  2. De Qumax is een compact shiatsu massage apparaat voor de rug

  Het meest compacte rugmassage apparaat voor een zeer voordellige prijs (59 euro)

  Meest compacte rugmassage apparaat
  Massage voor in de auto

  Het is zeer compact en is dus ideaal voor op reis en op het werk.

  De Qumax geeft een shiatsu massage en hierbij heb je de keuze uit vier intensiteit standen.

  De draairichting van de massage kan je instellen: unieke eigenschap

  De hoes van het kussen kan je verwijderen en wassen. 

  Het beschikt over een infrarood warmte functie (bloedcirculatie)

  Helaas wordt het niet geleverd met een afstandsbediening. 

  Wanneer je opzoek bent naar een compact rugmassage apparaat dan is de Qumax shiatsu kussen een goede keuze. Het is een shiatsu massage apparaat die klein en licht is waardoor het gemakkelijk in je rugzak past. Het kussen is dus ideaal om mee te nemen naar het werk of op vakantie.

  Effectief masseren
  Door het kleinere oppervlak van het kussen kan je niet de gehele rug in 1 keer masseren. Met dit kussen kan je dus maar 1 lichaamsdeel tegelijkertijd masseren. Het voordeel daarvan is dat je heel gericht de pijnlijke plekken kan masseren. Het kussen is ideaal om de pijn in de bovenrug of onderrug te verhelpen omdat je heel gericht de pijnlijke plekken masseert. Door het kussen tegen je nek, schouders en benen te drukken kan je eigenlijk elk lichaamsdeel effectief masseren. De Qumax is voorzien van vier intensiteit standen zodat je de massage kan instellen naar je eigen persoonlijke voorkeur. Een ander groot voordeel van dit apparaat is dat je de draairichting van de massage kroppen kan instellen. Op dit vlak onderscheid dit rugmassage apparaat zich duidelijk van andere modellen.

  Elastische band en voor in de auto
  Aan de achterkant van de Qumax vind je een elastische band waarmee je het kussen kan bevestigen op de stoel. Daarnaast kan je het kussen ook in de auto gebruiken want het wordt geleverd met een auto adapter.

  Vier massage koppen en shiatsu massage
  Het rugmassage apparaat beschikt over vier massagekoppen die ervoor dat het een Shiatsu massage nabootst. Naast deze massagetechniek kan de Qumax vibratie massages geven. Bij dit type massage ligt de focus meer op het masseren van de bovenste laag van de spieren. Tijdens de massage kan je de infrarood warmte functie aanzetten waardoor jouw spieren heerlijk worden opgewarmd en sneller worden losgemaakt.

  De hoes kan je wassen
  Wat wij een groot voordeel van dit rug infrarood massage apparaat is dat je de hoes van het kussen kan verwijderen. De hoes kan je vervolgens wassen en je hebt dus altijd een schoon en hygiënisch kussen.

  Voor wie raden wij de Qumax 145 aan?
  Voor mensen die opzoek zijn naar een compact massage apparaat.

  3. De Nortwall massagegun

  Het beste rugmassage apparaat voor de sporter (spierherstel en spierpijn verhelpen)

  De best geteste massagegun
  Zeer effectief de pijnlijke plekken masseren.

  Er zijn 20 verschillende intensiteit standen die je kan instellen.

  Het wordt geleverd met een opbergkoffer.

  Een oplaadbare batterij die tot 5 uur mee kan (dus draadloos).

  Het wordt geleverd met vijf opzetstukjes 

  Het handmassage rug apparaat wordt helaas niet standaard geleverd met een koffer.

  De Nortwall massagegun gemaakt om je spieren sneller te laten herstellen
  Ben je opzoek naar een draadloos rugmassage apparaat die je kan gebruiken in de sportschool? De Nortwall is dan een hele goede keuze. Het apparaat wordt namelijk geleverd met oplaadbare batterijen waardoor je het toestel overal kan gebruiken. De batterij kan tot wel 5 uur mee en dat is ruim voldoende. Wanneer je het apparaat elke dag 20 minuten gebruikt dien je de Nortwall dus 1 keer per week op te laden.

  Een zeer sterke motor die een diepe weefsel massage uitvoert
  Net zoals bij de meeste handmassage apparaten voert de Nortwall een vibratie massage uit. De massage kan intens aanvoelen omdat Nortwall is voorzien van een zeer sterke motor. De motor kan tot wel 3200 percussie trillingen maken per minuut. Op dit vlak onderscheid de Hyperic Volt zich duidelijk van andere modellen. De meeste toestellen kunnen gemiddeld tussen de 1600 en 2600 percussie trillingen per minuut generen. Dankzij de sterkere motor van de Nortwall worden ook de diepere spieren bereikt en intens gemasseerd. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van hevige rugpijn dan is een hardere massage zeer effectief om de pijn te verminderen. Gelukkig kan je met dit apparaat ook genieten van een minder intense massage. De Nortwall beschikt namelijk over twingtig intensiteit standen.

  Vier opzetstukken
  Het apparaat wordt geleverd met vier verschillende opzetstukken en elke opzetkop is gemaakt voor een specifiek lichaamsdeel. Door de meegeleverde opzetstukken kan je elk lichaamsdeel op de meest effectieve manier masseren. Wij raden dit apparaat voor mensen die specifieke pijnpunten van hun lichaam willen masseren. Door het compacte ontwerp kan je heel gericht de pijnlijke plekken behandelen. Dankzij de sterke motor kan je elk lichaamsdeel zeer snel en effectief masseren. Plaats het apparaat voor ongeveer 60 seconden op elk lichaamsdeel om de spieren effectief te masseren.

  Voor wie is dit apparaat geschikt?
  De Nortwall is ideaal wanneer je regelmatig sport. Na een intense training treed er vaak spierpijn op en daarom is het belangrijk om je spieren tot rust te laten komen. Door je lichaam na het sporten te masseren worden de ontstekingsreacties tegengegaan en wordt de bloedcirculatie verbeterd. Het effect is dat het melkzuur sneller wordt afgevoerd en dit zorgt er uiteindelijk voor dat de spieren sneller herstellen. De Hyperic Volt is daarom ook ideaal om de pijnlijke spieren op een effectieve manier te masseren. Het apparaat kan je ook ideaal overal gebruiken door het vrij compact is.

  4. De Unico: voordellig met unieke functioaliteiten

  Het meest voordellige en stille rugmassage apparaat

  De Unico is zeer een veelzijdig massage toestel
  Massage instellingen aanpassen

  Het wordt geleverd met 6 verschillende opzetkopjes (uniek)

  De unico geeft een vibratie massage en hierbij heb je de keuze 12 verschillende massagebewegingen.

  Het toestel heeft 10 verschillenden intensiteit standen.

  Het rug massage apparaat is stil (< 60 decibel)

  Het is rugmassage apparaat kan je overal gebruiken met de oplaadbare batterijen.

  Je kan het niet gebruiken wanneer het aan het opladen is.

  Een uniek rugmassage apparaat voor een zeer voordellige prijs
  De Lunico is één van de meest voordelige rugmassage apparaten die er op de markt beschikbaar is. Bij bol.com wordt het rugmassage toestel aangeboden voor 59 euro. Wat het apparaat uniek maakt ten opzichte van andere massage apparaten is dat het wordt geleverd met zes verschillende opzetkopjes. Normaal gesproken wordt een handmassage apparaat geleverd met ongeveer 2 tot 3 kopjes. Elke massagekop wordt gebruikt om een apparaat lichaamsdelen te masseren zoals de rug, schouders, nek, benen, dijen en voeten. Daarnaast kan je de massagekop 180 graden draaien. Het zorgt ervoor dat je gemakkelijker alle lichaamsdelen goed kan masseren.

  Een zeer veelzijdig rugmassageapparaat: 12 verschillende vibratie bewegingen en 10 intensiteit standen.
  Het Lunico rugmassage apparaat voert massages uit door het maken van vibraties. Hierbij kan het apparaat 12 verschillende vibratie bewegingen maken. Het is echt uniek wat geen enkel handmassage apparaat heeft dit. Daarnaast beschikt het over 10 massage intensteitstanden.

  Oplaadbare batterij en zeer stil
  Wat de Uninco uniek maakt ten opzichte van andere rugmassage apparaten is dat de Unico zeer stil is. Het geluid blijft onder de 60 decibel. Daarnaast wordt het geleverd met oplaadbare batterijen die tot 2 uur lang mee gaan. Ook op dit vlak is de Unico uniek ten opzichte van de andere modellen in de prijsklasse tussen 50 en 100 euro. De meeste modellen kan je namelijk alleen gebruik wanneer je ze aansluit op het stroomnetwerk.

  5. Beurer MG 300XL rugmassage toestel

  Het enige rugmassage apparaat die een persoonlijk bodyscan kan uitvoeren en op basis daarvan een persoonlijk massage programma samenstelt. 

  Beurer MG300 XL rugmassage apparaat
  Afstandsbediening Beurer MG300XL

  Het rugmassage apparaat doet een automatische lichaamsscan en stelt een persoonlijk massage programma samen.

  Het geeft een complete lichaamsmassage.

  Het rugmassage shiatsu apparaat kan je gebruiken in de auto.

  Het toestel geeft shiatsu, rol en klopmassages.

  Er wordt een afstandsbediening bij het apparaat geleverd.

  Instelbare intensiteit en infrarood warmte 

  Het rugmassage apparaat is vrij groot en je kunt het dus minder gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

  Beurer MG 300 XL shiatsu apparaat
  Wilt u uw rug na een harde dag werken helemaal tot rust laten komen? De Beurer MG 300 XL is dan wellicht een goede keuze. Plaats het kussen op een comfortabele stoel of op de bank en geniet van een heerlijke rustgevende rugmassage. Het rugmassage apparaat is vrij groot waardoor uw rug volledig wordt gemasseerd.

  Wat maakt de Beurer MG 300XL uniek: gepersonaliseerde massages
  Wat de Beurer MG 300 XL uniek maakt ten opzichte van andere rugmassage apparaten is dat het beschikt over een automatische lichaamsscan. Wanneer je het rugmassage apparaat voor de eerste keer start dan analyseert het toestel je lichaam. Op basis van deze scan stelt het apparaat een gepersonaliseerd massage programma samen aan de hand van de lengte en breedte van jouw rug.

  Welke massagetechnieken biedt rugmassage apparaat aan?
  Bij de Beurer MG 300 XL kan je kiezen uit drie verschillende massages namelijk de shiatsu, klop, en rolmassage. De shiatsu massage is een intensere behandeling die bedoeld is om de spieren in het diepere weefsel los te maken. Wanneer je last hebt van hevige rugpijn dan kan een shiatsu behandeling enorm helpen bij het verminderen van de pijn.

  Welke lichaamsdelen masseert de Beurer MG 300 XL?
  De Beurer MG 300 XL is niet alleen bedoeld voor het geven van rugmassages. Het toestel kan daarnaast ook de nek en je taille masseren. Met dit shiatsu massage apparaat kom je na een lange werkdag helemaal tot rust. Dankzij het grotere oppervlak worden alle lichaamsdelen tegelijkertijd gemasseerd en u hoeft zelf niks te doen.

  Je kan het rugmassage apparaat gebruiken in de auto.
  Wat dit stoelkussen ook een uniek maakt is dat je dit rugmassage apparaat kan gebruiken in de auto. Let er wel op dat het toestel alleen gebruikt kan worden tijdens een rustpauze. Het is namelijk gevaarlijk om een rugmassage apparaat te gebruiken terwijl je aan het rijden bent.

  Voor wie is dit rugmassage apparaat geschikt?
  Wij raden dit apparaat aan voor mensen die willen genieten van een complete lichaamsmassage. Dankzij het grotere oppervlak worden de gehele rug, taille, schouders en nek gemasseerd.

  6. This is goods massagegun

  Het beste rugmassage apparaat om de spieren in het diepere weefsel zeer effectief te masseren dankzij de sterke motor.

  De massagegun met de sterkste motor
  Opbergkoffer voor het rugmassage apparaat

  Het beschikt over de sterkste massage motor. In de hoogste intensiteit genereert het 3600 trillingen per min

  Wordt geleverd met een opbergkoffer

  Zes intensiteit standen 

  Perfect voor mensen die regelmatig sporten: sneller spierherstel en het voorkomt blesures. 

  Dankzij de sterke motor worden ook de spieren in het diepere weefsel goed gemasseerd. 

  Oplaadare batterij die tot 5 uur meegaat. 

  Het apparaat kan alleen vibratie massages geven deze zijn echter wel zeer effectief.

  Kunt u dat gevoel dat u na het sporten last hebt van hevige spierpijn? Wanneer u veel sport is het belangrijk om uw spieren rust te geven en te laten herstellen. Een massage apparaat is een ideaal middel om uw spieren sneller te laten herstellen. De This is Good massagegun kan dan een hele goede optie zijn.

  Draagbaar massage apapraat + opbergkoffer
  De This is Good massagegun is voorzien van een oplaadbare batterij en deze kan je met de bijgeleverde oplader snel en eenvoudig opladen. De batterij van dit rugmassage apparaat gaat ongeveer 5 uur mee. Met een vol opgeladen batterij kan je het apparaat voor een hele week gebruiken zonder het op te laden in de situatie dat je het dagelijks voor 20 minuten gebruikt. Het toestel wordt daarnaast geleverd met een speciale reiskoffer. Dankzij de reiskoffer kan je het apparaat veilig opbergen.

  Een sterke motor voor een effectieve massage
  De This is Good is het rugmassage apparaat is voorzien van één van de sterkste massage motoren die je in een rugmassage apparaat kan vinden. In de hoogste intensiteit genereert het apparaat tot wel 3600 trillingen per minuut. Door de stevige massages wordt de bloedcirculatie extra gestimuleerd. Het effect is dat het melkzuur sneller wordt afgevoerd. Door de sterke motor wordt elke spiergroep binnen 2 minuten volledig gemasseerd en neemt de pijn sterk af.

  Vier opzetstukken
  De This is Good massagegun is ideaal om je rug te masseren maar je kan het eigenlijk gebruiken voor ieder lichaamsdeel. Het is een dus een zeer veelzijdig apparaat. Het blijkt ook uit het feit dat het wordt geleverd met 4 opzetstukken die elk gemaakt zijn voor een specifiek lichaamsdeel.

  Vind het beste rugmassage apparaat wat het beste bij jouw past

  Waar moet je op letten bij het kopen van een rugmassage apparaat?

  In dit deel van deze koopgids geven wij veel handige en uitgebreide informatie over rugmassage apparaten. Wij gaan uitgebreid in op alle functionaliteiten en welk effect deze eigenschappen hebben op de massage ervaring. Daarnaast gaan wij in op hoe rugmassage apparaten lichamelijke en mentale gezondheidsproblemen kunnen behandelen. Aan het einde van deze koopgids vind je een lijst met de meest gestelde vragen waarop wij een antwoord geven. Wij hopen dat je na het lezen een goed beeld hebt gekregen van welk rugmassage apparaat het beste bij jouw past.

  Hieronder gaan wij in op welke functionaliteiten je moet letten bij het kopen van een rugmassage apparaat.

  1. Kies je voor een rugmassage apparaat die een groter oppervlakte kan masseren of gericht de specifieke pijnpunten kan masseren?

  De vorm en de grote van het apparaat zijn zeer belangrijk. Het is van belang om goed te achterhalen welke plekken je in rug pijn doen. Heb je bijvoorbeeld pijn in de onderrug of komt de gehele rug? Door deze vraag te beantwoorden krijg je een beter beeld van welke apparaat qua vorm het beste bij je past:

  • Pijn in een specifiek deel van de rug: wanneer je bijvoorbeeld pijn hebt aan de linkerkant van uw onderrug dan raden wij aan om voor een handmassage apparaat te kiezen. Het apparaat houd je in je hand en vervolgens ga je heel gericht de pijnlijke plekken masseren. Een massageband is daarnaast ook een typisch massage onderrug apparaat. De band bind je om je onderrug heen en vervolgens zorgen de trillingen ervoor dat de onderrug effectief gemasseerd wordt. 
  • De gehele rug doet pijn: wanneer de gehele rug pijn doet dan is het handiger om een groter oppervlak te masseren. In dat geval raden wij een massagekussen of massagestoel aan omdat deze apparaten alle rugspieren tegelijkertijd masseren.
  • Ontspannen: wanneer je wilt gaan ontspannen is een massagekussen of massagestoel ook het rugmassage apparaat. Bij deze rugmassage apparaten hoef je namelijk zelf niks te doen.

  2. Een elektrisch of niet elektrisch rugmassage apparaat?

  Vaak is een niet-elektrisch rugmassage apparaat een goedkopere oplossing. Een elektrische massage is echter een stuk relaxter. Bij deze apparaten hoef je namelijk zelf niet de bewegingen te maken waardoor je echt kan ontspannen. De meeste mensen kiezen dus voor een elektrisch model omdat het een stuk comfortabeler is. Hieronder zie je de verschillende soorten elektrische en niet elektrische rugmassage apparaten.

  3. Infrarood warmte functie voor het stimuleren van de bloedcirculatie

  Het is ook belangrijk om te kijken over hoeveel massagekoppen het rugmassage apparaat beschikt. Het aantal koppen heeft een direct effect op de kwaliteit van de massage. Het bepaald namelijk vanuit welke hoeken de lichaamsdelen worden gemasseerd. Wanneer de spieren vanuit verschillende hoeken worden gemasseerd dan worden deze beter losgemaakt. Wij raden altijd aan om voor een rugmassage apparaat te kiezen die beschikt over minimaal 6 massagekoppen.

  4. Het aantal massagekoppen heeft een grote invloed op de kwaliteit van de massage.

  Wanneer je de bloedcirculatie in het lichaam wilt stimuleren dan raden wij een rugmassage apparaat aan met infrarood functie. Tijdens de massage kan je de infrarood warmte inschakelen. Vervolgens verspreidt de warmte zich over de rug. Door de warmte gaan de bloedvaten in de spieren zich openen. Het effect is dat er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren vervoerd kunnen worden. De bloedsomloop neemt dus toe en spieren krijgen weer energie.

  5. Heeft het apparaat de mogelijkheid om percussie / diepweefsel massages te geven?

  Lang niet alle rugmassage apparaten geven percussie massages (diepe weefsel). Het is echter wel belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je opzoek bent naar een apparaat die percussie massages kan geven. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van hevige spierpijn dan kan een percussie massage helpen bij het verminderen van de pijn. Bij een percussie behandeling worden namelijk de spieren in het diepere weefsel intens gemasseerd. Een percussie behandeling is ook zeer effectief voor spierherstel en dus ook ideaal voor mensen die regelmatig sporten.

  De volgende massages bereiken de spieren in het diepere weefsel en kunnen deze spieren effectief masseren:

  • Shiatsu massage: de Shiatsu massage is één van de meest bekende behandelvormen en is afkomstig uit Japan. Een rugmassage apparaat imiteert de shiatsu behandeling door met de massagekoppen draaiende bewegingen te maken. Het is een zeer effectieve behandeling om de pijn in de rug sterk te verminderen. De shiatsu apparaten bereiken en masseren ook de spieren in het diepere weefsel. De rugmassage apparaten die shiatsu behandeling aanbieden zijn vaak massagekussens en massagestoelen.
  • Klopmassage: deze type massage vindt je vaak in handmassage apparaten en massageguns. Bij deze behandeling genereert het apparaat zeer snelle op en neergaande beweging tot wel 40 vibraties per seconde. Door deze snelle en intense bewegingen voert het apparaat een percussie massage uit en worden de diepere weefsel spieren intens gemasseerd.

  6. De mogelijkheid om de intensiteit in te instellen

  Om volledige controle te hebben over de massage ervaring raden wij aan om een rugmassage apparaat te kopen waarbij je de intensiteit kan instellen. Wanneer je bijvoorbeeld wilt genieten van een ontspannende massage dan kan je de intensiteit instellen op de laagste stand. Wanneer je bijvoorbeeld voor het sporten de spieren effectief wil masseren en opwarmen dan kan je een hogere stand instellen. Wij raden altijd aan om een rugmassage apparaat te kiezen die is voorzien van minimaal drie intensiteit standen.

  Stel de intensiteit in van de rugmassage in

  7. Automatische uitschakelfunctie (oververhittingsbeveiliging)

  Een massage kan erg relaxt aanvoelen waardoor je gemakkelijk in slaap kan vallen. Het is daarom belangrijk dat het toestel beschikt over een "automatische uitschakel functie”. Wanneer het toestel te lang aanstaat kan het te warm worden en daardoor kapot gaan. De automatische uitschakelfunctie zorgt ervoor dat het zich automatisch uitgeschakeld na bijvoorbeeld 20 minuten. Op deze manier weet je zeker dat het apparaat niet oververhit raakt tijdens uw dutje. Afhankelijk van de pijn en waar de pijn zich bevindt is het belangrijk om te weten hoe lang het duurt voordat de behandeling echt effectief is. Het is daarom belangrijk om te achterhalen wat de maximale tijdsduur is voordat het apparaat zichzelf automatisch uitgeschakeld. Bij hevige rugpijn is het bijvoorbeeld verstandig om een toestel te selecteren met een automatische uitschakeltijd van minimaal 20 minuten. De hevige rugpijn neemt namelijk sterk af na een behandeling van 15 minuten.

  8. Rugmassage technieken programma’s opslaan

  Sommige mensen hebben specifieke pijn in een bepaald deel van het lichaam wat lastig te bereiken is. Om deze specifieke pijnpunten goed te masseren is het belangrijk om de juiste intensiteit in te stellen zodat de massage behandeling effectief is. Het zoeken naar de juiste intensiteit kan in het begin wat tijd in beslag nemen omdat sommige modellen bijvoorbeeld wel 20 standen hebben. Gelukkig zijn er apparaten op de markt waarbij je massage programma's kan opslaan. Wanneer je het apparaat weer wilt gebruiken om een specifiek pijnpunt te masseren dan selecteer je simpelweg het programma dat je het opgeslagen.

  9. Ben je opzoek naar een draagbaar toestel?

  Een belangrijke vraag die je aan jezelf moet stellen is of je besluit een een rugmassage apparaat te kopen met oplaadbare batterijen of met een snoer:

  • Een rugmassage apparaat die werkt op oplaadbare batterijen is vooral handig wanneer je het op plekken gebruikt waar geen stroom is. Wij raden het aan voor sporters en voor mensen die bijvoorbeeld op de camping willen genieten van een massage. Het nadeel van deze apparaten is dat deze modellen over het algemeen een stuk duurder zijn.
  • Wanneer je van plan bent om het rugmassage apparaat vooral thuis te gebruiken dan volstaat een rugmassage apparaat met elektriciteitssnoer ook. Het is wel belangrijk om te letten op hoe lang hoe lang het snoer is. Gelukkig kan je ook dit probleem oplossen met een verlengsnoer.
  Met een handmassage apparaat kan je jouw rug effectief masseren.

  Welke soorten rugmassage apparaten zijn er?

  We kunnen rugmassage apparaten eigenlijk onderverdelen in twee categorieën namelijk elektrische en niet elektrische apparaten. We gaan in dit deel van deze koopgids dieper in op de verschillende soorten rugmassage toestellen.

  1. Elektrische massage apparatuur voor de rug

  De elektrische rugmassage apparaten zijn over het algemeen een stuk effectiever dan niet elektrische varianten. Een groot voordeel van elektrische rugmassage apparaten is dat je zelf bijna niks hoeft te doen. De motor in het rug apparaat doen namelijk al het werk en genereert de trillingen. Hieronder gaan wij in op de meest populaire elektrische elektrische apparaten.

  1.1 Rug massagestoelen

  Een massagestoel geeft eigenlijk de meest ontspannende ervaring van alle massage apparaten. Bij een rugmassage stoel wordt niet alleen je rug maar het gehele lichaam gemasseerd. Het apparaat geeft dus een complete lichaamsmassage. Eigenlijk hoef je zelf bijna niks te doen.

  • Je gaat op de stoel zitten
  • Selecteert het programma
  • Vervolgens geniet je van een heerlijke massage terwijl je bijvoorbeeld een boekje aan het lezen bent.

  Een rugmassage stoel geeft de meest complete massage ervaring. Wanneer je optimaal wilt ontspannen dan raden wij dit type toestel aan. Het nadeel is dat het een stuk duurdere is dan andere rugmassage apparaten. De prijzen variëren van 200 tot 10000 euro afhankelijk van de eigenschappen en kwaliteit het toestel. Het geeft daarentegen wel de meest effectieve en ontspannende massage ervaring.

  Massagestoel

  1.2 Shiatsu stoelkussens

  Wanneer een massagestoel te prijzig is dan is er een goed alternatief namelijk het stoelkussen. Deze apparaten zijn er in verschillende formaten. Tegenwoordig zijn er ook kussens die een stuk groter zijn en die je gehele rug, nek, schouders en taille kunnen masseren. Het stoelkussen masseert ook uw gehele rug waarbij je zelf niks hoeft te doen. Het kussen plaats je op een stoel of op de bank en vervolgens kan je genieten van een heerlijke massage. Een stoelkussen is bijna net zo efficiënt als een massagestoel. De prijzen van deze rugmassage apparaten lopen uiteen van 40 tot 300 euro.

  Groot shiatsu stoelkussen om je rug effectief te masseren

  1.3 Handmassage apparaat

  Wij raden een handmassage apparaat aan wanneer je pijn heeft in een specifiek deel van jouw rug. Daarnaast raden wij het aan om plekken te masseren die normaal gesproken lastig te masseren zijn. Een handmassage apparaat heeft de vorm van een langere bolvormige stok. Dankzij deze vorm is het uitermate geschikt om lastig te bereiken spiergroepen te masseren. Het handmassage apparaat moet je zelf bewegen over de pijnlijke plekken van het lichaam. Het is de beste keuze om plekken te masseren die lastig te masseren zijn.

  1.4 Massageband is een perfect onderrug massage apparaat

  Een massageband is een goede keuze wanneer je last hebt van pijn in de onderrug en bovenrug. Een band is een stuk compacter dan een massagestoel of een stoelkussen. De massageband bind je om de onderrug of bovenrug heen en vervolgens voeren de motoren die in de riem een shiatsu massage uit. Het shiatsu apparaat fungeert dus perfect als een bovenrug en onderrug massage apparaat. De massage riem kan je ook op je schouders plaatsen zodat je op deze manier ook je schouders kan masseren. Op deze manier dient de band dus ook als een soort van schouder massage apparaat.

  Massageband

  1.5 Kleinere shiatsu massagekussen voor de rug en nek

  Een massagekussen lijkt veel op een stoel kussen maar is over het algemeen een stuk kleiner en compacter. Wanneer je last hebt van pijn in de onderrug of in de nek is een massagekussen een goede optie. Voor meer informatie bekijk dan ook eens het artikel over het beste nekmassage apparaat. Door de compactheid van dit type rugmassage apparaat is het ook zeer geschikt om specifieke pijnpunten van je rug te masseren. De behandeling wordt uitgevoerd door tegen het kussen aan te leunen. Wij vinden echter nog steeds dat een handmassage apparaat net een stukje effectiever is om gericht de pijnlijke spieren te masseren. Door de langwerpige vorm kan je namelijk elk lichaamsdeel zeer effectief masseren zoals bijvoorbeeld ook de benen. Met een klein massagekussen gaat dat net wat lastiger maar de behandeling is wel een stuk ontspannender omdat je zelf niks hoeft te doen. Voor meer informatie over massage kussens bekijk dan ook eens dit artikel

  Klein compact shiatsu kussen

  1.6 TENS apparaat

  Een TENS apparaat kan de pijn in jouw rug sterk verminderen. De elektroden plaats je op je lichaam en deze staan in connectie met het apparaat zelf. Wanneer je de TENS behandeling start stuurt het apparaat elektrische prikkels naar de elektroden die vervolgens in de huid doordringen en de zenuwen bereiken. Op deze manier worden uw zenuwen gestimuleerd en de elektronische prikkels zorgen ervoor dat de pijnlijke signalen worden geblokkeerd en niet uw hersenen bereiken. Op deze manier helpt het TENS apparaat bij het verhelpen van pijn in de rug.

  Verhelp de pijn door middel van elektro stimulatie

  2. Niet elektrische massagetoestellen voor de rug

  Bij niet elektrische rugmassage apparaten moet je zelf de bewegingen maken. Over het algemeen zijn de niet elektrische rugmassage apparaten een stuk goedkoper. Hieronder gaan wij in op de meest populaire modellen.

  2.1 Massagerol apparaat:

  Massagerollen zijn voorzien van een gladde rol of een rol die is voorzien van kleine puntjes die de huid extra prikkelen. Voor het geven van een rugmassage rol je het over je rug heen. Het effect is dat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd.

  Massagerol apparaat

  2.2 S-Trigger stok

  Deze massagestaaf heeft een S vorm. Op deze S vorm staaf. De meeste S vorm staven hebben tussen de 7 en 11 ronde massagekoppen deze verdeeld zijn over de staaf. Dankzij het ontwerp en de koppen die op de staaf zitten kan je zelfs de moeilijkste spiergroepen in het diepere weefsel effectief masseren.

  Massagestok
  Gebruik om een massagegun om je spierne los te maken

  Hoe kan een rugmassage apparaat helpen bij gezondheidsklachten?

  In dit deel van deze koopgids gaan we in op hoe een rugmassage apparaten kan helpen bij het behandelen van bepaalde gezondheidsproblemen. Hieronder gaan wij in op de belangrijkste gezondheidsklachten.

  Het helpt bij het verminderen van rugpijn.

  Een rugmassage apparaat helpt sterk bij het verminderen van de rugpijn. Bij een rugmassage wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor stijve spieren zich gaan ontspannen. Door het gebruik van een massage apparaat voor de rug wordt de pijn in de boven en onderrug sneller verholpen.

  • Wij raden een massagestoel of kussen aan wanneer je graag je gehele tegelijkertijd wil masseren. Daarnaast raden wij deze rugmassage apparaten aan wanneer je graag een complete rugbehandeling wil en tot rust wilt komen.
  • Wanneer je heel gerichte bepaalde spiergroepen wil masseren dan raden wij een handmassage apparaat aan. Het nadeel van deze apparaten dat het wel wat meer moeite kost omdat je het apparaat tegen de spiergroepen moet aandrukken.

  Verbeterde bloedcirculatie

  Tijdens een rugmassage neemt de toevoer van zuurstof en verschillende andere voedingsstoffen naar de cellen van de spieren toe. Het zorgt er in feite voor dat de spieren wakker worden gemaakt. Het effect is dat de bloedsomloop wordt verbeterd. Een verbeterde bloedcirculatie zorgt ervoor dat het lichaam zich zowel lichamelijk als mentaal gaat ontspannen:

  • Het geeft vermoeide spieren hernieuwde energie.
  • Het vermindert hoofdpijn en migraine
  • Door dagelijks te genieten van een rugmassage wordt ook de weerstand verbeterd mede door de verbeterde bloedsomloop.
  • Afvalstoffen worden gemakkelijker en sneller verwijderd.
  • Spieren gaan zich sneller herstellen.

  Het helpt bij slaapproblemen

  Wanneer je last hebt van slaapproblemen dan adviseren wij je om dagelijks gebruik te maken van een rugmassage apparaat. Doordat uw stijve spieren losser gaan zitten en de zenuwen worden gekalmeerd komt het lichaam helemaal tot rust. Het effect is dat je gemakkelijker in slaap valt en dit leidt tot een diepere en betere nachtrust. Ons advies is om voor een groter rugmassage apparaat te kiezen zoals een stoelkussen of massagestoel. Bij deze apparaten hoef je zelf niks te doen en wordt de gehele rug tegelijk gemasseerd.

  Het maakt je gelukkiger

  Het is wetenschappelijk bewezen dat het regelmatig uitvoeren van een rugmassage je gelukkiger maakt. Wanneer je lichaam wordt gemasseerd worden er endorfine hormonen aangemaakt. De hormonen zorgen ervoor dat u zich meer ontspannen en gelukkiger gaat voelen. Om deze reden gebruiken veel medische instellingen professionele massage apparaten voor het verminderen van angsten en depressies.

  Het heeft een positieve invloed op de bloeddruk

  Wanneer je regelmatig een rugmassage uitvoert heeft dat een positief effect op de bloeddruk. Het lichaam gaat zich namelijk meer ontspannen voelen en het heeft een positief effect op de bloedsomloop. Doordat het lichaam zich zowel lichamelijk als mentaal rustiger voelt neemt ook vaak de bloeddruk af.

  Bovenrug behandeling

  Hoe dien je een rugmassage apparaat te gebruiken?

  Wij kunnen niet een eenduidig antwoord geven op de vraag van hoe een rugmassage apparaat werkt. De reden is dat er verschillende soorten rugmassage apparaten op de markt zijn die qua gebruik sterk van elkaar verschillen. We gaan hieronder per model in hoe je deze kan gebruiken.

  Hoe gebruik je een rugmassage stoel en een rugmassage kussen

  Het gebruik van een stoel kussen of een rugmassage stoel is zeer eenvoudig. Het enigste wat u hoeft te doen is het apparaat aan te zetten en op de stoel te gaan zitten. Vervolgens selecteert je het behandelprogramma en de intensiteit. Wanneer je dit hebt gedaan kun je genieten van een heerlijke ontspannende massage. Bij deze toestellen hoef je zelf niet bewegingen te maken en het vergt het dus geen enkele inspanning.

  Hoe gebruik je een hand massage apparaat

  Een handmassage apparaat vergt iets meer inspanning omdat je het toestel moeten bewegen over de plekken op je rug die pijn doen. Het is dus allereerst belangrijk om te achterhalen waar de pijn vandaan komt. Nadat je het gebied hebt geïdentificeerd, plaatst je het apparaat op plek. Vervolgens maak je met het apparaat draaiende bewegingen. Het is daarnaast ook belangrijk om de juiste instellingen te selecteren die het beste passen bij jouw situatie zoals de intensiteit en de behandeltechniek. Bij een handmassage apparaat kan je niet lekker achterover zitten zoals bij een massagestoel en je moet zelf ook het werk doen. Het voordeel van een hand apparaten is dat je de pijnlijke plekken gerichter kan masseren. Daarnaast zijn deze modellen ook een stuk compacter en dus gemakkelijker om mee te nemen. .

  Algemene tip voor het gebruik: zit altijd rechtop

  Het is altijd belangrijk om tijdens de massage rechtop te zitten en dit geldt dus voor alle rug massage apparaten. Wanneer je dit niet doet dan is het effect van de massage een stuk minder groot. Om een verkeerde lichaamshouding te voorkomen moet je het evenwicht van je lichaam bewaren.

  Massagesalon vs een rugmassage apparaat?

  Om rugpijn te verhelpen kan je natuurlijk een massage salon bezoeken maar dit is geen goedkope oplossing. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel rug massage apparaten op de markt die zeer effectief kunnen werken bij het verhelpen van rugpijn. Vooral bij mensen die vaker last hebben van rugpijn kan een rugmassage apparaat een hele goede oplossing zijn. Het apparaat kan je altijd en overal gebruiken en je hoeft geen afspraak in te plannen met de masseuse. Daarnaast is een rugmassage apparaat een stuk goedkoper in vergelijking tot het regelmatig bezoeken van een massagesalon. Een rugmassage apparaat helpt niet alleen bij rugpijn maar het verminderd ook de stress omdat de spieren zich gaan ontspannen. Een bezoek aan de massagesalon is natuurlijk wel een stuk persoonlijker en de massage voelt daarnaast ook fijner aan. 

  De meest gestelde vragen over shiatsu rugmassage apparaten

  Wij kunnen niet een eenduidig antwoord geven op de vraag van hoe een rugmassage apparaat werkt. De reden is dat er verschillende soorten rugmassage apparaten op de markt zijn die qua gebruik sterk van elkaar verschillen. We gaan hieronder per model in hoe je deze kan gebruiken.

  Wat zijn de voordelen van een rugmassage apparaat ten opzichte van het bezoeken van een massagesalon?

  Zoals reeds eerder aangeven bootst een rugmassage apparaat de bewegingen na die een professionele masseuse zou geven. Een groot voordeel van een rugmassage apparaat is dat het een stuk goedkoper is. Wanneer je regelmatig een professionele massage salon bezoekt spendeer je al snel honderden euros. Het aankopen van een rugmassage apparaat is een eenmalige investering. Een goed rugmassage apparaat kost ongeveer tussen de 80 en 200 euro afhankelijk van de functionaliteiten waarover het toestel beschikt.  Daarnaast geeft een goed massage apparaat vergelijkbare massages als een professionele masseuse deze zou geven.  Het grote voordeel is van een rugmassage apparaat is dat je het altijd en overal kunt gebruiken en daarnaast is het ook een stuk goedkoper.

  Hoe kies ik het beste rugmassage apparaat wat goed aansluit op mijn wensen?

  Het rugmassage apparaat wat het beste bij jou past hangt sterk af van je wensen en wat je klachten zijn:

  • Specifieke pijn behandelen: wanneer je bijvoorbeeld pijn hebt in de onderrug dan is het aan te raden om een apparaat te kopen die zich focust op het het masseren van de onderrug. Een compact kussen of een handmassage apparaat zijn dan een goede keuze.
  • Complete rugmassage en ontspannen: wanneer je opzoek bent naar een apparaat die je gehele rug masseert dan is het beter om een groot massagekussen te kopen. Het is daarnaast belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je het rugmassage apparaat ook wilt gebruiken om te ontspannen. In dat geval is het belangrijk dat je de intensiteit kan instellen. Daarnaast raden wij in dat geval aan om een apparaat te kiezen die beschikt over een infrarood warmtefunctie. Het lichaam gaat daardoor heerlijk warm aanvoelen. Het zorgt ervoor dat je heerlijk kan ontspannen.
  • Hevige rugpijn: wanneer je last hebt van hevige rugpijn dan is beter om voor een bovenrug en onderrug apparaat te kiezen die shiatsu behandelingen kan geven. Bij een shiatsu behandeling worden de spieren in het diepere weefsel ook bereikt en gemasseerd.
  • Draagbaarheid: het is belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je ook van plan bent om het apparaat mee te nemen naar het werk of op vakantie? Wanneer het antwoord op deze vraag "ja" is dan is het belangrijk om voor een compact en licht apparaat te kiezen. Een handmassage apparaat of een trilkussen zijn dan de beste opties. Daarnaast raden wij aan om te kiezen om voor een draadloos toestel die is voorzien van oplaadbare batterijen.

  Hoe lang dient je rug gemasseerd te worden?

  Om het apparaat op de juiste manier te gebruiken speelt ook de tijdsduur een belangrijke rol. De tijdsduur heeft ook een grote impact op hoe succesvol de behandeling is. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de situatie en voor welk doel je het apparaat wilt gebruiken. Mensen die bijvoorbeeld last hebben van hevige rugpijn hebben bijvoorbeeld meer baat bij een langere behandeling van 20 tot 30 minuten. Bij een langere massage worden de pijnlijke spieren bereikt en deze dienen voor een langere tijd intens gemasseerd te worden. Wanneer de pijn een stuk minder is dan volstaat ook een behandeling van bijvoorbeeld 10 tot 15 minuten. Wij raden het niet aan om een rugmassage apparaat te gebruiken voor meer dan 30 minuten. Langdurig gebruik kan je spieren op een negatieve manier beïnvloeden en er kunnen kneuzingen optreden.

  Kan ik gebruik maken van een rugmassage apparaat wanneer ik zwanger ben?

  Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van rugpijn. Wij raden het aan om eerst de huisarts te bezoeken voordat je een rugmassage apparaat koopt. De gezondheidssituatie is bij iedere vrouw is namelijk anders. Een huisarts kan je het best adviseren of je een rugmassage apparaat kan gebruiken en hoe je deze dient te gebruiken. De arts kan bijvoorbeeld vragen beantwoorden op vragen zoals: "wat is de maximale tijdsduur van een rugmassage als ik zwanger ben?". Daarnaast is het verstandig om de handleiding te lezen van het rugmassage apparaat waarin je interesse heeft. Deze handleidingen kan je meestal downloaden van de website van de fabrikant. In de handleiding staat normaal gesproken ook in vermeld of je het apparaat kan gebruiken tijdens de zwangerschap.

  Zijn rugmassage apparaten duur?

  Zoals al eerder vermeld zijn rugmassage apparaten een stuk goedkoper in vergelijking tot het wekelijks bezoeken van een massagesalon. De prijs van een rugmassage apparaat is sterk afhankelijk van de functionaliteiten van het apparaat en het type. Hieronder een overzicht van de verschillende modelllen en de bijbehorende richtprijs:

  • Afhankelijk van de functionaliteiten ligt de prijs van een handmassage apparaat tussen de 60 en 200 euro.
  • De prijs van rugmassage kussens liggen de 30 en 100 euro. De apparaten zijn ideaal wanneer je opzoek bent naar een draagbaar apparaat. Een stoelkussen lijkt veel op een trilkussen maar deze zijn een stuk groter en geavanceerder. De prijs van de stoelkussen liggen tussen de 80 en 300 euro.
  • De duurste professionele massage apparaten om je rug te laten masseren zijn de massagestoelen. Deze stoelen masseren niet alleen je rug maar eigenlijk je hele lichaam en deze zijn een stuk geavanceerder en luxer. De prijzen van massagestoelen verschillen ook zeer sterk van elkaar. De prijzen liggen tussen de 300 en 5000 euro afhankelijk van het type model en de functionaliteiten.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  OntspanThuis Scroll naar top