Vind het beste rugmassage apparaat wat het beste bij jouw past

Beste rugmassage apparaat kopen

Rugmassage apparaten bestaan al heel lang en zijn er in verschillende soorten. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld een rugmassage kussen, massageband en massagestoel. Al deze verschillende soorten rugmassage apparaten hebben allemaal hetzelfde doel namelijk het verminderen van rugpijn.

In dit artikel vertel ik je alles waarop je moet letten bij het kopen van een rugmassage apparaat. Ik ga hierbij in op de meest belangrijke functionaliteiten waarop je moet letten. 

Medisana MC825Qumax massagekussen

Northwall massageun

Algemene beoordeling

Het beste:
Om volledig te ontspannen

Het beste:
Voordelige rugmassage apparaat 

Het beste:
Rugmassage apparaat voor op reis (inc koffer)

Om te ontspannen? 

Geeft een complete lichaamsmassage (rug, nek, schouders en zitvlak

Masseert alleen maar 1 deel van je rug 

Je moet zelf de bewegingen maken. Zeer effectief bij spierherstel. 

Mijn andere artikelen die over massage apparaten gaan:

Wat is een rugmassage apparaat en hoe werkt het? 

Een rugmassage apparaat is gemaakt om de spierspanning in de rug te verminderen. Hierdoor helpt het zeer goed bij het wegnemen van stress en rugpijn. Het imiteert de bewegingen die een professionele masseuse maakt.

De populairste massages die een rugmassage apparaat kan geven zijn een shiatsu massage, vibratie massage en een klopmassage. Beide massages zijn verschillende van elkaar maar hebben hetzelfde doel namelijk het losmaken van de rugspieren. 

Tijdens de rugmassage wordt de bloedsomloop verhoogd. Door de betere doorbloeding en het losmaken van de rugspieren helpt een rugmassage apparaat bij veel klachten zoals: 

 • Het werkt zeer goed bij het verminderen van spierpijn. 
 • Het verminderen van stress
 • Het verbetert je lichaam flexibiliteit. 
 • Het stimuleert een goede nachtrust. 
 • Rugpijn verminderen.

Reviews van de beste rugmassage apparaten

Ik heb voor mijn website ontspanthuis.nl uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste rugmassage apparaten en deze uitgebreid getest. Op basis mijn ervaringen heb ik een lijst opgesteld van de beste rugmassage apparaten van dit moment. 

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een goed beeld hebt gekregen van welke rugmassage apparaat bij jouw past. 

1 Medisana MC 825 rugmassage apparaat

Het beste  rugmassage apparaat die de meest complete lichaamsmassage geeft.  Het apparaat heeft de beste prijs kwaliteit verhouding. 

Een heerlijke infrarood rugmassage

Belangrijkste kenmerken:

 • Masseert naast je rug ook de nek, schouders, zitvlak en bovenbenen
 • Het meest populaire rugmassage apparaat van dit moment
 • Het geeft een shiatsu, vibratie en acupressuur massage
 • Instelbare lichaamszones (bovenrug, onderrug, schouders, zitvlak en complete lichaamsmassage)
 • Vier intensiteit standen
 • Inclusief afstandsbediening
 • Werkt zeer goed tegen rugpijn en het verminderen van stress

Ben je op zoek naar een rugmassage apparaat die een volledige lichaamsmassage kan geven? De Medisana MC 825 is een massagekussen die dan perfect aansluit op jouw behoefte. Tijdens deze massage wordt niet alleen jouw volledige rug gemasseerd maar ook de nek, schouders, taille, zitvlak en de bovenbenen.

Wat wij een groot voordeel vinden is dat je de hoogte van het nekkussen kan aanpassen. Zowel langere als kortere mensen kunnen daardoor ook genieten van een nekmassage op maat.

Hoe werkt de Medisana MC 825?
De Medisana is een rugmassage apparaat die gemakkelijk te gebruiken is. Het apparaat plaats je eenvoudig op een stoel of bank. Vervolgens ga je er op zitten en selecteer je het massage programma en de intensiteit.

Drie verschillende soorten massages
De Medisana MC 825 is een rugmassage toestel die drie verschillende soorten massages kan uitvoeren. Hieronder gaan wij kort in op de verschillende massage technieken:

 • Vibratie massage: het is minder krachtige massage die vooral ontspannend aanvoelt. Het is eigenlijk vooral een comfortabele massage die bedoeld is om je lichaam volledig tot rust te laten komen.
 • Shiatsu massage: is een intensere massage die als doel heeft om de spieren in het diepere weefsel losser te maken. Kies voor deze massage als je last hebt van rugpijn.
 • Acupressuur massage: de massage focust zich op het masseren van de zenuwpunten van het lichaam.

Na het selecteren van het massage programma kan je ervoor kiezen om de infrarood warmte massage in te stellen. Wanneer je de warmte massage aanzet dan verspreidt de warmte zich over je rug, nek en schouders. Het effect is dat je spieren sneller losser komen te zitten. De warmte functie werkt daarnaast ook ontspannend.

Voor wie is dit rugmassage apparaat geschikt?
Wij raden de Medisana MC 825 aan voor mensen die opzoek zijn naar een toestel die een volledige lichaamsmassage kan geven.


2. Qumax is een compact shiatsu massage apparaat voor de rug

Het meest compacte rugmassage apparaat voor een zeer voordellige prijs (59 euro)

Meest compacte rugmassage apparaat

Belangrijkste kenmerken:

 • Zeer compact
 • Voordellig
 • Shiatsu, vibratie
 • Infrarood warmte
 • 4.8 ster beoordeling

Wanneer je opzoek bent naar een compact rugmassage apparaat dan is de Qumax shiatsu kussen een goede keuze. Het is een shiatsu massage apparaat die klein en licht is waardoor het gemakkelijk in je rugzak past. Het rugmassage apparaat is dus ideaal om mee te nemen naar het werk of op vakantie.

Door het kleinere oppervlak van het kussen kan je niet de gehele rug in één keer masseren. Met dit kussen kan je dus maar één lichaamsdeel tegelijkertijd masseren. De Qumax is voorzien van vier intensiteit standen zodat je de massage kan instellen naar je eigen persoonlijke voorkeur.

Aan de achterkant van de Qumax vind je een elastische band waarmee je het kussen kan bevestigen op de stoel. Daarnaast kan je het kussen ook in de auto gebruiken want het wordt geleverd met een auto adapter.


3. Northwall massage gun

De beste keuze voor de sporter (spierherstel en spierpijn verhelpen). Het is ook het meest draagbare rugmassage apparaat omdat je deze voor vijf uur draadloos kan gebruiken. 

Northwall massage gun

Belangrijkste kenmerken:

 • Werkt draadloos tot vijf uur
 • Zeer effectief bij spierpijn
 • Je kan heel gericht de spieren masseren.
 • Klopmassage
 • Vier massagekopjes (unieke massage ervaring)
 • Inclusief opbergkoffer
 • Meest populaire massage gun op bol.com

De Nortwall massagegun gemaakt om je spieren sneller te laten herstellen
Ben je opzoek naar een draadloos rugmassage apparaat die je ook kan gebruiken tijdens het sporten? De Nortwall is dan een hele goede keuze. Het apparaat wordt namelijk geleverd met oplaadbare batterijen waardoor je het toestel overal kan gebruiken. De batterij kan tot wel 5 uur mee en dat is ruim voldoende.

Een zeer sterke motor die een diepe weefsel massage uitvoert
Het massage apparaat voert de behandeling uit door het geven van een klopmassage en deze is krachtig. Het apparaat kan namelijk tot wel 3200 klopbewegingen per minuut maken. Dankzij de intense massage worden ook de diepere spieren bereikt en goed losgemaakt. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van hevige rugpijn dan is een stevige massage zeer effectief om de pijn te verminderen. Wanneer de massage te hard aanvoelt kan je de gemakkelijk de intensiteit lager zetten. Hierbij heb je de keuze uit 20 standen.

Vier opzetstukken
Het apparaat wordt geleverd met vier verschillende opzetstukken en elke opzetkop is gemaakt voor een specifiek lichaamsdeel. Door de meegeleverde opzetstukken kan je elk lichaamsdeel op de meest effectieve manier masseren.

Voor wie is dit rugmassasge apparaat geschikt?
De Nortwall is ideaal wanneer je regelmatig sport. Na een intense training treed er vaak spierpijn op en daarom is het belangrijk om je spieren tot rust te laten komen. Door je lichaam na het sporten te masseren worden de ontstekingsreacties tegengegaan en wordt de bloedcirculatie verbeterd. Het effect is dat het melkzuur sneller wordt afgevoerd en dit zorgt er uiteindelijk voor dat de spieren sneller herstellen.


4.Lifeproducts rugmassage band 

De enige rugmassage band die je draadloos kan gebruiken.

Lifeproducts massageband

Belangrijkste kenmerken:

 • Je kan het tot twee draadloos gebruiken
 • Zeer effectief bij lage en hoge rugpijn
 • Voert een krachtige shiatsu massage uit.
 • Infrarood warmte functie

Ben je opzoek naar een massage apparaat die je overal kan gebruiken? De Lifeproducts massageband is dan een hele goede keuze! Het werkt namelijk op oplaadbare batterijen. De Lifeproducts is hiermee de enige draadloze massageband die je draadloos kan gebruiken.

Daarnaast is de kwaliteit van de massage ook erg goed te noemen. Het rugmassage apparaat geeft namelijk een stevige shiatsu massage. Je bent hierdoor verzekerd dat de spieren goed worden losgemaakt.

Wanneer je vindt dat de massage te zacht of te krachtig aanvoelt dan kan je het gemakkelijk aanpassen. Je hebt namelijk de keuze uit vier verschillende intensiteit standen.


5. Beurer MG 300XL rugmassage toestel

Het enige rugmassage apparaat die een persoonlijk bodyscan kan uitvoeren en op basis daarvan een persoonlijk massage programma samenstelt. 

Beurer MG300 XL

Belangrijkste kenmerken:

 • Het rugmassage apparaat doet een automatische lichaamsscan en stelt een persoonlijk massage programma samen.
 • Het toestel geeft shiatsu, rol en klopmassages.
 • Instelbare lichaamszones (rug, nek, schouders, zitvlak en bovenbenen)
 • Extra groot formaat
 • Vier snelheid standen.
 • Afstandsbediening

Wat maakt de Beurer MG 300XL uniek: gepersonaliseerde massages
Wat de Beurer MG 300 XL uniek maakt ten opzichte van andere rugmassage apparaten is dat het beschikt over een automatische lichaamsscan. Wanneer je het rugmassage apparaat voor de eerste keer start dan analyseert het toestel je lichaam. Op basis van deze scan stelt het apparaat een gepersonaliseerd massage programma samen.

Welke lichaamsdelen masseert de Beurer MG 300 XL?
De Beurer MG 300 XL is niet alleen bedoeld voor het geven van rugmassages. Het toestel kan daarnaast ook de nek en je taille masseren. Met dit shiatsu massage apparaat kom je na een lange werkdag helemaal tot rust. Dankzij het grotere oppervlak worden alle lichaamsdelen tegelijkertijd gemasseerd en u hoeft zelf niks te doen.

Voor wie is dit rugmassage apparaat geschikt?
Wij raden dit apparaat aan voor mensen die willen genieten van een complete lichaamsmassage. Voor meer informatie bekijk ook de Beurer MG300XL review


6. Sanbo massagegun

Het beste rugmassage apparaat om de spieren in het diepere weefsel zeer effectief te masseren dankzij de sterke motor.

sanbo massage gun review

Belangrijkste kenmerken:

 • Het werkt draadloos waardoor het gemakkelijk vervoerbaar is.
 • Je kan elk lichaamsdeel masseren
 • Zeer krachtige klopmassage tot wel 3600 trillingen per minuut
 • Inclusief een mooie opbergkoffer
 • 20 intensiteit standen
 • Het meest krachtige rugmassage apparaat
 • Inclusief e-book
 • Verhelp spierpijn, stress en rugpijn.

Wat erg fijn aan de Sanbo massage gun is dat het zeer compact en licht is. Daarnaast wordt het geleverd met een mooie opbergkoffer zodat je de masssage gun veilig en gemakkelijk kan vervoeren. Het fijne is dat je dus overal kan genieten van een rugmassage. Naast het masseren van de rug kan je eigenlijk elk lichaamsdeel met dit massage apparaat masseren.

Het wordt geleverd met zes verschillende massagekopjes en daardoor kan je elk lichaamsdeel effectief masseren. Wanneer je de rug goed wilt masseren dan raad ik je aan om de U-vorm kop de Sanbo te plaatsen.

Een sterke motor voor een effectieve massage
De Sanbo massage gun is voorzien van één van de sterkste massage motoren die je in een rugmassage apparaat kan vinden. In de hoogste intensiteit genereert het apparaat tot wel 3600 trillingen per minuut. Door de stevige massages wordt de bloedcirculatie extra gestimuleerd.

Het resulteert erin dat de spieren sneller worden losgemaakt. Natuurlijk kan je de intensiteit ook op een lagere stand instellen als je meer een ontspannende massage wil. 


7. Backstretcher

Het bevorderd een betere lichaamshouding en het helpt goed bij het verhelpen van lage en hoge rugpijn.

Back stretcher

Belangrijkste kenmerken:

 • Bevorderd een goede houding
 • Helpt goed tegen rugpijn
 • Voordellig (22 euro)
 • Inclusief Nederlandse handleiding
 • Maakt de rugspieren flexibeler.
 • Inclusief opbergtas

Wil je van rugpijn afkomen? Een goed niet elektrisch rugmassage apparaat die hierbij helpt is de backstretcher. De backstretcher kan je het beste gebruiken door liggend te gaan liggen. Je bereikt dan het maximale effect.

Het werkt eigenlijk heel simpel. Plaats je billen en ga achterover liggen zodat je rug in aanraking ermee komt. Wanneer je de rug stretcher voor de eerste keer gebruikt dan raad ik je aan om drie minuten in de dezelfde houding te blijven liggen. Het is nodig om zo lang in dezelfde houding te blijven liggen want hierdoor kan de rugspieren zich oprekken.

Wanneer je er gewend aanrekt dan kan je de tijdsduur van de rug oefening verhogen naar 10 tot 15 minuten. Voor het maximale resultaat raad ik je aan om de backstretcher dagelijks te gebruiken. Je zult merken dat het goed helpt tegen rugpijn en dat het een goede houding bevorderd.


Waarop moet je letten bij het kopen van een rugmassage apparaat?

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten rugmassage apparaten op de markt. Hoe kies je nu het juiste apparaat? Ik leg je precies uit waarop je moet letten bij het kopen van het juiste rugmassage apparaat.

Welke soorten rugmassage apparaten zijn er? Welke kies jij? 

Er zijn verschillenden soorten type rugmassage apparaten. Ik ga hieronder in de op de meest populaire rugmassage apparaten. Hieronder zie je een tabel waaruit je precies kan zien wat de voordelen van elke rugmassage apparaten. Je kan zo beter bepalen welk type rugmassage toestel het beste bij jouw past.

Massage kussen

Massage kussen: het meest relaxte rugmassage apparaat

Het massagekussen is eigenlijk het meest populaire rugmassage apparaat. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. De grotere massagekussens kan je bijvoorbeeld op de bank of stoel vastmaken. Vervolgens ga je er op zitten en wordt je gehele rug gemasseerd.

De kleinere massage kussens kunnen alleen een bepaald deel van je rug masseren. Het voordeel van de kleine rugmassage apparaten is dat ze gemakkelijker zijn om te vervoeren.

Gewicht van de massage gun

Massage gun: het meest draagbare rugmassage apparaat

Het grote voordeel van een massage gun is dat je heel gericht de rugspieren kan masseren. Een massage gun hou je namelijk in je hand vast en vervolgens beweeg je het over de spiergroepen die je wilt masseren. Het grote voordeel van dit apparaat is dat de rugmassages erg krachtig zijn.

De dieper en lastig te bereiken rugspieren worden hierdoor ook heel goed gemasseerd. Het nadeel van dit type rugmassage apparaat is dat het lastig is om goed de midden rug te masseren.

Wanneer je veel sport en ook andere lichaamsdelen wilt masseren dan is dit rugmassage apparaat een hele goede keuze. Wanneer je echt specifiek op zoek bent naar een apparaat die je rug masseert dan is de massage gun niet de beste keuze.

Het is dan beter om voor een massagestoel of massagekussen te kiezen.

Lifeproducts massageband

Massageband: het meest voordelige rugmassage apparaat 

De massageband is een band die je om je lichaam doet. Aan de uiteinden van de band vind je twee handvaten. Je doet daar je handen in en vervolgens kun je op die manier druk zetten. Juist doordat je druk kan zetten kan je de spieren van de rug heel goed masseren.

Wanneer je de uiteindes niet wilt vasthouden en lekker wilt relaxen tijdens de massage dan is dit ook mogelijk. Ga op de stoel of op de bank zitten en plaats de massageband achter je rug en vervolgens wordt je lichaam heerlijk gemasseerd.

Een nadeel van dit rugmassage apparaat is dat je maar één specifiek deel van je rug kan masseren. Het is dus niet mogelijk om zowel je bovenrug als onderrug tegelijker te masseren.

Professionele-massagestoel

Massagestoel: het meest luxe en beste rugmassage apparaat

De massagestoel is veruit het beste en meest luxe rugmassage apparaat in deze lijst. Het is echter een stuk duurder dan welk ander rugmassage apparaat. Voor een massage stoel betaal je al snel 600 tot 3000 euro.

De meest andere soorten rugmassage apparaten liggen qua prijs tussen de 50 en 200 euro. Een heel groot verschil dus. 

Wat de massagestoel echt anders maakt dan andere apparaten is dat de massage ervaring echt compleet anders is. De massagestoel masseert naast de rug echt je complete lichaam. Hierbij heb je ook veruit de meest instelmogelijkheden.

Het is veruit de beste keuze als je echt helemaal tot rust wilt komen na een hele en stressvolle werkdag. 

Het is veruit de beste keuze als je echt helemaal tot rust wilt komen na een hele en stressvolle werkdag. 

Kan je gemakkelijk de intensiteit van het massage bedi instellen?

Een elektrische massagemat: het beste rugmassage apparaat om volledig tot rust te komen voor een voordelige prijs

De massage mat is eigenlijk het rugmassage apparaat die het meest ontspannend werkt. De mat leg je op het bed, de bank of de stoel. Vervolgens ga je op er liggen of zitten en wordt je gehele rug gemasseerd. Het geeft een heerlijk ontspannend gevoel omdat je gehele lichaam wordt gemasseerd.

Het nadeel van een massagemat is dat de meeste matjes zich beperken tot het geven van een vibratie massage. De massage voelt daardoor niet erg krachtig aan waardoor de spieren in het diepere weefsel niet goed worden bereikt.

Zover ik weet is er één massage mat op de markt die een krachtige shiatsu kan uitvoeren namelijk de Tecktake. Voor meer informatie over dit product bekijk ook deze link.

De massage mat veruit de beste keuze als je echt helemaal tot rust wilt komen en niet al te veel geld wil uitgeven. 

Niet elektrisch rugmassage apparaat

Spijkermat: het beste niet elektrische rugmassage apparaat 

De spijkermat is qua behandeling compleet anders dan de bovengenoemde rugmassage apparaten. Het is namelijk een niet elektrisch rugmassage apparaat die werkt op basis van het geven van een acupressuur behandeling

Op de mat bevinden zich allemaal kleine scherpe plastic puntjes. Wanneer je hierop gaat liggen komt je gehele rug in aanraking met de mat. Doordat de puntjes scherp zijn wordt er een pijnsignaal naar de hersenen gestuurd. Als reactie hierop gaan de hersenen het “gelukshormoon” endorfine aanmaken

Door de aanmaak van dit hormoon nemen ook veel pijnklachten af zoals rugpijn en spierpijn. Daarnaast heeft het ook een hele positieve invloed op de mentale gezondheid. Je wordt er vrolijker van en je bekijkt alles vanuit een positiever perspectief. Het komt ook omdat door de aanmaak van de endorfine hormonen het stress hormoon cortisol uit het lichaam wordt afgevoerd.

Welke type rugmassages kan een rugmassage apparaat uitvoeren?

 • Shiatsu massage: dit type massage is de meest krachtige massage. Bij deze massage worden de spieren in zowel het oppervlakte weefsel als het diepere weefsel goed bereikt en gemasseerd. De shiatsu  rugmassage is ideaal om vastzittende spieren los te maken en de bloedcirculatie te stimuleren.
 • Vibratie massage:  het is een minder krachtige massage die zich vooral richt op het masseren van de oppervlakte spieren. Een rugmassage apparaat voert dit type massage uit door trillingen te genereren.
 • Klopmassage: deze massage is zeer krachtig en het enige massage apparaat die dit type behandeling kan uitvoeren is de massage gun. De massage wordt uitgevoerd door het generen van en op en neer gaande diepe bewegingen. Hierdoor worden de rugspieren intensief gemasseerd.
 • Drukpunten / acupressuur: zoals ik al aangaf is deze massage compleet anders dan de andere massages. Bij deze massage worden de zenuwpunten van het lichaam geprikkeld en dat doet een beetje pijn. Vervolgens stuurt het zenuwstelsel pijnsignalen en als reactie hierop gaan de hersenen endorfine hormonen aanmaken. Hierdoor nemen veel pijnklachten af zoals rugpijn en spierpijn.

Ik zou altijd kiezen voor een rugmassage apparaat die een shiatsu massage of klopmassage kan uitvoeren. Beide massages zijn een stuk krachtiger en dus ook effectiever bij het verhelpen van rugpijn.

Klein compact shiatsu kussen
Lana form mat
Shiatsu massage met de mc 830

Kan ik de intensiteit van de rugmassage instellen?

Bij de meeste rugmassage apparaten kan je de intensiteit van de massage instellen. Ik raad je wel aan om dit te controleren wanneer je van plan bent om een rugmassage toestel te kopen. Bij sommige goedkopere modellen kan je namelijk niet de intensiteit aanpassen. 

Ik raad je altijd aan om een rugmassage apparaat te kopen met een instelbare intensiteit.

Je hebt namelijk meer controle over de massage. Je kan de massage door het aanpassen van de snelheid helemaal aanpassen aan jouw behoeften. 

Kan je er ook andere lichaamsdelen mee masseren?

Vraag jezelf af of je ook andere delen van je lichaam wilt masseren dan alleen je rug. In dit geval is het beter om te kiezen voor een massage apparaat zoals een massage band of massage kussen. Daarnaast kan een massage gun ook een goede keuze zijn. Hiermee kan je elk lichaamsdeel masseren.

Infrarood

Beschikt het over een infrarood warmte functie

Wanneer je de infrarood warmte functie activeert dan wordt het lichaam heerlijk warm gemaakt. Het zorgt voor een extra ontspannen gevoel. 

Daarnaast is het ook heel gezond want het stimuleert de doorbloeding in de spieren. Hierdoor neemt de ook de rugpijn sneller af. 

Ik raad je dus altijd aan om voor een rugmassage apparaat te kiezen die is voorzien van een infrarood warmte functie. Controleer dit dus altijd even goed. 

Voor meer informatie bekijk dan ook eens de infrarood massage apparaat pagina.  

Wat zijn de voordelen van een rugmassage

Een rugmassage apparaat heeft heel veel voordelen voor zowel je gezondheid als je portemonnee. Hieronder gaan wij in op de belangrijkste voordelen.

Het helpt bij het verminderen van rugpijn

Een rugmassage apparaat helpt sterk bij het verminderen van de rugpijn. Bij een rugmassage wordt de doorbloeding gestimuleerd. Door de betere doorbloeding kunnen belangrijke zuurstoffen en voedingstoffen beter worden vervoerd naar de rugspieren.

Het wil dus eigenlijk zeggen dat de spieren in de rug meer zuurstof krijgen. Tegelijkertijd worden ook afvalstoffen via de bloedbanen uit het lichaam afgevoerd. Hierdoor gaan neemt de spierspanning af waardoor de rugpijn ook sterk afneemt.

Wanneer de rugspieren worden gemasseerd worden er daarnaast ook endorfine hormonen aangemaakt. Wij noemen het ook wel natuurlijke pijnstillers. Door de aanmaak van het endorfine hormoon zul je snel minder pijn voelen. Het draagt er dus ook aan bij dat de rugpijn sterk afneemt.

Massage kussen

Stress verminderen en het maakt je gelukkiger

Een rugmassage zorgt ervoor dat je echt gaat ontspannen! Het geeft een heel relaxt gevoel en je komt echt tot rust.

De reden waarom mensen zich zoveel beter en relaxter voelen na een rugmassage is omdat de spierspanning sterk afneemt. Het zorgt ervoor dat het zenuwachtig gevoel verdwijnt waardoor je rustig wordt in je hoofd.

Naast de afname van de spierspanning zorgen de aanmaak van endorfine hormonen er ook voor dat je minder gestrest bent. Deze hormonen zorgen voor geluk en maken je relaxt.

Tegelijkertijd zijn deze hormonen ervoor verantwoordelijk dat het stress hormoon cortisol sterk wordt verminderd. Deze hormonen worden tijdens de aanmaak van endorfine hormonen uit het lichaam afgevoerd.

Op die manier zorgt een rugmassage voor rust in je leven en helpt het bij het verminderen van stress.

Een betere nachtrust

Wist je dat je ook veel beter dieper slaapt als je voor het slapen gaan geniet van een rugmassage? Tijdens de massage maken de hersenen namelijk serotonine en melatonine hormonen aan. Het worden ook wel de slaap hormonen genoemd.

Door de aanmaak van deze hormonen wordt je slaperig en val je dus sneller in slaap.

Tijdens de massage wordt ook het zenuwstelsel tot rust gebracht. Het zorgt ervoor dat ook de spierspanning afneemt en daardoor wordt je rustiger.

Op die manieren helpt een rugmassage dus bij een betere nachtrust.

Dieper slapen door een rugmassage

Het helpt bij het verlagen van de bloeddruk

Een rugmassage kan je bloeddruk je verlagen omdat het stress verlaagt. Tijdens de massage neemt de spierspanning af en worden stress hormonen zoals cortisol uit het lichaam afgevoerd.

Na de massage zul je merken dat je minder gestresst bent. Wanneer je stress onder controle weet te houden dan heeft dat ook natuurlijk een hele positieve invloed op de bloeddruk. Ik kan je daarom ook zeker aanraden om dagelijks te genieten van een rugmassage.

Het maakt je vitaler en flexibeler

Wanneer je dagelijks gebruikt maakt van een rugmassage apparaat zul je merken dat je spieren flexibeler worden. Het komt omdat de spieren minder gespannen zijn en dus losgemaakt worden. Juist dit zorgt ervoor dat spier elasticiteit toeneemt. Vooral oudere mensen zullen zich vitaler voelen wanneer zij regelmatig genieten van een rugmassage.

Meest gestelde vragen over rugmassage apparaten

Wat zijn de voordelen van een rugmassage apparaat ten opzichte van het bezoeken van een massage salon?

Medisana MC822

Veel voordeliger dan het bezoeken van een massage salon
Een heel groot voordeel is dat een rugmassage apparaat veel goedkoper is als het maandelijks bezoeken van een massage salon. De eenmalige prijs van een rugmassage apparaat ligt tussen de 50 en 200 euro afhankelijk van het type wat je kiest. Het maandelijks bezoeken van een massagesalon is natuurlijk veel duurder en de kosten komen steeds terug.

Je kan het op elk moment van de dag gebruiken
Een ander groot voordeel is dat je een rugmassage apparaat op elk moment van de dag kan gebruiken. Stel je voor je wordt midden in de nacht wakker met rugpijn. Het is dan wel heel fijn dat je ook dan je rug kan masseren. 

Werkt een rugmassage apparaat echt bij het verhelpen van rugpijn?

Medisana ITM

Een rugmassage apparaat werkt echt bij het verhelpen van rugpijn doordat de spieren worden losgemaakt. Hierdoor neemt ook de spierspanning in de rugspieren af waardoor de pijn verdwijnt.

Daarnaast worden er ook endorfine hormonen aangemaakt. We noemen het ook wel natuurlijke pijnstillers. Deze hormonen zorgen er ook voor dat de pijn in de rug sterk afneemt. We kunnen dus wel degelijk zeggen dat rugmassage apparaten helpen bij het verminderen van rugpijn.

Voor meer informatie hierover verwijs ik je ook graag naar dit onderzoek. In dit onderzoek gaat men uitvoerig in op de effecten van een rugmassage op het verminderen van rugpijn.

Worden rugmassage apparaten vergoed door de verzekering?

Medisana NM825

Helaas worden rugmassage apparaten niet vergoed door de zorgverzekering. Gelukkig zijn deze massage apparaten niet heel erg duur. Daarnaast is het ook een eenmalige investering is het een stuk goedkoper dan het maandelijks bezoeken van een massage salon. Je krijgt met dit apparaat echt waar voor je geld.

Zijn rugmassage apparaten veilig? 

Soorten

Een rugmassage apparaat kan je volledig veilig gebruiken. Let er wel op dat je de spieren niet over masseert. Begin dus altijd met een lagere intensiteit op en voer de snelheid langzaam op. Wanneer je bij jouw rugmassage toestel niet de intensiteit kan instellen dan kun je zelf ook meer druk zetten waardoor de rugmassage krachtiger zal aanvoelen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top