Hoe vindt je het beste oogmassage apparaat?

rTegenwoordig spenderen we heel veel tijd achter de mobiele telefoon, computer en tv. Natuurlijk is dat niet goed voor de ogen want het leid tot vermoeide ogen, wallen, stress en slapeloosheid. Het is daarom belangrijk om jouw ogen een moment van rust te geven er goed voor te zorgen. Een oogmasage apparaat kan dan een perfecte oplossing zijn.
Met een oogmassage apparaat komen jouw ogen tot rust en krijgen ze weer hernieuwde energie.

In dit artikel gaan wij uitgebreid in op oogmassage apparaten. Wij vertellen je waarvoor je een oogmassage apparaat gebruikt en hoe je deze gebruikt. Daarnaast lichten wij in dit artikel toe waarop je moet letten bij het kopen van een oogmassage apparaat. Wij hebben ook een selectie gemaakt van de beste oogmassage apparaten van dit moment. Wij hebben dit gedaan door uitgebreid onderzoek te doen.

Inhoudsopgave van deze koopgids
  Add a header to begin generating the table of contents

  Best geteste:
  Oogmassage apparaat

  B-Care oogmasker

  Wat is een oogmassage massage apparaat en hoe werken ze?

  Een oog massage apparaat is een apparaat om op doeltreffende en ontspannende wijze zwellingen weg te nemen en uw ogen hernieuwde energie te geven. Het doel is om de huid rondom de ogen jonger te maken. Het oog massage apparaat doet dat door trillingen in de oogspieren op te wekken. Het apparaat masseert uw ogen door middel van de luchtzakjes die lichte druk uitoefenen op de ogen. Op die manier worden de acupunctuurpunten rondom de ogen geprikkeld en gemasseerd.  Het effect hiervan is dat de bloedcirculatie rond het oog verbetert en dat heeft de volgende voordelen:

  Hoe koop je het oogmassage apparaat wat bij jouw past? 

  Hieronder een aantal korte tips waarop je moet letten bij het kopen van een oogmassage apparaat:

  De beste oogmassage apparaten van dit moment

  Hieronder gaan wij in op de beste oogmassage apparaten van dit moment. Wij hebben de lijst samengesteld door uitvoerig onderzoek te doen. Per oogmassage apparaat gaan wij in op de voordelen en  nadelen van het apparaat. Daarnaast vertellen je meer over de unieke eigenschappen van het product.

  1. B-Care oogmasker 

  Het B-Care oogmassage apparaat is het best beoordeelde oogmasker op bol.com van dit moment 

  Past gemakkelijk op ieder hoofd dankzij de flexibele elastische band. 

  Werkt op basis van acupunctuurtechniek

  Het geeft een trilling, warmte en luchtcompressie massage. 

  Je kan het 180 graden opvouwen waardoor je het gemakkelijk kan meenemen.

  Sterke batterij van 1200 mHa die tot 6 uur lang mee gaat. 

  Heerlijke zachte comfortable stof die fijn op de huid aanvoelt. 

  De hoes is helaas niet wasbaar 

  De Naipo Elektrische Oogmassager is niet alleen ontworpen om vermoeidheid van de ogen te helpen verlichten, maar ook om oogkringen te verminderen en te voorkomen. Daarnaast helpt het ook enorm om je ogen weer energie te geven.

  Het B-Care oogmasker is voorzien van drie verschillende soorten massage modussen namelijk:

  • Slaap: gebruik deze modus voordat je wilt gaan slapen. Bij deze massage modus geeft de B-Care alleen een luchtcompressie massage. Hierbij maken luchtballetjes die in het toestel zitten op en neer gaande bewegingen en dat zorgt voor een heerlijk ontspannend gevoel.
  • Relax: bij deze modus maakt het toestel gebruik van de luchtcompressie behandeling in combinatie met de warmte infrarood functie. Deze combinatie geeft een heerlijk ontspannend gevoel waardoor je helemaal tot rust komt. Wat fijn is aan dit toestel is dat je ook de temperatuur van de warmte kan instellen. De maximale temperatuur is 42 graden.
  • Energie: heb je te lang op een beeldscherm gekeken en voelen je ogen vermoeid aan? Kies dan voor de "energie modus". Bij deze modus voert het B-Care oogmassage apparaat een viberatie, luchtcompressie en warmte massage uit. Met name door de trillingsmassage wordt de bloedscirculatie rondom de ogen bevorderd. Het effect daarvan is dat de spieren weer meer energie krijgen.

  Wil je tijdens de massage genieten van jouw favoriete muziek? Met de B-Care kan het want het beschikt namelijk over bluetooth en in het toestel zitten luidsprekers.

  2. Foreo Iris

  Het beste oogmassage appparaat om je huid jonger te maken 

  Zeer effectief bij het verminderen van rimpels, kraaienpootjes en lijnen 

  Het heeft twee massage standen 

  Het zachte siliconen ontwerp past perfect op de oogcontouren. 

  Het beschikt over acht intensiteit standen 

  Zeer licht (200 gram) en je kan het dus gemakkelijk meenemen. 

  Sterke batterij: binnen een uur volledig opgeladen en dan kan je het 140 keer gebruiken op een volle batterij. 

  Het materiaal is van niet poreuse siliconen. Het voordeel daarvan is dat het ervoor zorgt dat bactieren zich niet kunnen opbouwen. 

  Wil je een jonger uitziende huid? Wil je vaarwel zeggen tegen die lelijke wallen onder ogen en wil je vermoeide ogen verminderen? Het Foreo Iris oogmassage toestel is dan een hele goede keuze. De Foreo Iris werkt zeer goed om gespannen oogspieren te verminderen. Elke dag knipper je gemiddeld 100000 keer met je ogen en dat zorgt voor veel spanning en vermoeidheid. Het gebied rondom de ogen is daarnaast ook vijf keer dunner en daardoor is het 1 van de plekken waar de huid er veel eerder ouder gaat uitzien. Het is daarom zo belangrijk om je ogen goed te verzorgen.

  De Foreo Iris biedt twee verschillen massage standen namelijk de "pure modus" en de "spa modus". De Pure mode is een zachte behandeling en komt zeer overeen als een menselijk massage. Het immiteert de bewegingen die je met de vingertoppen maakt. De Foreo Iris doet dit door lichte tikkende bewegingen te maken. Het doel van deze massage is om een huidere huid te voorkomen.

  Bij de "spa modus" worden er tikkende bewegingen gemaakt in combinatie met trillingen. Kies voor deze modus wanneer de huid al duidelijke verouderingsverschijnselen vertoont.

  Wat daarnaast ook erf fijn is dat het Foreo Iris beschikt over 8 snelheidstanden. Hierdoor kan jij de behandeling helemaal aanpassen aan jouw behoeften. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de batterij snel mee gaat. De batterij laad je binnen een uur volledig op en vervolgens kan je de Foreo Iris tot wel 150 keer gebruiken.

  De Foreo Iris heeft een gebogen en slank ontwerp. Dankzij het zachte siliconen ontwerp valt het perfect over de oogcontouren. Hierdoor kan je de gevoelige huid rondom de ogen effectief behandelen.

  3. Just23 

  Het meest gebruikvriendelijke oogmassage apparaat van dit moment. 

  Uniek: het beschikt over een display waarop je de instellingen kan aflezen en aanpassen (gebruiksvriendelijk)

  Het heeft vijf verschillende massage programma's 

  Het oogmassage apparaat voelt heerlijk zacht aan. 

  De Just23 is voorzien van een infrarood warmte functie. 

  180 graden op te vouwen (neem het overal mee naartoe) 

  Sterke batterij die tot 8 uur mee gaat. 

  Luister naar je favoriete muziek dankzij de bluetooth functionaliteit. 

  Ben je opzoek naar een oogmassage apparaat die gemakkelijk is in gebruik? Het Just23 oogmassage apparaat kan dan een hele goede keuze zijn. Wat dit oogmasker uniek maakt ten opzichte van andere modellen is dat je op de voorkant een digitaal display vindt. Naast het display vindt je knopjes waarmee je bijvoorbeeld de intensiteit en het type oogmassage programma kan instellen. Het display maakt het apparaat gemakkelijker in gebruik omdat je snel kan aflezen welke instellingen je hebt ingesteld.

  Het Just23 oogmassage apparaat werkt door middel van het geven van een acupunctuur behandeling. Bij deze techniek worden de zenuwpunten rondom de ogen geprikkeld. Het apparaat doet dat door het geven van een trillingsmassage en een luchtcompressie massage. Het effect van deze techniek is dat het bloedsomloop rondom de ogen stimulleert. Daardoor kunnen meer zuurstoffen de belangrijke oogspieren bereiken. Het gevolg daarvan is dat je ogen meer energie krijgen. Daarnaast is het natuurlijk ook zeer gezond voor de huid. Wanneer je het dagelijks gebruikt dan voorkomt en verminderd het rimpels.

  4. Cresta care EYE710

  Ben je opzoek naar een voordellig maar goed oogmassage apparaat? Dan is de Cresta Care de juiste keuze.

  Het geeft een trilling, luchtcompressie en warmte massage. 

  Aan de binnenkant bevindt zich siliconengel waardoor het zeer comfortabel aanvoelt. 

  Werkt zeer goed bij het tegengaan van een veroudere huid. Daarnaast werkt ook goed tegen hoofdpijn. 

  De Cresta Care 720 wordt na 15 minuten automatisch uitgeschakeld. 

  Sterke batterij die tot 4 uur mee gaat. 

  Werkt goed tegen stress.

  Ben je opzoek naar een voordellig maar kwalitatief oogmassage apparaat? De Cresta Care Eeye710 is dan een hele goede keuze. Bij bol.com wordt dit toestel verkocht voor een prijs van 35 euro. Qua prijs is het hiermee een stuk goedkoper als andere oogmassage apparaten. De Cresta Care geeft echter precies dezelfde type massage functies als de duurdere variaten. Het kan bijvoorbeeld ook een trilling, luchtcompressie en warmte massage geven.

  Het grote verschil met de duurdere modellen is dat de Cresta Care Eye 710 niet voorzien van een bluetooth functie. Het betekend dat je niet met dit toestel kan luisteren naar je favoriete muziek. Je kan natuurlijk altijd je mobiele telefoon of een andere apparaat gebruiken om tijdens de massage te genieten van je favoriete muziek.

  Wat ook erg handig is aan de Cresta Care is dat je deze 180 graden kan opvouwen. Het voordeel daarvan is dat je het toestel veel gemakkelijker overal mee naar toe kan nemen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat de batterij snel leeg gaat. Wanneer deze is opgeladen gaat deze tot wel 5 uur mee.

  Reviews van mensen die dit oogmassage apparaat hebben gekocht:

  Hieronder reviews en ervaringen van mensen die dit product bij bol.com hebben gekocht.

  Ellen | 58 jaar 
  "Helaas heb ik veel last van migraine aanvallen. Ik had daarom besloten om dit oogmassage apparaat te kopen. Het helpt bij mij echt om de migraine aanvallen sterk te verminderen. Wanneer ik het apparaat opzet dan is het helemaal donker. Tijdens de massage worden mijn ogen heerlijk gemasseerd en ik merk dat ik een stuk rustiger wordt. Na de massage is de pijn echt een stuk minder. Voor mij heeft dit product dus zeker wel geholpen. "

  Waarop moet je letten bij het kopen van een oogmassage apparaat?

  Hieronder gaan we kort in op alle functionaliteiten waarover een oogmassage apparaat kan beschikken. Wij gaan kort in op elke eigenschap zodat je begrijpt wat de functie ervan is. Op basis hiervan krijg je ook een beter beeld van welke eigenschappen voor jouw belangrijk. Op die manier kan uiteindelijk beter bepalen aan welke eisen het oogmassage apparaat moet voldoen.

  Welke massages kan het apparaat geven?

  Wij raden je altijd aan om een oogmasage apparaat te kopen die een luchtcompressie en trillingsmassage kan geven. Hieronder gaan we kort in op de verschillende massages.

  Luchtcompressie massage
  In het apparaat zitten luchtkussentjes die op en neer bewegen. Op die manier worden accupentuur punten rondom om de ogen gemasseerd en geprikkeld. Op deze manier gaan de spieren rondom de ogen zich ontspannen.

  Trillingsmassage
  De motoren in het apparaat creeeren viberaties en daardoor gaan de spieren rondom de ogen zich meer ontspannen. De oorzaak is dat de bloedsomloop rondom de ogen wordt gestimulleerd en daardoor gaan de oogspieren meer ontspannen. Een trillingsmassage is zeer effectief bij het verminderen van rimpels en wallen rondom de ogen.

  Hoe koop je het beste oogmassage apparaat?
  B-Care oogmasker

  Comfort

  Het is natuurlijk belangrijk dat het oogmassage apparaat zit om jouw ogen. Het is ook belangrijk dat het apparaat de ogen niet irriteert. De meeste oog massage masker apparaten zijn voorzien van siliconen. Het voelt daardoor comfortabeler aan op de huid. Check dus altijd of het oogmassage apparaat is voorzien van een siliconen vulling.

  Het spreekt voor zich dat je de band ook kan verstellen. Zodat het toestel goed om je ogen en gezicht zit.

  Opvouwbaar

  Wij raden je altijd aan om een oogmassage apparaten die je kan opvouwen. Het apparaat kan je daardoor gemakkelijk overal mee naar toe nemen.

  Muziek + luidsprekers

  Wil je tijdens de massage kunnen luisteren naar de muziek waarvan je houdt? Kies dan voor een oogmassage apparaat met bluetooth verbinding. Luister overal naar jouw favoriete muziek en podcast terwijl je geniet van een heerlijke oogmassage.

  Met muziek?

  Intensiteit van de oogmassage kunnen instellen

  Wij adviseren je om altijd voor een oogmassage apparaat te kiezen waarmee je de intensiteit van de behandeling kan aanpassen. Wanneer de massage te zacht of te krachtig aanvoelt dan heb je de mogelijkheid om de snelheid aan te passen. De behandeling kan je daarmee helemaal instellen naar jouw behoeften. Wij adviseren je om altijd voor een oogmassage apparaat te kiezen met minimaal twee standen.

  Wat voor type oogmassage apparaten zijn? 

  Er zijn verschillende soorten oogmassage apparaten hieronder gaan wij kort in op de verschillende soorten types.

  Warmte oogmassage apparaat

  Sommige oogmassagetoestellen geven warmte af om ontstekingen te verminderen, pijn te verminderen en de bloeddoorstroming te bevorderen. Dit kan vooral helpen bij klachten zoals donkere kringen, wazig zien en hoofdpijn. Al deze symptomen worden veroorzaakt door een verminderde bloedcirculatie.

  Warmte oogmassage apparaat
  Hoe koop je het beste oogmassage apparaat?

  Oogmasker apparaat

  Oogmasker massage apparaten lijken veel op slaapmaskers, maar ze zijn groter en hebben luchtkussentjes rond de randen. De kussentjes voeren druk uit op uw ogen en op die manier worden de ogen gemasseerd op een ontspannende manier. Veel oogmassagemaskers worden geleverd met een afstandsbediening. U hoeft het masker dus niet af te doen als je de instellingen wilt aanpassen. Met de afstandsbediening kan je bijvoorbeeld de intensiteit van de oogmassage instellen.

   

  Best geteste:
  Oogmassage apparaat

  B-Care oogmasker

  Hoe gebruik je een oogmassage apparaat?

  1. Lees eerst de handleiding goed door. Je weet dan beter hoe je het oogmassage apparaat moet gebruiken.
  2. Vervolgens ga je lekker zitten of liggen op een comfortabele plek.
  3. Wanneer je tijdens de behandling ook wilt genieten van een lekker muziekje dan verbind je het apparaat via bluetooth met je telefoon. In de meeste oogmassage apparaten zitten luidsprekers en zo kan je heerlijk genieten van jouw favoriete muziek of podcast. Het is ook ideaal om te luisteren naar een meditatie sessie.
  4. Selecteer het massage programma voordat je het apparaat op je hoofd zet.
  5. Vervolgens plaats je het oogmassage apparaat op je hoofd. Het is belangrijk om de band goed te verstellen aan de grote van jouw hoofd zodat deze goed past. Zorg ervoor dat de band niet te strak om het hoofd zitten want dit kan namelijk leiden tot irritaties.
  6. Wanneer de oogmassage te hard of te zacht aanvoelt kan je bij de de meeste oogmasker apparaten de intensiteit aanpassen.
  7. Bij de meeste modellen schakelt het zich automatisch

  De gezondheidsvoordelen van een oogmassage apparaat? 

  Wanneer je dagelijks gebruik maakt van een oogmassage apparaat dan heeft dat vele gezondheidsvoordelen. Hieronder gaan wij in op de belangrijke voordelen.

  Het helpt bij het verminderen van donkere kringen rondom de ogen

  Oogmassage apparaten kunnen donkere kringen verminderen omdat ze de bloedstroom naar het gebied onder het oog stimuleren. Donkere kringen zijn meestal het gevolg van een langdurig tekort aan zuurstofrijk bloed dat de huid bereikt als gevolg van verminderde spieractiviteit en vaak als reactie op chronische zorgen, stress of slapeloosheid.

  Om dit proces van stimulatie van de bloedstroom te laten plaatsvinden, moeten oogmassages trillingen generen. Voor het beste resultaat is ons advies om elke dag 10 minuten gebruik te maken van een oogmassage toestel.

  Hoe helpt het een oogmassage bij stress?

  Wanneer je de hele dag kijkt op een computerscherm, telefoon of tv raken de spieren rondom de oogspieren gespannen. De hoge spierspanning leidt tot een ontrustig gevoel. Rondom de ogen bevinden zich honderden kleine spiertjes. Een oogmassage apparaat zorgt dat de stress verminderd door de spieren te masseren waardoor de spierspanning afneemt. Daarnaast maakt het lichaam tijdens de massage endorfine hormonen aan. Het zijn hormonen waarvan je gelukkig wordt. Tegelijkertijd worden tijdens en na de massage stress hormonen zoals cortisol uit het lichaam afgevoerd. Op deze manier zorgt een oogmassage apparaat ervoor dat de stress in het lichaam afneemt.

   

  Hoe helpt een oogmassage bij het verminderen van droge ogen?

  Oogmassage apparaten werken door kalmerende druk uit te oefenen op de oogspieren rondom de ogen. Hierdoor verdampen tranen minder snel. Door de oogspieren te masseren blijven de spieren vochtig. Wanneer u regelmatig gebruik maakt van een oogmassage apparaat zult u dus minder last hebben van droge ogen.

  De oorzaak van droge ogen?
  Droge ogen is meestal het gevolg van veroudering en chronische ontsteking. Hierdoor vermindert de afscheiding van één of beide lacrimale klieren, waardoor er luchtbellen in de ogen komen, wat leidt tot symptomen als droogheid, jeuk, een branderig gevoel, lichtgevoeligheid enz. Voldoende water drinken helpt ook bij het voorkomen van droge ogen.

  Een jongere huid

  Oogmassage apparaten zijn hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt om te helpen bij uw huid. Oogmassages helpen bij het afbreken van vetcellen en verminderen gezwollen ogen en rimpels. Daarnaast helpen massages vochtophopingen in de sinussen af te voeren, die het gevolg kunnen zijn van allergieën of seizoensgebonden symptomen zoals hooikorts. Wij raden je aan om een oogmassage apparaat elke dag te gebruiken voor 10 minunten.

  Je voelt je energieker

  Wanneer je dagelijks geniet van een oogmassage is dat een zeer effectieve techniek die je helpt om je minder gestrest te voelen. Wanneer je lichaam zich ontspannen voelt, krijgt het meer energie en uithoudingsvermogen. Een oogmassage is aan te raden omdat het ervoor zorgt dat de bloedvaten rondom de ogen wijder worden. Hierdoor krijgen ze meer zuurstof. Het effect is dat je jezelf alerter en energieker gaat voelen. Op deze manier geeft een oogmassage je lichaam meer energie.

  Hoe helpt een oogmassage bij het verminderen van hoofdpijn?

  1. Bloedcirculatie: een oogmassage helpt om te ontspannen en hoofdpijn te verminderen, omdat het ook de bloedcirculatie in het ooggebied reguleert. Bovendien zorgt het voor de aanvoer van zuurstof die nodig is voor het netvlies en de oogzenuw. Het helpt ons te ontspannen en het vermindert hoofdpijn.
  2. Aanmaak van endorfine hormonen: de zachte druk en trillingen stimuleert ook de productie van endorfines. Deze hormonen zijn natuurlijk pijnstillers en daardoor neemt de hoofdpijn tijdens en na de massage sterk

  Beste keuze voor het behouden van een jongere huid. 

  Foreo Iris

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Scroll naar top