Wat is het beste nekmassage apparaat?

Heb je last van spierpijn in je nek en schouders? Een veel voorkomende oorzaak van spierpijn in de nek, schouders en rug is stress. Hoe kom je nu van deze nek en schouder pijn af? Een nekmassage apparaat kan dan een hele goede oplossing. Deze massage apparaten zijn speciaal gemaakt om je spieren in de nek en schouders los te maken. Doordat de nek en schouder spieren worden losgemaakt wordt ook de bloedcirculatie gestimuleerd. Het effect daarvan is dat de spierpijn veel sneller verdwijnt. Na de massage zul je merken dat je veel rustiger bent.

In deze koop adviesgids geven wij veel handige informatie over nek en schouder massage apparaten. Wij hebben een speciale selectie gemaakt van de beste nekmassage apparaten. Daarnaast gaan wij uitgebreid in op welke functies je moet letten. Wij wensen je veel plezier met het lezen van deze gids.

Skyx product
Inhoudsopgave van deze adviesgids
  Add a header to begin generating the table of contents

  Nekmassage apparaten die het beste uit de test komen 

  Hieronder een overzicht van de beste nekmassage apparaten van dit moment.

  Fambz nekmassage apparaat

  Fambz

  • 16 verschillende intensiteit standen
  • Vijf soorten massages
  • Werk draadloos
  • Speciaal gemaakt voor nekmassages.
  Zeer effectief de pijnlijke plekken masseren.

  Intex PureSpa Greywood Deluxe

  • Masseert elk lichaamsdeel
  • Vijf opzetkopjes
  • 30 intensiteit standen
  • 7 uur draadloos te gebruiken 
  Het beste geteste massagekussen

  Intex PureSpa Greywood Deluxe

  • Masseert de nek, schouders, rug, bovenbenen en zitvlak.
  • Inclusief afstandsbediening
  • Drie intensiteit standen
  • Effectief bij rugpijn, nekpijn en stress

  Hoe koop je het beste nekmassage apparaat?

  In dit onderdeel van deze koopgids gaan wij alle uitgebreid in op alle mogelijkheden waarover nekmassage apparaten kunnen beschikken. Per functionaliteit geven we kort aan wat het voordeel ervan is. Op deze manier krijg jij als lezer een beter beeld van welke functionaliteiten voor jouw belangrijk zijn.

  1. Kan ik de intensiteit van de massage instellen?

  Wij adviseren je dus altijd om een nekmassage apparaat te kopen waarvan je de intensiteit van de massage kan instellen. Bij de goedkopere massage apparaten kan je de intensiteit niet aanpassen. Ons advies is om een shiatsu nekmassage apparaat te kopen die is voorzien van minimaal vier verschillende standen.

  2. Welke massages kan een nekmassage apparaat geven?

  Voordat je een nekmassage apparaat koopt is het belangrijk om te weten welke type massage het kan geven. Hieronder ga ik dieper in op de verschillende soorten massages. 

  2.1 Shiatsu massage:

  Wij raden altijd aan om voor massage apparaat te kiezen die een shiatsu massage kan geven. Bij een shiatsu massage worden je spieren op een krachtige wijze gemasseerd. De shiatsu massage wordt uitgevoerd door middel van de massagekoppen.  Deze koppen maak draaiende op en neer gaande bewegingen. Het doel van een shiatsu massage is om het zelfgenezend vermogen van de organen te bevorderen en het lichaam weer in balans te brengen.
  Zoals aangegeven is een shiatsu nekmassage krachtig. De spieren in het diepere weefsel worden daarom ook goed gemasseerd. 

  2.2 Kneed massage:

  De kneed massage is de meest krachtige massage. Het stimuleert de bloedsomloop waardoor je spieren weer hernieuwde energie krijgen. Wanneer meer bloed je nekspieren weet te bereiken worden deze weer voorzien van de benodigde voedingstoffen en zuurstof.

  Vibratie massage

  2.3 Vibratie massage:

  Een vibratie massage is een minder krachtige massage die vooral een zeer ontspannende werking heeft. Bij deze techniek worden alleen de bovenste laag van de spieren gemasseerd. Kies voor deze massage als je wilt ontspannen.

  3. Beschikt het nekmassage apparaat over een infrarood warmte functie?

  Wil je dat je vastzittende spieren nog sneller losgemaakt worden? Wij raden het dan aan om een nekmassage apparaat te kopen die is voorzien van een infrarood warmte functie. Bij de meeste massage apparaten kan je de infrarood warmte tijdens de massage aanzetten. Vervolgens verspreid de infrarood warmte zich via de massagekoppen over je nek en schouders. De infrarood warmte heeft verschillende voordelen:

  • Het verbeterd de bloedsomloop
  • Het werkt zeer effectief tegen spierpijn
  • De warmte maakt het lichaam rustig en het helpt dus goed tegen stress.

  4. Automatische uitschakelfunctie

  Je wilt het nekmassage toestel natuurlijk voor een paar jaar goed kunnen gebruiken. Wij raden daarom altijd aan om een model te kopen die is voorzien van een automatische uitschakel functie. Wanneer het massage apparaat te warm wordt dan wordt deze automatisch uitgeschakeld. 

  Wil je andere lichaamsdelen masseren? Bekijk dan ook eens mijn artikel wat ik heb geschreven over de verschillende soorten massage apparaten.

  Reviews van de zes best geteste nekmassage apparaten:

  Hieronder vindt je een overzicht van de beste nekmassage apparaten. Voor elk model bespreken wij de unieke eigenschappen. Daarnaast leggen wij uit voor welke mensen het apparaat geschikt. Wij wensen je veel plezier met het lezen van deze reviews. 

  1. Fambz infrarood nekmassage apparaat

  Waarom is een infrarood nekmassage apparaat handig? Door de infrarood warmte wordt de bloedcirculatie in je nekspieren verbeterd. 

  Vermindert stress, nek, schouders en rugpijnklachten.

  Het apparaat beschikt over 16 verschillende standen en daardoor kan je altijd genieten van de perfecte massage die bij jouw past.

  Het geeft zes verschillende soorten massages namelijk een shiatsu, klop, kneed, compressie, vibratie en acupressuur behandeling.

  Geniet overal van een massage want het werkt op oplaadbare batterijen

  Vind je het lastig om in slaap te vallen omdat je last hebt van een nekpijn? Het Fambz massage appraat kan dan een hele goede keuze zijn. Dankzij de infrarood warmte en de krachtige massage worden de nek spieren goed losgemaakt. Wat uniek is aan dit massage apparaat is dat het beschikt over wel 16 intensiteit standen. Het grote voordeel daarvan is dat je altijd de perfecte intensiteit kan instellen die past bij jouw wensen. 

  De meeste nekmassage apparaten beperken zich tot het geven van een shiatsu en vibratie massage. De Fambz gaat een stuk verder en kan vijf verschillende massages geven. Hieronder gaan wij kort in op de verschillende soorten nek behandelingen:

  • Shiatsu massage: wij adviseren om de shiatsu massage te selecteren in het geval je last hebt van nekpijn.
  • Compressie en acupressuur: wil je de bloedcirculatie in je nekspieren stimuleren? In dit geval kan je het beste kiezen voor de acupressuur of compressie massage. Daarnaast helpt deze behandelingen ook hoofdpijnklachten. 
  • Klop en vibratie massage: wanneer je last hebt van een stijve nek dan raden wij je aan om de klop of vibratie massage te selecteren. 

  Tijdens de massage kan je de infrarood warmte inschakelen. Laat jezelf lekker verwennen en kom helemaal tot rust tijdens een infrarood massage behandeling. 

  Voor meer informatie verwijs ik je ook graag door naar de Fambz review die ik heb geschreven

  2. Treatcare nek, rug en schouder massage apparaat  (hoogste beoordeling)

  Beste massage apparaat tegen stress

  Het massage apparaat gaat een stuk langer mee omdat deze is voorzien van oververhittingsbeveiliging

  Wordt geleverd met een draagtas waardoor je deze makkelijk overal mee naar toe kan nemen.

  Hou de handen vrij dankzij de shiatsu comfort riem.

  Het masseert je nek, rug en schouders zeer effectief. 

  Het beschikt over drie intensiteit standen

  Het geeft een heerlijke ontspannende shiatsu massage

  Wist je dat stress wordt opgeslagen in je nekspieren? Wanneer je dagelijks geniet van een nek, rug en schouder massage kan het enorm helpen om je stress drastisch te verminderen.  De treatcare geeft een krachtige shiatsu massage waardoor je spieren goed worden losgemaakt. Doordat de spieren worden losgemaakt zal je merken dat je rustiger in je hoofd wordt.

  In tegenstelling tot de meest apparaten is dit model voorzien van een oververhittingsbeveiliging. Het grote voordeel is dat het een aanzienlijk positieve invloed heeft op de levensduur van het apparaat.

  Een voordeel van dit massage apparaat is dat het  is voorzien een shiatsu comfortriem. Je hoef dus niet met je handen druk te geven op de band. Het enige wat je hoeft te doen is lekker te zitten.

  3. Northwall massage apparaat (gericht je spieren masseren)

  Het beste massage apparaat om gericht je spieren te masseren 

  Het massage apparaat is voorzien van 30 verschillende standen

  Met dit apparaat kan je heel gericht je gericht alle lichaamsdelen zeer effectief masseren. 

  Er worden zeven verschillende massagekoppen bijgeleverd. 

  Het wordt geleverd met een oplaadbare batterij die 3 tot 5 uur meekan. 

  De perfecte oplossing voor spierherstel en ontspanning.

  Het is voorzien van een prachtige LCD touch screen. 

  Ben je opzoek naar een massage apparaat waarmee je heel gericht je nek, schouder, rug en been spieren effectief kan masseren?  De northwall massagun is dan een hele goede optie. Het massage pistool hou je in de hand vast en vervolgens kan je zeer effectief de pijnlijke plekken masseren.  Met deze massage gun kan je eigenlijk alle lichaamsdelen van je lichaam effectief masseren. 

  Een zeer groot voordeel van dit apparaat is dat het voorzien is van een zeer sterke batterij. De batterij kan je wel 3 tot 5 uur gebruiken zonder op te laden.

  Het toestel beschikt over een zeer sterke motor die tussen de 1200 en 3200 trillingen per minuut kan maken. Hierbij heb je de keuze uit wel 30 verschillende intensiteit standen. 

  De northwall massagegun wordt geleverd met verschillende opzetstukjes. Hieronder beschrijven we kort welke functies deze massagekoppen hebben: 

  • Ronde kop: is bedoeld om de spieren sneller te laten herstellen. Na een intensieve training gebruik je de ronde kop ook om spierpijn te voorkomen. 
  • Ruggengraat kop: heeft als doel om de vastzittende rugspieren los te maken. 
  • Kogelkop: deze kop is speciaal ontworpen om spierknopen los te maken.
  • Vlakke kop: deze kop gebruik je om diepweefsel massage uit te voeren.

  4. Lifeproducts massage apparaat voor nekpijn

  De beste keuze als je het massage apparaat overal mee naar toe wilt nemen (120 minuten oplaadbare batterij)

  Het beschikt over een oplaadbatterij die tot wel 2 uur meekan. 

  Met deze massageband kan je naast je nek bijna elk deel van je lichaam masseren. 

  Het wordt geleverd met een auto adapter zodat je ook kan genieten van een massage in de auto (gebruik het alleen tijdens een pauze). 

  Nekpijn is verleden tijd dankzij de effectieve shiatsu massage. 

  Het beschikt over drie intensiteit standen. Daarnaast kan je ook de infrarood warmte activeren. 

  Ben je op zoek naar een shiatsu massagekussen die je overal mee naar toe kan nemen? Het massage apparaat van Lifeproducts is dan een hele goede keuze. Het shiatsu massagekussen beschikt over oplaadbare batterijen waardoor je op vakantie, op je werk of buiten heerlijk kan genieten van een massage. De batterij is daarnaast vrij sterk want je kan het nekmassage apparaat voor twee uur draadloos gebruiken. 

  Een groot voordeel is dat je met dit shiatsu massagekussen ook je rug, schouders en benen kan masseren. Plaats het massage kussen bijvoorbeeld om je rug, nek of schouders. Aan de uiteinden van de band zitten de handvatten. Door met je handen druk te zetten op de handvattem kan je heel gericht de pijnpunten in je nek, schouders en rug masseren.

  Voor meer informatie lees dan ook de Lifeproducts massagekussen review

  5. Medisana MC 825 shiatsu massagekussen 

  De Medisana MC 825 is een massage kussen die een volledige lichaamsmassage geeft.

  Het massage kussen geeft een complete lichaamsmassage (rug, schouders, nek, zitvlak en bovenbenen)

  Het geeft de meest ontspannende massage ervaring. 

  Voor elk lichaamsdeel kan je de intensiteit instellen. 

  Gemakkelijk te wassen door de afneembare hoes 

  Het massage apparaat geeft kan kneed, vibratie, klop en een shiatsu massage geven.

  Pas gemakkelijk de  instellingen aan met de afstandsbediening.

  Ben je opzoek naar een massage apparaat die naast je nek ook je rug, schouders en zitvlak masseert? De Medisana MC 825 is dan een hele goede keuze. Het massage kussen geeft namelijk een volledige lichaamsmassage. 

  Een groot voordeel van dit grote massage kussen is dat het geleverd wordt met een afstandsbediening. Met de afstandsbediening selecteer je gemakkelijk en snel het massageprogramma, infrarood warmte en de intensiteit. Daarnaast kan je met dit shiatsu massagekussen ook instellen welke lichaamsdelen je wilt masseren. Heel handig vinden wij dat. 

  Het apparaat is voorzien van vier verschillende soorten massages namelijk de vibratie, rol en kneed, shiatsu massage. Wanneer je graag een ontspannende massage wil dan raden wij de vibratie massage aan. Voor een wat krachtigere massage dan is het beter om voor de shiatsu massage te kiezen.

  Nek effectief masseren

  Waarom zijn nekmassages gezond?

  Een nek en schoudermassage heeft natuurlijk enorm veel gezondheidsvoordelen. De voordelen worden alleen maar groter als je dagelijks geniet van een nekmassage. Hieronder een overzicht van de belangrijkste voordelen. 

  1. Het verminderd stress

  Een nekmassage helpt enorm bij het verhelpen van stress. Wist je dat de schouder en nekspieren één van de plekken is waar de stress zich het meeste ophoopt. Het resulteert in gespannen spieren en spierknopen. Door de nekspieren te masseren worden de spieren losgemaakt en verdwijnen de spierknopen. Daarnaast stopt een massage de aanmaak van cortisol hormonen en het stimuleert de aanmaken van endorfines.

  2. Het verminderd spierpijn in de nek

  Een nekmassage apparaat kan ervoor zorgen dat spierpijn vermindert of zelfs volledig verdwijnt. Tijdens de massage wordt de bloedcirculatie in je nekspieren opgehoogd.
  De schouder en nekspieren krijgen daardoor meer zuurstof en voedingstoffen. Het effect daarvan is dat de spierpijn sneller verdwijnt. 

  Gezondheidsvoordelen van een nekmassage

  3. Het verminderd hoofdpijn en migraineaanvallen

  Wist je dat een nek en schouder massage kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn en migraineaanvallen? Verkrampte nekspieren en hoofdpijn staan namelijk sterk met elkaar in relatie. Door de gespannen spieren te masseren neemt vaak ook de hoofdpijn af. 

  4. Het is goed voor je bloeddruk

  Een nek massage is goed voor je bloeddruk. Het helpt namelijk enorm bij het verminderen van stress. Stress en een hoge bloeddruk staan sterk in relatie met elkaar. 

  5. Je slaapt beter

  Na een massage zul je merken dat je een veel betere nachtrust hebt. Doordat de spieren veel minder gespannen zijn voel je jezelf veel rustiger. Het helpt dus zeker bij een goede nachtrust. 

  Welke verschillende soorten nekmassage apparaten zijn er? 

  Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten massage apparaten die die nek effectief kunnen masseren. Hieronder vindt je een overzicht van de meest populaire nekmassage apparaten. 

  1. Massagegun: zeer gericht je nekspieren masseren

  Een massagegun werkt zeer effectief werk tegen schouder en nekpijn. Het apparaat hou je in je hand en vervolgens beweeg je het over je nek heen. Het grote voordeel van dit type massage apparaat is dat je heel gericht de pijnlijke delen van je nek kan masseren. Daarnaast geeft de massage gun krachtige massages.Het voordeel is dat ook de spieren in het diepere weefsel goed worden gemasseerd. Voor meer info over massage guns verwijs ik je graag door naar deze pagina

  2. Massage kussen:

  Een massagekussen heeft veel overeenkomsten met een massagestoel. De meeste massagekussens geven een volledige lichaamsmassage en je hoeft zelf niets te doen. Het massage apparaat plaats je op een stoel of op een bank en vervolgens kan je heerlijk genieten van een massage. Naast het masseren van je nek kunnen deze apparaten vaak ook je rug, schouders en benen masseren.

  3. Massageband

  Een massageband is voorzien van twee handvaten. De band plaats je over je nek + schouders en met je handen houd je het handvat vast. Door meer druk te geven voelt de massage krachtiger aan. 

  De meest gestelde vragen 

  Wij hopen dat je met veel plezier deze complete koopgids hebt gelezen. Het kan natuurlijk zijn dat je nog steeds een aantal vragen hebt. Om je goed op weg te helpen hebben wij een overzicht opgesteld van de meest gestelde vragen.

  1. Wat is prijs van een massage apparaten die nekmassages kunnen uitvoeren? 

  De prijzen van nekmassage apparaten lopen zeer sterk uiteen. Het hangt onder andere sterk af voor welk type massage apparaat je kiest. De prijs van een massage kussen en een massage gun ligt tussen de 50 en 120 euro. Wanneer je echter van plan bent om een massagestoel te kopen dan betaal je minimaal 500 euro. 

  2. Hoe kies ik het beste nekmassage apparaat wat goed aansluit op mijn wensen?

  Om hierop een goed antwoord te geven is het eerst belangrijk om jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Kies ik voor een draagbaar massage apparaat? Ben je van plan om het massage apparaat overal mee naar toe te nemen. Kies in dat geval voor een klein massage kussen of een massage gun. Beide massage apparaten wegen niet veel en zijn niet groot.
  • Wil ik alleen mijn nek masseren of wil ik ook andere lichaamsdelen masseren? In dit geval is het beter om voor een groot massage kussen of massagestoel te kiezen. Deze apparaten geven namelijk een volledige lichaamsmassage. Daarnaast hoef je zelf ook niet  veelte doen omdat het apparaat alle bewegingen maakt. 

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Scroll naar top