Massagestoel kopen

Wat is de beste massagestoel van 2021?

In deze adviesgids vindt je de beste en meest waardevolle informatie over hoe je de beste massage stoel koopt die het beste past bij jouw wensen. Wij proberen jouw in deze koopgids zo goed mogelijk te adviseren. Wij wensen je veel plezier met het lezen van deze adviesgids.

Ben je op zoek naar een massageapparaat die de meest complete lichaamsmassage kan geven? Een massagestoel is dan natuurlijk veruit de beste keuze die je kan maken. Een massagestoel masseert namelijk je gehele lichaam. Het masseert je je voeten, benen, billen, onderrug, bovenrug tot aan je nek en zelfs je hoofd. Het geeft dus een complete lichaamsmassage. Geen enkel ander massageapparaat kan de ontspannende massage ervaring van een massagestoel evenaren. De grote vraag is natuurlijk: hoe koop ik een massagestoel die het beste past bij mijn wensen en past binnen mijn budget? In deze koopgids adviseren we je zo goed mogelijk hierover. We hebben een selectie gemaakt van de beste shiatsu massagestoelen en we hebben deze uitgebreid getest. We gaan onder andere in op de belangrijkste voordelen + nadelen van elk model. Daarnaast beschrijven we uitgebreid over welke functies massagestoelen kunnen beschikken. Op deze manier krijg je een goed beeld van welke functies voor jouw belangrijk en koop je de massagestoel die het beste aansluit op jouw wensen.

Inhoudsopgave van deze adviesgids
  Add a header to begin generating the table of contents

  De beste geteste massagestoelen van 2021

  Real Relax TC 730

  Real Relax F3

  Vida XL-bureau massagestoel 

  Algemene beoordeling

  De beste:
  Prijs kwaliteit verhouding

  De beste:
  Voordelige massagestoel 

  De beste:
  Massage bureaustoel

  Complete lichaamsmassage

  Ja

  Ja

  Nee

  Lichaamsdelen

  Rug, nek, hoofd, schouders, armen, benen en voeten  

  Rug, nek, schouders, armen, benen en voeten  

  Complete rug

  Specifiek instellen op een lichaamsdeel?

  Ja

  Ja

  Nee

  Type massages?

  Shiatsu, kneed, tril en rolmasage 

  Shiatsu, kneed, tril en rolmassage 

  Shiatsu massage

  Lichaamsscan? (persoonlijke massage)

  Ja

  Nee

  Nee

  Intensiteit

  7 standen

  3 standen

  3 standen

  De beste geteste massagestoel:

  Real Relax TC 730

  Algemene beoordeling

  De beste:
  Prijs kwaliteit verhouding

  Complete lichaamsmassage

  Ja

  Lichaamsdelen

  Rug, nek, hoofd, schouders, armen, benen en voeten  

  Specifiek instellen op een lichaamsdeel?

  Ja

  Type massages?

  Shiatsu, kneed, tril en rolmasage 

  Lichaamsscan? (persoonlijke massage)

  Ja

  Intensiteit

  7 standen

  Reviews van de beste zeven elektrische massagestoelen

  Wij hebben alle elektrische massagestoelen uitgebreid getest en de beste modellen geselecteerd. Wij hebben een zowel goedkope als luxe massagestoelen in deze selectie opgenomen. Voor elk model gaan wij in op de unieke functionaliteiten van de massage relaxstoel. Daarnaast gaan kort in op de voordelen en nadelen. Wij hopen dat je na het lezen van deze massagestoel reviews een beter beeld hebt gekregen van welk apparaat het beste bij jouw past.

  Professionele massagestoel op wieltjes

  Ben je opzoek naar een professionele massagestoel die je gemakkelijk kan verplaatsen? Dan is deze massagestoel op wieltjes wellicht een goede keuze

  Professionele-massagestoel
  Zero gravity stoel

  Gemakkelijk te verplaatsen dankzij de wieltjes 

  Het voert een automatische lichaamsscan uit en op basis van deze scan geeft de stoel een massage op basis van jouw lichaamsbouw. 

  Het beschikt over ingebouwde bluetooth speakers

  Warmte functie + vijf intensiteit standen + 10 verschillende massageprogramma's 

  De massage kan je per lichaamsdeel instellen 

  Bij aankoop van deze professionele massagestoel krijg je er gratis een massagegun bij.

  Ben je opzoek naar een professionele massagestoel die je gemakkelijk kan verplaatsen? De Ture shiatsu massagestoel past dan wellicht goed bij jouw wensen. Onderaan de stoel zitten wieltjes waardoor je deze gemakkelijk kan verplaatsen. De Ture shiatsu massagestoel is is een zeer luxe stoel met veel unieke functionaliteiten:

  • Comfortabel hoofdkussen: het is voorzien van een heerlijk hoofdkussen wat natuurlijk zorgt voor extra comfort. 
  • Airbags: zoals bij de meeste duurdere stoelen is dit model ook voorzien van airbags. De airbags zorgen ervoor dat je armen, schouders en benen worden omsloten. Op deze manier worden deze lichaamsdelen op de best mogelijke manier gemasseerd. 
  • Massagerollers: de rugleuning is voorzien van een massagerollers die een tril, kneed en shiatsu massage kunnen geven. 
  • Lichaamsscan: elke keer wanneer je het apparaat opstart analyseert het je lichaam. Op basis van deze analyse geeft de massagestoel een persoonlijke massage op basis van jouw lichaamslengte.
  • Zero gravity:  het betekend dat je de rugleuning en de voetsteun kan instellen in een hoek van tussen de 115 en 175 graden. 
  • De Ture massagestoel kan een volledige lichaamsmassage geven van je hoofd tot aan je voeten. Daarnaast kan je ook specifiek instellen welke lichaamsdelen je wilt masseren. Wil je bijvoorbeeld alleen je rug masseren dan kan je dat snel en gemakkelijk instellen. 
  • De mogelijkheid om je eigen massageprogramma samen te stellen. 
  • De stoel is voorzien van een prachtig geluidssysteem. Kom tijdens de behandeling nog meer tot rust door tijdens de behandeling te luisteren naar je favoriete muziek. Maak je met je telefoon via bluetooth verbinding met het bluetooth systeem en vervolgens kan je genieten van je favoriete muziek.

  Real Relax F3 stoelmassage stoel

  De stoelmassage stoel met de beste prijs kwaliteitsverhouding

  Stoelmassage stoel
  Massagestoel review

  Deze elektrische massagestoel masseert je voeten, benen, zitvlak, rug, armen, nek, schouders en hoofd. 

  Het beschikt over drie intensiteitstanden

  De mogelijkheid om je eigen massageprogramma samen te stellen.

  Infrarood warmte functie 

  Helaas beschikt deze stoelmassage stoel niet over een bluetooth luidsprekers

  Ben je op zoek naar de massagestoel die een zeer prijs kwaliteitsverhouding heeft? De Real Relax F3 is dan een hele goede keuze. De Real Relax is een goedkopere massagestoel, maar beschikt over veel luxe functionaliteiten. De stoel beschikt over een zero gravity functie. Het betekend dat de stoel zich in een hoek van 127 graden kan plaatsen waardoor je benen boven je hart komen. Het heeft een zeer gunstig effect op je bloedsomloop.

  Een ander groot voordeel is dat deze stoel een complete lichaamsmassage geeft van je voeten tot aan je nek. De rug en de voeten wordt gemasseerd door middel van de massagerollers. Het apparaat beschikt ook over 50 airbags en deze zorgen ervoor dat je schouders, armen, nek en benen effectief worden gemasseerd.

  Tijdens de massage heb je de mogelijkheid om de intensiteit van de massage in te stellen. Geniet dus altijd van de perfecte massage die het beste past bij jouw wensen en gemoedstoestand. Wil je dat je lichaam wordt opgewarmd? Geen probleem. De infrarood functie kan je gemakkelijk activeren en je zult merken dat de warmte langs je lichaam stroomt. Daarnaast kan je ook de temperatuur van de warmte met dit apparaat snel en gemakkelijk instellen. Wij vinden dit een groot voordeel en niet veel andere shiatsu massagestoelen bieden dit aan.

  Kom nog meer tot rust door tijdens de massage door naar je favoriete muziek te luisteren. De Real Relax F3 beschikt namelijk over luidsprekers. Met de telefoon kan je eenvoudig via bluetooth verbinding maken en tijdens de massage genieten van je favoriete muziek.

  Vida XL massagefauteuil

  Een zeer voordelige en prachtige massagefauteuil

  Massagefauteuil
  Afstandsbediening

  De massagefautieul heeft een prachtige uitstraling 

  Het wordt geleverd met een afstandsbediening waarmee je gemakkelijk alles kan instellen. 

  Het beschikt over een verstelbare rugleuning waardoor je helemaal plat kan liggen en het fungeert dus eigenlijk ook als een massagematras.

  Het kan een shiatsu, kneed, klop en trilmassage geven 

  De stoel is helaas niet voorzien van wieltjes.

  De Vida XL massage fauteuil is een prachtige stoel die niet echt de uitstraling heeft van een massagestoel. De massage relax stoel is daarnaast ook echter een stuk voordeliger dan andere massagestoelen. De stoel wordt bij Bol.com aangeboden voor een prijs 184,- en is dus echt een stuk goedkoper dan andere modellen die vaak boven de 700 euro liggen. Hoe kan het dan zo zijn dat dit model zoveel goedkoper is? De reden is dat de Vida XL massagefauteuil niet voorzien is van airbags en je lichaam dus niet volledig wordt omsloten.

  De Vida XL biedt vijf verschillende soorten behandelingen aan namelijk de shiatsu, kneed, klop en trilmassage. Daarnaast kan je met behulp van de bijgeleverde afstandsbediening de intensiteit instellen en de warmte activeren. Met de afstandsbediening kan je ook selecteren welk lichaamsdeel je wilt masseren zoals de nek, rug, schouders en benen. Daarnaast kan je ook instellen dat het alle lichaamsdelen gaat masseren.

  Een groot voordeel is dat je de rugleuning kan instellen en daardoor kan je zelfs helemaal plat liggen. Het wordt dan eigenlijk een soort van massage matras. Zie je het al voor je dat je in slaapt valt tijdens de massage? Het kan zo gebeuren na een lange werkdag want doordat je kan liggen voelt de massage nog ontspannender aan. Met deze massage fauteuil kom je dus heerlijk tot rust.

  Wat wij zo mooi vinden aan deze massage fauteuil is dat deze niet de vorm heeft van een massage stoel. Het is een prachtig meubelstuk die waarschijnlijk beter in de inrichting past van uw huis. Daarnaast kan je de stoel ook 360 graden draaien wat natuurlijk ook een leuk bijkomende voordeel is.

  Zwarte goedkope massagestoel van Vida XL

  Een prachtige zwarte shiatsu massagestoel die voor een scherpe prijs wordt aangeboden. 

  Goedkope massagestoel
  Verstelbare rugleuning

  De stoel wordt aangeboden voor een prijs van 205 euro en het dus een zeer voordellig prijskaartje 

  Het geeft een heerlijke complete lichaamsmassae (nek, benen, rug, zitvlak en schouders).

  Het wordt geleverd met een afstandsbediening.

  De massageduur kan  je gemakkelijk aanpassen. 

  Voor elk lichaamsdeel kan je de intensiteit instellen.

  Helaas kan je de stoel niet 360 graden draaien. 

  Vind je de crèmeachtige kleur van de bovenstaande massage fauteuil niet mooi dan past misschien deze zwarte stoel beter bij jouw inrichting en wensen. Deze prachtige zwarte massage fauteuil wordt bij Bol.com aangeboden voor een prijs van 205 euro. Het is dus echt een koopje als je het vergelijkt met de prijzen van andere modellen.

  De massagepunten zitten verspreid over het gehele apparaat waardoor je gehele lichaam heerlijk gemasseerd wordt. Wil je liggend van een massage genieten? Geen probleem. Met de afstandsbediening kan je gemakkelijk de rugleuning en de voetensteun verstellen. Daarnaast kan je met de afstandsbediening de tijdsduur en de intensiteit van de massage instellen.
  Wat wij zo mooi vinden aan deze massage fauteuil is dat deze ook een prachtig design heeft.

  Real Relax TC730 luxe massagestoel

  De meeste luxe massagestoel met een aantal zeer unieke functies. 

  Luxe massagestoel
  Shiatsu massage

  De Real Relax TC730 geeft een volledig lichaamsmassage: rug, nek, hoofd, schouders, benen, armen en voeten. 

  Deze massastoel beschikt over een bodyscan functie (persoonlijke massage ervaring)

  De rugleuning en de voetsteun zijn volledig instelbaar.

  De Real Relax TC730 is voorzien van microfiber leer waardoor geen vieze geurtjes en bacteriën achterblijven.

  Het heeft vier intensiteitstreden en je kan de warmtefunctie inschakelen

  De massagestoel geeft een shiatsu, kneed, tril en rolmassage 

  Zoals je kan zien is deze massagestoel niet echt draagbaar. 

  Ben je op zoek naar een massagestoel die echt een complete lichaamsmassage kan geven? Kijk dan niet verder want de Real Relax TC730 is dan de luxe massagestoel die past bij jou. Deze shiatsu massagestoel masseert namelijk je rug, armen, schouders, nek, hoofd, billen, benen en voeten. De TC730 is een zero gravity stoel. Wanneer je de zero gravity functie inschakelt dan plaatst het apparaat zich in een hoek van 127 graden. De benen komen daardoor hoger dan het hart te liggen. Deze positie heeft de volgende gezondheidsvoordelen:

  • De benen liggen boven het hart en dat heeft een zeer gunstig effect op de bloedcirculatie. Een verbeterde bloedcirculatie zorgt ervoor dat uw vermoeide spieren weer energie krijgen. 
  • De gespannen spieren worden veel sneller losgemaakt. Het helpt dus enorm bij spierpijn. 

  Een unieke functionaliteit van deze massage relaxstoel is dat de TC730 beschikt over een unieke bodyscan. Bij de start van de massage analyseert het je lichaamsafmetingen en op basis daarvan optimaliseert de TC730 de massage ervaring. Met dit model kan je dus altijd genieten van een gepersonaliseerde massage.

  De Real Relax kan vier verschillende massages geven namelijk de shiatsu, kneed, vibratie en rolmassage. Tijdens de massage kan je per lichaamsdeel ook de intensiteit van de massage instellen. Daarnaast kan je ook de infraroodwarmte instellen. Het zorgt ervoor dat je lichaam heerlijk wordt opgewarmd.

  De massage relaxstoel is voorzien van vier verschillende massage programma’s namelijk refresh, relaxtion, crade en soft. Het massage programma refresh is bijvoorbeeld perfect voor in de ochtend want dit massage programma is zo gemaakt dat je extra energie geeft. Daarnaast kan je met deze luxe massage relaxstoel ook je eigen massage programma’s samenstellen en dit is echt uniek. 

  De TC720 is voorzien van microfiber leer. Het heeft als groot voordeel dat er geen bacteriën en vieze geurtjes achterblijven.

  Vida XL massage bureaustoel

  De beste massage bureaustoel om tijdens je werk te genieten van een massage 

  Massage bureaustoel

  De rugleuning en voetensteun is volledig verstelbaar

  Gemakkelijk te monteren

  De perfecte massagestoel voor op je werk 

  Het beschikt over 14 bewegen massagekoppen die je rug volledig masseren. 

  Helaas masseert het niet je nek, schouders en benen. 

  Ken je dat gevoel dat je last hebt van vermoeide spieren na een lange werkdag? Met de Vida XL massage bureaustoel kom je weer helemaal tot rust en krijgen je spieren weer nieuwe energie. De massagestoel wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke afstandsbediening. Met deze afstandsbediening kan je onder andere het volgende instellen:

  • Intensiteit: het instellen van de intensiteit. Daarnaast kan je per lichaamsdeel de intensiteit instellen. 
  • De duur van de massage bepalen
  • Instellen of je een volledige lichaamsmassage wil of dat je een specifiek lichaamsdeel wilt masseren. 
  • Kan je met de afstandsbediening de warmte functie activeren. 

  Een groot voordeel is dat je beensteun en rugsteunkan aanpassen aan je lichaamslengte. Iedereen kan dus genieten van een heerlijke massage. De Vida XL massage bureaustoel is voorzien van kunstleer. De stoel voelt daardoor heerlijk zacht en comfortabel aan. Daarnaast kan je de stoel daardoor gemakkelijk schoonmaken. 

  De stoel geeft een tril massage in je rug, schouders en nek en benen. Na de massage zul je merken dat je helemaal ontspannen bent en er weer tegenaan kan.

  Stoelmassage

  Waarop moet je letten bij het kopen van een elektrische massagestoel?

  Om de juiste massagestoel te kopen die het beste past bij jouw wensen is het belangrijk om eerst een goed beeld te hebben van alle functionaliteiten waarover elektrische massagestoelen beschikken. Wanneer je hiervan een goed beeld hebt kan je beter bepalen welke functies voor jouw belangrijk zijn. In dit deel van deze koopgids gaan wij uitgebreid in op waarop je moet letten bij het kopen van een massagestoel.

  Welke massages kan een elektrische massagestoel uitvoeren?

  Een hele belangrijke vraag die je aan jezelf moet stellen is welke massages de massagestoel moet kunnen uitvoeren. Het is dus altijd belangrijk om dit goed na te checken. Hieronder gaan in op alle verschillende soorten massages die een massagestoel kan uitvoeren:

  • Shiatsu massage: Eén van de meest populaire massagetechnieken is de shiatsu massage. Deze massage is afkomstig uit Japan. Het doel van een shiatsu massage is om het lichaam weer in balans te brengen door het stimuleren van de energiestromen. Het effect daarvan is dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Een professionele masseuse voert een shiatsu massage uit door draaibewegingen te maken met de vingers, handpalmen en ellebogen. Een massagestoel imiteert de bewegingen van een masseuse door gebruik te maken van de luchtkussens en de massagerollers. Wij raden altijd aan om voor een model te kiezen die de mogelijkheid biedt om een shiatsu massage te geven. 
  • 3D massage: bij een 3D massage worden de massagerollers en de luchtkussen met elkaar gecombineerd. De luchtkussen werken met lucht waardoor het gehele lichaam word bedekt. Vervolgens bewegen de massagerollers van links naar rechts en van boven naar beneden. Op deze manier zorgt een 3D massage voor veel meer diepgang dan een normale massage. Over het algemeen komt het gevoel van een 3D massage veel meer overeen met de massage van een echt masseuse. Het dus een heerlijke ontspannende massage die nog een stuk fijner aanvoelt dan een normale massage. 
  • Spierinspanning Massage: veel massagestoelen kunnen een spierspanning massage gegeven. Het is ook wel vergelijkbaar met een yoga massage. Het doel van dit type massage is dat je spieren worden uitgerekt. Bij de spierinspanning massage maakt het toestel gebruik van de airbags waardoor uw lichaam en spieren worden warmgemaakt en uitgestrekt. Wij raden vooral aan om van van deze massage gebruik te maken nadat je bijvoorbeeld terugkomt van het sporten. Daarnaast adviseren wij deze massage ook bij het herstellen van blessures.  
  • Rolmassage: de rolmassage is de behandeling die de meest positieve invloed heeft op het stimuleren van de bloedcirculatie. In de stoel zitten rollers opgenomen die van boven naar benenden bewegen en van links naar rechts.
  • Lucht compressie massage: de meest fabrikanten hebben airbags opgenomen in de stoel. Wij noemen deze massage ook wel een compressie massage. Tijdens deze massage worden de airbags opgeblazen en uitgeblazen. Het zorgt dus dat de airbags drukken geven op de lichaamsdelen en spieren. De airbags worden gebruikt om alle verschillende delen van het lichaam te masseren zoals de armen, benen, rug, voeten en rug. Over het algemeen is het zo dat een stoel met meerdere airbags een betere ervaring geeft. Bij de meeste massagestoelen kan je de intensiteit van de luchtcompressie massage instellen. Op deze manier geniet je dus altijd van een massage die perfect aansluit op jouw wensen.

  Heb je voldoende ruimte om een grote massagestoel in je huist te plaatsen?

  De duurdere massagestoelen nemen veel ruimte in beslag. Bepaal dus vooraf in welke kamer je deze wilt plaatsen. Het zou toch wat zijn als de massagestoel niet in de kamer past waar je de stoel graag wilt hebben. Daarnaast is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen of deze goed past in het interieur van jouw woning.

  Past de shiatsu massagestoel goed bij je lengte?

  Er zijn heel veel verschillende soorten massagestoelen op de markt. Wij raden altijd aan om te checken of jouw lichaam goed past erin past. Het zou zo maar zijn dat je niet lang genoeg bent en dat de stoel dus eigenlijk te groot voor je is. Om dit te voorkomen is het dus altijd belangrijk om het apparaat uit te proberen.

  Ben je opzoek naar een draagbare en inklapbare massagestoel?

  Helaas zijn er geen draagbare en inklapbare massagestoelen op de markt. Massagestoelen zijn veel te groot en helaas kan je deze ook niet inklappen. Gelukkig zijn er wel modellen die voorzien van wieltjes waardoor je de stoel gemakkelijker kan verplaatsen naar een andere kamer. Een ander alternatief is om voor een massagekussen te kiezen. Een massagekussen is een goedkopere versie van een massagestoel. Een groot kussen kan ook je volledige rug, nek, schouders en zitvlak masseren. Daarnaast zijn deze kussens een stuk kleiner en dus draagbaarder.

  De mogelijkheid om de intensiteit van de massage in te stellen?

  Vind je dat de massage te zacht of juist te krachtig aanvoelt? Het is daarom zo belangrijk dat je de intensiteit van de massage kan aanpassen. Wij raden altijd aan om voor een massagestoel / fauteuil te kiezen waarbij je de intensiteit kan instellen. Ons advies is om een model te kiezen met minimaal drie intensiteit standen. Op deze manier weet je zeker dat de massage niet te hard of te zacht aanvoelt. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je juiste een zachtere massage wil in je nek en dat de massage krachtiger moet zijn in je rug. In dit geval adviseren we jouw om een model te kopen waarbij je je de intensiteit per lichaamsdeel kan instellen. Deze massagestoelen / fauteuils zijn echter wel duurder, maar je krijgt er natuurlijk een hele persoonlijke en betere massage ervaring voor terug

  Welke delen van je lichaam kan de elektrische massagestoel masseren?

  Een hele belangrijke vraag die je aan jezelf dient te stellen is welke lichaamsdelen je wilt laten masseren. De goedkopere massagestoelen zijn vaak fauteuils en ze zien er uit als normale lounge stoelen. Deze massage fauteuils masseren vaak de gehele rug en het zitvlak. Het grote voordeel is dat deze massage fauteuils een stuk goedkoper zijn als luxe massagestoelen. De prijs van een massage fauteuil ligt tussen de 150 en 400 euro. Daarentegen krijg je natuurlijk niet de meest complete lichaamsmassage als die van een luxe elektrische massagestoel. De luxe massagestoelen zijn een stuk groter en zien er ook echt uit als een massagestoel. Deze modellen zijn ook een stuk duurder en de prijzen voor zulke massagestoelen liggen bij de 1000 euro. Deze luxe massagestoelen geven echter wel de meest complete lichaamsmassage. Letterlijk alle delen van je lichaam worden volledig gemasseerd. De belangrijkste vraag is dan natuurlijk of je bereid bent om zoveel geld te besteden aan zo’n luxe massagestoel.

  Hieronder gaan we kort op welke manier het apparaat de verschillende lichaamsdelen masseert: 

  • Arm massage: een massagestoel masseert de armen door de airbags die opgeblazen en uitgeblazen worden. Op deze manier masseert het de armen
  • Been en voetmassage: de duurdere massagestoelen kunnen ook je benen en voeten masseren. Aan de onderkant van de stoel bevinden zich ook airbags die een luchtcompressie massage uitvoeren. Op deze manier worden deze lichaamsdelen gemasseerd
  • Hoofd en nekmassage: de meeste goedkope massagestoelen kunnen een nekmassage uitvoeren door middel van luchtcompressie. De luxe massagestoelen kunnen echter ook een hoofdmassage uitvoeren. Deze massage richt zich op de spieren aan de zijkanten van het hoofd. Over het algemeen voelt deze massage heel relaxt aan.  

  Beschikt het over een infrarood warmte functie?

  Wij adviseren altijd om een massagestoel te kopen die beschikt over een infrarood warmte functionaliteit. Door de infrarood warmte te activeren verspreid het apparaat de warmte over je gehele lichaam. De massage gaat daardoor nog relaxter aanvoelen en al helemaal tijdens de koude wintermaanden. Door de infraroodwarmte worden je lichaam snel opgewarmd en dus ook je spieren. Het effect is dat je spieren veel sneller losser gaan zitten:

  • Doordat de spierspanning afneemt zul je merken dat je meer innerlijke rust krijgt en de innerlijke spanning dus afneemt.
  • De spierpijn veel sneller verdwijnt doordat de spieren worden losgemaakt.

  Kies daarom altijd voor massage fauteuil of massagestoel met een infrarood functie.

  Kan de massagestoel een lichaam analyse scan uitvoeren?

  De luxere massagestoelen kunnen een lichaam analyse scan uitvoeren. Wanneer je het apparaat gebruikt dan analyseert het altijd jouw lichaam. De analyse wordt uitgevoerd door middel van sensoren die de hoogte en breedte van jouw lichaam afmeten. Daarnaast analyseren de sensoren de kromming van het ruggengraat. Vervolgens stelt optimaliseert de massagestoel de massage programma’s op basis van jouw lichaamsbreedte en hoogte. Op deze manier kan je dus genieten van een zeer persoonlijke massage ervaring. Helaas beschikken de massage fauteuils niet over deze functionaliteit. In dat geval raden wij je aan om voor een luxe massagestoel te kiezen. In deze situatie is het altijd belangrijk om te checken of de elektrische massagestoel over deze functionaliteit beschikt.

  Shiatsu massage

  Beschikt het over massagerollers?

  De duurdere massage stoelen zijn vaak voorzien van massagerollers die de rug masseren. Deze massagerollers bewegen van boven naar beneden en van rechts en naar links. Massagerollers kunnen het beste de bewegingen van een professionele masseuse imiteren. De massagerollers zorgen voor een heel ontspannend effect. Daarnaast zorgt het ervoor dat de bloedcirculatie je rug wordt verbeterd.

  Kies je voor een shiatsu stoel met een nul zwaarte krachtfunctie?

  De duurdere massagestoelen van gemiddeld boven de 2000 euro beschikken over een nul zwaarte krachtfunctie. Wat houdt dit echter precies in? Wanneer je deze functionaliteit activeert zal de massagestoel op basis van jouw gewicht op zo’n manier achterover leunen zodat het toestel zijn eigen gewicht niet hoeft te dragen. Omdat uw hele gewicht op de stoel komt te liggen. Het effect is dat de druk op je benen en rug verdwijnt. Het gewicht wordt namelijk evenredig verdeeld. Het zorgt ervoor dat de massage nog comfortabeler is en de pijn sneller verdwijnt. 

  Zero gravity massage

  Massage programma’s

  Een belangrijk punt waarop je moet letten bij het kopen van een massagestoel is of er voorgeïnstalleerde massage programma’s worden geleverd bij het apparaat. Bij deze programma’s worden vaak meerdere massagetechnieken en functionaliteiten met elkaar gecombineerd. Je hebt programma’s die speciaal gemaakt zijn om je lichaam te laten ontspannen, het verhelpen van spierpijn en blessures. Het is dus altijd belangrijk om te checken hoeveel en welke massage programma’s er bij de massagestoel geleverd worden. Bij de duurdere massageapparaten kan je ook zelf de massageprogramma’s zelf instellen. Het betekend dus dat je bijvoorbeeld de technieken, lichaamsdelen en de intensiteit van de massage kan instellen. Vervolgens kan je het opslaan als een apart massage programma.

  Automatische uitschakelfunctie

  Het is belangrijk dat het over een automatische uitschakelfunctie beschikt. Wanneer de stoel te warm wordt dan schakelt deze zichzelf automatisch uit. Op deze manier voorkom je dus dat het toestel kapot. Het heeft natuurlijk ook een enorm gunstige invloed op de levensduur van het apparaat. Controleer dus altijd of de massagestoel over deze functie beschikt.

  Beschikt het over een bekerhouder?

  Sommige massagestoelen worden geleverd met een bekerhouder. Wij vinden dit natuurlijk een groot voordeel omdat je dan tijdens je massage heerlijk kan genieten van je favoriete drankje.

  Beschikt het over een bluetooth systeem en is de stoel voorzien van luidsprekers?

  De duurdere massagestoelen beschikken over een bluetooth systeem. Het grote voordeel is natuurlijk dat je met je telefoon connectie kan met het bluetooth systeem. Vervolgens kan je tijdens de massage genieten van je favoriete muziek. Daarnaast hebben sommige modellen ook een aansluiting om je oordopjes op aan te sluiten. Op deze manier kan je jezelf dus helemaal afsluiten van de wereld en in het moment genieten van een massage.

  Wordt het geleverd met een afstandsbediening?

  Wij raden altijd aan om een massagestoel te kopen die is voorzien van een afstandsbediening. Met de afstandsbediening kan je veel gemakkelijker en sneller de instellingen van het apparaat aanpassen en bijvoorbeeld het behandelprogramma selecteren.

  Is het voorzien van wieltjes?

  Ben je op zoek naar een draagbare oplossing? Wij adviseren je dan om een massagestoel te kopen die wieltjes. De stoel kan je dan makkelijk van de ene kamer naar de andere kamer verplaatsen. 

  Wat zijn de voordelen van een luxe massagestoel?

  Een massagestoel heeft natuurlijk vele grote gezondheidsvoordelen. Hieronder gaan we kort in op alle voordelen van een massagestoel:

  Het helpt bij het verminderen van stress:

  Een massagestoel helpt enorm bij het verminderen van stress. Wanneer mensen last hebben van stress gaan de spieren zich meer aanspannen en dit heeft een nadelig effect op het zenuwstelsel. Het zorgt voor een gespannen en gestrest gevoel doordat er stresshormonen worden aangemaakt. Bij een massagestoel wordt je hele lichaam compleet gemasseerd. Dankzij de massage worden de spieren losgemaakt en neemt de spierspanning enorm af. Je zult merken dat je na een massage veel rustiger bent en dus veel minder gestrest voelt. Wanneer je regelmatig geniet van een massage zul je merken dat je veel meer ontspannen bent. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat de aanmaak van het stress hormoon “cortisol” sterk verminderd. 

  Je spieren herstellen sneller

  Massagestoelen helpen bij een sneller herstel van de spieren. Het is dus ideaal voor de fanatieke sporter. Tijdens de massage wordt de bloedcirculatie namelijk gestimuleerd. Het zorgt ervoor dat voedingstoffen sneller de spieren kunnen bereiken waardoor deze weer worden voorzien van nieuwe energie. Op deze manier herstellen je spieren dus sneller van een intensieve sportsessie en kan je dus weer sneller trainen.

  Het helpt bij rugpijn, schouderpijn en nekpijn

  Ken je dat gevoel dat je enorm last hebt van rugpijn omdat je te lang hebt gezeten? Een massagestoel kan enorm helpen bij het verhelpen van rugpijn, schouderpijn en nekpijn. Dankzij de verschillende massagetechnieken van een massagestoel worden spierknobbels volledig losgemaakt. Het resulteert erin dat pijn vaak snel is afgenomen na een massage.

  Het verbeterd het immuunsysteem

  Wanneer je aan het genieten bent van een massage in jouw massagestoel wordt ook jouw immuunsysteem sterker gemaakt. Tijdens een massage behandeling maakt het lichaam namelijk witte bloedcellen aan. Dankzij witte bloedcellen wordt jouw lichaam sterker en het zorgt ervoor dat je beter bestand bent tegen ziektes.

  Het maakt je gelukkiger

  Tijdens een massage maakt je lichaam endorfine hormonen aan. Wij noemen endorfines ook wel het gelukshormoon. Het zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en jezelf gaat gelukkiger gaat voelen.

  Het helpt bij het verlagen van je bloeddruk

  Wist je dat een massage helpt bij het verlagen van je bloeddruk? Wanneer je regelmatig geniet van een massage helpt dat enorm tegen stress. Doordat je mentaal rustiger van binnen bent heeft dat natuurlijk ook een positieve invloed op het verlagen van de bloeddruk.

  Geniet 24 uur per dag van een massage

  Het grote voordeel van een elektrische massagestoel is dat je natuurlijk 24 uur per dag kan genieten van een massage. Stel je voor je dat je midden in de nacht enorm last hebt van rugpijn. Het is dan heel handig dat je een massagestoel in je huis hebt want je kan dan altijd genieten van een massage. We weten bijna zeker dat de rugpijn na een behandeling met een massagestoel volledig verdwenen is.

  Een massagebehandeling met een massagestoel zorgt voor meer flexibiliteit

  Vooral ouderen mensen zullen merken dat ze zichzelf veel flexibeler zullen voelen wanneer zij regelmatig genieten van een massage. Een massage heeft namelijk een zeer gunstig effect op de bloedcirculatie. Doordat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd zullen de spieren sneller zuurstof opnemen. Het zorgt ervoor dat je spieren meer energie krijgen en dit leidt natuurlijk ook tot meer flexibiliteit.

  Wat zijn de voordelen van een luxe massagestoel?

  Wij hopen dat je met veel plezier deze uitgebreide koopgids hebt gelezen. Hopelijk heb je nu een beter beeld gekregen van welke massagestoel het beste past bij jouw wensen. Het kan natuurlijk zijn dat je nog bepaalde vragen hebt over massagestoelen. Wij hebben daarom speciaal voor jouw de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

  Wat is de prijs van een elektrische massagestoel? En hoeveel kost de beste massage stoel ter wereld?

  De prijzen van massagestoelen verschillen sterk van elkaar. De goedkope massagestoelen kosten tussen de 200 en 600 euro. De prijzen van de luxere massagestoelen lopen ook sterk van elkaar uiteen tussen de 2000 en 20000 euro. De beste massage stoelen ter wereld kosten zelfs boven de 30000,- euro. Het grotere verschil met de goedkopere modellen is dat de luxere varianten een complete lichaamsmassage geven(voeten tot je hoofd). De goedkope massagestoelen beperken zich tot het geven van een rug en nekmassage.

  Hoe lang kan ik een massagestoel gebruiken?

  Ons advies is om een massagestoel te gebruiken voor maximaal 20 minuten. Wanneer je langer dan 20 minuten geniet van een massage kan dit namelijk leidt tot spier kneuzingen en dit willen we natuurlijk niet. Daarnaast kan het ook leiden tot ontstekingen en schade aan het weefsel.

  Gelukkig schakelen de meeste massage relaxstoelen zich na 20 minuten automatisch uit. Op deze manier wordt voorkomen dat te warm wordt en daarnaast duurt de massage daardoor niet te lang. Ons advies is om na de massage even goed je spieren te strekken. De afvalstoffen worden effectiever en sneller verwijderd. Het is ook slim om na de massage voldoende water te drinken want dit zorgt er ook voor dat de afvalstoffen effectief worden verwijderd.

  Kan ik een massagestoel gebruiken als ik zwanger ben?

  Wij raden niet aan om een massagestoel te gebruiken wanneer je zwanger bent. De kans bestaat namelijk dat tijdens de behandeling bepaalde drukpunten worden gemasseerd waardoor een vroegtijdige bevalling wordt gestimuleerd. De kans is natuurlijk extreem klein, maar dat is geen reden om het niet af te raden. Wil je het toch doen dan raden we altijd aan om eerst contact op te nemen met je huisarts.

  Kan ik een massagestoel gebruiken als ik een pacemaker heb?

  Wij raden altijd af om in deze situatie een elektrische massagestoel te gebruiken. Wanneer je het toch wilt gebruik dan raden wij je altijd eerst aan contact op te nemen met je huisarts.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Scroll naar top