Beste massagesalon / praktijk

Hoe vindt je de beste massagesalon / massagepraktijk?

In dit artikel gaan we uitgebreid in op hoe je de juiste massagesalon vindt die past bij jouw wensen. Daarnaast vergelijken we het bezoeken van een professionele massagesalon met het kopen van een massageapparaat. Wat zijn de voordelen en nadelen van beide opties? 

In onze maatschappij leven we in een tijd waarin heel veel moet en waar het vaak draait om presteren. Veel mensen hebben weinig tijd voor een moment van rust en dit is voor het lichaam juist heel belangrijk. De prestatiemaatschappij geeft ons bewust en onbewust veel stress en dit zorgt ervoor dat mensen last krijgen van spierpijn, vermoeidheid, trillende spieren en een gevoel van onrust. Het regelmatig bezoeken van een massagepraktijk kan enorm helpen om je lichaam in balans te brengen en het helpt dus zeer goed bij stress. De grote vraag is nu: hoe vindt je de beste massagesalon? Of kies je bijvoorbeeld voor een massageapparaat? In dit artikel geven wij jou tips hoe je de massagesalon vindt die het beste past bij jou.

1. Waarop moet je letten bij het kiezen van een massagesalon?

Het vinden van een goede massagesalon kan soms best lastig zijn. In dit artikel helpen we je graag verder over hoe je de massagepraktijk vindt die het beste past bij jouw wensen.

1.1 Waar heb je precies last van?

Het is allereerst belangrijk om goed bij jezelf na te gaan waar je precies last van hebt? Heb je bijvoorbeeld last van stress dan is het bijvoorbeeld een slim idee om een massagesalon op te zoeken die gespecialiseerd in het geven van anti-stressmassages Op deze manier voorkom je dat je de massagesalon kiest die niet goed past bij jouw wensen en gezondheidsklachten.

1.2 Vraag vrienden of zij een goede massagesalon kennen?

Wij raden altijd aan om vrienden, collega's en familie te vragen of zij goede ervaringen hebben met een bepaalde massagesalon. Zij geven altijd een eerlijke aanbeveling en op hun kan je vertrouwen.

1.3 Vraag vrienden of zij een goede massagesalon kennen?

Het is natuurlijk ook een slim idee om op het internet te zoeken naar reviews van een bepaalde massagesalon. Op deze manier krijg je een goed idee van wat de voordelen en nadelen van een massagesalon zijn. Daarnaast krijg je natuurlijk een goede indruk van de kwaliteit. Hieronder gaan we in op de websites die je kan checken om de reviews van de praktijken te bekijken:

 • Reviews op google maps: een goede manier om de beste massagesalon te vinden is door gebruik te maken van Google maps. Via dit platform zoek je bijvoorbeeld op “massage woonplaats” en vervolgens krijg je alle praktijken te zien in jouw woonomgeving. Daarnaast kan je ook de reviews lezen. Op deze manier kan je dus een massagesalon vinden met goede reviews. Wij raden altijd aan om voor een massagesalon te kiezen met minimaal 4,5 ster en een minimum van 15 reviews. Op deze manier weet je bijna zeker dat je voor een goede massagesalon kiest.
 • Treatwel: een andere goede website om reviews te bekijken van massagesalons is de website treatwell. Het is de meest populaire website op het gebied van beauty. Op deze website kan je specifiek op zoek gaan naar een massagesalon die het beste bij jouw wensen past. Allereerst geef je aan wat je wensen zijn en waar je woont. Vervolgens krijg je alle massagesalons te zien die voldoen aan jouw wensen en bij jouw in de buurt zijn. Daarnaast schrijven klanten veel reviews op deze website. Via deze site kan je dus gemakkelijk de massage praktijk vinden die het beste past bij jouw wensen.

1.4 Check of een massagesalon gespecialiseerd is in een bepaald type massage?

Het is belangrijk om te kijken in welke massages een massagesalon gespecialiseerd in is. Hieronder hebben wij een overzicht opgesteld van de meest populaire massages:

  • Shiatsu massage: deze massage is afkomstig uit Japan en is in Europa steeds populairder geworden. Bij een shiatsu massage geeft de masseur druk op de specifieke pijnpunten. Het doel is om de energie van het lichaam weer in balans te brengen en de flexbiliteit te bevorderen van de spieren en de gewrichten. Het effect is dat het zelfgenezend vermogen wordt bevorderd en dit heeft weer een positief effect op je immuunsysteem, mentale en lichamelijke gesteldheid. 
  • Voetreflex massage: een voetreflex massage is een zeer effectieve massage om diverse gezondheidsklachten te verminderen. Onder je voetzolen zitten vele reflexpunten. Deze reflexpunten staan via de energiebanen in verbindingen met de organen. Wanneer je lichaam niet goed in balans is zijn deze energiebanen verstopt. Door de reflexpunten te masseren zorg je ervoor dat de afvalstoffen in de energiebanen worden verwijderd. Op deze manier kunnen gezondheidsklachten worden verminderd zoals bijvoorbeeld hoofdpijn. 
  • Hot stone massage: het is een zeer oude massage die weer steeds meer in trek is. Tegenwoordig behoort het tot 1 van de meest populaire massages en daarom bieden veel massagepraktijken deze behandeling aan. De massage wordt uitgevoerd door middel van warmte stenen en hete olie. Het heeft een hele ontspannende werking op het lichaam en is perfect om hevige spierpijn te behandelen. Daarnaast geeft het je veel hernieuwde energie omdat een zeer positief effect heeft op je bloedcirculatie. 
  • Sportmassage: deze massage is perfect voor de fanatieke sporter. In Nederland zijn er diverse massagesalons gespecialiseerd in deze behandeling. Zij hebben een opleiding tot sportmasseur gevolgd. Het doel van een sportmassage is om de stofwisseling te bevorderen en om je spieren te laten ontspannen. Het effect daarvan is dat je spieren losser gaan zitten omdat de stofwisseling wordt bevorderd. De spieren krijgen de benodige zuurstof en voedingstoffen en daardoor verdwijnt de pijn sneller.
  • Anti stress massage: veel mensen bezoeken een massage praktijk omdat ze veel last hebben van stress. Veel massagesalons zijn gespecialiseerd in ontspanningsmassages die als doel hebben om je tot rust te laten komen. He is veruit de meest populaire behandeling die massagepraktijken uitvoeren.  

2. Het bezoeken van een massagesalon vs massageapparaat

Een eerste vraag die je aan jezelf moet stellen is of je ervoor kiest om een professionele massagesalon te bezoeken of het gebruiken van een massageapparaat. Beide opties hebben grote voordelen. Hieronder gaan wij kort in op de voordelen van beide opties.

2.1 De voordelen en nadelen van een massageapparaat

Het gebruiken van een massage apparaat heeft eigenlijk veel voordelen ten opzichte van het regelmatig bezoeken van een massagesalon. Hieronder gaan wij in op de belangrijkste voordelen en nadelen van een massage apparaat.

 • COVID 19: in deze rare COVID19 tijd willen mensen zoveel mogelijk die 1,5 meter afstand houden. Wanneer je naar een massagesalon bezoekt kan de masseuse onmogelijk 1,5 meter afstand houden. Het risico op besmetting is dus veel hoger. Met een massage apparaat hoef jij je hierover geen zorgen te maken. 
 • Een eenmalige investering (goedkoop): een massage apparaat is natuurlijk uiteindelijk een stuk goedkoper dan het regelmatig bezoeken van een masseuse. Het is een eenmalige investering, maar het is wel belangrijk om het juiste massage apparaat te kopen. Voor meer informatie over hoe je het beste massage apparaat vindt verwijzen we je graag door naar deze koopgids. Wij adviseren je om een goed en kwalitatief massage apparaat te kiezen en niet voor de goedkoopste optie te gaan. Een goed massagekussen die jouw een heerlijke complete lichaamsmassage kan geven vindt je voor ongeveer 70 euro. Wanneer je naar een massage praktijk gaat ben je vaak gemiddeld tussen de 50 en 100 euro kwijt voor een goede massage. Wanneer je regelmatig een massagesalon bezoekt geef je dus honderden euro's meer uit.
 • Je kan het altijd gebruiken wanneer jij wil: stel je jezelf eens voor dat je midden in de nacht opeens last krijgt van hevige spierpijn. Op dat moment kan je natuurlijk geen massagesalon bellen. Met een goed kwalitatief apparaat zoals een massagegun, shiatsu kussen of rugmassage apparaat kan je altijd genieten van een goede massage. De afgelopen jaren is de kwaliteit van massageapparaten er enorm op vooruit gegaan. Het massage toestel kan de spieren goed losmaken waardoor de spierpijn verdwijnt.

2.2 De voordelen van een massagesalon

Hieronder gaan we kort in op de voordelen van het bezoeken van een massage praktijk in vergelijking tot het gebruik van een massage apparaat. 

 • Persoonlijk: een massage van een professionele masseuse is natuurlijk veel persoonlijker. Daarnaast kan je specifiek uitleggen wat je wensen zijn en waar je pijn hebt. Het is dus echt een massage op maat. 
 • Kwaliteit: bij een massagesalon werken natuurlijk zeer professionele masseuses met zeer veel ervaring en die ervoor gestudeerd hebben. De kwaliteit van de massage is dus over het algemeen beter dan die van een massage apparaat. Wanneer je echter een goed massage apparaat  hebt is het kwaliteitsverschil niet heel groot. De afgelopen jaren hebben massageapparaten zich technologisch enorm ontwikkeld en is het verschil veel minder groot geworden. 

3. De beste massagepraktijken per provincie

Een eerste vraag die je aan jezelf moet stellen is of je ervoor kiest om een professionele massagesalon te bezoeken of het gebruiken van een massageapparaat. Beide opties hebben grote voordelen. Hieronder gaan wij kort in op de voordelen van beide opties.

Massagesalons in Overijssel

 • Massagepraktijk & Healing Deventer (4,8 ster | 39 reviews)
 • Health en Beauty Kirsten (Holten | 4.6 ster | 73 reviews)
 • Beauty Junkies (Hengelo | 4,5 ster | 659 reviews)

Voor meer informatie over masseur bedrijven in Overijssel verwijzen we je graag door naar deze pagina.

Beste massage praktijken in Gelderland

Hieronder een overzicht van de beste massage praktijken in Gelderland.

 • Keep Breathing Massages (4,9 ster | 17 reviews |  Arnhem)
 • Zensi Beauty in Balance (4,8 ster |  221 reviews |  Barneveld)
 • De Huidstudio (4,7 ster | 525 reviews | Apeldoorn)

Voor meer informatie over masseuses in Gelderland verwijs ik je graag door naar deze pagina.

Noord Brabant

Hieronder een overzicht van de beste drie massagesalons in Brabant. 

 • Masseurinbreda (4,9 ster | 280 reviews | Breda)
 • ZeNNsation (4,8 ster |  608 reviews | Breda)
 • Sense and Beauty (4,8 ster | 327 reviews | Eindhoven)

Zeeland

De beste drie massagesalons in Zeeland vindt je hieronder:

 • Nerissa Beauty & Wellness (4,8 ster | 284 reviews | Vlissingen
 • Massagepraktijk Geldof (4,6 ster | 21 reviews | Oostkapelle)
 • Youth & Beauty (4,5 ster | 12 reviews | Goes)

Zuid Holland

Ben je opzoek naar een masseuse in Zuid Holland? Hieronder een overzicht van de beste drie massagesalons:

 • MOOi by Dona (5 ster | 34 reviews | Heemraadlaan)
 • Beauty Cartel (5 ster | 24 reviews | Rijswijk )
 • Utsukusy Schoonheidssalon (5 ster |  182 reviews | Den Haag)

Noord Holland

Woon je in Noord Holland en ben je opzoek naar de beste massagepraktijk? Hieronder een overzicht:

 • Balanced Bodyworks Massage Therapie (5 ster |  48 reviews | Amsterdam) 
 • Samila Spa (5 ster |  22 reviews  | Amsterdam)
 • Yinside (5 ster | 58 reviews | Amsterdam)

Massage provincie Utrecht

Hieronder een overzicht van de beste masagebedrijven in de provincie Utrecht:

 • Heidi Masseert (5 ster |  10 reviews | Zeist
 • Elan D'or (5 ster | 51 reviews | Utrecht)
 • In2BalanceMassage (5 ster | 21 reviews | Driebergen)
 • Zen je zot (5 ster | 144 reviews | Utrecht)

Flevoland

Hieronder de top 3 van de beste massage bedrijven in Flevoland:

 • Wabi Sabi Massage Therapy Institute (5 ster | 99 reviews | Almere)
 • You Nailed It (5 ster | 120 reviews | Almere)
 • Schoonheidssalon - Any Time (4,9 ster | 68 reviews | Almere)

De beste massagesalons in Drenthe

 • Chinese Tai Chi & Massage Drenthe (4,9 ster | 180 reviews | Emmen)
 • Muriël Reineman Holistische Massage (4,6 ster | 43 reviews | Meppel)
 • Healthcare Song Praktijk (4,5 ster | 661 reviews | Meppel)

Groningen

Wij hebben de beste massage bedrijven in de provincie Groningen op een rijtje gezet: 

 • Studio Kiss Beauty Care (4,9 ster | 184 reviews | Groningen)
 • Schoonheidssalonziba (4,8 ster | 212 reviews | Groningen)
 • Gioya Treatments in WeFitness (4,8 ster | 616 reviews | Groningen)

Friesland

 • Beauty by Elena Spynu (5 ster |  16 reviews |  Leeuwarden)

Beste massagesalons in Limburg

Ben je opzoek naar een masseuse in Limburg? Hieronder hebben wij de beste 3 drie massagesalons in Limburg op een rijtje gezet: 

 • RITUALS Urban Spa - Maastricht (4,8 ster | 658 reviews | Maastricht)
 • Nieuw U (5 ster | 12 reviews | Heerlen)
 • MISMI (4,8 ster | 130 reviews | Milsbeek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top