Beste rugmassage apparaten speciaal voor jouw geselecteerd

Wat is het beste massagekussen van 2022? 

In deze adviesgids hebben wij na uitgebreid onderzoek de zes beste massagekussens geselecteerd. Het doel van dit artikel is om jouw zo goed mogelijk te adviseren zodat jij een goede aankoop doet. 

Massagekussens bieden een geweldige uitkomst om te ontspannen na een lange dag werken. Het effect is dat de spanning in jouw spieren wordt verlicht en daarnaast wordt ook de bloedcirculatie gestimuleerd. Een massagekussen zorgt ervoor dat de spanning in de spieren verdwijnt daardoor helpt het ook goed bij stress. Het grote voordeel van een massagekussen is dat je niet meer naar een dure massagesalon hoeft te gaan. Het is eenmalige investering en dan kan je elke dag genieten van een heerlijke rustgevende massage. Massagekussens zijn niet alleen perfect om tot rust te komen maar deze helpen bijvoorbeeld ook goed bij rugpijn en spierpijn.

De grote vraag is natuurlijk: welk massagekussen past het beste bij jouw wensen? Kies je voor een groot of klein shiatsukussen?  Het vinden van het beste massagekussen kan moeilijk zijn als je niet weet waar je op moet letten. Wij hebben daarom een koopgids samengesteld waarin wij de beste massagekussens hebben geselecteerd en uitgebreid getest hebben. Bij het selecteren van de massage toestellen hebben wij gekeken naar de mogelijkheden en wat de voordelen en nadelen zijn van elk apparaat. Daarnaast gaan wij in deze koopgids in op welke functionaliteiten je moet letten bij het kopen van een shiatsu massagekussen.

Meeste complete lichaamsmassage:
(rug, zitvlak, schouders en nek)

Het beste geteste kussen
(rug, schouders en nek)

Inhoudsopgave van deze adviesgids
  Add a header to begin generating the table of contents

  De beste geteste shiatsu massagekussens per categorie 

  Medisana MC825

  Ecomed MC90E

  Beurer MG147

  Algemene beoordeling

  De beste:
  Prijs kwaliteit verhouding

  Het beste:
  Voordelige kussen 

  Het beste:
  Compacte kussen

  Complete lichaamsmassage

  Ja

  Nee

  Nee

  Lichaamsdelen

  Bovenrug, onderrug, nek, zitvlak, taille, heupen, benen

  Bovenrug, onderrug

  Bovenrug, onderrug, nek, zitvlak, taille, heupen, benen, schouders, voeten

  Specifiek instellen op een lichaamsdeel?

  Ja

  Nee

  Nee

  Type massages?

  Acupressuur massage, Shiatsu massage, Vibratie massage

  Shiatsu massage

  Shiatsu massage

  Warmte functie

  Ja

  Ja

  Ja

  Intensiteit

  4 standen

  Nee

  2 standen

  Het beste geteste massagekussen:

  Medisana MC825 (best getest)

  Beste prijs kwaliteit massagekussen 

  Lichaamsdelen:
  Bovenrug, onderrug, nek, zitvlak, taille, heupen, benen

  Type massages?
  Acupressuur massage, Shiatsu massage, Vibratie massage

  Type massages?
  Acupressuur massage, Shiatsu massage, Vibratie massage

  Specifiek instellen op een lichaamsdeel?

  Ja dat is mogelijk

  Warmte functie

  Ja dat is mogelijk

  Intensiteit instellen?

  4 standen 

  Welke lichaamsdelen kan het kussen masseren?
  Sommige kussens kunnen bijvoorbeeld je complete rug, nek, taile, benen en schouders masseren. Andere modellen kunnen alleen de rug masseren.

  Kan je de massage instellen op 1 specifiek lichaamsdeel?
  Bij de duurdere modellen kan je de plek instellen die je wilt masseren. Het apparaat masseert dan op een hele gerichte manier de pijnlijke plek. Deze funcionaliteit wordt ook een spot massage funtie genoemd.

  Welke massages kan het apparaat uitvoeren?
  Wij raden altijd aan om een apparaat te kopen die zowel een intense massage als een meer ontspannende mssage kan uitvoeren. In dit geval is het goed om voor een massagekussen te kiezen die zowel een shiatsu als vibratie massage kan uitvoeren:

  • Shiatsu: een intensere massage waarbij ook de spieren in het diepere weefsel worden bereikt en gemasseerd. Deze massage is zeer effectief bij het verhelpen van spierpijn.
  • Vibratie massage: een minder intense massage die ideaal is voor als je tot rust wilt komen.

  Kan je de intensiteit van de massage instellen?
  Wij adviseren om een kussen te kopen met minimaal 2 intensiteitstanden.

  Kan je de infrarood warmte functie inschakkelen?
  Het helpt extra bij het losmakken van de spieren en het heeft een positief effect op de bloedsomloop. Daarnaast geeft het een heerlijk ontspannend gevoel.

  De grote van het kussen:
  De grotere kussens kan je bijvoorbeeld op de stoel of de bank plaatsen. Deze massagekussens masseren je gehele rug en soms ook de nek en de bovenbenen. Deze kussens geven een complete lichaamsmassage en geven dus ook een zeer ontspannend effect. De kleinere kussen zijn daar in tegen een stuk compacter en draagbaarder. Met deze kussens kan je ook veel gerichter de pijnlijke plekken masseren.

  Wordt het geleverd afneembare hoes?
  Het is een groot voordeeel want dan kan je de hoes gemakkelijk wassen en altijd genieten van een schoon massagekussen.

  Afstandsbediening?
  Wanneer je het geleverd wordt met een afstandsbediening kan je snel en gemakkelijk de instellingen aanpassen. 

  • De spierpijn neemt sterk af.
  • Het helpt bij een sneller herstel van blesures. 
  • Verminderd rugpijn.
  • Betere bloedcirculatie.
  • Het helpt bij het verminderen van stress 
  • Het zorgt voor een betere nachtrust.
  • Het verbeterd het immuunsysteem.
  • Er worden endorfines aangemaakt en dat zorgt voor een gelukkig gevoel. 
  • Het brengt het lichaam en geest in balans.

  Reviews van de zes beste shiatsu massagekussens 

  Wij hebben een speciale selectie gemaakt van de best geteste massagekussens van 2021. Voor elk massagekussen gaan wij in op de unieke functionaliteiten. Wij gaan ook in op de voordelen en nadelen van het product. Daarnaast kunt ook lezen wat gebruikers vinden die het massagekussen al hebben gekocht. Wij wensen u veel plezier met het lezen van de reviews.

  1. Medisana mc 825

  Het massagekussen met de beste prijs kwaliteitsverhouding.

  Het beste rugmassage apparaat

  Het geeft een volledige lichaamsmassage (rug, nek, schouders, zitvlak en bovenbenen)

  De Medisana MC 825 biedt veel verschillende soorten massages zoals een shiatsu, acupressuur en vibratiemassage.  

  Naast het geven van een complete massage kan je ook een specifiek lichaamsdeel masseren (onderrug, bovenrug, nek).

  Drie verschillende intensiteitstanden met warmte functie

  Het medisana shiatsu massagekussen is niet echt stil

  De Medisana mc 825 is een shiatsu massagekussen en onderscheid zich duidelijk van de andere aanbieders op de markt. Naast het geven van een rugmassage masseert het apparaat namelijk ook je benen, taille, zitvlak, schouders en je nek. Op dit vlak onderscheid de Medisana zich duidelijk van andere modellen. De meeste uitvoeringen beperken zich tot het uitvoeren van een rugmassage.

  Om je bovenlichaam te masseren kan het rugmassage kussen een heerlijke Shiatsu massage geven. Voor het onderlichaam (taille en bovenbenen) geeft het toestel een ontspannende acupressuur massage. Met behulp van de bijgeleverde afstandsbediening kan je gemakkelijk de instellingen aanpassen zoals bijvoorbeeld de intensiteit. Wat wij een groot voordeel vinden is dat je ook een specifiek lichaamsdeel kan masseren. Hierbij heb je de keuze uit bovenrug, onderrug en complete massage (bovenrug, onderrug, taille, bovenbenen en zitvlak).

  Ben je opzoek naar een infrarood nekkussen met massage functie? Een groot voordeel is dat het medisana massagekussen ook heerlijke nekmassages kan geven. De hoogte van de nekmassage kan je ook zelf instellen. Op deze manier worden alle spieren op de best mogelijke manier gemasseerd en komen ze helemaal tot rust. 

  Daarnaast kan je ook de warmte infrarood massage inschakelen en dit geeft een nog meer ontspannen gevoel. Een groot voordeel van een warmte massage is dat het een positief effect heeft op de bloedcirculatie van uw spieren. Het effect is dat de bloedvaten zich gaan openen en dit zorgt ervoor dat de pijn afneemt. Daarnaast zorgt het ervoor dat dat gespannen spieren zich gaan ontspannen.

  Voor wie is dit apparaat bedoeld?
  De Medisana MC 825 is bedoeld voor mensen die opzoek zijn naar een apparaat die een volledige lichaamsmassage kan geven.

  2. Ecomed MC 90E

  Het goedkoopste massagekussen 

  Het goedkoopste massagekussen

  Zeer goed geprijsd: het massagekussen is te  koop voor 54,- euro bij bol.com

  Het geeft een volledige shiatsu rugmassage.

  Het beschikt over een oververhittingsbeveiliging.

  Infrarood warmte functie 

  Het apparaat masseert de nek en de schouders.

  Geen afstandsbediening 

  Wilt u niet al te veel geld uitgeven aan een massagekussen? De Ecomed mc-90e is dan wellicht een goede keuze. De Ecomed MC 90e wordt bij bol.com aangeboden voor een prijs van 54,-. Het model is een stuk goedkoper dan andere uitvoeringen maar qua mogelijkheden is het verschil niet groot.

  Het apparaat geeft een volledige rugmassage door het uitvoeren van een shiatsu massage. Wij vinden dat de shiatsu massage een beetje intens aanvoelt maar dit is ook belangrijk. Door de hogere intensiteit worden de rugspieren in het diepere weefsel bereikt en gemasseerd. Een diepe weefsel massage kan bijvoorbeeld enorm helpen wanneer je spieren bijvoorbeeld verkrampt zijn. Het zorgt ervoor dat het bloed niet meer geblokkeerd wordt en beter kan circuleren waardoor bloedsomloop toeneemt.  De shiatsu massage helpt enorm bij het verminderen van rugpijn.

  Wilt u tijdens een koude winterdag genieten van een warme massage?  De Ecomed MC 90 E beschikt over een infrarood warmtefunctie. Uw rug wordt heerlijk opgewarmd en de spieren komen door de warmte sneller losser te zitten. 

  De Ecomed mc 90e is een stuk goedkoper dan andere massagekussens en daarom beschikt het bijvoorbeeld niet over een afstandsbediening. Daarnaast wordt je nek en taille ook niet gemasseerd. Wanneer dit belangrijk voor jouw is  dan raden wij in dit geval de Medisana MC 825 aan. 

  Voor wie is dit apparaat geschikt?
  Voor mensen die niet al te veel geld willen uitgeven aan een massagekussen maar toch heerlijk willen genieten van een ontspannende massage.

  3. Qumax Massagekussen 

  Het goedkoopste massagekussen 

  Het goedkoopste massagekussen

  Zeer compact massagekussen waardoor je overal kan genieten van ee massage. 

  Gebruik het kussen ook in de auto (auto adapter)

  Op bol.com heeft het kussen 127 reviews en een beoordeling van 4,7 ster 

  Shiatsu massage 

  Inclusief elastische band (gemakkelijk monteren op de stoel)

  Drie intensiteit standen 

  Ben je opzoek naar een klein en compact massagekussen die je overal mee naar toe kan nemen? Wil je er ook niet al teveel geld aan uitgeven? Het Qumax massagekussen voldoet dan prima aan deze wensen. Het massage apparaat wordt bij bol.com verkocht voor een prijs van 37 euro en hiermee is het dus veel goedkoper dan alle andere massagekussens.

  De Qumax is niet alleen goedkoop maar klanten die dit massagekussen hebben gekocht zijn ook super enthousiast over dit apparaat. Op bol.com hebben 127 mensen een review geschreven en het heeft een gemiddeld beoodeling van 4.7 ster uit vijf ster. Hieruit blijkt dus wel dat het massagekussen ook populair is en een goede prijskwaliteitsverhouding heeft.

  Wanneer we kijken naar de specificaties van het Qumax massagekussen en dit vergelijken met andere kleinere massagekussens dan kunnen we concluderen dat het zich ook onderscheid op een aantal belangrijke punten:

  • Auto adapter: het wordt geleverd met ene auto adapter zodat je deze ook in de auto kan gebruiken.

  3. Beurer MG 300 XL dekuxe

  De beste koop wanneer je graag een gepersonaliseerde lichaamsmassage wil.

  mg300-xl-beurer-kussen

  Het voert een automatische lichaamsscan en op basis hiervan stel het een persoonlijk massage programma op.

  Het kussen beschikt over een extra groot oppervlakte en is dus ideaal voor bredere en grotere mensen. 

  Het apparaat kan naast je rug ook je nek masseren.

  De Beurer MG 300xL geeft een shiatsu, klop en rolmassage in combinatie met infrarood warmte.

  Helaas masseert het niet de taille en heupen.

  De Beurer MG300 XL is een luxe shiatsu kussen die is voorzien van vele unieke functies. Een functionaliteit die uit het oog springt is dat het massage apparaat een automatisch lichaamsscan uitvoert. Op basis hiervan stelt de MG300 een persoonlijk massage programma op dat gebaseerd is op jouw lichaamsbouw. Op deze manier wordt jouw lichaam op de meest effectieve manier gemasseerd.

  De Beurer MG300 XL is perfect voor bredere en grotere mensen want dit model heeft een extra groot massage oppervlak. Door het bredere oppervlak voelt de massage ook comfortabeler aan.

  Het apparaat beschikt over 4 massagekoppen die een shiatsu massage nabootsen. De shiatsu massagekoppen zorgen voor een diepe massage in uw boven, onderrug en de nek. Het is dus een perfect massage apparaat voor de rug, nek en schouders. Daarnaast kunt u gericht ook de pijnlijke plekken van het lichaam masseren. Met de Beurer MG 300 XL kan je namelijk instellen om een specifieke plek te masseren. Ook op dit vlak onderscheid de Beurer MG 300 XL zich sterk van andere massagekussens want deze bieden deze optie niet aan.

  Het kussen is gemakkelijk op te bergen omdat er lusjes aan de bovenkant zitten. Het toestel kan je daardoor gemakkelijk in de kast opbergen.

  Lang niet alle massagekussens kunnen gewassen worden maar bij dit kussen is dat geen enkel probleem. Het kussen voelt dus altijd lekker fris en schoon aan. Wij raden aan om de hoes op 40 graden te wassen.

  Voor wie raden wij dit product aan?
  Door het grote massage oppervlak is dit massagekussen perfect voor grotere en bredere mensen. Daarnaast bevelen wij dit apparaat aan voor mensen mensen die opzoek zijn naar een massagekussen die een persoonlijke massage programma kan aanbieden. Wanneer je het apparaat voor de eerste keer opstart dan analyseert het de lichaamsbouw van je lichaam. Op basis hiervan maakt de Beurer MG 300 XL een persoonlijk massage programma.

  4. Medisana MC 822

  Een kussen dat een complete lichaamsmassage geeft (rug, schouders, nek, taille, zitvlak, bovenbenen)

  Heerlijke genieten van een rugmassage

  Het geeft een complete massage waarbij de rug, nek , bovenbenen, taille en zitvlak volledig worden gemasseerd. 

  De mogelijkheid om specifieke delen van het lichaam te masseren.

  Het wordt geleverd met een afstandsbediening.

  Vibratie, shiatsu, klop en rolmassage 

  Voor elk lichaamsdeel kan je de intensiteit instellen.

  Helaas masseert het niet je schouders 

  Een van de geweldige kenmerken van de Medisana MC 822 is dat het beschikt over gel massage koppen. De gel koppen zorgen ervoor dat vastzittende en gespannen spieren nog gemakkelijker los gemaakt worden. Daarnaast voelt de massage door de gel koppen een stuk comfortabeler en natuurlijker aan. Op dit vlak onderscheid de Medisana MC 822 zich duidelijk van andere modellen want de meeste beschikken niet over gel koppen.

  De Medisana MC 822 biedt drie verschillende soorten massage programma’s aan namelijk:

  • Shiatsu massage
  • Rolmassage
  • Klopmassage
  • Vibratie massage

  Daarnaast kan je met dit apparaat ook instellen welk lichaamsdeel je wilt masseren. Hierbij heb je de keuze uit: bovenrug, onderrug, schouders + nek en complete massage. Daarnaast kan je per lichaamsdeel de intensiteit van de massage instellen. De nekmassage kan je ook in hoogte verstellen. Ook op dit vlak onderscheid de Medisana MC 822 zich van andere apparaten want bij de meeste modellen heb je deze mogelijkheid niet.

  Het model beschikt over een speciale optionele infrarood warmte functie. De warmte massage stimuleert de doorbloeding waardoor gespannen spieren zich sneller herstellen. Daarnaast zorgt dat infrarood warmte ervoor dat de trilkussen massage nog comfortabeler wordt. De rood licht warmte functie kan je eenvoudig met de bijgeleverde afstandsbediening inschakelen.

  Voor wie raden wij dit product aan?
  Wij raden dit product aan voor mensen die opzoek zijn naar een massage apparaat met een groot aanbod aan massagemogelijkheden. Deze doelgroep vindt het bijvoorbeeld handig dat je kan kiezen welk lichaamsdeel je wilt masseren. Daarnaast vinden zij het handig dat je per lichaamsdeel de intensiteit kan instellen.

  5. Beurer MG147

  Het beste massagekussen om naar je werk of op vakantie mee te nemen. 

  Beurer-mg147

  Zeer compact en draagbaar

  De hoes is afneembaar waardoor je deze kan wassen.

  Scherp geprijsd.

  Warmte functie + twee intensiteit standen

  Door de compactheid kan je niet tegelijk je rug en nek laten masseren.

  Wil je overal kunnen genieten van een heerlijke massage en ben je opzoek naar een compact massagekussen? De Beurer MG 147 is dan de perfect keuze. Het  kussen is zeer compact en licht (2,4 kilo) waardoor het met gemak in de rugzak past. Het Beurer shiatsu massagekussen is daarom perfect om mee te nemen op vakantie of naar het werk. De compactheid is dan ook zeker iets wat dit toestel zo uniek maakt van andere modellen.

  Door de compactheid van de Beurer MG 147 kan je bijna ieder lichaamsdeel heel gericht masseren. Het kussen plaats je op het lichaamsdeel wat je wil masseren. Op deze manier kunt u de rug, nek, benen en taille, benen en zelfs de voeten masseren.

  De Beurer MG 147 beschikt over 4 roterende massagekoppen die een shiatsu massage uitvoeren. De shiatsu massage kan wat harder aanvoelen maar dat is ook belangrijk omdat dan de spieren in het diepere weefsel goed worden gemasseerd. Wanneer de massage toch te hard aanvoelt dan kan je de intensiteit aanpassen. Het kussen beschikt namelijk over 2 intensiteit standen.

  De instellingen kan je gemakkelijk aanpassen met de bijgeleverde afstandsbediening.

  • Intensiteit Knop
  • Infrarood warmte knop
  • Aan en uit knop

  6. Lifegoods massagekussen 

  De beste optie wanneer je jouw nek goed wilt masseren. 

  Effectief je nekspieren losmaken

  Speciaal gemaakt om de nek en schouders te masseren.

  Ook mogelijk om andere lichaamsdelen te masseren. 

  In het nekgedeelte zit een extra kussen waardoor het relaxter aanvoelt.

  Dankzij het infrarood massage kussen wordt uw lichaam opgewarmd en gaan spieren losser zitten.

  De warmte functie kan je alleen gebruiken wanneer je het nekkussen massage apparaat aansluit op het stopcontact.

  Het Lifegoods shiatsu massagekussen heeft een geweldig compact ontwerp. Het apparaat maakt gebruik van 4 massagekoppen om de spanning en pijn in uw nek en schouder spieren te verlichten. Wij raden dit toestel aan wanneer u de massage wilt focussen op uw nek en schouders. Het massage nekkussen is dus ideaal voor mensen die last hebben van vastzittende schouders en nekspieren. Het Lifegoods kussen voelt extra comfortabel aan omdat deze is voorzien van een extra nekkussen. Daarnaast verplaatst het kussen zich niet gemakkelijk omdat deze beschikt over extra handvatten.

  Door het compacte ontwerp is dit kussen ideaal om mee te nemen naar het werk of op vakantie. Wil je genieten van een zachtere of meer intense massage? Met de Lifegoods kan je ook de intensiteit van de massage instellen en de infrarood warmte inschakelen. De gebruiker heeft hierbij de keuze uit 4 verschillende intensiteit standen. Op deze manier kan je het helemaal naar jouw wensen instellen

  De Lifegoods geeft heerlijke shiatsu massages. Het apparaat bootst dit na door het simuleren van harde vingerdrukken. Het resultaat hiervan is dat je spieren worden losgemaakt waardoor je helemaal tot rust komt.

  De conclusie is dat dit een mooi en compact en massagekussen is die speciaal gemaakt is voor je nek en schouders . Wij raden je aan om dit product bij bol.com te kopen want zij hebben dit moment een special massagekussen aanbieding voor de Lifegoods. Voor meer informatie lees dan ook de Lifegoods massagekussen review

  Wat is het best geteste massagekussen?

  Wij hebben de massagekussen uitgebreid getest. Wanneer je opzoek bent naar een massagekussen die een complete lichaamsmassage kan geven dan raden wij de Medisana MC 825. Het is eigenlijk het enige massagekussen dat is in staat om een complete lichaamsmassage te geven. De Medisana MC 825 masseert de complete rug, nek, schouders, taille, zitvlak en het bovengedeelte van de benen. Het kussen wordt bij bol.com aangeboden voor een prijs van 139,-. Qua prijs ligt dit kussen in de middenklasse maar qua massage mogelijkheden onderscheidt het zich zich dus duidelijk van andere modellen.

  Wanneer je opzoek bent naar een compact trilkussen dan raden wij de Homedics nms 620 of de Beurer MG 137. Beide hebben een compact ontwerp. Deze uitvoeringen zijn dus ideaal als je deze mee wil nemen naar uw werk of op vakantie.

  Wil je meer te weten komen over andere massage apparaten? Bekijk dan ook eens dit artikel waarin ik inga op de verschillende soorten massage apparaten. 

  Een complete lichaamsmassage met een massagekussen

  Koopgids: hoe vindt je het beste elektrische massage kussen?

  Het vinden van het beste massagekussen is misschien lastiger dan je denkt. Tegenwoordig zijn er zoveel uiteenlopende modellen beschikbaar waardoor het lastig is om een goede keuze te maken. Een massage kussen kopen is niet altijd even makkelijk omdat je daarnaast moet weten welke functionaliteiten voor u van belang zijn. Wij hebben daarom een speciale koopgids samengesteld waarin wij u advies geven over waarop u moet letten bij het kopen van een massage kussen.

  Aantal massage koppen

  De koppen zijn 1 van de belangrijkste onderdelen die zorgen voor een comfortabele massage ervaring. De koppen zijn verantwoordelijk voor de massage van de rug en nek. Het aantal koppen heeft een grote invloed op de kwaliteit en hoe ontspannend het aanvoelt. Het aantal koppen heeft ook een grote invloed op de prijs van het apparaat. De meeste modellen bevatten tussen de 2 en 8 massagekoppen. Wij raden aan om een massagekussen te kopen met minimaal 4 koppen.

  Welke bewegingen maakt het apparaat

  Het aantal massage koppen is niet alleen belangrijk. Het is ook belangrijk om te letten op welke type bewegingen de koppen kunnen maken:

  • Bewegingen die op en neer gaan.
  • De koppen kunnen ook vergrendeld worden zodat ze op 1 positie blijven en met de klok mee of tegen draaien.
  • De duurdere modellen gebruiken koppen die naar beneden en boven bewegen. Op hetzelfde moment maken de koppen ook roterende bewegingen. Deze complexe beweging zorgt voor een hele aangename ervaring.

  Het is ook belangrijk om te kijken hoe de koppen zijn ingedeeld. De meeste modellen hebben 2 tot 4 koppen in de rugleuning en 2 tot 4 kopen in de hoofdsteun. In de rugleuning bewegen ze van boven naar beneden om zo de gehele rug te masseren. De koppen in de neksteun masseren de nek vanuit verschillende hoeken.

  Sommige elektrische massagekussens beschikken over vaste koppen en deze maken een roterende beweging. Het effect hiervan is dat de handbeweging van een professionele masseuse wordt nagebootst. De koppen kunnen met de klok mee of tegen de klok in draaien. Bij de meeste modellen wordt een afstandsbediening geleverd waarmee je draairichting en intensiteit kan wijzigen.

  Warmte massage kussen door middel van infrarood warmte

  Het is altijd belangrijk om te checken of het kussen over een warmte infrarood functie beschikt. Een warmte massage kussen is namelijk een must-have als je op zoek bent naar een comfortabele en ontspannende massage. Deze functie verspreidt de warmte over je rug en uiteindelijk over je nek. Bij de meeste apparaten kan je tijdens de behandeling het infrarood licht inschakelen.

  Check het gewicht en de grote van het elektrische massagekussen

  Een groot voordeel van een elektrisch massagekussen is dat je het gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen dus bijvoorbeeld ook naar je werk of op vakantie. Sommige modellen zijn gemakkelijker mee te nemen dan andere. Wanneer je opzoek bent naar een draagbaar massagekussen dan raden wij je aan om een kleiner massagekussen te kopen. Deze modellen masseren niet je gehele rug maar deze zijn een stuk kleiner en daarnaast kan je ook gerichter de pijnlijke plekken op een effectievere manier masseren. Wanneer je opzoek bent naar een draagbaar massagekussen dan raden wij je aan om te letten op de volgende aspecten:

  • Handgrepen - het belangrijk dat het model beschikt over een handgreep want daardoor heb je meer grip en het is daarnaast gemakkelijker om het toestel te vervoeren.
  • Gewicht - let op het gewicht van het elektrisch massagekussen. Wij raden aan om een licht model te kopen. In het geval je het apparaat wil meenemen naar het werk dan is het veel gemakkelijker om te vervoeren.
  • Compact en licht: zoals al eerder aangegeven is het slimmer om een compact model te kiezen.

  Massagekussen / massagemat kopen voor in de auto 

  Wist je dat je een massagemat / kussen ook kan gebruiken in de auto? Voordat je een massagemat koopt is het altijd eerst belangrijk om te checken of er ook een auto adapter wordt bijgeleverd. Met de adapter sluit je het kussen aan op de sigarettenaansteker van de auto. Het kan ideaal zijn wanneer je lang aan het rijden bent. Wanneer je te lang achter elkaar rijdt kan je namelijk last krijgen van spierpijn. Door te genieten van een massage zorg je ervoor dat de spierpijn sterk afneemt. Daarnaast geeft het hernieuwde energie waardoor je meer gefocust bent. Het is sterk afgeraden om het kussen tijdens het rijden te gebruiken. Het gevaar is dat de massage spierspasme kan veroorzaken en dit kan mogelijk leiden tot een ongeluk. Voor meer informatie over massagekussens en massagestoelen voor in de auto verwijs ik je door naar dit artikel.

  Heeft het apparaat een vibratiefunctie in het zitvlak?

  In het zitvlak van het massage stoelkussen plaatsen fabrikanten geen massagekoppen. Het geeft namelijk geen fijn gevoel wanneer je op de koppen zit. Om toch de benen, billen, taille. dijen en onderrug te masseren maken apparaten gebruik van een speciale vibratiefunctie. De vibratiemassage zit verwerkt in het zitvlak van het kussen. De vibratiefunctie geeft een heerlijk ontspannen gevoel. Daarnaast wordt de bloedsomloop gestimuleerd waardoor stijve spieren ook in deze lichaamsdelen worden losgemaakt.

  Wanneer je graag ook deze lichaamsdelen wilt masseren dan is het belangrijk om te checken of het kussen is voorzien van een vibratie functie in het zitvlak. Daarnaast raden wij aan om voor een uitvoering te kiezen waarbij je de intensiteit kan instellen.

  Welke lichaamsdelen kan het apparaat tegelijkertijd masseren?

  Wanneer je op zoek bent naar een veelzijdig massagekussen dan raden wij aan om goed te kijken welke lichaamsdelen het apparaat tegelijkertijd kan masseren. Sommige apparaten masseren bijvoorbeeld alleen de gehele rug maar bijvoorbeeld niet de nek. Wanneer je opzoek bent naar een model die een volledige massage behandeling kan geven dan is het belangrijk om dit uit te zoeken. Gelukkig zijn er voldoende massagekussens die niet alleen de rug maar ook de nek, schouders, taille, bovenbenen en billen masseren. Op de meeste webshops zoals bol.com en Coolblue wordt aangegeven welke lichaamsdelen het apparaat masseert. Het nadeel van een model dat alle lichaamsdelen tegelijkertijd masseert is dat deze uitvoeringen vaak wat groter zijn. Wanneer je opzoek bent naar een massagekussen die een volledig lichaamsmasage kan geven dan raden wij bijvoorbeeld de Medisana MC 825 aan.

  Makkelijk wassen: afneembare hoes

  Tijdens de massage worden de spieren intens gemasseerd en daardoor ga je gemakkelijk zweten. Het is daarom natuurlijk belangrijk dat het kussen goed schoon blijft. Wij raden daarom altijd aan om een massagekussen te kopen die is voorzien van een afneembare hoes. De hoes kan je gemakkelijk wassen op 40 graden en zo kan je altijd genieten van een schoon massagekussen.

  Wordt het geleverd met een afstandsbediening?

  Het is een goed idee om te checken of het elektrische massagekussen dat je wilt kopen geleverd wordt met een afstandsbediening. De afstandsbediening maakt het gemakkelijker om bijvoorbeeld snel het massage programma of de intensiteit aan te passen. Natuurlijk zijn er ook modellen beschikbaar zonder afstandsbediening. Deze uitvoeringen zijn over het algemeen wat goedkoper maar vaak minder gebruiksvriendelijk. Wanneer je volledig wilt ontspannen dan raden wij aan om een model te kiezen die beschikt over een afstandsbediening.

  Welke massage programma's ondersteund het apparaat?

  Wanneer je van plan bent om een massagekussen te kopen dan is het belangrijk om te kijken over welke massagetechnieken het apparaat kan uitvoeren zoals:

  Ons advies is altijd voor een model te kiezen die een shiatsu en vibratie massage kan uitvoeren. De shiatsu behandeling is een stuk harder maar daardoor worden ook de spieren in het diepere weefsel gemasseerd. Deze massage is het meest effectief bij het verhelpen van spierpijn. De vibratie massage is een stuk minder intens en deze wordt vooral gebruikt om te ontspannen.

  Kan je de intensiteit aanpassen?

  Ons advies is om een kussen te kiezen waarbij je de intensiteit kan instellen. Het voordeel is dat je de massage naar jouw wensen kan aanpassen want je bepaald zelf of je kiest voor een ruwere of rustigere behandeling. Bij de meeste modellen kan je ook de vibratie intensiteit in het zitvlak aanpassen of uitschakelen. Ons advies is om voor een model te kiezen die deze mogelijkheid biedt. Op sommige momenten wil je namelijk niet dat het zitvlak wordt gemasseerd.

  Bij de goedkopere modellen is het niet altijd mogelijk om de intensiteit aan te passen. Hoe maakt je de massage dan minder intens? Gelukkig hebben wij hier ook een oplossing voor gevonden. Ons advies is om bijvoorbeeld een handdoek op het kussen te leggen waardoor de massage minder intens wordt. Wanneer je echter een intensere massage wilt dan kan je meer tegen het kussen leunen. Hoe meer druk je tegen de massagekoppen uitoefent, hoe ruwer de massage zal aanvoelen.

  Zelf je eigen massage programma instellen?

  PuntmassageSommige massagekussens en stoelkussens worden geleverd met vooraf gedefinieerde massage programma's. Als u van een massage wilt genieten, kunt u eenvoudig een van de opties kiezen die het kussen biedt zoals bijvoorbeeld een shiatsu of rolmassage. De duurdere kussens hebben ook mogelijkheid om zelf een massage programma samen te stellen:

  • De route die de massagekoppen afleggen.
  • De intensiteit per lichaamsdeel instellen (nek, onderrug en bovenrug) Het is belangrijk om hierop te letten wanneer je op zoek bent naar een massage kussen voor de rug.

  Bij de duurdere modellen zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid waardoor je het programma helemaal naar jouw wensen kan aanpassen.

  Beschikt het over een automatische uitschakkelfunctie?

  Bijna alles massagekussen en stoelkussen zijn beveiligd tegen oververhitting. De meeste voorkomende beveiligingstechniek is dat het apparaat automatisch wordt uitgeschakeld. De beveiliging gaat in werking op het moment dat het apparaat te warm wordt. Afhankelijk van het model wordt het toestel automatisch uitgeschakeld na 15 tot 25 minuten. Wij raden altijd aan om een massagekussen te kopen die is voorzien van deze beveiliging. Let hier dus goed op. Sommige goedkopere beschikken niet over een automatische uitschakel functie. Het is in dat geval belangrijk om bijvoorbeeld op je telefoon een alarm in te stellen. Wanneer het toestel namelijk te warm wordt kunnen er storingen ontstaan waardoor het toestel kapot kan gaan.

  Verschillende soorten massages en de gezondheidsvoordelen:

  Een massagekussen kan verschillende soorten massages geven. Veel modellen beperken zich echter tot het geven 1 type massage. In dit deel van deze koopgids gaan wij uitgebreid in op alle verschillende massagetechnieken. Daarnaast beschrijven wij van iedere techniek die voordelen die het heeft op de lichamelijke en mentale gezondheid.

  Viberatie massage kussens

  Een vibratiemassage is een eenvoudige maar zeer doeltreffende massage. De elektronische vibratiemassage wordt geproduceerd met behulp van verschillende motoren. De meeste kussens kunnen een vibratie massage uitvoeren. Bij een vibratiemassage worden er voornamelijk trillende en draaiende bewegingen gemaakt. De trillingen bereiken voornamelijk de bovenste laag van het spierweefsel. Dankzij de trillingen wordt de spierspanning in de spieren verminderd en gaan deze zich meer ontspannen.

  Gezondheidsvoordelen van een vibratie massage?

  • Spierkrampen: het ontspant bij spierkrampen: het verdooft de spieren die pijn doen. Het effect is dat de spieren zich gaan ontspannen en daardoor neemt de pijn af.
  • Verminderen van angs en depressie: een trillingsmassage stimuleert de productie van dopamine en serotonine hormonen. Door de trillingen gaat het lichaam zich ontspannen en dan worden deze hormonen aangemaakt. De afgifte van deze hormonen zal helpen bij het verminderen van angst en depressie. Daarnaast helpt het bij mensen die lijden aan chronische pijn.
  • Vermindert rugpijn: een vibratie behandeling stimuleert de toevoer van endorfines en andere pijnstillende chemicaliën in uw lichaam en dat verhelpt de rugpijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze massage effectiever is dan methodes zoals chiropractie en acupunctuur.
  • Verwijderen van melkzuur: het helpt bij genezing omdat toxines zoals melkzuur worden verwijderd. Deze toxines veroorzaken de pijn.
  • Betere nachtrust en minder stress: het zorgt ervoor dat u beter slaapt. Doordat de spieren tijdens een vibratie behandeling losser worden gemaakt gaan deze zich meer ontspannen. Het effect is dat de stress afneemt en dat leidt tot een betere nachtrust.
  • Zenuwpijn: een massage helpt bij het verminderen van zenuwpijn. Door een vibratie masssage worden de zenuwen geprikkeld en gestimuleerd. Het zorgt er uiteindelijk voor dat de pijn afneemt.
  • Lichaamshouding: bij een dagelijkse massage gaan uw spieren zich ontspannen waardoor je lichaamshouding ook verbeterd.
  • Verhoogt de bloedsomloop: het verhoogt de bloedsomloop en lymfestroom, waardoor er meer voedingsstoffen naar de spieren worden vervoerd.

  Shiatsu massagekussen voor de rug en nek

  De shiatsu massage is 1 van de oudste massage technieken. Het is een massage die afkomstig is uit Japan. De behandeling richt zich op het bevorderen van de energiecirculatie in het lichaam. Een masseur zou gebruik maken van duimen, vingers, ellebogen en zelfs knieën en de voeten. Een shiatsu massagekussen gebruikt in plaats daarvan de roterende massagekoppen. Wij raden altijd aan om een toestel met shiatsu techniek te selecteren. Het voordeel van een shiatsu kussen is dat het ook de spieren in het diepere weefsel kan bereiken en effectief kan masseren. Hieronder gaan wij in op alle mentale en lichamelijke voordelen van een shiatsu massage:

  • Minder stress: een shiatsu massage heeft een zeer positief effect op het verminderen van stress. Het zorgt ervoor dat de spieren in zowel de bovenste als de onderste spierlaag zich gaan ontspannen. Het effect is dat de opgehoopte spanning van de spieren wordt losgelaten. Tijdens de massage gaan de hersenen endorfines aanmaken. Het effect is dat u zich gelukkiger en beter gaat voelen.
  • Voorkomen en herstel: het helpt bij het voorkomen en het herstellen van blessures. Als sporter is een shiatsu massage een zeer effectieve behandeling om de spieren goed te laten herstellen.
  • Chronische rugpijn: wist je dat een Een massage verminderd stressmassagekussen kan helpen bij chronische rugpijn? Een rugkussen massage zorgt er eigenlijk voor dat de energiestroom in de rug wordt gestimuleerd. Doordat er meer energie vrijkomt wordt vervolgens ook de bloedcirculatie gestimuleerd. Het effect is dat de bloedvaten zich gaan openen waardoor er meer zuurstof vervoerd kan worden naar de rugspieren. De giftige stoffen uit de rugspieren worden vervolgens ook afgevoerd. De spieren gaan zich meer ontspannen en gifgehalte in de spieren neemt sterk af. Het effect hiervan is dat lichaam start met het aanmaken van meer endorfines. Het lichaam gaat zich daardoor zowel lichamelijk als geestelijk beter gaat voelen.
  • Spijsvertering verbeteren: door tijdens de shiatsu behandeling de dikke darm te stimuleren wordt de spijsvertering verbeterd.
  • Spondylose: mensen die last hebben kan van spondylose kunnen gebruik maken van een massagekussen om de pijn te verlichten. Door het prikkelen van de acupunctuurpunten wordt neemt de druk op verwelkom af. De shiatsu massage is de beste behandeling om spondylose te behandelen. Het is namelijk de meest effectieve behandeling om de verwelkom te behandelen.
  • Bloedsomloop: het verbetert de bloedsomloop van het lichaam. Door een shiatsu behandeling gaan de bloedvaten zich openen. Het effect is dat er meer bloed door de bloedvaten kan stromen en de bloedcirculatie dus toe neemt. De vermoeide lichaamsdelen zoals de nek krijgen daardoor weer verse energie.
  • Zachtere huid en jongere huid: door het bevorderen van de energiestroom wordt het vochtgehalte van de huid verhoogd. Het zorgt ervoor dat huid zachter gaat aanvoelen. Daarnaast vermindert het rimpels en het zorgt er voor dat de huid er jonger uit gaat zien.
  • Verminderen van artritische pijn: wanneer je dagelijks gebruik maak van een shiatsu massage kussen helpt het bij het verminderen van artritische pijn.
  • Het helpt bij chronische aandoeningen: een shiatsu apparaat voor de nek en rug kan chronische aandoeningen zoals nek- en gewrichtspijn, rugpijn, ischias, vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid, angst en stress behandelen.
  • Constipatie: wanneer de shiatsu behandeling wordt toegepast op de buik helpt het bij het verminderen constipatie.
  • Pijnverlichting bij ischias: deze aandoening wordt veroorzaakt doordat er teveel druk komt op heupzenuw. Een elektrische shiatsu kussen kan worden gebruikt om de druk op de zenuw te verlichten. Het gevolg is dat de pijn afneemt. Mensen die ischias hebben raden wij aan om elke dag gebruik te maken van een elektrische shiatsu kussen.
  • Ochtendmisselijkheid bij zwangerschap: veel zwangere vrouwen hebben last van ochtendmisselijkheid. Wist je dat een shiatsu massage een zeer effectieve oplossing is om ochtendmisselijkheid tegen te gaan? Door tijdens de shiatsu behandeling de acupunctuurpunten te prikkelen is de kans groot dat ochtendmisselijkheid afneemt. Het is echter wel belangrijk om deze behandeling meerdere malen te doen. Voor zwanger vrouwen raden wij altijd eerst aan om contact op te nemen met de arts over het aanschaffen van een massagekussen.

  Verwarmde infrarood massagekussens

  Wanneer je van plan bent om een massagekussen te kopen is het belangrijk dat deze over een infrarood warmte massage beschikt. De infrarood warmte kan je vaak in en uitschakelen. Hieronder een overzicht van de voordelen van een infrarood massage:

  • Spieren gaan zich nog meer Infrarood massage op het werk ontspannen: een infrarood massage apparaat zorgt ervoor dat de spieren zich dankzij de warmte meer gaan ontspannen. De warmte die het kussen uitstraalt verspreid zich over de gehele rug. Door de warmte in combinatie met de massage gaan spieren zich meer ontspannen en worden deze losser. Wanneer je beschikt over een compact massage apparaat kan je het infrarood kussen ook plaatsen op de plekken die pijn doen. Op deze manier kan je de pijnlijke op een hele gerichte en effectieve manier behandelen.
  • Het geeft de spieren nieuwe energie: een infrarood massage helpt enorm bij het verhogen van de bloedsomloop in het lichaam. De warmte dringt diep door in uw spieren en dit bevorderd natuurlijk ook de bloedcirculatie. Door de warmte gaan de bloedvaten zich openen waardoor de zuurstof en de voedingsstoffen de spieren kunnen voorzien van hernieuwde energie. Het is daarom ook een zeer effectieve manier om stijve gewrichten en ontstekingen te behandelen. Wanneer je een klein massagekussen hebt dan helpt het ook bij vermoeide voeten en benen. Het apparaat beweeg je over je benen en voeten heen en daardoor wordt de bloedcirculatie in het onderlichaam bevorderd.
  • Verbeteren van het immuunsysteem: het immuunsysteem wordt sterker gemaakt door het stimuleren van de bloedcirculatie. Afvalstoffen worden namelijk gemakkelijker afgevoerd en dit zorgt voor een beter immuunsysteem.
  • Helpt bij stress en vermindert de bloeddruk: de warmte zorgt ervoor dat het lichaam zich gaat ontspannen. Vooral tijdens de wintermaanden geeft het een heerlijk rustig gevoel. Het helpt daarom ook bij het verminderen van stress en depressies. Het indirecte effect daarvan is dat ook de bloeddruk afneemt wanneer je regelmatig geniet van een infrarood massage. Stress heeft namelijk een zeer negatief effect op de bloeddruk en door stress te verminderen neemt de bloeddruk af.
  • Blessure herstel: wanneer je een blessure hebt kan je een infrarood massage inzetten om sneller van blessure af te komen.
  • Het zorgt ervoor dat je beter slaapt: wanneer je last hebt van slaapproblemen dan raden wij je aan om een voordat je naar bed gaat te genieten van een massage. Doordat je beter slaapt wordt ook je uithoudingsvermogen verbetert en zorgt het ervoor dat het je lichaam minder vermoeid is.

  Rolmassages voor massagekussens.

  Wil je de bloedcirculatie in je lichaam bevorderen? Een rolmassage is de meest effectieve massage om de bloedsomloop te stimuleren. In een massage apparaat zitten speciale rollers verwerkt die van boven naar beneden rollen. Op deze manier wordt je gehele rug gemasseerd. Bij een massagekussen gebruik je de rolmassage vooral met als doel om de rug effectief te masseren. Een rolmassage heeft eigenlijk dezelfde voordelen als de andere massages.

  • Betere nachtrust
  • Zeer goed voor de bloedsomloop
  • Ideaal om je spieren op te warmen voor het sporten
  • Het helpt bij chronische rugpijn
  • De huid gaat er jonger uitzien.

  Massagekussens die klopmassages uitvoeren

  Bij een kneedmassage wordt door een masseuse druk gelegd op de diepe weefsels en de weefsels aan de oppervlakte van de huid. Deze massage vorm is dus een stuk harder dan andere massages. Een massagekussen voert u klopmassage uit door de op en neer gaande bewegingen  van de massagekoppen. 

  • Een klopmassage is effecief wanneer je jouw spieren sneller wilt laten herstellen na intensieve sportsessie. 
  • Het zorgt ervoor dat giftige stoffen uit de spieren worden verwijderd.
  • Een kneedmassage zorgt ervoor dat de verkleving uit het bindweefsel verwijderd wordt.
  • Wanneer je spieren sterker wilt maken dan kan een klopmassage hierbij helpen. Het helpt namelijk bij de groei van de spieren.
  • Het helpt bij het behandelen van spierzwellingen.
  • Het helpt bij het bevorderen van een gezonde bloeddruk. 

  De gezondheidsvoordelen per lichaamsdeel 

  Zoals je in het voorgaande hoofdstuk hebt kunnen lezen kan een massagekussen veel verschillende soorten massages uitvoeren die helpen bij het fysieke en mentale gezondheidsklachten. In dit deel van deze koopgids gaan we dieper in op hoe deze apparaten verschillende delen van uw lichaam op een effectieve manier kunnen behandelen.

  De voordelen van Shiatsu massage kussen voor je rug

  Wanneer je een massagekussen gebruikt voor de rug zal je na de massage merken dat spieren losgemaakt zijn. Dankzij de massagekoppen worden op en neer gaande bewegingen gemaakt. Bij de duurdere massagekussen kan je de koppen ook instellen op 1 positie. Op deze manier kan heel gericht de pijnlijke plekken masseren. Bij een vaste positie maken de koppen draaiende bewegingen.

  Een voordeel is dat het shiatsu massagekussens voor de rug in staat zijn om diepe weefsel massages te geven. Dankzij de shiatsu techniek worden de spieren in het diepere weefsel van de rug bereikt en effectief gemasseerd. Het zorgt er uiteindelijk voor dat de spierspanning voor een groot deel wordt weggenomen en de bloedsomloop wordt gestimuleerd.
  Dankzij de verhoogde bloeddoorstroming zal er meer zuurstof naar de spieren toestromen en zullen er meer giftige stoffen zoals melkzuur van uw spieren worden weggevoerd. De kans dat er spierspasme ontstaat wordt daardoor verlaagt en de spieren zullen meer tot rust komen. De verbetering van de bloedsomloop zorgt er uiteindelijk dat de spieren weer worden voorzien van hernieuwde energie. Een rugmassage kan dus ook een zeer goede uitkomst bieden voor sporters want de spieren zullen sneller herstellen.

  De verhoogde bloeddoorstroming zal ook meer ontstekingsremmende chemicaliën naar uw spieren en gewrichten brengen. Het helpt dus bij het behandelen van ontstekingen in de spieren en gewrichten. Dit kan zeer nuttig zijn voor mensen die lijden aan reuma en voor mensen die last hebben van rugpijn.

  Massagekussens voor de nek en schouders

  nek en schouders massage apparaat Mensen met een kantoorbaan hebben vaak last van schouder, nek en rugklachten. Doordat mensen voor een lange tijd in dezelfde houding zitten neemt de spanning op de spieren toe. Een nek en schoudermassage met een massagekussen helpt bij het verhelpen van rug en nekpijn. Het zorgt er namelijk dat de spanning op de spieren afneemt en deze losser gaan zitten. Het effect is dat ook de pijn in de spieren sterk afneemt waardoor de lichaamshouding ook wordt verbeterd. Om schouder en nekpijn te voorkomen is het belangrijk om de juiste zithouding aan te houden.

  Een ander voordeel van het gebruik van een nek massagekussen is dat het apparaat je spieren vanuit verschillende perspectieven zal stimuleren. Het nekmassagekussen is voorzien van verschillende massagekoppen waardoor de nek vanuit verschillende hoeken volledig wordt gemasseerd.

  Een nekmassage is aangenaam en ontspannend. Na een massage van 15 minuten voelt u zich meer ontspannen en energieker.  Een schouder massagekussen kan dus zeer goed van pas komen op het werk omdat u na afloop van de massage meer gefocust bent. Het leidt dus tot uiteindelijk tot een verhoogde productiviteit.

  Massagekussen voor de onderrug

  De meeste fabrikanten van massagekussens verwerken geen massagekoppen in het zitvlak. Wanneer je op de massagekoppen zit geven deze namelijk een onaangenaam gevoel. De koppen bevinden zich alleen in rugvlak van het massagekussen. De koppen masseren zowel de bovenrug als onderrug. Bij de duurdere massagekussens kan je er zelfs voor kiezen om een specifiek plek te masseren. Bij de goedkopere modellen wordt meestal de complete rug gemasseerd door het uitvoeren van een vibratiemassage.

  Een van de meest voorkomende klachten is dat veel mensen pijn hebben in de onderrug. De onderrug is zeer kwetsbaar en dit is vaak het eerste lichaamsdeel waar de pijn start. De pijn in de onderrug ontstaat vaak doordat je te lang te zit of  juist te veel staat. Een onderrug massage zorgt ervoor dat er meer ontstekingsremmende cellen in uw gewrichten komen. Hierdoor zal het helpen bij het beheersen van heuppijn. Het kan vooral nuttig zijn voor ouderen en mensen die last hebben van artritis.

  Hoe gebruik je een massagekussen?

  Hieronder geven wij een aantal tips over hoe je een massagekussen het beste kan gebruiken en waarop je op moet letten.

  • Zet het apparaat goed vast: het hangt sterk af van de grootte van het massagekussen waarvoor je kiest. Wanneer je echter kiest voor een groter kussen dan is het belangrijk dat je deze goed in de stoel of op de bank plaatst zodat deze er niet er van af valt. Voor de kleinere kussens is dat niet nodig omdat je 1 specifiek lichaamsdeel masseert.
  • Na 20 minuten gebruik laat je het apparaat voor 3 minuten afkoelen: bijna alle massagekussens zijn voorzien van een oververhittingsbeveiliging. De meeste kussen stoppen automatisch binnen 15 en 20 minuten. Wanneer je opnieuw wilt genieten van een massage dan is het belangrijk om even een paar minuten te wachten. Op deze manier weet je zeker dat het apparaat goed is afgekoeld. Wanneer het kussen niet over een oververhittingsbeveiliging beschikt dan is het belangrijk dat je met de mobiele telefoon een alarm instelt. Door hierop alert te zijn wordt de levensduur van het apparaat aanzienlijk verhoogt.
  • Schoonmaken: een massage sessie is intens voor je spieren waardoor je ook gaat zweten. Het is daarom belangrijk om het toestel regelmatig schoon te maken. Het reinigen van het stoelmassage apparaat is niet erg moeilijk en duurt ook niet lang. Gelukkig worden de meeste modellen geleverd met een hoes die je van het apparaat af kan halen. Vervolgens was je het kussen en is het weer helemaals schoon.
  • Berg het kussen goed op: bewaar het kussen op een goede plek. Zorg ervoor dat het apparaat rechtop of in een liggende positie wordt opgeborgen. Vouw het kussen nooit op want de motoren kunnen namelijk beschadigen. Zorg er ook voor dat u geen andere spullen op het stoelmassage kussen legt. De massagekoppen kunnen namelijk daardoor beschadigen.

  De voordelen van een massagekussen

  Massagekussens hebben grote voordelen ten opzichte van andere massage apparaten. Hieronder gaan wij in op de belangrijkste voordelen van een shiatsu kussens.

  Ze zijn handig want je kan overal genieten van een massage

  Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er heel veel verschillende soorten massage apparaten. Een massagekussen biedt echter grote voordelen ten opzichte van andere apparaten. Het grootste voordeel vinden wij dat een groot kussen een volledige lichaamsmassage kan geven. Met een massagekussen kan je optimaal ontspannen omdat je heerlijk in de stoel kan zitten en tegelijkertijd wordt je lichaam gemasseerd. Het fijne ten opzichte van andere massage apparaten is dat het kussen zelf de bewegingen maak en je niks zelf hoeft te doen. Wij vinden dat een enorm groot voordeel. Hieronder gaan wij in op de meest belangrijke voordelen van een massagekussen.

  Betaalbaar

  Een belangrijk voordeel is dat je een massagekussen voor een aantrekkelijke prijs kan kopen (onder de 100 euro). Het is bijvoorbeeld veel goedkoper dan een dure massagestoel. Wanneer je er goed over nadenkt is het eigenlijk een hele goede investering. Stel jezelf eens de vraag hoeveel geld het zou kosten wanneer een masseur wekelijks je lichaam gaat masseren? Uiteindelijk geef je per maand heel veel geld uit aan massages. Het kopen van een massagekussen is een eenmalige investering en je kan elke dag een heerlijke en ontspannen massage krijgen.

  Compact en draagbaar (afhankelijk van het oppervlak)

  Massagekussens en stoelkussens nemen over het algemeen niet al te veel ruimte in beslag. Het massagekussen past met gemak in een kleine stoel. Een shiatsu massage stoel kussen is ongeveer zo groot als de rugleuning van een stoel. De grote van de apparaten verschillen echter sterk van elkaar. Sommige modellen zijn zeer compact en daardoor is het massage oppervlak dus ook een stuk kleiner. Het voordeel is dat het apparaat draagbaarder is. Daarnaast kan je veel gerichter de pijnlijke lichaamsdelen masseren. De grotere modellen hebben een veel groter oppervlak waardoor ze een complete rug, nek, schouder en taille massage kunnen geven. 

  Veelzijdig, ontspannend en effectief

  Met name de kussens met een groter Diversiteit van een massage apparaat oppervlak zijn zeer veelzijdig. Door het grote oppervlak worden alle lichaamsdelen tegelijkertijd gemasseerd. Op deze manier worden zowel de rug, taille, bovenbenen, nek, schouders en hoofd gemasseerd. Doordat het kussen alle lichaamsdelen tegelijkertijd masseert geeft het een zeer ontspannend gevoel en komen alle spieren helemaal tot rust. Een kussen met een kleiner oppervlak kan ook erg veelzijdig zijn maar je kan niet alle lichaamsdelen tegelijkertijd masseren. Wat echter wel een voordeel is dat je elk lichaamsdeel met een compact shiatsu kussen gerichter kan masseren. Dankzij het kleine oppervlak is het bijvoorbeeld dus ook mogelijk om je voeten te masseren. Het kussen leg je op de grond en vervolgens plaats je de voeten op het kussen. Wanneer het te intens aanvoelt dan kan je de intensiteit aanpassen. Wanneer het apparaat dit niet ondersteund dan geef je met je voeten minder druk op het apparaat. Een andere oplossing is om een handdoek op het apparaat te leggen.

  Een shiatsu massage kussen kan je ook in de auto gebruiken

  Het voordeel is natuurlijk dat u ook in de auto kan genieten van een massagekussen. Wanneer je van plan bent om deze in de auto te gebruik dan is het belangrijk om een kussen te kopen die is voorzien van een adapter. Hierdoor kunt u het apparaat aansluiten op de sigarettenaansteker van uw auto. Wij raden het af om het kussen te gebruiken terwijl u aan het rijden bent. Het is over het algemeen zo dat mensen minder alert zijn. Daarnaast kunnen de spieren verkrampen tijdens het rijden. De bestuurder kan daardoor de controle over de auto verliezen.

  Een shiatsu massage kussen kan je ook in de auto gebruiken

  Het voordeel is natuurlijk dat u ook in de auto kan genieten van een massagekussen. Wanneer je van plan bent om deze in de auto te gebruik dan is het belangrijk om een kussen te kopen die is voorzien van een adapter. Hierdoor kunt u het apparaat aansluiten op de sigarettenaansteker van uw auto. Wij raden het af om het kussen te gebruiken terwijl u aan het rijden bent. Het is over het algemeen zo dat mensen minder alert zijn. Daarnaast kunnen de spieren verkrampen tijdens het rijden. De bestuurder kan daardoor de controle over de auto verliezen.

  Ze zijn handig want je kan overal genieten van een massage

  Met een shiatsu massagekussen kunt overal genieten van een massage. Stelt u zich eens voor om heerlijk te genieten van een ontspannend massage tijdens het kijken van een film of buiten bij het zwembad. Deze toestellen kan je eigenlijk overal mee naar toe nemen.

  Zeer stil

  Massagekussens zijn zeer stil en je hoort ze bijna niet. Sommige toestellen zijn zo stil dat bijvoorbeeld de meeste collega's op je werk niet eens merken dat je wordt gemasseerd. Het is daarom perfect voor mensen die op het werk willen genieten van een stille massage. Het is ook handig voor mensen die tijdens de massage iets anders willen doen zoals telefoneren of TV.

  Veilig

  De meeste massagekussens zijn voorzien van een speciale oververhittingsbeveiliging. De kussens worden automatisch uitgeschakeld na 15 tot 30 minuten.  Door deze veiligheidsfunctie gebruikt het ook niet onnodig extra elektriciteit wanneer je deze niet gebruikt.

  De meest gestelde vragen over massagekussens

  We zijn aan het einde gekomen van deze koopgids. Voor alle duidelijkheid hebben nog een overzicht opgesteld van de meest gestelde vragen.

  Wat is een massagekussen?
  Een massagekussen imiteert de handbewegingen een professionele masseuse na. Deze bewegingen worden nagebootst doordat er in het kussen bewegende koppen en bollen zitten die van boven naar beneden bewegen. Daarnaast bewegen de koppen ook in verschillende draairichtingen. Op deze manier worden de handbewegingen van een masseuse geïmiteerd.

  Het is een apparaat die in verschillende uitvoeringen wordt geleverd. De kussens verschillen sterk van grote van elkaar:

  • Massage zitkussen: deze zijn zeer zeer compact en het nadeel is dat deze een kleiner oppervlakte van je lichaam masseren.
  • Grotere shiatsu Stoelkussens: deze bedekken een groot oppervlakte van de stoel. Meerdere delen van het lichaam worden daardoor tegelijkertijd gemasseerd worden zoals de rug, de nek, schouders en bovenbenen.

  Wat doet een massagekussen?
  Een massagekussen stimuleert de bloedsomloop en ontspant de stijve spieren om zo de pijn weg te nemen. Daarnaast helpt het ook bij slaapproblemen en mensen die last hebben van stress. Doordat de spieren losser worden gemaakt gaat het lichaam zich meer ontspannen en maken de hersenen endorfines aan. Het effect is dat het helpt bij het bestrijden van pijn en het wegnemen van stress.

  Hoe lang kan je een massage kussen gebruiken?
  Ons advies is om een massagekussen voor niet meer dan 20 minuten te gebruiken. Een te lange en ruwe massage kan namelijk leiden tot lichte spierkneuzingen omdat deze overmatig worden ingespannen. Gelukkig worden de meeste toestelen geleverd met een automatisch uitschakkelfunctie. Het massage apparaat wordt binnen 15 tot 25 minuten automatisch uitgeschakeld.

  Kan ik autorijden terwijl ik het massagekussen gebruik?
  Wij raden het sterk af om het kussen te gebruiken terwijl je aan het autorijden bent. Het grote gevaar is dat er spierspasme kan ontstaan. Tijdens een rustpauze kan je het kussen gebruiken. De bijrijder kan het massagekussen natuurlijk altijd in de auto gebruiken.

  Kan ik een massage kussen gebruiken als ik zwanger ben?
  Raadpleeg altijd eerst uw arts voordat u een massagekussen gebruikt als u zwanger bent. Het algemene advies is dat je in het eerste trimester geen massage apparaat gebruikt. Daarnaast is het advies om massages op je buik en rug te vermijden. Neem dus altijd contact met uw huisarts wanneer u massage toestel wilt gebruiken tijdens de zwangerschap.

  Kan ik een massage kussen gebruiken als ik zwanger ben?
  Raadpleeg altijd eerst uw arts voordat u een massagekussen gebruikt als u zwanger bent. Het algemene advies is dat je in het eerste trimester geen massage apparaat gebruikt. Daarnaast is het advies om massages op je buik en rug te vermijden. Neem dus altijd contact met uw huisarts wanneer u massage toestel wilt gebruiken tijdens de zwangerschap.

  Kan ik een rug, nek en schoudermassagekussen gebruiken met een pacemaker?
  Medtronic is de 1 van de meest bekende fabrikanten van pacemakers. Zij geven aan dat er geen risico's verbonden zijn aan het gebruiken van een rug, nek en schoudermassagekussen wanneer je een Pacemaker hebt. Ons advies is echter om altijd eerst een dokter te raadplegen. Gebruik dus geen massagekussen wanneer de dokter hierover nog geen advies heeft gegeven.

  Kan ik een rug, nek en schoudermassagekussen gebruiken met een pacemaker?
  Medtronic is de 1 van de meest bekende fabrikanten van pacemakers. Zij geven aan dat er geen risico's verbonden zijn aan het gebruiken van een rug, nek en schoudermassagekussen wanneer je een Pacemaker hebt. Ons advies is echter om altijd eerst een dokter te raadplegen. Gebruik dus geen massagekussen wanneer de dokter hierover nog geen advies heeft gegeven.

  Kan ik op een massage kussen slapen?
  Wij adviseren niet om op een massage kussen te slapen want bij langdurig gebruik kunnen spier blessures ontstaan.

  Hoe kies en kan ik het beste massagekussen kopen?
  Het is eerst belangrijk een om goed beeld te krijgen van alle functionaliteiten die een massagekussen kan bieden. Daarnaast is het belangrijk om een beslissing te maken over het type massagekussen. Wil je bijvoorbeeld een compact zitkussen of een groter stoel kussen die de gehele stoel bedekt. Een andere belangrijk punt is om jezelf de vraag te stellen waarvoor je het apparaat wil gebruiken. Wil je het bijvoorbeeld gebruiken om de pijn in je spieren te verminderen of om volledig tot rust komen na een lange werkdag. Door jezelf deze vragen te beantwoorden kan je een goede beslissing nemen over welk massagekussen het beste bij jouw past.

  Waar kan ik een massagekussen kopen? 
  Een massagekussen kopen kan je gelukkig bijna overal. Massagekussens kan je kopen via verschillende webshops kopen zoals bol.com en coolblue.nl. Voordat je een beslissing maakt is het belangrijk om goed te kijken naar de functionaliteiten die voor jouw belangrijk zijn. Op deze manier maak je een betere beslissing en vindt je sneller het beste massage kussen die het beste aansluit op jouw wensen. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de winkels waar je een massagekussen kan kopen.

  • bol.com: hier vindt je eigenlijk wel het grootste assortiment aan elektrische kussens. Daarnaast worden de producten vaak binnen 24 uur geleverd.
  • De blokker verkoopt massagekussen in hun eigen winkel. Daarnaast kan je deze ook online bestellen.
  • De mediamarkt verkoopt ook elektrische shiatsu kussens in de winkels. Zij bieden echter ook een groot aanbod aan op de webshop van de Mediamarkt.
  • Coolblue: is 1 van de grotere aanbieders als het gaat om massagekussens. Deze webshop biedt een zeer groot assortiment aan van verschillende modellen aan.

  Bestaan er massagekussens voor je hoofd?
  Helaas bestaan er geen massagekussens voor je hoofd. De meeste masseren wel de nek en schouders maar niet het hoofd. In dit geval raden wij een hoofdmassage apparaat of hoofdmassage spin.

  Wat zijn de belangrijkste shiatsu massage stoel kussen merken in Nederland en België?
  Hieronder een overzicht van de bekendste merken:

  • Medisana
  • Beurer
  • Ecomed
  • Homedics
  Shiatsu massagekussen

  Conclusie: wat is de beste massagekussen?

  Wij zijn ervan overtuigd dat je na het lezen van de massagekussen reviews en onze uitgebreide adviesgids kunt bepalen wat het beste massagekussen is voor jouw wensen. Zoals je in onze reviews heeft kunnen lezen zijn er veel kussens die verschillende functionaliteiten bieden. Het is daarom belangrijk om te weten welke functionaliteiten voor uw belangrijk zijn. Het massagekussen wat bij ons het beste uit de test is gekomen is de Medisana MC 825. Het is 1 van de weinige elektrische massagekussens die een volledige lichaamsmassage kan geven. De meeste modellen masseren alleen de rug maar de shiatsu Medisana MC 825 masseert daarnaast ook de bovenbenen, taille, rug, nek, schouders en het hoofd. Daarnaast heeft het product een hele goede prijs kwaliteitsverhouding. Het shiatsu apparaat wordt aangeboden voor een prijs van 139,-. Qua prijs ligt het dus in de middenklasse maar je krijgt er als gebruiker veel meer voor terug. 

  Het duurste model hoeft niet altijd het beste massagekussen te zijn. Ga bij jezelf na welke functionaliteiten voor u belangrijk zijn en waarvoor u het apparaat wil gebruiken. Op basis hiervan kan je een goede keuze wat het beste massagekussen voor jouw is.

  Scroll naar top