Hoe vind je de beste massagegun / massagepistool voor jouw wensen?

Wij hebben onderzoek gedaan naar de verschillende handmassage apparaten die aangeboden worden. We noemen een handmassage apparaaat ook wel een massagegun of massage pistool. Op basis hiervan hebben wij een selectie gemaakt van de beste zes massageguns die wij in dit artikel bespreken. 

Ken je dat gevoel dat je na het sporten last hebt van spierpijn? Wil je snel de spierpijn verminderen en de spieren sneller laten herstellen? Een handmassage apparaat zoals een massage gun is dan een zeer effectieve manier om af te komen van de spierpijn. Met een massage gun kan je heel gericht de pijnlijke plekken masseren. Wist je dat deze massageguns in staat zijn om diepweefsel massages uit te voeren? Het is veruit het meest effectieve massage apparaat om specifieke pijnplekken te masseren. Daarnaast is een massagegun een zeer goede keuze voor de fanatieke sporter. Een massagegun zorgt namelijk voor een sneller herstel van de spieren. In deze koopgids proberen wij je zo goed mogelijk te adviseren over de verschillende modellen en behandelen we de volgende punten:

 • Reviews van de beste massage guns: wij hebben een selectie samengesteld van de beste zes massage guns die op dit moment verkrijgbaar zijn. Voor elk massage pistool gaan we uitgebreid in op de meest belangrijke eigenschappen. Daarnaast geven wij aan voor wie dit apparaat geschikt is en wat de voordelen en nadelen van het massage apparaat zijn.
 • Uitgebreide koopgids: wij gaan uitgebreid in waarop je moet letten bij het kopen van een massage gun. Wij stellen in deze koopgids specifieke vragen aan jou. Door goed na te denken over deze vragen en door deze vragen te beantwoorden hopen wij dat je een beter beeld krijgt van jouw wensen. Vervolgens kan je beter bepalen welk toestel het beste bij jouw past.

Wij hopen dat je na het lezen van deze koopgids een goed beeld hebt gekregen van welke apparaat het beste bij jouw past.

Inhoudsopgave van deze koopgids
  Add a header to begin generating the table of contents

  Northwall massagegun 

  Beurer MG80

  Feel good massagegun

  Algemene beoordeling

  De beste:
  Prijs kwaliteit verhouding

  Het beste:
  Voordelige handmassage apparaat

  De beste:
  Massagegun met de sterkste motor

  Type masssages?

  Klopmassage en diep weefsel maassage (diepe spier masseren)

  Klopmassage 

  Klopmassage en diep weefsel maassage (diepe spier masseren)

  Aanpasbare intensiteit?

  20 standen

  3 standen

  6 standen 

  Maximale sterkte van de massage (belangrijk voor diepweefsel massages)?

  3200 trillingen per minuut 

  2400 trillingen per minuut 

  3600 trillingen per minuut

  Oplaadbare batterijen of met snoer?

  Oplaadbare batterijen

  Met snoer 

  Oplaadbare batterijen

  Batterijduur?

  5 uur 

  Met snoer 

  5 uur

  Draadloos gebruiken?

  Ja met batterijen

  Nee

  Ja met batterijen

  Aantal verwisselbare massagekopen?

  4 opzetstukjes

  2 opzetstukjes

  4 opzetstukjes 

  Opbergkoffer? 

  Ja

  Nee

  Ja

  Opmerking:

  Perfect voor sporters:
  spierherstel, spierpijn en het masseren van de spieren in het diepere weefsel

  Perfect voor het verhelpen van spierpijn, rugpijn en het bevorderen van de bloedcirculatie dankzij de infrarood warmte

  Perfect voor sporters:
  spierherstel, spierpijn en het masseren van de spieren in het diepere weefsel

  De beste geteste massagegun 

  Northwall massagegun 

  Algemene beoordeling

  De beste:
  Prijs kwaliteit verhouding

  Type masssages?

  Klopmassage en diep weefsel maassage (diepe spier masseren)

  Aanpasbare intensiteit?

  20 standen

  Maximale sterkte van de massage (belangrijk voor diepweefsel massages)?

  3200 trillingen per minuut 

  Oplaadbare batterijen of met snoer?

  Oplaadbare batterijen

  Batterijduur?

  5 uur 

  Draadloos gebruiken?

  Ja met batterijen

  Aantal verwisselbare massagekopen?

  4 opzetstukjes

  Opbergkoffer? 

  Ja

  Opmerking:

  Perfect voor sporters:
  spierherstel, spierpijn en het masseren van de spieren in het diepere weefsel

  Kies je voor een langwerpig handmassage apparaat of een massagegun?
  Het is eigenlijk de eerste vraag die je aan jezelf moet stellen. Hieronder gaan wij kort in op de verschillen.

  • Massagegun:
   Experts noemen dit apparaat een massagegun omdat het de vorm heeft van een pistool. De motor die in massagegun is een stuk sterker als die van een langwerpig massage apparaat. Wij raden dit apparaat aan voor de fanatieke sporters. Door de sterke motor is een massagegun beter in staat om de spieren in het diepere weefsel te bereiken en te masseren. Het effect is dat je het ideaal kan gebruiken om je spieren sneller te laten herstellen. Daarnaast helpt heel erg goed bij spierpijn na het sporten. Doordat deze apparaten een stuk compacter zijn kan je ze ook gemakkelijker overal mee naar toe nemen. Een ander groot voordeel is dat deze apparaten altijd draadloos werken en op oplaadbare batterijen.
  • Langwerpig handmassage apparaat: wij noemen deze handmassage apparaten zo omdat ze een heel lang handvat hebben. Door het lange handvat kan je gemakkelijk elk deel van het lichaam bereiken en masseren. Door het lange formaat van deze apparaten zijn deze type handmassage apparaten wel wat zwaarder. De meeste langwerpige handmassage apparaten beschikken over een warmte infrarood functie. Dankzij de infrarood functie werken langwerpige handmassage apparaten erg goed bij vermoeide spieren. Door de infrarood warmte wordt de bloedcirculatie gestimuleerd waardoor de bloedvatten zich gaan openen. Het effect is dat er meer voedingstoffen naar de spieren vervoerd kunnen worden waardoor de spieren weer meer energie krijgen. Daarnaast zijn de massages sterk genoeg om spierpijn en rugpijn te verhelpen.

  Check hoeveel intensiteitstanden het apparaat heeft?
  Koop altijd een handmassage apparaat of een massagegun waarbij je de intensiteit kan aanpassen. Wij raden altijd aan om een handmassage apparaat te kiezen die beschikt over minimaal 3 intensiteit standen.

  Check hoe sterk de motor is in die in het handmassage apparaat zit
  Het is belangrijk om te checken wat het maximaal aantal trllingen per minuut is. Het bepaald namelijk de sterkte van de massage. Wij raden altijd aan om een handmassage apparaat te kopen die minimaal 1800 trillingen per minuut kan genereren.

  Kies je voor een handmassage apparaat met oplaadbare batterijen of met een stroomsnoer?
  Het is ook een hele belangrijke vraag die je aan jezelf moet stellen. Wanneer je overal gebruik wilt maken van een massage apparaat dan is het beter om te kiezen voor een handmassage apparaat dat werkt op oplaadbare batterijen. Alle massagepistolen zijn standaard voorzien van oplaadbare batterijen. In dit geval is het beter om voor een massagepistool te kiezen.

  Worden er opzetstukjes bij het de massagegun / handmassage apparaat geleverd?
  Wij raden altijd aan voor een handmassage apparaat te kiezen die standaard geleverd worden met opzetkopjes. Het is belangrijk dat de volgende opzetkopjes bij het apparaat geleverd worden:

  • Breed opzetkopje: deze opzetstukjes gebruik je wanneer je een ontspannende massage wil
  • Smalle opzetkopjes: deze opzetstukjes zijn perfect om heel gericht de pijnlijke spieren effectief te masseren.Met deze opzetstukjes kan je ook de spieren in het diepere bindweefsel goed masseren.

  Reviews van de beste zes massagepistolen / massageguns van 2021. Wat zijn onze ervaringen?

  We hebben een speciale selectie gemaakt van de beste zes massage guns van dit moment. In onze selectie hebben wij zowel goedkopere als duurdere massage apparaten opgenomen. Voor elk massage pistool lichten wij de meest belangrijke functionaliteiten toe. Daarnaast leggen wij ook uit voor welke doelgroep het toestel is bedoeld. Aan het einde van iedere review geven wij een kort overzicht van de voordelen en nadelen van het apparaat. Wij wensen je veel plezier met het lezen van de reviews. Wij hopen dat je door het lezen een betere keuze kan maken. Bekijk ook

  1. Northwall massagegun 

  De beste massagegun met de beste prijs kwaliteit verhouding.

  De beste massagegun
  Massagepistool

  Het apparaat heeft 20 verschillende intensiteit standen

  Het wordt geleverd met een koffer

  Het wordt geleverd met 4 massagekoppen

  Het is voorzien van een oplaadbare batterij waardoor je het handmassage apparaat gemakkelijk overal naar toe kan nemen.

  Helaas voert het apparaat maar één type massage uit namelijk een vibratiemassage. Het is echter ook de meest effectieve massage om uw spieren te laten herstellen.

  Deze massagegun maakt tot wel 3600 vibraties per minuut
  Ken je dat gevoel dat de spieren na het sporten pijnlijk aanvoelen. Wellicht ben je dan op zoek naar een massage apparaat die de spieren sneller kan laten herstellen na het sporten. De Northwall Massage Gun kan dan een hele goede optie. Wij noemen dit type handmassage apparaat ook wel een massagegun. Deze massagegun is speciaal ontworpen voor sporters. Het handmassage apparaat is voorzien van sterke motor die tot wel 3200 vibratie bewegingen per minuut kan maken. Dankzij de sterke motor kan dit massage pistool ook bijvoorbeeld diepere weefsel bereiken en kan het bijvoorbeeld de kuitspieren intensief masseren.

  Intensiteit is aanpasbaar
  Het handmassage apparaat is voorzien van een gebruiksvriendelijk LED display waarop je de instellingen kan zien. Onder het schermpje vind je een - en + knop om de intensiteit van de massage in te stellen. De Northwall massagegun onderscheid zich op dit vlak duidelijk van andere handmassage apparaten omdat dit model is voorzien van 20 verschillende intensiteit standen. Afhankelijk van de intensiteit kan de motor in van de Northwall massage pistool tussen 1200 en 3200 vibratie bewegingen maken.

  Oplaadbare batterijen
  Wat ook een groot voordeel van dit apparaat is dat het wordt geleverd met een oplaadbare batterij. Het verhoogt de draagbaarheid van dit product enorm en daardoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de Northwall massage pistool op te laden in de sportschool. Een volgeladen batterij gaat ongeveer 4 uur mee en het duurt ongeveer 4 tot 6 uur om de batterij weer op te laden.

  Het Northwall handmassage apparaat wordt geleverd met 4 verschillende soorten massagekoppen. Hieronder beschrijven we in het kort de 4 massagekoppen:

  • Ronde massagekop: voor het masseren van de grote spiergroepen
  • Vlakke massagekop: voor een heerlijke ontspannende lichaamsmassage
  • Koggel kop: voor het masseren van de gewrichten.
  • U vormige kop: voor het masseren van het ruggenmerg.

  Voor wie is de Northwall geschikt:
  Mensen die regelmatig sporten en sneller hun spieren willen laten herstellen na een intensieve sportsessie. Dankzij de sterke motor worden ook de spieren in het diepere weefsel effectief gemasseerd en dit is juist erg belangrijk.

  2. Musqler massagegun

  Kies voor deze massage gun als je opzoek bent naar een apparaat die zeer krachtige percussie massages kan geven.

  Muscqler massage gun review

  De sterkste batterij van alle massage guns! De batterij gaat tot 7 uur mee.

  De musqler massagegun beschikt over 30 intensiteitstanden

  Wordt geleverd met maar liefst acht opzetkopjes (uniek!)

  Perfect om je spieren sneller te laten herstellen zodat je nog vaker kan sporten.

  Zeer effectief bij spierpijn

  Wordt geleverd met een luxe koffer

  Uniek: 30 intensiteitstanden
  Weet je op welk vlak de Muscqler massagegun zich onderscheid van andere modellen? Op het aantal intensiteitstanden. Het muscqler massagepistool is namelijk voorzien van 30 verschillende snelheidstanden. Het is een groot voordeel omdat je daardoor meer flexibilieit hebt waardoor je de massage kan aanpassen aan jouw situatie. Op deze manier kan je genieten van de perfecte behandeling. Aan de achterkant van het toestel vindt je een schermpje waarop je de instellingen kan aflezen. Een voordeel is dat het ook een aanraakscherm is. Via het schermpje kan je dus gemakkelijk de intensiteit aanpassen. 

  Zeer draagbaar
  Een groot voordeel van de Muscqler massagegun is dat het apparaat ook maar 1.1 kilo weegt en vrij klein is. Tel daarbij extra op dat het ook wordt geleverd met een luxe koffer zodat je de Muscqler veilig kan vervoeren. Wat de musqler uniek maakt is dat de batterijen zeer sterk zijn. Een volgeladen batterij gaat namelijk tot wel 7 uur mee! Op dit vlak onderscheid de Muscqler zich dus ook sterk van de andere aanbieders. Bij andere modellen gaan de batterijen ongeveer 3 tot 4 uur mee.

  Wil je meer te weten kom over dit massagepistool? Lees dan ook eens de Muscqler massage gun review

  3. Thumper Verve is een handmassage apparaat voor sporters

  Het meest compacte handmassage apparaat

  De Thumper Verve is het meest compacte handmassage apparaat
  Benen masseren met een handmassage apparaat

  Het is het meest compact handmassage apparaat die er is

  De massages zijn intensief genoeg zodat ook de spieren in het diepere weefsel gemasseerd worden.

  Het apparaat weegt maar 0,9 kilo en is dus een stuk lichter dan andere massage apparaten.

  Het wordt geleverd met 3 massagekoppen.

  Het is perfect voor de fanatieke sporter

  Helaas is de Thumper Verve niet voorzien van een oplaadbare batterij.

  Het meest compacte handmassage apparaat
  De Thumper Verve is één van de meest draagbare handmassage apparaten. Het is qua formaat ongeveer zo groot als je hand en het past dus gemakkelijk in je handpalm. Het apparaat kan je zien als een soort van handschoen die je in de palm van je hand houdt. Daarnaast weegt het apparaat maar 0,9 kilo. Dankzij het draagbare formaat kan je de Thumper Verve gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Het apparaat is dus ideaal om mee te nemen op vakantie of naar de sportschool.

  Heel gericht de spiergroepen masseren dankzij de kleine massagekop
  Naast het draagbare formaat heeft Thumper dit apparaat voor een andere belangrijke reden extra compact gemaakt. Doordat het apparaat zo klein is heeft het ook een kleinere massagekop. De Thumper Verve is daardoor uitermate geschikt om de kleinere en lastig te bereiken spiergroepen te masseren. Het handmassage apparaat doet dat door het uitvoeren van een klopmassage. De motor is sterk genoeg om de de spieren in het diepere weefsel te bereiken en effectief te masseren. Door goed de pijnlijke punten te masseren kan de pijn binnen enkele minuten sterk afnemen. Het handmassage apparaat is dus ideaal voor de fanatieke sporters. Met de Thumper Verve kan je specifiek en gericht de pijnpunten masseren zowel voor, tijdens als na het sporten.

  Drie intensiteit standen
  Met de Thumper Verve kan je gemakkelijk de intensiteit instellen. Aan de bovenkant van het toestel vind je een draaiknop en door eraan te draaien kan je kiezen uit drie verschillende standen. Om de massage ervaring nog flexibeler te maken worden er drie verschillende soorten massagekoppen bij de Thumper Verve geleverd.

  4. Fitgun

  Kies voor de Fitgun als je opzoek bent naar een apparaat die zeer krachtige percussie massages kan geven.

  Fitgun

  De batterij gaat tot wel 5 uur mee. Ideaal als je deze vaak in de sportschool wilt gebruiken.

  De Fitgun wordt geleverd met een speciaal handboek zodat je het maximale uit het toestel haalt. 

  Je hebt de keuze uit 20 verschillende snelheidstanden.

  Wordt geleverd met een luxe koffer

  Het voert een krachtige percussie massage uit. Je spieren zullen daardoor sneller herstellen na een zware training. 

  Het helpt goed bij spierpijn, rugpijn, nek en stress. 

  Ben je opzoek naar een goede en kwalitatieve massagegun die je daarnaast ook heel lang kan gebruiken zonder op te laden?  De Fitgun is dan een hele goede optie. De Fitgun is voorzien van een zeer sterke batterij die tot wel 5 uur mee kan. Gemiddeld duurt elke massage sessie ongeveer 10 minuten. Als je het apparaat dus dagelijks 1 keer per dag gebruikt kan je de Fitgun voor 30 dagen achter elkaar gebruiken zonder deze op te laden. De Fitgun is dus een zeer draagbare massage gun die perfect is om mee te nemen naar de sportschool of op vakantie. Je hoeft je daarnaast ook geen zorgen te maken dat de massage gun kapot gaat. De Fitgun wordt namelijk geleverd met een sterke koffer die een stijlvol uiterlijk heeft. 

  Wat opvalt aan de Fitgun is dat deze wordt geleverd met wel 6 verschillende soorten opzetkopjes. Elk massagekop heeft weer een andere functie. Dankzij deze opzetkopjes kan je met deze massagegun elk lichaamsdeel snel en effectief masseren. Hieronder gaan wij in het kort op de verschillende opzetkopjes en de functie ervan:

  • Tweekop: deze massagekop plaats je op de Fitgun als je de verwelkom, kuiten en voeten wilt masseren. 
  • Bal opzetkop: gebruik deze opzetkop om de billen, benen, schouders, nek en rug te masseren. 
  • Kegel massagekop: heb je last van pijn in de gewrichten of wil je spierknopen verhelpen? Plaats dan de kegelkop op de Fitgun.
  • Plate kop: gebruik deze kop om de benen, borst en de bovenkant van de rug te behandelen. 
  • V-vorm: wil je de plekken rondom de gewrichten masseren? Kies dan voor de V-vorm kop.
  • Duim vorm: het zachte weefsel kan je het beste masseren met de duim vorm kop.

  Wat deze massagegun uniek maakt ten opzichte van andere massage pistolen is dat deze een stuk stiller is. De Fitgun produceert tussen de 35 en 55 decible aan geluid. Het is echt helemaal niks. Weet je waarmee dit te vergelijken is: met een speld die op de grond valt. Jouw familie of vriendin gaan zich dus niet storen aan deze massagegun als je gezellig met hun een film aan het kijken bent. 

  Vindt je dat de massage te krachtig is? Geen probleem met het touchscreen aan de achterkant je gemakkelijk de intensiteit instellen. Hierbij heb je de keuze uit wel 20 verschillende snelheidstanden. Je weet dus zeker dat de massage sterkte past bij jouw huidige wensen en omstandigheden. Voor meer informatie over deze massage gun verwijzen we je ook graag door naar de fitgun review die wij hebben geschreven. 

  Voor meer informatie verwijzen u graag ook door naar de review die wij hebben geschreven over dit toestel. Wij hebben deze massagegun uitgebreid getest. In deze review gaan wij nog dieper in op onze ervaringen die wij hebben met dit massagepistool van Fitgun.

  5. Beurer MG 80 review

  Het meest voordellige handmassage apparaat

  Beurer MG80
  Infrarood massage met een handmassage apparaat

  Het infrarood massage apparaat stimuleert de bloedcirculatie dankzij de warmte functie.

  Het wordt geleverd met twee massagekoppen die verwisselbaar zijn (ontspannend + bloedcirculatie).

  Het geeft heerlijke ontspannende klopmassages.

  Je kan het alleen met een elektriciteitssnoer kan gebruiken.

  Een perfect handmassage apparaat om de bloedcirculatie te stimuleren
  Heb je last van vermoeide voeten en benen na een lange werkdag op het kantoor? De vermoeide spieren ontstaan doordat je voor een te lange periode in dezelfde positie heeft gezeten. Het gevolg is dat het lichaam niet voldoende bloed kan vervoeren naar de de benen en voeten. De bloedcirculatie naar de benen is dus sterk afgenomen. Gelukkig kan je met een handmassage apparaat jouw lichaam snel hernieuwde energie geven. De Beurer MG 80 kan dan een zeer effectief apparaat zijn om dit te realiseren. Het Beurer massage apparaat geeft namelijk een heerlijke ontspannende klop massage. Tijdens de massage kan de infrarood warmte ook worden ingeschakeld. Dankzij de infrarood warmte gaan de spieren zich nog sneller ontspannen en gaan de bloedvaten zich spreiden. Het effect is dat er meer voedingstoffen, zuurstoffen en bloed naar de spieren vervoerd kunnnen worden. Binnen een mum van tijd hebben jouw vermoeide spieren weer hernieuwde energie. De infrarood warmte kan je natuurlijk ook toepassen op andere delen van je lichaam zoals bijvoorbeeld je rug, nek, kuiten en schouders.

  De verschillende massagekoppen van het handmassage apparaat
  De Beurer MG 80 wordt geleverd met twee verschillende soorten massagekoppen:

  • Puntjes massagekop: deze kop gebruik je wanneer je de bloedcirculatie in de spieren wil bevorderen.
  • Vlakke massage kop: deze kop gebruik je wanneer je behoefte hebt aan een ontspannende massage.

  Infrarood warmte
  Wat wij handig vinden aan dit apparaat is dat je ook de intensiteit kan instellen. Op het apparaat vind je een ronde knop waarmee je dit kan instellen. De Beurer MG 80 heeft de beschikking over 3 verschillende intensiteit standen. Het apparaat heeft dus qua massage mogelijkheden dus aardig flexibel (infrarood warmte, intensiteit standen en twee massagekoppen). Dankzij de flexibiliteit kan je het handmassage apparaat naar jouw eigen wensen instellen.

  Een nadeel van de Beurer MG 80 is dat de motor niet sterk genoeg is om de spieren in het diepere weefsel te masseren. Voor de fanatieke sporter is dit van groot belang om de spieren te laten herstellen. In dat geval raden wij een massagegun aan zoals de Theragun G3.

  Voor wie is de Beurer MG 80 geschikt

  • Vermoeide benen: mensen die bijvoorbeeld last hebben van vermoeide spieren omdat ze bijvoorbeelde de hele dag gezeten of juist gestaan hebben. Dankzij de infrarood warmte functie kan je de bloedcirculatie op een effectieve manier bevorderen.
  • Mensen die niet al teveel geld willen uitgeven aan een massage apparaat maar toch door middel van een massage heerlijk willen ontspannen.

  6. Theragun g3 is een professionele massagegun

  De Theragun G3 is een massagepistool die speciaal gemaakt is voor de fanatieke sporter 

  Theragun g3
  Accecsoires die bij de Therahun G3 wordt geleverd.

  Het apparaat heeft een spierbehandeling diepte van 16mm en in combinatie met de sterke motor zorgt dit ervoor dat de spieren in het diepere weefsel zeer effectief gemasseerd worden. De spieren zullen zich na het sporten veel sneller herstellen.

  Het beschikt over twee oplaadbare batterij waardoor je de Theragun G3 overal kan gebruiken.

  Het heeft twee verschillende soorten intensiteit standen (1750 en 3200 vibraties per minuut).

  Het heeft twee verschillende soorten intensiteit standen (1750 en 3200 vibraties per minuut).

  Het wordt geleverd met een koffertje 

  Het apparaat is duurder dan andere massagepistolen.

  Overal genieten van een massage
  Bent je als sporter op zoek naar een draagbaar en professioneel handmassage apparaat? De Theragun G3 is dan een hele goede keuze. Het handmassage apparaat is namelijk voorzien van een oplaadbare batterij waardoor je het niet hoeft aan te sluiten op het stroomnetwerk. Wanneer de batterijen volgeladen zijn dan kan je het apparaat tot wel 8 uur lang gebruiken.

  De voordelen van een zeer sterke motor
  De Theragun G3 is speciaal gemaakt voor de enthousiaste sporter. De motor maakt 40 vibratie bewegingen per seconden en de 16mm amplitude zorgt ervoor dat de vibraties de spieren in het diepere weefsel effectief masseren. De Theragun G3 beschikt dus over een hele sterke motor en dat heeft de volgende voordelen:

  • Minder dan 2 minuten per spiergroep: het duurt minder dan 2 minuten om elke spiergroep volledig te masseren. De pijn na een intensieve sportsessie verdwijnt dus een stuk sneller en de spieren zullen zich dus veel sneller herstellen.
  • Spieren snel opwarmen: het is perfect om de spieren voor het sporten snel en effectief op te warmen. Binnen 1 tot 2 minuten warm je elke spiergroep op. De kans op blessures wordt daarnaast ook aanzienlijk verminderd.
  • Afbreken van spierknop: de Theragun G3 produceert 40 pond aan kracht waardoor de spierpijn direct afneemt doordat de spieren losser gaan zitten en de knopen afbreken.

  De Theragun wordt geleverd met vier verschillende soorten massage kopen. Daarnaast heeft het apparaat twee verschillende soorten intensiteit standen. De eerste stand maakt 1750 vibraties per minuut en de tweede stand 3200 vibraties per minuut.

  Wat wij ook handig vinden aan dit product is dat het wordt geleverd met een reiskoffer. De Theragun G3 kan je dus ideaal vervoeren en het is dus bijvoorbeeld gemakkelijker om mee te nemen naar de sportschool of op reis.

  Fijne handgreep
  De Thergagun G3 is een voorzien van een hele gebruiksvriendelijke handgreep waardoor je heel gemakkelijk je spieren kan masseren. Met de handgreep beweeg je gemakkelijk over alle lichaamsdelen heen. Gelukkig voelt het apparaat ook niet zwaar aan om dat de Theragun G3 maar 1,4 kilo weegt en daardoor kan je gemakkelijk je gehele lichaam masseren.

  Voor wie is dit apparaat bedoeld?
  Wij raden dit professionele massage apparaat met name aan voor mensen die dagelijks sporten. Dankzij sterke motor van de Theragun is het in staat om op een zeer effectieve manier de spieren in het diepere weefsel te masseren. Voor sporters is de Theragun G3 een hele goede keuze omdat blessures worden voorkomen door tijdens de warming up gebruik te maken van dit apparaat. Daarnaast werkt het apparaat ook zeer effectief na het sporten. Daarnaast kan je het apparaat altijd en overal gebruiken omdat het wordt geleverd met twee oplaadbare batterijen. Doordat er een extra batterij wordt geleverd kunt u het apparaat altijd gebruiken.

  7. Sanbo massage gun

  Kies voor de Sanbo massage gun als je opzoek bent naar een apparaat die zeer krachtige percussie massages kan geven.

  sanbo massage gun review

  De Sanbo massage gun beschikt over de allersterkste motor en kan tot wel 4200 trillingen generen. Het is zeer belangrijk bij het wegnemen van spierknopen en spierpijn. 

  Het wordt geleverd met zes verschillende opzetkopjes

  Het beschikt over 9 intensiteit standen 

  Wordt geleverd met een luxe koffer

  De meest krachtige massagegun 
  Ben je als fysiotherapeut of als fanatieke sporter op zoek naar een massagegun die zeer krachtige massages geeft? De Sanbo massage gun kan dan een hele goede optie zijn. Het massage pistool is namelijk voorzien van een motor die tot wel 4200 trillingen per minuut kan generen. De meeste massage guns gaan tot 2800 trillingen. Op dit vlak onderscheid het Sanbo massagepistool zich dus duidelijk van de concurrentie. Het grote voordeel is dat de spieren in diepere lagen van het weefsel ook zeer effectief gemasseerd worden. Ik raad de Sanbo gun daarom ook voor fanatieke sporters omdat een krachtige percussie massage van groot belang is voor een sneller herstel van de spieren.

  Stel gemakkelijk de snelheid van de percussie massage in 
  Wanneer je vindt dat de massage te krachtig aanvoelt kan je gemakkelijk de intensiteit van de behandeling aanpassen. Aan de achterkant vind je een prachtig aanraakscherm. Hiermee kan je gemakkelijk de intensiteit aanpassen. Hierbij heb je de keuze uit 9 verschillende snelheidsstanden.

  Opzetkopjes voor de Sanbo massage gun 
  Daarnaast wordt de Sanbo massage gun geleverd met zes verschillende soorten opzetkopjes. Elke massagekop heeft weer een andere functie. De bolle kop gebruik je bijvoorbeeld voor het masseren van de benen. De tweekop daarentegen is bijvoorbeeld bedoeld om de rug te masseren. Voor meer informatie over de verschillende opzetkopjes verwijs ik ik je graag door naar de volgende pagina . In deze review ga ik veel uitgebreider in op de verschillende opzetkopjes. Daarnaast vertel ik je in deze review ook veel meer over mijn ervaringen over deze massage gun.

  8. Medisana ITM dolfijn massage apparaat review

  Het meest voordellige handmassage apparaat. 

  Medisana ITM
  Het meest voordellige handmassage apparaat

  Het apparaat heeft een lang handvat waardoor je elk lichaamsdeel gemakkelijk kan masseren.

  Het wordt geleverd met 4 verwisselbare massagekoppen.

  Perfect apparaat voor het bevorderen van de bloedcirculatie (dankzij de infrarood warmte).

  Het is het meest voordellige handmassage apparaat en het heeft een hele goede prijs kwaliteit verhouding.

  Helaas is het geen draadloos handmassage apparaat en het beschikt dus niet over een oplaadbare batterij.

  Het meest voordelige handmassage apparaat
  De Medisana ITM is een goedkoper handmassage apparaat maar biedt zeker een goede prijs kwaliteitsverhouding. Bij bol.com wordt het handmassage apparaat aangeboden tegen de scherpe prijs van 44 euro. Het is dus een budget handmassage apparaat die echter voorzien is van een aantal handige functionaliteiten. Deze eigenschappen vind je eigenlijk normaal gesproken alleen maar in de duurdere handmassage apparaten. Het Medisana massage handmassage apparaat beschikt over een zeer sterke motor die tussen de 2000 en 3000 vibraties per minuut kan maken. Door deze snelle bewegingen wordt er een klopmassage beweging gegeneerd die uw spieren effectief masseert. Het zorgt ervoor dat de stijve spieren worden losgemaakt en zich gaan ontspannen. Door de snelle vibratie frequentie worden ook de spieren in het onderste laag van de spieren goed gemasseerd.

  Drie opzetstukjes
  De Medisana ITM wordt geleverd met vier verschillende massage opzetstukjes (kopen). Deze massage kopen kan je gemakkelijk op het apparaat plaatsen. Elk opzetstuk geeft weer een andere massage ervaring.

  Infrarood hand massage toestel
  De Medisana ITM beschikt ook over een infrarood functie. Tijdens de massage kan je op de infrarood warmte klop indrukken en vervolgens warmt het apparaat uw spieren op. Onze ervaring is dat de infrarood massage een heerlijk ontspannen gevoel geeft. Tijdens de wintermaanden voelt dit nog een stukje aangenamer aan.

  Voor wie is dit apparaat bedoeld:
  Voor mensen die niet al te veel geld aan een handmassage apparaat willen uitgeven maar toch willen genieten van een kwalitatieve massage.

  Beste handmassage apparaat kiezen

  Conclusie: welk massage pistool past het beste bij jouw?

  Hopelijk heb je na het lezen van deze reviews een beter beeld gekregen van welke handmassage apparaten het beste aansluiten op jouw wensen. Wanneer je nog niet een goed beeld hebt van welk handmassage apparaat of massagegun het beste bij je past dan is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Om het voor jou gemakkelijk te maken hebben wij al een lijstje opgesteld van de belangrijkste vragen. Wij geven vervolgens een antwoord op deze vragen en wij leggen uit welke type handmassage apparaten het beste aansluiten op de basis van de gestelde vraag. Voor jezelf is het ook belangrijk om deze vragen goed te beantwoorden want hierdoor weet je beter welk apparaat het beste bij jouw past.

  Wilt u het apparaat meenemen op vakantie of naar de sportschool? De massagegun is dan de beste optie. 

  Wanneer je opzoek bent naar een draagbaar model dan raden wij je aan om een massagegun te kopen. De massagepistolen worden altijd geleverd met oplaadbare batterijen en kan je dus overal gebruiken. Het grote voordeel is dat je deze ook niet hoeft aan te sluiten op het stroom netwerk. Daarnaast is het belangrijk om een massagepistool te selecteren die is voorzien van een sterke oplaadbare batterij. Wij raden aan om te kiezen voor een massagegun waarbij de batterij minimaal 6 uur mee kan. De Thera Gun G3 of het Northwall massagepistool zijn dan hele goede opties.

  Wilt u het handmassage apparaat gebruiken om uw spieren te laten herstellen na het sporten? Wij raden dan een massagepistool aan. 

  Wij raden je dan aan om te kiezen voor een massagegun. Een massagepistool is namelijk het beste instaat om bindweefsel massages te geven. De Thera Gun G3 en de Northwall zijn dan de beste masagepistolen. Deze beschikken namelijk over een extra sterke motor en een sterke batterij.

  Wat is het beste massage pistool om stress te verminderen en om te ontspannen?

  Om eerlijk te zijn raden wij je in deze situatie niet aan om te kiezen voor een handmassage trilapparaat. Wij hebben heel veel uiteenlopende massage apparaten gebruikt en bij dit type massage apparaat ben je over het algemeen veel te actief bezig bent. Wanneer je wilt ontspannen dan wil je eigenlijk je ogen dicht doen en genieten van de heerlijke bewegingen die het massage apparaat maakt. Wij raden daarom bijvoorbeeld een groot massagekussen aan om volledig tot rust komen. Een kussen plaats je op de stoel en vervolgens wordt jouw volledig rug, taille, nek en schouders gemasseerd. Bij dit massagetoestel hoef je bijna niks te doen. Het enige wat je hoeft te doen is het apparaat aanzetten en het massage programma selecteren. Vervolgens kan je thuis heerlijk genieten van een massage en kom je helemaal tot rust. Hopelijk begrijp je nu beter waarom een massagekussen in deze situatie beter helpt dan een handmassage apparaat.

  Ik heb last van lage rugpijn welk handmassage apparaat werkt voor mij het beste?

  Wanneer je pijn hebt in de onderrug dan raden wij je aan om een model te selecteren waarbij je de infrarood warmte kan activeren. De warmste stimuleert namelijk de doorbloeding en dit zorgt ervoor dat de rugpijn afneemt of zelfs helemaal verdwijnt. Aangezien massagepistolen niet voorzien zijn van een infrarood warmtefunctie raden wij in dit geval een langwerpig massage apparaat aan. De meeste langwerpige handmassage apparaten zijn voorzien van een infrarood warmtefunctie.

  Hopelijk hebben de antwoorden op deze vragen je geholpen en heb je een beter beeld gekregen van welk model het beste bij jouw past.

  Koopgids over masssagungs en handmassage apparaten

  Waarop moet je letten bij het kopen van een massagegun?

  We hopen dat je door het lezen van de bovenstaande reviews een beter beeld hebt gekregen van de verschillende handmassage apparaten die er op de markt worden aangeboden. Zoals je waarschijnlijk al heeft kunnen opmerken verschillen de apparaten sterk van elkaar qua vorm, eigenschappen en prijs. Het is daarom belangrijk om een goed beeld te krijgen van de verschillende type handmassage apparaten en de functionaliteiten. Daarnaast is het belangrijk voor jou om te begrijp wat deze functionaliteiten inhouden. Aan de hand hiervan begrijp je namelijk wat het effect is op de massage ervaring.

  1. Kies je voor een langwerpig handmassage apparaat of een massagegun?

  De allereerste vraag die je aan jezelf moet stellen is of je kiest voor een langwerpig handmassage apparaat of een massagegun. Beide apparaten hebben dezelfde functie maar qua vorm,specificaties, doeleinden en gebruik verschillen ze sterk van elkaar. Hieronder gaan we in op de verschillen tussen een langwerpig handmassage appraat en een massagepistool.

  1.1 Massagegun (massagepistool)

  Een massagegun heeft de vorm van een pistool vandaar dat men dit type massage apparaat zo noemt. Het apparaat gegeneert op en neer gaande bewegingen. Op deze manier voeren de meeste massagepistolen een klop massage uit. Een massage pistool is eigenlijk speciaal gemaakt voor de fanatieke sporters. In tegenstellling tot langwerpige handmassage apparaten kunnen massagepistolen namelijk de spieren in het diepere weefsel zeer effectief bereiken en masseren. Doordat je diepere weefsel spieren goed kan masseren worden spierknopen losgemaakt. Een massagepistool is voor de fanatieke sporter een enorme toegevoegde waarde:

  Wat is een masssagegun
  • Een massageun warmt de spieren op: voordat je gaat sporten kan je de massagegun gebruiken om je spieren op een effectieve manier op te warmen. Wanneer je spieren goed gemasseerd en opgewarmd zijn neemt de kans op blesures sterk af.
  • Spierherstel: een massagepistool is het beste massage apparaat om je spieren sneller te laten herstellen na een intensieve traning. De reden is dat de de massage zich focust op de spieren in het diepe weefsel. Door de diepe impact van de op en neer gaande bewegingen van het apparaat worden zorgt het ervoor dat spierknopen worden losgemaakt.
  • Spierpijn: een massagepistool is een zeer goed apparaat om spierpijn te verhelpen.

  Het grote verschil tussen een langwerpig handmassage apparaat en een massagegun is voornamelijk dat de massage van een massagepistool een stuk krachtiger is. Een massagepistool gebruik je dus eigenlijk niet om te ontspannen.

  1.2 Langwerpig massage apparaat

  Een massagegun heeft de vorm van een pistool vandaar dat men dit type massage apparaat zo noemt. Het apparaat gegeneert op en neer gaande bewegingen. Op deze manier voeren de meeste massagepistolen een klop maassage uit. Een massage pistool is eigenlijk speciaal gemaakt voor de fanatieke sporters. In tegenstellling tot langwerpige handmassage apparaten kunnen massagepistolen namelijk de spieren in het diepere weefsel zeer effectief bereiken en masseren. Doordat je diepere weefsel spieren goed kan masseren worden spierknopen losgemaakt. Een massagepistool is voor de fanatieke sporter een enorme toegevoegde waarde:

  Handmassage apparaat wat is het?
  • Ontspannend: een langwerpig massage apparaat voelt wat minder intens aan. Het apparaat kan je daarom beter gebruiken voor een ontspannende massage. Bij eigenlijk alle langwerpige handmassage apparaten kan je echter we de intensiteit instellen. Door de intensiteit hoger in te stellen kan je ook genieten van een intensere massage.
  • Infrarood warmte: massageguns beschikkken niet over een infrarood warmte functie. De meeste langwerpige handmassage apparaten zijn hier echter wel van voorzien. De infrarood warmte functie heeft ook een hele ontspannende functie. Het zorgt ervoor dat je spieren heerlijk worden opgewarmt en dit geeft een heel ontspannen gevoel. Daarnaast bevorderd de infrarood warmte de bloedcirculatie.

  2. Welke massagetechnieken kan het handmassage apparaat uitvoeren?

  Wanneer je van plan bent om een handmassage apparaat te kopen dan is het belangrijke om te kijken over welke handmassage technieken het toestel beschikt. Wanneer je bijvoorbeeld pijn hebt in het diepere weefsel van jouw spieren dan is het belangrijk om een model te kopen die bindweefsel massages kan geven.

  2.1 Kneedmassage:

  Wanneer een professionele masseur een kneedmassage uitvoert dan gebruikt de masseur zijn vingers en de handpalmen. Tijdens deze massage oefent de masseur druk uit op de spieren van het zachte weefsel en de onderliggende bot structuren. Een handmassage apparaat voert een kneedmassage uit door gebruik te maken van speciale opzetstukken die je op het toestel kan bevestigen. In het handmassage apparaat zit een motor die ervoor zorgt dat opzetstukken snelle bewegingen maken. Door met het handmassage apparaat druk te zetten worden de spieren tegen de botten aangeduwd. Wanneer je een intensere massage wilt dan is het belangrijk om meer druk te zetten op de spieren. Een kneedmassage bevelen wij aan wanneer je last heeft van verkrampte spieren. Daarnaast bevorderd een kneedmassage de flexibiliteit van de spieren. Wanneer je graag wilt genieten van een kneedmassage dan is het belangrijk dat het handmassage apparaat deze behandeling kan uitvoeren.

  2.2 Klopmassage

  Een professionele masseur voert een klopmassage uit door met de vuisten slaande bewegingen te maken. Het klinkt pijnlijk maar natuurlijk zorgt de masseur ervoor dat de slaande bewegingen niet hard aankomen. Een klopmassage apparaat bootst deze bewegingen na met behulp van de massagekoppen. Door deze slaande bewegingen te maken met een handmassage apparaat komen de massagekoppen telkens tegen uw lichaam aan. Het positieve effect van een klopmassage is dat de bloedcirculatie wordt bevorderd. Daarnaast zorgt het klopmassage apparaat ervoor dat uw spieren soepeler worden en dus elastischer worden. Wanneer je graag een handmassage apparaat wilt kopen die een klopmassage kan uitvoeren dan raden wij de massagegun aan.

  2.3 Bindweefselmassages met een dieptemassage apparaat (massagegun)

  Bindweefsel massages

  Een masseur voert een bindweefselmassage uit door met de polsen en de handen snelle bewegingen te maken. Dankzij een bindweefsel worden de diepere spieren in de onderste laag bereikt en gemasseerd. Een handmassage apparaat simuleert deze bewegingen door het maken van korte bewegingen die vervolgens de spieren raken. De sequenties van het aantal bewegingen per seconden kunnen sterk van elkaar verschillen afhankelijk van het type model. Het aantal sequenties hangt namelijk sterk af van het type motor. Een bindweefselmassage stimuleert zowel de huid als de spierreflexen. Een bindweefselmassage van een dieptemassage apparaat zorgt er daarnaast voor dat de lokale bloedsomloop wordt bevorderd.

  Een masseur voert een bindweefselmassage uit door met de polsen en de handen snelle bewegingen te maken. Dankzij een bindweefsel worden de diepere spieren in de onderste laag bereikt en gemasseerd. Een handmassage apparaat simuleert deze bewegingen door het maken van korte bewegingen die vervolgens de spieren raken. De sequenties van het aantal bewegingen per seconden kunnen sterk van elkaar verschillen afhankelijk van het type model. Het aantal sequenties hangt namelijk sterk af van het type motor. Een bindweefselmassage stimuleert zowel de huid als de spierreflexen. Een bindweefselmassage van een dieptemassage apparaat zorgt er daarnaast voor dat de lokale bloedsomloop wordt bevorderd.

  Vooral sporters hebben baat bij een bindweefsel massage omdat zij vaak last kunnen hebben van hevige spierpijn na het sporten. In deze situaties is het belangrijke dat de spieren in het diepere weefsel goed worden gemasseerd. Door een goede massage kunnen de spieren beter en sneller herstellen. Lange niet alle handmassage apparaten kunnen bindweefsel massages uitvoeren. Wanneer dit voor jouw belangrijk is dan is het belangrijk om uit te zoeken of het handmassage apparaat een bindweefsel massages kan geven. In dit geval is het dus altijd beter om voor een massage pistool te kiezen. Een massagegun is namelijk sterk genoeg om bindweefsel massages te geven. In onze koopgids hebben wij een korte review geschreven van de volgende handmassage apparaten die bindweefsel massages kunnen geven:

  • Theragun G3
  • Blue Hes
  • Thumper Mini Pro
  • Thumper Verve

  3. Kan het apparaat een warmte therapie uitvoeren? En wat zijn de voordelen?

  Warmte therapie is waarschijnlijk een van de beste manieren om helemaal tot rust te komen na een lange dag werken. Het zorgt er dus dat je meer tot rust komten daarnaast verminderd ook de lichamelijke pijn. Eén van de voordelen ervan is dat de stijve spieren op een effectieve manier behandeld worden. Warmte therapie uitgevoerd door een handmassage apparaat kan ook worden ingezet voor andere lichamelijke aandoeningen zoals:

  3.1 Het zorgt ervoor dat de spierpijn sneller verdwijnt:

  Zelfs als je gewend bent om regelmatig te trainen kan een nieuwe training oefening leiden tot hevige spierpijn. Het lichaam is namelijk niet gewend om deze spieren te trainen. De meeste mensen die bijvoorbeeld sinds een lange tijd weer in de bergen gaan wandelen ervaren dit gevoel. Warmtetherapie is een van de beste manieren om van spierpijn af te komen. Dankzij de warmte ontspannen de spieren zich en wordt het melkzuur niveau verlaagd. Het effect is dat de spieren zich sneller zullen herstellen.Tijdens de tweede wandeldag zijn de spieren weer helemaal volledig hersteld en je kan er dus weer helemaal tegenaan. In deze situaties raden wij het zeker aan om een handmassage apparaat te kopen die voorzien is van een warmte therapie functie.

  3.2 Het maakt spierknopen losser waardoor ze verdwijnen

  Spierknopen veroorzaken vaak een aanhoudende pijn. De knopen in de spieren leiden tot zoveel pijn dat je van houding wilt veranderen. Helaas zorgt dit er juist voor dat er meer spierknopen ontstaan en dat de kramp toeneemt. Een warmte massage apparaat kan een hele grote invloed hebben op het verminderen van de pijn. Het is hierbij belangrijk dat de spieren goed worden opgewarmd want daardoor gaan de spieren zich ontspannen en worden deze losser. Wanneer de spieren zich eenmaal ontspannen hebben dan verdwijnen vanzelf de knopen en u voelt zich weer een stuk beter.

  3.3 Het helpt tegen lage rugpijn

  Iedereen heeft wel eens last gehad van lage rugpijn. Helaas hebben veel mensen regelmatig last van pijn in de onderrug. Het risico is groter wanneer je bijvoorbeeld door jouw werk veel tijd doorbrengt in een stoel of juist veel moet staan. Het grote probleem is dat lage rugpijn niet snel verdwijnt en dat de pijn steeds erger kan worden. Het is daarom belangrijk om vroegtijdig de pijn te behandelen met bijvoorbeeld een handmassage apparaat die warmte therapie ondersteund. Warmte therapie is een hele goede oplossing om de pijn bij lage rugpijn te verminderen of te verhelpen. Dankzij warmtetherapie wordt de lokale bloedsomloop gestimuleerd. Het effect is dat de bloedvaten wijder waardoor meer bloed, zuurstof en voedingstoffen de ruggengraat bereiken. Voor de spieren is het heel belangrijk dat ze voldoende zuurstof, bloed en voedingsstoffen krijgen waardoor het genezingsproces bevorderd wordt. Dankzij de ontspannende werking worden ook de stijve spieren losgemaakt. Het zorgt er uiteindelijk voor dat de spieren in de onderrug weer flexibeler worden. Een handmassage apparaat met infrarood licht kan je dus ook gebruiken voor voor het verhelpen van lage rugpijn.

  4. De mogelijkheid om de intensiteit in te stellen?

  Bij het kopen van een langwerpig handmassage apparaat of een massagegun is belangrijk om eerst te checken of je de intensiteit van de massage kan instellen. Elke situatie is anders en vergt een andere behandeling vandaar dat het belangrijk is dat je de intensiteit kan instellen. Wanneer je bijvoorbeeld merkt dat de spieren niet worden losgemaakt dan is het belangrijk dat je de intensiteit kan instellen van het handmassage apparaat. Wanneer je behoefte hebt aan een meer ontspannen massage dan kan je de snelheid van de massage instellen op de laagste stand. Wij raden aan om altijd een handmassage apparaat te kiezen die minimaal is voorzien van drie verschillende intensiteit standen. Gelukkig zijn de meeste apparaten voorzien van minimaal drie intensiteit standen maar het is altijd verstandig om dit te controleren. Wanneer je per ongeluk toch een apparaat koopt die niet is voorzien van meerdere intensiteit standen dan is een gemiste kans. Het is echter dan toch mogelijk om zelf handmatig de intensiteit in te stellen. Door met de massagegun of handmassage apparaat harder te drukken je lichaam verhoog je de intensiteit.

  5. Het aantal trillingen per minuut die de motor kan maken

  Naast het instellen van de intensiteit is het ook belangrijk te letten op hoeveel trillingen de motor in het handmassage apparaat kan maken. Het aantal trillingen bepaald ook hoe stevig de spieren worden gemasseerd en de hele gehele massage ervaring. Ons advies is om altijd een apparaat te te die minimaal 1600 trillingen per minuut kan maken. Over het algemeen kunnen we stellen dat een langwerpig handmassage apparaat een minder sterke motor heeft als een massagegun. Wanneer je dus opzoek bent naar een massage apparaat die een sterke intense massage kan geven dan raden wij een massagegun aan.

  6. Verwisselbare massagekoppen bij het handmassage apparaat of massagegun worden geleverd.

  Het is belangrijk om te weten hoeveel opzetstukjes bij het handmassage apparaat worden geleverd. De opzetstukken kan je op het toestel plaatsen en elk opzetstuk geeft een andere massagebehandeling. Wij raden je altijd aan om een handmassage apparaat te kopen die is voorzien van minimaal 3 opzetstukjes. Daarnaast is het belangrijk dat je de intensiteit van de massage kan aanpassen. Dankzij de verschillende intensiteit standen en de opzetkopjes kan je de massage aanpassen aan jouw behoeften. In het onderstaande overzicht geven wij een opsomming van de meest belangrijk opzetstukken:

  Een slank opzetkopje voor bindweefsel massages

  6.1 Een slank opzetstuk voor het specifiek masseren van de pijnlijke plekken:

  Het opzetstuk is speciaal ontworpen om de spieren in het diepere weefsel te masseren. Het heeft een slank ontwerp en is voorzien van een smalle kop. Door het smalle ontwerp kan je heel gericht meer druk uitoefenen op de pijnlijke plekken van de spieren. Dankzij het slanke ontwerp kan je heel gemakkelijk met het handmassage apparaat over het oppervlak van de pijnlijke spieren glijden. De slanke opzetkop is ideaal voor sporters omdat spieren in het diepere weefsel vaak verkrampt kunnen aanvoelen. De beste manier om de spieren snel te laten herstellen is om op het handmassage apparaat een smal (kneed) opzetstukje te plaatsen die de spieren in het diepere weefsel goed kan bereiken en masseren.

  Gebruik een brede opzetkop voor ontspannende massages

  6.2 Een slank opzetstuk voor het specifiek masseren van de pijnlijke plekken:

  Het bredere opzetstukje is speciaal ontworpen voor het geven van ontspannende massages. Wanneer je heerlijk wilt ontspannen en tot rust wilt komen dan plaats je deze kop op het handmassage apparaat. Het gladde oppervlak van het opzetstuk zorgt ervoor dat het een heerlijk ontspannend gevoel geeft. Het brede opzetstukje voelt tijdens een de massage een stuk minder intens aan als het smalle opzetkopje. Dankzij het bredere oppervlak kan je dus een groot deel van je lichaam masseren en is het dus ideaal om te ontspannen. Het is dus niet bedoeld voor het geven van bindweefsel massages.

  Een borstel opzetkopje is handig om dode huidcellen te verwijderen

  6.3 Huid borstel kop

  Sommige handmassage apparaten worden geleverd met een opzetstukje die fungeert als een borstel. Het heeft over het algemeen een ontspannend gevoel en daarnaast zorgt het er ook voor dat de dode huidcellen aan de oppervlakte van de huid worden verwijderd. 

  7. Let goed op de draagbaarheid van het handmassage apparaat

  Wil je het massage apparaat bijvoorbeeld in de gym gebruiken of op vakantie? Het is dan belangrijk om te kijken naar handmassage apparaat die je gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen. Het is dus belangrijk dat het toestel niet te veel weegt. Daarnaast is het zeer handig als het op oplaadbare batterijen werkt zodat je het overal kan gebruiken en dus niet afhankelijk bent van stroom.

  7.1 Draadloze handmassage apparaat? Kies dan voor de massagegun

  Wanneer je van plan bent om het toestel overal mee naartoe te nemen dan is het raadzaam om een draadloos handmassage apparaat te kopen. Het beste apparaat dat je dan kan kopen is een massagegun. De meeste massageguns worden geleverd met oplaadbare batterijen. Sommige duurdere langwerpige handmassage apparaten beschikken echter ook over oplaadbare batterijen. Bekijk dit dus goed voordat je een langwerpig handmassage apparaat of een massagepistool koopt. Daarnaast is het belangrijk om te controleren hoe sterk de batterij is. Vaak wordt aangeven hoe lang een volgeladen batterij mee gaat. Voor de hoogste draagbaarheid raden wij altijd aan om een model te selecteren die minimaal 6 uur meegaat met een volgeladen batterij. Wanneer je van plan bent om een draadloos model te kopen dan moet je er op rekenen dat de prijs een stuk hoger ligt. De draadloze handmassage apparaten worden vaak vanaf 100 euro aangeboden. Het is dus belangrijk om jezelf de vraag te stellen of de draagbaarheid van het apparaat een hele belangrijke rol speelt.

  7.2 Niet draadloze handmassage apparaten (met een snoer)

  Wil je het apparaat vooral thuis gebruiken maar je wilt tijdens de massage toch vrij kunnen bewegen? Het is dan belangrijk om een apparaat te selecteren met een lange elektriciteitssnoer van minimaal 3 meter. Bij het selecteren van het juiste handmassage apparaat is het dus belangrijk om te kijken naar de lengte van het draad. Wij raden het niet aan om een handmassage apparaat te selecteren die een elektriciteitskabel heeft van bijvoorbeeld 1 meter. De handmassage apparaten met een snoer zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan draadloze modellen. Indien je toch besluit om een handmassage apparaat te kopen met een kort snoer dan kan je ook altijd nog gebruik maken van een verlengsnoer.

  7.3 Het gewicht heeft ook een grote invloed op de draagbaarheid

  Het gewicht van het handmassage apparaat heeft natuurlijk een grote invloed op het gebruikersgemak. Het is altijd belangrijk om van te voren te checken hoe zwaar de massagegun of het langwerpige handmassage apparaat is. Wanneer het product qua specificaties enorm goed is dan kan het altijd nog altijd erg tegenvallen omdat het te zwaar is. Het is echter belangrijk om te weten dat fabrikanten de handmassage apparaten altijd iets zwaarder maken. Door het zwaardere gewicht wordt het apparaat stabieler waardoor de motor sneller en effectiever kan werken en dit bevorderd natuurlijk de massage ervaring. Wanneer het handmassage apparaat bijvoorbeeld te licht zou zijn en het zou beschikken over een sterke motor dan gaat het toestel veel sneller kapot. Vooral wanneer je het apparaat harder tegen je lichaam aandrukt is de kans daarop groter. Voor fabrikanten is dit de voornaamste reden waarom zij hun handmassage apparaten standaard iets zwaarder maken. De verschillende handmassage apparaten en massageguns verschillen qua gewicht altijd sterk van elkaar. Het heeft te maken met de grote van het apparaat. Over het algemeen kunnen we stellen dat massagepistolen wat minder zwaar zijn dan langwerpige handmassage apparaten. De reden hiervan is dat massageguns een stuk compacter zijn.

  8. De vorm en de lengte van het apparaat bepaald de massage ervaring

  Wanneer je van plan bent om een elektrische handmassage apparaat te kopen dan is het belangrijk om goed te kijken naar de vorm en de lengte van het product. De vorm en de lengte heeft namelijk een grote invloed op de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van het product. Wanneer we kijken naar de verschillende modellen die er op de markt aangeboden worden kunnen we constateren dat deze sterk van elkaar verschillen.

  Valt je trouwens iets op aan de vorm van een handmassage apparaat? De meeste toestellen hebben de vorm van een dolfijn. Het is de voornaamste reden waarom sommige fabrikanten het ook wel een dolfijn massage apparaat noemen. De fabrikanten maken het apparaat in een dolfijn vorm omdat je als gebruiker gemakkelijker verschillende lichaamsdelen kan bereiken en masseren. Het is dan ook de reden waarom sommige mensen deze toestellen dolphin massage apparaten noemen.

  8.1 Lang handvat (langwerpige handmassage apparaten in een dolfijnvorm)

  Er worden veel modellen aangeboden die een lang handvat hebben. Wij noemen deze modellen ook wel langwerpige handmassage apparaten. Deze apparaten hebben de vorm van een dolfijn. Het voordeel hiervan is dat het gemakkelijker is om alle plekken van je lichaam goed te kunnen bereiken en te masseren. Doordat het handmassage apparaat een stuk langer zijn hoef je bijvoorbeeld niet voorover te buigen om bijvoorbeeld de onderkant van je benen te masseren. Het nadeel van een langwerpig handmassage apparaat is dat deze over het algemeen wat zwaarder zijn. Een tweede nadeel is dat deze modellen vaak worden geleverd met kleinere massagekoppen. Het betekent dat het langer duurt om een groter oppervlakte van het lichaam te masseren. Het is echter vaak zo dat je pijn voelt in 1 specifiek deel van het lichaam. Het is daarom ook vaak niet noodzakelijk om uw gehele lichaam te masseren. Wanneer je graag je gehele lichaam wilt masseren dan is het ook beter om te kiezen voor bijvoorbeeld een ander elektrische massage apparaat zoals een massagekussen. Het kussen plaats je over de stoel en vervolgens wordt je gehele rug, zitvlak, taille en nek gemasseerd.

  8.2 Kort handvat (massagegun)

  De massageguns behoren tot de handmassage apparaten die over een kort handvat beschikken. Een handmassage apparaat met een kort handvat is over het algemeen een stuk compacter doordat ze veel minder groot zijn en ook minder wegen.. Wanneer je opzoek bent naar een draagbare oplossing dan is een handmassage trilapparaat met een kort handvat een betere optie. Daarnaast kan je ook de meeste lichaamsdelen gemakkelijk bereiken. Het is echter natuurlijk wel zo dat je met een langer handvat gemakkelijker de bovenrug en het onderste deel van de benen kan masseren. Voor meer informatie over beenmassage bekijk dan ook eens deze pagina.

  Klopmassage

  Bij welke gezondheidsklachten helpt een handmassage apparaat of een massagegun?

  Langwerpige handmassage apparaten en massageguns geven niet alleen een heerlijk ontspannen gevoel maar ze helpen ook bij verschillende gezondheidsklachten. Hieronder vindt u een opsomming van hoe deze apparaten kunnen helpen bij het verminderen of wegnemen van de pijn:

  1. Onderbenen en bovenbenen masseren en daardoor de bloedcirculatie stimuleren:

  Wanneer je bijvoorbeeld veel last hebt van vermoeide benen doordat je te lang in dezelfde positie heeft gezeten. In dat geval kan een spiermassage apparaat goed helpen. Wij raden je dan aan om voor een model te kiezen die is voorzien van een warmte functie. Door de warmte worden de bloedvaten wijder en daardoor neemt de toevoer van het bloed toe. Daarnaast kunnen belangrijke voedingsstoffen en zuurstoffen de spieren weer bereiken. De vermoeide spieren krijgen daardoor weer hernieuwde energie. Ons advies is om beide benen volledig te masseren. Wij raden aan om de benen voor ongeveer 5 tot 10 minuten te masseren. Na de massage zullen jouw onder en boven benen minder pijnlijk en vermoeid aanvoelen. In het geval je de bloedcirculatie wilt stimuleren is het dus beter om voor een langwerpig handmassage apparaat te kiezen in plaats van een massagegun. De massagepistolen beschikken namelijk niet over een infrarood functie en de meeste langwerpige handmassage apparaten wel.

  2. Het maak je meer ontspannen waardoor het helpt bij slaapproblemen:

  Wist je dat een handmassage apparaat kan helpen bij een betere nachtrust? Een massage zorgt er voor dat het lichaam zich gaat ontspannen in zowel lichamelijk als mentaal opzicht. Het effect is dat de hersenen endorfines gaan aanmaken. Het zijn hormonen waardoor je gelukkiger wordt en de stress neemt daarentegen af. Jouw lichaam zal zich zowel op mentaal als lichamelijk vlak ontspannen. Het effect is dat je daardoor ook een stuk gemakkelijker in slaap valt. Voor te ontspannen raden wij in dit geval ook een langwerpig handmassage apparaat aan in plaats van een massagegun. De reden is dat de massage van een massagepistool veel harder is. Daarnaast beschikken massagepistolen ook niet over een infrarood functie. De infrarood warmte functie zorgt voor een extra ontspannen gevoel.

  3. Het verbeterd de stoelgang:

  Wist je dat je een handmassage toestel ook kan gebruiken als een buikmassage apparaat? Wanneer je graag je buik wil masseren adviseren wij om de intensiteit van de massage op de laagste stand in te stellen. Wanneer je bij jouw buikmassage apparaat niet de intensiteit kan instellen dan is het belangrijk om minder druk te zetten op je buik. Door een buikmassage worden de afvalstoffen sneller en effectiever vervoerd en verwijderd. Daarnaast zorgt een buikmassage ook voor een verbeterde stoelgang.

  4. Het helpt bij rugpijn

  Een hand massage apparaat kan je perfect gebruiken om een rugmassage te geven zodat de pijn in de rug afneemt. Door met het handmassage apparaat over de pijnlijke te wrijven gaan de stijve spieren ontspannen waardoor deze losser komen te zitten. Het komt doordat de bloedvaten rondom uw ruggengraat zich gaan openen. Het effect is dat er meer voedingsstoffen, zuurstof en bloed naar de spieren vervoert kan worden. Wanneer je lage rugpijn hebt dan is het belangrijk om een model te selecteren waarbij je de warmte functie kan activeren. In dat geval is een langwerpig handmassage apparaat een betere optie dan een massagegun.

  5. Spierpijn na het sporten:

  Ken je dat gevoel dat je enorm last hebt van spierpijn na een intensieve trainingssessie? Een handmassage apparaat kan helpen bij het verminderen van de spierpijn na het sporten. In deze situatie is het belangrijk om de spieren in het diepere weefsel te masseren want dit zijn vaak de spieren die pijn doen. In dit geval is het beter om een apparaat te selecteren die diepweefsel massages kan uitvoeren. Om deze spieren te bereiken en te masseren dient het handmassage apparaat ook te beschikken over een sterke motor. Voor diepweefsel massages raden wij altijd een massagegun aan. Deze massage apparaten beschikken namelijk over de sterktste motoren die bindweefsel spieren intens en effectief kunnen behandelen.

  6. Het helpt bij nek en schouder pijn.

  Heb je last van stijve nek en schouders? Een handmassage apparaat kan ook zeker op een effectieve manier een nek en schouder massage geven. Door het toestel op je nek en de schouders te drukken worden de vastzittende spieren losgemaakt. Door het losmaken van deze nek en schouders spieren voelt het lichaam zich na de massage een stuk meer ontspannen. Het apparaat kan dus ook fungeren als een nekmassage en schouder massage apparaat.

  OntspanThuis Scroll naar top