Hoe koop ik de beste massagegordel / massageband die bij mij past?

Een massagegordel is een goede manier om u te helpen ontspannen na een lange werkdag. Het werkt zeer effectief bij het verminderen van stress, rugpijn en spierpijn. We noemen een massagegordel ook wel een elektrische massageband. In dit artikel gaan we het hebben over de voordelen van elektrische massagegordels en waarom ze zo populair zijn. We zullen ook behandelen waar u op moet letten bij het kopen van een massageband.  Aan het eind van dit artikel bespreken we ook de beste massagegordels van dit moment. Na het lezen van dit artikel hopen we dat je een beter idee hebt van welke massageband het beste aansluit bij jouw wensen.

Beste massagegordels van dit moment


Lifegoods massagegordel

Best beoordeelde massagegordel 

 • 381 reviews op bol.com en 4,5 ster 

 • Drie intensiteit standen 

 • Zeer effectief bij rug, nek, en schouderpijn. 


Invetalis massageriem 

De meest luxe massageband 

 • Vijf intensiteit standen (uniek!)

 • Verstelbare armlussen 

 • Ontspannende shiatsu massage die effectief werkt bij spierpijn 

 • Je kan je benen, rug, schouders, nek, armen en voeten masseren 


Sanbo WL30 

De beste draagbare keuze (werkt draadloos uniek!)

 • De Sanbo WL30 kan je draadloos gebruiken 

 • Drie intensiteit standen

 • Vordellig geprijst

 • 4.8 ster in positieve reviews 

Wat is een massagegordel / massageband?

De massagegordel is een elektrische massage apparaat die wordt gebruikt om druk uit te oefenen op de rug, schouders en nekspieren. Dit type band helpt om het lichaam te ontspannen en stress en pijn te verminderen. De massagegordel plaats je over je rug, schouders en nek. Vervolgens houdt u de massageband vast met de handgrepen om druk uit te oefenen op het lichaamsdeel dat u wilt masseren. Wanneer je meer druk zet dan zal de massage steviger aanvoelen en worden de dieper gelegen spieren nog meer gemasseerd. Het grote voordeel van massagegordels is dat ze verstelbaar zijn waardoor je ze helemaal kan aanpassen aan jouw behoeften.

De massageband voert een massage uit met de massagekoppen. De massagekoppen maken voor de stimulering van de spieren gebruik van roterende bewegingen, trillingen en zachte massagebewegingen. Het effect hiervan is dat de bloedsomloop toeneemt en dat de spierspanning afneemt. De reden hiervoor is dat de zenuwen worden gestimuleerd en de doorbloeding van de spieren wordt verhoogd. Het effect van dit alles is dat de spieren meer zuurstof en voedingsstoffen krijgen. De massageband is daarom zeer effectief voor als je thuis wilt genieten van een effectieve en rustgevende massage. De massageband is ook zeer doeltreffend wanneer deze wordt gebruikt na het sporten, verminderen van spierpijn en rug en schouderpijn.  

Reviews van de beste massagegordels / massagebanden

In dit deel van het artikel gaan we in op de beste massagebanden van dit moment. We gaan in deze reviews in op de unieke eigenschappen van elk product. Daarnaast gaan vertellen we je over de voordelen en nadelen. We geven je daarnaast ook een advies voor wie dit product geschikt is.

1.Lifegoods massageband   

De beste massageband van dit moment. Het is het meest verkochte massage apparaat bij bol.com

Lifegoods massagegordel

Belangrijkste kenmerken:

De massagegordel kan je in de auto gebruiken
Drie intensiteit standen
Een zeer effectieve shiatsu massage die effectief werkt tegen rugpij, schouder en nekpijn. Daarnaast kan je ook je benen masseren
Nederlandse handleiding
Zeer veel positieve reviews 

De Lifegoods massagegordel is het meest populaire en best beoordeelde massage apparaat op bol.com. De Lifegoods heeft 353 review en een gemiddelde beoordeling van 4,5 ster uit zoveel reviews. Het zegt veel over de kwaliteit van het product en wat gebruikers ervan vinden.

De massage van deze massageband is een stuk effectiever dan andere toestellen. De hoofdreden is omdat het toestel is voorzien van acht massagekoppen in plaats van vier. Het betekend dat je lichaam door acht massagekoppen beter wordt gemasseerd. De acht massagekoppen voeren een shiatsu massage uit waardoor de spieren in het diepere weefsel goed worden losgemaakt en de spierpijn sneller verdwijnt.

Een tweede reden waarom de Lifegoods massageriem zo populair is vanwege de prijs. Het apparaat wordt verkocht voor een prijs van 54 euro en is hiermee voordelliger dan modellen van de concurrentie.

De Lifegoods is een zeer effectief en praktisch rug, nek- en schoudermassageapparaat, en het heeft 8 krachtige diep-shiatsu knedende massageknopen. Deze massagekoppen masseren de spieren, verlichten spierpijn, verlichten nekstijfheid, elimineren cervicale vermoeidheid, en ontspannen je na een lange dag werken.

Het massageapparaat heeft een geavanceerde infrarood kalmerende warmte functie. Wanneer u de infrarood warmte functie activeert dan verspreid de warmte zich over uw lichaamsdelen. De spieren worden warm gemaakt en het effect daarvan is dat de spierpijn sneller verdwijnt.

Het schoudermassageapparaat heeft 3 snelheids- en krachtniveaus, zodat je de druk kunt personaliseren om spierpijn te verlichten en met de lange handgrepen kan je ook de massagepositie en -sterkte aanpassen.


2. Invetalis massageriem

Deze massageband is de perfecte keuze voor als je jouw rug, schouders, nek en benen effectief wilt masseren.

Invetalis massagegordel

Belangrijkste kenmerken:

De Invitalis massagegordel masseert je rug, nek, schouders en benen
Pas de intensiteit van de massage aan jouw wensen aan. Je hebt hierbij de keuze uit drie standen.
Het geeft een kwalitatieve shiatsu massage die doordringt in de dieper gelegen spieren
Inclusief handig opbergtas
Zeer veel positieve reviews 

Ken je dat gevoel dat je wakker wordt met rugpijn? Gelukkig kan je de rugpijn nu veel sneller verminderen dankzij de Invetalis massagegordel. Plaats de band om je rug en hou je handen in het handvat. Vervolgens kan je genieten van een heerlijke shiatsu massage die ervoor zorgt dat de strakke rugspieren weer worden losgemaakt.

Het fijne is dat je door middel van de handvatten ook zelf druk kan zetten. Op die manier bepaal je helemaal hoe krachtig de massage. Door meer druk te zetten worden de dieper gelegen spieren nog effectiever gemasseerd. Daarnaast heb je bij de Invitalis massageband de keuze uit 5 verschillende intensiteit standen. Bij dit massage apparaat kan je dus de massage helemaal aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Op dit vlak onderscheid de Invitalis zich zeker van andere massage toestellen.

De massagegordel heeft een krachtige infrarood warmtebron die een natuurlijke en rustgevende sensatie afgeeft en zorgt voor een ontspannende massage. 

Het apparaat is uitgerust met vier massagekoppen, zodat u de massage overal op uw lichaam kunt toepassen. Met deze massageriem masseert kunt u bijvoorbeeld effectief je rug, nek, schouders, benen en armen masseren. De massagekoppen zijn ontworpen om u een diepe weefselmassage te geven, dus ze zijn perfect voor het verlichten van spierspanning. Het heeft een snoerlengte van drie meter, zodat u het in elke omgeving kunt gebruiken. 

Dit massageapparaat is ideaal voor iedereen die wil ontspannen, stress wil verlichten en zijn gezondheid en welzijn wil verbeteren. Het is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De Invitalis Vitaly massageband is een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar ontspanning.


3. Sanbo WL30 massagegordel

Wil je de massagegordel draadloos kunnen gebruiken? De Sanbo WL30 is de enige massageband die je draadloos kan gebruiken en is dit geval voor jouw dan een hele goede keuze wanneer dit belangrijk voor jouw is.

Belangrijkste kenmerken:

De Sanbo WL30 is de enige massageband die je draadloos kan gebruiken.
Het wordt geleverd met een auto adapter zodat je het ook in de auto kan gebruiken.
De acht massagekoppen geven een heerlijke shiatsu massage die de spieren snel losmaakt..
Zeer effectief bij het verminderen van stress, rug, rugpijn en het bevorderen van de bloeds
Zeer veel positieve reviews 

De Sanbo WL30 onderscheid zich zeer duidelijk op het gebied van draagbaarheid in vergelijking tot andere shiatsu massagebanden. De Sanbo WL30 kan je namelijk één uur draadloos gebruiken. Andere massagegordels kan je alleen maar gebruiken met een elektriciteit snoer maar de Sanbo WL30 is dus een uitzondering hierin. Wanneer je dus graag overal wilt genieten van een massage dan is de Sanbo WL30 de juiste keuze.

De Sanbo WL30, schouder-, nek- en rugmassage is een zeer populair massageapparaat dat is gemaakt met een ergonomisch ontwerp zodat u alle delen van uw lichaam comfortabel kunt masseren. Het is een geweldige manier om spanning te verlichten en spieren te ontspannen.

Met de Sanbo WL30 kunt u genieten van een weldadige, knedende shiatsu-massage die u helpt diep te ontspannen. De massagekoppen roteren om specifieke gebieden doelgericht te behandelen en de verwarmingsfunctie verwarmt uw spieren voor een beter effect. Na de massage zult u merken dat uw spieren veel meer ontspannen zijn. 

Het Sanbo WL30 nek- en rugmassageapparaat is eenvoudig te bedienen en heeft een automatische uitschakeltimer van 15 minuten. Dit maakt hem ideaal voor thuisgebruik. Druk gewoon één keer op de aan/uit-knop om het massageapparaat aan te zetten.

Het apparaat heeft een netstroomadapter, een autoadapter en een draagtas, zodat u het overal mee naartoe kunt nemen. Dankzij het ergonomische ontwerp kunt u alle delen van uw lichaam comfortabel masseren, van top tot teen: nek, schouders, rug, buik, taille, armen, benen, dijen, kuiten, voeten, enz.


Hoe koop je de juiste massagegordel? 

In dit deel van het artikel vindt u handige informatie over hoe je de beste massagegordel kan kopen die aansluit op jouw wensen. Ok een juiste aankoop te doen is het belangrijk dat je een goed beeld hebt van de belangrijkste eigenschappen van een massageband. Hieronder gaan we in op deze eigenschappen en gaan we in op waarop je moet letten bij het kopen van een massagegordel.

Welke soorten massage kan de massagegordel uitvoeren? 

Hieronder vindt u een overzicht van de soorten massage die een massagegordel kan uitvoeren. We leggen uit wat elk van deze soorten massage is en welk type het beste bij u past. 

Diepe weefselmassage:
Diepe weefselmassage is de beste vorm van massage voor mensen die veel pijn hebben in hun rug, nek, schouders en benen. Diepe weefselmassage kan helpen om pijn in de spieren, ligamenten, pezen, en gewrichten te verlichten. Een diepe weefselmassage helpt de circulatie en de bloedstroom in de spieren te verbeteren. Een massageband voert een shiatsu massage uit door de kneedbewegingen die massagekoppen maken.

Shiatsu-massage: 
De Shiatsu massage is een vorm van alternatieve geneeskunde die is ontwikkeld in Japan. Het is gebaseerd op de theorie dat de druk die door vingers of duimen wordt uitgeoefend, de zenuwen in uw lichaam stimuleert. De massagegordel voert een shiatsu massage uit door de roterende en op en neer gaande bewegingen die de massagekoppen maken. Deze vorm van massage helpt bij het verlichten van stress, spanning en pijn. Shiatsu massage wordt meestal gebruikt om pijn te verlichten.

Kies een massageband / massagegordel met een verstelbare intensiteit

Ons advies is om altijd te kiezen voor een massageband waarbij je de intensiteit van de massage kan instellen. Je hebt simpelweg gewoon meer mogelijkheden en je kan de massage helemaal aan jouw eisen aanpassen. Ons advies is om een massagegordel te kopen die minimaal drie verschillende intensiteit standen heeft.

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een massageband te kopen zonder intensiteit standen. Het grote voordeel is dat deze toestellen enkele euro’s goedkoper zijn. Daarnaast kan je handmatig druk zetten. De massagebanden hebben handvatten en door hiermee druk te zetten zal je opmerken dat behandeling ook krachtiger zal aanvoelen. De massage zal dan dieper doordringen in het diepere weefsel.

Waarom zijn de massagekoppen zo belangrijk

Een belangrijk waarop je moet letten is hoeveel massagekoppen de massagegordel heeft. Wanneer het toestel over meerdere massagekoppen beschikt dan worden de spieren vanuit verschillende kanten beter gemasseerd. Het zorgt dus voor meer dynamiek en het maakt de massage kwalitatief beter.

De prijs van de de massageband

In dit deel van het artikel vindt u een overzicht van de prijs van de massagegordel.  De kosten van een massagegordel kunnen variëren. De prijs zal afhangen van het type massagegordel dat u koopt. Gemiddeld ligt de prijs tussen de 40 en 150 euro. Het prijsverschil is groot omdat het echt afhangt van het soort functionaliteiten dat u wilt. De massagegordel is een zeer goede investering. U zult geen spijt van het kopen van een massage riem. U zult zien hoe effectief het is als je het gebruikt op een regelmatige basis.  

Werkt de massageband draadloos

Wanneer je opzoek bent naar een massageband die je overal kan gebruiken dan kan ik je aanraden om een draadloze massageband te kopen die je kan opladen. De meeste massagegordels werken helaas echter alleen maar op het elektriciteitsnet. Gelukkig zijn er ook een aantal die je ook draadloos kan gebruiken. Een goede massagegordel die ik je kan aanbevelen is de Sanbo WL30.

Hoe kan je een massageband / massagegordel het beste gebruiken?

 • Wanneer u de massageband voor de eerste keer wilt gebruiken is het eerst belangrijk om eerst de handleiding goed door te lezen. In de handleiding staan vaak veel tips over hoe je het apparaat het beste kan gebruiken.
 • Wanneer u een massagegordel gebruikt, moet u hem op de juiste manier omdoen. Eerst plaats je de massageband rond het lichaamsdeel dat je wilt masseren. Daarna stel je de positie van de massagegordel zo in dat hij aangenaam aanvoelt.
 • Wanneer je de massagegordel wilt gebruiken dan plaats je jouw handen in de handgrepen. Vervolgens kan je druk uitoefenen op het lichaamsdeel dat je wilt masseren

De voordelen van een massagegordel

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste voordelen van een massageband. 

 • Het is een massage apparaat die je op elk moment thuis kan gebruiken
 • Het is veel goedkoper als het regelmatig bezoeken van een massage salon
 • Het kan worden gebruikt voor ontspanning, stressverlichting, spierherstel en een betere houding.
 • Het is een veilige en effectieve behandeling.
 • Het kan worden gebruikt voor rug, nek- en schouderpijn.
 • Het is zeer effectief het verlichten van spierpijn
 • Het kan helpen om uw houding te verbeteren.
 • Het is een uitstekend middel om stress te helpen verminderen.
 • Het helpt de bloedcirculatie in uw spieren te verbeteren.

Voor welke doeleinden gebruik je een massageband? 

Lifegoods massagegordel

Ontspanning: 

Het gebruik van een massagegordel kan je helpen ontspannen na een lange dag. Je kunt je spieren ontspannen en eventuele stress of pijn kwijtraken. Wanneer je met een massagegordel druk uitoefent op je rug, schouders en nek, vermindert dat de spanning in je spieren. Dit kan u helpen om te ontspannen.

Sneller spierherstel en sportprestaties verbeteren

U kunt een massagegordel gebruiken om spierpijn te behandelen of om u te helpen beter te presteren tijdens sportactiviteiten. U kunt een massagegordel gebruiken om uw spieren te stimuleren. Dit zal de bloedtoevoer en zuurstoftoevoer naar de spieren helpen verbeteren. Daardoor zullen uw prestaties verbeteren omdat de spieren flexibeler worden.

Een massage helpt bij stress en hoofdpijn

Verlichting van stress: 

De massagegordel kan ook helpen bij het verlichten van stress. Wanneer u een massagegordel gebruikt, kunt u spierspanning en stress verminderen. Tijdens de massage worden endorfine hormonen vrijgemaakt, wat natuurlijke stoffen zijn die stress verminderen. Endorfine is de natuurlijke pijnstiller van het lichaam zelf. Ze komen vrij wanneer het lichaam pijn heeft. Endorfine komt ook vrij wanneer het lichaam aan het ontspannen is. Door de aanmaak van deze hormonen wordt je rustiger en daardoor wordt het zenuwstelsel in balans gebracht. Op die manier helpt een massageband bij het verminderen van stress.

Verbeterde houding:

Een massagegordel kan je helpen je houding te verbeteren door druk uit te oefenen op je rug, nek en schouders. Wanneer u deze delen van uw lichaam masseert met een massagegordel, stimuleert dit de spieren in uw rug, nek en schouders. Het helpt om stress en spanning in deze delen van je lichaam te verlichten. Dit helpt om je houding te verbeteren omdat je spieren elastischer worden.

Een massageband kan nek en schouderpijn verminderen

Een massageband is een goede manier om pijn in uw nek en schouders te verminderen. De massageband voert door middel van van de massagekoppen een shiatsu massage uit. De spieren in de nek en schouders worden daardoor losgemaakt en het effect daarvan is dat de pijn in deze lichaamsdelen sterk afneemt.

Lifegoods massagekussen kan alle lichaamsdelen masseren

Een massagegordel gebruik om rugpijn te verminderen

Een massagegordel kan worden gebruikt om pijn in uw rug te verminderen. Wanneer u een massagegordel gebruikt, helpt dit de spanning in uw rugspieren te verlichten. Het kan helpen om de spieren in uw rug te ontspannen. Dit kan helpen om rugpijn te verminderen. Als u last heeft van rugpijn is een massagegordel een goed massage apparaat om de pijn in de rug te verminderen.

Welke lichaamsdelen kan je met een massageband / massagegordel masseren?

Een massagegordel kan op bijna elk deel van uw lichaam worden gebruikt. U kunt een massagegordel gebruiken om uw nek, schouders, rug, benen en armen te masseren. Massagebanden zijn er in veel verschillende uitvoeringen, maar ze werken allemaal op dezelfde manier. Het enige wat u hoeft te doen is de massagegordel aan te brengen rond het lichaamsdeel dat u wilt masseren. Vervolgens activeert u de massage door op de knop te drukken. Geniet van een heerlijke massage en daarna zal je merken dat je lichaam meer ontspannen zal aanvoelen.

Hoeveel druk moet ik op het lichaam uitoefenen met een massagegordel?

U moet voldoende druk uitoefenen om spierpijn en spanning te verlichten.  Het is het beste om een lichte tot middelzware druk op het lichaam uit te oefenen. U moet echter meer druk uitoefenen als u de spieren in het diepere weefsel wilt stimuleren. De juiste hoeveelheid druk kunt u zelf bepalen door met de handvatten druk te zetten. Als u voor het eerst een massagegordel gebruikt, moet u beginnen met een lichte druk. Sommige massagebanden zijn ook voorzien van verschillende intensiteit standen. Het grote voordeel daarvan is dat je niet zelf druk hoeft te zetten. Je stelt de intensiteit in op basis van jouw behoeften. Wanneer u een massagegordel gebruikt, moet u uw lichaam ten minste 10 minuten masseren. Zo kunnen uw spieren zich ontspannen. 

Wie kan een massagegordel gebruiken? 

Bijna iedereen kan een massagegordel gebruiken, maar het is vooral nuttig voor mensen die rug, nek en schouderpijn hebben. U kunt een massagegordel gebruiken om nek- en schouderpijn te verlichten door de spieren te masseren. Het kan ook worden gebruikt voor spierherstel na het sporten of om u te helpen ontspannen na een lange dag op het werk. 

Wie mag een massagegordel niet gebruiken? 

 • Zwangere vrouwen: zij mogen geen massagegordel gebruiken. De druk die door de massagegordel wordt uitgeoefend, kan ongemak veroorzaken voor de baby.  
 • Mensen met epilepsie: een massagegordel kan de zenuwen teveel beinvloeden. Dit kan epileptische aanvallen veroorzaken. Als je epilepsie hebt, mag je alleen een massagegordel gebruiken als een arts dit voor jou heeft goedgekeurd.   
 • Mensen met botbreuken: als u een bot hebt gebroken, mag u geen massagegordel gebruiken. De druk van een massagegordel kan uw botbreuk beschadigen. Het kan ook de omliggende huid beschadigen. U moet met uw arts overleggen of u een massagegordel mag gebruiken. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top