Beste massage apparaat koopen

Hoe koop je het beste massage apparaat dat past bij jouw wensen?

Heb je last van pijn in je schouders, rug, nek of benen? Het kopen van een massage apparaat kan dan een slimme investering zijn. Een massage apparaat is namelijk een stuk goedkoper als het regelmatig bezoeken van een massage salon. Het kopen van een massage apparaat is een éénmalige investering. De kosten variëren tussen de 30 en 250 euro afhankelijk van het type apparaat wat je koopt. Een massage apparaat werkt zeer effectief bij een sneller herstel van de spieren, verminderen van spierpijn en stress.

In dit artikel ga ik uitgebreid in op de beste massage apparaten en welke soorten er zijn. Daarnaast geef ik je een uitgebreid en helder advies op waarop je moet letten bij kopen van een massage apparaat.

Overzicht van de best geteste massage apparaten

Hieronder heb ik op basis van mijn ervaringen een overzicht opgesteld van de beste drie massage apparaten van dit moment.


Medisana MC825 massagekussen 

Het beste massage apparaat voor een complete lichaamsmassage


Gebruik je voor:

Stress, tot rust komen, rugpijn, nekpijn, spierpijn, zenuwpijn, verbeteren van de bloeddruk en slaapproblemen Blijvoeten 

Het beste massage apparaat om je voeten te masseren

Gebruik je voor:

Vermoeide voeten en benen,  bloedcirculatie bevorderen, stress verminderen, bunions, menstruatiepijn (voetreflex) en reuma 

Northwall 

Het beste massage apparaat voor sporters (gericht masseren)

Gebruik je voor:

Sneller herstel van de spieren blessures voorkomen, spieren opwarmen en zeer gericht de pijnlijke plekken masseren. 

Wat is een massage apparaat en hoe werkt het?

Met een massage apparaat worden vastzittende en gespannen spieren losgemaakt waardoor de spierpijn afneemt. Een massage apparaat maakt de spieren los doordat het beschikt over massagekoppen die rotterende en op en neer gaande bewegingen maken. Door deze bewegingen neemt de bloedscirculatie in het lichaam toe.

Door de toename van de bloedsomloop in het lichaam worden er meer essentiële voedingstoffen en zuurstoffen vervoerd. Het effect daarvan is dat de spieren worden voorzien van meer zuurstoffen en voedingstoffen. Daarnaast worden afvalstoffen uit de verzuurde spieren afgevoerd.

Een massage apparaat helpt bij veel verschillende soorten lichamelijke en mentale gezondheidsproblemenen zoals

Wat zijn mijn ervaringen met een massage apparaat en hoe helpt het mij?


Voor ontspanning en een complete lichaamsmassage:
Zelf geniet ik bijna dagelijks van een massage. Ik heb een druk leven en ik gebruik het massage apparaat met name om heerlijk tot rust te komen na een lange werkdag. Ik gebruik het meeste de Medisana MC825 omdat dit massage apparaat een volledige lichaamsmassage geeft.

Het apparaat masseert mijn bovenlichaam maar ook de bovenbenen en billen. Door deze complete lichaamsmassage kom ik echt helemaal tot rust. Na de massage merk ik op dat ik mij een stuk rustiger voel en daardoor val ik ook sneller in slaap.

Voor het sporten en een sneller spierherstel:
Ook voor en na het sporten gebruik ik het maar dan maak ik wel gebruik van een ander massage apparaat namelijk de massage gun. Zelf maak ik gebruik van de Northwall massage gun maar ik heb voor deze site ook vele andere massage guns uitgetest. Het is ideaal om de spieren los te maken voor het sporten. Ik merk dat mijn spieren flexibeler zijn waardoor ik dus ook beter presteer. Na het sporten gebruik ik de massage gun ook want het zorgt ervoor dat mijn spieren veel sneller herstellen.

Reviews van de beste massage apparaten van 2021

Ik heb een selectie gemaakt van de beste massage apparaten van dit moment. Ik heb de selectie gemaakt op basis van mijn ervaringen. In deze reviews heb ik verschillende soorten massage apparaten geslecteerd die gemaakt zijn voor een specifiek lichaamsdeel of juist een complete lichaamsmassage geven. In elke review ga ik kort in op de belangrijkste eigenschappen van het product en de voordelen en nadelen ervan. Ik wens je veel plezier met het lezen van de reviews over deze massage apparaten.

1. Medisana MC825

Kies voor de Medisana MC825 als je opzoek bent naar een massage apparaat die een volledige lichaamsmassage kan geven.

Infrarood massage apparaat

Belangrijkste kenmerken:

 • Het beste en meest populaire massage apparaat van dit moment.
 • Drie instelbare intensiteit standen.
 • De Medisana MC825 masseert je rug, nek, schouders, billen en bovenbenen.
 • Het beschikt over een infrarood warmte functie.
 • Instelbare massage zones
 • Werkt zeer effectief bij het verhelpen van rugpijn, spierpijn en stress.
 • ,Je krijgt er een afstandsbediening bij.

Ben je opzoek naar het massage apparaat die de meest ontspannende massages kan geven en over de meeste mogelijkheden beschikt? Ik raad je dan aan om het Medisana MC 825 massage kussen te overwegen. Het grote pluspunt van de Medisana MC 825 is dat het een heel groot deel van je lichaam tegelijkertijd massert. Het masseert namelijk je rug, schouders, nek, zitvlak en bovenbenen.

Massagezones:
Zoals ik al aangaf heb je bij dit massage apparaat ook vele instelmogelijkheden en op dit punt onderscheid het zich duidelijk van de concurrentie. Je kan bijvoorbeeld de massagezone instellen en hierbij heb je de keuze uit drie verschillende opties namelijk onderug, bovenrug, nek en schouders en full body massage.

De Medisana MC 825 voert een shiatsu massage uit voor het masseren van de rug. Je hebt hierbij de mogelijkheid om de intensiteit in te stellen en je hebt de keuze uit drie verschillende standen. Voor de taille en de bovenbenen voert het massage apparaat een accupressuur massage. De focussen ligt hierbij op het masseren van de specieke drukpunten.

Infrarood warmte en intensiteit
De Medisana MC 825 is daarnaast ook gebruiksvriendelijk in gebruik en dat heeft met name te maken doordat je er een afstandsbediening bij krijgt. Dankzij de afstandsbediening kan je snel en gemakkelijk de instellingen aanpassen zoals het aanpassen van de infrarood warmte, het type massage en de intensiteit.

De Medisana MC 825 behoort tot de meest populaire massage apparaten van dit moment. Het blijkt ook wel uit het aantal positieve reviews op bol.com. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de Medisana MC 825 review die ik heb geschreven.


2. Northwall massage gun

Het beste massage apparaat voor sporters (bevordering van een sneller spierherstel). Het is daarnaast perfect voor mensen die opzoek zijn naar een massage toestel die je overal mee naar toe kan nemen. De Northwall massage gun werkt namelijk met oplaadbare batterijen.

Northwall massage gun proffesioneel

Belangrijkste kenmerken:

 • Zeer compact en inclusief luxe opbergkoffer
 • Effectief voor een sneller spierherstel, voorkomen van blessures en het verhelpen van rugpijn.
 • Je kan elk lichaamsdeel masseren met de Northwall massage gun.
 • Het wordt geleverd met acht massagekopjes (uniek)
 • Het massage apparaat beschikt over 9 intensiteit standen.
 • Aan de achterkant vindt je een mooi touchscreen waarmee je de instellingen kan aflezen.

Draadloos massage apparaat
De northwall massage gun kan ik eigenlijk aan iedereen aanraden die opzoek is naar een compact massage apparaat.
Het apparaat weegt namelijk 1,3 kilo en kan je daarnaast voor vele uren draadloos gebruiken. Het massage apparaat beschikt namelijk over oplaadbare batterijen die tot wel 10 uur meegaan. Het maakt de Northwall echt uniek ten opzichte van andere massage guns. Geniet met dit apparaat overal van een heerlijke proffesionele massage.

Ideaal voor sporters
Het Northwall massage apparaat is ook ideaal als je regelmatig intensieve sportsessies doet. Het apparaat voert namelijk een krachtige klopmassage uit die diep doordringt in de spieren waardoor ook de dieper gelegen spieren goed worden losgemaakt. Bij een massage gun is juist dit belangrijk! Mijn advies is om de Northwall zowel voor als na het sporten te gebruiken. Wanneer je dit massage apparaat voor het sporten gebruikt dan bevorder je namelijk de flexbiliteit van de spieren en worden deze goed warm gemaakt. Na het sporten is de Northwall massage gun natuurlijk ook van hele groot meerwaarde want het zorgt voor een sneller spierherstel.

Aanpasbare massage ervaringen
Wat ik zelf ook fijn vindt aan dit apparaat is dat je de massage ervaring helemaal kan aanpassen aan jouw wensen. Bij de Northwall massage gun krijg je namelijk 8 verschillende soorten massagkopjes. We noemen het ook wel opzetkopjes.
Elk massagekopje is specifiek gemaakt om een bepaald lichaamsdeel of spiergroep te masseren. Op die manier haal je dus het maximale uit dit massage apparaat. Aan de achterkant vindt je ook een touchscreen en hiermee kan je de instellingen aflezen en aanpassen. Je kan bijvoorbeeld via het touchscreen de intensiteit van de behandeling instellen.

Wil je meer te weten komen over andere massage guns? Bekijk dan ook eens de massage gun adviesgids die ik heb geschreven. Klik op deze link voor een uitgebreide review over de Northwall massage gun.


3. Blije voeten: massage apparaat voor de voeten.

Het meest populaire voetmassage apparaat van dit moment. Het blije voeten massage aparaat heeft een beoordeling van 4.8 ster uit 30 reviews.

voetmassage apparaat van Blije voeten

Belangrijkste kenmerken:

 • Zeer effectief bij vermoeide voeten en benen.
 • Je kan het ook gebruiken om andere lichaamsdelen te masseren zoals de rug en de benen (zie de foto).
 • Het stimuleert de doorbloeding in het onderlichaam en afvalstoffen worden beter afgevoerd.
 • Het geeft een effectieve shiatsu voetmassage.
 • De infrarood warmte kan je activeren en de warmte kan je ook instellen (uniek).
 • Het beschikt over 15 verschillende intensiteit standen.
 • Je krijgt er gratis been crème bij.

Wat maakt het uniek?
Ben je opzoek naar een voetmassage apparaat met een hele goede prijs kwaliteitsverhouding? Het blije voeten massage apparaat kan dan een hele goede keuze zijn. Wat het voetmassage apparaat van Blije voeten uniek maakt ten opzichte van de concurrentie is dat het beschikt over 15 verschillende intensiteit standen.

Infrarood warmte functie
Daarnaast beschikt het ook over een infrarood warmte functie waarbij je ook de keuze hebt uit 8 verschillende warmte standen. Op dit vlak is het echt uniek want geen enkel ander voetmassage apparaat kan dit doen. De infrarood warmte functie is daarnaast ook super gezond want in combinatie met de shiatsu massage die dit apparaat geeft bevorderd het een betere doorbloeding in de voeten en benen. Dankzij de betere doorbloeding zul je merken dat je benen en voeten na de massage veel meer energie hebben.

Je kan ook andere lichaamsdelen masseren
Wat ook een voordeel is dat je het toestel kan gebruiken om je rug te masseren. Je plaats het toestel tegen de stoel leuning of de bankleuning en verolgens kan je genieten van een heerlijke rugmassage. Je kan je benen masseren door bijvoorbeeld op het bed of de bank te liggen. Vervolgens plaats je het apparaat onder je boven en onderbenen en kan je genieten van een heerlijke beenmassage.

Het blije voeten massage apparaat is dus multifiunctioneel en kan je gebruiken om meerdere lichaamsdelen te masseren. Op dit vlak onderscheid het zich ook duidelijk van andere voetmassage apparaten want deze beperken zich tot alleen het masseren van de voeten.


4. Lifegoods massage apparaat

De Lifegoods massageband is het meest populaire massage apparaat dat wordt verkocht op bol.com. Het apparaat heeft 4,6 ster uit 250 beoordelingen. Het massage apparaat kan je gebruiken om elk lichaamsdeel te masseren.

Belangrijkste kenmerken:

 • Geeft een volledige rugmassage
 • Masseert ook de nek, schouders, taille en bovenbenen.
 • Shiatsu, vibratie en acupressuur massage
 • Infrarood warmte functie
 • Meest populaire keuze op bol.com
 • Inclusief afstandsbediening
 • Werkt zeer goed bij rugpijn, spierpijn en stress.

Het Lifegoods massage apparaat onderscheid zich duidelijk van andere toestellen. Het apparaat is namelijk voorzien van twee armlussen en aan de uiteinden daarvan bevinden zich twee handvatten waarin je jouw handen kan plaatsen. Je kan dus zelf druk zetten en gerichter specifieke spiergroepen masseren. We noemen dit type massage apparaat ook wel een massageband. Je hebt door de armlussen veel meer flexibiliteit en controle over de massage en daarom onderscheid het zich duidelijk van andere type massage apparaten.

Lifegoods massagekussen kan alle lichaamsdelen masseren

Het Lifegoods massage apparaat kan alle lichaamsdelen masseren
Waarin het Lifegoods massage apparaat zich ook duidelijk onderscheid is dat je eigenlijk elk lichaamsdeel goed kan masseren. Met dit massage toestel kan je bijvoorbeeld dus de volgende lichaamsdelen masseren:

 • Nek, schouders en rug: plaats de massageband over je nek en schouders en door de handvaten kan je druk zetten. Op die manier kan je dus een hele goede nek en schouder massage uitvoeren.
 • Benen: ga lekker liggen op de bank of op bed en plaats de massageband onder je benen en geniet vervolgens van een heerlijke shiatsu beenmassage.
 • Voeten: plaats je voeten op de massageband en vervolgens geeftheerlijke shiatsu voetmassage.
 • Armen: je kan de armen ook masseren door deze op het apparaat te plaatsen.

Acht massagekoppen
Zoals ik al eerder aangaf geeft het Lifegoods massage apparaat een heerlijke shiatsu massage. De kwaliteit van de shiatsu massage is echter beter dan bij soortgelijke massage toestellen. De hoofdreden is dat dit massage apparaat is voorzien van wel 8 verschillende massagekoppen. Het pluspunt daarvan is dat meerdere spieren tegelijkertijd worden gemasseerd. Door kracht te zetten heb je zelf een grote invloed op hoe diep de massage doordringt in de spieren.

Daarnaast heb je hierbij ook de mogelijkheid om uit drie verschillende intensiteit standen waarmee je snelheid kan instellen. Het Lifegoods massage apparaatkan je dus helemaal aanpassen aan jouw behoeften.

Voor meer informatie over dit massage apparaat verwijs ik je ook graag door naar de review die ik over het Lifegoods massagekussen heb geschreven


5. Brellavio spijkermat: niet elektrisch massage apparaat

De Breallavio is de best verkochte spijkermat van dit moment. De spijkermat is een niet elektrisch massage apparaat die zeer goed werkt bij het verminderen van rugpijn en stress. Daarnaast helpt het bij verbeteren van de concentratie en het bevorderen van de nachtrust.

BrellaVio spijkermat

Belangrijkste kenmerken:

 • De brellavio spijkermat is voorzien van 8000 drukpunten
 • Je krijgt er ook een spijkerkussen bij.
 • Je krijgt er een gratis topper bij.
 • Werk zeer effectief bij het verminderen van stress en het verbeteren van de concentratie.
 • Het geeft je lichaam weer extra energie.

De spijkermat van Brellavio is een niet elektrische massage apparaat. Het werkt dus op een hele andere manier dan elektrische massage apparaten. We noemen de spijkermat ook wel een shakti mat of acupressuur mat. De Brelavio spijkermat werkt zeer effectief bij rugpijn, het verminderen van stress en het verbeteren van de concentratie. Daarnaast geeft het je lichaam meer energie.

Hoe werkt de accupressuur techniek van de Brellavio spijkermat?
Ik zal je in het kort uitleggen wat de werking van de spijkermat is. Op de Brellavio spijkermat bevinden zich 8000 drukpunten wij noemen dit ook wel spijkerpuntjes. Wanneer je met je lichaam op de spijkermat gaat liggen dan komen de spijkerpuntjes in aanraking met de zenuwpunten van je lichaam. De spijkerpuntjes voelen scherp aan en dat resulteert dat de de drukpunten van je lichaam worden geprikkeld. Het geeft een licht pijnlijk gevoel en dat pijnsignaal wordt via de zenuwbanen doorgegeven aan de hersenen. Als reactie hierop gaan je hersenen endorfine hormonen aanmaken. Het worden ook wel natuurlijke pijnstillers genoemd. Daarnaast zorgen deze hormonen ervoor dat je rustiger wordt. Door de aanmaak van deze hormonen nemen pijnklachten zoals rugpijn dus sterk af. Daarnaast zorgt het ervoor dat stress hormonen zoals cortisol uit het lichaam worden afgevoerd. Op die manier helpt de Brelavio spijkermat ook bij het verminderen van stress en het verbeteren van de concentratie.

Je krijgt er gratis een spijkerkussen bij
Bij de spijkermat van Brellavio krijg je ook een spijkerkussen. Met behulp van het spijkerkussen kan je ook de drukpunten van je nek en schouders effectief behandelen. In dit deel van het lichaam zit veel stress opgehoopt en daarom raad ik je altijd aan om het spijkerkussen te gebruiken in combinatie met de mat.

Gebruik de spijkermat voor 10 tot 20 minuten
Voor het meest effectieve resultaat adivseer ik je om dagelijks 10 tot 30 minuten op de Brellavio spijkermat te liggen. Vooral wanneer je het voor de eerste keer gebruikt zal het in het begin even pijn doen maar wanneer je eraan gewend raakt veranderd dit in een ontspannend gevoel. Voor meer informatie over spijkermatjes verwijs ik je ook naar deze informatiegids. In deze gids ga ik uitgebreid in op waarop je moet letten bij het kopen van een spijkermat.


Welke verschillende soorten massage apparaten zijn er?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten massage apparaten verkrijgbaar. Ik maak zelf altijd een onderverdeling tussen elektrische en niet elektrische massage apparaten. In dit artikel ligt de focus op elektrische massage apparaten. Mijn advies is om de meeste gevallen te kiezen voor een elektrische spiermassage apparaat omdat deze al het werk voor je doen. Het werkt dus ook het meest ontspannend omdat je zelf bijna niks hoef te doen.

Hieronder ga ik in op de verschillende soorten massage apparaten.

Infrarood warmte wordt over je lichaam verspreid

Massagekussen

Ben je opzoek naar een massage apparaat die een complete lichaamsmassage kan geven en wil je er niet al te veel geld aan uitgeven? Het massagekussen is in dit geval een hele goede keuze. Het grote voordeel van dit type spiermassage apparaat is dat het de volledige rug, zitvlak, bovenbenen, nek en schouders masseert. Heb je last van stress of wil je echt tot rust komen dan is het massagekussen de beste keuze omdat je zelf echt niks hoeft te doen.

Daarnaast zijn er ook kleinere massagekussens verkrijgbaar. Het grote voordeel van de kleinere modellen is dat deze een stuk compacter. Sommige werken draadloos zoals het Lifeproducts massagekussen. Het nadeel ervan is dat het kleine massagekussen maar één lichaamsdeel tegelijkertijd kan masseren.

Welke lichaamsdelen kan ik masseren?
Rug, nek, schouders, zitvlak en bovenbenen.

Massagestoel: het meest luxe massage apparaat

Speelt het budget een iets minder grotere rol en wil je dat je gehele lichaam volledig wordt gemasseerd? Je zou dan kunnen overwegen om een massage stoel kunnen te kopen. Het is veruit het meest luxe massage apparaat. Hiervoor krijg je echter wel zeer veel kwaliteit voor terug. Lees ook mijn uitgebreide koopgids over de beste massagestoelen van dit moment waarop ik uitgebreid inga op dit product.

Welke lichaamsdelen kan ik masseren met de massagestoel?
Het gehele lichaam wordt met de massagestoel gemasseerd (hoofd, nek, schouders, rug, armen, billen, benen en voeten).

Met een massage stoel kan je stress verminderen.
Massage gun

Massage gun: het beste massage apparaat voor sporters

Ben je opzoek naar een spiermassage apparaat die je gemakkelijk overal mee naar toe kan nemen? Ik kan je dan de massage gun adviseren. We noemen het ook wel een massage pistool. Het grote voordeel van een massage gun is dat het compact is en daarnaast ook draadloos werkt.

Het apparaat geeft daarnaast ook veel krachtigere massages waardoor ook de spieren in het diepere weefsel goed worden losgemaakt. Het is dus perfect voor mensen die vaak intensief sporten omdat het door de krachtige massages zeer effectief werkt bij een sneller spierherstel. De massage die dit spiermassage apparaat geeft is de klopmassage. Bij dit type massage maakt het apparaat snelle op en neergaande bewegingen.

Wat ook een groot voordeel is van dit spiermassage apparaat is dat het geleverd wordt met verschillende soorten massagekopjes. Elk kopje heeft een speciale functie en gemaakt om bepaald lichaamsdeel of spiergroep te masseren.

Welke lichaamsdelen kan je met de massage gun masseren?
Je kan eigenlijk elk lichaamsdeel masseren behalve de voeten en het hoofd.

Voetmassage apparaat: de beste keuze voor vermoeide voeten.

Een voetmassage apparaat is een toestel die speciaal gemaakt is om je voeten te masseren. Deze toestellen zijn vaak verkrijgbaar in twee verschillende vormen namelijk:

 • Gesloten vorm: bij dit type voetmassage apparaat plaats je jouw voeten in het apparaat. Vervolgens wordt je gehele voet en enkels gemasseerd. Het is veruit het meest effectieve voetmassage apparaat. Het nadeel van dit type toestel is dat een stuk groter is en meer weegt.
 • Open vorm: je plaatst je voeten op het voetmassage apparaat. Vervolgens focust de massage zich op de voetzolen van de voeten. Bij dit apparaat wordt dus niet de bovenkant van de voeten gemasseerd. Daarnaast masseert het ook niet de enkels.

Een voetmassage apparaat werkt zeer effectief bij het bevorderen van de bloedsomloop waardoor je voeten en benen weer energie krijgen.

Wanneer het voetmassage apparaat een voetreflex massage kan uitvoeren dan kan het nog wel meer gezondheidsproblemen oplossen zoals menstruatiepijn en migraine pijn.

Wil je meer te weten komen over dit type massage apparaat? Bekijk dan ook eens de voetmassage apparaat adviesgids die ik heb geschreven.

Hoe vind ik het beste voetmassage apparaat?
Voetenbad

Voetenbad: het beste massage apparaat om je voeten te reinigen.

Het voetenbad lijkt zeer veel op het voetmassage apparaat. Het grote verschil is dat je bij een voetenbad natuurlijk gebruik maakt van water. Het massage apparaat creëert een heerlijk ontspannende bubbelmassage en dat werkt goed bij het verminderen van stress. Het zorgt er ook voor dat je voeten en onderbenen heerlijk worden schoongemaakt. Een voetenbad werkt effectief bij reumatische klachten en spierkrampen. Voor meer informatie over voetenbaden verwijs ik je graag door naar deze pagina.

De realrelax masseert je kuiten enkels, voeten en bovenbenen

Beenmassage apparaat: werkt zeer effectief bij vermoeide en rusteloze benen.

Een beenmassage apparaat is speciaal gemaakt om de bloedsomloop in het onderlichaam te bevorderen. Ze werken effectief bij een sneller spierherstel van de benen. Daarnaast werkt het zeer goed bij het rusteloze en vermoeide benen. Beenmassage apparaten hebben de vorm van manchetten. Je benen plaats je dus in de manchetten en vervolgens worden de benen gemasseerd door het uitvoeren van een compressie massage. In apparaat bevinden zich luchtkussens.
Door lucht in uit te blazen in deze kussens voert het een luchtcompressie massage uit. Voor meer informatie bekijk dan ook eens deze adviesgids die ik over beenmassage apparaten heb geschreven.

Massage mat: het meest voordeliger massage apparaat dat een volledige lichaamsmassage kan geven.

Wil je heerlijk tot rust komen en ben je opzoek naar een massage apparaat die een volledige lichaamsmassage kan geven maar je wil er niet teveel geld aan uitgeven?
De massage mat kan dan een hele goede optie zijn. De mat leg je bijvoorbeeld op je bed, bank of op de stoel en vervolgens wordt je hele lichaam helemaal gemasseerd. Het nadeel van de massagemat is dat de meeste zich beperken tot het geven van een vibratie massage. Deze massage voelt heel ontspannend aan maar dringt niet door tot de dieper gelegen spieren. Voor meer informatie bekijk ook eens de massagemat adviesgids.

Kan je gemakkelijk de intensiteit van het massage bedi instellen?
Lifeproducts massageband

De massageband: het beste massage apparaat voor je rug, schouders en nek

De massageband is vooral handig als je de rug, nek en schouders wilt masseren. De band plaats je om de rug. Aan de uiteinden van het massage apparaat bevinden zich handvaten hiermee kan je met je handen druk zetten. Op die manier kan je heel effectief de lichaamsdelen masseren en losmaken. Het grote voordeel van dit type massage apparaat is dat deze shiatsu massages kunnen uitvoeren.
De spieren in het diepere weefsel worden met dit massage apparaat dus ook heel goed gemasseerd.

Welke lichaamsdelen kan ik masseren met de massageband?
De onderrug, bovenrug, nek en schouders. Daarnaast kan je de band ook op je benen legen en op die manier kan het ook je onder en bovenbenen masseren.

Waarop moet je letten bij het kopen van een massage apparaat?

Hoe koop ik nu het massage apparaat dat past bij mijn wensen? In deze paragraaf hoop ik je op deze vraag een goed antwoord te geven. Ik ga in op de belangrijkste functionaliteiten waarop je moet letten bij het kopen van een spiermassage apparaat.
Op deze manier krijg je een beter beeld van welke functionaliteiten voor jouw van belang zijn bij het kopen van een massage apparaat.

Massage gun

Kies ik voor een draagbaar massage apparaat of een toestel die een volledige lichaamsmassage geeft?

Hieronder ga ik in het kort in op de voordelen en nadelen van compacte en grotere massage apparaten

Voordelen en nadelen van een klein en compact massage apparaat?
Een belangrijke vraag die je aan jezelf moet stellen is of je kiest voor een draagbaar spiermassage apparaat of een groot massage apparaat zoals een massagestoel die een volledige lichaamsmassage kan geven.
Wanneer je bijvoorbeeld veel sport en je wil het toestel overal mee naar toenemen dan zou ik in dit geval kiezen voor een compact massage apparaat zoals de massage gun.

Het apparaat werkt draadloos en je kan het dus overal gebruiken. Daarnaast is het compact en licht waardoor je het gemakkelijk in je rugzak kan vervoeren.

Een groot voordeel is dat je met dit spiermassage apparaat eigenlijk elk lichaamsdeel goed kan masseren. Door de compactheid van het apparaat kan je echter maar één lichaamsdeel tegelijkertijd masseren. Ik vindt dit zelf wel een nadeel. Daarnaast moet je de massage gun in je handen houden en dien je zelf de bewegingen te maken.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een groot massage apparaat?
Het grote voordeel van een groot massage apparaat is dat meerdere lichaamsdelen tegelijkertijd worden gemasseerd. Ik kan je zeggen dat dit echt een stuk relaxter aanvoelt. Het geeft dus een veel meer ontspannen gevoel en op die manier kom je dus ook veel meer tot rust. Wanneer je echt stress wilt verminderen dan raad ik je aan om een groot massage apparaat te kopen zoals een groot massagekussen, massage mat of massagestoel.

Een tweede voordeel is dat meerdere lichaamsdelen tegelijkertijd worden gemasseerd en dat je zelf niet de bewegingen hoeft te maken. Je hoeft alleen maar te genieten en te ontspannen klinkt dat niet fijn in de oren?

Het nadeel van een groot massage apparaat is dat je het een stuk minder gemakkelijk kan vervoeren. Daarnaast moet je het massage toestel altijd op het elektriciteitsnetwerk aansluiten.

Groot massage apparaat

Welke type massages kan een massage apparaat geven?

Een ander belangrijk punt waarop je moet letten is welke type massages het massage apparaat kan geven. Natuurlijk is het eerst belangrijk om te weten welke verschillende soorten massages er zijn en wat de voordelen zijn. Hieronder ga ik in op de belangrijkste massages die een massage apparaat kan geven.

Shiatsu massage

Shiatsu massage

De shiatsu massage is afkomstig uit Japan en bestaat al honderden jaren. Het is één van de meest populaire en effectieve behandelingen. Een massage apparaat imiteert de bewegingen van een professionele masseuse door de massage kopen die in het toestel zitten.

De massagekoppen maken roterende en op neergaande bewegingen. Daarnaast maken de koppen ook kneed bewegingen. Op die manier voert een massage apparaat dus een shiatsu massage uit.

Wanneer je opzoek bent naar een massage apparaat die een shiatsu massage kan uitvoeren dan kan je het beste kiezen voor een massagekussen, massagestoel of massageband.

Een shiatsu massage is heel gezond en helpt bij veel gezondheidsklachten zoals spierpijn, rugpijn, ischias, stress vermindering, artritis en slaapproblemen. Bekijk deze link voor meer informatie naar de effecten van shiatsu masssages.

Vibratie massage

De vibratie massage is een stuk minder krachtig als de shiatsu massage. Bijna elke type elekrische massage apparaat kan deze massage uitvoeren behalve de massage gun. Bij dit type massage genereert het apparaat trillingen en op die manier voert het dus een vibratie massage uit. Het is vooral een zeer ontspannende massage om tot rust te komen. De massage voelt niet krachtig aan en richt zeer met name op de spieren die minder diep gelegen zijn.

Wanneer je opzoek bent naar een masssage apparaat die ook de spieren in het diepere weefsel kan masserne dan moet je goed kijken of het toestel ook andere massages kan geven zoals een shiatsu of klopmassage.

Vibratie en klopmassage

Klopmassage

Het enige massage apparaat die de klopmassage kan uitvoeren is de massage gun. Je houdt dit type massage apparaat in je handen en vervolgens beweeg je het over de spiergroepen. De klopmassage wordt uitgevoerd door de op en neergaande bewegingen van de massagekoppen.

De kwaliteit van de klopmassage is sterk afhankelijk van hoe diep de klopbewegingen gaan. We noemen het ook wel de amplitude. Wanneer een massage gun bijvoorbeeld een amplitude heeft van 16mm dan is dat veel beter dan een amplitude van 8mm. Het wil dus zeggen dat de klopbewegingen veel dieper gaan en daardoor worden spierknopen veel beter losgemaakt.
Daarnaast dringen de klopbewegingen ook veel dieper door waardoor ook de dieper gelegen spieren goed worden gemasseerd.

Kneed massage

Met name massagekussens, massagestoelen en massagebanden zijn in staat om een kneed massages uit te voeren. Bij dit type massage maken de massagekoppen in het massage apparaat kneed bewegingen. Dankzij deze bewegingen worden de spieren losgemaakt en wordt de bloedscirculatie in het lichaam bevorderd.

Rolmassages

Sommige massage apparaten kunnen ook rolmassages geven. De rolmassage vindt je vooral in voetenbaden en massage kussens. In deze apparaten bevinden zich elektrische massage rollers. De rolmassage werkt zeer goed om de doorbloeding in het lichaam te stimuleren. Door de rolbewegingen wordt namelijk de bloedscirculatie sterk bevorderd.

Beurer massagekussen

Kies voor een massage apparaat waarbij je de intensiteit kan aanpassen.

Wanneer de massage te zacht of te krachtig aanvoelt dan is het natuurlijk super handig dat je de intensiteit van de massage kan aanpassen. Ik adviseer je daarom altijd te kiezen voor een massage apparaat met een aanpasbare intensiteit. Op die manier kan je de massage helemaal aanpassen aan jouw wensen en kan je dus optimaal genieten. Mijn advies is om altijd te kiezen voor een apparaat met minimaal drie standen.

Infrarood warmte

Kies voor een massage apparaat met infrarood functie

De reden waarom ik je adviseer om te kiezen voor een massage apparaat met infrarood warmte functie is omdat het je spieren nog sneller losmaakt worden. Door de infrarood warmte wordt de bloedscirculatie in het lichaam bevorderd. Het effect daarvan is dat meer zuurstoffen en voedingstoffen de spieren bereiken waardoor de spierpijn sneller verdwijnt.

Het helpt niet alleen bij spierpijn maar het bevorderd ook een heerlijk ontspannen gevoel. Vooral tijdens de koude wintermaanden voelt het echt heerlijk aan als de spieren worden warm gemaakt in combinatie met de massage bewegingen.
Een massage apparaat met infrarood functie helpt dus ook heel goed bij het verminderen van stress en depressies.

Voor meer informatie over infrarood massage apparaten verwijs ik je ook graag door naar de infrarood massage apparaat pagina.

Beschikt het massage toestel over een oververhittingsbeveiling

Natuurlijk wil je dat het massage apparaat zo lang mogelijk meegaat en niet snel kapot gaat. Ik raad je daarom altijd aan om een massage toestel te kopen die is voorzien van een oververhittingsbeveiling. Het wil zeggen dat als het toestel te warm wordt deze automatisch uitschakkeld. Op deze manier wordt dus voorkomen dat het massage apparaat doorbrand. Check dus altijd goed of het apparaat is voorzien van deze beveiliging.

Wordt het geleverd met een afstandsbediening

Het is altijd handig als je bij het massage apparaat een afstandsbediening krijgt. Het verhoogt het gebruikersgemak enorm omdat je snel en gemakkelijk de instellingen kan aanpassen. Je kan bijvoorbeeld de intensiteit veranderen, infrarood warmte activeren of het type massage aanpassen. Vooral bij een voetmassage apparaat is het handig als je er een afstandsbediening bij krijgt. Je hoeft dan namelijk niet meer achterover te buigen om de instellingen te veranderen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een massage apparaat en wat zijn mijn ervaringen?

Wanneer je regelmatig gebruik maakt van een massage apparaat dan is dat super gezond voor je. In dit deel van dit artikel ga ik in op de belangrijkste gezondheidsvoordelen van een massage apparaat. Daarnaast vertel ik je ook wat mijn ervaringen zijn met diverse massage apparaten.

Lifegoods massagekussen kan alle lichaamsdelen masseren

Het verhelpen van spierpijn

Een massage apparaat werkt zeer effectief in het verminderen van spierpijn. Hoe dit een massage toestel dit dan? Een massage apparaat heeft massagekoppen die rotterende bewegingen maken. Door deze bewegingen wordt de bloedsomloop in het lichaam verhoogd. Het effect daarvan is dat de spieren meer zuurstof en belangrijkste voedingstoffen krijgen waardoor de spierpijn sneller verdwijnt.

Daarnaast worden de spieren ook losgemaakt en verdwijnen spierknopen. Na een massage van 15 minuten zal je merken dat de spierpijn een stuk minder is.

Een massage apparaat helpt bij een betere nachtrust.

Wist je dat een massage apparaat helpt bij het bevorderen van een betere en diepere nachtrust? Tijdens de massage maken je hersenen namelijk het endorfine en serotonine hormoon aan. Het zorgt ervoor dat je een stuk rustiger wordt. Mijn advies is om het massage apparaat ongeveer een half uur voordat je naar bed gaat te gebruiken. Je zult na de behandeling merken dat je minder gespannen bent en dus ook veel gemakkelijker en dieper kan slapen.

Een betere nachtrust
Rugmassage

Een massage apparaat helpt bij het verminderen van rugpijn

Ken je dat gevoel dat je midden in de nacht wakker wordt door rugpijn? Een massage kan zeker helpen bij het verhelpen van rugpijn. Wanneer je opzoek bent naar een massage apparaat om rugpijn te verminderen dan raad ik je aan om een toestel te kopen die een shiatsu massage kan uitvoeren. De shiatsu massage is namelijk krachtig en dringt ook door in de diepe gelegen spieren en juist dit is belangrijk.

Het type massage apparaat wat je het beste kan kopen voor het geven van rugmassages is het massagekussen, massageband of de massagestoel. Bekijk ook de rugmassage apparaat pagina voor meer informatie over het verhelpen van rugpijn.

Een massage apparaat helpt bij het verminderen van stress

Wist je dat je tijdens een massage helemaal tot rust komt? Met name wanneer je last hebt van stress en onrustige gevoelens zal je dat vooral opmerken. Tijdens de massage worden de gespannen spieren namelijk losgemaakt waardoor de spierspanning sterk afneemt. Daarnaast maken de hersenen tijdens de massage het endorfine aan. Het is een hormoon dat ervoor zorgt dat je vrolijk en rustiger wordt. We noemen het endorfine hormoon dan ook niet voor niks het gelukshormoon. Door de aanmaak van deze hormonen neemt de stress af omdat de hoeveelheid cortisol hormonen ook afnemen. Het effect daarvan is dat ook het zenuwstelsel in balans komt en daardoor neemt ook het onrustige gevoel in het lichaam af.

Een massage helpt bij stress en hoofdpijn

Een massage kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn

Wanneer je last hebt van hoofdpijn dan kan een massage zeker helpen. Zoals ik al eerder aangaf worden er endorfine hormonen aangemaakt. Naast het feit dat het je gelukkiger maakt zijn deze hormonen ook natuurlijke pijnstillers. Door de aanmaak van endorfines zal de hoofdpijn dus afnemen. Een massage die zeer effectief werkt bij het verminderen van de hoofdpijn is de voetreflex massage. Bekijk ook eens dit artikel waarop dieper wordt ingegaan hoe massage kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn.

Het helpt bij het verlagen van de bloeddruk

Wanneer je dagelijks gebruikt maakt van een massage apparaat dan kan dit zeer gunstig zijn voor het verlagen van de bloeddruk. Zoals ik al eerder aangaf werkt een massage zeer goed bij het verhelpen van stress. Een hoge bloeddruk staat vaak sterk in relatie tot stress. Tijdens de massage worden er endorfine hormonen aangemaakt en tegelijkertijd wordt het stresshormoon cortisol uit het lichaam afgevoerd. Het zorgt ervoor dat het stress niveau in het lichaam afneemt en daardoor neemt ook de bloeddruk af. Een massage apparaat kan dus zeker bijdragen aan het verlagen van de bloeddruk maar alleen in combinatie met voldoende beweging en een gezonde voeding.

Het verbeterd de lichaamshouding en maakt de spieren flexibeler

Wanneer je vaak geniet van een massage dan is dat heel goed voor het bevorderen van een betere lichaamshouding. De bewegingen van een massage apparaat zorgt er namelijk voor dat spierspanning in de spieren sterk afneemt.

Na de massage behandeling zal je merken dat de spieren een stuk flexibeler aanvoelen. Door de toegenomen flexibiliteit heb je ook minder pijnklachten en verbeterd de lichaamshouding.

Een massage apparaat kan blessures voorkomen

Een massage apparaat kan je ook zeker gebruiken voor het sporten. Je spieren zijn dan meer opgewarmd en flexibeler.
Juist daardoor kan je voorkomen dat je een blesure krijgt. Een massage apparaat die ik je kan aanraden is de massage gun.
Het grote voordeel van dit type massage apparaat is dat compact is en draadloos werkt. Daarnaast is de massage krachtig genoeg om de spieren goed los te maken. Met dit type massage apparaat kan je eigenlijk bijna ieder lichaamsdeel masseren behalve je hoofd en de voeten.

Tips bij het gebruik van een massage apparaat

Tips over hoe je het beste een massage apparaat kan gebruiken

Zoals ik al eerder aangaf zijn er verschillende soorten massage apparaten die op een andere manier kunnen werken. Ik kan je daarom geen exacte uitleg geven van hoe je een massage apparaat het beste kan gebruiken. Ik kan je echter wel een aantal goede algemene tips geven.

 • Lees de handleiding: voordat je een massage apparaat gaat gebruiken is het belangrijk om de handleiding heel goed door te lezen. In de handleiding wordt goed beschreven hoe je het massage apparaat het beste kan gebruiken. Daarnaast staan er veel handige tips in zodat je het maximale uit het massage toestel haalt.
 • Neem de tijd: ga op een rustige plek zitten en neem even de tijd voor jezelf om even lekker goed te ontspannen. Vooral wanneer je het massage apparaat voor de eerste keer gebruikt is dit belangrijk.
 • De juiste intensiteit: bij de meeste apparaten kan je de intensiteit van de massage instellen. Het is belangrijk dat je eerst de laagste intensiteit instelt. Wanneer je gelijk de hoogste intensiteit instelt en je lichaam is hier niet aan gewend dan kan dit leiden tot pijnlijke spieren en gewrichten. Begin dus eerst met een lage stand en verhoog de intensiteit wanneer de massage niet krachtig genoeg aanvoelt.
 • Tijdsduur van de massage: mijn advies is om een massage apparaat nooit langer dan 20 minuten te gebruiken. Wanneer je het te lang gebruikt dan kan dit namelijk leiden tot spierkrampen. Daarnaast is het ook niet goed voor het apparaat zelf omdat deze te warm kan worden en dus ook kan doorbranden. Gelukkig zijn de meeste massage toestellen voorzien van een oververhittingsbeveiling.

1 reactie op “Hoe koop ik het beste massage apparaat dat past bij mijn wensen?”

 1. Bedankt voor de heldere informatie over verschillende massage apparaten. Mijn broertje heeft vaak last van stijve spieren na het sporten en is benieuwd of een compressie apparaat iets voor hem is. Als ik het artikel lees, werken deze apparaten goed voor een sneller spierherstel in de benen. Ik zal het artikel naar hem doorsturen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top