Beste rugmassage apparaten speciaal voor jouw geselecteerd

Hoe vindt je het beste infrarood massage apparaat?

Bij het beste infrarood massage apparaat is het mogelijk om de intensiteit van de infrarood warmte in te stellen. Daarnaast kan je bij dit apparaat de snelheid van de massage instellen. Een goed en kwalitatief infrarood massage apparaat kan een shiatsu en vibratie massage uitvoeren. De volgende type infrarood massage apparaten zijn er verkrijgbaar:

 • Handmassage apparaat: kies deze als je heel gericht de pijnlijke spieren wil masseren. 
 • Massagekussen: kies hiervoor wanneer je op zoek bent naar een complete lichaamsmassage.
 • Voetmassage apparaat: de meeste modellen geven een shiatsu massage waarbij je voeten heerlijk worden verwarmd.

In de onderstaande tabel hebben wij voor jouw de best infrarood massageapparaten geselecteerd en getest. In de tabel vergelijken wij ook de infrarood massageapparaten met elkaar door de functionaliteiten met elkaar te vergelijken.

Inhoudsopgave van deze adviesgids
  Add a header to begin generating the table of contents

  Wat is een infrarood massage?

  Het infrarood massageapparaat verspreid warmte infrarood licht over je lichaam. Het zorgt ervoor dat je lichaam goed wordt opgewarmd. Het licht dringt door tot de spiercellen in het diepere weefsel. Bij een infrarood massage worden de cellen in je spieren sterker gemaakt. Bij infrarood therapie wordt er  gebruik gemaakt van specifieke lichtgolflengten die worden verspreid over je lichaam. Een massage door middel van infrarood licht is geen nieuwe behandeling. Deze methode wordt al eeuwenlang gebruikt en heeft bewezen zeer effectief te zijn bij het verhelpen van verschillende gezondheidsklachten.

  Wat zijn onze ervaringen met infrarood massage apparaten?

  Ik heb veel infarood massage apparaten uitgebreid uitgetest. Mijn ervaringen met infrarood masssage apparaten is zeer positief. Wanneer ik tijdens de massage de infrarood warmte activeer geeft het een extra ontspanen gevoel. Vooral tijdens de koude wintermaanden voelt het heerlijk aan als je net uit de kou komt. Mijn ervaring is dat de spieren door de infrarood warmte extra snel worden losgemaakt en dat de spierpijn daardoor sneller verdwijnt. Ideaal dus voor het verhelpen van spierpijn. Ik merk daarnaast dat ik tijdens de massage veel rustiger wordt. De massage in combinatie met de infrarood warmte geeft een heerlijk ontspannen gevoel. 

  Is infrarood therapie gezond voor je?

  Infrarood straling is volkomen gezond. Infrarood straling is namelijk een elektromagnetische straling met een langere golflengte waardoor het minder energie per foton bevat. Als u op zoek bent naar een apparaat om uw gezondheid en welzijn te verbeteren, dan is een infrarood massageapparaat een zeer goede oplossing. Infraroodmassage heeft verschillende voordelen zo helpt het bij chronische pijn, artritis, migraine of zelfs ischias. Een infrarood massageapparaat is een apparaat dat wordt gebruikt  voor het masseren van de spieren in het diepere weefsel in combinatie met infraroodlicht.

  De beste infrarood massage apparaten die het beste getest zijn.

  Wij hebben de vijf beste infrarood massageapparaten voor jouw geselecteerd en uitgebreid getest. Per apparaat gaan wij kort in op de belangrijkste functionaliteiten. 

  1. Treate care infrarood massage apparaat

  Heb je last van stress en wil je mentaal tot rust komen? Het infrarood massage apparaat van treatcare geeft een zeer effectieve nekmassage. Daarnaast kan je het apparaat ook gebruiken om je rug en benen te masseren. 

  Vermindert stress, nekpijn en hoofdpijnklachten.

  Het is een zeer veelzijdig massage apparaat. Het apparaat kan een rug, nek, arm voeten, en beenmassage uitvoeren. 

  Vindt je dat de massage te hard aanvoelt? Geen probleem het is voorzien van 3 intensiteit standen

  Last van spierpijn? Het apparaat voert een heerlijke shiatsu massage waardoor de spierpijn snel verdwenen is. 

  Geniet optimaal: door de comfortriem heeft u uw handen vrij

  Ben je opzoek naar een draagbaar nekmassage apparaat? De Treat Care massageband is dan een hele goede keuze. Het wordt geleverd met een opbergtas waardoor je het gemakkelijk en veilig overal mee naar toe kan nemen zonder dat deze beschadigd. De infrarood punten zitten over het gehele apparaat verdeeld. Het grote voordeel is dat je de infrarood warmte heel goed voelt. 

  De treatcare is een infrarood massage apparaat die je vooral gebruikt om je rug, nek en schouders te masseren. De band plaats je om je lichaam en vervolgens geeft het apparaat een heerlijke massage. Vindt je dat de massage te hard aanvoelt? Geen probleem. Het apparaat is voorzien van vijf intensiteit standen

  De Treatcare geeft drie verschillende soorten massages namelijk een shiatsu, vibratie en kneed massage. Wanneer je graag wilt dat je spieren in het diepere weefsel goed gemaseerd moeten worden dan raden wij de shiatsu massage aan. Een viberatie massage is een betere optie in het geval je vooral wil ontspannen en tot rust wilt komen. 

  2. Infrarood massagekussen die goed past in jouw interieur

  Een infrarood kussen die altijd goed past bij jouw interieur. Het kussen is namelijk leverbaar in 16 verschillende kleuren. 

  Een prachtige infrarood kussen die wordt geleverd in 16 verschillende kleuren

  Met deze massageband kan je naast je nek bijna elk deel van je lichaam masseren. 

  Het wordt geleverd met een auto adapter zodat je ook kan genieten van een massage in de auto (gebruik het alleen tijdens een pauze). 

  Nekpijn is verleden tijd dankzij de effectieve shiatsu massage. 

  Het beschikt over drie intensiteit standen. Daarnaast kan je ook de infrarood warmte activeren. 

  Waarschijnlijk is het je ook opgevallen dat veel massage apparaten niet zo goed passen in het interieur. Wanneer je opzoek bent naar een infrarood massage apparaat die goed past in het interieur dan is het Comfy massagekussen een hele goede keuze. Het kussen lijkt niet op een massage apparaat maar op een normaal kussen. In het kussen zitten echter drie massagekoppen die zorgen voor een heerlijke shiatsu massage.

  Wanneer je dit infrarood shiatsu kussen bij bol.com besteld dan heb je de keuze uit wel 16 verschillende kleuren. De kans is dus heel groot dat je het kussen vindt die goed past bij jouw interieur. 

  Met dit toestel kan je meerdere lichaamsdelen effectief masseren. Het kussen kan je bijvoorbeeld onder je rug, benen, nek en hoofd leggen. Met dit apparaat kan je dus eigenlijk ieder lichaamsdeel goed masseren. 

  Tijdens een koude winterdag wordt je met dit kussen heerlijk opgewarmd. Het is namelijk voorzien van een infrarood warmte functie. Je zult merken dat door de infrarood warmte de spieren nog sneller worden losgemaakt. Daarnaast geeft het natuurlijk ook een heerlijk ontspannen gevoel en helpt het goed tegen stress. Het infrarood warmte systeem zit geïntegreerd in de massagekoppen. De koppen maken ronddraaiende bewegingen en op die manier wordt de infrarood warmte verspreid over je lichaam. 

  Een ander groot voordeel van dit infrarood massage apparaat is dat het ook draadloos werkt. Het is namelijk voorzien van een oplaadbare batterij die tot een uur mee gaat zonder op te laden. Doordat het infrarood shiatsu kussen vrij klein is kan je het gemakkelijk overal mee naar toe nemen. 

  Het materiaal wat bij dit kussen wordt gebruikt is microfiber. Bij bankstoelen en fauteuils wordt microfiber ook vaak gebruikt. Het voordeel van dit materiaal is dat het zeer sterk is en dus lastig kapot gaat. Daarnaast kan je altijd genieten van een schoon infrarood massagekussen. De hoes kan je namelijk afritsen en wassen wel zo hygiënisch toch? 

  3. Medisana MC825: kies dit toestel als je het meeste comfort wilt

  Het massage apparaat die de meest comfortabele massage ervaring geeft. Het apparaat masseert namelijk tegelijkertijd je nek, rug, zitvlak, schouders en bovenbenen.  Daarnaast kan je ook een specifiek lichaamsdeel masseren. 

  De Medisana MC 825 masseert alle lichaamsdelen tegelijkertijd.

  Het is ook mogelijk om een specifiek lichaamsdeel te masseren. 

  Stel gemakkelijk het massageprogramma en de intensiteit in met de afstandsbediening 

  Het beschikt over drie intensiteit standen

  Het geeft een heerlijke shiatsu, vibratie, klop en kneedmassage

  Activeer tijdens de behandeling de infrarood warmte

  Ben je opzoek naar een infrarood massage apparaat die warmte over je gehele lichaam verspreid? De Medisana MC825 is dan wellicht een hele goede keuze. Het apparaat masseert namelijk je rug, schouders, nek, zitvlak en bovenbeen.  Over deze lichaamsdelen verspreid het ook infrarood warmte. Natuurlijk kan je ook de infrarood warmte deactiveren zodat het alleen maar een massage geeft. Omdat al je lichaamsdelen tegelijkertijd worden gemasseerd en je zelf niks hoef te doen vinden wij de Medisana MC825 de meest comfortabele toestel

  Wat de Medisana MC825 zo uniek maakt is dat je naast een complete lichaamsmassage ook een specifiek deel van je lichaam kan laten masseren. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk om alleen je nek en schouders te laten masseren. Het infrarood massage apparaat kan drie verschillende soorten massages uitvoeren namelijk een shiatsu, kneed en klop massage. Tijdens de massage kan je met de afstandsbediening alles gemakkelijk en snel instellen. Wij vinden dat het apparaat veel gebruiksvriendelijker werkt dankzij de bijgeleverde afstandsbediening. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de intensiteit aan te passen, het type massage en de tijdsduur van de behandeling.

  4. Lifeproducts massage toestel: de meest draagbare oplossing

  Kies voor dit toestel als je opzoek bent naar infrarood massage apparaat die je overal mee naar toe kan nemen. Het beschikt namelijk over oplaadbare batterijen die tot 2 uur meegaan. Daarnaast wordt het geleverd met een opbergtas.

  Het werkt draadloos dus geen gedoe met draden 

  Het wordt geleverd met een autoadapter waardoor je ook kan genieten van een massage in de auto. 

  Het helpt zeer goed tegen stress en spierpijn. Het geeft namelijk een effectieve shiatsu massage. 

  Het is mogelijk om bijna elk lichaamsdeel te masseren

  Het beschikt over oplaadbare batterijen die tot wel 2 uur meegaan. 

  Drie intensiteit standen 

  Ben je opzoek naar een infrarood massage apparaat die je bijvoorbeeld in de sportschool kan gebruiken? Een draadloos infrarood massage apparaat is dan veruit de beste keuze. Het massage apparaat van Lifeproducts werkt op oplaadbare batterijen en je kan dus overal genieten van een massage. De batterij gaat tot wel 2 uur mee. Daarnaast kan je lifeproducts infrarood massage apparaat veilig opbergen. Het wordt namelijk geleverd met een opbergtas. 

  Vindt je dat de massage te hard aanvoelt? Geen probleem. Het infrarood apparaat beschikt over 3 intenisteitsstanden. Op deze manier geniet je dus altijd van de massage die op dat moment het beste bij jouw past. Tijdens de massage geniet je van een shiatsu massage. De shiatsu behandeling heeft als doel om je vastzittende spieren goed los te maken. Het helpt dus bij het behandelen van spierpijn. Daarnaast heeft het ook een zeer positieve invloed op het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Het maak je immuunsysteem sterker en het zorgt ervoor dat schadelijke afvalstoffen effectief worden afgevoerd. 

  Met de infrarood massageband kan je bijna elk lichaamsdeel effectief masseren. De band bind je om het lichaamsdeel wat je wilt masseren. Vervolgens voert het een infrarood shiatsu massage uit. Aan de zijkant van het apparaat vindt je vier knopjes waarmee je de instellingen kan aanpassen. 

  Wil je genieten van een massage in de auto? Met dit infrarood toestel kan dit.  Het wordt namelijk geleverd met een autoadapter. Gebruik dit toestel alleen in de auto tijdens een rustpauze. Geniet nooit van een massage tijdens het rijden. Het kan namelijk tot gevaarlijke situaties leiden.

  Waarop moet je letten bij het kopen van een infrarood massage apparaat

  Op welke functionaliteiten moet ik letten bij het kopen van een infrarood massageapparaat?

  Om het juiste infrarood massage apparaat te kopen is het belangrijk om te weten over welke functies deze apparaten beschikken. Hieronder gaan wij kort in op de meest belangrijke functionaliteiten van infrarood massageapparaten. 

  1. Welke massages kan het infrarood massage apparaat geven?

  Wij raden altijd aan om een infrarood massage apparaat te kopen die de volgende massages kan geven:

  • Shiatsu massage: het is een eeuwenoude massage die afkomstig uit Japan. Een shiatsu massage voelt een stuk krachtiger aan dan andere massages. Het doel van deze massage is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te bevorderen. Het betekend dus dat immuunsysteem door deze massage wordt verbeterd. Een infrarood massage apparaat voert een shiatsu massage uit door de rondraaiende massagekopen. De koppen bewegen van boven naar beneden en van links naar rechts. Doordat een shiatsu massage vrij krachtig is worden de spieren goed losgemaakt. Het effect is dat de spieren weer energie krijgen omdat de voedingstoffen en zuurstoffen gemakkelijker getransporteerd worden naar je spieren. Daarnaast zorgt het ervoor dat afvalstoffen sneller en effectiever worden verwijderd. Het leidt er uiteindelijk toe dat je lichaam sterker wordt en het zelfgenezend vermogen wordt verbeterd.
  • Vibratie massage: ons advies is om altijd te kiezen voor een infrarood massageapparaat die een vibratie massage kan uitvoeren. Het is een ontspannende massage die minder krachtig aanvoelt. Een infrarood massage apparaat voert dit type massage uit door met de massagekoppen trillingen te generen. Het is een massage die erg goed helpt tegen stress.  

   

  2. Welk type infrarood massage apparaat kies ik?

  Infrarood massage apparaten zijn populairder dan ooit. Op de markt worden er verschillende infrarood massage apparaten aangeboden zoals een massagestoel, massagegun, massageband en shiatsu kussen. Maar hoe kiest u nu het apparaat wat het beste bij u past? 

  • Massagekussen / massagestoel : wij adviseren deze massage apparaten wanneer je graag wilt genieten van een volledige lichaamsmassage. De massagestoel geeft een massage van je voeten tot aan je hoofd. Een massagekussen beperkt zich tot rug, nek en schouders. Het voordeel van een massagekussen is dat deze een stuk goedkoper is. Voor een massagekussen met infrarood functie betaal je tussen de 50 en 200 euro. Voor een massagestoel betaal je minimaal 700 euro.
  • Massageband: een massageband is vooral is een stuk compacter. Kies voor dit infrarood massage apparaat wanneer je dus opzoek bent naar een draagbare oplossing. Een massageband is gemaakt om je schouders en nek te masseren.
  • Handmassage apparaat: bij de meeste massage guns  kan je ook gemakkelijk de infrarood licht functie activeren. Wij adviseren dit type infrarood massage apparaat indien je heel gericht de pijnlijke spieren wilt masseren. Daarnaast kan je met dit type toestel al je lichaamsdelen effectief masseren.

  3. Kan ik de warmte aanpassen van het apparaat?

  Wil je graag de temperatuur kunnen aanpassen van de infrarood warmte? Wij adviseren je dan in dat geval om voor een duurder model te kiezen. Bij de duurdere infrarood massage apparaten kan je de warmte aanpassen. De behandeling sluit daardoor nog beter aan op jouw wensen. Bij de goedkopere modellen is dat vaak niet het geval.

  4. Wordt het geleverd met een afstandsbediening?

  Wil je nog meer comfort tijdens de massage? Het is dan slim om voor een infrarood toestel te kiezen die wordt geleverd met een afstandsbediening. Met de afstandsbediening kan je gemakkelijk de intensiteit en het massage programma instellen. Het werkt gewoon een stuk gebruiksvriendelijker.

  De meest gestelde vragen

  Hieronder heb ik de meest belangrijke vragen over infrarood massage apparaten op een rijtje gezet.

  1. Kan ik een infrarood massage apparaat gebruiken als ik diabetes hebt?

  Diabetici kunnen een infrarood massage apparaat niet gebruiken omdat ze door de zenuwbeschadiging niet kunnen voelen hoe warm het apparaat is daardoor kunnen ze hun huid onbewust verbranden.

  Vibratie massage

  2. Kan je een infrarood massage apparaat gebruiken wanneer je zwanger bent?

  Mijn advies is om niet uw rug en buik met dit apparaat te masseren. De elektrische impulsen kunnen de samentrekking van de baarmoeder stimuleren en voortijdige weeën veroorzaken.

  2. Wat is de prijs van een infrarood toestel?

  De prijs is sterk afhankelijk van het type infrarood massage apparaat wat je kiest. Een massagestoel kost bijvoorbeeld boven de 700 euro terwijl een massagekussen tussen de 40 en 120 euro kost. 

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Scroll naar top