Beste handmassage apparaat kopen?

Hoe koop ik het beste handmassage apparaat wat past bij mijn wensen?

Zit je er over te denken om een handmassage apparaat te kopen? Lees dan eerst deze informatie adviesgids. In deze blog gaan we uitgebreid in op waarop je moet letten bij het kopen van een handmassage apparaat. Op die manier voorkom je een miskoop en zorg je er juist voor dat je het handmassage apparaat koopt dat past bij jouw wensen. We bespreken daarnaast de meest populaire handmassage apparaten van dit moment. We wensen je veel plezier met het lezen van dit artikel.

Medisana ITM

Wat is een handmassage apparaat en hoe gebruik je het?

Een handmassage apparaat is een apparaat wat je in je handen houdt. Vervolgens beweeg je het apparaat over de lichaamsdelen die je wilt masseren. Het grote voordeel van een handmassage apparaat ten opzichte van andere massage apparaten is dat je elk lichaamsdeel met dit toestel kan masseren. Een tweede grote pluspunt is dat een handmassage apparaat draagbaar is omdat het compact is en vaak op batterijen werkt. We noemen een handmassage apparaat ook wel een massage gun of massage pistool. 

Je beweegt het handmassage apparaat over de spieren die je wilt masseren. Het apparaat voert een klopmassage of vibratie massage uit. Het effect daarvan is dat de bloedscirculatie in het lichaam wordt verbeterd. Door de verbeterde bloedscirculatie zullen de spieren meer voedingstoffen en zuurstoffen binnenkrijgen. Het resultaat is dat de spierspanning afneemt en de spierpijn ook. 

Reviews van de beste handmassage apparaten 

We hebben in deze adviesgids een overzicht opgesteld van de beste handmassage apparaten van dit moment. We hebben de lijst samengesteld op basis van de specifieke functionaliteiten en het aantal positieve beoordelingen dat het product heeft op bol.com. We wensen je veel plezier met het lezen van deze reviews. 

1.Northwall handmassage apparaat 

De beste keuze voor als je de massage helemaal aan jouw wensen wilt aanpassen

Northwall handmassage apparaat

Belangrijkste kenmerken:

Het beschikt over 20 intensiteit standen
Het heeft zes massagekopjes (uniek)
Je kan het tot 10 uur draadloos gebruiken 
Het wordt geleverd met een handige koffer
Het wordt geleverd met een duidelijke Nederlandse handleiding
Zeer effectief bij spierherstel, spierpijn en rugpijn.

Ben je opzoek naar een handmassage apparaat waarbij je de massage helemaal kan aanpassen aan jouw specifieke wensen? De Northwall massage gun is dan een hele goede keuze. Het apparaat is voorzien van 20 intensiteit standen. Daarnaast krijg je er zes verschillende massagekopjes bij. Door de grote hoeveelheid aan intensiteit standen en de kopjes kan je de massage helemaal aanpassen aan jouw specifieke behoeften. De Northwall is op dit vlak ook uniek want de meest massage guns bieden niet zoveel intensiteit standen aan.

Een ander groot voordeel is dat je dit handmassage apparaat draadloos kan gebruiken. Het is dus perfect voor in de sportschool of op vakantie. Wanneer de batterij volledig is opgeladen kan je dit apparaat tot 10 uur draadloos gebruiken.

Het Northwall handmassage apparaat is ideaal voor mensen die regelmatig sporten en sneller hun spieren willen laten herstellen. Daarnaast kan je dit apparaat ideaal gebruiken als je last hebt van stress of spierpijn. Met de Northwall kan je effectief elk deel van je lichaam masseren.

Voor meer informatie lees dan ook de Northwall massage gun review die wij hebben geschreven over dit handmassage apparaat.


2. Medisana handmassage apparaat 

Dit handmassage apparaat van Medisana is de beste keuze als je de spieren in het diepere weefsel wilt masseren.

Medisana handmassage apparaat

Belangrijkste kenmerken:

Zeer effectief bij spierpijn en rugpijn doordat de spieren in het diepere weefsel worden gemasseerd.
Het wordt geleverd met een acupressuur en punt massage opzetstuk
De Medisana comfort beschikt over 10 intensiteit standen
Het heeft een infrarood warmte functie waardoor de spieren nog sneller worden losgemaakt.
De infrarood warmte heeft vijf warmte standen (uniek)

Het handmassage apparaat van Medisana is ontworpen om het lichaam te helpen ontspannen en de bloedcirculatie te verhogen. Wanneer je dus last hebt van spierpijn of rugpijn dan is de Medisana comfort een hele goede keuze. Door het bevorderen van de bloedscirculatie kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd uit het lichaam. Het effect daarvan is dat de spierpijn veel sneller verdwijnt. Geniet van elk moment van de dag van een heerlijke en ontspannende massage.

De Medisana comfort behoort tot 1 van de populairste handmassage apparaten. Het massage apparaat is zeer populair op bol.com en dat blijkt ook wel uit de reviews. Het apparaat heeft een gemiddelde beoordeling van 4,6 ster uit 142 reviews.

De Medisana comfort werkt op basis van het geven van een klopmassage. Bij deze massage wordt er druk op het lichaam uitgeoefend met behulp van de op en neer gaande massagekoppen. De massagekop beweegt afwisselend met een frequentie van 2000 tot 3000 trillingen per minuut, waardoor een kloppende beweging ontstaat, die wordt overgebracht op de te masseren lichaamsdelen.

Optioneel kan het infrarood licht worden ingeschakeld. Het betekend dat de twee massagekoppen worden opgewarmd. Het geeft een heerlijk warm effect en vooral tijdens de koude winterdagen voelt dat heerlijk aan. Daarnaast wordt de bloedcirculatie nog meer gestimuleerd. 

De intensiteit van de massage kan worden aangepast met de intensiteit knop op het apparaat. Je hebt hierbij de keuze uit 10 verschillende standen zodat je de massage helemaal kan aanpassen aan jouw wensen. Daarnaast kan je ook de infrarood temperatuur bepalen. Je hebt hierbij de keuze uit vijf warmte standen. Op dit vlak onderscheid het Medisana handmassage apparaat zich duidelijk. Geen enkel ander handmassage apparaat biedt de mogelijkheid om de warmte van de infrarood warmte aan te passen.

Het massageapparaat wordt geleverd met twee verschillende opzetstukken: acupressuur en puntmassage. Het acupressuur opzetstuk wordt gebruikt om druk uit te oefenen op de belangrijkste drukpunten van het lichaam om te ontspannen. De puntmassage wordt gebruikt voor een algemene massage. Met de puntmassage kop kan je dus elk lichaamsdeel masseren. 

Medisana beweert dat de Infrared Comfort de bloedcirculatie kan stimuleren en diepe spieren kan losmaken door een combinatie van infrarood warmte en het geven van een klopmassage. Het apparaat kan op het hele lichaam worden gebruikt, maar het is vooral goed voor het ontspannen van de rug, nek, schouders en voeten. Het is ook bijzonder nuttig bij de behandeling van spierspasmen.

Het handmassage apparaat van Medisana heeft een ergonomische vorm, zodat u zich niet te veel hoeft in te spannen om het toestel vast te houden. Het heeft ook een anti-slip handvat, zodat het gemakkelijk vast te houden is.


3. Sanbo massage gun

De Sanbo massage gun is de beste keuze voor als je opzoek bent naar een draagbaar massage apparaat die je tot wel 10 uur draadloos kan gebruiken.

Gebruik van de sanbo massage gun

Belangrijkste kenmerken:

Zeer populair op bol.com (516 reviews / 4,5 ster)
De Sanbo heeft een Medische en fitness stand.
9 intensiteit standen zodat je de massage kan aanpassen aan jouw behoeften.
Het beschikt over een display waarop je de instellingen kan aflezen
De batterij gaat tot 10 uur mee
Je krijgt er een gratis Ebook bij zodat je het maximale uit deze massage gun haalt.

Ben je opzoek naar een handmassage apparaat die je overal draadloos kan gebruiken? De Sanbo massage gun is dan een goede optie. Het apparaat is namelijk voorzien van een sterke batterij. De batterij gaat tot 10 uur mee en op dit vlak onderscheid de Sanbo zich duidelijk van de concurrentie. De meest handmassage apparaten gaan met een volle batterij tot 5 uur mee. Het grote voordeel is natuurlijk dat je het apparaat veel minder vaak hoeft op te laden.

Het massagepistool kan worden gebruikt voor het masseren van het hele lichaam, en is geschikt voor iedereen. Bij de Sanbo worden zes massagekopjes geleverd, zodat u uw massage kunt aanpassen aan jouw wensen. Het handmassage apparaat kan worden gebruikt om de flexibiliteit te vergroten, pijn te verminderen, spierherstel te stimuleren en blessures te voorkomen.

De Sanbo massage gun heeft 9 verschillende snelheidsinstellingen, die gebruikt kunnen worden voor verschillende delen van je lichaam. U kunt het intensiteitsniveau dus kiezen dat bij uw behoeften past. Dus of u nu wilt ontspannen of uw spieren intensief wilt masseren. Voor elke situatie heeft de Sanbo massage gun de perfecte intensiteit stand.

Naast de 9 verschillende snelheden heeft de Sanbo massage gun pro ook twee verschillende standen namelijk een medische en fitness stand. Het grootste verschil is dat bij de medische stand de massagebewegingen van een masseur zo effectief mogelijk worden geëmitteerd. Het doet dit door een variatie van snelle en langzame klopbewegingen.

Wat ook uniek is aan de Sanbo massage gun elite is dat het geleverd wordt met acht verschillende opzetstukjes. Elk massagekopje is speciaal gemaakt voor een specifiek doel. De vork kop is bijvoorbeeld speciaal gemaakt voor het geven van een effectieve rug massage. Voor meer informatie over rugmassage apparaten bekijk dan ook eens deze link.

Dit massagepistool is een goede investering als u een professionele massage wilt krijgen in het comfort van uw eigen huis. De prijs is ook eerlijk gezien de functies. Het Sanbo handmassage apparaat wordt bij bol.com verkocht voor een prijs van 139 euro. Wanneer we kijken naar de functies is dat een hele goede prijs voor een professioneel handmassage apparaat.

Voor meer informatie verwijzen we je ook graag naar de Sanbo massage gun review die wij hebben geschreven.


Waarop moet je letten bij het kopen van een handmassage apparaat?

Hieronder gaan we in op de belangrijkste punten waarop je moet letten bij het kopen van een handmassage apparaat. 

  • Het gewicht: het gewicht van verschillende handmassage apparaten kunnen sterk van elk verschillen. Ik adviseer je om een toestel te kiezen die tussen de 0,5 en 1,5 kilo weegt. Wanneer je een zwaarder apparaat koopt dan is dit gewoon minder comfortabel om in je handen te houden. 
  • Batterijen: sommige handmassage apparaten werken alleen maar op het elektriciteitsnet. Wij vinden dit een nadeel omdat je het apparaat niet overal kan gebruiken. Gelukkig zijn er genoeg handmassage apparaat die werken op oplaadbare batterijen. Let wel op hoe sterk deze batterijen zijn. Sommige oplaadbare batterijen gaan tot 2 uur mee en andere tot 12 uur. 
  • Intensiteit standen: bij sommige handmassage apparaten kan je helaas niet de intensiteit van de massage aanpassen. Ons advies is om niet zo’n apparaat te kopen. Wij adviseren je om een apparaat te kopen met minimaal drie verschillende intensiteit standen. Het grote voordeel is dat je dat de massage perfect kan aanpassen aan jouw specifieke behoeften. 
  • Massage programma’s: wat ook belangrijk is om te kijken welke massage programma´s het handmassage apparaat kan geven. Kan het bijvoorbeeld alleen een vibratie massage geven of ook een klopmassage? Wanneer je opzoek bent naar een handmassage apparaat die krachtigere massages geeft dan raad ik je aan om te kiezen voor een model dat klopmassages kan geven. 
  • Het aantal massagekopjes: op een handmassage apparaat plaat je altijd een massagekopje. Elk massagekopje heeft een andere functie. De vork massagekop is bijvoorbeeld speciaal gemaakt voor het masseren van de rug. De ronde kop bijvoorbeeld voor de dieper liggende spieren. Het advies dat we je kunnen geven is om een handmassage apparaat te kopen die over minimaal vier verschillende massagekopjes beschikt. Als je meerdere massagekopjes hebt heb je namelijk meer mogelijkheden en kan je de massage beter aanpassen aan jouw specifieke wensen.
  • De prijs: bepaal ook je budget van hoeveel je wil uitgeven aan een handmassage apparaat. Sommige modellen kosten 40 euro en andere 150 euro. Om te bepalen welk toestel bij jouw past is het eerst belangrijk om een goed beeld te krijgen van de belangrijkste functionaliteiten en je budget. Op basis daarvan kan je bepalen welk handmassage apparaat het beste voldoet aan jouw wensen en ook binnen jouw budget past. 
  • Lees de reviews: een ander belangrijk advies die we je kunnen geven is om altijd het handmassage apparaat online te kopen bij een webwinkel zoals bol.com of amazon.nl. Het grote voordeel daarvan is dat veel producten vele reviews hebben. Op die manier krijg je een veel beter beeld van het product en wat andere mensen ervan vinden. Ons advies is om een handmassage apparaat te kopen met minimaal een beoordeling van 4 sterren en minimaal 20 reviews. 
Welke massages kan een handmassage apparaat uitvoeren?

Welke massages kan een handmassage apparaat geven? 

  • Klopmassage: het handmassage apparaat voert snelle op en neer gaande bewegingen uit. Op die manier voert het toestel een klopmassage uit. De effectiviteit van de klopmassage hangt sterk af van hoe diep de bewegingen gaan we noemen dit de amplitude. Ons advies is om een handmassage apparaat te kopen met een minimaal amplitude van 0.8mm. Hoe dieper de klopbewegingen gaan hoe beter de spieren in het diepere weefsel worden gemasseerd en dus effectiever is bij het verminderen van spierpijn.
  • Vibratie massage: bij dit type massage maken de massagekoppen trillende bewegingen. De vibratie massage is een minder krachtige massage als de klopmassage. De massage richt zich met name op de spieren aan de oppervlakte spieren.  De massage voelt meer ontspannend aan maar is minder effectief bij het masseren van het diepere weefsel.
Scroll naar top