Beste gezichtsbruiner kopen

Hoe koop ik de beste gezichtsbruiner die past bij mijn wensen?

In dit artikel kom je alles te weten over gezichtsbruiners. Ik vertel je op welke functionaliteiten je moet letten bij het kopen van een goede gezichtsbruiner. We noemen een gezichtsbruiner ook wel een gezichtszonnebank, gezichtssolarium of inklapbare zonnehemel.

Ik heb een overzicht opgesteld van de beste gezichtsbruiners van dit moment. Voor elk gezichtssolarium heb ik een review geschreven waarin ik in ga op de belangrijkste eigenschappen en de voordelen en nadelen. Daarnaast vertel ik je ook over de voordelen en nadelen van gezichtbruiners en hoe je deze het beste kan gebruiken.

Het doel van dit artikel om jouw een zo goed mogelijk beeld te geven over gezichtssolariums. Na het lezen van dit artikel heb je hopelijk een beter beeld van welke gezichtsbruiner het beste bij jouw wensen past.

Meest populaire gezichtssolariums van dit moment

Hapro HB404 HPA: 

Beste prijs kwaliteitsverhouding 

Summer Glow HB 175


De meest voordellige keuze

BBWC Rubino 93131 : 

De beste inklapbare keuze + grootste bruiningsveld 

Wat is een gezichtsbruiner en hoe werkt het?

Een gezichtsbruiner is een lamp die speciaal gemaakt is om je gezicht bruin te maken. Het zorgt ervoor dat je gehele gezicht prachtig egaal bruin wordt.

In de gezichtsbruiner bevinden zich verschillende lampen en deze stralen UV licht uit. De huid gaat als reactie hierop pigment produceren. Het wordt ook wel melanine genoemd. Door aanmaak van het pigment wordt je huid wat dikker en krijgt het dus een mooie bruine kleur.

Een gezichtszonnebank is speciaal gemaakt om je gezicht mooi egaal bruin te maken. Om een mooie bruine egale huid te creëren zijn gezichtsbruiners daarom voorzien van een speciale filter. Het doel van deze filter is dat de UV straling mooi wordt verspreid over je gehele gezicht en dat zorgt voor een mooie bruine egale huid.

Het voordeel van een gezichtsbruiner in vergelijking tot een zonnebank is dat deze een stuk kleiner is. Je kan een gezichtsbruiner veel gemakkelijker verplaatsen. Je kan het eigenlijk overal gebruiken als je maar elektriciteit hebt. Daarnaast zijn gezichtsbruiners ook een stuk goedkoper dan zonnebanken. Voor een gezichtszonnebank betaal je tussen de 150 en 300 euro en voor een zonnebank tussen de 1500 en 3000 euro.

Een selectie van de beste gezichtsbruiners van dit moment

Wij hebben een selectie gemaakt van de beste gezichtsbruiners van dit moment. Wij hebben dit gedaan door te kijken naar de gezichtsbruiners met de beste reviews op bol.com en die het beste uit de test komen. Per gezichtszonnebank gaan wij in op de unieke functionaliteiten en de voordelen en nadelen van het apparaat. Wij wensen je veel plezier met het lezen van deze reviews.

Hapro HB404 HPA

De beste gezichtsbruiner om je bovenlichaam heerlijk bruin te laten worden (gezicht, nek en schouders)

Gezichtsbruiner

Voordelen

 • Je maakt niet alleen je gezicht bruin maar ook je nek en schouders (het bruiningsgebied is extra groot). Op dit vlak onderscheid het zich dus.
 • Krachtige hogedruk lamp van 400 watt en daardoor wordt je sneller bruin
 • De Hapro HB404 beschikt over een handige handgreep
 • Er zit in een afstandsmeter in het apparaat die aangeeft hoe dicht je op het apparaat moet zitten (uniek en optimaal resultaat)
 • Inclusief Nederlandse handleiding

Nadelen:

 • Helaas kan je de Hapro HB404 helaas niet draadloos gebruiken

Wat de Hapro HB404 uniek maakt ten opzichte van andere gezichtsbruiners is dat het niet alleen je gezicht bruin maakt maar ook je schouders en nek. Het bruiningsveld van de Hapro is namelijk een stuk groter namelijk 40 x 60 cm. De hoofdreden is omdat de Hapro HB404 over een extra sterke en grote lamp van 400 watt beschikt. Een ander groot voordeel hiervan is dat je gezicht, schouders en nek ook veel sneller bruin worden.

Wat wij ook fijn vinden aan de Hapro is dat het apparaat aangeeft wat de ideale afstand is tussen de gezichtsbruiner en het gezicht. Het zorgt voor het optimale resultaat.

Een ander pluspunt is dat je de Hapro gezichtszonnebank gemakkelijker kan meenemen. Het aparaat weegt maar 1,5 kilo en daarnaast is het voorzien van een handgreep.

Een nadeel van de Hapro HB404 is dat deze een stuk prijziger is als andere gezichtsbruiners. Het toestel wordt bij bol.com verkocht voor een prijs van 300 euro maar voor kwaliteit betaal je ook vaak meer. Het is veruit de meest populaire gezichtsbruiner die wordt verkocht op bol.com. Het blijkt wel uit de hoeveelheid positieve reviews. Het heeft op bol.com een beoordeling van 5 ster en beter kan dus niet 🙂

Hapro summer glow HB175 zelfbruiner

De beste goedkope gezichtsbruiner van dit moment

Hapro-Summer-Glow-HB-175

Voordelen

 • Een goedkope en goede gezichtsbruiner die bij bol.com te koop is voor 139 euro
 • Het heeft een sessie geheugen waarmee je de hoeveelheid bruiningsbehandeling kan bijhouden voor twee personen.
 • Het heeft een mechanische timer
 • Inclusief oogbeschermers
 • Vrij lang elektricities snoer van twee meter
 • Mooi klein en compact design

Ben je opzoek naar een goedkope maar ook kwalitatieve gezichtsbruiner? De Hapro summer glow HB 175 is dan een hele goede keuze. De gezichtsbruiner wordt bij bol.com verkocht voor een prijs van 137 euro. Op bol.com is deze gezichtsbruiner ook het meest populair. Het heeft een gemiddelde beoordelling van 4,5 ster uit 37 reviews. Het zegt dus ook veel over hoe tevreden mensen zijn met deze gezichtsbruiner.

De Hapro Summer Glow is voorzien van vier lampen van elk 15 watt. Dankzij de strip reflectie systeem wordt de intensiteit van het licht wat uit de lampen komt bevorderd. Het zorgt ervoor dat je huid op een veilige manier een prachtige bruine tint krijgt.

Aan de voorkant van het gezichtssolarium vindt je een mechanische timer. Hiermee kan je de tijdsduur instellen. De maximale tijdeduur is 60 minuten.

Wat een klein nadeel van Hapro Summer Glow is dat het bruiningsveld zich beperkt tot het gezicht. Wanneer je graag ook je schouders bruin wil maken dan raad ik je aan om voor Harpo HB404 te kiezen . De HB404 is echter wel een stukje duurder. Het is een overweging die je moet maken van wat jij belangrijk vindt.

Danstar HB175

De beste keuze als je opzoek bent naar een compacte gezichtssolarium

Voordelen

 • Zeer compact en deze kan je dus gemakkelijk overal mee naar toe nemen
 • Inclusief beschermingsbrillen
 • Het heeft een sessie geheugen voor twee personen
 • Vier lampen van elk 15 watt met strict reflector systeem

Wil je tijdens de koude wintermaanden ook een prachtig bruin kleurtje op je gezicht hebben? De Danstar HB175 is dan een gezichtsbruiner die je goed zou kunnen overwegen en met name als je opzoek bent naar een compacte bruiner. De Danstar HB175 is namelijk de meest compacte gezichtsbruiner die er te verkrijgen is. Naast het feit dat Danstar compact is weegt deze zelfbruiner ook meer 2 kilo. Op dit vlak onderscheid het zich dus duidelijk van andere gezichtssolariums

Dankzij de sterke vier lampen van 15 watt wordt je gezicht lekker snel bruin. Na ongeveer 3 tot 4 sessies zul je zien dat je gezicht een stuk bruiner is geworden. De UV straling komt niet in je ogen omdat er standaard twee veiligheidsbrilletjes bij zitten. Het is belangrijk om deze tijdens de bruiningssessie altijd op te zetten.

Wat altijd belangrijk is om bij te houden is het aantal sessies dat je de gezichtsbruiner hebt gebruikt. Op de Danstar HB175 vindt je een ronddraaiknop. Het wordt ook wel de sessiegeheugen functie genoemd. Je kan hiermee bijhouden hoeveel sessies je tot nu toe hebt gehad. De danstar beschikt over twee sessiegeheugen knopen. Het wil dus zeggen dat twee personen kunnen bijhouden hoe vaak zij het toestel hebben gebruikt.

BBWC Rubino (inklapbare zijpanelen)

Beste inklapbare zonnehemel / gezichtsbruiner met zijpanelen waardoor ook de zijkant van je gezicht perfect bruin worden.

BBWC-Rubino-93131

Voordelen

 • 12 lampen die gebruik maken van UV, callageen en infraroodlicht
 • De bruine pigment kleur blijft langer zitten.
 • Het beschikt over zijpanelen zodat ook de zijkanten van je gezicht mooi bruin worden.
 • De zijpanelen zijn inklapbaar.
 • Dankzij de 12 lampen duurt het bruiningsproces korter.
 • Het bruiningsveld is een stuk groter (gezicht, nek en schouders)
 • De BBWC kan je rotteren en qua kijkhoek verstellen.
 • Twee jaar garantie

Ben je opzoek naar een luxe gezichtsbruiner die een prachtige en langdurige bruine pigment kleur geeft? De BBWC Rubino gezichtsbruiner is dan een goede keuze. De gezichtsbruiner beschikt over zijpanelen die ook voorzien zijn van lampen. Het voordeel daarvan is dat ook de zijkanten van het gezicht heel mooi bruin worden gemaakt. Het gehele gezicht krijgt daardoor een mooie egale kleur.

De inklapbare zonnehemel onderscheid zich duidelijk van andere modellen omdat het is voorzien van wel 12 lampen. Wat de lampen uniek maakt ten opzichte van andere is dat deze UV licht, collageen en infraroodlicht met elkaar combineren. Het zorgt ervoor voor een veel beter bruiningsresultaat. De huid zal daarnaast na de bruiningsessie ook zachter aanvoelen. Het betekend dat de bruine pigment veel langer op je huid blijft zitten en dat is echt een voordeel. Daarnaast zorgt deze combinatie UV licht, collageen en infraroodlicht voor een hogere aanmaak van vitamine D en dat is natuurlijk heel gezond voor je huid.

Naast het feit dat de lampen heel effectief werken kan je de BWC Rubino ook gemakkelijk rotteren. Op dit vlak onderscheid het zich dus ook want niet veel andere zelfbruiners kunnen dit.

Daarnaast kan je ook de kijkhoek van het toestel verstellen. Op die manier wordt je gezicht optimaal bruin gemaakt. De BBWC gaat trouwens verder dan alleen het bruin maken van je gezicht. Dankzij de 12 lampen is het bruiningsveld veel groter waardoor ook je bovenlichaam heel mooi wordt bruin gemaakt.

BBWC 9212 gezichtsbruiner

Bruin uw gezicht ook van de zijkant dankzij de zijpanelen

Voordelen

 • De BBWC heeft 12 UV lampen
 • Dankzij de VSA technologie gaan de lampen veel langer mee
 • De zijkanten van je gezicht worden ook mooi bruin
 • Je gehele bovenlichaam krijgt een prachtig bruine pigment kleur.
 • Je kan de gezichtsbruiner inklappen en dus gemakkelijker opbergen

Veel gezichtsbruiners bruinen niet goed de zijkanten van je gezicht maar de BBWC 9212 doet dit wel. Het gezichtssolarium heeft namelijk zijpanelen waardoor dus ook de zijkanten van je gezicht goed worden bruin gemaakt.

Daarnaast kan je de BBWC ook gemakkelijk opbergen. De zijpanelen kan je namelijk inklappen waardoor het toestel veel kleiner wordt. Wanneer de gezichtszonnebank openklapt dan is deze een stuk groter als andere modellen. Het komt doordat deze bruiner een stuk luxer is en wel 12 UV lampen heeft. Het wil dus zeggen dat het bruiningsveld groter is en dus niet alleen wordt je gezicht bruin gemaakt maar ook de schouders en nek. Daarnaast gaan deze lampen een stuk langer mee omdat ze gebruik maken van de VSA technologie. Het wil eigenlijk zeggen dat de UV lampen direct aangaan wanneer je het toestel aanzet.

Net zoals bij alle andere gezichtszonnebanken stimuleert de BBWC 9212 het vitamine D tekort in de koude kille winterdagen. De aanmaak van voldoende vitamine D is heel belangrijk omdat het je immuunsysteem sterker maakt waardoor je minder snel ziek word.

Betterdays Face Tanner

Bruin uw gezicht ook van de zijkant dankzij de zijpanelen

Betterdays Face Tanner

Voordelen

 • Het tanningsveld is 25.5 x 20 cm
 • Het wordt geleverd met twee beschermbrillen
 • Je kan de Face tanner in twee verschillende posities plaatsen
 • Inclusief 2 jaar garantie
 • Duidelijke Nederlandse handleiding
 • Dankzij de reflectoren is het UV licht efficiënter waardoor de huid een mooie natuurlijke bruine kleur krijgt.
 • Het is één van de meest voordellige gezichtsbruiners

Wil je tijdens de koude winterdagen even heerlijk tot rust komen en het gevoel krijgen alsof je heerlijk aan het genieten bent van de warmt lente zon? Wil je er ook niet al teveel geld aan uitgeven? De facetanner van het merk Betterdays kan dan de gezichtsbruiner zijn die je goed zou kunnen overwegen.

De Facetanner is bij bol.com te kopen voor een prijs van 149 euro. Natuurlijk is het een groot bedrag maar hiermee is het wel een stuk goedkoper als andere face tanners. Wanneer we het apparaat vergelijken met andere face tanners uit dezelfde prijsklasse dan onderscheid dit apparaat zich zeker wel.

Het apparaat beschikt bijvoorbeeld over vier vier lampen die allemaal reflectoren hebben. Het UV licht is daardoor nog effecienter waardoor je op een mooiere manier bruin wordt.

Daarnaast beschikt het zoals alle andere apparaten over een handige timer functie waarmee je de sessieduur kan instellen.

Wanneer je tijdens de koude winterdagen de Betterdays Facetanner gebruikt dan is je huid niet echt gewend aan het UV licht.
Ik raad je daarom aan om de gezichtsbruiner voor de eerste keer niet langer dan 10 minuten te gebruiken. Daarnaast is het mijn advies om de na de eerste twee sessies een tussenperiode te hebben van 24 tot 48 uur. Je huid heeft dan de tijd om eraan gewend te raken en dit is juist erg belangrijk. Na de tweede sessie kan je de Betterdays voor voor 20 tot 30 minuten gebruiken. Het is afhankelijk van de type huidskleur die je hebt. Wanneer je er niet zeker van bent raad ik je aan om altijd eerst contact op te nemen met de Dokter.

BBWC gezichtsbruiner 9212

Waarop moet je letten bij het kopen van een gezichtsbruiner?

In dit deel van deze koopgids ga ik in op alle belangrijke eigenschappen / functionaliteiten. Ik probeer zo goed mogelijk uit te leggen wat deze functionaliteiten zijn en waarom deze belangrijk zijn. Op die manier hoop ik je meer duidelijkheid te geven waarop je moet letten bij het kopen van de beste gezichtsbruiner die past bij jouw wensen

BBWC-Rubino-93131

Het bruiningsveld van het gezichtssolarium en de zijpanelen

Het bruiningsveld van de gezichtsbruiner is één van de belangrijkste punten waarop je moet letten. Het bepaald eigenlijk op welk deel van het bovenlichaam de UV straling schijnt.

De goedkopere gezichtsbruiners beperken zich alleen maar tot het bruin maken van het gezicht en hebben dus een kleiner bruiningsveld. Natuurlijk zit er ook een voordeel aan want ze zijn een stuk compacter dankzij de kleinere UV lampen.

De luxe gezichtsbruiners hebben een groter bruiningsveld omdat ze beschikken over grotere of meerdere UV lampen. Bij deze gezichtssolariums worden ook je schouders en nek mooi bruin gemaakt. Een nadeel van dit type zelfbruiner is dat het formaat een stuk groter is. Het is dus een belangrijke vraag die je aan jezelf moet stellen of het voor jouw belangrijk is om ook je nek en schouders bruin te maken. Het zou ook kunnen zij dat dit minder belangrijk voor jouw is en dat je juist opzoekt ben naar een mooie compacte gezichtsbruiner.

Daarnaast raad ik je altijd om een gezichtszonnebank te kopen die is voorzien van zijpanelen. In de zijpanelen zitten UV lampen en deze richten zich op de zijkanten van het gezicht. Het grote voordeel van de zijpaneel lampen is dat je jouw hele gezicht mooi egaal bruin wordt. Natuurlijk geven gezichtszonnebanken zonder zijpanelen ook goede resultaten maar het duurt wel langer 1 tot 2 sessies langer voordat het gezicht mooi egaal bruin is.

Wanneer je besluit om een gezichtssolarium met zijpanelen te kopen dan is het belangrijk om erop te letten dat deze wel inklapbaar is. Het scheelt echt veel ruimte en je kan het dus veel gemakkelijker opbergen.

Het aantal lampen: maakt het uit?

Veel mensen denken dat een groter aantal lampen beter is voor de kwaliteit en dat je er sneller bruin van wordt. Ik kan je nu al zeggen dat dit niet klopt. Gezichtsbruiners moeten aan zeer strenge voorwaarden voldoen zodat je deze ook echt veilig kan gebruiken. Een belangrijke voorwaarde is bijvoorbeeld dat ze maar een kleine hoeveelheid UV straling mogen uitstralen. Wat ik hiermee wil aankaarten is dat daarom het aantal lampen en de sterke daarvan niet zoveel uitmaakt. Door de zwakkere UV straling ga je pas echt een mooi bruin egaal effect zien na twee tot drie sessies van elke 10 tot 20 minuten afhankelijk van je type huid.

Het aantal lampen speelt daarom een veel minder belangrijke rol. Het gaat er met name om hoe groot de lamp is zodat het bruiningsveld ook een groter oppervlakte krijgt. Daarnaast spelen de zijpanelen ook een grote rol in de kwaliteit en hoe snel het gehele gezicht mooi egaal wordt bruin gemaakt.

Gezichtsbruiners BB

Kan je de gezichtsbruiner verstellen en rotteren?

Wil je heerlijk genieten van een gezichtsbruiner terwijl je aan het TV kijken bent of tijdens het werk? De meeste mensen willen het apparaat overal kunnen gebruiken. Een andere heel belangrijke functionaliteit die daarom grote impact heeft op de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid en of je het apparaat qua hoogte kan stellen en kan rotteren. Wanneer je op een stoel zit en het gezichtssolarium heeft niet de juiste hoogte dan is het natuurlijk super handig om deze te kunnen verstellen. Let hier dus goed op als je een gezichtssolarium koopt.

Wat daarnaast belangrijk is dat je de hoek van de gezichtsbruiner kan rotteren. Door de hoek in te stellen kan je ook bijvoorbeeld ook de onderkant van je gezicht mooi bruin maken.

Krijg je er zonnebankbrilletjes bij?

Wanneer je de gezichtsbruiner gebruikt dan kan je deze niet met je blote ogen gebruiken en vooral niet als je deze vaak gebruikt. De UV straling is natuurlijk niet goed voor ogen.

Veel gezichtssolariums worden gelukkig geleverd met zonnebankbrilletjes. Check altijd of deze er bij worden geleverd. Wanneer je deze er niet bijkrijgt moet je de brilletjes erbij kopen. De prijs hiervan ligt tussen de 3 en 8 euro.

Danstar-hb175

Heeft gezichtszonnebank een digitale of mechanische timer?

Met de timer kan je instellen hoe lang de bruiningsbehandeling moet werken. Bij eigenlijke apparaten kan je de timer op maximaal 30 minuten instellen. Na 30 minuten wordt de gezichtsbruiner dus automatisch uitgeschakeld. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om de tijdsduur korter in te stellen.

Mijn advies is om niet voor een mechanische timer maar een digitale timer te kiezen. Bij een digitale timer hoor je namelijk niet dat vervelende tikkende geluid. Wanneer de sessie is afgelopen hoor je een piepend geluid en weet je dus dat tijdsduur over is.

Hoe lang is het verlengsnoer?

Gezichtssolariums kan je helaas niet draadloos gebruiken. Het is daarom altijd belangrijk om te checken hoe lang het elektriciteitssnoer is. Natuurlijk kan je ook een verlengsnoer gebruiken als het snoer niet zo lang is.

Hoeveel geluid maakt het gezichtssolarium?

Wil je heerlijk genieten van een gezichtsbruiner terwijl je samen met anderen een film kijkt? Je wil natuurlijk niet dat mensen zich eraan storen. Wanneer dat voor jouw belangrijk dan moet je dus voor een gezichtssolarium kiezen die niet veel geluid maakt. Vaak wordt in de productspecificaties wel aangegeven hoeveel decibel aan geluid het apparaat.

De gezichtsbruiners kunnen nogal van elkaar verschillen qua geluidsniveau check dit dus even goed.

Hoe gebruik je een gezichtsbruiner

Hoe gebruik je een gezichtsbruiner?

 1. Op een glad oppervlak plaatsen: ik raad je aan om het op een glad oppervlak te zetten. Vervolgens verstel je de positie zodat het UV licht goed op je gezicht schijnt. Bij sommige goedkopere gezichtsbruiners is het niet mogelijk om de hoek te kunnen instellen.
 2. Lees de handleiding door: mijn advies is om altijd eerst heel goed de handleiding van het product door te lezen. In de handleiding vindt je vaak tips van hoe je de bruiner het beste en op een veilige manier kan gebruiken. Op die manier haal je het maximale uit de gezichtsbruiner.
 3. Plaats de beschermende bril op je ogen: vergeet nooit om de beschermende bril op te zetten voordat je deze gebruikt.
  Het UV licht is namelijk niet goed voor je ogen. Check ook altijd of er beschermingsbrillen bij het gezichtssolarium worden geleverd. Bij sommige modellen is dat namelijk niet het geval. Wanneer je de beschermende bril hebt opgedaan dan steek je de stekker in het stopcontact.
 4. Stel de timer in: vervolgens stel je in hoe lang de sessie moet duren. Als je de gezichtsbruiner voor de eerste keer gebruikt dan raad ik je aan om de sessie in te stellen op maximaal 10 minuten. Vooral tijdens de koude winterdagen is je huid niet gewend aan UV licht en vandaar dat mensen altijd zo snel verbranden in de lente. De huid is er simpelweg niet aan gewend. Na de eerste sessie kan je de tijdsduur langer instellen. Het is echter wel afhankelijk van het type huid.
 5. Afstand tussen de lamp en het gezicht: het is belangrijk dat je voldoende afstand van de lampen houd maar er ook niet te ver van af staat. De ideale afstand tussen de UV lamp en je gezicht is tussen 10 en 50 cm. Vergeet niet om altijd minimaal 10 cm afstand te houden want dit is heel belangrijk.
 6. Gezichtsbruiner uit zetten: vergeet nooit om het apparaat uit te zetten. Wanneer de sessie is afgelopen staat de gezichtsbruiner nog altijd aan. Het is daarom belangrijk om altijd de stekker uit het stop contact te halen.
 7. Gebruik aftersun of een verzorgende crème: wanneer je de gezichtsbruiner goed gebruikt raak je nooit verbrand en krijg je een mooie bruine kleur. Het is echter wel belangrijk om aftersun te gebruiken om het maximale effect te realiseren.
Gebruiktips voor een gezichtssolarium

Handige tips voor het gebruik van een gezichtssolarium:

Hieronder vindt je aantal handige tips voor het gebruik van een gezichtsbruiner:

 • Wanneer het oppervlak nat is dan moet je deze altijd droog maken als je het gezichtssolarium wilt gebruiken.
 • Wanneer je lekker genoten hebt van de zon dan is het niet verstandig om op dezelfde dag ook nog eens de zelfbruiner te gebruiken. Ik denk echter dat je dat toch niet van plan was om te doen.
 • Gebruik het nooit meerdere keren op een dag. Je kan de gezichtsbruiner dus maar één keer per dag gebruiken.
 • Het is belangrijk om altijd de beschermende bril op te zetten. Het UV licht is namelijk schadelijk voor je ogen.
 • Zorgt ervoor dat je kinderen nooit gebruik maken van het gezichtssolarium.
 • Je kan de gezichtsbruiner het beste goed schoonmaken met een licht vochtige doek. Het is belangrijk om niet een hele natte doek te gebruiken want dan kan het apparaat stuk gaan.

Hoe lang kan ik een gezichtsbruiner gebruiken?

Wanneer je de gezichtsbruiner voor de eerste keer gebruikt dan kan je deze in het begin alleen maar 10 minuten gebruiken. Vooral tijdens de winterperiode is je huid namelijk niet gewend aan UV licht. Het is daarom belangrijk dat je huid hieraan wendt. Na de eerste sessie is het ook belangrijk dat er 24 tot 48 uur tussen zit.

Na de eerst sessie is het ook belangrijk om goed na te gaan hoe lang de sessieduur de volgende keer kan zijn. Het is ook sterk afhankelijk van jouw huidtype:

 • Licht gevoelige huid: wanneer je heel snel verbrand dan is het advies om het gezichtssolarium na de eerste sessie maximaal 15 minuten per sessie te gebruiken.
 • Normaal gevoelige huid: het advies is dan om de gezichtsbruiner maximaal 20 minuten te gebruiken.
 • Huid die niet snel verbrand: in dit geval kan je de bruiner tot maximaal 30 minuten gebruiken.
Voordelen van een gezichtsbruiner

Wat zijn de voordelen van een zonnelamp / gezichtsbruiner?

Wanneer je regelmatig gebruik maakt van een zonnelamp heeft dat veel gezondheidsvoordelen. Hieronder gaan we kort in op de belangrijkste voordelen van lichttherapie:

 • Vitamine D zorgt voor een sterker immuunsysteem: wanneer je gebruikt maakt van een gezichtsbruiner dan maakt je lichaam als reactie op de UV straling vitamine D aan end at is erg gezond voor je lichaam. De aanmaak van vitamine D hormonen zijn fundamenteel voor het bevorderen van een sterker immuunsysteem. Vandaar dat ook veel minder last hebben van griep tijdens de zomperriode. Het immuunsysteem van de mensen is dan een stuk sterker omdat het lichaam voldoende vitamine D aanmaakt. Met een gezichtssolarium kan je er dus voor zorgen dat je lichaam ook in de winterperiode.
 • Het helpt tegen stress en depressies: onderzoek heeft aangetoond dat UV licht helpt bij het verminderen van stress en depressies. Het heerlijke warme gevoel van het UV licht zorgt ervoor dat het lichaam.
 • Slapeloosheid: wist je dat lichttherapie kan helpen bij het verbeteren van je nachtrust? Door de aanmaak van endorfine hormonen wordt je rustiger en minder gespannen. Doordat je minder psychische onrust hebt zal je dus ook sneller in slaap vallen. Voor het beste effect raad ik je aan om de gezichtsbruiner ongeveer een uur voor het slapen gaan te gebruiken.

Wat zijn de nadelen van een gezichtsbruiner?

Het grote nadeel ervan is natuurlijk dat teveel UV straling kan leiden tot huidkanker. Gezichtsbruiners moeten daarom aan allerlei wettelijke eisen voldoen. Gelukkig stralen gezichtbruiners veel minder UV straling uit dan de zomer of lentezon. Het is en blijft echter heel belangrijk om de gezichtsbruiner niet elke dag te gebruiken en niet voor bijvoorbeeld een uur. Wanneer je een lichte huid hebt dan kan je dit apparaat maximaal 15 minuten per sessie gebruiken. Bij een bruinere huid is de sessieduur maximaal 30 minuten.

Ik raad je altijd aan om de handleiding heel goed door te lezen. In de handleiding staan vaak goede adviezen over hoe je het gezichtssolarium het beste kan gebruiken. Daarnaast is het ook een slim plan om eerst contact op te nemen met je huisarts voordat je het apparaat gaat gebruiken.

Kies ik voor een gezichtsbruiner of ga ik voor een zonnebank?

Een gezichtbruiner en een zonnebank staan sterk tot elkaar relatie. We kunnen eigenlijk wel zeggen dat een gezichtsbruiner een mini versie is van een zonnebank. Bij beide apparaten wordt je gezicht bruin gemaakt. Het grote verschil is dat een zonnebank je hele lichaam prachtig bruin maakt. Het is daarnaast ook meer ontspannend omdat je moet liggen en door het heerlijke UV licht dat op je gehele lichaam komt echt helemaal tot rust komt.

Een groot voordeel van een gezichtsbruiner ten opzichte van zonnebank is dat het een stuk goedkoper is. Een gezichtssolarium kost tussen de 150 en 300 euro. Voor een zonnebank betaal je al snel meer dan 3000 euro en dan hebben we het nog niet eens over de hoge energiekosten.

Een nog goedkoper alternatief is om een zelfbruiner creme te kopen. Deze creme kost ongeveer tussen de 20 en 40 euro en je krijgt er direct een prachtig mooi bruin gezicht van. In deze creme zit namelijk de stof dihydroxyaceton. Wanneer je de creme op je gezicht doet dan werkt het eigenlijk direct. De zelfbruiningscreme werkt uit na ongeveer 6 tot 8 uur. Voor meer informatie over de verschillende zelfsbruiners bekijk dan ook eens deze link.

De meest gestelde vragen over gezichtsbruiners

Ik heb een overzicht opgesteld van de meest gestelde vragen die mensen hebben over gezichtsbruiners hebben. Het overzicht van de vragen vindt je hieronder. Op deze vragen probeer ik een zo kort en duidelijk mogelijk antwoord op te geven.

Zijn gezichtsbruiners veilig en werken ze wel?

Gezichtsbruiners zijn zeker veilig. Deze apparaten stralen via de lampen maar een kleine hoeveelheid UV licht uit. De UV straling is daardoor helemaal niet schadelijk maar daardoor duurt het wel een stuk langer voordat je de mooie bruine tint krijgt. De apparaten moeten aan de wettelijke eisen van de overheid voldoen. Na ongeveer 5 sessies van 15 minuten zul je de eerste resultaten zien. We kunnen dus zeker zeggen dat gezichtsbruiners werken alleen het duurt gewoon ietsje langer als dat je onder de warme zomer zon ligt.

Om het veilig te houden is het belangrijk dat je de gezichtstanner nooit langer dan 30 minuten gebruikt. Bij lichte gevoelige huidtypes kan je de bruiner voor maximaal 15 minuten per sessie gebruiken.

Waar kan ik een gezichtsbruiner kopen?

Helaas bieden niet heel veel winkels gezichtsbruiners aan. In Nederland is het niet een heel populair product en vandaar dat bijvoorbeeld ook de consumentenbond geen uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar gezichtsbruiners. Voor het grootste aanbod raad ik je aan om een gezichtsbruiner bij bij bol.com te kopen. Ze bieden deze apparaten ook voor de goedkoopste prijzen aan.
Daarnaast kan je ook een gezichtsbruiner kopen bij Amazon. Deze winkel biedt ook een zeer groot assoirtiment aan.

Bij andere winkels zoals de Mediamarkt, blokker, coolblue en kruidvat kan je helaas geen gezichtsbruiner kopen.

Hoe vaak moet ik de lampen van het gezichtssolarium vervangen?

Wanneer je de gezichtsbruiner regelmatig gebruikt dan zijn de lampen op een gegeven moment aan vervanging toe.

Wanneer je de lampen moet vervangen zijn de kosten sterk afhankelijk van het aantal lampen die zich in de gezichtsbruiner bevinden. Daarnaast speelt ook het type lamp een grote rol. De kosten variëren sterk en liggen tussen de 30 en 120 euro.

Het is daarom belangrijk dat je een duurzame gezichtsbruiner kiest waarvan de lampen heel lang mee gaan. Ik raad je aan om te kiezen voor lampen met een elektronische VSA. Nu zul je wel denken wat dit precies is? Het wil eigenlijk zeggen dat de lampen direct aangaan en gelijk UV straling uitstralen wanneer je de sessie start. Het voordeel daarvan is dat het dus niet enkele minuten duurt voordat deze lampen helemaal aan zijn en daardoor gaan de lampen uiteindelijk veel langer mee. Gemiddeld kan je deze lampen tot 500 uur gebruiken.

Ik raad je dus aan om een gezichtsbruiner te kiezen die is voorzien van elektronische VSA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top