Beste fitness trilplaat voor thuis kopen? Mijn ervaringen

Zit je er over te denken om een trilplaat te kopen? We begrijpen dat heel goed want het is het ideale fitness apparaat om thuis te gebruiken. In deze adviesgids proberen we je zo goed mogelijk te adviseren zodat jij de beste trilplaat kiest die past bij jouw behoeften. Maar hoe werkt een trilplaat en wat is het precies?

Hoe werkt een trilplaat

Wanneer je op de fitness trilplaat gaat staan maakt het verschillende soorten trillingen namelijk schommelende en verticale bewegingen. Door deze bewegingen wordt je lichaam uit balans gebracht. Om het evenwicht te herstellen gaan je spieren als reactie hierop zich samentrekken.

Hierdoor neemt de bloedcirculatie in het lichaam toe. Je spieren ontvangen meer zuurstoffen en voedingstoffen. De toegenomen bloedcirculatie heeft veel voordelen: 

 • Het maakt je spieren sterker.
 • Je gaat gewicht verliezen want het verhoogt het metabolisme.
 • De lichaamsbalans wordt verbeterd. 
 • De spieren worden flexibeler waardoor je lichaamshouding wordt bevorderd.
 • Het helpt goed tegen stress

In dit artikel gaan we in op de beste trilplaten van dit moment en hierover proberen we je zo goed mogelijk te adviseren.

Top 3 beste trilplaten van 2022


Rock N fit 

Meest comfortabele trilplaat 

 • Inclusief fitness stoel waardoor het ook fungeert als massage apparaat 

 • Vijf trainingsprogramma's

 • Gemakelijker fitness oefeningen doen dankzij de stoel 

 • Stoel is gemakkelijk te verwijderen 


Bluefin 

Meest trainingsmogelijkheden 

 • 180 intensiteit standen (uniek!)

 • Vijf trainingsprogramma's

 • Bluetooth audio en ingebouwde luidsprekers

 • Inclusief afstandsbediening 


Vibroshaper 

Meest populaire trilplaat in Nederland 

 • Inclusief handgreep (meer comfort + veiligheid: beter voor beginners + ouderen )

 • Inclusief gratis trainingsgids + voedingsschema 

 • 99 intensiteit standen 

 • Handvat is afneembaar 

Aandachtspunten waarop je moet letten bij het kopen van de beste trilplaat

Wanneer je de beste trilplaat wilt kopen dan is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Hieronder gaan we kort in op de belangrijkste punten.

 • Mogelijkheden: sommige trilplaten worden geleverd met heel veel extra accesoires en daardoor haal je zoveel meer uit het apparaat. Bij sommige krijg je er bijvoorbeeld een fitness stoel bij die je op het toestel kan plaatsen. Daarnaast leveren sommige fabrikanten er een uitgebreide traningsgids en voedingsschema bij. Juist daardoor kan je het maximale resultaat halen uit het trainen met een trilplaat. Let ook goed op hoeveel voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s het apparaat beschikt. Mijn advies is om een trilplaat te kopen die minimaal 5 programma’s heeft. Op die manier kan je de training helemaal aanpassen aan jouw wensen.
 • Intensiteit standen: let ook goed op over hoeveel intensiteit standen de trilplaat beschikt. Als je een grotere hoeveelheid intensiteit standen hebt dan kan je de training beter aanpassen aan je wensen. De beste trilplaten zijn minimaal voorzien van minstens 20 standen.
 • Gewicht: check goed wat het maximale gewicht is wat het kan dragen. De goedkope trilplaten kunnen maximaal 100 kilo dragen. De luxe en beste trilplaten kunnen wel tot 150 kilo dragen. Let hier dus goed op.

Wil je meer weten op welke functionaliteiten je nog meer op moet letten? Klik dan hier. Voor meer info over wat een trilplaat precies doet, bekijk dan deze pagina.

Wat zijn de beste trilplaten van 2022? Lees de ervaringen en reviews

Ik heb een selectie gemaakt van de beste trilplaten van dit moment. Ik heb deze selectie gemaakt op basis ervaringen, het aantal reviews, de mogelijkheden en de prijs. Voor elke trilplaat heb ik een review geschreven waarin ik uitgebreid inga op de voordelen en nadelen van het apparaat. Ik wens je veel plezier met het lezen van de trilplaat reviews.

1.Bluefin trilplaat

De beste fitness trilplaat voor thuis omdat je deze heel gemakkelijk kan opbergen dankzij de wieltjes die zich onderaan de trilplaat bevinden. 

Bluefin trilplaat unieke eigenschappen
Bluefin trilplaat unieke eigenschappen
Gezondheidsvoordelen van de Bluefin trilplaat wanneer je deze dagelijks gebruikt.
Gezondheidsvoordelen van de Bluefin trilplaat wanneer je deze dagelijks gebruikt.
Wat krijg je bij de Bluefin? Wat is inbegrepen
Wat krijg je bij de Bluefin? Wat is inbegrepen

Belangrijkste kenmerken:

Zeer sterke motor van 1000 watt waardoor je nog intensere trainingen kan doen.
Gemakkelijk op te bergen dankzij de wieltjes.
5 trainingsprogramma’s
180 intensiteit frequenties (uniek)
Inclusief weerstandsbanden
Ingebouwde bluetooth speakers
Inclusief bedieningspaneel

De trilplaat van Bluefin behoort bij de beste trilplaten van dit moment. Het komt voornamelijk omdat het toestel zeer gebruiksvriendelijk en vele instelmogelijkheden heeft. 

Vijf unieke trainingsprogramma’s en 180 verschillende intensiteit standen

De Bluefin is voorzien van vijf verschillende trainingsprogramma’s namelijk: algemene gezondheid, vetverbranding, spieren sterker maken, massage, bloedsomloop stimulatie en versterking van de botten. 

Daarnaast heeft het 180 intensiteit standen. Met de bijgeleverde afstandsbediening kan je de programma’s en de intensiteit volledig aanpassen aan jouw wensen. 

Gemakkelijk op te bergen 

Trilplaten zijn vrij zwaar en daarom is het zo handig dat de Bluefin beschikt over wieltjes. Het maakt het toestel mede daarom de beste trilplaat voor thuis


Rock N fit fitness trilplaat 

De Rock N Fit trilplaat is voorzien van een speciale fitness stoel waardoor je nog gemakkelijker oefeningen kan doen. 

Rock N Fit trilplaat met fitness stoel

Belangrijkste kenmerken:

Uniek: inclusief fitness stoel 
Dient ook als massage apparaat dankzij de stoel. 
De Rock N Fit kan tot 500 spier aanspanningen per minuut realiseren.
Zeer effectief bij het verhogen van de bloedsomloop en het sterker maken van de spieren.
Perfect voor voor het verbranden van lichaamsvet 
20 intensiteit standen
10 trainingprogramma’s

De Rock N Fit trilplaat is de beste trilplaat van dit moment omdat het de beste prijs kwaliteitsverhouding heeft. Het apparaat heeft een fitness stoel waardoor je meer oefeningen kunt doen en ook zittend kan trainen. Daarnaast kan je de Rock N Fit ook gebruiken als massage apparaat. Door er op te zitten en een lage intensiteit stand te selecteren worden je spieren heerlijk gemasseerd. Train of masseer je lichaam terwijl je jouw favoriete Netflix serie kijkt. 

Wat ook een pluspunt is van deze Rock N Fit fitness trilplaat is dat je er een uitgebreide trainingsgids bij krijgt. In deze gids worden de belangrijkste oefeningen beschreven die je op de Rock N Fit trilplaat kan doen. Daarnaast wordt er uitgebreid ingegaan op een voedingsplan dat je kan volgen in combinatie met de dagelijkse training op de trilplaat.


Vibroshaper trilplaat

De Vibroshaper heeft de beste prijs kwaliteitsverhouding. Het is de meest populaire trilplaat van dit moment. De vibroshaper heeft op bol.com een score van 4,7 ster uit 66 reviews 

Vibroshaper

Belangrijkste kenmerken:

De meest populaire trilplaat van Nederland en Belgie
Inclusief handvat waardoor de traning comfortabeler aanvoelt.
Inclusief afstandsbediening
Inclusief een handig voedingsschema boek
Vijf trainingsprogramma’s
99 intensiteit niveau’s

Het beschikt over een handvat (uniek)
Wat de Vibroshaper uniek maakt ten opzichte van andere aanbieders is dat het beschikt over een handvat. Wanneer je op het tril apparaat staat kan je jouw handen hieraan vasthouden en heb je meer balans. Vooral voor oudere mensen en beginners is dat een groot voordeel. Het handvat kan je ook gemakkelijk van de trilplaat losmaken. Wil je een Vibroshaper zonder handvatten en met alleen weerstand banden? De goedkopere variant van de Vibroshaper heeft geen handvatten en deze kost 189 euro. De luxe versie met handvatten kost 239 euro.

Meest populaire trilplaat
De Vibroshaper is veruit de meest populaire trilplaat van dit moment. Op bol.com heeft de powerplate een beoordeling van 4.6 ster uit 66 reviews. Geen enkele andere trilplaat heeft zoveel positieve reviews als de Vibroshaper.


Lifegoods trilplaat

De Lifegoods is één van de beste opties als je opzoek naar een goedkope trilplaat 

Lifegoods

Belangrijkste kenmerken:

Zeer voordelig (109 euro)
Goede prijs kwaliteitsverhouding (15 reviews, 4,7 ster)
Inclusief trainingsgids 
5 trainingsprogramma´s
180 intensiteit standen
Zeer stil
Bluetooth luidsprekers.

Je wilt graag op een comfortabele en efficiënte manier trainen maar je budget is beperkt? De Lifegoods is dan de beste keuze. De trilplaat wordt bij bol.com verkocht voor een prijs van 109 euro. Het is daarom een stuk goedkoper dan andere trilplaten. Maar lever je dan niet in qua kwaliteit in? We kunnen eigenlijk volmondig “nee” op deze vraag zeggen. De Lifegoods heeft een aantal unieke kenmerken die zelfs onderscheidend zijn ten opzichte van de concurrentie:

 • De Lifegoods heeft ingebouwde luidsprekers en met je telefoon kan je via bluetooth je favoriete muziek luisteren.
 • Het heeft een anti slip platform waardoor het extra veilig is.  
 • Het is voorzien van vijf verschillende trainingsprogramma’s. Wat uniek is dat tijdens elk trainingsprogramma de intensiteit langzaam wordt opgebouwd.
 • Weinig geluid: andere mensen zullen ook niet last hebben van het geluid. De lifegoods maakt in de hoogste frequentie stand 60 decibel aan geluid. 

Sportstech VP300

De beste trilplaat voor thuis voor de fanatieke sporter die echt zijn spieren sterker wil maken en effectief calorieën wil verbranden.

Sportstech vp300

Belangrijkste kenmerken:

Zeer luxe trilplaat
Het geeft een extra dimensie dankzij 3D bewegingen (schommel en verticale bewegingen).
Vijf fitness programma’s
Het apparaat is een stuk breder en groter waardoor je er gemakkelijker en effectiever op kan trainen (800mm, 450mm)
120 verschillende intensiteit standen 
Weerstandsbanden
Bluetooth luidsprekers

Ben je opzoek naar een trilplaat waarmee je zeer effectief je buikspieren kan trainen? De Rock N Fit is dan de beste keuze. De Rock N Fit wordt namelijk geleverd met een fitnessstoel met handvatten die je gemakkelijk op de powerplate kan monteren. Wanneer je deze op de trilplaat hebt geplaatst kan je gemakkelijker en effectiever jouw buikspieren trainen. Dankzij het stoeltje kan je jouw lichaam traninen terwijl je aan het genieten bent van jouw favoriete netflix serie.

Wanneer je op het stoeltje zit en je stelt een lagere intensiteit stand in dan fungeert het meer als een massage apparaat. Met name de rug en schouders spieren worden getraind en losgemaakt. De Rock N Fit is dus ook ideaal voor mensen die last hebben van rugpijn en schouderpijn. Wil je meer te weten komen hierover? Bekijk dan ook eens de rugmassage apparaat adviesgids.

Wat ook een pluspunt is van deze Rock N Fit powerplate is dat je er een uitgebreide trainingsgids bij krijgt. In deze gids worden de belangrijkste oefeningen beschreven die je op de Rock N Fit powerplate kan doen. Daarnaast wordt er uitgebreid ingegaan op een voedingsplan dat je kan volgen in combinatie met de dagelijkse traning op de powerplate.


Waarop moet je letten bij het kopen van een trilplaat

Waarop moet je letten bij het kopen van een trilplaat voor thuis? Doe vooraf goed onderzoek

Tijdens de corona pandemie is de trilplaat enorm populair geworden en het een zeer een veelbesproken fitness apparaat. Je kan thuis namelijk complete body workouts doen op dit apparaat. Het is dus één van de beste opties als je opzoek bent naar een perfecte fitness apparaat om thuis te gebruiken. Hoe vindt je nu echter het toestel wat past bij jouw wensen? Hieronder ga in op de meest belangrijke functionaliteiten van deze tril apparaten. 

Aantal trainingsprogramma’s

De trilplaat wordt standaard geleverd met een aantal trainingsprogramma’s.  De programma’s hebben elk een specifiek doel zoals bijvoorbeeld het verbeteren van je evenwicht of het opbouwen van je conditie. De hoeveelheid trainingsprogramma’s bepaald ook in sterke mate hoeveel flexibiliteit je hebt.

Daarnaast kan je bij sommige  tril apparaten je eigen oefeningen samenstellen. Mijn advies is om een trilplaat te kopen die minimaal drie verschillende soorten trainingsprogramma’s heeft. 

Het maximaal aantal frequenties (trilsnelheid)

Een belangrijk criterium waarop je moet letten bij het kopen van een trilplaat is het aantal instelbare frequenties. Met frequenties bedoel ik hoe veel trillingen het apparaat per seconden produceert. We duiden de frequenties aan in hertz.

Hoe hoger het aantal trillingen hoe krachtiger de training is. De meeste kunnen maximaal tussen de 30 en 50 trillingen (hertz) per seconden genereren. 

Het is dus belangrijk om te checken hoeveel intensiteit standen het toestel heeft. Mijn advies is om te kiezen voor een tril apparaat met minimaal 10 standen. Het voordeel is dat je het kan aanpassen aan jouw wensen.  Het aantal intensiteit standen en het aantal trainingsprogramma´s bepaald dus hoeveel mogelijkheden je hebt.

De motor

De sterke van de motor wordt aangegeven in het wattage. Mijn advies is om een trilplaat te selecteren die minimaal 200 watt heeft. Door de krachtige vibratie oefeningen vereist het veel vermogen. Wanneer je een toestel koopt onder de 200 watt dan gaat deze over het algemeen een stuk minder lang. 

Welke verschillende bewegingen kan de trilplaat uitvoeren?

Een trilplaat kan verschillende type bewegingen maken. Hieronder vertel ik je hierover meer. Let goed op, welke bewegingen een trilplaat kan kopen voordat je er één koopt. 

Verticale bewegingen:

De trilplaat maakt bewegingen die naar boven en naar beneden gaan. Het effect van deze bewegingen is dat lymfestroom wordt gestimuleerd.  De verticale trillingen zijn daarnaast perfect voor mensen die een spiermassage willen opbouwen. 

Schommelende bewegingen

De trilplaat maakt bewegingen zoals een schommel. We noemen het oscillerende bewegingen. 

Bij deze bewegingen worden met name de dijen, heupen en buik getraind. Wanneer je deze oefening consistent blijft doen dan wordt het onderhuidse vet verminderd. Het draagt bij aan het versterken van metabolisme waardoor calorieën effectiever worden verbrand omdat de stofwisseling wordt verbeterd.

3d bewegingen

Op en neergaande en schommelende bewegingen met elkaar gecombineerd: 3d bewegingen 

Sommige trilplaten kunnen ook een combinatie van schommelende en verticale bewegingen maken. We noemen het ook wel de multi directionele of 3d bewegingen. 

Ik kan de 3D bewegingen met name aanraden als je jouw evenwichtsvermogen wilt verbeteren. Het is daarnaast perfect voor mensen die hun lichaamshouding willen verbeteren.

Het formaat en kan je de trilplaat gemakkelijk verplaatsen?

Het formaat van de trilplaat is een ander belangrijk criterium. Het apparaat moet breed genoeg zijn zodat je alle oefeningen veilig kan doen. Mijn advies is om te kiezen voor een trilplaat die minimaal 50 cm breed is. Daarnaast is het slim om te kiezen voor een toestel met wieltjes.

Het grote voordeel van een kleinere trilplaat is dat je deze gemakkelijk kan opbergen. Daarnaast zijn ze over het algemeen ook goedkoper.  

De breedte van de trilplaat heeft daarnaast een grote invloed op de kwaliteit van de training. Als het tril apparaat een breder oppervlak heeft dan kan je jouw benen verder uit elkaar spreiden. De training zal daardoor intenser aanvoelen. Het is het grootste voordeel van een breder tril apparaat. Een tweede voordeel is dat je ook gemakkelijker oefeningen uitvoeren. 

Een belangrijke keuze die je moet maken is dus of je kiest voor een kleine of groter tril apparaat. 

De veiligheid van een trilplaat

Natuurlijk wil je een trilplaat veilig kunnen gebruiken. Het is daarom belangrijk dat het oppervlak een goede anti slip laag heeft.

Sommige trilplaten hebben een handvat en dat maakt het comfortabeler. Voor met name oudere mensen en mensen met een verkeerde houding is dat een voordeel. Een trilplaat is dus niet gevaarlijk, maar je moet het wel op de juiste manier gebruiken.

accesoires-van-de-trilplaat

Welke accessoires krijg je erbij? 

Check altijd goed welke accessoires je bij het tril apparaat krijgt. Een aantal handige accessoires waarop je kan letten zijn bijvoorbeeld:

 • Afstandsbediening:  je hoeft niet voorover te buigen om de instellingen aan te passen. Je past snel en gemakkelijk de intensiteit, de duur en het trainingsprogramma aan met de afstandsbediening. 
 • Weerstandsbanden: check ook of je er weerstandsbanden bij krijgt. Met weerstandsbanden kan je beter je schouders en armen trainen.  
 • Trainingsgids: sommige fabrikanten leveren er een trainingsgids bij. Vooral als beginner is dit handig omdat je een beter beeld krijgt hoe je fitness oefeningen effectief kan uitvoeren. 
 • Trainingsstoel: sommige trilplaten worden geleverd met een trainingsstoel die je op het apparaat kan plaatsen. Deze stoelen zijn voorzien van een handgreep. De stoel geeft meer comfort om bepaalde fitness oefeningen zoals push ups beter uit te voeren. Daarnaast kan je ook op zitten terwijl je lichaam wordt getraind of gemasseerd. 

Draaggewicht

Check altijd wat het maximale draaggewicht is. De meeste toestellen kunnen een maximaal gewicht van 120 kilo dragen. 

Bluetooth speakers

Wil je tijdens de training luisteren naar jouw favoriete muziek? Let er dan goed op dat je een trilplaat koopt die is voorzien van een bluetooth speakers.

Voordelen van een trilplaat

Wat zijn de voordelen van een trilplaat?

 • Calorieën verbranden en afvallen: wanneer je consistent een trilplaat blijft gebruiken dan wordt het metabolisme bevorderd en daardoor neemt de stofwisseling toe. Je zal daardoor effectiever calorieën verbranden. 
 • Het versterkt je spieren: wanneer je een trilplaat gebruikt dan trekken je spieren constant samen. Het effect daarvan is dat de spieren extra hard moeten werken en zo worden je spieren sterker gemaakt.
 • Het verbeterd de bloedcirculatie: dankzij de trillingen wordt de bloedsomloop in je lichaam verhoogt. Een goede bloedcirculatie is heel belangrijk voor je lichaam. Het zorgt er bijvoorbeeld dat je spieren meer energie krijgen en het heeft ook een gunstige invloed op de huid. Daarnaast helpt het zeer goed bij een verkeerde houding, rugpijn en spierpijn. 
 • Minder spierpijn na een trainingssessie: je kan het ook ideaal gebruiken na een intensieve training. De vastzittende spieren worden namelijk losgemaakt waardoor je minder last van spierpijn zult hebben na een workout. 
 • Het helpt blessures te voorkomen: de spieren en gewrichten worden versterkt. Daarnaast worden de spieren elastischer wat blessures voorkomt. 
 • Het verbeterd de lichaamshouding: tijdens vibratie therapie ben je constant bezig om je in lichaam in evenwicht te houden. De spieren worden daarnaast flexibeler waardoor de lichaamshouding wordt verbeterd. 
 • Het is goed voor het bevorderen van een jonge huid: de reden is omdat de bloedsomloop wordt verbeterd. Het effect daarvan is dat afvalstoffen effectiever kunnen worden afgevoerd. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen door de toegevoerde bloedsomloop bevorderd. Door de aanmaak van collageen gaat je huid er jonger uitzien. 
 • Betere balans: je wordt constant uit balans gebracht en daardoor train je jouw lichaam om beter in evenwicht te blijven. 

Voor wie is de trilplaat gemaakt?

Een trilplaat is niet alleen geschikt voor fanatieke sporters. Wij raden de trilplaat eigenlijk aan voor iedereen aan die thuis wil afvallen en op een ontspannende manier wil sporten. Daarnaast is het perfect voor mensen die weinig tijd hebben en toch dagelijks hun lichaam willen trainen. 

De trilplaat is de perfecte oplossing om thuis uw gehele lichaam te trainen zoals de armen, benen, buikspieren, core of rug wilt versterken. 

In tegenstelling tot andere fitness apparaten komt er veel minder druk te staan op de gewrichten,  knieën  en pezen. De kans op blessures is daardoor kleiner. De trilplaat is daarom ook ideaal geschikt voor oudere mensen. Een trilplaat traint ouderen mensen om de balans en lichaamshouding te verbeteren.

Wie raden wij de trilplaat niet aan?

 • Zwangere vrouwen (laatste 10 weken van de zwangerschap)
 • Mensen die epelepsie hebben
 • Mensen die een tumor hebben.
 • Mensen met migraine hoofdpijn.
 • Mensen die hart en vaatziekten hebben.
 • Mensen met een pacemaker
 • Diabetes
Fitness oefeningen

Fitness oefeningen doen op een trilplaat 

Op een trilplaat kan je verschillende soorten fitness oefeningen doen. Ik bespreek hieronder in de meest populaire fitness oefeningen. 

Gewoon staan

De makkelijkste manier om het tril apparaat te gebruiken is door er gewoon op te staan. Zelfs deze oefening kan intens aanvoelen en al helemaal wanneer je een hoge intensiteit stand selecteert. 

Wanneer je jouw voeten verder uit elkaar doet dan zal deze ook een stuk intenser aanvoelen. Hieronder een aantal tips: 

 • Buig een klein beetje door je knieën heen. Daarnaast is het belangrijk dat je tijdens de training vooruit kijkt.
 • Het is daarnaast om je handen voor je  te plaatsen.

Squats doen

Squats zijn ideaal om op een trilplaat uit te voeren. Het maakt met name je benen en dijen sterker. 

 • Zorg dat je je voeten iets breder zijn dan je schouders
 • Vervolgens buig je met je knieën naar beneden totdat je een hoek van 90 graden bereikt. Het is belangrijk om je rug zo recht mogelijk te houden. 
 • Houd deze positie twee seconden vast en keer terug naar de beginpositie en zorg voor een rechte lichaamshouding. 
 • Herhaal de oefening.

Voor meer informatie over de verschillende fitness oefeningen verwijs ik je ook graag door naar deze website.

Scroll naar top