Hoe koop je de juiste masssage mat?

Hoe koop ik de juiste massagemat?

Ben je van plan om een massagemat te kopen? Maar je weet nog niet goed welke bij je past? In dit artikel ga ik uitgebreid in op waarop je moet letten als je een mat koopt. Ik ga onder andere in op de belangrijkste functionaliteiten. Om dit artikel te schrijven heb ik ook een aantal massage matten uigebreid uitgetest. In dit artikel deel ik mijn ervaringen. Ik wens je veel plezier met het lezen van dit artikel.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  1. Wat is een massage mat?

  Een massage mat is een mat waarop je kan liggen en tegelijkertijd wordt je gemasseerd. We kunnen massage matten indelen in twee verschillende soorten:

  Lana form mat

  1.1 Elektrische massage mat

  In deze massage mat zitten motoren en deze creëren trillingen waardoor je lichaam wordt gemasseerd. In de duurdere modellen zitten ook massagekoppen.  Deze koppen maken ronddraaiende bewegingen en op deze manier voeren zij een shiatsu massage uit. Mijn advies is om voor de elektrische massage mat te kiezen als je echt puur wilt ontspannen.

  1.2 Niet elektrische massage mat: spijkermat

  Een niet elektrische massagemat wordt ook een accupressuur mat of spijkermat genoemd. De mat heeft duizende puntjes. Wanneer je er op gaat liggen dan komen deze puntjes in aanraking met de zenuwpunten van het lichaam. Op deze manier worden de zenuwpunten geprikkeld. Deze zenuwpunten staan in connectie met de energiebanen van het lichaam Doordat je op de plastic puntjes ligt zul je een lichte pijn ervaren en dat is juist goed. De hersenen waarnemen deze pijnsignalen en als reactie hierop gaan je hersenen endorfine. Dankzij deze hormonen ga je je gelukkiger en meer ontspannen voelen. Het helpt dus zeer goed bij stress. Daarnaast wordt ook de bloedsomloop gestimuleerd en dit zorgt ervoor dat het ook zeer effectief werkt bij rugpijn.

  Wat is een spijkermat?

  1.3 Welke type massage mat kies ik?

  Mijn advies is om voor de elektrische massage mat te kiezen als je puur wilt ontspannen. Het helpt daarnaast ook goed bij spierpijn en stress.

  De spijkermat raad ik jouw aan als je echt veel last hebt van rugpijn. Daarnaast is deze beste keuze als je de bloedsomloop wilt stimuleren. Wanneer je jouw spieren wilt voorzien van extra energie dan is de spijkermat de betere keuze. Een ander voordeel is dat de spijkermat ook goedkoper is.

  In dit artikel focus ik met name op de elektrische massage matten. Ik ga hierbij met name in op waarop je moet letten bij het kopen van een elektrische spijkermat. In het review gedeelte behaneld ik echter wel een aantal spijkermaten. Wil je echter meer te weten komen over spijkermaten dan verwijs ik je graag naar de spijkermat koopgids. Wil je meer te weten komen over andere massage apparaten? Bekijk dan ook deze koopgids over de beste massage apparaten.

  Best getest:
  Teckare massage mat

  Shiatsu massage mat

  2. Waarop moet ik letten bij het kopen van een elektrische massage mat?

  Op de volgende eigenschappen moet je letten bij het aankopen van een elektrische mat. Ik geef per kenmerk een korte uitleg van wat het is en waarom het belangrijk is:

  • Lichaamsdelen: controleer altijd welke lichaamsdelen de elektrische massage mat kan masseren. De meeste kunnen de rug en benen masseren. Ik adviseer je echter om voor een matje te kiezen die ook de rug en nek masseert.
  • Zones: koop altijd een elektrische massage mat waarbij je de zones kan instellen. De massage kan je daardoor focussen op één specifek deel van het lichaam. Mijn advies is om altijd voor een matje te kiezen met minimaal dire verschillende zones namelijk de onderrug, bovenrug en benen. Daarnaast moet het natuurlijk ook een complete lichaamsmassage kunnen geven.
  • Intensiteit: kies altijd voor een elektrische mat waarbij je de intensiteit van de massage kan instellen. Mijn advies is om voor een matje te kiezen die beschikt over drie intensiteit standen. Je kan de snelheid van de massage aanpassen aan jouw wensen.
  • Opvouwbaar: kan je de elektrische massage mat opvouwen en wordt het leverd met een handige opbergtas?
  • Type massages: de meeste elektriche massage matjes geven alleen vibratie massage. Het is een ontspannende behandeling die goed helpt tegen lichte spierpijn en stress. Wanneer je echter je spieren goed wilt masseren dan is het belangrijk om te kijken naar een massage mat die een shiatsu massage uitvoert. Bij deze massage worden ook de diepere spieren bereikt en gemasseerd. Hierdoor worden ook lastige spierknopen goed losgemaakt. De shiatsu massage is zeer effectief bij rugpijn, nek en schouderpijn.
  • Elektrische massage mat met verwarmingssysteem:  ik raad je altijd aan om een elektrische massage mat met infrarood warmte functie te kopen. Het zorgt voor een extra ontspannend gevoel en daarnaast helpt het ook erg goed tegen spierpijn. De spieren worden namelijk gemakkelijker losser gemaakt en daardoor verdwijnen spierknopen sneler.
  • Kussen + hoe voelt het aan: is de elektrische massage mat voorzien van een kussen? Natuurlijk voelt dat net een stukje comfortabeler aan. Daarnaast adviseer ik je om een mat te kopen met een dikte van 10 cm zodat het fijn en comfortabel aanvoelt.
  • Lees de reviews: mijn advies is altijd om een massage mat te kopen die goede reviews heeft. De kans is dan kleiner dat je een miskoop doet.

  3. Gezondheidsvoordelen van een massagemat:

  Een massage heeft vele fysieke en mentale gezondheidsvoordelen. Hieronder gaan wij in op de belangrijkste voordelen.

  Meest voordellig:
  Joca massage mat

  Tips bij het gebruik van een massage apparaat

  4. Top vier van de beste massage matten van dit moment

  Hieronder ga ik in op de beste massage matten van dit moment. De selectie heb ik gemaakt op basis van massage matten die de beste reviews hebben op bol.com. Ik ga per product in op de unieke functionaliteiten en de voordelen en nadelen ervan.

  1. Shiatsu massage mat van Tecktake 

  De Tecktake is de enige elektrische massagemat die een shiatsu massage geeft.

  Het geeft een heerlijke shiatsu massage voor de rug, nek en schouders 

  De benen worden gemasseerd door het geven van een trillingsmassage. 

  Inclusief afstandsbediening

  Vijf instelbare massagezones 

  Het is gemaakt van zacht materiaal

  Het beschikt over drie intensiteit standen 

  De hoes is helaas niet wasbaar 

  Wist je dat de Tecktake de enige elektrische massage mat is die een shiatsu massage geeft? Een shiatsu massage is een stuk effectiever omdat je spieren ook echt goed worden gemasseeerd. Bij deze massage worden zelfs de dieper gelegen spieren effectief behandeld. Ik raad je de Tecktake aan wanneer je veel last hebt van spierpijn in de rug, schouders en nek.

  De Tecktake is dus echt uniek. Alle andere elektrische massage matten beperken zich namelijk tot het geven van een trillingsmassage. Bij de Tecktake wordt de shiatsu massage gegeven in de rug, schouders en nek. De Tecktake doet dit door de massagekoppen die in het apparaat zitten. Deze koppen maken ronddraaiende bewegingen en op deze manier imiteert het de bewegingen van een masseuse. De massagekoppen worden aangedreven dankzij de motoren die in het toestel zijn opgenomen.

  De benen worden gemasseerd door het geven van een vibratie massage. Wat fijn is aan deze elektrische massage mat is dat het hele lichaam heerlijk wordt gemasseerd. Na de massage zul je merken dat je veel rustiger bent en de spieren flexibeler zijn.

  Wat daarnaast ook fijn is aan de Tecktake shiatsu massagemat is dat het beschikt over een verwarmingssysteem. Met de afstandsbediening kan je de infrarood warmte activeren. Het zorgt voor nog meer ontspanning en het voelt nog fijner aan.

  2. Lebol acupressuur mat

  Wat de Lebol mat uniek maakt is dat deze is voorzie van 8200 spijkerpuntjes. Daarnaast wordt deze geleverd met veel extra's zoals een spijkerbal en behandelplan. 

  Het is voorzien van 8200 spijkerpuntjes (uniek)

  Je krijgt er een gratis behandelplan bij zodat je het maximale uit de lebol acupressuur mat haalt. 

  Het is gemaakt van stevige memory foam. 

  Inclusief spijkerbal om de lastige plekken te behandelen.

  Inclusief spotify playlist voor bijpassende muziek.

  Werkt zeer goed tegen stress, rug en nekpijn, vermoeidheid en slapeloosheid.

  Het wordt geleverd met een kussen wat zorgt voor extra comfort.

  Heb je pijn aan rug, stress of slaapproblemen? Heb je wel eens een acupressuur mat overwogen? De Lebol mat is dan een hele goede keuze. Door op deze te liggen worden de zenuwpunten door de platic puntjes op de mat geprikkeld. De zenuwpunten staan in connectie met de energiebanen van het lichaam. Door deze punten te prikkelen wordt de bloedsomloop in het lichaam gestimuleerd. Het heeft vele gezondheidsvoordelen zoals:

  • Je wordt er rustiger van en slaapt er beter door.
  • Helpt bij nek, schouder en rugklachten.
  • Vermindert stress
  • Je voelt je energieker
  • Het maakt vermoeide spieren los

  Wat maakt de Lebol mat uniek?
  Tegenwoordig zijn er zoveel accupressuur matjes te kopen. De lebol onderscheid zich duidelijk van de andere matjes.

  Spijkerpuntjes
  De lebol massage mat beschikt over een 8200 spijkerpuntjes. Het is een stuk meer dan andere matjes. Gemiddeld hebben deze tussen de 4000 en 6000 puntjes. Het voordeel van meer puntjes is dat de drukpunten nog beter worden geprikkeld.

  Het wordt geleverd met een spijkerbal
  Lebol levert er een aparte spijkerbal bij. Met deze bal kan je ook de lastiger te bereiken lichaamsdelen goed behandelen.

  Vele extras
  Je krijgt gratis een geheel opbouwplan bij in de vorm van een ebook. In dit ebook wordt uitgelegd hoe je het maximale resultaat uit de lebol massage mat kan halen. Daarnaast levert lebol er ook een extra hoofdkussen bij wat zorgt voor extra comfort.

  3. Lanaform massagemat met verwarmingssysteem

  De Lanaform is voorzien van een verwarmingssysteem waardoor je lichaam wordt opgewarmt. Daarnaast wordt ook de nek en schouders gemasseerd. 

  Het masseert je benen, rug, nek en schouders 

  Het is voorzien van drie intensiteit standen 

  Het beschikt over een heerlijk verwarmingssysteem. 

  Inclusief afstandsbediening. 

  Het wordt geleverd met een Nederlandse handleiding 

  Werkt goed tegen rugpijn en het zorgt voor een ontspannen gevoel.

  De elektrische massage mat is opvouwbaar.

  Ben je opzoek naar een elektrische massagemat met een verwarmingssysteem? De Lanaform is dan een hele goede keuze. Met behulp van de afstandsbediening kan je de warmte activeren. De mat wordt heerlijk opgewarmt terwijl je wordt gemasseerd. Het zorgt ervoor dat je spieren sneller worden opgewarmt waardoor ook de spierpijn sneller verdwijnt. Het heeft daarnaast ook een rustgevend gevoel en het werkt dus goed tegen stress.

  Wat ook erg fijn is dat dat de Lanaform wordt aangeboden voor een scherpe prijs. Bij bol.com wordt deze elektrische massage mat wordt verkocht voor een prijs van 69 euro. Wanneer we kijken naar de concurrentie dan is deze mat dus een stukje goedkoper. Daarnaast krijg je ook meer mogelijkheden voor terug. De meeste elektrische massage matten beperken zich tot het masseren van de rug en benen. De Lanaform doet dit ook maar masseert daarnaast ook de nek en schouders. Op dit punt is de Lanaform uniek ten opzichte van de andere matjes.

  Wat daarnaast ook fijn is dat je vier instelbare massage zones hebt. Je kan dus naast de complete lichaamsmassage ervoor kiezen om één lichaamsdeel te masseren. Hierbij heb je de keuze uit de nek + schouders, bovenrug, onderrug, benen en complete lichaamsmassage. Met de afstandsbediening kan je ook gemakkelijk de intensiteit in stellen. Hierbij heb je de keuze uit drie verschillende standen.

  3. Jocca matje 

  Ben je opzoek naar de meest voordellige elektrische massage mat? Kies dan voor de Joca. Daarnaast heeft deze mat goede positieve reviews op bol.com 

  De Jocca massagemat masseert je complete lichaam 

  Het voelt heerlijk comfortabel aan dankzij de zachte memoryfoam.

  Het is voorzien van infrarood functie.

  Pas gemakkelijk de instellingen aan met de afstandsbediening. 

  Vier instelbare massage zones (onderrug, bovenrug, benen en nek + schouders. 

  Verhoogt de bloedsomloop en helpt goed tegen spierpijn.

  De Jocca massage mat geeft een vibratie massage. 

  Ben je opzoek naar een goedkope elektrische massage mat? De Joca mat is de goedkoopste elektrische masage mat die verkrijgbaar is bij bol.com. De Jocca wordt verkocht voor  een prijs van 53 euro en is daarmee een stuk goedkoper als andere matjes. De kwaliteit van de massage is echter goed. Het geeft een complete lichaamsmassage en daarnaast kan je ook de warmte functie activeren. Een nadeel van deze elektrische massage mat is dat je niet de intensiteit van de behandeling kan instellen.

  De mat beschikt over veel handige mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de massage in te stellen op een specifiek lichaamsdeel. Hierbij heb je de keuze uit vier zones namelijk bovenrug, onderrug, benen en nek + schouders. Je kan dit gemakkelijk instellen met behulp van de bijgeleverde afstandsbediening. Voor meer informatie over dit product lees dan ook de volledige review die wij over de jocca massage mat hebben geschreven.

  5. Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een massagemat?

  Wanneer je dagelijks geniet van een massage heeft dat vele gezondheidsvoordelen. Het verminderd bijvoorbeeld stress, spierpijn, rugpijn en het zorgt ervoor dat je spieren flexibeler worden. Hieronder ga ik in het kort in op hoe het dagelijks gebruik van een massagemat kan bijdragen aan een betere gezondheid:

  Een massage helpt bij stress en hoofdpijn

  5.1 Het verminderd stress

  Wanneer je dagelijks geniet van een massage zul je merken dat het een goede vorm van ontspanning is. Door de trillingen van de rollende massagekoppen komt serotonine vrij, wat angst en depressie vermindert. Het kan mensen ook helpen helderder te denken omdat ze ontspannen zijn.

   

  5.2 Het verminderd de spierpijn

  Een massage kan goed zijn voor het genezen van beschadigde vezels doordat de bloedscirculatie in het lichaam toeneemt. Door de verhoogde bloedscirculatie worden er ook meer zuurstoffen en voedingsstoffen vervoerd. Hierdoor kan het weefsel herstellen en verminderd de spierpijn.

  5.3 Hoe verlaagt een massage je bloeddruk?

  Massagematten kunnen ook helpen om een hoge bloeddruk te verlagen. Dat komt doordat de trillingen stikstofmonoxide vrijmaken, dat helpt bij de vaatverwijding en dat zorgt ervoor dat bloeddruk verlaagt wordt.

  5.4 Hoe kan je door het gebruik van een massage mat beter in slaap vallen?

  Als je een massagemat hebt, kan dat helpen bij een goede nachtrust. Tijdens de massage komen serotonine hormonen vrij. Het hormoon zorgt ervoor dat je minder last krijgt van depressieve gevoelens en angsten. Het zorgt er dus dat voor dat je rustiger wordt in je hoofd. Het maakt daarnaast ook melatonine vrij, en dit hormoon zorgt ervoor dat je slapperig wordt.

  5.5 Het helpt goed tegen rugpijn

  Massagematten kunnen u helpen tegen uw rugpijn. Door de de massage gaat u zich rustiger voelen, omdat er endorfine vrijkomt. Dit zijn de chemische stoffen die u een euforisch gevoel geven en uw spieren ontspannen. De spanning op uw ruggengraat wordt daardoor verminderd en de pijn neemt af.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Scroll naar top