Wat is het beste bloedcirculatie apparaat voor de doorbloeding van de benen en voeten?

Heb je van vermoeide benen en voeten? Een belangrijke oorzaak daarvan is een slechte doorbloeding van de benen en voeten. Je zou dan een bloedcirculatie apparaat voor de benen en voeten kunnen overwegen. Door het geven van een massage verhoogt het bloedcirculatie apparaat de bloedsomloop in je lichaam. 

In dit artikel ga ik in op de verschillende soorten bloedcirculatie apparaten. Daarnaast geef ik je een uitgebreid advies waarop je moet letten bij het kopen van een bloedcirculatie apparaat. 

In dit artikel ga ik ook kort in op de beste bloedcirculatie apparaten voor de benen en voeten. Ik wens je veel plezier met het lezen van dit artikel. Ik hoop dat je na het lezen van deze blog een beter beeld hebt gekregen en dat je een goede keuze kan maken.

Wat is een bloedcirculatie / bloedsomloop apparaat voor de benen en voeten? 

Een bloedcirculatie apparaat is gemaakt om de bloedsomloop in het lichaam te verbeteren. Een bloedcirculatie apparaat doet dit door het geven van een massage. Door de massage bewegingen wordt er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren vervoerd. Het effect is dat de bloedsomloop ook sterk toeneemt waardoor de spieren meer energie krijgen. Op die manier werkt een bloedcirculatie apparaat. Hieronder een overzicht van de verschillende soorten bloedcirculatie / bloedsomloop apparaten voor de benen en voeten:  

  • Massage gun
  • Massage kussen 
  • Been en voetmassage apparaat 
  • Trilplaten 

De beste bloedcirculatie apparaten voor de benen, voeten, rug, schouders en armen.

Hieronder vind je een overzicht van de beste bloedcirculatie apparaten van dit moment. De selectie hebben we onderverdeeld in verschillende soorten rubrieken. 

1. Fitgun: bloedsomloop apparaat voor de benen en voeten

Het beste bloedsomloop apparaat voor de benen en voeten.

Belangrijkste kenmerken:

Zowel je benen en voeten worden gemasseerd.
Zeer effectief in het verhogen van de bloedsomloop
Drie intensiteit standen
Iedereen past dit beenmassage apparaat: wordt geleverd met vier verlengstukken.
Gratis handige opbergtas
Inclusief afstandsbediening

De Fitgun is één van de weinige beenmassage apparaten die zowel je benen als voeten masseert. De manchetten zijn namelijk extra groot waardoor zowel je benen als voeten hierin passen. 

Het apparaat voert een lucht compressie massage uit door de ballonnen die in het apparaat zitten. Door deze massage wordt de bloedsomloop in je benen en voeten gestimuleerd. Het effect is dat de spieren meer zuurstof en voedingsstoffen krijgen. Het effect daarvan is dat je voeten en benen energieker gaan aanvoelen. Daarnaast werkt het ook effectief bij het verminderen van spierpijn.

Wat een groot voordeel is dat het apparaat is voorzien van 10 intensiteit standen. De massage kun je daardoor helemaal aan je wensen en eisen aanpassen.


2. Northwall Massage gun

Het meest compacte bloedsomloop apparaat die je overal kan gebruiken. Met de Northwall massage gun kan je elk lichaamsdeel effectief masseren.

Northwall bloedscirculatie apparaat

Belangrijkste kenmerken:

De Northwall massage gun beschikt over een batterij die tot 8 uur meegaat.
Je kan met de Northwall elk lichaamsdeel masseren.
Het beschikt over 9 intensiteit standen
Je krijgt er zes verschillende massagekopjes bij.
Inclusief een handige opbergkoffer

Ben je opzoek naar een bloedcirculatie apparaat die je overal mee naar toe kan nemen? In dat geval is de northwall de beste keuze. Het toestel is namelijk compact en werkt op oplaadbare batterij en deze gaan tot we 10 uur mee! Je kunt dit bloedsomloop apparaat dus gebruiken in de sportschool, op vakantie en zelfs op het werk.  

De Northwall Massage gun is perfect voor het masseren van al je lichaamsdelen. Je houdt het apparaat in je hand vast en vervolgens beweeg je het langzaam over de lichaamsdelen die je wilt masseren. Het apparaat voert een klopmassage uit en daardoor wordt de bloedsomloop bevorderd. Vind je dat de massage te zacht of te krachtig aanvoelt? Je kunt de massage helemaal naar je wensen aanpassen. De Northwall heeft namelijk 9 intensiteit standen.

Naast de verschillende intensiteiten heb je ook zes verschillende opzetkopjes die elk een aparte functie hebben. Je kan bijvoorbeeld de vork massagekop gebruiken om effectief je benen te masseren. Voor meer informatie lees dan ook de Northwall massage gun review.


3. Rock N Fit trilplaat

Het meest compacte bloedsomloop apparaat die je overal kan gebruiken. Met de Northwall massage gun kan je elk lichaamsdeel effectief masseren.

Rock N Fit trilplaat met fitness stoel

Belangrijkste kenmerken:

Inclusief handig fitness stoel waardoor je nog comfortabeler kan trainen op deze trilplaat
De trilplaat heeft 20 intensiteit standen
Het beschikt over vijf verschillende trainingsprogramma’s
Zeer effectief bij het stimuleren van de bloedsomloop van de benen en voeten
Inclusief handige trainingsgids over hoe je deze trilplaat het beste kan gebruiken.

Wil je je bloedcirculatie stimuleren en gewicht verliezen, maar je hebt niet veel tijd om dagelijks te sporten? Een trilplaat kan dan een goed alternatief zijn. Een trilplaat die ik je kan aanbevelen is de Rock N Fit. Wat dit product uniek maakt vergeleken met andere trilplaten is dat het wordt geleverd met een fitness stoel. Je kunt deze in 1 seconde op het apparaat klikken. Dankzij deze stoel heb je veel meer mogelijkheden. Door de handvatten op de stoel is het veel gemakkelijker om bijvoorbeeld push ups, squats and planks te doen.  

Natuurlijk kan je ook gewoon op het apparaat te staan. Door de trillingen en de schommelende bewegingen die het toestel uitvoert worden de spieren intensief getraind en wordt de bloedsomloop sterk verhoogd. De spieren worden door de trilplaat namelijk veel vaker samengetrokken.

De training kan je ook helemaal naar je wensen aanpassen. Via de afstandsbediening kun je bijvoorbeeld kiezen uit 20 verschillende intensiteit standen. Daarnaast worden er vijf verschillende trainingsprogramma´s bij dit apparaat geleverd.


3. Medisana MC825

Het meest compacte bloedsomloop apparaat die je overal kan gebruiken. Met de Northwall massage gun kan je elk lichaamsdeel effectief masseren.

Rugmassage

Belangrijkste kenmerken:

Het masseert je rug, nek, schouders, billen en bovenbenen. Het maakt de Medisana MC825 uniek
Het heeft een infrarood warmte functie waardoor de bloedcirculatie nog meer wordt bevorderd. 
Verstelbare nekhoogte 
Het geeft drie verschillende soorten massages namelijk een shiatsu, vibratie en acupressuur massage.

Heb je last van rugpijn of pijn in de schouders en nek? De Medisana MC 825 is het ideale massage apparaat om de bloedcirculatie in het bovenlichaam te bevorderen. Een hele belangrijke reden waarom dat zo is omdat je zowel de complete rug, nek, schouders, billen en bovenbenen worden gemasseerd. Het maakt dit bloedcirculatie apparaat uniek. Geen enkel ander bloedcirculatie massage apparaat masseert zoveel lichaamsdelen tegelijkertijd. 

Een nadeel van de medisana MC 825 is dat het vrij groot is waardoor je deze niet gemakkelijk overal naar toe kan nemen. Je hebt daarintegen wel een bloedcirculatie die de meest ontspannende en effectieve massage geeft. Wanneer een groot deel van het lichaam wordt gemasseerd en je hoeft zelf niks te doen heeft dat een hele ontspannende werking. De Medisana MC825 werkt daarom heel goed bij het verminderen van stress.

Ben je dus opzoek naar een bloedcirculatie apparaat die een complete lichaamsmassage geeft dan is de Medisana MC825 de juiste keuze. Voor meer informatie over dit product verwijs ik je ook graag door naar de Medisana MC825 review.


Waarop moet letten bij het kopen van een bloedcirculatie apparaat 

Hieronder ga ik in de op de belangrijkste functionaliteiten die van belang zijn bij het kopen van / punten een bloedcirculatie apparaat.

1. Welke verschillende soorten bloedcirculatie apparaten zijn er? Bepaal welke het beste past bij jouw wensen 

Een belangrijke vraag die je aan jezelf moet stellen is welke lichaamsdelen je graag wilt behandelen. Op basis daarvan kan je namelijk bepalen welk bloedcirculatie apparaat het beste bij jouw past. Hieronder een overzicht van de verschillende soorten bloedsomloop apparaten:

Twire beenmassage apparaat

1.1 Voet en beenmassage apparaat 

Heb je last van rusteloze benen + voeten en voelen ze niet energiek aan? Een voet en beenmassage apparaat kan dan een hele goede keuze zijn. Je plaats je voeten en benen in de manchetten. Vervolgens wordt er een luchtdruk massage gegeven en op die manier worden je benen gemasseerd en wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. De luxe beenmassage apparaten hebben grotere manchetten waardoor ook je voeten worden gemasseerd. Wanneer je beide lichaamsdelen tegelijkertijd wilt masseren dan raad ik je aan om hierop goed te letten. 

1.2 Massage gun 

Een effectief bloedcirculatie apparaat is de massage gun. De reden daarvan is dat je met een massage gun eigenlijk elk lichaamsdeel kan masseren. 

Een massage gun is compact. Je houd het apparaat in je handen vast en vervolgens beweeg je het over de lichaamsdelen die graag wilt masseren en waarvan je de bloedcirculatie wilt stimuleren. 

Een massage gun is zeer effectief in het stimuleren van de bloedsomloop omdat het een klopmassage geeft. Deze massage is vrij krachtig en dat is natuurlijk goed voor het stimuleren van de bloedsomloop. Daarnaast kun je als je wil ook de kracht van de massage instellen. De meeste beschikken over een grote hoeveelheid aan intensiteit standen. Je hebt dus volledige controle over de massage. 

Een ander groot voordeel van een massage gun is dat je het draadloos kan gebruiken. Gebruik dit bloedcirculatie apparaat dus thuis, in de sportschool of in de gym. 

Heerlijke genieten van een rugmassage

1.3 Massage kussen  

Ben je opzoek naar een bloedcirculatie apparaat die een groot deel van je lichaam tegelijkertijd masseert? Wil je jouw bloedcirculatie in de rug, schouders en nek verhogen? Een massage kussen is in dit geval dan de beste keuze. 

Een massage kussen is een stuk groter en het heeft de vorm van een stoel. Je plaatst het massagekussen op een stoel of op de bank. Vervolgens ga je er op zitten en wordt je hele bovenlichaam gemasseerd. Een massage kussen is ook een hele goede keuze als je tot rust wilt komen en als je last hebt van stress. Je wordt namelijk getrakteerd op een volledige lichaamsmaasage. De meest massagekussens kunnen verschillende soorten massages geven zoals een shiatsu, kneed en vibratie massage. 

trilplaat doorbloeding benen

1.4 Trilplaat: de beste keuze als je wilt afvallen en je bloedcirculatie wilt stimuleren.

Wil je jouw bloedcirculatie stimuleren en wil je afvallen of je spieren sterker maken? Een bloedcirculatie apparaat die ik je in dat geval zeker kan aanraden is de trilplaat

De werking van dit bloedcirculatie apparaat is vrij simpel. Je gaat op de trilplaat staan en vervolgens wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Door de trillende en schommelde beweging wordt je lichaam uit balans gebracht. Het effect daarvan is dat je de balans moet herstellen en daardoor gaan de spieren zich veel vaker samentrekken. Wanneer je een hoge intensiteit instelt dan trekken de spieren zich wel tot 600 keer samen in een minuut. Door deze samentrekking van de spieren wordt je bloedcirculatie in het lichaam gestimuleerd. Daarnaast neemt het metabolisme toe waardoor de stofwisseling wordt verbeterd en je dus effectiever calorieën verbrand. 

Doordat je op een trilplaat heel veel verschillende soorten oefeningen kan doen zoals squats, planks en pushups kan je met dit bloedcirculatie apparaat de bloedsomloop in je hele lichaam aanzienlijk bevorderen. 

2. Kun je de van het bloedcirculatie apparaat intensiteit aanpassen? 

Mijn advies is om altijd te kiezen voor een bloedsomloop apparaat waarbij je de mogelijkheid hebt om de intensiteit aan te passen. Op die manier kun je de kracht van de massage of fitness training bepalen. Je kunt de behandeling zo perfect instellen op datgene wat past bij je lichaam aan wensen.  Ik raad je aan om altijd te kiezen voor een bloedcirculatie apparaat met minimaal drie intensiteit standen. 

3. Infrarood warmte: waarom is het handig als een bloedcirculatie apparaat deze mogelijkheid heeft?

Wanneer je kiest voor een massage toestel als bloedcirculatie apparaat dan raad ik je in dit geval aan om te kiezen voor toestel  met infrarood functie. Dankzij de infrarood warmte worden de spieren extra warm gemaakt en dat bevorderd natuurlijk de bloedsomloop. Vooral in de koude winterdagen geeft de warmte echt een super fijn ontspannend gevoel. Het werkt dus ook goed bij het verminderen van stress. 

4. Kies je voor een draagbaar bloedcirculatie apparaat? 

Wil je het bloedcirculatie apparaat overal kunnen gebruiken? In dit geval is het dus het beste om te kiezen voor een massage gun. Je kan dit apparaat perfect voor en na de sporttraining gebruiken. 

Wanneer dit niet voor je belangrijk is en je graag een bloedcirculatie apparaat wilt die meerdere lichaamsdelen tegelijkertijd behandeld dan is bijvoorbeeld een beenmassage apparaat of een massagekussen een hele goede keuze. Daarnaast is de trilplaat een goed alternatief want dit apparaat stimuleert ook de bloedsomloop in je hele lichaam. 

Scroll naar top