Het beste been en kuitmassage apparaat kopen?

Ken je dat gevoel dat je na een lange werkdag last hebt van vermoeide benen? Een oorzaak is dat je voor een lange tijd in dezelfde positie gezeten hebt. Het effect daarvan is dat je beenspieren veel minder zuurstof krijgen waardoor je benen vermoeid gaan aanvoelen. Wist je dat een been en kuitmassage apparaat enorm kan helpen bij het verhelpen van vermoeide benen en voeten? Doordat het apparaat je benen effectief masseert wordt de bloedcirculatie opgang gezet. Het effect is dat voedingstoffen en zuurstof weer je benen weten te bereiken. Na een beenmassage zul je opmerken dat je onderlichaam weer hernieuwde energie heeft.

Best geteste kuit en beenmassage apparaten?

Hieronder hebben wij een overzicht opgesteld van de best geteste been en kuitmassage apparaten. Wij hebben de specificaties allemaal netjes in een tabel gezet zodat je de appraten goed met elkaar kan vergelijken.

RelaxLife 

Nava beencompressie

Fitgun

Het meest voordelige kuit en beenmassage apparaat 

Het apparaat die zowel je onderbenen als bovenbenen masseert

De meest draagbare oplossing (klein en oplaadbare batterij)

Compressie, shiatsu en kneedmassage 

Compressie, shiatsu en kneedmassage 

Klop en vibratie massage

6 intensiteit standen

6 intensiteit standen

20 intensiteit standen

Ja

Ja

Nee

Met snoer 

Met snoer 

Oplaadbare batterijen (tot 5 uur)

Masseert de kuiten en enkels tegelijkertijd

Masseert de onderbenen en bovenbenen tegelijkertijd 

Kan alleen 1 lichaamsdeel tegelijkertijd masseren. 

Wat is een been en kuitmassage apparaat nu precies?

Een been en kuitmassage apparaat kan pijnlijke, vermoeide spieren verlichten. Door de kuitspieren te masseren wordt de spierspanning verminderd waardoor pijn afneemt  Een kuitmassage stimuleert ook het zenuwstelsel en de bloedsomloop. De meest kuit en beenmassage apparaten voeren een luchtcompressie massage uit. Uw benen plaatst u in de manchetten van het apparaat. In de manchetten zitten luchtkussens. Wanneer je het toestel aanzet wordt er in de kussens lucht in en uitgeblazen. Op deze manier voert een been en kuitmassage apparaat een luchtcompressie behandeling uit.  

Bij welke gezondheidsklachten kan een been en kuitmassage apparaat helpen?

Bijna alle kuitmassage apparaten voeren een compressie massage uit om de kuiten effectief te masseren. Het hoofddoel van een kuit en been massage is om de bloedsomloop in het onderlichaam op gang te brengen. Wanneer de bloedcirculatie en de lymfestroom  toeneemt worden er meer zuurstoffen en voedingstoffen via de bloedbanen getransporteerd naar de spieren in de kuiten, enkels en voeten. Doordat de bloedsomloop effectief wordt gestimuleerd heeft een been en kuit compressie massage de volgende gezondheidsvoordelen: 

 • Vermindering van zwellingen en ontstekingen
 • Het helpt bij het wegnemen van opgezwollen voeten en benen.
 • Het geeft je voeten en benen heel veel extra energie. Om het maximale resultaat te halen is het belangrijk   
 • Versnellen van het spierherstel 
 • Het helpt je lichaam te ontspannen en het werkt dus goed tegen het verminderen van stress. 
 • Het voorkomen van spierpijn 
 • Een helpt zeer goed bij het wegnemen van spierpijn in je onderlichaam. 
 • Verbetering van de sportieve prestaties. Door een been en kuitmassage worden je spieren sterker en flexibeler. 
 • Verhoging van de flexibiliteit en het bewegingsbereik
 • Het verwijderen van gerelateerde afvalstoffen, zoals melkzuur. 
 • Afnemende spiervermoeidheid 

Zoals je ziet kan een been en kuitmassage helpen bij vele gezondheidsklachten. Wil je meer te weten komen over andere massage apparaten? Bekijk dan ook eens deze pagina waarin ik ga op de verschillende soorten massage toestellen.

Wat is het verschil tussen een kuit en beenmassage apparaat?

De werking van beide apparaten is precies hetzelfde. Beide modellen voeren een compressie massage uit door middel van machettes. Het verschil is echter dat een beenmassage zowel de onderbenen als de bovenbenen masseert. Een kuitmassage apparaat beperkt zich tot het masseren van de onderbenen. Bij beide modellen worden vaak ook de voeten gemasseerd. Daarnaast is een kuitmassage apparaat goedkoper dan een beenmassage apparaat. 

Reviews van de beste been en kuitmassage apparaten.

Wij hebben speciaal voor jouw de beste been en kuitmassage apparaten geselecteerd. Wij hebben de apparaten getest en op basis van de testresultaten hebben wij de beste been compressie apparaten uitgekozen. In dit deel van deze koopgids behandelen wij de beste drie been en kuitmassage apparaten. Voor elk toestel gaan wij in op de unieke functionaliteiten. Daarnaast gaan wij ook in op de voordelen en nadelen van het kuitmassage apparaat en voor wie het apparaat geschikt. Wij wensen je veel plezier met het lezen van de reviews. 

Cincom kuitcompressie massage apparaat 

Kies voor dit kuitcompressie massage apparaat wanneer je last hebt van vermoeide spieren. Dankzij de been compressie massage krijgen je spieren weer hernieuwde energie. 

Kuitmassage apparaat
Je hebt nooit meer last van vermoeide benen dankzij de effectieve compressie massage. 
Het beschikt over 10 verschillende massage programma’s
Het helpt zeer effectief bij spataderen, spierpijn, vermoeide spieren, spierherstel en beenblessures.
Het beschikt over drie verschillende intensiteit standen. 
Het is zeer laag in verbruik (12w)  
Het kuitmassage apparaat geleverd met een opbergtas zodat je het gemakkelijk overal mee naar toe kan nemen.

Effectieve kuit en been compressie massage
Heb je soms ook last van vermoeide benen? Met het beenmassage apparaat van Cincom is dat verleden tijd. Het apparaat voert een uiterst effectieve luchtcompressie massage uit. Het werkt heel simpel: je plaatst je benen in de machetes van het apparaat. In het apparaat zitten luchtkussen. Wanneer je het beenmassage apparaat opstart wordt er lucht in en uitgeblazen. Het zorgt ervoor dat je beenspieren uiterst effectief worden gemasseerd. Dankzij de massage neemt de bloedsomloop toe. Het effect daarvan is dat meer voedingstoffen je spieren weten te bereiken. Doordat de beenspieren tijdens de massage worden voorzien van voedingstoffen en zuurstof zul je merken dat je benen na de beenmassage veel meer energie hebben. 

Bij welke gezondheidsklachten helpt het Cincom kuitmassage apparaat
Naast het verbeteren van de bloedsomloop helpt het Cincom beenmassage apparaat ook bij de volgende gezondheidsproblemen:

 • Het verhelpen van spierpijn.
 • De beenspieren sneller laten herstellen na intensieve sporttrainingen.
 • Sneller herstellen van beenblessures. 
 • Het is effectief voor het behandelen van spataderen. 

Het wordt geleverd met een afstandsbediening: stel gemakkelijk de instellingen in
Wat ik handig vindt aan dit been en kuitmassage apparaat is dat het wordt geleverd met een afstandsbediening. Hiermee kan je gemakkelijk de volgende aanpassingen doen:

 • Intensiteit: hiermee stel je gemakkelijk de intensiteit van de compressie behandeling in. Je kan kiezen uit drie verschillende intensiteit standen. 
 • Lichaamsdeel instellen: naast het geven van een volledige onderbeenmassage kan je ook heel gericht één specifiek gebied van je been masseren. Met de afstandsbediening kan je bijvoorbeeld instellen om bijvoorbeeld alleen specifiek je kuiten, scheenspieren of voeten te masseren. 
 • Massage programma’s: je kan met de afstandsbediening kiezen uit wel 10 verschillende behandelprogramma’s.

Verstelbare klitteband zodat om elk been goed past
Wat erg handig is aan de Cincom is dat de machetes om elk been passen. Het is namelijk voorzien van een verstelbare klittenband. Pas de klittenband aan de omtrek van jouw been. Het is dus voor elk persoon geschikt. 

Zoals je hebt kunnen lezen is de Cincom een zeer veelzijdig kuitmassage apparaat met vele mogelijkheden. Ons advies is om het apparaat dagelijks te gebruiken. Je zult echt merken dat je benen veel energieker gaan aanvoelen. 


RelaxLife kuitmassage appraat

Ben je opzoek naar het meest veelzijdige kuitmassage apparaat? Kies dan voor de RelaxLife. Het geeft een volledige voet, kuit en enkel massage waarbij je de intensiteit per lichaamsdeel kan instellen. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de kuiten te masseren (zeer veelzijdig dus).

Relaxlife mogelijkheden van een voet en beenmassage
Het apparaat geeft een volledige luchtcompressie massage voor je voeten en benen. 
De massage kan je ook instellen op één lichaamsdeel. Hierbij heb je de keuze uit de enkels, kuiten en voeten. 
Je kan kiezen uit 6 verschillende behandelingen: automatisch, ontspannen, vasthouden, kneden, beenmassage en voetmassage
Het helpt enorm bij pijn in de voeten, kuiten en enkels. Het geeft je onderlichaam weer hernieuwde energie. 
De mogelijkheid om de warmte functie in te schakelen
Gemakkelijk te gebruiken dankzij de afstandsbediening
Wordt geleverd met een Nederlandse handleiding

Met dit kuit en beenmassage apparaat heb je veel minder last van vermoeide voeten.
Doen uw voeten en benen pijn of heeft u last van opgezwollen benen? Het been bloedcirculatie apparaat van Real Relax kan deze gezondheidsklachten verhelpen. Tijdens de behandeling wordt de bloedcirculatie en de lymfestroom gestimuleerd. Het zorgt ervoor dat afvalstoffen via de bloedsomloop efficiënt worden verwijderd. Het effect is dat de beenspieren zich veel sneller herstellen van bijvoorbeeld een intensieve sporttraining.  Na een behandeling van het Real Relax kuitmassage apparaat zul je merken dat de pijn is verdwenen.

Naast het masseren van kuiten masseert het ook je voeten
Wat het RelaxLife been en kuitmassage apparaat zo uniek maakt is dat het naast een onderbeen massage ook een voetmassage geeft. Het apparaat is zeer veelzijdig waardoor je met de afstandsbediening de behandeling kan aanpassen aan jouw specifieke wensen:

 • Het geeft een luchtdrukmassage waarbij je kan kiezen uit drie verschillende intensiteit standen.
 • Je hebt de keuze uit wel zes verschillende behandelprogramma’s zoals vasthouden, kneden, shiatsu, ontspanen, beenfocus en voetfocus.
 • Je kan per lichaamsdeel de intensiteit instellen.  
 • Tijdens de massage kan je de warmte functie activeren. 
 • Naast een bovenbeen en voetmassage kan je ook de massage instellen op een specifiek lichaamsdeel zoals de kuiten en voeten. 
 • De RelaxLife wordt geleverd met twee beenmanchetten. Wil je bijvoorbeeld alleen je linkerbeen masseren? Het is mogelijk want de machetes zijn los van elkaar te gebruiken. 

Wil je het apparaat meenemen naar je werk of op vakantie? Geen probleem. Het RelaxLife apparaat is licht in gewicht. Daarnaast wordt het geleverd met een opbergtas zodat je deze gemakkelijk kan vervoeren. 


RelaxLife Deluxe kuitmassage appraat: luxe variant

Wil je jouw volledige onderlichaam effectief masseren? Kies dan voor de luxe versie van het RelaxLife been massageapparaat.  Het masseert namelijk je bovenbenen, onderbenen en zelfs je voeten. 

Relax life beenmassage apparaat
Het helpt zeer goed bij spierpijn, spierherstel, rusteloze voeten en benen en opgezwollen voeten. 
Het masseert je bovenbenen, onderbenen en voeten. 
Met de afstandsbediening kan je de massage instellen op een specifiek lichaamsdeel.
Drie verschillende intensiteit standen waarbij je ook de intensiteit per lichaamsdeel kan instellen. 
Het biedt zes verschillende behandelprogramma’s aan.
Zowel bredere als slankere benen passen dankzij de klittenband goed in de verstelbare manchetten. 

Een beenmassage apparaat die je voeten, onderbenen en bovenbenen masseert
Ben je opzoek naar een massage apparaat die je onderlichaam kan masseren? Zoek dan niet verder. Het Relax Life Deluxe beenmassage apparaat masseert zowel je boven als onderbenen. Daarnaast geeft het ook een heerlijke voetmassage. In tegenstelling tot het voorgaande product van RelaxLife masseert de luxe versie dus niet alleen de onderbenen maar ook de bovenbenen.

Bij welke gezondheidsklachten helpt het been en kuitmassage apparaat?
Het RelaxLife compressie massage apparaat helpt onder andere bij de volgende gezondheidsklachten:

 • Spierpijn in de voeten en benen
 • Rusteloze benen
 • Het behandelen van spataderen 
 • Zwellingen 
 • Oedeem 

De massage kan je instellen op een specifiek lichaamsdeel
Wat dit apparaat uniek maakt is dat je ook kan instellen om bijvoorbeeld je enkels, kuiten of voeten afzonderlijk te masseren. Per lichaamsdeel kan je ook de intensiteit van de massage instellen en de warmte functie activeren. Hierbij heb je de keuze uit drie warmte en intensiteit standen. Op deze manier kan je het toestel helemaal aanpassen aan jouw wensen. 

Het RelaxLife beenmassage apparaat voert een effectieve compressie massage uit. In de mancheten zitten luchtkussens. Wanneer je de massage start dan blaast het toestel lucht in en uit. Op deze manier worden de benen en de voeten gemasseerd. 

Verstelbare manchetten: het past goed om zowel slankere als bredere benen
De mancheten zijn verstelbaar dus je hoeft je geen zorgen dat het niet goed om je been past. Met klittenband kan je gemakkelijk de mancheten instellen zodat deze goed om je been heen passen. Een ander voordeel is dat je RelaxLife makkelijk kan meenemen omdat het geleverd wordt met een opbergtas. 

Bij dit apparaat kan je kiezen uit wel 6 verschillende behandelprogramma’s zoals kneden, shiatsu, kloppen, vibratie en ontspannen. 


Sanbo massage gun

De beste keuze voor als je opzoek naar een klein en draagbaar massage apparaat om je kuiten en benen te masseren.

Masseer je benen en kuiten
Het beschikt over wel 20 intensiteitstanden
Zeer klein en compact waardoor je overal kan genieten van een beenmassage.
Het werkt op oplaadbare batterijen die tot wel 6 uur megaan.
Het wordt geleverd met zes verschillende opzetkopejs

Ben je opzoek naar een compact massage apparaat om je kuiten en benen te masseren? In dit geval raden wij je aan om voor de Sanbo massage gun te kiezen. De Sanbo masssage gun is ongeveer 10 keer zo klein als been compressie massage apparaten. Wanneer je bijvoorbeeld ook je benen wilt masseren in de sportschool dan is de Sanbo massagegun een veel betere keuze. Het nadeel is naturlijk wel dat niet het gehele been tegelijkertijd wordt gemasseerd. Het apparaat hou je in de hand en vervolgens beweeg je het apparaat over de plekken die je wilt masseren. Elke plek moet je ongeveer voor 1  minuut masseren. Vervolgens beweeg je het het apparaat naar een andere plek. Op die manier kan je ook heel gericht en effectief de benen en kuiten masseren. Een ander groot voordeel is natuurlijk dat je met dit apparaat eigenlijk ook een rugmassage, nekmassage en schoudermassage kan uitvoeren.

Het wordt geleverd met zes verschillende opzetkopjes
Om de spieren op de meest effectieve manier te masseren wordt het toestel geleverd met zes verschillende opzetkopjes. Deze opzetkopjes kan je gemakkelijk op de Sanbo gun plaatsen. Elk opzetkopje heeft weer een andere functie. Hieronder gaan we in het kort in op de verschillende opzetkopjes:

 • Smalle bal kop: gebruik je om te genieten van een ontspannende massage
 • U vorm kop: om de rug effectief te masseren.
 • Smalle ronde kop: om de been en kuitspieren effectief te masseren
 • Vlakke kop: om gewrichten effectief te masseren.

Het been en kuitmassage apparaat is voorzien van 20 verschillende intensiteitstanden
Vind je dat de massage te hard aanvoelt? Geen probleem. Met dit massage apparaat heb je namelijk de mogelijkheid om de snelheid van de massage in te stelen. Hierbij heb je de keuze uit wel 20 verschillende intensiteit standen. Bij de zachtste stand genereert het apparaat 1400 trillingen per minuut. Bij de hoogste stand genereert de Sanbo gun wel 4200 trillingen per minuut. Wil je meer weten over de Sanbo massage gun? Lees dan ook onze review over de Sanbo massage gun. Wil je meer over massage guns te weet komen? Bekijk dan deze koopgids waarin wij uitgebreid ingaan op onze ervaringen over de beste massage guns.


Welke type massages kan een been en kuit massage apparaat precies uitvoeren:

Hieronder gaan wij in de op de verschillende soorten massages die een been en kuitmassage apparaat kan uitvoeren. 

Compressie massage

De meest voorkomende behandeling die een been en kuit massageapparaat uitvoert is de compressie massage. In de machetes zitten kussens. Door middel van luchtdruk wordt er lucht in het kussen geblazen en op die manier voert het een compressie massage uit. Een compressie massage heeft onder andere de volgende gezondheidsvoordelen:

 • Het helpt bij een betere bloedsomloop. 
 • Het helpt bij stres

Klopmassage:   

Wanneer je kiest voor een massage gun dan geeft dit apparaat altijd een klopmassage. Bij een klopmassage genereert het apparaat op en neer gaande bewegingen. Per minuut worden er wel 2000 tot 3000 trillingen gegeneerd. Door de trillende massagekoppen worden de beenspieren effectief gemasseerd. Een klopmassage is vooral zeer effectief bij blessures en spierherstel. De spierpijn verdwijnt sneller door de spieren sneller worden losgemaakt. Het effect is dat zuurstof de beenspieren kan bereiken waardoor spieren sneller herstellen.  

De belangrijkste functionaliteiten waarop je moet letten bij het kopen van een been en kuitmassage apparaat

Hoe vindt ik nu het beste been en kuitmassage apparaat die het beste past bij mijn wensen? Het is een vraag die veel mensen hebben. Het hangt sterk af van je wensen maar ook welk probleem je ermee wilt oplossen. In dit onderdeel van deze koopgids gaan wij uitgebreid in op alle functies waarover been en kuitmassage apparaten kunnen beschikken. Op deze manier weet je beter welke functionaliteiten voor jouw belangrijk zijn. 

Welke soorten been en kuitmassage apparaten zijn er?

Er zijn twee verschillende beenmassage apparaten namelijk een massage gun en compressie massageapparaat. Met een massage gun kan je heel gericht de spiergroepen masseren. Met een compressie massage apparaat masseer je beide benen en voeten. Het wordt uitgevoerd door middel van luchtdruk. Hieronder gaan wij dieper in op beide apparaten:

Been / kuit compressie massage apparaat

Het been compressie massage apparaat is het meest effectieve apparaat om je enkels, kuiten, voeten en bovenbeen te masseren. De werking van het apparaat is vrij simpel. Bij een beencompressie apparaat plaats je jouw gehele been in het apparaat. Bij de luxere modellen worden ook je voeten gemasseerd. De goedkopere varianten beperken de massage tot het masseren van alleen de onderbenen zoals de kuiten en enkels.  Aan de binnenkant van het compressie apparaat bevinden zich kussens. Jouw benen worden dus omringt door kussen. Wanneer je het beenmassage apparaat aanzet dan start het een compressie massage. Bij deze massage blaast het apparaat lucht in het kussen die er in en uit gaat. Op deze manier wordt er druk gezet op je spieren en worden je kuiten, enkels en bovenbeenspieren effectief gemasseerd. Door de compressie die het apparaat genereert worden je spieren losgemaakt en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Wij raden dit apparaat aan voor het behandelen van de volgende gezondheidsklachten: 

 • Het verbeteren van de bloedsomloop
 • Het helpt tegen stress
 • Het helpt bij het verminderen odeem.
 • Het helpt tegen hoofdpijn.

Massage gun: zeer effectief voor beenmassages

Een massage gun is een klein massage apparaat die je in je hand vasthoudt. Vervolgens beweeg je het toestel over je kuiten, enkels en bovenbeen. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook je rug, nek en schouders met een massage gun masseren. De motor die in een massage gun zit is zeer sterk en effectief. Dankzij de sterke motor voelt de massage dus ook krachtig aan. Het voordeel is dat je elke plek in minder dan een minuut volledig kan masseren.  In tegenstelling tot een compressie massage apparaat masseert het niet een heel groot oppervlakte. Een pluspunt is dat je heel gericht de spiergroepen kan masseren. Wij raden dit apparaat aan voor bijvoorbeeld sporters. Het helpt enorm bij een sneller herstel van je spieren. 

De mogelijkheid om de intensiteit van het kuit en beenmassage apparaat in te stellen

Kies altijd voor een been en kuitmassage apparaat waarbij je de intensiteit van de massage kan veranderen. Het kan weleens voorkomen dat de massage bijvoorbeeld te hard aanvoelt. Het is dan wel zo fijn dat je de intensiteit kan aanpassen? Daarom is het altijd goed om te kijken of je de sterkte van de massagebehandeling kan aanpassen. Wij raden je altijd aan om voor een been en kuitmassage apparaat te kiezen die beschikt over minimaal drie intensiteit standen. De behandeling kan je daardoor altijd aanpassen naar jouw wensen. 

Geeft het apparaat een volledige beenmassage of beperkt het zich tot een kuitmassage?

Wat belangrijk is om bij stil te staan is of het apparaat een volledige beenmassage geeft of niet? Sommige apparaten richten beperken zich tot het op het masseren van de onderbenen. Ze masseren onder andere de enkels, kuiten en soms ook de voeten. De luxere varianten masseren ook je bovenbeen en geven dus een volledig behandeling. Deze modellen zijn vaak ook een stuk duurder. Het hangt dus sterk van je wensen en welke gezondheidsklachten je hebt. Check dit dus goed voordat je een aankoopbeslissing doet. 

Past de manchet goed om je onderlichaam heen?

Voor een effectieve behandeling moet het kuit en beenmassage apparaat natuurlijk wel goed om je benen passen. Het is daarom belangrijk dat je de manchetten kan verstellen. Je benen plaats je in de manchet en in de binnenkant zitten de kussen. Door middel van luchtdruk masseren deze kussens je benen. Het is daarom belangrijk dat de manchet goed om je kuiten en bovenbenen heen zit. Met kittenband kan je de manchetten strakker of losser maken. Het is ook belangrijk dat je de manchet die om de kuiten en bovenbeen zit apart kan verstellen.

Afstandsbediening: pas gemakkelijk in de instellingen aan

Check altijd goed of er bij het been en kuitmassage apparaat een afstandsbediening wordt geleverd. Het is een extra stukje comfort die de behandeling een stuk relaxter zal maken. Met de afstandsbediening kan je bijvoorbeeld gemakkelijk het massage programma en de intensiteit van de massage instellen. 

Kan je tijdens been en kuite masasge de infrarood warmte activeren?

Wil je dat de spieren nog sneller herstellen van hevige spierpijn in de benen? Infrarood warmte kan hierbij helpen. Bij de meest beenmassage apparaten hebben een infrarood warmte functie die je kan activeren. Dankzij de infrarood warmte verspreid de warmte zich via de machete over je benen. De infrarood warmte in combinatie met de massage zorgt ervoor dat de vastzittende spieren nog effectiever worden behandeld. Het effect daarvan is dat spieren veel sneller losser gaan zitten en de spierpijn sneller verdwijnt. Door de warmte worden de bloeddoorstroming bevorderd waardoor zuurstoffen en voedingstoffen gemakkelijker de beenspieren bereiken. 

Een tip is om te kiezen voor een compressie beenmassage apparaat waarbij je de warmte kan instellen. Wanneer het te warm aanvoelt kan je de warmte stand aanpassen. Op deze manier geniet je altijd van de perfecte warmte temperatuur.

Kies een been en kuitmassage apparaat die is voorzien van oververhittingsbeveiliging.

Vooral in combinatie met de infrarood warmte kunnen kuit en beenmassage apparaten soms te warm worden. Het is daarom belangrijk dat het is voorzien van een oververhittingsbeveiliging. Wanneer het toestel te warm wordt dan schakelt het zichzelf automatisch uit. Op deze manier gaat het apparaat dus veel sneller mee. Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken dat het zichzelf al na 5 minuten uitschakelt. Afhankelijk van het type model wordt de oververhittingsbeveiliging geactiveerd na ongeveer een uur. Check dus altijd goed of het beenmassage apparaat beschikt over deze functionaliteit. 

Shiatsu massage:

Sommige been en kuitmassage apparaten kunnen ook een shiatsu massage geven. De shiatsu behandeling komt uit Japan en wordt steeds populairder in het westen. Het doel van de shiatsu massage is om de energiecirculatie in je lichaam in balans te brengen. Tijdens de massage worden afvalstoffen uit je lichaam verwijderd en op deze manier komt je energiecirculatie weer in balans. Een masseuse voert een shiatsu massage uit door draaiende bewegingen te maken met de vingers, ellebogen en zelfs met de knieën. Een been en kuitmassage apparaat voert een shiatsu massage uit door de massagekopen die zich in de machetes bevinden. De ronddraaiende massagekopen imiteren de bewegingen van de masseur. Bij een kuit en beenmasssage apparaat wordt een shiatsu massage vaak gecombineerd met een luchtcompressie massage. In de kussens worden lucht in uitgeblazen terwijl de massagekopen rotterende bewegingen maken. Een shiatsu massage heeft onder andere  de volgende gezondheidsvoordelen:

 • Minder stress: tijdens een shiatsu massage maakt het lichaam endorfine hormonen aan. Het worden ook wel gelukshormonen genoemd. De hormonen zorgen ervoor dat je jezelf beter en rustiger gaat voelen. Een logisch effect hiervan is ook dat de stress afneemt 
 • Een lagere bloeddruk: wanneer je regelmatig van een shiatsu massage geniet heeft dat een gunstig effect op je bloeddruk. 
 • Sterker immuunsysteem: doordat je energiecirculatie in balans komt en afvalstoffen effectief worden verwijderd heeft dat ook een gunstig effect op je immuunsysteem. Vooral in tijden van een pandemie is het belangrijk om een sterk immuunsysteem te hebben.

1 reactie op “Beste been en kuitmassage apparaat”

 1. Pingback: Trilplaat voor de bloedsomloop van de benen en voeten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top